|
|
Stranica: 14/21.
|
[ 504 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:39 |
|
|
Passenger je napisao/la: K..M je napisao/la: Sramote se vas bivših suveznika koji stalno izdajete.
Počev od 1463 do 1993....2000 do 2022 politički.
Prevrtljivci bez obraza, časti, dostojanstva, digniteta... Sad će opet ispast kako branim muslimane ili kako sam i sam musliman, ali neka... povijesna je činjenica da vojsci zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića nitko od kršćanskih saveznika nije došao u pomoć protiv Osmanlija. A tražio je pomoć. Prvi Vatikan ga je izdao. Evropa nastupila kao kod zadnjeg rata u BiH. Historija se ponavlja.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:40 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Dobro si skonto i to i jest problem. Ne bi trebao niko odricati tebi da se izjašnjavaš kao Srbin, Hrvat ili Bošnjak ili meni. Državljanstvo je BiH i to je ono za šta bi se trebao vezati taj sinonim građana.
Pa ja sam i ovako državljanin BiH. Imam pravo na BiH dokumente, u BiH plaćam porez, u BiH plaćam mirovinsko i zdravstveno, u BiH mi je registrirana firma, u BiH se natječem na javne natječaje itd itd itd.... Govorim više za one kojima to jeste problem. Jasno mi je da tebi nije.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:41 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Možda je baš ova tvoja izjava dobar pokazatelj da nismo jedno i ne možemo bit jedno. Čim kažeš SVATKO uzima što mu odgovara, to odmah znači da postoji više strana, a ne jedna.
Postoji. I nismo i jesmo. Nismo zato što ima stvari koje nam pašu ili ne pašu, a tako i vama ili Srbima. A jesmo, jer smo svi pod istim krovom. Kad bi se bolje dogovarali, kad bi bilo više razumjevanja, ljepše bi nam svima bilo. Jesu li ti djeca Hrvati je tvoja lična stvar, a to jedno bi trebalo biti hoće li nam svima djeca imati budućnost ovdje. Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:42 |
|
|
Moram ići, ali rado ću kad se vratim na forum pročitat vaše komentare i odgovorit ono što mislim.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:44 |
|
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Postoji. I nismo i jesmo. Nismo zato što ima stvari koje nam pašu ili ne pašu, a tako i vama ili Srbima. A jesmo, jer smo svi pod istim krovom. Kad bi se bolje dogovarali, kad bi bilo više razumjevanja, ljepše bi nam svima bilo. Jesu li ti djeca Hrvati je tvoja lična stvar, a to jedno bi trebalo biti hoće li nam svima djeca imati budućnost ovdje.
Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane. To je ujedno i ono što govorim. Odgajanje usmjereno u jedan od torova. I dalje će oni sarađivati poslovno ili drugo nešto jer nije moguće prekinuti sve veze a živjeti jedan pored drugog, ali će biti politički odgajani ovako ili onako. Nisu to moje želje nego realnost. Da se ja pitam mi ne bismo uopšte vodili ovu konverzaciju.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23964 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Passenger je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Postoji. I nismo i jesmo. Nismo zato što ima stvari koje nam pašu ili ne pašu, a tako i vama ili Srbima. A jesmo, jer smo svi pod istim krovom. Kad bi se bolje dogovarali, kad bi bilo više razumjevanja, ljepše bi nam svima bilo. Jesu li ti djeca Hrvati je tvoja lična stvar, a to jedno bi trebalo biti hoće li nam svima djeca imati budućnost ovdje.
Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane. Ajde ne seri. Onda zasto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom? Da je do medija, Hrvati u BiH drze 5-6% medijske scene u BiH, a Muslimani s (laznom) multietnickom pricom drze barem 70% (i vise) medijske scene u BiH. I opet mrznja raste. Seres, seres i hinjavo lazes.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:49 |
|
|
Passenger je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam koje Hrvate, za ove u BiH je većinom Nakarada. Okupacijska sila i zločinačka tvorevina.
Kakva je takva je, naša je. Bila bi još veća nakarada da na tlu Bosne i Hercegovine nastane nekoliko novih država, tri, četiri ili pet. Ne mislim da smo okupirani od strane Bošnjaka, ali jesmo majorizirani. Opet ponavljam, kada bi se poštivao USTAV ne bi bilo majorizacije, ali mnogima odgovara da se krši Ustav. Bošnjaci nisu svjesni da majorizacijom Hrvata rade kontraefekt, i da će u hrvatskim očima na taj način samo ogadit ovu državu i stvorit revolt. To "će" ti više ne treba, bilo možda do prije pet godina, radije ga sada zamijeni sa "su". Ogadila nam se i država i Sarajevo. Želimo joj brzu smrt i da je đavo nosi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1060 of 2558 - 41.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:51 |
|
|
lider30 je napisao/la: Passenger je napisao/la: Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane.
Ajde ne seri. Onda sto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom? Da je do medija, Hrvati u BiH drze 5-6% medijske scene u BiH, a Muslimani s (laznom) multietnickom pricom drze barem 70% (i vise) medijske scene u BiH. I opet mrznja raste. Seres, seres i hinjavo lazes. Pa iz primjera upravo u tih 45 godina gdje smo mi u Sarajevu živjeli sa idejom bratstva i jedinstva, a Srbi oštrili noževe iza leđa i spremali reinkarnaciju četničkog pokreta vidiš da ne mora biti sve tako jednostavno. Ili ovo oko pozicije člana predsjedništva. Evo vidiš Bošnjaci nas mrze i glasaju za Komšića. E majku im jebem, hajmo svi za Dragana, možda pobijedimo. U svemu tome izgube i jedni i drugi. Niko nije ništa dobio. Komšić ikebana i dalje pegla fotelju člana predsjedništva, Čović se drži mandata koji dobije i svima super. A narod kuka skupo gorivo, riža, brašno, ulje....al glasali smo za naše. Dobro, izdao nas Čović, al nemamo koga drugog. E to je ta priča. Bolje izaći na izbore i prekrižiti listić nego glasati za nekog jer nema alternative. Kad budemo karakteri biće i alternative. A onda će se mijenjati i svijest naroda, onda će djeca odrastati u normalnijem okruženju.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23964 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mariooo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ajde ne seri. Onda sto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom?
Da je do medija, Hrvati u BiH drze 5-6% medijske scene u BiH, a Muslimani s (laznom) multietnickom pricom drze barem 70% (i vise) medijske scene u BiH. I opet mrznja raste.
Seres, seres i hinjavo lazes. Pa iz primjera upravo u tih 45 godina gdje smo mi u Sarajevu živjeli sa idejom bratstva i jedinstva, a Srbi oštrili noževe iza leđa i spremali reinkarnaciju četničkog pokreta vidiš da ne mora biti sve tako jednostavno. Ili ovo oko pozicije člana predsjedništva. Evo vidiš Bošnjaci nas mrze i glasaju za Komšića. E majku im jebem, hajmo svi za Dragana, možda pobijedimo. U svemu tome izgube i jedni i drugi. Niko nije ništa dobio. Komšić ikebana i dalje pegla fotelju člana predsjedništva, Čović se drži mandata koji dobije i svima super. A narod kuka skupo gorivo, riža, brašno, ulje....al glasali smo za naše. Dobro, izdao nas Čović, al nemamo koga drugog. E to je ta priča. Bolje izaći na izbore i prekrižiti listić nego glasati za nekog jer nema alternative. Kad budemo karakteri biće i alternative. A onda će se mijenjati i svijest naroda, onda će djeca odrastati u normalnijem okruženju. Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komunizam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine, isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:58 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa iz primjera upravo u tih 45 godina gdje smo mi u Sarajevu živjeli sa idejom bratstva i jedinstva, a Srbi oštrili noževe iza leđa i spremali reinkarnaciju četničkog pokreta vidiš da ne mora biti sve tako jednostavno.
Ili ovo oko pozicije člana predsjedništva. Evo vidiš Bošnjaci nas mrze i glasaju za Komšića. E majku im jebem, hajmo svi za Dragana, možda pobijedimo. U svemu tome izgube i jedni i drugi. Niko nije ništa dobio. Komšić ikebana i dalje pegla fotelju člana predsjedništva, Čović se drži mandata koji dobije i svima super. A narod kuka skupo gorivo, riža, brašno, ulje....al glasali smo za naše. Dobro, izdao nas Čović, al nemamo koga drugog. E to je ta priča.
Bolje izaći na izbore i prekrižiti listić nego glasati za nekog jer nema alternative. Kad budemo karakteri biće i alternative. A onda će se mijenjati i svijest naroda, onda će djeca odrastati u normalnijem okruženju.
Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komuniztam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom. Ljevičari, vječno u potrazi za novim čovjekom, i u međuvremenu mrze postojećeg.
1060 of 2558 - 41.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 13:59 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa iz primjera upravo u tih 45 godina gdje smo mi u Sarajevu živjeli sa idejom bratstva i jedinstva, a Srbi oštrili noževe iza leđa i spremali reinkarnaciju četničkog pokreta vidiš da ne mora biti sve tako jednostavno.
Ili ovo oko pozicije člana predsjedništva. Evo vidiš Bošnjaci nas mrze i glasaju za Komšića. E majku im jebem, hajmo svi za Dragana, možda pobijedimo. U svemu tome izgube i jedni i drugi. Niko nije ništa dobio. Komšić ikebana i dalje pegla fotelju člana predsjedništva, Čović se drži mandata koji dobije i svima super. A narod kuka skupo gorivo, riža, brašno, ulje....al glasali smo za naše. Dobro, izdao nas Čović, al nemamo koga drugog. E to je ta priča.
Bolje izaći na izbore i prekrižiti listić nego glasati za nekog jer nema alternative. Kad budemo karakteri biće i alternative. A onda će se mijenjati i svijest naroda, onda će djeca odrastati u normalnijem okruženju.
Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komuniztam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom. Pa mogao si vidjeti da sam protiv ideja komunizma. Slažem se sa tobom da je komunizam bio gubljenje vremena. Koji sistem bi po tebi bio uspješan za BiH? Tri izborne jedinice ili nešto drugo? Je li to jedino što je kamen spoticanja da BiH krene naprijed?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 14:31 |
|
|
Mariooo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komuniztam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom. Pa mogao si vidjeti da sam protiv ideja komunizma. Slažem se sa tobom da je komunizam bio gubljenje vremena. Koji sistem bi po tebi bio uspješan za BiH? Tri izborne jedinice ili nešto drugo? Je li to jedino što je kamen spoticanja da BiH krene naprijed? Labava federacija 3 federalne jedinice s diskontinuitetom. Zajednicka valuta, carine (odnosno svi indirektni porezi), granice, vanjska politika, europski koridori i (zracni promet) u prometu, administracija sto se tice drzave (izdavanje osobnih dokumenata, drzavljanstva i sl.) i koordinacije za stvari koje prelaze granicu federalne jedinice + jedno vrhovno koordinacijsko tijelo za pristupanje vanjskim medjunarodnim asocijacijama. Ostalo na 3 federalne jedinice i opcine. Osnovno da mirovinski sustav se podijeli na tri kase. Onda da vidimo, tko ce bolje i tko ce vise napraviti. U Hrvata bi se probudila jaka oporba i HDZ bi pomeli ako ne u prvom izbornom ciklusu, onda u drugom sigurno.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 08 srp 2022, 14:33 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa mogao si vidjeti da sam protiv ideja komunizma. Slažem se sa tobom da je komunizam bio gubljenje vremena.
Koji sistem bi po tebi bio uspješan za BiH? Tri izborne jedinice ili nešto drugo? Je li to jedino što je kamen spoticanja da BiH krene naprijed?
Labava federacija 3 federalne jedinice s diskontinuitetom. Zajednicka valuta, carine (odnosno svi indirektni porezi), granice, vanjska politika, europski koridori i (zracni promet) u prometu, administracija sto se tice drzave (izdavanje osobnih dokumenata, drzavljanstva i sl.) i koordinacije za stvari koje prelaze granicu federalne jedinice + jedno vrhovno koordinacijsko tijelo za pristupanje vanjskim medjunarodnim asocijacijama. Ostalo na 3 federalne jedinice i opcine. Osnovno da mirovinski sustav se podijeli na tri kase. Onda da vidimo, tko ce bolje i tko ce vise napraviti. U Hrvata bi se probudila jaka oporba i HDZ bi pomeli ako ne u prvom izbornom ciklusu, onda u drugom sigurno. Slažem se, to bi moglo biti jedno od riješenja. Nažalost, Srbi ono što imaju u RS neće dati za bilo kakvo drugo uređenje. Ne kažem ni da će ovi koji mene predstavljaju pristati na to. Ovo je više moj lični stav.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 11:43 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Jbg, prošli su najbolje u ratu kojeg su izgubili.
Zato jer su dobili entitet? Tako kad gledaš jesu. Opet, nezadovoljni su ili bar njihovo vodstvo. Oni bi više i to ne skrivaju. Veći su Srbi od onih iz Srbije, veći rusofili. Kako onda raditi na dogovoru? Ne samo zato jer su dobili entitet, nego i što su prošli bez plaćanja ikakve ratne odštete, a na međunarodnom sudu su jednako odgovarali i naši i njihovi generali. Danas se čak predstavljaju kao žrtva rata. Hrvatska vojska je bila pred Banjom Lukom, spremna da nakon Knina oslobodi i Banju Luku, ali nas je međunarodna zajednica spriječila i zabranila daljnji prodor Hrvatske Vojske. Prije ulaska u SFR Jugoslaviju imali su Srbiju, nakon izlaska iz SFR Jugoslavije imaju istu Srbiju + Republiku Srpsku. Godinama sam čitao o tome kako su Hrvati uvijek bili dobri ratnici a loši pregovarači, da bih početkom devedesetih sve to vidio na svoje oči.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 11:51 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Sad će opet ispast kako branim muslimane ili kako sam i sam musliman, ali neka... povijesna je činjenica da vojsci zadnjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića nitko od kršćanskih saveznika nije došao u pomoć protiv Osmanlija. A tražio je pomoć. Prvi Vatikan ga je izdao.
Evropa nastupila kao kod zadnjeg rata u BiH. Historija se ponavlja. Uf, bitno su drugačije okolnosti kod pada Bosne u srednjem vijeku i zadnjeg rata s početka devedesetih. Devedesetih je Bosna, odnosno cijela BiH, za Europu bila nebitan prostor, i europski stav "samo se vi koljite tamo između sebe" nije toliko ni začuđujući. U srednjem vijeku se Europa klela u kršćanstvo i rat protiv Osmanlija je doživljavala i kao obranu kontinenta i kao obranu kršćanstva. Svi europski vladari su jako dobro poznavali moć Osmanlijske vojske. Hrvatskim i mađarskim velikašima je redovno stizala pomoć iz Poljske, Austrije, talijanskih zemalja itd. Papa je hvalio Hrvate da su "predziđe kršćanstva" koje štiti Europu. I onda kad je trebalo poslati pomoć u Bosnu, ništa, svi zatajili. Zbog mizernih interesa i nesuglasica, Bosna je ostavljena Turcima na pladanj.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 11:55 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Pa ja sam i ovako državljanin BiH. Imam pravo na BiH dokumente, u BiH plaćam porez, u BiH plaćam mirovinsko i zdravstveno, u BiH mi je registrirana firma, u BiH se natječem na javne natječaje itd itd itd....
Govorim više za one kojima to jeste problem. Jasno mi je da tebi nije. Ne znam zašto bi to nekom Hrvatu bio problem. Imam rodbinu koja živi u Malmou, u Švedskoj, i oni tamo plaćaju porez, uplaćuju mirovinsko i zdravstveno, imaju pravo na švedske dokumente, i sve ostalo da ne nabrajam, a nitko im ne brani pravo na nacionalnost da budu Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:00 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Passenger je napisao/la: Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane.
To je ujedno i ono što govorim. Odgajanje usmjereno u jedan od torova. I dalje će oni sarađivati poslovno ili drugo nešto jer nije moguće prekinuti sve veze a živjeti jedan pored drugog, ali će biti politički odgajani ovako ili onako. Nisu to moje želje nego realnost. Da se ja pitam mi ne bismo uopšte vodili ovu konverzaciju. Kompleksna je tema odgoj djece. Ja nažalost nemam djece. Često puta sam razmišljao, da li bi bilo ispravno odgajati djecu da budu dobri prema svakome, da poštuju Božje zapovijedi, da svakom pomognu, da nikom ne odnemognu... ili bi bilo ispravno odgajati ih da se paze u životu, da nisu svi ljudi dobri, da ima ljudi koji nam žele zlo, da trebaju uvijek bit spremni na najgore. Ovo prvo bi bilo normalno, a ovo drugo je realnost. Još uvijek nisam sam sebi odgovorio kakav je odgoj ispravan.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:02 |
|
|
lider30 je napisao/la: Passenger je napisao/la: Djeca će se igrat skupa sve dok ne odrastu. Tada će im netko u ruke gurnut novine, doći će do njih da ih učlani u stranku, objasnit će im da su ugroženi, i djeca će se podijelit na tri strane.
Ajde ne seri. Onda zasto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom? Da je do medija, Hrvati u BiH drze 5-6% medijske scene u BiH, a Muslimani s (laznom) multietnickom pricom drze barem 70% (i vise) medijske scene u BiH. I opet mrznja raste. Seres, seres i hinjavo lazes. Dovedi svoje dijete u park i vidjet ćeš da će se igrati s drugom djecom a neće ih ni upitati koje su vjere i nacije.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Passenger je napisao/la: Kakva je takva je, naša je. Bila bi još veća nakarada da na tlu Bosne i Hercegovine nastane nekoliko novih država, tri, četiri ili pet.
Ne mislim da smo okupirani od strane Bošnjaka, ali jesmo majorizirani. Opet ponavljam, kada bi se poštivao USTAV ne bi bilo majorizacije, ali mnogima odgovara da se krši Ustav. Bošnjaci nisu svjesni da majorizacijom Hrvata rade kontraefekt, i da će u hrvatskim očima na taj način samo ogadit ovu državu i stvorit revolt.
To "će" ti više ne treba, bilo možda do prije pet godina, radije ga sada zamijeni sa "su". Ogadila nam se i država i Sarajevo. Želimo joj brzu smrt i da je đavo nosi. I što onda? Pet novih država na tlu današnje Bosne i Hercegovine? Iz Stoca u Ljubinje s putovnicom, iz Šipova u Kupres s pasošom, iz Zenice u Doboj s ličnom, iz Orašja u Gradišku s osobnom? Mijenjanje maraka u kune, kuna u dinare, dinara u eure svaki dan. Prođem kroz crveno u Visokom, traži me interpol u Ljubuškom.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:12 |
|
|
Mariooo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ajde ne seri. Onda sto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom?
Da je do medija, Hrvati u BiH drze 5-6% medijske scene u BiH, a Muslimani s (laznom) multietnickom pricom drze barem 70% (i vise) medijske scene u BiH. I opet mrznja raste.
Seres, seres i hinjavo lazes. Pa iz primjera upravo u tih 45 godina gdje smo mi u Sarajevu živjeli sa idejom bratstva i jedinstva, a Srbi oštrili noževe iza leđa i spremali reinkarnaciju četničkog pokreta vidiš da ne mora biti sve tako jednostavno. Ili ovo oko pozicije člana predsjedništva. Evo vidiš Bošnjaci nas mrze i glasaju za Komšića. E majku im jebem, hajmo svi za Dragana, možda pobijedimo. U svemu tome izgube i jedni i drugi. Niko nije ništa dobio. Komšić ikebana i dalje pegla fotelju člana predsjedništva, Čović se drži mandata koji dobije i svima super. A narod kuka skupo gorivo, riža, brašno, ulje....al glasali smo za naše. Dobro, izdao nas Čović, al nemamo koga drugog. E to je ta priča. Bolje izaći na izbore i prekrižiti listić nego glasati za nekog jer nema alternative. Kad budemo karakteri biće i alternative. A onda će se mijenjati i svijest naroda, onda će djeca odrastati u normalnijem okruženju. U mojoj obitelji nije postojala ideja jugoslavenskog bratstva i jedinstva, već je uvijek živjela čežnja za slobodnom Hrvatskom državom. To ne znači da mrzim druge ljude ili da ne poštujem njihove države, jezik, kulturu i običaje.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:15 |
|
|
Passenger je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ajde ne seri. Onda zasto su se 1991 i 1992. godine onako krvnicki narodi potukli poslije 45 godina ispiranja, doslovice ispiranja mozga bratstvom i jedinstvom?
Seres, seres i hinjavo lazes. Dovedi svoje dijete u park i vidjet ćeš da će se igrati s drugom djecom a neće ih ni upitati koje su vjere i nacije. Ne kontam. Dovedi dijete u park i ostavi ga samog cijeli dan bez nadzora, vrlo vjerojatno da će otići s nekim šarmantnim pedofilom ili otmičarem. Opet to nema veze s tvojom hinjavom takijom da su mediji krivac ta mržnju ili stranke. Također 1990 nije bilo stranaka ili su bili tek u povojima mržmja u Jugi je počelo ključati.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:20 |
|
|
Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komunizam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine, isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom. Ja također mislim da je se Jugoslavija raspala iz ekonomskih razloga, jer nije više bila održiva. S obzirom da je kod Hrvata postojala najjača težnja za odcjepljenjem, iscenirano je proglašenje Republike Hrvatske i napad JNA na Hrvatsku, vojske koja je branila opstanak Jugoslavije. Dalje više nije bilo potrebno ništa režirati, a možda i je. Komunisti su i dan danas na vlasti u svim bivšim jugoslavenskim državama, samo se više ne zove Jugoslavija, i ne zagovaraju komunistički sustav jer su shvatili da je neodrživ. U Srbiji predsjednik nije iz komunističkih krugova ali je pristao na komunistička pravila, i provodi sve ono što od njega zatraže.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:23 |
|
|
lider30 je napisao/la: Passenger je napisao/la: Dovedi svoje dijete u park i vidjet ćeš da će se igrati s drugom djecom a neće ih ni upitati koje su vjere i nacije.
kontam. Dovedi dijete u park i ostavi ga samog cijeli dan bez nadzora, vrlo vjerojatno da će otići s nekim šarmantnim pedofilom ili otmičarem. Opet to nema veze s tvojom hinjavom takijom da su mediji krivac ta mržnju ili stranke. Također 1990 nije bilo stranaka ili su bili tek u povojima mržmja u Jugi je počelo ključati. Ma nema svoje djece, pa bi tuđu u svoje zlo uvlačio. Ako mu trebaju djeca nek ih rađa, u suprotnom odbij sotono od tuđe djece. Tko ti se počne motat oko djece odmah ga kamenom u glavu, nećeš pogriješit.
1060 of 2558 - 41.44%
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:26 |
|
|
lider30 je napisao/la: Passenger je napisao/la: Dovedi svoje dijete u park i vidjet ćeš da će se igrati s drugom djecom a neće ih ni upitati koje su vjere i nacije.
kontam. Dovedi dijete u park i ostavi ga samog cijeli dan bez nadzora, vrlo vjerojatno da će otići s nekim šarmantnim pedofilom ili otmičarem. Opet to nema veze s tvojom hinjavom takijom da su mediji krivac ta mržnju ili stranke. Također 1990 nije bilo stranaka ili su bili tek u povojima mržmja u Jugi je počelo ključati. Ne znam kako je u gradovima. Ja sam odgojen na selu, i tamo sam se kao dijete po cijeli dan igrao s drugom djecom bez nadzora roditelja, i nije bilo nikakvih pedofila. Ali očito su se vremena promijenila. Ja sam prvi put čuo za ******** sa 18 godina kad sam otišao u Zagreb na fakultet, a sad ih ima i kod nas u Ljubuškom. Vjerojatno onda ima i pedofila i ostalih nastranih bolesnika. Nisam ja nigdje rekao da su mediji krivac za međunacionalnu mržnju. Poanta mog posta je bila da su djeca neopterećena, a mi odrasli smo opterećeni.
|
|
Vrh |
|
|
Passenger
|
Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma Postano: 09 srp 2022, 12:29 |
|
|
Mariooo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pricas u kondicionalu, kao svojevremeno komunisti. Da je narod... onda bi bilo... Kad narod ne bi gledao vecinom svoje sitne interese, onda bi komuniztam uspio. Da je vazniji opci interes prije osobnog kod plebiscitarne vecine isto bi uspio. Da ljudi nisu potkupljivi, komunizam bi isto uspio. Gubljenje vremena. Narod nije takav, kakav ga zamisljas i tocka. Treba napraviti sustav po sadasnjem stanju svijesti, a demokracija i kapitalizam sa slobodnim trzistem ce mijenjati stvari vremenom. Pa mogao si vidjeti da sam protiv ideja komunizma. Slažem se sa tobom da je komunizam bio gubljenje vremena. Koji sistem bi po tebi bio uspješan za BiH? Tri izborne jedinice ili nešto drugo? Je li to jedino što je kamen spoticanja da BiH krene naprijed? Vjerojatno to nije jedina stvar koja bi riješila sve probleme, ali bi bio jako dobar početak da se počnu rješavati.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|