HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 21:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4486 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 180  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 08 sij 2015, 23:23 

DzoniBG je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ma bila je rijec o tome vec. UK, Portugal, Spanjolska itd. su bile kolonijalne velesile pa nema pizdarija ni blizu ovome. A AT i Njemacka pune muslimana, i nisu bas sretni s tim. Uocljivo je da ovo prvenstveno rade muslimani, zbog islama, a ne zato sto su oni eto pljackani kao kolonije. Indijci u UK zive sasvim dobro i integrirano.

Niko ih nije kokao, vec su upravo ovi, doslovno isti ljudi, bili u borbi protiv Assada. A znamo koga je Zapad podrzavao, a koga je Rusija. Pa opet napadi nisu u Rusiji. To je samo do islama i zatucanosti odredjenih ljudi koji u toj vjeri, ili njenom tumacenju nalaze opravdanje da ubijaju.

Kako nema pizdarija u UK... jel onaj kreten satarom isekao nekog marinca u sred Londona, i jos se hvalio pred kamerama...

Necu da pravdam islamski fanatizam...uopste tu religiju, pisao sam otvoreno sta mislim o zatucanosti islama, na zgrazavanje "politicki korektnih"...

Pitanje koje sam postavio, ko je njih tu uopste doveo i skucio...zasto?! Daju im najgore poslove, zive od socijale...od zapustenosti i besa, lako se regrutuju bombasi...samo ih ubedis kako su na svetom putu, da ih cekaju device u dzenetu, i eto ti kasapina...

Sire se po evropi, sto uvozom, sto natalitetom... dok ti majmunoliki evropski "komesari" drze slovo o toleranciji i demokratiji, svaki veci evropski grad na zapadu ima deo koji lici na Palestinu...

I sad kad se desi ovo sto se desi svako malo, krivi muslimani... ne, krivi su oni koji destruktivnom liberalnom politikom ubijaju evropsko bice, samo da bi vrteli lovu... ujeda ih zmija koju dugo hrane...

Rekao sam da nema pizdarija ni blizu ovome. Nisam naveo samo UK. Naveo sam i ove dvije jer su bile kolonijalne sile al problema nema, nema ni u UK od njenih bivsih kolonija kao Indija. Naprotiv, Indijci su dobro integrirani i nikako da rade samo najnize poslove. Ima ih i lijecnika koliko hoces. Poljaci danas tamo npr. ciste zahode, izmedju ostalog. Primjetno je da je tu u stvari problem samo u slucaju muslimana. Nema katolika iz Afrike koji se raznio bombom ili sl. Nema. Gdje god pogledas, musliman. Od SAD-a, Afrike, Bliskog istoka, Europe, Pakistana gdje su nedavno djecu pobili (kao sto znamo kolonijalna sila nisu), Australije ovo nedavno s taocima... Jednio sto je svima njima zajednicko jest da su muslimani cinili te zlocine u ime vjere i Alaha.

A sto ih uopce tu pustaju ne znam. Ocito su se zajebali. Valjda su mislili da ce te ljude vremenom asimilirati, integrirati. Ocito da bas i ne ide po planu. :zubati Pomozi sirotu na svoju sramotu. :zubati Tad o ovome vjerovatno niko nije ni mislio. Ovi su konkretno potomci doseljenika, danas Francuzi po svakom pravu.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:25 

Prognoziram da je Njemačka sljedeća. Ili Švedska, iako to može čudno zvučati u ovom trenutku.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:28 

slika

Ovo je naslovnica tog lista u momentima stvaranja islamske države na tlu KiM, 99. godine. "Rastanak" Srbije i KiM, pojašnjen na jedan krajnje vulgaran način za Srbe. A sad im slični zavrću muda po Marseju i gledaju da im čakija ne sjevne u rebra u Parizu itd.
Jah.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:29 

Dajte prestanite pričati o novcu i kako su siromašni. Dok im ne kažu za "djevice" i "iskupljenje svih kriminalnih grijeha" ubijanjem infidela, znali su sprditi po 100-200 € dnevno na Hashish i Amphetamins.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:29 

Kad znaš da crta i želi da te provocira što moraš ikako reagovat.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:33 

Revolucija jede svoju djecu. To se i ovdje moze primjeniti. Europa placa zbog svog liberalizma. Sloboda i demokracija ocito nije za svakoga i u bilo koje vrijeme. Za demokraciju je potrebna odredjena zrelost, koju ovi ocito jos nemaju. Za njih je diktatura ala Assad, Gadafi, Mubarak. Dali su im slobodu i evo ih sada.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:43 

Aztec je napisao/la:

Rekao sam da nema pizdarija ni blizu ovome. Nisam naveo samo UK. Naveo sam i ove dvije jer su bile kolonijalne sile al problema nema, nema ni u UK od njenih bivsih kolonija kao Indija. Naprotiv, Indijci su dobro integrirani i nikako da rade samo najnize poslove. Ima ih i lijecnika koliko hoces. Poljaci danas tamo npr. ciste zahode, izmedju ostalog. Primjetno je da je tu u stvari problem samo u slucaju muslimana. Nema katolika iz Afrike koji se raznio bombom ili sl. Nema. Gdje god pogledas, musliman. Od SAD-a, Afrike, Bliskog istoka, Europe, Pakistana gdje su nedavno djecu pobili (kao sto znamo kolonijalna sila nisu), Australije ovo nedavno s taocima... Jednio sto je svima njima zajednicko jest da su muslimani cinili te zlocine u ime vjere i Alaha.

A sto ih uopce tu pustaju ne znam. Ocito su se zajebali. Valjda su mislili da ce te ljude vremenom asimilirati, integrirati. Ocito da bas i ne ide po planu. :zubati Pomozi sirotu na svoju sramotu. :zubati Tad o ovome vjerovatno niko nije ni mislio. Ovi su konkretno potomci doseljenika, danas Francuzi po svakom pravu.

Ne sporim da im je zajednicko da su muslimani...

Postavljam pitanje kakve politike i istorije su ih tu dovele, kakva je ideologija i politika danasnje EU i zapadnog sveta... puna su im usta prava ********, dok stare evropske nacije izumiru, dotle se doseljenici razmnozavaju i sire ko kuga...

Kako su radili... 80-ih je bio dobar Rambo 3, dobri mudzahedini protiv zlih Rusa... obucavali Bin Ladena, pustali mudzahedine u Bosnu da seku glave Srbima i Hrvatima, pustili albanskim muslimanima da proteraju Srbe i poruse onolike crkve... to je sve bilo ok... jel neko digao glas protiv toga...jok, podrzavali su, aktivno bili deo takve politike...

Kako se nikad ne zajebu svi oni pa udju u konflikt sa Saudijcima, Katarom i Emiratima... to su najzadrtije zemlje islamskog fundamentalizma,tu je leglo love odakle se finansiraju naradikalniji muslimani...oni su trpali pare i naoruzanje ovim koji se sada zovu ISIL... ne pada im napamet da diraju u taj osinjak, zato sto su sa njima u dilu, pre svega oko nafte...odrzavaju permanentan sukob i ratove, i jezivo se na tome bogate...

Kolektivna zalost prema selektivnim zrtvama je vrhunac licemerja... licno mi je zao tih pojedinacnih ljudi i porodica, ali necu da udjem u kolektivnu kuknjavu prema zlim muslimanima... prema zrtvama mog naroda od istih tih nisu rec rekli protiv... tako da cu ovu solju suza da preskocim...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:47 

Pa ne ulazim ni ja. Necu ni ja reci da su svi muslimani zli. Daleko od toga. Ali isto tako necu reci da je za ovo kriv bilo ko osim njih samih. Europu ne mogu kriviti, osim da su bili prenaivni.

Inace, evo jos malo slobode govora ovih novina. Evo im i Google salje financijsku pomoc. A bili su pred krahom.

slika

Ne treba puno klikera da se vidi da ovo uredjuje ******** i da se prema neistomisljanicima obracunava na najdegutantniji nacin. Izivljava se cisto. Po meni je ovo cist govor mrznje. Pa nek sad dodju ovi siritelji sloboda i kazu da sam predugo u Sarajevu. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:50 

DzoniBG je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ne sporim da im je zajednicko da su muslimani...

Postavljam pitanje kakve politike i istorije su ih tu dovele, kakva je ideologija i politika danasnje EU i zapadnog sveta... puna su im usta prava ********, dok stare evropske nacije izumiru, dotle se doseljenici razmnozavaju i sire ko kuga...

Kako su radili... 80-ih je bio dobar Rambo 3, dobri mudzahedini protiv zlih Rusa... obucavali Bin Ladena, pustali mudzahedine u Bosnu da seku glave Srbima i Hrvatima, pustili albanskim muslimanima da proteraju Srbe i poruse onolike crkve... to je sve bilo ok... jel neko digao glas protiv toga...jok, podrzavali su, aktivno bili deo takve politike...

Kako se nikad ne zajebu svi oni pa udju u konflikt sa Saudijcima, Katarom i Emiratima... to su najzadrtije zemlje islamskog fundamentalizma,tu je leglo love odakle se finansiraju naradikalniji muslimani...oni su trpali pare i naoruzanje ovim koji se sada zovu ISIL... ne pada im napamet da diraju u taj osinjak, zato sto su sa njima u dilu, pre svega oko nafte...odrzavaju permanentan sukob i ratove, i jezivo se na tome bogate...

Kolektivna zalost prema selektivnim zrtvama je vrhunac licemerja... licno mi je zao tih pojedinacnih ljudi i porodica, ali necu da udjem u kolektivnu kuknjavu prema zlim muslimanima... prema zrtvama mog naroda od istih tih nisu rec rekli protiv... tako da cu ovu solju suza da preskocim...

Gledajte malo dugoročnije, a ne ko mala djeca koja se vesele što su srpski neprijatelji dobili svoje. Destabilizacija Europe po ovom obrascu itekako će imati utjecaja i na naše krajeve i to daleko od pozitivnih.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:51 

Aztec je napisao/la:
Pa ne ulazim ni ja. Necu ni ja reci da su svi muslimani zli. Daleko od toga. Ali isto tako necu reci da je za ovo kriv bilo ko osim njih samih. Europu ne mogu kriviti, osim da su bili prenaivni.

Inace, evo jos malo slobode govora ovih novina. Evo im i Google salje financijsku pomoc. A bili su pred krahom.

slika

Ne treba puno klikera da se vidi da ovo uredjuje ******** i da se prema neistomisljanicima obracunava na najdegutantniji nacin. Izivljava se cisto. Po meni je ovo cist govor mrznje. Pa nek sad dodju ovi siritelji sloboda i kazu da sam predugo u Sarajevu. :D

To je sloboda govora isto sloboda govora je nekome opsovati mater.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:55 

BBC je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Kažu i da su mu u jednom džepu našli plan za obaranje Air Force One a u drugom novčanik gospođe Michelle (Obama) koju je olešio na putu za aerodrom.

Pa dobro, i vi ste im željena meta. Kad vam prospu krv u sred Beograda ili Banjaluke onda dođi pa se zajebavaj.

Kontamo mi to BBC .
Ali pokusaj sagledati stvar ovako...I jedni i drugi su nam su se krvi napili . Nije davno bilo kada su vajni francuski filozofi ,poput one dzukele Anria Levia , i veliki dio francuske javnosti lamentirao nad sudbinom bosanskih muslimana , prestavljajuci nas kao poluljude , zaboravljajuci sva saveznistva koja su u proslosti imali sa Srbijom i Srbima...ili kada je onaj licemjer ''DR'' Kusner ocijukao sa Shiptarima .
slika
A Francuska je bila domacin u Rambujeu , one farse od nekakvih pregovora , koje su tako prijateljski poslozili , da Srbija nije imala drugi izbor nego ih odbiti. Sta je dalje bilo , poznato je.

Jasno , ovakvi teroristicki akti na Zapadu bude antimuslimansko raspolozenje , sto bi svakako moglo koristiti i nama u BiH , bar kada su velikobosnjacke aspiracije u pitanju , ali jbga, mi nekako nikad nismo imali previse osjecaja za ''balansiranja'' i koriscenja guzve ali..opet , ko ih jebe i jedne i druge.
Cak mislim da su ovakve situacije , koliko god bile jezive , sitnicica sta je Zapad radio i radi muslimanima po svijetu .
A ove na Balkanu,koji nama piju krv , pomazu .
Pored toga ,nicim izazvani , ponovo su zauzeli otvoren neprijateljski stav prema Rusiji . A mi smo , bar velika vecina , rusofili . Ako nizasta drugo , barem zato sto su oni osim daleke Kine ,jedina velika sila koja nas nije tukla i sa kojom nismo bili u ratu .
Dakle, nek rade sta hoce tamo, nas se slabo dotice .

PS

Gledajuci sinoc RTRS Dnevnik , primjetio sam da je taj ekstremisticki teroristicki akt u Francuskoj bio dvanaesta vijest .
Svaka im cast.
Vjerujem da je na FTV-u bila prva :zubati

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:55 

korrisnik je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

slika

Sloboda govora je nekome opsovati mater? :D Pa eto, ako ikad budes u sudnici ti je opsuj sucu. :D Ili pridji policajcu pa mu opsuj pa nam javi kako je proslo. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:57 

Aztec je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Sloboda govora je nekome opsovati mater? :D Pa eto, ako ikad budes u sudnici ti je opsuj sucu. :D Ili pridji policajcu pa mu opsuj pa nam javi kako je proslo. :D

Pitanje je kako će neko odreagovati.
Da li je sloboda govora nekome opsovati šta. Apsulutno jest, i imaš pravo izraziti svoje mišljenje.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2015, 23:59 

Aztec je napisao/la:
Po meni je ovo cist govor mrznje.

Naravno. Po domišljatosti u tim karikaturama jasno je da se među njima nalaze i pasionirani ludaci koji uživaju u svemu tome, koji gledaju da na što kvarniji način uvrijede. Suštinski mi ih je žao kad ih neko pomete kao što su pomeli ove jer među njima ima vjerovatno i onih koji nisu u tom stadijumu ludila pa ispadaju kao "kolateralna šteta", da upotrijebim taj izraz koji su isti koristili pri pogibijama Srba civila u NATO napadima.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:01 

korrisnik je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Daj ne lupaj molim te. To je vrijedjanje osobe i to je zakonski kaznjivo.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:03 

Aztec je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

E sad vidiš kako neki shvataju ozbiljno vrijeđanje na vjerskoj osnovi.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:04 

Agathonikos je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Po meni je ovo cist govor mrznje.

Naravno. Po domišljatosti u tim karikaturama jasno je da se među njima nalaze i pasionirani ludaci koji uživaju u svemu tome, koji gledaju da na što kvarniji način uvrijede. Suštinski mi ih je žao kad ih neko pomete kao što su pomeli ove jer među njima ima vjerovatno i onih koji nisu u tom stadijumu ludila pa ispadaju kao "kolateralna šteta", da upotrijebim taj izraz koji su isti koristili pri pogibijama Srba civila u NATO napadima.

Ma ne treba nikoga ni ubiti, ni prijetiti. Daleko od toga. Pa i ovog ko to crta i uredjuje. To je najbolje pustiti da se sami uguse u svojim *** kako im je i islo, kako vidim, jer su bili pred financijskim krahom. Ljudi su prepoznali sta su te novine. Sad dobijaju financijsku potporu sa svih strana plus publicitet.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:06 

korrisnik je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ma o cemu ti meljes? Ja uopce ne opravdavam novine. Ko je postavio ovu sliku? Ja ili ti? U svakom slucaju ni ubiti ne smijes sigurno nekoga zbog karikature, koliko god ta osoba bila idiot.

Jedno je postupati u skladu sa zakonom, a drugo je pobiti ljude Kalasnjikovim. Ne znam da li ti tu vidis kakvu razliku, al ja vidim. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:09 

Aztec je napisao/la:

Ma ne treba nikoga ni ubiti, ni prijetiti. Daleko od toga. Pa i ovog ko to crta i uredjuje. To je najbolje pustiti da se sami uguse u svojim *** kako im je i islo, kako vidim, jer su bili pred financijskim krahom. Ljudi su prepoznali sta su te novine. Sad dobijaju financijsku potporu sa svih strana plus publicitet.

Slažem se. Bilo kakva karikatura ili uvreda nije vrijedna mrtve glave čak i najvećeg *** među takvima.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:11 

Aztec je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Ma o cemu ti meljes? Ja uopce ne opravdavam novine. Ko je postavio ovu sliku? Ja ili ti? U svakom slucaju ni ubiti ne smijes sigurno nekoga zbog karikature, koliko god ta osoba bila idiot.

Jedno je postupati u skladu sa zakonom, a drugo je pobiti ljude Kalasnjikovim. Ne znam da li ti tu vidis kakvu razliku, al ja vidim. :D

Jesam li ja opravdao to, nećeš biti nekontrolisan ako ti neko opsuje oca ili mater nego civilizovano mu vratiš istom mjerom. Tako i sa ovim slučajem. :zubati Nije bilo potrebe za ovim osim toga jedan je musliman bio policajac.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:42 

SDB je napisao/la:

Gledajte malo dugoročnije, a ne ko mala djeca koja se vesele što su srpski neprijatelji dobili svoje. Destabilizacija Europe po ovom obrascu itekako će imati utjecaja i na naše krajeve i to daleko od pozitivnih.

Jel sam ja rekao da je ovo dobro sto se desilo, da je tako trebalo?!

Ne, nego samo da je posledica uzasno lose politike koja se vodi na sirem planu... od imigracione politike, preko forsiranja "evropskih vrednosti i tolerancije", do ratova koje stalno pale od Magreba do Afganistana...

Kao da rade u njihovu korist, islamistima daju argumente za regrutaciju sve veceg broja samoubica...

Dokaz da se stvarno bore protiv islamskog fanatizma ce biti ulazak u obracun sa Arabijom i Katarom... dok to ne vidim, sve je to foliranje, jer tamo sede beduini sa kontejnerima para kojima finansiraju sve ove budaletine...

Kljucno pitanje je zasto se to ne radi... a odgovor na to je porazan, ogoljuje svu supljozu "borbe protiv terorizma"...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 00:51 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Jebote čudno. Ako se skrivaju u šumi - uz današnje toplinske senzore, tehnologije za mogućnost gledanja u mrklom mraku, pse tragače i uz toliku podignutu armiju ljudi, ne treba ti više od 4-5 sati da nađeš dvije osobe u šumi, koja je po rječima HRT dnevnika velika 150 km2 (km2 = 100 ha).

The Guardian
Citat:
Despite the intense and focused manhunt, there was no certainty that the two wanted men, the sons of Algerian immigrants, had not slipped through the net. “We have not found them, there is no siege,” an interior ministry official in Paris said. “There were just some witness accounts, so we are checking.”

The highest level security alert was extended from Paris to Picardy and hundreds of soldiers were flown in to support 88,000 police officers assigned to the manhunt. There were more than 800 soldiers, including paratroopers, patrolling on the streets of the capital, an unusual and unsettling sight for many of its residents. But just as Parisians were striving to steady their nerves and come to terms with Wednesday’s murder of 12 people at the Charlie Hebdo offices, reports spread that the suspects were heading back to Paris at high speed, and new roadblocks were set up at the main routes into the city.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 01:14 

Beograd je odao poštu pariskim žrtvama.

slika

slika

slika

http://mondo.rs/a759867/Info/Drustvo/Da ... uskom.html
JE SUIS CHARLIE

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 01:19 

lider30 je napisao/la:
Jebote čudno. Ako se skrivaju u šumi - uz današnje toplinske senzore, tehnologije za mogućnost gledanja u mrklom mraku, pse tragače i uz toliku podignutu armiju ljudi, ne treba ti više od 4-5 sati da nađeš dvije osobe u šumi, koja je po rječima HRT dnevnika velika 150 km2 (km2 = 100 ha).

Nikakvo čudo, obavještajna služba koristi situaciju i dodatno polarizuje stvari, tjerajući francuzima i europljanima strah u kosti od naoružanih islamista i samog islama. Polako se stvara psihoza u kojoj muslimani neće osjećati dobrodošlicu u EU, te će vjerojatno utočišta tražiti u nekim drugim zemljama.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2015, 01:26 

Aztec je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Kako nema pizdarija u UK... jel onaj kreten satarom isekao nekog marinca u sred Londona, i jos se hvalio pred kamerama...

Necu da pravdam islamski fanatizam...uopste tu religiju, pisao sam otvoreno sta mislim o zatucanosti islama, na zgrazavanje "politicki korektnih"...

Pitanje koje sam postavio, ko je njih tu uopste doveo i skucio...zasto?! Daju im najgore poslove, zive od socijale...od zapustenosti i besa, lako se regrutuju bombasi...samo ih ubedis kako su na svetom putu, da ih cekaju device u dzenetu, i eto ti kasapina...

Sire se po evropi, sto uvozom, sto natalitetom... dok ti majmunoliki evropski "komesari" drze slovo o toleranciji i demokratiji, svaki veci evropski grad na zapadu ima deo koji lici na Palestinu...

I sad kad se desi ovo sto se desi svako malo, krivi muslimani... ne, krivi su oni koji destruktivnom liberalnom politikom ubijaju evropsko bice, samo da bi vrteli lovu... ujeda ih zmija koju dugo hrane...

Kako nema sranja, Francuzi nisu imali full scale teroristički naoad za razliku od onog u Londonu 2005. godine, a i oni veliki rasni nemiri prije koju godinu su zapravo bili zajedničko djelovanje islamislta i afrokaripskih zajednica. Doduše, kod njih se nekako taj problem više stavlja pod tepih i u javnosti se samo zagovara proklamirana ideologija multikulturalizma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4486 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 180  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: