HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 01:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22954 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 919  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 23 pro 2019, 15:53 

Ja pokusavam da situaciju prikazem viseslojnom kakva i jest, a ti nabrajas mantre koje povrsnije da ne mogu biti.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:07 

KASAP je napisao/la:
Ja pokusavam da situaciju prikazem viseslojnom kakva i jest, a ti nabrajas mantre koje povrsnije da ne mogu biti.

Ništa lakše, opovrgni me, reci gdje na svijetu ljudi normalno žive pored islamista i da nemaju neki problem s njima?

1071 of 2558 - 41.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:13 

Albanija. Ne mogu da se setim nijednog drugog primera.

Edit, ustvari mogu, živeli su i u Siriji bez problema pre rata. A postoje i brojne nemuslimanske zajednice u Iranu koje niko ne dira. Da vidiš Teheran za Božić, kao da si u nekoj hrišćanskoj zemlji.

Nemoj da si ekstremista, kao vehabije, nisu baš svuda sukobi i nisu baš svi muslimani glavoseče.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:27 

I hrišćanski Kopti čine 10% stanovništva Egipta. Jel ih proganjaju?

Ja razumem da ti ne podnosiš muslimane jer vam rade u BiH to što vam rade, ali ne treba zbog toga i sam da postaneš ekstremista. I ne treba da ignorišeš podatke koji su istina.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:47 

KASAP je napisao/la:
Zapjenila bezze. Razgovaramo sasvim normalno o necemu sto je meni ocigledno, a nekima ocigledno nije.

Zapjenio si ti i branis nesto sto ni najmanje nije tacno. UN statistika pa znamo vec sta je statistika i da je to poznata kurva koju svako nateze kako zeli.
Jos nesto ubijena palestinska djeca a muslimani ubijaju samo do zuba naoruzane vojnike do neba vapijuca nepravda i laz, zar nije bilo autobusa, skola, univerziteta koje su ti isti tzv neteroristi muslimani dizali u zrak a koji su bili puni izraelaca civila nenaoruzane djece i zena.
S druge strane znamo kakva je taktika palestinaca, izvodi napade i puca iz civilima gusto naseljenih podrucja, pa kada izraelci opale i uzvrate onda eto ti te bijedne lazne statistike koja govori o neduznim palestincima. U ostalom takvu su taktiku veoma uspjesno koristili i muslimani u bosni pa su ispali najvecne civilne zrtve.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:52 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Ja razumem da ti ne podnosiš muslimane jer vam rade u BiH to što vam rade, ali ne treba zbog toga i sam da postaneš ekstremista. I ne treba da ignorišeš podatke koji su istina.

Ne ignoriram podatke, pa upravo ih tražim.

Zar je ekstremizam ako primijetim očigledno? Kako nazvati tebe ako zatvaraš oči pred pobrojanim činjenicama?

Dakle, Albanija prvo... U Albaniji muslimani NE drže do islama. Oni su slični našim bosanskim muslimanima pod komunističkom diktaturom. Drugim riječima žene im nisu zamotane, piju alkohol, nisu redovno u džamiji itd., ukratko nije im islam bitna stvar u životu.

Ono muslimani koji drže do vjere bi možda za Albance rekli da i nisu pravi muslimani. Ne bih se miješao u to, nego tek zaključio da se sa muslimanima može onda kad se odreknu islama. To zapravo zvuči i logično, samo onda više nisu muslimani tako da se vraćamo na ono prvo.

Kopti u Egiptu i kršćani u Siriji su u sličnoj situaciji. Postoje islamisti koji bi im zagorčali život, ali postoje i nacionalisti kakav je predsjednik Asad kojeg spominješ kad kažeš Sirija prije rata.

Dakle, Asad je promovirao arapski nacionalizam kao alternativu islamu. I opet se onda kao u slučaju Albanije vraćamo na isti zaključak: Asad je stavio islam na sporedno mjesto i uzdigao nacionalizam na prvo mjesto. Opet dolazimo do istog, kršćani u Siriji su normalno živjeli dok je vladao anti-islamistički režim. Danas kad postoje dijelovi teritorije pod vlašću islamista, e tu slabo ima kršćana ili jezida. Kršćani su većinom ostali na teritoriju koji kontrolira Asad ili koji kontroliraju Kurdi koji su opet nacionalisti.

Svi primjeri koje si naveo samo potvrđuju ono što sam već rekao. Sa islamistima se ne može živjeti normalno. A ako se islamist odrekne islama, je li onda uopće više islamist?

U Iranu ti kršćani tamo se svakako ništa ne pitaju. Islamisti su vlast u Iranu, teško da ti kršćani predstavljaju ikakav faktor.

1071 of 2558 - 41.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 16:58 

Pola teritorije u Africi koja je obojena zeleno nije muslimanska.

Koja polovica?
2/3 površine Etiopije jest nastanjeno muslimanima, a jedino u Etiopiji i Nigeriji vidim odredjenu netočnost. Dok je recimo u Sudanu dano vise kršćanima.

Privitak/ci:
8DAD1351-4396-40A9-BA9C-514C112553F5.jpeg
8DAD1351-4396-40A9-BA9C-514C112553F5.jpeg [ 157.47 KiB | Pogledano 2519 put/a. ]

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:01 

Kopti u egiptu su proganjana manjina to je vec utvrdena cinjennica, los primjer. Koliko je procenata toleriranih krscana u iranu i koji su oni faktor u oficijelno islamskom iranu nikakav.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:02 

@kvačica

Ja sam tebe razumeo da sve vreme govoriš musliman=islamista (džihadista) i da ne praviš razliku između te dve stvari. Ali pošto iz ovog tvog posta vidim da praviš, onda u redu, sve si u pravu u onom postu, osim u jednoj od stvari koje si nabrojao. U Turskoj sekularisti žele da istrebe Kurde, ne islamisti.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:05 

Ja jesam za to da se u npr evropi sukcesivno oduzimaju prava muslimanima i da ih se svede na onoliko procenata koliko ima krscana u turskoj ili iranu pa da se za bajram onda osvjetle recimo berlin, london ili koji drugi grad katkada.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:08 

@kvačica

Ja sam tebe razumeo da sve vreme govoriš musliman=islamista (džihadista) i da ne praviš razliku između te dve stvari. Ali pošto iz ovog tvog posta vidim da praviš, onda u redu, sve si u pravu u onom postu, osim u jednoj od stvari koje si nabrojao. U Turskoj sekularisti žele da istrebe Kurde, ne islamisti.

Sta je erdogan i njegova partija sekularisti ili islamisti? Vole li oni kurde?

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:13 

Robbie MO je napisao/la:
Pola teritorije u Africi koja je obojena zeleno nije muslimanska.

Koja polovica?
2/3 površine Etiopije jest nastanjeno muslimanima, a jedino u Etiopiji i Nigeriji vidim odredjenu netočnost. Dok je recimo u Sudanu dano vise kršćanima.

Au jbt, al su se raširili. Ok, mislio sam da ovaj zapadni deo tipa Senegal, Gvineja, Mali... hrišćanski. Znao sam da su većina na severu Nigerije, ali nisam znao da taj sever obuhvata dve trećine i više zemlje.

A ovo za Etiopiju je katastrofa, baš si me smorio sa ovim podatkom. Pa baš za njih sam mislio da su bastion hrišćanstva u Africi, to je jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja. Odakle im toliki zeleni? Pobegli iz Somalije i Eritreje ili im se domaći toliko kote, pa su narasli na trećinu stanovništva?

Nisam znao da ima toliko muslimana južno od Sahare, moja greška, karta je ipak ispravna.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:15 

Old Fridolin je napisao/la:
@kvačica

Sta je erdogan i njegova partija sekularisti ili islamisti? Vole li oni kurde?

Ne vole, ali su hipici što se tiče Kurda u odnosu na Kemaliste. Kemalisti bi bukvalno napravili genocid.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:16 

KASAP je napisao/la:

Znaci po tebi moralo bi se osigurati da rat izmedju terorističke organizacije Hamasa i izraelske vojske bude “pošten”, tako da vise Izraelaca gine.

“Neposteno” je onda sto vise talibana od američkih vojnika u Afganistanu gine?

“Nepošteno” je npr. sto su izraelski vojni znanstvenici i inženjeri napravili Iron Dome?

-“Neposteno” je sto Izrael ima nuklearno oružje, možda treba i Hamasu dati atomsku bombu?

- Prešućuješ da preko 50% stanovništa Gaze čine djeca, i da Hamas preferira iz gustih civilnih prostora lansirati rakete. (slike dolje)

-Da Hamas uvijek prvi baca raketu na Izrael, i onda slijedeći dan zapomaganje i lelek kada dodje osveta

-Da Izrael često pola sata prije raketiranja zove na telefon stanovnike okolnih zgrada, da ju napuste.

-Da većina stanovnika Gaze glasa za Hamas, doslovnu teoristicku organizaciju i ideologijom i praksom

Privitak/ci:
46EFCBA7-C47A-4A77-9B85-59F1E48D63DD.jpeg
46EFCBA7-C47A-4A77-9B85-59F1E48D63DD.jpeg [ 95.88 KiB | Pogledano 3179 put/a. ]
6668CEF2-2379-4EBA-AC32-A6CE569ADCEE.jpeg
6668CEF2-2379-4EBA-AC32-A6CE569ADCEE.jpeg [ 112.79 KiB | Pogledano 3179 put/a. ]
291553CC-CD22-4828-AD91-3EB6ED84C35F.jpeg
291553CC-CD22-4828-AD91-3EB6ED84C35F.jpeg [ 110.26 KiB | Pogledano 3179 put/a. ]

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:21 

Instaliranje Iron Dome je posebno “nepošten potez”.

Još vise je povećao te “statistike nepoštenosti”.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:23 

ZGabriel je napisao/la:
A zašto misliš da komentarišem tebe, pa pominješ da ti nisi crtala kartu? Govorim o ljudima koji su ctrali kartu, ne o tebi, i pokušavam da dokučim zašto imaju potrebu da falsifikuju kada je teritorija na kojoj se prostiru muslimanske zemlje ionako ogromna i bez tog njihovog laganja. Ja o karti, a ti to shvataš kao lični napad na tebe, iskuliraj se malo.

ne mislim da me napadaš, ali ja sam stavila kartu da pokažem nešto. to što nije potpuno točan prikaz, ne mijenja ono što ja želim reći. da je na karti sve crveno, a Izrael pola-pola, to ne bi imalo smisla. Izrael je kap u moru neprijatelja, to je poanta. ne je li neprijatelja 200 milijuna, ili 300 ili 500.

Karta uopće nije netočna.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 17:25 

KASAP je napisao/la:

Mozes li navesti primjer gdje kršćani i budisti danas ratuju?

Kršćani i Hindusi?

Budisti i Hindusi?

Kršćani i ateisti?

Budisti i ateisti?

Hindusi i ateisti?

Kod muslimana, sve kombinacije u ovom trenutku imaju aktivne ratne sukobe. Uključujući i 20-ak ratova sami protiv sebe.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 18:23 

Robbie MO je napisao/la:

Koja polovica?

Au jbt, al su se raširili. Ok, mislio sam da ovaj zapadni deo tipa Senegal, Gvineja, Mali... hrišćanski. Znao sam da su većina na severu Nigerije, ali nisam znao da taj sever obuhvata dve trećine i više zemlje.

A ovo za Etiopiju je katastrofa, baš si me smorio sa ovim podatkom. Pa baš za njih sam mislio da su bastion hrišćanstva u Africi, to je jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja. Odakle im toliki zeleni? Pobegli iz Somalije i Eritreje ili im se domaći toliko kote, pa su narasli na trećinu stanovništva?

Nisam znao da ima toliko muslimana južno od Sahare, moja greška, karta je ipak ispravna.

Taj istočni dio je bio oduvijek naseljen Somalcima.

Somalija je taj dio, Ogaden, namjeravala pripojiti sebi prije par desetaka godina, i bila je poražena. Više na linku dolje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ogaden_War

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 19:39 

Robbie MO je napisao/la:
KASAP je napisao/la:

Mozes li navesti primjer gdje kršćani i budisti danas ratuju?

Kršćani i Hindusi?

Budisti i Hindusi?

Kršćani i ateisti?

Budisti i ateisti?

Hindusi i ateisti?

Kod muslimana, sve kombinacije u ovom trenutku imaju aktivne ratne sukobe. Uključujući i 20-ak ratova sami protiv sebe.

Ti si, primjera radi, isuvise inteligentan, a i nacitan, da bi masu ratova i konflikata na svijetu posmatrao iskljucivo kroz mantru vjersko religijskog pripadnistva.

Sta ce ti to? Ne stoji ti crno-bijeli svijet. Ako neces ti od Hrvata ovdje, pitam se ko bi onda mogao napisati nesto smisleno i normalno, osvrnuti se barem na jedan argument koji sam iznio ovdje na temi.

Na isti nacin ce mi vehabija s foruma islambosna objasniti kako su se krscani urotili protiv muslimana jer ih zele istrijebiti. Jer, kad pogledas, ispadne tako, nekako vazda nekakva krscanska zemlja upada u muslimansku.

Sad se samo mogu nadati da se neces uhvatiti ove recenice iznad i argumentirati protiv iste jer sam to samo naveo kao neku vrstu ogledala za ono sta vi pisete ovdje na temi (svi sem Carmella, koji mozda cak nije ni siguran zasto se uopste ukljucio u raspravu) i smatram takav pristup takodjer isuvise pojednostavljenim.

Kako to ne reagira na onu glupavu kartu koju je postavila gospodja?

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 19:51 

@kvačica

E sad vec ides previse u detalj. Ko ce ti o tome razmisljati kad je jednostavnije onako kao on. Imas jasno definisanu matricu i onda udri Milojko, ha ja.

Znas sta je fora, ja i ti se sigurno necemo sloziti po mnogim pitanjima, uglavnom ideoloske prirode, ali mi ovdje ne mislimo da cemo nasim piskaranjem promjeniti svijet vec se radi cisto o gubljenu vremena. Dakle ne vidimo niti neku svetu misiju u svemu tome, niti po defaultu mrzimo neki kolektiv. Ti fakat nekad znas lupnuti da se zemlja zatrese ali se iz neba vidi da ne mrzis nikog. Zato i jest na neki nacin moguce da razmijenimo misljenje bez da jedan drugog nabijamo na onu stvar, i prije svega da jedan drugoga pravimo budalom ponavljajuci nekakve dosadne mantre koje su ustvari uvreda za pamet.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2019, 19:56 

Robbie MO je napisao/la:
KASAP je napisao/la:

Znaci po tebi moralo bi se osigurati da rat izmedju terorističke organizacije Hamasa i izraelske vojske bude “pošten”, tako da vise Izraelaca gine.

“Neposteno” je onda sto vise talibana od američkih vojnika u Afganistanu gine?

“Nepošteno” je npr. sto su izraelski vojni znanstvenici i inženjeri napravili Iron Dome?

-“Neposteno” je sto Izrael ima nuklearno oružje, možda treba i Hamasu dati atomsku bombu?

- Prešućuješ da preko 50% stanovništa Gaze čine djeca, i da Hamas preferira iz gustih civilnih prostora lansirati rakete. (slike dolje)

-Da Hamas uvijek prvi baca raketu na Izrael, i onda slijedeći dan zapomaganje i lelek kada dodje osveta

-Da Izrael često pola sata prije raketiranja zove na telefon stanovnike okolnih zgrada, da ju napuste.

-Da većina stanovnika Gaze glasa za Hamas, doslovnu teoristicku organizaciju i ideologijom i praksom

Izrael koristi sva moguca sredstva. I ako se vratis unatrag vidjeces da sam vec spomenuo da se meni uopste ne radi o Izraelu vec o licemjerstvu Zapada.

Citat:

Ovo kao da citam nekog ko je na haubici opsjedao Sarajevo.

I ne, nije tako da Izrael reaguje, vec je bas zadnji put Izrael roknuo nekog vodju neke grupacije u Gazi, pa su ovi poceli s onim svojim kacusama, i onda Izrael bombardovanjem Gaze.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 02:05 

https://www.youtube.com/watch?v=osocIWakOp4

Ovako izgleda zivot pod okupacijom.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 05:31 

Al Isra- Noćno putovanje
"1 Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovili kako bismo mu neka znamenja Naša pokazali. – On, uistinu, sve čuje i sve vidi.
2 A Musau smo Knjigu dali i uputstvom je sinovima Israilovim učinili: 'Mjesto Mene – Gospodara drugog ne uzimajte,
3 o potomci onih koje smo sa Nuhom nosili!' On je, doista, bio rob zahvalni.
4 I Mi smo u Knjizi objavili sinovima Israilovim: 'Vi ćete doista dva puta nered na Zemlji učiniti i preko mjere oholi postati.
5 I kad dôđē vrijeme prve od dvije prijetnje, poslaćemo protiv vas robove Naše, silno moćne, oni će uzduž i poprijeko zemlju vašu pregaziti, i prijetnja će se ispuniti.
6 Zatim ćemo vam dati pobjedu protiv njih i pomoći ćemo vas imecima i sinovima i učinićemo vas brojnijim. – "
7 Sve što činite – činite sebi, dobro i zlo. – A kad dôđē vrijeme druge prijetnje, poslaćemo ih da na licima vašim tugu i jad ostave i da u Hram, kao i prvi put, ponovo provale i da sve što osvoje do temelja poruše.
8 I Gospodar vaš će vam se opet smilovati; ako vi ponovo započnete, započećemo i Mi. A Džehennem smo za nevjernike tamnicom učinili.
9 Ovaj Kur'an vodi jedinom ispravnom putu, i vjernicima koji čine dobra djela donosi radosnu vijest da ih čeka nagrada velik."

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 05:39 

KASAP je napisao/la:

Ovako izgleda kad Arapi objave rat i izgube:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Arapsko-i ... i_rat_1948.

Arapi su mogli imati svoju državu Palestinu koja bih danas mogla biti kao Monaco, nisu htjeli a sad kukaju.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2019, 12:17 

Bilic07 je napisao/la:
KASAP je napisao/la:

Ovako izgleda kad Arapi objave rat i izgube:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Arapsko-i ... i_rat_1948.

Arapi su mogli imati svoju državu Palestinu koja bih danas mogla biti kao Monaco, nisu htjeli a sad kukaju.

Ispali su glupi ali ko je to 1948. mogao znati? Ko je mogao znati da ce Zapad kao neku vrstu nadoknade stete Jevrejima dati drzavu u Palestini a ne u - lupam - Njemackoj? Da su im, kao sto je primjera jendom prilikom spomenuo Voja Seselj, dali drzavu u danasnjoj Bavarskoj, svih tih problema nebi bilo. Jer tad bi Cionisti bili okruzeni miroljubivim, civilizovanim Germanima, tako da tu mislim nikakvih problema nebi bilo, kao s ovim divljim Arapima.

How yes no...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22954 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 919  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: