|
|
Stranica: 135/180.
|
[ 4485 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
K..M
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 tra 2022, 23:04 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 09 tra 2022, 23:05 |
|
|
Svarog je napisao/la: Alireza Firuzija, jedan od najboljih šahista svijeta, na turniru je trebao da igra protiv izraelskog šahiste . Nakon što je Iranska šahovska federacija zahtjevala da ne igra sa njim , on je protestovao rekavši da politika nema veze sa sportom i zatražio azil u Francuskoj . Francuska ga je primila i dala mu državljanstvo . Juče su mu zabranili da igra protiv ruskog igrača . Usrećio se, znači. Iz jednog zatvora u drugi. Ovaj drugi je i gori jer je navodno liberalan.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 10 tra 2022, 09:08 |
|
|
Svarog je napisao/la: Alireza Firuzija, jedan od najboljih šahista svijeta, na turniru je trebao da igra protiv izraelskog šahiste . Nakon što je Iranska šahovska federacija zahtjevala da ne igra sa njim , on je protestovao rekavši da politika nema veze sa sportom i zatražio azil u Francuskoj . Francuska ga je primila i dala mu državljanstvo . Juče su mu zabranili da igra protiv ruskog igrača . Jel se on oglasio oko toga? Možda dođe u Srbiju ili BiH...
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:12 |
|
|
French President Macron makes this campaign promise: "Europe must be ready to accept up to 60 million refugees over the next 20 years from Africa and the Middle East, as sanctions against Russia will lead to an economic collapse in Africa, which, in turn, imports a huge amount of Russian wheat."https://www.facebook.com/AmericaProper/ ... =3&theater
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:14 |
|
|
Planina je napisao/la: French President Macron makes this campaign promise: "Europe must be ready to accept up to 60 million refugees over the next 20 years from Africa and the Middle East, as sanctions against Russia will lead to an economic collapse in Africa, which, in turn, imports a huge amount of Russian wheat."https://www.facebook.com/AmericaProper/ ... =3&theater Ništa čudno. Kroz ovo stoljeće treba očekivati do milijardu migranata samo iz Afrike.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:16 |
|
|
Mislim da treba pojačati sankcije zlim Rusima, zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:21 |
|
|
Ovo za 60 miliona migranata iz Afrike je fake. Nigde nema te izjave Macrona na BBC-u niti bilo gde drugde, a i ova montaža je baš loše urađena. Možda on i misli to, ali sigurno nije glup da tako nešto izjavljuje u kampanji.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:23 |
|
|
Lucho je napisao/la: Ovo za 60 miliona migranata iz Afrike je fake. Nigde nema te izjave Macrona na BBC-u niti bilo gde drugde, a i ova montaža je baš loše urađena. Možda on i misli to, ali sigurno nije glup da tako nešto izjavljuje u kampanji. Izjava nije bitna. Bitno je da će to biti realnost za buduća pokoljenja uspavanih Europljana.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 17 tra 2022, 19:27 |
|
|
Harezm je napisao/la: Lucho je napisao/la: Ovo za 60 miliona migranata iz Afrike je fake. Nigde nema te izjave Macrona na BBC-u niti bilo gde drugde, a i ova montaža je baš loše urađena. Možda on i misli to, ali sigurno nije glup da tako nešto izjavljuje u kampanji. Izjava nije bitna. Bitno je da će to biti realnost za buduća pokoljenja uspavanih Europljana. To stoji, zna se već neko vreme da tako nešto sledi. Zato je veoma bitno da naredne godine u Italiji i Španiji pobede desne stranke (za šta postoji velika verovatnoća u ovom trenutku) i onda možda zatvore Mediteran za migrante iz Afrike. Aktuelna vlast u obe zemlje to sigurno neće uraditi, a kod ovih postoji barem neka mogućnost.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 22 tra 2022, 18:11 |
|
|
Muslimani Francuske, samo još jedna u nizu žrtava đenosajda. Čak su implicirali da se prema njima odnosi kao prema slavnim Ujgurima.
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 23 tra 2022, 21:05 |
|
|
Ono sto je interesantno u ovim izbornim kampanjama je to da ovaj put nisu preovladavale teme tipa, islam, migranti, i slicno, vec se i ljevica i desnica uglavnom koncentrisala na socijalne teme (sto ne znaci da te drustvenopoliticke teme nisu igrale nikakvu ulogu-naprotiv, ali ne vise dominantnu). Ne mislim na onog ekstremnog desnicara vec na Le Penovu.
I pazi ti, kad se zbroje glasovi koje je dobila Ljevica i Desnica zajedno, ti glasovi prevazilaze uveliko glasove liberala, tj. makronovih biraca.
Ovog puta ce pravagu donijeti umjereni ljevicari. Jasno je da ce svaki ljevicar tradicionalno, refleksno teziti ka tome da sprijeci desnicarskog kandidata, ali je vrlo lako moguce da ovog puta ti ljudi vise nece biti spremni da ponovo daju Makronu glas na veresiju. A tome je zasigurno doprinijela i nesto blaza retorika Le Penove, negoli sto je to bilo prosli put slucaj, dakle 2017. godine.
Nekidan sam pisao o cudnoj spregi desnice i ljevice u Austriji kad se radilo o tome da Zelenski drzi govor u Nationalrat-u, tj. austrijskom parlamentu. Glasovima desnicarske FPÖ i SPÖ (Socijaldemokrate) je sprijeceno upravo to jer je za tako nesto potrebna dvotrecinska vecina parlamenta.
Neoliberalizam gazi sve. I prirodno bi bilo - nadam se da ideoloske nesuglasice nece igrati preveliku ulogu - da se u takvom slucaju desnica i ljevica ujedine.
Znam da ovde cita i pise masa idiota, i znam da nece biti u stanju ni da shvate, a kamoli prihvate ovo sto pisem, ali mislim da ce u buducnosti u Evropi socijalne teme igrati sve vecu ulogu. Pogotovo nakon sto rat u Ukrajini, sankcije Rusiji, ali i poslijedice Corona-krize pocnu da nose u pravom smislu rijeci svoj danak.
Kako god, ovog puta zaista s interesovanjem i ja pratim francuske izbore, iako me inace zaboli *** za zderace zabljih bataka. S jedne strane se naravno ne bih obradovao da neko poput Le Penove dobije izbore, dok bih se s druge strane bas pravo obradovao kad bi neko onom galskom pijetlicu napokon razvalio picku. A kad vec nemamo dovoljno jakog ljevicarskog kandidata iako postoji itekako ljevicarski potencijal, onda nek to ucini Le Penova. Upravo ta suprotnost o kojoj vam govorim trenutno zaokupljuje masu inace tradicionalno ljevicarskih glasaca. Jer, logicno je, desnicari su ionako vec glasali za Le Penovu i nije presla 50 posto, preostaje joj samo nada da ce broj isfrustriranih, na neoliberalnu shupcinu Makrona kivnih ljevicara, iz protesta glasati za nju. Ja, najiskrenije, nisam u potpunosti siguran sta bih ucinio. Najverovatnije bi to bila odluka u samoj glasackoj kabini.
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 06:58 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Ono sto je interesantno u ovim izbornim kampanjama je to da ovaj put nisu preovladavale teme tipa, islam, migranti, i slicno, vec se i ljevica i desnica uglavnom koncentrisala na socijalne teme (sto ne znaci da te drustvenopoliticke teme nisu igrale nikakvu ulogu-naprotiv, ali ne vise dominantnu). Ne mislim na onog ekstremnog desnicara vec na Le Penovu.
I pazi ti, kad se zbroje glasovi koje je dobila Ljevica i Desnica zajedno, ti glasovi prevazilaze uveliko glasove liberala, tj. makronovih biraca.
Ovog puta ce pravagu donijeti umjereni ljevicari. Jasno je da ce svaki ljevicar tradicionalno, refleksno teziti ka tome da sprijeci desnicarskog kandidata, ali je vrlo lako moguce da ovog puta ti ljudi vise nece biti spremni da ponovo daju Makronu glas na veresiju. A tome je zasigurno doprinijela i nesto blaza retorika Le Penove, negoli sto je to bilo prosli put slucaj, dakle 2017. godine.
Nekidan sam pisao o cudnoj spregi desnice i ljevice u Austriji kad se radilo o tome da Zelenski drzi govor u Nationalrat-u, tj. austrijskom parlamentu. Glasovima desnicarske FPÖ i SPÖ (Socijaldemokrate) je sprijeceno upravo to jer je za tako nesto potrebna dvotrecinska vecina parlamenta.
Neoliberalizam gazi sve. I prirodno bi bilo - nadam se da ideoloske nesuglasice nece igrati preveliku ulogu - da se u takvom slucaju desnica i ljevica ujedine.
Znam da ovde cita i pise masa idiota, i znam da nece biti u stanju ni da shvate, a kamoli prihvate ovo sto pisem, ali mislim da ce u buducnosti u Evropi socijalne teme igrati sve vecu ulogu. Pogotovo nakon sto rat u Ukrajini, sankcije Rusiji, ali i poslijedice Corona-krize pocnu da nose u pravom smislu rijeci svoj danak.
Kako god, ovog puta zaista s interesovanjem i ja pratim francuske izbore, iako me inace zaboli *** za zderace zabljih bataka. S jedne strane se naravno ne bih obradovao da neko poput Le Penove dobije izbore, dok bih se s druge strane bas pravo obradovao kad bi neko onom galskom pijetlicu napokon razvalio picku. A kad vec nemamo dovoljno jakog ljevicarskog kandidata iako postoji itekako ljevicarski potencijal, onda nek to ucini Le Penova. Upravo ta suprotnost o kojoj vam govorim trenutno zaokupljuje masu inace tradicionalno ljevicarskih glasaca. Jer, logicno je, desnicari su ionako vec glasali za Le Penovu i nije presla 50 posto, preostaje joj samo nada da ce broj isfrustriranih, na neoliberalnu shupcinu Makrona kivnih ljevicara, iz protesta glasati za nju. Ja, najiskrenije, nisam u potpunosti siguran sta bih ucinio. Najverovatnije bi to bila odluka u samoj glasackoj kabini. jedan od razloga zašto tema islama i migranata nije toliko aktualan je u tome što je Le Penova već odvukla Macrona u "svom smjeru" po tom pitanju. Također, u socijalno teškoj situaciji, nitko normalan se ne može zalagati za još imigracije. Što se tiče saveza klasične ljevice i klasične desnice po pitanju ********, on se već više puta u praksi pojavio na više mjesta, ali neformalno.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 11:29 |
|
|
divizija je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Ono sto je interesantno u ovim izbornim kampanjama je to da ovaj put nisu preovladavale teme tipa, islam, migranti, i slicno, vec se i ljevica i desnica uglavnom koncentrisala na socijalne teme (sto ne znaci da te drustvenopoliticke teme nisu igrale nikakvu ulogu-naprotiv, ali ne vise dominantnu). Ne mislim na onog ekstremnog desnicara vec na Le Penovu.
Kako god, ovog puta zaista s interesovanjem i ja pratim francuske izbore, iako me inace zaboli *** za zderace zabljih bataka. S jedne strane se naravno ne bih obradovao da neko poput Le Penove dobije izbore, dok bih se s druge strane bas pravo obradovao kad bi neko onom galskom pijetlicu napokon razvalio picku. A kad vec nemamo dovoljno jakog ljevicarskog kandidata iako postoji itekako ljevicarski potencijal, onda nek to ucini Le Penova. Upravo ta suprotnost o kojoj vam govorim trenutno zaokupljuje masu inace tradicionalno ljevicarskih glasaca. Jer, logicno je, desnicari su ionako vec glasali za Le Penovu i nije presla 50 posto, preostaje joj samo nada da ce broj isfrustriranih, na neoliberalnu shupcinu Makrona kivnih ljevicara, iz protesta glasati za nju. Ja, najiskrenije, nisam u potpunosti siguran sta bih ucinio. Najverovatnije bi to bila odluka u samoj glasackoj kabini. jedan od razloga zašto tema islama i migranata nije toliko aktualan je u tome što je Le Penova već odvukla Macrona u "svom smjeru" po tom pitanju. Također, u socijalno teškoj situaciji, nitko normalan se ne može zalagati za još imigracije. Ima smisla. Ali takodjer tu je socijalna situacija koja se u FR odavno zaostrava. Citat: Što se tiče saveza klasične ljevice i klasične desnice po pitanju ********, on se već više puta u praksi pojavio na više mjesta, ali neformalno. I ne samo tu. Puno vise vidim mogucnosti po pitanju saradnje u socijalnim temama. Jucer slusam diskusiju Strache-a i Bohrn Mene. Ovaj drugi je ljevicar, ali ne komunista (ono, pro vakcina, pro Ukrajina, pro ******** ali i pro socijala, tj. politika za siromasnije - namjerno u njegovom slucaju ne koristim pojam radnicka klasa). Strache je politicki barem jos za nekoliko godina ispusio ali pojavi se tu i tamo u emisijama, ko Seselj. Pri cemu je Seselj barem u parlamentu, ovaj vise ne. Prvo sto je najludje prepoznao sam se u 90 posto onog sto Strache govori a negdje u 50 + posto u onome sto zeli i prica Bohrn Mena. Ali tamo gdje su se moji stavovi 1:1 poklopili sa stavovima obadvojice je bilo kad se radilo o socijalnim temama. Jednom Bohrn Mena jos i rece da mu je zao sto to mora priznati ali da se ocigledno desnica uhvalita klasicno ljevicarskih tematika socijalne prirode, dok bi to ustvari bila stvar socijaldemokratije i drugih ljevicarskih opcija. I da, mozes zamisliti kako je meni kad vidim da sve sto Strache veli o Ukrajini je ono sto ja ovde pisem od samog pocetka. Dakle sve moje osnovne teze o tome da su Ameri zakuhali, da je ovo zastupnicki rat i da ne treba dolijevati ulje u vatru trpajuci jos vise oruzja u Ukrajinu. Ne radi se o tome da ja nekom ne zelim dati pravo na samoodbranu, pa bilo bi u najmanju ruku licemjerno nakon onog sto je Bosni i Bosnjacima ucinio embargo na uvoz naoruzanja, ali ovo je Rusija a ne Srbija. Rusija je atomska sila i Rusija ce ovo izgurati do kraja, siguran sam u to. Prema tome, jos vise oruzja zaista stvara samo jos vise problema.
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 13:00 |
|
|
Harezm je napisao/la: Lucho je napisao/la: Ovo za 60 miliona migranata iz Afrike je fake. Nigde nema te izjave Macrona na BBC-u niti bilo gde drugde, a i ova montaža je baš loše urađena. Možda on i misli to, ali sigurno nije glup da tako nešto izjavljuje u kampanji. Izjava nije bitna. Bitno je da će to biti realnost za buduća pokoljenja uspavanih Europljana. Naravno da je bitno ako netko bezočno laže o Macronu.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 20:44 |
|
|
Nikad uzbudljivija trka za predsjednika
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 20:51 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nikad uzbudljivija trka za predsjednika zašto pa Macron je u svim anketama favorit. jedino što Le Pen osvaja koliko nekad nije mogla zamisliti i ovim tempom bi za par godina mogla pobjediti
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 20:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25694 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Moja očekivanja su bila da je više od 40% za Le Pen sasvim dobro. Iznad 45% fantastično.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Zeta Reticuli
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 21:06 |
|
|
Treba neko novo lice suverenističke Francuske. Marine Le Pen je potrošena, ispuhana, nedovoljno kapacitirana, a i čini se da više priča nego što bi imala snage nešto konkretno učiniti, već u kampanji se to naslućivalo. Ovaj odrađuje svoj zadnji mandat. Treba se već sada spremat za nove izbore, globalisti već pripremaju nekog novog Macrona.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 21:14 |
|
|
Kandidat desnice u Francuskoj ima šanse koliko i krme u Teheranu. Ta zemlja je preorana odavno i njoj spasa nema.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 21:41 |
|
|
Zeta Reticuli je napisao/la: Treba neko novo lice suverenističke Francuske. Marine Le Pen je potrošena, ispuhana, nedovoljno kapacitirana, a i čini se da više priča nego što bi imala snage nešto konkretno učiniti, već u kampanji se to naslućivalo. Ovaj odrađuje svoj zadnji mandat. Treba se već sada spremat za nove izbore, globalisti već pripremaju nekog novog Macrona. Slažem se, bolje bi bilo da se kandiduje njena nećaka Marion Maréchal-Le Pen, mlađa lepuškasta žena, udata, majka, produžetak loze.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 22:36 |
|
|
Hahahahhahs
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 22:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zar vam nije dosta Dodika na Klixslam ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 22:54 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Zeta Reticuli je napisao/la: Treba neko novo lice suverenističke Francuske. Marine Le Pen je potrošena, ispuhana, nedovoljno kapacitirana, a i čini se da više priča nego što bi imala snage nešto konkretno učiniti, već u kampanji se to naslućivalo. Ovaj odrađuje svoj zadnji mandat. Treba se već sada spremat za nove izbore, globalisti već pripremaju nekog novog Macrona. Slažem se, bolje bi bilo da se kandiduje njena nećaka Marion Maréchal-Le Pen, mlađa lepuškasta žena, udata, majka, produžetak loze. Sad je kod Zemura stranci .
|
|
Vrh |
|
|
JAS
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 22:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Zar vam nije dosta Dodika na Klixslam ? Ne mogu opterećeni su njime. Opterećenji su jer im je nabio komplekse .
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 24 tra 2022, 22:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne može Dodik odgovarati za nešto što je Karadžić pokvario.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|