HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 vel 2025, 18:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8329 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 334  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Imigranti pred našim vratima
PostPostano: 21 kol 2015, 07:59 

Sve ok sve pet. Ljudi u nevolji, treba pomoci blabla..
meni je mega zagonetka na koji nacin ti ljudi dolaze do Tih
Tisuca ili desetina tisuca dolara kojoma placaju sve te prijevoze.
Koga god novinari pitaju spominju se cifre od kojih se vrti u glavi.
hebote ovdje na zapadu treba ti godina i godina da skupis tu lovu
(Ako si u postenom poslu) a oni otamo gdje je dnevnica 5 dolara
raspolazu tom lovom

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 08:12 

dane-croatia je napisao/la:

“Sljedeći put kada kažete da su migranti smeće, paraziti i banda lopova, pogledajte ovu fotografiju oca koji je s djecom pobjegao iz Sirije i zamislite kako ga gledate u oči i njegov brod odgurujete natrag na pučinu”, napisao je Joe Brennan ispod fotografije.

Bez problema si mogu to zamisliti... Ide brod pun Arapa a ja mašem s druge strane bodljikave žice. Ako treba kojoj vladi jedna postrojba za šutanje u dupe barbara sa juga i istoka onda sam spreman volontirati.

Jer, manimo se šupljaka, mi smo 1990-ih bili u koži tih ljudi pa im znamo sve šupljake i fazone u stiilu:- idem jer mi djeca nemaju što jesti, idem jer ne želim sudjelovati u nepravednom ratu, moja umjetnička pacifistička duša... itd, itd, sve one mantre što su naši ljudi napamet učili i deklamirali pred imigrantskim službama zapadnih zemalja. Mogu oni da hebu u glavu Šveđane ali nas ne ( mada vidim ima i nas svakakvih).

I neka ne misle da mi postupamo sa neke visine i arogancije jer, htjeli mi to priznati ili ne, de facto mi nismo oni sa europske strane zida već sa njihove, afričko-azijske. Tu smo još bez obzira na putnu ispravu, tu smo jer smo i mi (tj pripadnici našega naroda) dio te izbjegličke mase, još uvijek, samo u malo sofisticiranijem obliku, ali jesmo!
Netko bi onda rekao da bi upravo zbog toga mi trebali biti više solidarni sa barbarima sa jugo-istoka, ali to su naivci i utopisti koji prije svega ne razumiju ljudsku psihu i odnose u društvu. Naš čovjek podsvjesno ne vidi te mase samo kao uljeze i viruse u europsko tkivo, već i kao konkurenciju za osobnu egzistenciju, jer tko će onda brati jabuke po Njemačkoj i tulipane po Nizozemskoj? Stoga je naš čovjek i više zainteresiran za rješavanje tih problema nego Švabo.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 08:17 

Tulkas je napisao/la:
Sve ok sve pet. Ljudi u nevolji, treba pomoci blabla..
meni je mega zagonetka na koji nacin ti ljudi dolaze do Tih
Tisuca ili desetina tisuca dolara kojoma placaju sve te prijevoze.
Koga god novinari pitaju spominju se cifre od kojih se vrti u glavi.
hebote ovdje na zapadu treba ti godina i godina da skupis tu lovu
(Ako si u postenom poslu) a oni otamo gdje je dnevnica 5 dolara
raspolazu tom lovom

Gledam neki dan, Nigerijci dali 10.000 eura za prijevoz do Italije. Čovječe 10 tisuća eura?! To je isto kao ovdje da netko ima milijune. Top klasa odlazi. Imućni šalju svoje sinove u Europu. To je tako bilo i u nas za vrijeme rata. Gazde prvi otišli preko plaćenih veza i kanala a sirotinja ostala.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 09:01 

Citat:
Bez problema si mogu to zamisliti... Ide brod pun Arapa a ja mašem s druge strane bodljikave žice. Ako treba kojoj vladi jedna postrojba za šutanje u dupe barbara sa juga i istoka onda sam spreman volontirati.

Jer, manimo se šupljaka, mi smo 1990-ih bili u koži tih ljudi pa im znamo sve šupljake i fazone u stiilu:- idem jer mi djeca nemaju što jesti, idem jer ne želim sudjelovati u nepravednom ratu, moja umjetnička pacifistička duša... itd, itd, sve one mantre što su naši ljudi napamet učili i deklamirali pred imigrantskim službama zapadnih zemalja. Mogu oni da hebu u glavu Šveđane ali nas ne ( mada vidim ima i nas svakakvih).

I neka ne misle da mi postupamo sa neke visine i arogancije jer, htjeli mi to priznati ili ne, de facto mi nismo oni sa europske strane zida već sa njihove, afričko-azijske. Tu smo još bez obzira na putnu ispravu, tu smo jer smo i mi (tj pripadnici našega naroda) dio te izbjegličke mase, još uvijek, samo u malo sofisticiranijem obliku, ali jesmo!
Netko bi onda rekao da bi upravo zbog toga mi trebali biti više solidarni sa barbarima sa jugo-istoka, ali to su naivci i utopisti koji prije svega ne razumiju ljudsku psihu i odnose u društvu. Naš čovjek podsvjesno ne vidi te mase samo kao uljeze i viruse u europsko tkivo, već i kao konkurenciju za osobnu egzistenciju, jer tko će onda brati jabuke po Njemačkoj i tulipane po Nizozemskoj? Stoga je naš čovjek i više zainteresiran za rješavanje tih problema nego Švabo.

Potpisujem. Možda dosad najbolji post na ovoj temi.

Citat:
Gledam neki dan, Nigerijci dali 10.000 eura za prijevoz do Italije. Čovječe 10 tisuća eura?! To je isto kao ovdje da netko ima milijune. Top klasa odlazi. Imućni šalju svoje sinove u Europu. To je tako bilo i u nas za vrijeme rata. Gazde prvi otišli preko plaćenih veza i kanala a sirotinja ostala.

Točno 100 %.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 11:10 

Ne, ti si eto nešto bolji od njih.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 11:59 

Čini mi se da vanredno stanje u Makedoniji fercera. Vojska na granici.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 12:47 

Već potežu noževe, a nisu ni stigli na odredište......
Tu ima svega i svaćega, i velika je greška pustit ih slobodno da tumaraju, niko nezna ni ko su ni šta su.
http://www.zabranjeni.url/eskalacija-sukob ... m/1402665/

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:34 

Ovo liči kao da su zadnjih mjesec dana načuli da će biti "Atomski Rat" na Bliskom Istoku pa panično grabe na Zapad, ili pak da zauzmu položaje i granice za ISIL Kalifat, svašta je možno u budućnosti samo je sadašnjost jako potresna.
Ružno je vidjeti gladnu i jadnu djecu bilo gdje, posebno pred svojim vratima i tu je dilema pustiti ih ili deportirati u druge zemlje, a pitanje je koje i koliko.

Ovoliko muslimanskih izbjeglica na Balkanu znači samo jedno, FRKU.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:38 

To meni sve izgleda kao da ih turska vlada iz proračuna financira na svom pohodu.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:40 

bumbar92 je napisao/la:
Ovo liči kao da su zadnjih mjesec dana načuli da će biti "Atomski Rat" na Bliskom Istoku pa panično grabe na Zapad...

Preduhitrio si mi post :zubati

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:43 

U ovim izbjegličkim valovima je gro kršćana, šijita i Kurda, malo je tu pro ISIL-ovaca, iako ne treba se zavaravati da ih nema.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:44 

Mar-kan je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:
Ovo liči kao da su zadnjih mjesec dana načuli da će biti "Atomski Rat" na Bliskom Istoku pa panično grabe na Zapad...

Preduhitrio si mi post :zubati

Fakat, mlate se već tri godine i sad ih uhvatio stampedo na Zapad. :neznam

Morebit, Židovi drže prst na Crvenom Okidaču, miriše na to,...

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 13:50 

Ovo se svi mi pitamo.....
Te države ih i financiraju na putu za Europu. Nebi tili ić u države di je islam na vlasti, tili bi u kršćanske al da ih se maksimalno poštiva, pa nek priznaju sebi da kod njih nešto ne štima.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-sto-je-istraninu-kajinu-cudno-a-zasto-izbjeglice-ne-bjeze-u-saudijsku-arabiju-/837453.aspx

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 14:02 

pinco je napisao/la:
Ovo se svi mi pitamo.....
Te države ih i financiraju na putu za Europu. Nebi tili ić u države di je islam na vlasti, tili bi u kršćanske al da ih se maksimalno poštiva, pa nek priznaju sebi da kod njih nešto ne štima.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-sto-je-istraninu-kajinu-cudno-a-zasto-izbjeglice-ne-bjeze-u-saudijsku-arabiju-/837453.aspx

Da, htjeli bi tamo gdje će im biti bolje. Ludaci.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 14:10 

Sheki on the road again...

p.s Hrvati ne daju ni da jazavac predje :zubati

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 14:18 

OTKRIVAMO U KOJE GRADOVE ĆE HRVATSKA SMJESTITI IMIGRANTE U igri su vojni objekti u Karlovcu, Varaždinu, Vukovaru... :D

http://www.zabranjeni.url/vladina-lista-za ... c/1402491/

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 14:28 

http://www.dw.com/bs/pet-%C4%8Dinjenica ... 62-html-cb

Pet činjenica o izbjeglicama
Ove godine u Njemačku će doći četiri puta više izbjeglica i potražilaca azila nego prošle. Najviše od kraja Drugog svjetskog rata. To je vrijeme da se podsjetimo na pet banalnih činjenica, piše Feliks Štajner.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 15:01 

Primiti sve:

- Kršćane, Jezide, Kurde, Alavite
- Žene izgledom bolje od 6/10, neovisno o religiji
- Svu djecu ispod 16 (plus mama gratis), neovisno o religiji
- Sve muškarce (neovisno o religiji) s više od 50.000 EUR u kešu ili na računu za kojeg mogu dokazati da je njihov

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 15:30 

Mislim da treba slijediti primjer Mađara.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 15:58 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ovo će biti gorući problem 21. stoljeća, siguran sam u to. Ne bi me čudio da pola Europe bude opasano zidovima u narednim desetljećima.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 16:06 

Citat:
MKD: Vanredni voz vozi izbeglice do Srbije
Makedonske vlasti su dozvolile izbeglima s Bliskog istoka da sa železničke stanice u Đevđeliji pređu u Srbiju i za njih je obezbeđen vanredni voz.
IZVOR: BETA PETAK, 21.08.2015. | 15:05

To je učinjeno u dogovoru sa UNHCR, iako je zvanično Skoplje prethodno nameravalo da izbegle vrati u Grčku.

Znaci MKD ih htjela vratiti u Grcku (EU) i nastala frka i okrsaj.
Onda je izvrsen pritisak na Srbiju da ih primi.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 16:11 

Kad trecina ovih resi da je Danska i Nemacka daleko,pa ostanu kod nas i vas,pa za koju godinu budu trazili prava,pa za jedno 5 godina imamo predgradja sa iskljucivo njihovim stanovnistvom gde ne sme da udje policija,kad njihove zene i devojke nesmes ni da pogledas a kamoli slikas (sto je juce desilo novinarima u BG)...ceskacemo se po glavi.

Ovoliko da ih krene i svi u istom pravcu (Evropa -pa dokle stignu) mi sve manje deluje stihijski.Gde su babe,dede koji su uvek najveci deo izbeglica?Vecina ovih sto gledam po Beogradu-mladi i sredovecni.Mnogo vise muskaraca nego zena.Da su hteli sami da se brane i da im neko da po pusku bilo bi ih vise nego ISIL vojske i ostalih frakcija zajedno.

Niko ne moze da me uveri da svi ti iz Sirije i Afganistana i ostalih arapskih zemalja toliko sofisticirani da su po svojim selima ili izbeglickim kampovima imali internet i kablovsku da se informisu o blagodetima zapadne Evrope.Pola nije znalo da pokaze na mapi i gde je Turska.Prodali sve i krenuli u bolji svet.Pa jbt,ako je pravi izbeglica,kome je stigao da proda?Ko da mu kupi kucu ili njivu(doduse ovim afghan mozda,ako je zasadio opijum) ako mu se ispred vrata puca.Bojim se da su one prave izbeglice koji su zaista ostali bez svega sad u kampovima u okolnim zemljama (jer su dotle i mogli da stignu) i sad se muce (juce sam citao da se pojavio i tifus).Ovo je neka druga fela...mada i od njih tek jedan od 100 zna da prica engleski

Zato i potpisujem onaj Bumbarov post gde covek ocekuje FRKU

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 16:15 

Ipak, da se sve stavi u kontekst, nisu to ogromne zemlje s neiscrpnim rezervoarom stanovništva. Sirija ima stanovnika koliko i bivša SFRJ, Irak malo više (Libija samo 6 milijuna). Ukupna populacija tih zemalja (odatle je gro ovih što izbjeglica što welfare seekera) je samo 10% EU.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 16:18 

Hehe,da nema ih mnogo.Mozda 50 miliona.nek 10% resi da predje kod nas...milina

Vrh

PostPostano: 21 kol 2015, 16:19 

Ministry of Sound je napisao/la:
Primiti sve:

- Kršćane, Jezide, Kurde, Alavite
- Žene izgledom bolje od 6/10, neovisno o religiji
- Svu djecu ispod 16 (plus mama gratis), neovisno o religiji
- Sve muškarce (neovisno o religiji) s više od 50.000 EUR u kešu ili na računu za kojeg mogu dokazati da je njihov

A tko bi trebao radit na procjeni žena?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8329 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 334  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: