HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2026, 04:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 24539 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 982  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 24 stu 2012, 12:31 

Izrael može biti samo problem islamskog svijeta, ne ostatka svijeta. To je jedan lokalni ratni sukob i sve da i opet zarate kolektivno ostat će lokalni rat.
Ali eto lijepo potrvđujete ono moje što sam napisao o Iraqu i ubijenim tamo. Što znači da se ovdje radi samo i islamu, islam i ništa drugo.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:36 

BBC je napisao/la:
Izrael može biti samo problem islamskog svijeta, ne ostatka svijeta. To je jedan lokalni ratni sukob i sve da i opet zarate kolektivno ostat će lokalni rat.
Ali eto lijepo potrvđujete ono moje što sam napisao o Iraqu i ubijenim tamo. Što znači da se ovdje radi samo i islamu, islam i ništa drugo.

Ma ti ne vidiš dalje od nosa zbog svoje fobije i mržnje prema islamu

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:41 

Hamza Yusuf je napisao/la:
BBC je napisao/la:

A što ti vidiš? Zagrizao su devetnaestostoljetnom antisemitizmu, oni ništa ne rade, a imaju para, a mi muslimani pošteni, radimo pa ništa :kava

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:43 

BBC je napisao/la:

Sasvim je moralno i demokratski ne voljeti jedan religiozno-politički pokret. Islam sam u svojoj prirodi mrzi sve kršćansko. Trebalo bi ga u kršćanskim državama potpuno zabraniti.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:44 

Hamza yusuf ajde mi navedi jednu normalno uređenu arapsku zemlju? tj. objasni mi zašto takva drzava ne postoji, unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:52 

Bobovac je napisao/la:

Ah, pa ne postoji samo proizvodni sektor, postoji i uslužni. Novac je imovina kao i svaka druga, kao i kuća, auto, računalo. Sa tom imovinom se može slobodno raspolagati - darovati, pozajmljivati, prodavati, ustupati - sa ili bez naknade. Ljudima je često potreban novac kojega nemaju i ako ga dobiju i zadovolje time svoju potrebu onda su dužni platiti naknadu onomu tko je omogućio zadovoljenje te njihove potrebe i snosio rizik te svoje odluke, isto kao što je ljudima potrebna npr hrana pa odu u restoran i zadovolje tu svoju potrebu i plate je.
Jer kada bi se doslovce držali tvojega shvaćanja morali bi ukinuti i banke i burze i osiguravajuća društva, i investicione fondove i mnogo toga drugoga tj morali bismo se vratiti u dobu naturalne razmjene dobara.
Ako su Židovi i postali poznati po tom nekom svojemu zelenašenju to je stoga što im je stoljećima, dok su živjeli u getima bila zabranjena skoro svaka druga djelatnost gdje bi mogli normalnim radom osigurati svoju egzistenciju.
Osim toga, Židovi itekako toliko toga proizvode, kako u Izraelu koji je industrijski i u svakom drugom gospodarskom najača država tog dijela svijeta tako i u mnogim zemljama diljem svijeta gdje su vlasnici mnogih kompanija.

Realno ,ti nemaš pojma o čemu pričaš i očito nisi shvatio šta sam ja napisao.
Ne može ti se ekonomija zasnivati na tome da ništa ne proizvodiš ,ne daješ nikakvu protuuslugu za onoga ko ti multiplicira novac , jednostavno posudiš novac nekome na osnovu imovine koju taj dužnik ima i onda tražiš da ti osim tog posuđenog novca vrati još veću vrijednost nego što je taj novac imao. Ukoliko nema oduzmeš mu imovinu na osnovu koje si mu posudio novac.
To nije nikakva ekonomija niti trgovina, ti ne stvaraš ništa ,ništa ne nudiš za uzvrat ,ništa ne radiš ,a imetak ti raste na osnovu tuđeg rada.
Židovski narod nije tu sposbnost stekao jer je bio izolovan u getima ,oni se time oduvijek bave ali zanimljivo da im je to međusobno zabranjeno ,tj židov ne može od židova tražiti kamatu . U islamskom carstvu trgovina novcem je bila zabranjena i to je dosta utjecalo na njihove migracije po svijetu ,nije ih niko protjerao već je veći broj njih naviknut na takvu lahku paru odlučio otići ,a jedan dio plemena benu Israil je ostao u Palestini odustavši od toga i radeći kao i svi drugi .
U Evropi su imali odbojnost prema židovima što je poznato ,pa im je bilo zabranjeno imati nepokretnu imovinu te su se oni zbog toga uglavnom izvještili u zanatima kao što su zlatarstvo i obrada dijamanata ali i dalje se ilegalno baveći zelenaštvom. Današnji Izrael su napravili ti povratnici zelenaši .
Pročitaj malo o porodici Rotšild ,ponavljam to nije nikakva teorija to su fakti .
Nakon što su osnovali Izrael uslijedilo je kupovanje nekretnina i stvaranje korporacija koje imaju opipljivu stvarnu vrijednost ,sa tolikim prihodima koji su nepresušni iz piramide koju sam spomenuo ,to uopće nije bio neki ekonomski poduhvat kao što je fama o izraelskoj "pameti" smiješna. Pa daj bilo kojoj državi nepresušan izvor novca i stvoriće se i obrazovanje i vojska i nauka i sve što treba da bi bio broj 1. Daj ogromne resurse recimo hrvatskim naučnicima i stvoriće se za koju deceniju sila .
Nema niko ništa protiv toga da neki narod bude napredan i bogat ali ne možeš to stvarati preko leđa bjelosvjetske sirotinje

Pa jeste, najlakše je tako, kritizirati druge jer ne posluju sukladno islamu, e jbg sad.

Kamata je naknada za korištenje tuđeg novca, jer je novac imovina isto kao i kuća, to se uči na prvoj godini ekonomije. Ako nekome daš da živi u kući normalno je da plaća stanarinu. Ako nekome daš novac normalno je da plaća kamatu.
Polazi se od premise da je vlasnik imovine koju istupa drugom mogao tu imovinu iskorištavati ali zbog toga što ju je ustupio drugom nije ostvario onoliku dobit koju bi imao da ju je to vrijeme koristio te da mu stoga pripada naknada.
To su temeljne stvari, to nema veze sa religijom pobogu već sa Stvarnim pravom kojemu je temelj Rimsko pravo, dakle riječ je o stvarima koje su utvrđene davno prije nego što su se i Muhamed i Krist rodili a koje i danas postoje isto kao npr kotač ili poluga.
Davanje imovine na korištenje i raspolaganje drugima bez ikakve naknade je totalna utopija, o čemu ti pričaš čovječe?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:54 

volvoks je napisao/la:
To je osnovna podjela, moglo bi se reći i simplificirajuća, dok su stvarni razlozi za podjelu ipak kompleksniji...

Da, podjela na satem i centum jezike u biti prati samo izoglosu za riječ sto.

Našao sam rad jednog njemačkog jezikoslovca, koji tvrdi da albanski ne podliježe toj podjeli i naziva ga linguistic oddity:
Stefan Georg: "Das Albanische und die Vergleichende Indogermanische Sprachwissenschaft"
http://www.academia.edu/630257/Das_Albanische_und_die_Vergleichende_Indogermanische_Sprachwissenschaft, str. 20

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 12:55 

Da pojednostavim : zdrava ekonomija je kad recimo ti proizvodiš farbu ,a ja okvire za prozor koje treba pofarbati.
Ja kupim od tebe farbu i ti tako svoj rad naplatiš ,a ti opet u nekom procesu kupiš prozor i ja tako naplatim svoj rad .
Novac je tu samo zamjena za lakšu trgovinu ali ima iza sebe stvarnu materijalnu vrijednost i iam iza sebe naš rad.
Međutim danas je to ovako : ti hoćeš da praviš farbu ali nemaš novac za sirovine ,posudiš novac i praviš farbu ,ja isto to radim sa prozorom ali kvaka je u tome što smo mi kao prvo
posudili novac ,dakle taj novac za nas više nema pravu vrijednost jer nije naš ali avaj ni tu mukama nije kraj ,jer zarada odnosno naš rad koji smo naplatili moramo od njega odvajati da bi platili i kamate .
U tom začaranom krugu zarađuje najviše onaj koji apsolutno ništa niti radi niti stvara i njegova zarada je najsigurnija.
Zašto se to dopušta u svijetu ako većina zna da je to tako?
Pa zato što u 90 % država danas imaš te piramide ,svaka država svoju u kojoj na vrhu sjedi 10 % domaćih kojima je tu sasvim dobro jer em vladaju em su imućni ,a 90 % ostalih grcaju u dugovima . Čak i da se desi među tih 10% neko ko će iz ljudskih ili patriotskih pobuda tome da se usprotivi ,brzo će pokleknuti pred ogromnim novcem koji mu se nudi ili će jednostavno ukapirai da ne vrijedi biti don Kihot jer je njegova piramida samo jedan kamen u vrhu ove velike svijetske kojoj na vrhu sjedi Izrael.
Kad Izrael pomjeri kamatu na vrhu za jedan milimetar to ne izgleda puno ali zbog lanca koji ide dole svi moraju da pomjere u svojim bankama kamatu za još jedan da bi preživjeli ,a onda ovi na dnu piramide ili puknu i sruše se ili donesu nove namete do granice do koje ljudi mogu da istrpe.
Zato je Izrael problem svijeta

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:05 

Bobovac je napisao/la:
Ne može ti se ekonomija zasnivati na tome da ništa ne proizvodiš ,ne daješ nikakvu protuuslugu za onoga ko ti multiplicira novac , jednostavno posudiš novac nekome na osnovu imovine koju taj dužnik ima i onda tražiš da ti osim tog posuđenog novca vrati još veću vrijednost nego što je taj novac imao. Ukoliko nema oduzmeš mu imovinu na osnovu koje si mu posudio novac.
To nije nikakva ekonomija niti trgovina, ti ne stvaraš ništa ,ništa ne nudiš za uzvrat ,ništa ne radiš ,a imetak ti raste na osnovu tuđeg rada.
Židovski narod nije tu sposbnost stekao jer je bio izolovan u getima ,oni se time oduvijek bave ali zanimljivo da im je to međusobno zabranjeno ,tj židov ne može od židova tražiti kamatu . U islamskom carstvu trgovina novcem je bila zabranjena i to je dosta utjecalo na njihove migracije po svijetu ,nije ih niko protjerao već je veći broj njih naviknut na takvu lahku paru odlučio otići ,a jedan dio plemena benu Israil je ostao u Palestini odustavši od toga i radeći kao i svi drugi .
U Evropi su imali odbojnost prema židovima što je poznato ,pa im je bilo zabranjeno imati nepokretnu imovinu te su se oni zbog toga uglavnom izvještili u zanatima kao što su zlatarstvo i obrada dijamanata ali i dalje se ilegalno baveći zelenaštvom. Današnji Izrael su napravili ti povratnici zelenaši .
Pročitaj malo o porodici Rotšild ,ponavljam to nije nikakva teorija to su fakti .
Nakon što su osnovali Izrael uslijedilo je kupovanje nekretnina i stvaranje korporacija koje imaju opipljivu stvarnu vrijednost ,sa tolikim prihodima koji su nepresušni iz piramide koju sam spomenuo ,to uopće nije bio neki ekonomski poduhvat kao što je fama o izraelskoj "pameti" smiješna. Pa daj bilo kojoj državi nepresušan izvor novca i stvoriće se i obrazovanje i vojska i nauka i sve što treba da bi bio broj 1. Daj ogromne resurse recimo hrvatskim naučnicima i stvoriće se za koju deceniju sila .
Nema niko ništa protiv toga da neki narod bude napredan i bogat ali ne možeš to stvarati preko leđa bjelosvjetske sirotinje

Pa jeste, najlakše je tako, kritizirati druge jer ne posluju sukladno islamu, e jbg sad.

Kamata je naknada za korištenje tuđeg novca, jer je novac imovina isto kao i kuća, to se uči na prvoj godini ekonomije. Ako nekome daš da živi u kući normalno je da plaća stanarinu. Ako nekome daš novac normalno je da plaća kamatu.
Polazi se od premise da je vlasnik imovine koju istupa drugom mogao tu imovinu iskorištavati ali zbog toga što ju je ustupio drugom nije ostvario onoliku dobit koju bi imao da ju je to vrijeme koristio te da mu stoga pripada naknada.
To su temeljne stvari, to nema veze sa religijom pobogu već sa Stvarnim pravom kojemu je temelj Rimsko pravo, dakle riječ je o stvarima koje su utvrđene davno prije nego što su se i Muhamed i Krist rodili a koje i danas postoje isto kao npr kotač ili poluga.
Davanje imovine na korištenje i raspolaganje drugima bez ikakve naknade je totalna utopija, o čemu ti pričaš čovječe?

Ma današnja ekonomija nije nikakva nauka ,to je obična glupost .
Uče djecu kako se obračunavaju kamatne stope ,porezi ,mešetarenju .
Ekonomija je kad se uči kako se proizvodi nešto iz resursa ,kako se privređuje a da svi u lancu imaju dobit na osnovu svoga rada i vještine rada koju posjeduju.
Primjer sa stanom nije ni sličan tome . Ti meni iznajmiš stan ili prostor i ja ti plaćam za njega jer u njemu živim ili radim .
Kad ti meni iznajmiš novac ti tražiš da ja tebi vraćam i naknadu za korištenje + glavnicu koju si mi dao.
Zamisli da stanodavac podstanaru kaže : "ej od sad ćeš mi osim naknade za stan davati i dio vrijednosti stana ,a kad mi isplatiš i stan i naknadu onda ćeš mi vratiti stan nazad ,a ti sebi traži drugi ....ili ako hoćeš opet da ti iznajmim ovako ? " :D

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:28 

@hamza yusuf, ne blamiraj se...
Je li tebi uopće jasno koja je uloga banaka u našem ekonomskom sistemu??

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:42 

BBC je napisao/la:
Ma ti em si fašista em lažeš

Pripazi ti, da ne dobiješ upozorenje. Nisi na FTV.

Inače ne pravi sprdnju sam od sebe. S obzirom na nick i avatar vrlo si kriva osoba da nam govoriš kako vi Bošnjaci na Izrael pizdite zbog "kredita" ili što već. Ne budite vječite Muje, neka muljanja ne prolaze jednostavno.

Zašto bih ja trebao pripaziti? Zato što ti lažeš da islam mrzi sve kršćansko ili zato što ti u maniru fašiste kažeš da tu vjeru treba zabraniti.
Dakle to je klasični primjer govora mržnje i fašizma

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:46 

volvoks je napisao/la:

Šta tu ima da bude nejasno ? Banke su korporacije koje prodaju novac .
To što je cijeli ekonomski sistem izgrađen na osnovu bankarskog sektora ,uopće ne opravdava njihovu korisnost za društvo .Transakcija novca i vrijednosti se može vršiti u bilo kojoj ustanovi ali na pošten način ,ne na lopovski

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:48 

Da pojednostavim : zdrava ekonomija je kad recimo ti proizvodiš farbu ,a ja okvire za prozor koje treba pofarbati.
Ja kupim od tebe farbu i ti tako svoj rad naplatiš ,a ti opet u nekom procesu kupiš prozor i ja tako naplatim svoj rad .
Novac je tu samo zamjena za lakšu trgovinu ali ima iza sebe stvarnu materijalnu vrijednost i iam iza sebe naš rad.
Međutim danas je to ovako : ti hoćeš da praviš farbu ali nemaš novac za sirovine ,posudiš novac i praviš farbu ,ja isto to radim sa prozorom ali kvaka je u tome što smo mi kao prvo
posudili novac ,dakle taj novac za nas više nema pravu vrijednost jer nije naš ali avaj ni tu mukama nije kraj ,jer zarada odnosno naš rad koji smo naplatili moramo od njega odvajati da bi platili i kamate .
U tom začaranom krugu zarađuje najviše onaj koji apsolutno ništa niti radi niti stvara i njegova zarada je najsigurnija.
Zašto se to dopušta u svijetu ako većina zna da je to tako?
Pa zato što u 90 % država danas imaš te piramide ,svaka država svoju u kojoj na vrhu sjedi 10 % domaćih kojima je tu sasvim dobro jer em vladaju em su imućni ,a 90 % ostalih grcaju u dugovima . Čak i da se desi među tih 10% neko ko će iz ljudskih ili patriotskih pobuda tome da se usprotivi ,brzo će pokleknuti pred ogromnim novcem koji mu se nudi ili će jednostavno ukapirai da ne vrijedi biti don Kihot jer je njegova piramida samo jedan kamen u vrhu ove velike svijetske kojoj na vrhu sjedi Izrael.
Kad Izrael pomjeri kamatu na vrhu za jedan milimetar to ne izgleda puno ali zbog lanca koji ide dole svi moraju da pomjere u svojim bankama kamatu za još jedan da bi preživjeli ,a onda ovi na dnu piramide ili puknu i sruše se ili donesu nove namete do granice do koje ljudi mogu da istrpe.
Zato je Izrael problem svijeta

Citat:

Definiraj lakšu trgovinu.

Citat:

Definiraj rad i stvaranje.

Citat:
Kad Izrael pomjeri kamatu na vrhu za jedan milimetar

Neki dokaz da Izrael mijenja "kamatu"? O kakvoj jedinstvenoj kamati uopće govoriš? Ona ne postoji.

Citat:
Ne može ti se ekonomija zasnivati na tome da ništa ne proizvodiš ,ne daješ nikakvu protuuslugu za onoga ko ti multiplicira novac , jednostavno posudiš novac nekome na osnovu imovine koju taj dužnik ima i onda tražiš da ti osim tog posuđenog novca vrati još veću vrijednost nego što je taj novac imao.

Na Zapadu se ekonomija temelji na kreditima već stoljećima i zahvaljujući kreditu i Portugal i Španjoska i Nizozemska i Engleska i SAD su postizali bilo interkontinentalnu bilo svjetsku prevlast, da ne silazim na razinu mikroekonomije.

Pažljivo pogledaj ovaj graf i razmisli kada je Ujedinjenom Kraljevstvu padalo kreditno zaduženje, a kada raslo:
slika

Citat:
Pa daj bilo kojoj državi nepresušan izvor novca i stvoriće se i obrazovanje i vojska i nauka i sve što treba da bi bio broj 1.

Saudijska Arabija ima nepresušan izvor novca - naftu, pa gdje je u obrazovanju, u vojsci ili u znanosti?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:50 

BBC je napisao/la:
Pazi molim te. Da nećeš i Švicarce nazvati "fašistima" za zabranu gradnje minareta.

to nije fašizam to je kršenje ljudskih i vjerskih prava ,fašizam je kad želiš zabraniti potpuno jednu religiju ili naciju ,a to si ti upravo rekao.
Fašizam je također kad ubijanje palestinske djece nazivaš "uspješnim smanjivanjem nataliteta palestinaca " i podržavaš to .
To su klasične fašističke floskule

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:52 

Ostatak Europe ne misli da Švicarci išta krše. Volja naroda i referendumi.
Ne znam o natalitetu Palestinaca, nije mi to zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 13:54 

Uspio si u 3 rečenice ubaciti 4 puta fašizam. Pa se čudite zašto vas Bošnjake-Muslimane Hrvati i Srbi mrze. Kakvi ste tek divlji i što pričate o
ne-muslimanima kad ste nasamo. Ovdje ste na hrvatskom forumu pa vam se valja kontrolirati.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:01 

volvoks je napisao/la:

To što je cijeli ekonomski sistem izgrađen na osnovu bankarskog sektora ,uopće ne opravdava njihovu korisnost za društvo .Transakcija novca i vrijednosti se može vršiti u bilo kojoj ustanovi ali na pošten način ,ne na lopovski

Banke su izrazito korisne za razvoj ekonomije, bez kredita je nemoguće išta stvoriti, kako bi ti otvorio kafić bez kredita, ili frizerski salon, možda čak i kupio skupe strojeve za proizvodnju? Kako bi napravio veću farmu? Kupio bolji brod da se možeš nositi s Talijanima u ribarstvu?
Bez kredita cijela ekonomija staje, a kamate su nužnost, jer bankama krediti i nisu baš najisplativiji dio poslovanja, dakle bez kamate banke nemaju interesa posuđivati novac...
Zapitaj se koji je stvarni razlog zaostajanja islamskog svijeta za zapadnim od 1500. , pogotovo u svijetlu činjenice da ste do 1200. bili daleko napredniji, ekonomski, kulturno i vojno...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:07 

Nikotin je napisao/la:
nevjerojatno. kao da mi hrvati veze nemamo s ilirima. ljudevit gaj je bolje znao od ove današnje mladeži, a nije imao ni interneta - ili možda baš zato.

Ajde se ne kurči bespotrebno. Hrvati imaju veze s Ilirima koliko i s Germanima, Keltima, Grcima, Židovima i stotinama drugih skupina. Dakle samo mali utjecaj na polju genetike, kakav postoji i kod drugih naroda, od Italije do Grčke (osim Albanaca). Vjerojatno ti je apsolutno nepoznato da je u trenutku dolaska Hrvata broj predslavenskih stanovnika bio minoran i da su svi bili romanizirani. Uz to, većini skupina koje su se nekad smatrale ilirskima (npr. Liburni, Histri itd.) današnja historiografija odriče takvo podrijetlo. Gaj ti je bio književnik, romantičar koji je živio u prvoj polovici 19 stoljeća. Dečko, knjigu u šake i ne kurči se bez pokrića-

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:08 

Citat:
Definiraj lakšu trgovinu.

pa umjesto da ja tebi dajem prozor za farbu ,a za prozor mi je potrebno drvo ili plastika ,tebi za farbu sirovine itd pa da ne dolazi do komplikacija mi pomoću novca lakše i jednostavnije kupujemo to

Citat:
Definiraj rad i stvaranje.

zar je to potrebno definirati ? U svakom slučaju rad nije posuđivanje novca ,a stvaranje nije pogotovu ,stvara onaj koji radi samo što mu posuđivač oduzima dobar dio toga ,ne radeći ništa

Citat:
Neki dokaz da Izrael mijenja "kamatu"? O kakvoj jedinstvenoj kamati uopće govoriš? Ona ne postoji.

govorim o piramidama u bankarstvu ,svaka banka ima veću banku od koje kupuje novac .
Izrael je na vrhu te piramide jer se oduvijek bave time ,što se više banaka bavi time oni više zarađuju
Već sam naveo ali evo
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1055271
http://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family

Pogledaj ti grafikone od zadnje svjetske recesije i zašto je do nje došlo i zašto će neupitno opet doći.

Citat:
Saudijska Arabija ima nepresušan izvor novca - naftu, pa gdje je u obrazovanju, u vojsci ili u znanosti?

KSA nema nepresušan izvor nafte ,nafta je sirovina koja će presušiti. Osim toga oni posjeduju samo sirovinu ,a obradu i dobar dio kolača uzima sasvim nepotrebno SAD. SAD je stvorio sukobe u tom području zbog nafte i stvorila Sadame i Pahlavije da bi ustrašila KSA te ih prinudila da ih moraju uzeti pod zaštitu

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:12 

BBC je napisao/la:
Ostatak Europe ne misli da Švicarci išta krše. Volja naroda i referendumi.
Ne znam o natalitetu Palestinaca, nije mi to zanimljivo.

aa to je rekao tvoj ideološki drug ,neki Doc sa avatarom Gotovine

Citat:
Ma Izraelu ovo upadanje u Gazu dobro dođe da im još malo natalitet potkrešu.

Ne mislim da se ti nešto razlikuješ od njega ,zašto tad nisi plakao za administracijom?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:13 

Avatar gotovine dokazuje fašizam ?? :ban :ban

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:14 

SAD je stvorio sukobe u tom području zbog nafte i stvorila Sadame i Pahlavije da bi ustrašila KSA te ih prinudila da ih moraju uzeti pod zaštitu

To ne može biti istina. Aukcije za eksploataciju većina bušotina u Iraq-u su dobili Rusi i Kinezi. USA se ne isplati tako jeftino vaditi i prodavati.
Zašto na forumu daviš čistom islamskom propagandom bez ikakvog uporišta u činjenicama ?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:15 

BBC je napisao/la:
Uspio si u 3 rečenice ubaciti 4 puta fašizam. Pa se čudite zašto vas Bošnjake-Muslimane Hrvati i Srbi mrze. Kakvi ste tek divlji i što pričate o
ne-muslimanima kad ste nasamo. Ovdje ste na hrvatskom forumu pa vam se valja kontrolirati.
Pa to je samo posljedica na vaše fašističke izjave ,ne mogu reći da si humanista ako ne pišeš ništa humano .
Prema nemuslimanima imam najnoramlniji odnos ili si normalan čovjek ili nisi

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:17 

volvoks je napisao/la:
Avatar gotovine dokazuje fašizam ?? :ban :ban

:sega a gdje sam ja to rekao? Jel se vi stvarno bojite suprotnih stavova ili šta ?
Lijepo sam citirao šta je nik "doc" koji ima avatar Gotovine (da se zna na koga mislim) izjavio to što sam ja citirao

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 14:25 

volvoks je napisao/la:

Banke su izrazito korisne za razvoj ekonomije, bez kredita je nemoguće išta stvoriti, kako bi ti otvorio kafić bez kredita, ili frizerski salon, možda čak i kupio skupe strojeve za proizvodnju? Kako bi napravio veću farmu? Kupio bolji brod da se možeš nositi s Talijanima u ribarstvu?
Bez kredita cijela ekonomija staje, a kamate su nužnost, jer bankama krediti i nisu baš najisplativiji dio poslovanja, dakle bez kamate banke nemaju interesa posuđivati novac...
Zapitaj se koji je stvarni razlog zaostajanja islamskog svijeta za zapadnim od 1500. , pogotovo u svijetlu činjenice da ste do 1200. bili daleko napredniji, ekonomski, kulturno i vojno...

Ako hoću veću farmu moram uzeti veći kredit ,veća mi je kamata i još više moram raditi .Neće mi niko dati kredit ukoliko nemam nešto materijalno tj hipoteku koja je garant banci da im je novac siguran
Ukoliko se slučajno desi da ne uspijem ,a vrlo se često desi jer još hiljadu ljudi radi isto što i ja i stvaramo jedni drugima višak robe i smanjujemo cijene ,ja propadam i nemam ništa ,a banka osim što je uzela ono što sam im dao do sad ,uzima u vlasništvo hipoteku i može da je proda lahko jer dobar dio vrijednosti hipoteke sam ja već isplatio
Dakle oni ne mogu izgubiti ništa ,ja mogu sve i to se dešava svaki dan u toj "ekonomiji"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24539 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 982  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Vukota i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: