HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 00:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 921  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 28 vel 2010, 13:31 

Ernani je napisao/la:
Povijest je ostala iza nas, da je Židovima bilo lako u AU i nije baš, od dekreta promjena prezimena u njemačka, progona i zabrane bavljenjem određenim poslovima itd. Da je izraelski lobi u USA stao na stranu Srba 1995, Hrvatske danas nebi ni bilo ili bi u najboljem slučaju bili kao BiH, 2 entiteta koji bi se stalno poništavali i imali bi standard ispod albanskog. Ako ničime pa barem time je izraelski narod ispravio svoj loš ugled u Hrvatskoj, barem tako mislim.

Najbolje da se nade kompromisno rjesenje i da se ustanovi mir na Bliskom istoku. A mi smo zahvalni svakom koji nam je pomogao u ratnim vremenima, ja bi recimo posebno izdvojio francusko-zidovskog filozofa Alaina Filkenkrauta. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:36 

divlja svinja je napisao/la:
Ernani je napisao/la:
Povijest je ostala iza nas, da je Židovima bilo lako u AU i nije baš, od dekreta promjena prezimena u njemačka, progona i zabrane bavljenjem određenim poslovima itd. Da je izraelski lobi u USA stao na stranu Srba 1995, Hrvatske danas nebi ni bilo ili bi u najboljem slučaju bili kao BiH, 2 entiteta koji bi se stalno poništavali i imali bi standard ispod albanskog. Ako ničime pa barem time je izraelski narod ispravio svoj loš ugled u Hrvatskoj, barem tako mislim.

Najbolje da se nade kompromisno rjesenje i da se ustanovi mir na Bliskom istoku. A mi smo zahvalni svakom koji nam je pomogao u ratnim vremenima, ja bi recimo posebno izdvojio francusko-zidovskog filozofa Alaina Filkenkrauta. :palacgore1

Imam njegovu knjigu. Što se tiče Hrvata Bosne, zauvijek zahvalni dr. Slobodanu Langu.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:36 

Ernani je napisao/la:

Svi smo mi za, ali ne vjerujem da će od toga išta biti, to je i srž judaizma da će Izrael doći do točke u kojoj će jedino intervencija B-ga spriječiti nestanak tog naroda, zato se i čeka Mesija. Da se nije pokušalo, reklo bi se, ach i mi smo srali po njima, nismo htjeli pregovore, nismo im dali dijelove zemlje itd. Ali ne ide, i ta njihova mržnja će ih same pojesti i uništiti.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:39 

Ernani je napisao/la:

Svi smo mi za, ali ne vjerujem da će od toga išta biti, to je i srž judaizma da će Izrael doći do točke u kojoj će jedino intervencija B-ga spriječiti nestanak tog naroda, zato se i čeka Mesija. Da se nije pokušalo, reklo bi se, ach i mi smo srali po njima, nismo htjeli pregovore, nismo im dali dijelove zemlje itd. Ali ne ide, i ta njihova mržnja će ih same pojesti i uništiti.

Izrael se povukao iz južnog Libanona 2000 - zauzvrat su dobili Hezbollah na granici.
Povukli se iz Gaze 2005, za sobom odvukli naseljene Židove - zauzvrat dobili Hamas i rakete.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:39 

Ernani je napisao/la:
Ja ne znam nijednog rabina ili Židova odande sa kojima sam pričao da se moli za totalno istrebljenje Palestinaca i njihov nestanak
Evo jednog...
http://www.youtube.com/watch?v=_mfnsRA2 ... re=related

Inace ni u ludilu ne podrzavam ono sto se desilo Zidovima za vrijeme Drugog svjetskog rata, to je velika sramota, da me se krivo ne shvati. Ali kad smo se vec dotakli hrvatsko-zidovskih odnosa ipak treba spomenuti da su Zidovi za vrijeme A-U uvelike podrzavali madaronski rezim, posebno za bana Khuena, recimo Iso Krsnjavi. Kako su mnogi dosli upravo iz Madarske, poznavali su jezik i nisu imali sluha za hrvatske interese, pa su im bile otvorene mogucnosti zauzimanja visokih pozicija. Isto tako u Kraljevini Jugoslaviji su podrzavali kraljevski rezim, a neko brdo u Izraelu nosi naziv po kralju Aleksandru.
A zašto bi Židovi gledali hrvatske interese?

Ja im ne zamjeram što su gledali svoje interese, da sam Židov postupio bih na isti način.

Najnormalnija stvar da svatko gleda svoj interes.

Ona skupina Židova koju ne mogu podnijeti su židovski ljevičari, kojih je Zapad prepun - od židovskih marksista i boljševika do multikulturalista.

slika

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:46 

Hrvat je napisao/la:
Ernani je napisao/la:
Ja ne znam nijednog rabina ili Židova odande sa kojima sam pričao da se moli za totalno istrebljenje Palestinaca i njihov nestanak
Evo jednog...
http://www.youtube.com/watch?v=_mfnsRA2 ... re=related

Inace ni u ludilu ne podrzavam ono sto se desilo Zidovima za vrijeme Drugog svjetskog rata, to je velika sramota, da me se krivo ne shvati. Ali kad smo se vec dotakli hrvatsko-zidovskih odnosa ipak treba spomenuti da su Zidovi za vrijeme A-U uvelike podrzavali madaronski rezim, posebno za bana Khuena, recimo Iso Krsnjavi. Kako su mnogi dosli upravo iz Madarske, poznavali su jezik i nisu imali sluha za hrvatske interese, pa su im bile otvorene mogucnosti zauzimanja visokih pozicija. Isto tako u Kraljevini Jugoslaviji su podrzavali kraljevski rezim, a neko brdo u Izraelu nosi naziv po kralju Aleksandru.
A zašto bi Židovi gledali hrvatske interese?

Ja im ne zamjeram što su gledali svoje interese, da sam Židov postupio bih na isti način.

Najnormalnija stvar da svatko gleda svoj interes.

Ona skupina Židova koju ne mogu podnijeti su židovski ljevičari, kojih je Zapad prepun - od židovskih marksista i boljševika do multikulturalista.

Gospoda su očito u Americi i nisu osjetili dnevne probleme Izraela, kao ni ja, ali ne pozivam na ratno stanje protiv Palestinaca, ja sam rekao za ljude sa kojima sam pričao iz Izraela. Kahane je vjerovatno Haredi koji je toliko utupljen u svoju ideologiju da mu nije žao žrtvovati cijeli narod samo da bi iskušao B-ga i da pokaže židovsku superiornost, što je meni glupo. Svaka narodna skupina ima desničarsku i ljevičarsku polovicu i to je normalno, i ne znam tko je tebi gori neprijatelj, izraelski ljevičar ili hrvatski bivši komunist koji glumi desničara 20 godina u Saboru.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 13:57 

Ernani je napisao/la:
Kahane je vjerovatno Haredi koji je toliko utupljen u svoju ideologiju da mu nije žao žrtvovati cijeli narod samo da bi iskušao B-ga i da pokaže židovsku superiornost, što je meni glupo.
Ja Kahaneu ne zamjeram ništa i ne želim se miješati u sukob na Bliskom istoku.

Ernani je napisao/la:
i ne znam tko je tebi gori neprijatelj, izraelski ljevičar ili hrvatski bivši komunist koji glumi desničara 20 godina u Saboru.

Nijedan izraelski ljevičar nije mi neprijatelj.

Govorio sam o židovskim ljevičarima na Zapadu. Mislim na židovske marksističko-frojdističke "intelektualce" i ekipu iz Frankfurtske škole.

slika

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 14:01 

Hrvat,
Pa bas se ne slazem u potpunosti. Ako dodes zivjeti u neku zemlju, moras je postivati. Oni su dosli u Hrvatsku zato sto im je tu bilo bolje, nije bilo nikakvih ogranicenja u pristupu skolama i zaposlenju kao u Ugarskoj (numerus clausus), neke jake antisemitske propagande, prisilnih promjena imena, prijetnji, progona i slicno. Oni su nacionalno Zidovi, a politicki Hrvati. Jos je dodatna stvar sto se tako stvara dodatna nesnosljivost izmedu manjine vecinskog stanovnistva koja nikad nije dobra za manjinu jer uglavnom ona izvuce deblji kraj. Da Srbi nisu gledali iskljucivo svoje interese (ili ono sto su mislili da su njihovi interesi), vjerujem da bi puno bolje prosli. A sto se tice ljevicara, oni su posebna prica - od Frankfurtske skole (kojima je obitelj leglo fasizma), preko Blocha (kojem su svi Hrvati u inozemstu bili fasisti) pa do Sorosa.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 14:07 

Slažem se sa divljom svinjom :palacgore1 I meni je tu uvijek bilo dobro, to ja potvrdim uvijek i svakome, a ne kao neki srbi sa kojima sam imao kontakt koji psuju Hrvatsku, domovinski rat i nosaju čuturice sa 4 C i orlom po gradu.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 14:08 

divlja svinja,
Oni su iskoristili priliku koja im se pružila i tko im to može zamjeriti?

Svatko radi ono što smatra da je najbolje za njega.

Izgleda da smo mi Hrvati jedini narod koji stalno radi gluposti koje su protiv naših interesa. :zubati
Možda zato i ne možemo shvatiti praktične Židove.

slika

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 16:14 

Prema narodima kao kolektivitetima baš i nemam neki određeni precizan osjećaj u smislu da neke baš skroz volim , a neke ne podnosim i sl ... Pa tako i prema Židovima - kao i u svakog drugog naroda ima ih svakakvih i dobrih i loših i davat tu nekakve kategoričke zaključke nema smisla.

Uglavnom , poštujem činjenicu da su radišni i okrenuti usvajanju novih znanja i obrazovanju generalno.
Također poštujem činjenicu što su odlučili nakon pogroma u WW2 napraviti vlastitu državu odnosno uzeti svoju sudbinu napokon u svoje ruke. Da meni netko pošalje 3 metra pod zemlju par milijuna sunardonjaka (ili više ne znam preciznu brojku) , napravio bi apsolutno isto - osigurao se da se nikada ne ponovi .

To je ukratko to. Jedina zamjerka je ta da bi u našim medijima htio čuti više o židovskim glazbenicima , sportašima ili pak političarima koji prema nama nemaju predrasude u startu , a ne slušat non stop Goldsteine , Puhovske , Zuroffe i sl koji uvijek pile isto drvo ...

Vrh

PostPostano: 28 svi 2010, 23:49 

Našao sam jedan izvrstan blog koji se bavi položajem palestinskog naroda i konstantnim kršenjem njihovih temeljnih ljudskih prava:
http://www.google.hr/url?sa=t&source=we ... 2QwPUwCFbg
Ljudska je dužnost suprostaviti se tomu.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 08:50 

Ljudska je dužnost ne zabadati nos u tuđe dvorište, hebali vas Palestinci i teroristi. Ako sveučilišnoj omladini treba neki "popularan" aktivizam, birajte Tibet, životinjska prava, Greenpeace, al u Izrael ne dirajte

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 14:21 

Je, tako su mislili i oni na zapadu dok su poluljudi držali u opsadi tvoj grad i mnoge druge.
Nego, može li netko reći štogod o Sefardima, koliko ih je, gdje sve žive, po čemu se ražlikuju od drugih Židova itd. Navodno ih je dosta bilo u dalmatinskim gradovima i Bosni, koji su bili njihovi najistaknutiji pripadnici?

Vrh

PostPostano: 31 svi 2010, 12:34 

Je, tako su mislili i oni na zapadu dok su poluljudi držali u opsadi tvoj grad i mnoge druge.
Nego, može li netko reći štogod o Sefardima, koliko ih je, gdje sve žive, po čemu se ražlikuju od drugih Židova itd. Navodno ih je dosta bilo u dalmatinskim gradovima i Bosni, koji su bili njihovi najistaknutiji pripadnici?

Sefardi su Židovi koji dolaze sa Iberijskog poluotoka, danas ih ima ih negdje oko 2 milijuna i žive uglavnom po zapadu, većinom sjeverna i južna amerika. Tako je, prvi doseljenik u Dubrovnik koji je bio židovske vjere je bio sefard, doktor, negdje oko 14-15. st. Postoje ritualne razlike ali uglavnom su minorne, najveća razlika je bio jezik, dok su se aškenazi služili jidišem (mješavina hebrejskog, njemačkog i nešto slavenskih primjesa), sefardi su se služili ladino jezikom (mješavina španjolskog, portugalskog i turskog). Danas je dominantan jidiš i najrasprostranjeniji, ali radi se na očuvanju ladina. Najpoznatiji sefardi su Majmonid (Rambam), najveći komentator Tore i najveći židovski filozof i današnji predsjednik Izraela Shimon Peres.

Vrh

Naslov: Re: izrael i zidovi
PostPostano: 09 lip 2010, 17:03 

Robbie MO je napisao/la:
Za Izrael i Židove navijam.
Imam razloga zašto ih osobno simpatiziram.

1.) zaslužni su za 30% svjetske znanosti (129 nobelovih nagrada ), profesionalna deformacija mi je da to poštujem
2.) 2 najpoznatija Židova su Isus i Einstein
3.) njih 5 milijuna u Izraelu prca u mozak okolnih milijardu muslimana :klanjam
4.) znam par židova ("poslovno", kolege sa studija...), i svi su super ljudi :palacgore2

One ljige Puhovski i Goldštajnovi im kvare prosjek.
Također kao negativnost valja istaknuti Soroša koji financira index.hr. :cursing
Jbg u svakom žitu ima kukolja.

Al svejedno, pretpostavljam da ćete i vas dvojica glasati za Hrvata-Židova koji je HDZ-ov predsjednički kandidat? (ako već nećete za Tuđmana) :zivili

Samo bih primjetio kod točke 2. da ne mislim kako je dobro, ovako spominjati Isusa Krista kao 'jednog od najpoznatijih Židova', jer odmah nam padne na pamet slika, kako je razapet na križu ...
Moram još dodati i svoje zadovoljstvo, kako je lijepo imati jednog razumnog i objektivnog Ernanija na ovom našem Portalu!

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 18:33 

Inace ni u ludilu ne podrzavam ono sto se desilo Zidovima za vrijeme Drugog svjetskog rata, to je velika sramota, da me se krivo ne shvati. Ali kad smo se vec dotakli hrvatsko-zidovskih odnosa ipak treba spomenuti da su Zidovi za vrijeme A-U uvelike podrzavali madaronski rezim, posebno za bana Khuena, recimo Iso Krsnjavi. Kako su mnogi dosli upravo iz Madarske, poznavali su jezik i nisu imali sluha za hrvatske interese, pa su im bile otvorene mogucnosti zauzimanja visokih pozicija. Isto tako u Kraljevini Jugoslaviji su podrzavali kraljevski rezim, a neko brdo u Izraelu nosi naziv po kralju Aleksandru. Cak i oni koji su prihvatili hrvatsku ideju nisu se pokazali posebno kvalitetnim kadrovima, recimo Josip Frank je po meni unazadio pravastvo svojim stavom prema Austriji i trijalizmu.

Kakve veze ima Kršnjavi sa Židovima ? Osim toga, on je učinio više za Hrvatsku od brda retoričara
kakvih imamo za izvoz.
Frank je OK, samo nije imao šanse uz ovako glupav narod.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 23:28 

RajvoSa je napisao/la:
Ljudska je dužnost ne zabadati nos u tuđe dvorište, hebali vas Palestinci i teroristi. Ako sveučilišnoj omladini treba neki "popularan" aktivizam, birajte Tibet, životinjska prava, Greenpeace, al u Izrael ne dirajte

Što Hrvati dobivaju podrškom Palestincima? Odgovor: Ništa, dapače.

Mali narodi si ne mogu dopustiti da brinu svjetske brige i glumataju nekakve moralne vertikale, jer moral u međunarodnim odnosima ne postoji. Da ne govorimo o tome da je takvo glumatanje obično praćeno potpunom ignorancijom i neosjetljivošću na probleme puno bližih ljudi, te je, slijedom toga, licemjerno do srži.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 23:59 

Hroboatos je napisao/la:
Kakve veze ima Kršnjavi sa Židovima ? Osim toga, on je učinio više za Hrvatsku od brda retoričara
kakvih imamo za izvoz.

Znači Izidor nije bio Židov? Tko bi rekao. Uglavnom, Židovi su podržavali taj režim.
Što se tiče Franka, on je bio za hrvatsku federalnu jedinicu u A-U. Tako je i Tito bio, ali u Jugoslaviji. Jedino su različito zamišljali teritorijalni opseg te jedinice.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 00:02 

mateb je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Što Hrvati dobivaju podrškom Palestincima? Odgovor: Ništa, dapače.

Mali narodi si ne mogu dopustiti da brinu svjetske brige i glumataju nekakve moralne vertikale, jer moral u međunarodnim odnosima ne postoji. Da ne govorimo o tome da je takvo glumatanje obično praćeno potpunom ignorancijom i neosjetljivošću na probleme puno bližih ljudi, te je, slijedom toga, licemjerno do srži.

Možda Hrvati ne, ali svaki pojedinac nastupa u svoje ime i može osuditi zločine nad tim narodom. Hrvatska je slijednica države koja je priznala Palestinu, zanima me jesmo li i hoćemo li ispuniti svoju obvezu prema palestinskom narodu i ostati dosljedni?

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 00:27 

Hroboatos je napisao/la:
kakvih imamo za izvoz.

Znači Izidor nije bio Židov? Tko bi rekao. Uglavnom, Židovi su podržavali taj režim.
Što se tiče Franka, on je bio za hrvatsku federalnu jedinicu u A-U. Tako je i Tito bio, ali u Jugoslaviji. Jedino su različito zamišljali teritorijalni opseg te jedinice.

1. koji su to "Židovi" podržavali Khuenov režim ? Na koji način ?

2. Frankova politika je bila politika većine mislećih Hrvata-opstanak Austrije, preuređenje monarhije da u njoj nestane dualizam i pretvaranje monarhije u podunavsku federaciju više naroda. To bi bio max uspjeh Hrvata- i max neuspjeh Srba. Zato su i bili panično protiv.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 00:34 

Hroboatos je napisao/la:

2. Frankova politika je bila politika većine mislećih Hrvata-opstanak Austrije, preuređenje monarhije da u njoj nestane dualizam i pretvaranje monarhije u podunavsku federaciju više naroda. To bi bio max uspjeh Hrvata- i max neuspjeh Srba. Zato su i bili panično protiv.

Mnogo bi krvi bilo izbjegnuto da se to dogodilo. Austrijanci su time mogli olakšati i svoje odnose s Rusijom, koji su na kraju pokrenuli lančanu reakciju koja je dovela do WW1.

Austrijanci su, naravno, dovoljno glupi da iz svojih grešaka u (kolonijalnom) odnosu prema Slavenima ništa ne uče, i danas.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 00:46 

Hroboatos je napisao/la:

O tome vjerojatno danas nije uputno pisati, ali sam čuo da su ga mnogi podržavali, a kako su došli uglavnom iz Ugarske, poznavali su jezik i mogli su obavljati različite službe. Jedin sam uspio naći nešto na Stormfrontu pod naslovom "Hrvatski narodni pokret 1903.-1904.", ali iz razumljivih razloga neću staviti link.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2010, 10:02 

Ernani mozes li mi odgovoriti sta znaci Hapoel,sta Maccabi,sta Beitar.Na jednom sam forumu procitao da Maccabi znaci Borac,a Hapoel-Radnicki sad ne znam jel istina.

Vrh

PostPostano: 05 lis 2010, 12:01 

Ernani jel istina da za Hapoel navijaju ljevicari,a za Maccabi desnicari u Izraelu,inace saznao sam da navijace Hapoel Tel Aviva nazivaju komunistima,sad da li je to kod svih Hapoela i Maccabia ne znam.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 921  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: