|
|
Stranica: 4/10.
|
[ 240 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Orion
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 19:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Na bjeloruskim portalima koji nemaju domenu .by pa ih ne nadziru, Lukašenko prosječno dobija 3% glasova.  Internetske ankete nisu nikada mjerodavne. Ako je vjerovati recimo anketi indexa, većina Hrvata su lijevo orjentirana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 19:51 |
|
|
podrinje je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Zasto svi nose ove crveno bijele zastave ? Da li je to neka nacionalisticka pro-zapadna struja ? To im je stara zastava, više nije zvanična ali nosi se tu i tamo. Sadašnja Bjeloruska zastava je iz vremena sovjetskog saveza. Istu takvu zastavu Bjelorusija je imala kada je bila u sastavu SSSR-a Luka nije jedino samo izgled zastave mijenjao. Ukinuo je bio praznik Dana neovisnost i zamijenio ga sa 3.7.,Danom oslobođenja Minska u Drugom svjetskom ratu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 19:53 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45207 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ova je kratkotrajno bila službena zastava nakon proglašenja neovisnosti od SSR-a.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 19:54 |
|
|
|
Tako je, postoje mnogo stare fotografije gdje se Luka slikao s njom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Orion
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:05 |
|
|
|
Kopajući o povijesti Bjelorusije, našao sam na mnoge zanimljive podatke. Recimo, Bjelorusija je bila nekada 90% katolička zemlja (odnosno preciznije Grlo katolička)
Danas katolici čine 15% stanovništva Bjelrusije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63665 Lokacija: DAZP HQ
|
Orion je napisao/la: Kopajući o povijesti Bjelorusije, našao sam na mnoge zanimljive podatke. Recimo, Bjelorusija je bila nekada 90% katolička zemlja (odnosno preciznije Grlo katolička)
Danas katolici čine 15% stanovništva Bjelrusije S tim da su danas mahom rimokatolici. Bjelorusi su puno puta konvertirali, a rimokatolici su postali početkom 20. stoljeća kad dijelu njih koji su željeli obnovu veza s papom Rusi nisu dozvolili uspostavu grkokatoličke crkve pa su prihvatili rimokatolički obred.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45207 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: Veličina prosvjeda raste svaki dan. 100 000 ljudi na prosvjedima u Minsku, nezamislivo do jučer.
 Lukašenkov kontra miting, samo 1000 ljudi se okupilo!!!!! Ovaj seoski varalica je ozbiljno poljuljan. Uskoro će biti više ljudi na prosvjedima u Minsku nego što Lukašenkovi brojači listića tvrde da je oporba dobila glasova iz čitave države, što će biti i konačni vizualni dokaz krađe izbora. Tvrdnje su da Lukašenka većinom podržava ruralno stanovništvo. Tako da ne čudi masovnost u Minsku.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:24 |
|
|
|
Bili su oni dugo pod Poljskom koja ih je katoličila pa kad su došli pod Rusiju ih se pravoslivljalo. Danas su ateisti preko 50%
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:25 |
|
|
Žozep Borel: Evropska unija ne priznaje rezultate predsedničkih izbora u Belorusiji i priprema sankcije zbog nasilnog odgovora policije na proteste http://www.nspm.rs/hronika/zozep-borel- ... ment236786Kakvi su smradovi ovi eunijasi, to je neverovatno. Vucic moze da krade izbore, moze da bije narod, ali dok im sluzi niko mu nista ne govori. A za Belorusiju su odmah zabrinuti.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:34 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko ja znam, ovo je grb Litvanske kneževine a činio je pola grba Poljsko-Litvanske unije (a to znam jer sam češljao evropske grbove i zastave kako bih Modovao istorijski netačne na igrici "Knights of honor"!  ) Ne mogu da verujem da Rusija nije iskoristila jezičke, kulturne, istorijske, verske, ekonomske i sve druge veze & poluge koje ima na raspolaganju da do sada usisa Belorusiju u sebe ili je makar ima u gvozdenom stisku... Ako im je Zapad uzme pred nosom onda su stvarno nesposobnjkovići totalni... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:43 |
|
|
|
Verujem da se narod smorio od Lukasenka i mozda je vreme da ode. Ali problem je u tome sto kod njih verovatno nema sredine. Smene prorusku vladu, a onda zapadu otvore sva vrata. Ovi onda ovladaju privredom, medijima, sluzbama, i stvore od drustva amorfnu masu, siromasnu, bez ikakve perspektive. Kad bi bilo u stanju da smene Lukasenka a da ostanu nezavisni od zapada, to bi vec bilo nesto.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 20:59 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
podrinje je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Zasto svi nose ove crveno bijele zastave ? Da li je to neka nacionalisticka pro-zapadna struja ? To im je stara zastava, više nije zvanična ali nosi se tu i tamo. Da inace je tu i tamo. Al ovdje je iskljucivo ta zastava! Od 100000 ljudi i bar 50000 zastava oko 0 je zvanicnih bjeloruskih. Evo pretrazih fudbalske meceve, kosarskaske itd. Jedva da je vidjeh igdje medju navijacima. Zvanicna se vidi.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:03 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: podrinje je napisao/la: To im je stara zastava, više nije zvanična ali nosi se tu i tamo.
Da inace je tu i tamo. Al ovdje je iskljucivo ta zastava! Od 100000 ljudi i bar 50000 zastava oko 0 je zvanicnih bjeloruskih. Evo pretrazih fudbalske meceve, kosarskaske itd. Jedva da je vidjeh igdje medju navijacima. Zvanicna se vidi. Ako nemaš čime da zbrišeš čitave gradove, to je samo krpa na štapu. Jebo mater, imam i ja svoju lično. Napravio iz zajebancije, jednom ću i platiti da mi se sašije... Nekako mi je sve draža i draža.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:09 |
|
|
 Kad smo kod zastava, meni je ova ruska carska zastava kul. A i ove vitke nogice mi se sviđaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:10 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
Razumijem da mnogi ne vole Lukasenka. Ali ko bi glasao za domacicu za predsjednika drzave ? Za koju nikada niste ni culi zaradi medijske blokade.
Jednostavno paranoja je Lukasenka dovela da uhapsi Jutjubera, i to je dovelo do skandala. Ludjak je kriv sam sebi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la:  Kad smo kod zastava, meni je ova ruska carska zastava kul. A i ove vitke nogice mi se sviđaju. Grbova kao u premijer ligi, jedino sito štampa da odradi posao. Ko će to šiti. Najbolje su jednostavne trobojke, bikolor eventualno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:18 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Razumijem da mnogi ne vole Lukasenka. Ali ko bi glasao za domacicu za predsjednika drzave ? Za koju nikada niste ni culi zaradi medijske blokade.
Jednostavno paranoja je Lukasenka dovela da uhapsi Jutjubera, i to je dovelo do skandala. Ludjak je kriv sam sebi. U dvadeset i kusur godina vlasti moraš i neku brljotinu napraviti. Ljudi smo, šta da se radi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 21:22 |
|
|
|
Ovo bjezanje u Litvaniju je takva predstava. Sada kada je u centru svjetske paznje niko joj nista ne bi uradio u Bjelorusiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ancient Order
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 23:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Veličina prosvjeda raste svaki dan. 100 000 ljudi na prosvjedima u Minsku, nezamislivo do jučer.
 Lukašenkov kontra miting, samo 1000 ljudi se okupilo!!!!! Ovaj seoski varalica je ozbiljno poljuljan. Uskoro će biti više ljudi na prosvjedima u Minsku nego što Lukašenkovi brojači listića tvrde da je oporba dobila glasova iz čitave države, što će biti i konačni vizualni dokaz krađe izbora. https://youtu.be/pXj1WCEUvS4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 23:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88750 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Lukašenko sigurno sere u gaće od ovog prizora, paranoja ga je u zadnje vrijeme hvatala od 1000 puta manjih stvari
Duh iz boce je pušten, a ako prosvjed naraste još nekoliko puta mogao bi završiti kao Čaučesku.
Ljudima je dosta seoskog varalice.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 16 kol 2020, 23:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88750 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tisuće na štrajku, voljni riskirati gubitak posla, da bi prosvjedovali Lukašenko u Dnevniku o protestima i štrajkovima: "20 ljudi se okupilo napustivši svoj posao, šef im je rekao ok samo idite, ima tko će zauzeti vaše radno mjesto i plaće " Državna TV ne prenosi scene protesta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 17 kol 2020, 00:12 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Pa da li je brojanje namjesteno ne zna se, mislim da ne. Danas državna TV Bjelorusije objavila izjavu Lukašenka da je bilo 20 ljudi na protestima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 17 kol 2020, 00:14 |
|
|
2017. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 17 kol 2020, 00:23 |
|
|
|
Glede protesta, sjebaće ih taj mitski "zapad" kojem je cilj napraviti od njih Siriju na ruskoj granici. Ni brko mi se nikad nije sviđao ali u šta se mogu uvaliti, on im je premija i takav kakav je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bjelorusija Postano: 17 kol 2020, 00:31 |
|
|
Slabo pratim ali ako odnekud isksrne gospođa Victoria Jane Nuland s kolačima, imate moj pp pa mi dojavite 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|