HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lip 2026, 16:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 24602 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 985  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 27 stu 2012, 19:15 

Mar-kan je napisao/la:
Hamza Yusuf je napisao/la:
a šta je sa onim
"oprosti nam grijehe naše kao što mi opraštamo dužnicima svojim" ?

Ili kao što Mojsije a.s. kaže u Bibliji
22:25 Kad daš u zajam novaca narodu mom, siromahu koji je kod tebe, nemoj mu biti kao kamatnik, ne udarajte na nj kamate.
22:26 Ako uzmeš u zalogu haljinu bližnjemu svom, vrati mu je pre nego sunce zađe;

a to je i Isa a.s. potvrdio
22:3 Pametan čovek vidi zlo i skloni se, a ludi idu dalje i plaćaju.
22:4 Smernosti i strahu Gospodnjem plata je bogatstvo i slava i život.
22:5 Trnje i zamke su na putu opakoga; ko čuva dušu svoju, biće daleko od toga.
22:6 Uči dete prema putu kojim će ići, pa neće odstupiti od njega ni kad ostari.
22:7 Bogat gospodari nad siromasima, i ko uzima u zajam biva sluga onome koji daje
(Priče,glava 22)
Također piše

6:34 I ako dajete u zajam onima od kojih se nadate da ćete uzeti, kakva vam je hvala? Jer i grešnici grešnicima daju u zajam da uzmu opet onoliko.
6:35 Ali, ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajte u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi Najvišega, jer je On blag i neblagodarnima i zlima.

Pa u istom poglavlju na kraju kaže:

6:46 A što me zovete: Gospode! Gospode! A ne izvršujete šta vam govorim?

Da ne opterećujemo ovu temu,možeš prekopirati negdje na pdf Religija,pa ću ti odgovoriti.Ne može se vaditi dio Biblije i krenuti u tumačenje,već sam naveo primjer sa Pslamima gdje recimo piše:"Nema Boga!"
I sad to netko izvadi iz konteksta tvrdeći nekomu tko ne poznaje te teme,da u Bibliji piše da nema Boga.

Ovo nije izvađeno iz kontexta ,vrlo jasno se vidi o čemu se govori ,izmeđuosatlog i o lihvarstvu .
Ja sam tebi i prije postavljao neka pitanja o Bibliji ali uglavnom si eskivirao sa par rečenica i nikad nisi odgovrio ,tako da ne vjerujem da možeš i sad .
Ako je regularno se pozivati na ovom pdf-u na vjerske knjige kad je u pitanju čija je teritorija Palestine ,onda ne vidim zašto nije regularno da se i dalje nastvai gledati kroz prizmu religije na to pitanje ?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:01 

Mar-kan je napisao/la:

Da ne opterećujemo ovu temu,možeš prekopirati negdje na pdf Religija,pa ću ti odgovoriti.Ne može se vaditi dio Biblije i krenuti u tumačenje,već sam naveo primjer sa Pslamima gdje recimo piše:"Nema Boga!"
I sad to netko izvadi iz konteksta tvrdeći nekomu tko ne poznaje te teme,da u Bibliji piše da nema Boga.

Ovo nije izvađeno iz kontexta ,vrlo jasno se vidi o čemu se govori ,izmeđuosatlog i o lihvarstvu .
Ja sam tebi i prije postavljao neka pitanja o Bibliji ali uglavnom si eskivirao sa par rečenica i nikad nisi odgovrio ,tako da ne vjerujem da možeš i sad .
Ako je regularno se pozivati na ovom pdf-u na vjerske knjige kad je u pitanju čija je teritorija Palestine ,onda ne vidim zašto nije regularno da se i dalje nastvai gledati kroz prizmu religije na to pitanje ?

Jesi pročitao čitav Ponovljeni Zakon?Razumiješ li da se taj Zakon odnosi na teokratsku židovsku državu,dok Jahve prebiva među njima,ili bilo koju državu koja je bila uređena na taj način?Kad su okrenuli lice od Boga svoga,dolazi okupator da ih podsjeti kako im je dobro bilo dok su slušali Boga.Sa okupacijom dolaze njihovi zakoni,između ostalih i ekonomski.

I ove ostale Isusove priče sam objasnio-On im objašnjava (Židovima), kroz priče o njima poznatim stvarima poput novca i sl.,da bi shvatili nešto njima nepoznato u duhovnom smislu.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:23 

Ernani možeš li nam reći više o Palestincima koji žive u Izraelu.. Malo detaljnije ako nije problem..

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:13 

Mar-kan je napisao/la:

Jesi pročitao čitav Ponovljeni Zakon?Razumiješ li da se taj Zakon odnosi na teokratsku židovsku državu,dok Jahve prebiva među njima,ili bilo koju državu koja je bila uređena na taj način?Kad su okrenuli lice od Boga svoga,dolazi okupator da ih podsjeti kako im je dobro bilo dok su slušali Boga.Sa okupacijom dolaze njihovi zakoni,između ostalih i ekonomski.

I ove ostale Isusove priče sam objasnio-On im objašnjava (Židovima), kroz priče o njima poznatim stvarima poput novca i sl.,da bi shvatili nešto njima nepoznato u duhovnom smislu.

gdje si objasnio ? to opet eskivaža neka,a

Pa da ,Isus a.s. objašnjava Židovima da davanje u zajam očekujući zaradu od toga ,nije uopće dobro dijelo ,nego baš naprotiv . Također objašnjava sljedbenicima da onaj koji uzima takav zajam postaje ROB zajmodavca .
I ja isto to cjelo vrijeme pričam ,a ti se praviš englez .
Čitaj svoju Knjigu i prilagođavaj sebe njoj ,a ne nju sebi ako si iskreni vjernik

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:37 

slika

Kad vidim tko je protiv njih ne mogu ih ne podržavati.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:44 

Ernani držite se!

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 00:59 

Židovi su meni fascinantan narod, čak sam učio moderni hebrejski nekoliko mjeseci (da se pohvalim).

Dosta sam pročitao njihovih knjiga o pokretima, cionizmu, ratovima itd.

Da ne bi bilo zabune, ja nikoga ne respektiram nego gledam njihovu taktiku i društveni odnos.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 02:14 

Židovi imaju kukolja koliko hoćeš. Čak najviše Juda od svih naroda. Pa najžešći kritičari Izraela su Židovi.

Ali fora je da se oni pravi nedaju. Organiziraju se, pomažu se međusobno, drže se zajedno i svašta postižu.

To je i nama pouka. Ne obazirati se na drugog. Samo radi svoje. I guraj. Pomažimo si međusobno i nitko nam ništa nemože.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 02:28 

Ne bi oni bili jaki da ih drugi ne mrze.

Drugi stvarajući averziju prema njima tjeraju ih da se druže jedan sa drugim.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 12:02 

Ma idu na kurac njihovi novinari i kolumnisti po zapadu. Sve što reklamiraju na zapadu ne bi htjeli vidjeti u Izraelu. Hajde možeš reći piskaranja, nije toliko strašno, sam praviš sud i zaključke. Ali stalno ti isti Židovi po medijima prave da se zapad ne zna ispravno postaviti prema islamu.

Jebu i sebe i druge tim politički-korektnim glupostima. Da su u zadnje vrijeme pisali normalno i realno svijet bi vidio ono očito, da je to "arapsko proljeće" u stvari "sharia proljeće".
Ima tu dosta kolumnističkih židovskih imena koji se preseravaju i glupiraju. A vidiš da simpatiziraju sa Izraelom, pa ti još manje jasno bude.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 14:48 

Zašto misliš da nije u pitanju podvojenost između liberalnih uvjerenja i podrške Izraelu?

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 14:51 

Vjerujem da je, ali neka idu u PM. To im je moja poruka.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 16:05 

Vise vole smrt nego Cionisti zivot :sega

Pa sto se onda ljute kad ih Cionisti ubijaju kad to vole :neznam

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 16:16 

Uglavnom jucer su ekshumirali raspadnutog blentu u Zapadnoj Obali, bas me zanimaju rezultati. Po rijecima one kurve Suhe Arafat otrovan je, njena prijasnja penzija od nekoliko milijuna dolara mjesecno i iznesen novac u Svicarsku sada su na cekanju. Kako ona kao takav veliki patriot zivi u vili na Malti, ipak nju cese sto je blento ostavio 800 mil $ PA pa hoce da se docepa ostatka, jebes narod.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 17:41 

Ernani nije mi jasno ako si ti pola pola. Zašto se samo ponosiš Židovima.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 18:12 

Nije istina, da se ponosim samo jednom stranom nebi isticao drugu niti bi je iznosio. Nisam se nikad sramio toga sto jesam, uza i sira obitelj su mi sudjelovale u Domovinskom ratu, ja sam sam zivjeo kao dijete 15 km od prve crte i nisam se maknuo za vrijeme rata a mogli smo od citave Europe, Amerika pa nadalje. U vojnoj penziji nemam nikoga, od profitera takodjer, vratili su se na posao ako su ga nasli jer to cesto nije bio slucaj. Staru domovinu sam ostavio u miru i svoju obitelj, zapoceo sam novi zivot u novoj domovini koja me sada treba jer se nalazi u velikim problemima i zelim dati svoj doprinos, ostvariti zelju svojih predaka koji su zeljeli toliko stoljeca da se vrate i umru ovdje a nisu mogli niti smjeli. Raditi cu na promociji hrvatskog turizma posto je Turska pokazala pravo lice i nebu videli skoro izraelskih turista, sad je sansa da bogati turisti sa shekels dodju u HR i ja cu im pomoci u tome :zubati
Nisam nikad radio protiv hrvatske drzave niti netko moj, to su najcesce radili veliki domoljubi ustvari boljsevici koji su crvene kapute zamijenili plavima i malo promijenili pricu, sad to vec pomalo kuzite i vi. Zelio sam se i informirati o regiji (buducem entitetu) odakle potice moj otac i bio sam dosta neinformiran o pravom stanju stvari jer se u Hrvatskoj stvara(la) medijska slika o Hercegovini i hercegovcima u krajnje negativnom smislu.

Lijepi pozdrav.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 18:43 

http://www.israelnationalnews.com/News/ ... LZLiKzAcl4

Muslimani tvrde da Bibi zeli sagraditi Treci Hram.

"Netanyahu’s latest building plan for Jerusalem is none other than for the Third Temple, claims Al Aqsa Foundation."

Ovo je ipak revolucionaran pomak i priznanje jer je Uma tvrdila da tamo nikad nije postojao Hram, evo sad priznali da su bila 2 Zidovska Hrama :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 18:57 

Ernani otkud si iz HR?

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 19:21 

Ernani je napisao/la:
Nije istina, da se ponosim samo jednom stranom nebi isticao drugu niti bi je iznosio. Nisam se nikad sramio toga sto jesam, uza i sira obitelj su mi sudjelovale u Domovinskom ratu, ja sam sam zivjeo kao dijete 15 km od prve crte i nisam se maknuo za vrijeme rata a mogli smo od citave Europe, Amerika pa nadalje. U vojnoj penziji nemam nikoga, od profitera takodjer, vratili su se na posao ako su ga nasli jer to cesto nije bio slucaj. Staru domovinu sam ostavio u miru i svoju obitelj, zapoceo sam novi zivot u novoj domovini koja me sada treba jer se nalazi u velikim problemima i zelim dati svoj doprinos, ostvariti zelju svojih predaka koji su zeljeli toliko stoljeca da se vrate i umru ovdje a nisu mogli niti smjeli. Raditi cu na promociji hrvatskog turizma posto je Turska pokazala pravo lice i nebu videli skoro izraelskih turista, sad je sansa da bogati turisti sa shekels dodju u HR i ja cu im pomoci u tome :zubati
Nisam nikad radio protiv hrvatske drzave niti netko moj, to su najcesce radili veliki domoljubi ustvari boljsevici koji su crvene kapute zamijenili plavima i malo promijenili pricu, sad to vec pomalo kuzite i vi. Zelio sam se i informirati o regiji (buducem entitetu) odakle potice moj otac i bio sam dosta neinformiran o pravom stanju stvari jer se u Hrvatskoj stvara(la) medijska slika o Hercegovini i hercegovcima u krajnje negativnom smislu.

Lijepi pozdrav.

Ponovit cu se, Ernani je nas.
Nego, reci ti nama jeli istina sto se prica, u Izraelu lipih cura svugdi, skoro padas priko njih. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 19:28 

To je taj paradoks sa Židovima i Izraelom..

Breivik je recimo čisti antisemit.. Ali kad je u pitanju Izrael tu je totalno proizraelski nastrojen..

Vrh

PostPostano: 29 stu 2012, 16:28 

Citat:

Je li stari Herceg ili Bosanac.

Ta slika je i nas ukopala, to je ista ona slika koja je Židove prikazala kao najveće zločince.
Tako da si ti sa dvije strane najveći zločinac, nema za tebe života na ovome svijetu :D

Vrh

PostPostano: 29 stu 2012, 16:55 

Hercegovac, Siroki Brijeg, rodjen igrom slucaja u Sarajevu, nisu tamo nikad zivjeli. Ali jedna stvar je katastrofa, mora vaditi sve dokumente tamo a to se oduzi, zagubi, 5 sluzbenica koje nemaju pojma o nicemu, tipicna balkanska birokracija - ti trebas nas mi tebe ne. Ne znam kad sam stigao biti zlocinac kad sam pocetkom rata imao 6 godina :zubati Ali ne sumnjam da ima potencijalnih na forumu sudeci po onome sto sam procitao na temi o presudi Haradinaju. Nikad im dosta rata i genocida, mora biti izgleda Treci balkanski rat. Idem malo prolistati Arutz 7.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2012, 17:02 

puntar2.0 je napisao/la:
Ponovit cu se, Ernani je nas.
Nego, reci ti nama jeli istina sto se prica, u Izraelu lipih cura svugdi, skoro padas priko njih. :zubati

Ima lipih djava im sricu odnija ali ja sam ozenjen covik :zubati , to sam obavio kad sam dosao tako da ja od toga nemam nista sto su lipe, jer se drzim principa Tore a ne medjunozja.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2012, 17:04 

Koliko si dugo tamo, čim se baviš i kad se vraćaš nazad u Hrvatsku?

Vrh

PostPostano: 29 stu 2012, 17:18 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Koliko si dugo tamo, čim se baviš i kad se vraćaš nazad u Hrvatsku?

Od ljetos ove godine, bavim se strukom posto sam mr.sc.elektrotehnike i radim na projektiranju sklopova i raznih uredjaja. Ne mislim se vracati, namjeravam se usavrsavati i kruniti karijeru u Intelu koji se nalazi u Kiryat Gatu, Israel. U slobodno vrijeme svim i svacim, najcesce citam ili ucim strucnu ili religijsku literaturu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24602 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 985  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 80 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: