|
|
Stranica: 8/79.
|
[ 1957 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 18:55 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: No svastika no crime.  E jebiga Vlado.. Ja vise cijenim naciste, ili simpatizere, koji otvoreno kazu da su to sta jesu.
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 18:55 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: granica je napisao/la: Ma boli me kita za Husagica. Ionako nikad nebi glaso za SPÖ a ni radovo se njihovom uspjehu da nije bilo protiv Strache-a.
Glasam za KPÖ, ukoliko uopste. A donedavno nisam ni izlazio na izbore (uz dvije iznimke: jednom predsjednicki izbori kad sam htio glasati protiv one zvaljave krave Ferero Waldner, ili kako se zvase, a jednom sam glaso za Zelene na saveznickim izborima) jer ne vjerujem u tu vrstu demokratije. Funkcionierska vogna uz rijetke izuzetke...nisam jednom imo priliku da se iz prve ruke uvjerim u to sto sad tvrdim.  Seljacino  dje ti hebeni takmicarski duh? Treba prevod.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:00 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: granica je napisao/la: Ma boli me kita za Husagica. Ionako nikad nebi glaso za SPÖ a ni radovo se njihovom uspjehu da nije bilo protiv Strache-a.
Glasam za KPÖ, ukoliko uopste. A donedavno nisam ni izlazio na izbore (uz dvije iznimke: jednom predsjednicki izbori kad sam htio glasati protiv one zvaljave krave Ferero Waldner, ili kako se zvase, a jednom sam glaso za Zelene na saveznickim izborima) jer ne vjerujem u tu vrstu demokratije. Funkcionierska vogna uz rijetke izuzetke...nisam jednom imo priliku da se iz prve ruke uvjerim u to sto sad tvrdim.  Seljacino  dje ti hebeni takmicarski duh? Ma ne mogu. Vidim ja da je ovaj otreso svoje supartijase Srbe i Hrvate, ali jednostavno ne mogu..taj kov ljudi..ono..tolko sam se toga nasluso i nagledo po svakoraznim simpozijima i kurcima palcima da mi se smuci cak i kad nedje moram nazvati..neku instituciju..nesto..a ono ti se javi glas, na svapskom, ne razumijes ti prezime, ni ime, onako na brzaka, ali ti odzvanja u usima ono "ic" na kraju.. Imam osjeecaj da su nasi ovdje nekako podli.  A kamoli da simpatiziram s partijashem najjace stranke u zemlji. Ko sto Turcinu nikad auto nebi dao da mi popravi. Eto. HAIL! 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:06 |
|
|
granica je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: No svastika no crime.  E jebiga Vlado.. Ja vise cijenim naciste, ili simpatizere, koji otvoreno kazu da su to sta jesu. Ne znam šta ti cijeniš, ali ne možemo optuživati nekog za nešto bez validnih dokaza. Ovo što ga neki ne vole, ne vole ga jer se boje za svoju g....., a ne zbog toga što je on nacionalista, ultranacionalista ili neznam ti šta.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:16 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: granica je napisao/la:
E jebiga Vlado..
Ja vise cijenim naciste, ili simpatizere, koji otvoreno kazu da su to sta jesu.
Ne znam šta ti cijeniš, ali ne možemo optuživati nekog za nešto bez validnih dokaza. Ovo što ga neki ne vole, ne vole ga jer se boje svoje g....., a ne zbog toga što je on nacionalista, ultranacionalista ili neznam ti šta. Ne smeta te koketiranje s nacionalsocijalizmom uz istovremeno ultradesnicarse stavove - u pitanju svega, svake tematike koje se dotaknu? E jebiga... Otvori oci, ne mora sve biti u skladu s onim sto ti vidis kao srpske interese. Postoji svijet i pored svega toga. Ne kazem ja, i moj horizont cesto taman jedva da dobaci do izlaza iz diskoteke, ali ne skodi ponekad malo..ono..preispitati taktiku i prosiriti vidike.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:43 |
|
|
Kao što rekoh, nađi mi svastiku kod njega i ja ću odustati, a s mene i mojih vidika sjaši. Kad vidim i kod Štrahe-a ono što sam vidio kod bivšeg vođe Pegide onda možemo pričati i o tome.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:46 |
|
|
Ne moze, Vladimire..neke stvari se ne mogu ovdje tako otvoreno furati. Ti si naviku na tu vrstu politicke kulture od Dodika i njemu slicnih politicara, ali ovdje bi takvi opstali znas kolko dugo..? Pa ni godinu dana.
Ali dobro. Pokuso sam ti fino objasniti jer si uprkos svemu jedan od ugodnijih forumasha ovdje.. na tebi je da li ces prihvatiti ili ne.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 19:53 |
|
|
Pratim i ja austrijsku štampu i znam da su neki kada je jednom prilikom podigao tri prsta okarakterisali to kao nacistički pozdrav. Mislim njegov svaki korak prate i toliko izvrću da je to degutantno čime se služe oni koji mu pokušaju podmetnuti. Porede tri prsta sa nacističkim pozdravom. Zemljo.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 13 lis 2015, 22:09 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
Kum Bečo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:  Seljacino  dje ti hebeni takmicarski duh? Treba prevod. Jbg Beco cojk se plasirao ko Belgija na euro  kratko!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 16:52 |
|
|
Vladimire, evo najaktulnije, njemacki samodeklarisani neonacisti, stranka NPD, su prisustvovali, na poziv, slavlju FPÖ-a u Becu. NPD holte sich "emotionale Kraft" bei FPÖ-WahlpartyNaslov: NPD je pokupila "emocionalnu snagu" na izbornom slavlju FPÖ-ahttp://derstandard.at/2000023830884/NPD ... -WahlpartyCijeli clanak mi se neda prevoditi ali ako te nesto interesuje samo pitaj. Sve ovo naravno nisu slucajnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 16:53 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Pratim i ja austrijsku štampu i znam da su neki kada je jednom prilikom podigao tri prsta okarakterisali to kao nacistički pozdrav. Mislim njegov svaki korak prate i toliko izvrću da je to degutantno čime se služe oni koji mu pokušaju podmetnuti. Porede tri prsta sa nacističkim pozdravom. Zemljo. To je zato sto je taj srpski pozdrav novokomponovan pa i nije poznat ovdje toliko a u Drugom Svjetskom Ratu su se na isti nacin pozdravljali nacisti. To nije izvrtanje, to je neznanje.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 17:28 |
|
|
Ili ovo, Gudenus, dakle lik iza Strache-a na toj Beckoj listi, je sin oca koji je KAZNJAVAN zbog NEGIRANJA HOLOKAUSTA. Gudenus wegen Leugnung des Holocaust verurteiltCijeli clanak https://de.m.wikinews.org/wiki/Gudenus_ ... verurteiltMisliti da je sin ista bolji od oca, je u ovom slucaju zabluda. Da jeste, nebi bio clan FPÖ-a. To je ovaj s facom ko skrojenom da nosi svapski sljem iz Drugog SR.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 18:41 |
|
|
granica je napisao/la: Vladimire, evo najaktulnije, njemacki samodeklarisani neonacisti, stranka NPD, su prisustvovali, na poziv, slavlju FPÖ-a u Becu. NPD holte sich "emotionale Kraft" bei FPÖ-WahlpartyNaslov: NPD je pokupila "emocionalnu snagu" na izbornom slavlju FPÖ-ahttp://derstandard.at/2000023830884/NPD ... -WahlpartyCijeli clanak mi se neda prevoditi ali ako te nesto interesuje samo pitaj. Sve ovo naravno nisu slucajnosti. Prevedi mi molim te. I da ponovim da ako nađeš kukasti krst u kontekstu Štrahe-a, javi mi, do tada on je samo običan desničar ili ultradesničar.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 18:44 |
|
|
granica je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Pratim i ja austrijsku štampu i znam da su neki kada je jednom prilikom podigao tri prsta okarakterisali to kao nacistički pozdrav. Mislim njegov svaki korak prate i toliko izvrću da je to degutantno čime se služe oni koji mu pokušaju podmetnuti. Porede tri prsta sa nacističkim pozdravom. Zemljo. To je zato sto je taj srpski pozdrav novokomponovan pa i nije poznat ovdje toliko a u Drugom Svjetskom Ratu su se na isti nacin pozdravljali nacisti. To nije izvrtanje, to je neznanje. Znači ako sam dobro shvatio Austrijanci ne umiju da prave razliku između nacizma i Svetog Trojstva? 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 18:49 |
|
|
granica je napisao/la: Ili ovo, Gudenus, dakle lik iza Strache-a na toj Beckoj listi, je sin oca koji je KAZNJAVAN zbog NEGIRANJA HOLOKAUSTA. Gudenus wegen Leugnung des Holocaust verurteiltCijeli clanak https://de.m.wikinews.org/wiki/Gudenus_ ... verurteiltMisliti da je sin ista bolji od oca, je u ovom slucaju zabluda. Da jeste, nebi bio clan FPÖ-a. To je ovaj s facom ko skrojenom da nosi svapski sljem iz Drugog SR. Otac sina je nacista, a ne sin. Ako su u srodstvu ili čak žive u istom domu to ne znači da su obojica simpatizeri nacizma. Pa ja znam dosta ljudi koji žive pod istim krovom pa ne glasaju za istu partiju, ne navijaju za isti klub, ne vole isto piće, ne nose isto odijelo...
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 20:57 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: granica je napisao/la:
To je zato sto je taj srpski pozdrav novokomponovan pa i nije poznat ovdje toliko a u Drugom Svjetskom Ratu su se na isti nacin pozdravljali nacisti.
To nije izvrtanje, to je neznanje.
Znači ako sam dobro shvatio Austrijanci ne umiju da prave razliku između nacizma i Svetog Trojstva?  Ti na tri prsta napiso sveto trojstvo pa da oni to raspoznaju? Nadam se da barem nisi na cirilici..ne znaju oni to jos citati. 
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 21:01 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: granica je napisao/la: Ili ovo, Gudenus, dakle lik iza Strache-a na toj Beckoj listi, je sin oca koji je KAZNJAVAN zbog NEGIRANJA HOLOKAUSTA. Gudenus wegen Leugnung des Holocaust verurteiltCijeli clanak https://de.m.wikinews.org/wiki/Gudenus_ ... verurteiltMisliti da je sin ista bolji od oca, je u ovom slucaju zabluda. Da jeste, nebi bio clan FPÖ-a. To je ovaj s facom ko skrojenom da nosi svapski sljem iz Drugog SR. Otac sina je nacista, a ne sin. Ako su u srodstvu ili čak žive u istom domu to ne znači da su obojica simpatizeri nacizma. Pa ja znam dosta ljudi koji žive pod istim krovom pa ne glasaju za istu partiju, ne navijaju za isti klub, ne vole isto piće, ne nose isto odijelo... Ovaj da je htio odskociti od oca naciste i napraviti cezuru nebi postao clan FPÖ vec bi trazio nesto sto ne ide u tom pravcu.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 21:34 |
|
|
Ni ne čudi me obnavljanje nacizma po germanskim zemljama kad vidim kakav sve šljam tamo zurla i tekbira.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 21:42 |
|
|
Ti vidis i znas bolje od mene koji ovdje zivim.
Evo danas upravo. Otiso u prodavnicu da kupim neke sitnice..supermarket. Oko mene neki klinci, mozda petnaestag godina, dobacuju si nesto medjusobno na njemackom..nisam ni obracao paznju na njih dok nisam vidio da i s ovim, nesto starijim koji je slagao namirnice u regalima, progovore po koju i posale se. Pogledam, vidim Turci. Poslusam bolje, pricaju mu o nastavi iz fizickog i upali misica. Ponavljam, na tecnom njemackom (za razliku od nekih pobornika eurokrscanskocivilizacijskih vrijednota koji zive ovdje a ne znaju njemacki). U vrh glave treca generacija Turaka.
Ovdje je sistem jednostavno takav da mu se tesko mozes izmaci..veoma tesko..i ako izmaknes, propadas. Pritegao i stegao i upregao..i sve fercera. Pa kad su od Balkanaca uspjeli napraviti ljude...
Zamisli.
Eto i ti da dodjes na par godina siguran sam da bi ti se i piskaranje ovdje barem malo promjenilo. Ako nista, upoznao bi nekog ko je normalan...a musliman..
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 14 lis 2015, 21:58 |
|
|
 Mislim..ovu foru neces skuziti zato sto ne znas jezik ali tip gradonacelnik a turskog porijekla.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 lis 2015, 17:28 |
|
|
granica je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Znači ako sam dobro shvatio Austrijanci ne umiju da prave razliku između nacizma i Svetog Trojstva?  Ti na tri prsta napiso sveto trojstvo pa da oni to raspoznaju? Nadam se da barem nisi na cirilici..ne znaju oni to jos citati.  Mislim da su dosad skontali da tri prsta nije nikakav naci simbol. Nigdje osim u Njemačkoj, u jednom periodu, gdje i u kom je jedan peder-nacista, koji je umro od side, zloupotrebljavao taj simbol. No to je samo jedan lik koji je zloupotrebio tri prsta. Tri prsta su najpoznatija kao srpski pozdrav. Miješanje srpskog pozdrava sa Michael Kühnenom je zlobno od strane pojedinih austrijanskih političkih krugova. https://en.wikipedia.org/wiki/Three-finger_salutehttps://en.wikipedia.org/wiki/Michael_K%C3%BChnen
|
|
Vrh |
|
 |
Blitz
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 lis 2015, 17:38 |
|
|
2005 - SPÖ-Wien (49,1%), FPÖ-Wien (15%) - Differenz 34%! 2010 - SPÖ-Wien (44%), FPÖ-Wien (25%) - Differenz 19%! 2015 - SPÖ-Wien (39,5%), FPÖ-Wien (31%) - Differenz 8,5%! 2020 - Kommt bestimmt! SarajkaDjevojka je napisao/la: Blitz je napisao/la: SarajkaDjevojka čije nasledje baštini ta stranka, ajde kada si pametna reci ? Nasledje onih koji su u drugom svjetskom ratu imali za cilja da bukvalno zataru tvoj narod. Ako si uopće Srbin i nisi neka zezancija kao što Met tvrdi i klon. Ti ljudi nisu nikakvi krizarski ratnici na bedemu evrope kao što ti umisljas. Nego su proracunato mobilizirani 300 000 srba na tu izlizanu spiku o zaštiti i protivljenju islamizacije. Vi ste najslabije integrirana skupina naroda kad je jezik i opće obrazovanje u pitanju. U trećoj generaciji jako loše stojite a da ne spominjem prvu i drugu. Nije li ti to paradoks pomalo kad uzmeš u pitanje sve ono što je HC govorio na predizbornim skupovima. FPO nema veze sa neonacizmom, evo ti primer ... Štraheova poseta Izraelu i saradnja sa Jevrejima  Ako je Izrael nacistička država, onda je FPO nacistička stranka i mi koji podržavamo FPO, Izrael i IDF smo nacisti i ponosni smo na naš nacizam i prezir prema paLIEstincima. Ne možete vi muslimani da odredjujete ko je nacista a ko nije, već to pravo poseduju Jevreji kao narod koji je najviše stradao ... i ako Jevreji podržavaju Dodika, RS i Štrahea, onda vi nemate šta da se hvatate za kukaste krstove i ostalo. Ja da sam na mestu Štrahea, posle deportacije poslednjeg muslimana, dakle kada bih očistio Austriju od vas, krenuo bih i na Srbe, Hrvate, Rome i ostale, sve one koji se ponašaju kao paraziti ... deportovao bi loše ljude i prihvatio bolje Srbe, Hrvate i ostale koji žele da rade i da se integrišu. Medjutim nismo mi problem, jer mi ne samo što se integrišemo, već se čak i asimilujemo, dok vi ne možete ni ovo prvo. Sarajka i nemoj da sumnjaš u moje Srpstvo, jer ja ne sumnjam ni u tvoje ... nisi ti kriva što je tvoj pradeda bio Srbin koji je izdao svoju veru i naciju, ja tebe poštujem kao Srpkinju islamske veroispovesti. Da ti islam nije isprao mozak možda bih se i složio sa tobom oko nečega.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 lis 2015, 17:58 |
|
|
granica je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Otac sina je nacista, a ne sin. Ako su u srodstvu ili čak žive u istom domu to ne znači da su obojica simpatizeri nacizma. Pa ja znam dosta ljudi koji žive pod istim krovom pa ne glasaju za istu partiju, ne navijaju za isti klub, ne vole isto piće, ne nose isto odijelo... Ovaj da je htio odskociti od oca naciste i napraviti cezuru nebi postao clan FPÖ vec bi trazio nesto sto ne ide u tom pravcu. Dali si upooznat sa slučajem stranke Nacionalni Front u Francuskoj u kojoj je osnivač, bivši šef i bivši visoki član te partije Jean-Marie Le Pen izbačen od strane svoje ćerke Marin Le Pen koja je takođe visoki član te partije i to šef te stranke, zbog ponavljanja svojih antisemitskih i stavova o WW2. Otac i ćerka. To je najbolji dokaz da ako živiš pod istim krovom ne mora da znači da moraš da dijeliš nečije stavove. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/556090/ZanMari-Le-Pen-prakticno-izbacen-iz-svoje-strankehttps://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Marie_Le_Pen
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 lis 2015, 18:16 |
|
|
Ti si Blic nacista s dna kace kom god narodu da pripadao i Jevreji ti sluze, kao i drugim nacistima, samo za usminkavanje vlastitog nacizma koji ipak jos na neki nacin moras prikrivati: AKO TO NIJE TAKIJANJE U PRAVOM SMISLU RIJECI onda ne znam. A Jevreji vam vise ne smetaju. Pa i zasto bi? Pobijeni, protjerani, otisli, i sad njihovi potomci gaze tamo jedan narod koji sa svim tim sranjem nema blage veze..a jos i muslimani, tako da im komotno jos i aplaudirati mozes dok gaze "nizu rasu" koju ti mrzis. Gregor Gysi: Citat: Um Missverständnissen vorzubeugen: Es ärgert mich, dass jedes Jahr mehr Deutsche sterben, als geboren werden, weil wir keine kinderfreundliche Gesellschaft sind. Ich freue mich nur bei den Nazis, wenn sie wenig Kinder herstellen, damit sich die Nazis nicht vermehren. https://www.facebook.com/gregor.gysi/vi ... 375047693/
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Austrija Postano: 15 lis 2015, 18:18 |
|
|
Prevod za Vladimira: Da ne bude zabune, krivo mi je sto svake godine umire vise Nijemaca nego sto ih se radja jer mi nismo drustvo koje potice radjanje djece. Drago mi je samo kod nacista, kad oni prave manje djece, da se nebi nacisti razmnozavali.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|