HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 00:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 921  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 06 lis 2010, 23:51 

Što se mene tiče, oduvijek sam podržavao Izrael i Židove. Židovi su jednom naučili lekciju u 2. svj. ratu i rekli su sebi da se to više nikada neće ponoviti. Zato danas imamo Državu Izrael koja je trn u oku svim Arapima. 5 i po' milijuna Židova stoji na putu radikalnom Islamu i arapskim hordama sa istoka. Tu državu poštujem jer od samog svog osnutka ratuje i još nijedan rat nije izgubila, barem ne rat važan po svoju opstojnost (izlet u Libanon 2006.). Židovi su komad pustinje pretvorili u respektabilnu državu. Ljudi ne izigravaju dežurnu žrtvu u svijetu iako imaju osnov da to rade. Ali Palestinci su u tome vrlo vješti (ajmo malo raketirat Ashkelon i Ashdod pa kad IDF uzvrati, kuku, lele! Halp Palestajn! Dženosajd!). Kao Židovi su ukrali zemlju Arapima koji su im tu istu zemlju prodali. U svijetu nema gnusnijih ljudi od Arapa. :wacko
Samo kad se sjetim ove zadnje akcije kad su komandosi upali na brod sa "mirovnim" aktivistima. Jao, jao! Opet strašni cionistički vojnici pobili jadne aktiviste, koji nisu ništa uradili (samo su napali vojnike palicama, stolicama, noževima, praćkama). Humanitarna pomoć se vrlo lako mogla dostaviti po protokolu, nakon provjere. Ali nee, hoće oni probijat' blokadu. E pa nećete!!!
I tako, napisa se i ja... I još nešto, kao što sam već rekao na drugoj temi i kao što na ovoj temi već netko reče - U Izraelu se brani Europa! Kadima Yisrā'el!

zapovjednik je napisao/la:
Ernani jel istina da za Hapoel navijaju ljevicari,a za Maccabi desnicari u Izraelu,inace saznao sam da navijace Hapoel Tel Aviva nazivaju komunistima,sad da li je to kod svih Hapoela i Maccabia ne znam.

Istina je da za Hapoel navijaju ljevičari, bar za ovaj iz Tel Aviva. Oni i na svom grbu imaju srp i čekić. Čak i veliki broj Palestinaca navija za Hapoel.

slika

Vrh

PostPostano: 07 lis 2010, 13:34 

slično i ja mislim, samo bi te ispravio...po najnovijim podaci Židovi su se u 2010. opasno približi brojci od 6 milijuna i za očekivati je da je u 2011. prebace.

Citat:
In Israel, the total fertility rate (TFR) is 2.96 children born per woman.

TFR was 2.90 for Jews (2.88 in 2008, 2.69 in 2005, 2.67 in 2000), 3.73 for Muslims (3.84 in 2008, 4.03 in 2005, 4.57 in 2000)

Jewish TFR increased by 10.2% during 1998-2009, and was recorded at 2.90 during 2009. During the same time period, Arab TFR decreased by 20.5%.

Citat:
During 2000, the Arab TFR in Jerusalem (4.43) was higher than that of the Jews residing there (3.79). But as of 2009, probably for the first time in thousands of years of history, Jewish TFR in Jerusalem was measured higher than the Arab TFR (4.16 vs 3.87).

a ovo je najbitnije. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 07 lis 2010, 19:03 

[quote="Yoni"]
U Izraelu se brani Europa!

Zavisi sta mislis pod Evropa ako mislis na Krscane,oni su samo sluge Izraelske.
U Francuskoj ima 230 000 Čifuta pa opet su sefovi Krscanima koji cine vecinu.
U Americi smijes govorit protiv Boga i Amerike ali protiv Izraela i Jevreja ne smijes.
Krscanske zemlje kada ratuju tu ginu Krscani ali u ime Jevreja koji ih kontroliraju.
Ne brani se u Izraelu Evropa nego se u Evropi brani Izrael.
Jel razumijes sad.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2010, 19:13 

Yoni je napisao/la:

U Americi smijes govorit protiv Boga i Amerike ali protiv Izraela i Jevreja ne smijes.
Krscanske zemlje kada ratuju tu ginu Krscani ali u ime Jevreja koji ih kontroliraju.
Jel razumijes sad.

:thumbup1

Vrh

PostPostano: 07 lis 2010, 19:51 

Yoni je napisao/la:

Jel razumijes sad.

Očito živiš u raznoraznim teorijama zavjera. Židovi, masoni & co. su krivi za svo zlo u svijetu. Ne?
Kažeš Židovi kontroliraju Europu. Ako je i kontroliraju, u što čisto sumnjam jer mi logika ne dozvoljava da povjerujem u takvu jednu nebulozu, meni osobno se sviđa kako je kontroliraju. Ne bi valjalo kada bi Europu kontrolirali radikalni islamisti kao što to rade u Saudijskoj Arabiji, Iranu, Siriji, Libiji... I dok god je tu Izrael da im odvraća pozornost i dok god su tu "jadni i ugroženi" Palestinci, svoje prljave ruke će držati dalje od kontinenta.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2010, 19:57 

Yoni je napisao/la:
Očito živiš u raznoraznim teorijama zavjera. Židovi, masoni & co. su krivi za svo zlo u svijetu. Ne?
Kažeš Židovi kontroliraju Europu. Ako je i kontroliraju, u što čisto sumnjam jer mi logika ne dozvoljava da povjerujem u takvu jednu nebulozu, meni osobno se sviđa kako je kontroliraju. Ne bi valjalo kada bi Europu kontrolirali radikalni islamisti kao što to rade u Saudijskoj Arabiji, Iranu, Siriji, Libiji... I dok god je tu Izrael da im odvraća pozornost i dok god su tu "jadni i ugroženi" Palestinci, svoje prljave ruke će držati dalje od kontinenta.

Ne svidja vam se BiH zato sto je muslimani kontroliraju(to vi inace govorite)zelite da imate sami svoju jedinicu,a covjek poziva da Jevreji kontroliraju Evropu.
Sto se tice mene nek je kontroliraju samo nek ne dolaze u BiH jer mi zelimo imat svoju drzavu a ne njihovu. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 lis 2010, 01:13 

Ernani mozes li mi odgovoriti sta znaci Hapoel,sta Maccabi,sta Beitar.Na jednom sam forumu procitao da Maccabi znaci Borac,a Hapoel-Radnicki sad ne znam jel istina.

Može se prevesti tako, Betar (Beitar) bi bilo kod nas Mladost. Ima puno gradova koji nose imena Hapoel i Maccabi, Tel Aviv, Petah Tikva, Haifa itd. Da, Hapoel jest ljevičarski klub, često ih podbadaju sa nazivima komunisti, ali slabo to drži vodu, svi ti klubovi su privatizirani.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 08 lis 2010, 12:12 

Zanimljiv trbušni ples

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 08 lis 2010, 20:07 

Ovo je još jače :palacgore1

Vrh

PostPostano: 23 lip 2011, 08:47 

Citat:
Izrael apelovao za uklanjanje propalestinske aplikacije
Izraelska vlade apelovala je na kompjutersku kompaniju Apple da ukloni aplikaciju nazvanu "Treća palestinska intifada" preko koje se korisnici obavještavaju o predstojećim protestima, kritikama Izraela i objavljuju fotografije mučenika, javio je izraelski vojni radio.
Ministar za informisanje Yuli Edelstein poslao je e-mail osnivaču Applea Steveu Jobbsu sa zahtjevom da se ukloni aplikacija koja "podstiče na organizovanje protesta protiv Izraela".

"Nakon pregleda priča, članaka i fotografija objavljenih preko aplikacije, lako se može vidjeti da je antiizraelska i anticionistička. Kako i njeno ime sugeriše, aplikacija poziva na ustanak protiv države Izrael", napisao je Edelstein.

Aplikacija je povezana s websiteom koji je pomogao i da se nedavno organizuju nasilni sukobi s izraelskim vojnicima duž granice Izraela s Libanom i Sirijom, naveo je AP.

"Ubjeđen sam da ste svjesni sposobnosti takve vrste aplikacije da ujedini mnoge ka cilju koji bi mogao biti katastrofalan. Zato vam se obraćam sa zahtjevom da date instrukciju za momentalno uklanjanje te aplikacije", poručio je izraelski ministar za informisanje.

Apple nije odmah odgovorio na zahtjev koji su uputile i jevrejske organizacije za ljudska prava i Centar Simon Wiesenthal koji se bavi lovom na naciste.

Slična akcija Edelsteina, pokrenuta u martu, navela je Facebooke da ukloni stranicu "Treća intifada".

Evo kako se Izrael bori protiv protesta u zemlji.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2011, 20:09 

Citat:
Izrael napada Iran u septembru?

Izrael bi mogao napasti Iran u septembru, izjavio je dugogodišnji oficir Centralne obaveštajne agencije - CIA Robert Baer, koji je proveo više od dve decenije na Bliskom istoku.

Takav potez bi uvukao SAD u još jedan veliki rat i ugrozio američko vojno i civilno osoblje na Bliskom istoku i šire, rekao je Baer za radio stanicu u Los Anđelesu, kako su preneli izraelski mediji.

slika

On nije obelodanio izvor svojih predviđanja izraelskog napada, ali je pominjao bivšeg šefa Mosada Meira Dagana koji je upozorio da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu čvrst u odluci da napadne iranska nuklearna postrojenja.

"Skoro je sasvim sigurno da Netanijahu planira napada na (Iran) i to će verovatno biti u septembru, pre glasanja o palestinskoj državi. On se takođe nada da uvuče Sjedinjene Država u sukob," objasnio je Baer.

Bivši zvaničnik CIA je precizirao da će Izrael napasti " Natanc i druga nuklearna postrojenja da unazadi njihove sposobnisti".

"Iranci će udariti nazad gde mogu: Basru, Bagdad", gde su SAD smanjile prisustvo svoje vojske, a čime će primorati tu zemlju da uskoči u sukob napadom na iranske mete, predvideo je on.

"Naše specijalne snage već traže iranske mete u Iraku i preko granice ( u Iranu) na koje ćemo mi udariti, suočavamo se sa eskalacijom. To je scenario noćne more. Nemamo dovoljno vojnika na Bliskom istoku da vodimo rat kao što je taj. Mislim da gledamo u ambis" rekao je Baer.

Kabinet izraelskog premijera nije komentarisao ovu izjavu. Izrael smatra Iran najvećom pretnjom po svoju egzistenciju, jer je iranski predsednik Mahmud Ahmedinžad pozvao na uništenje jevrejske države.

Izraelski zvaničnici tvrde da Iran razvija atomsku bombu što ta zemlja poriče, tvrdeći da je cilj nuklearnog programa proizvodnja energije. Izraelski lideri nisu odbacili opciju udara na iranska nuklearna postrojenja u slučaju da sankcije protiv Irana ne urode plodom.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2011, 21:40 

slika

Vrh

PostPostano: 18 srp 2011, 22:12 

Izrael je drzava koja je prva ukinula vize Srbima i drzava je koja nece da prizna Kosovo.

slika

Vrh

PostPostano: 18 srp 2011, 23:13 

Jasno mi je zašto ih mrze arapi i muslimani, ali Nije mi jasna mržnja europskih naroda prema jevrejima. Ja se jevrejima divim i oni su mi uzor kako treba stvarati naciju..

Vrh

PostPostano: 19 srp 2011, 08:28 

ManInBlack je napisao/la:
Jasno mi je zašto ih mrze arapi i muslimani, ali Nije mi jasna mržnja europskih naroda prema jevrejima. Ja se jevrejima divim i oni su mi uzor kako treba stvarati naciju..

Daj ba Man in black,niko ih ne mrzi,nego mrze onaj rezim.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2011, 09:13 

Citat:
Izrael izglasao zakon koji gradjanima zabranjuje pozivanje na bojkot
IZRAELSKI parlament sinoć je izglasao zakon koji građanima zabranjuje pozivanje na akademski, potrošački i kulturni bojkot Izraela, što je izazvalo veliko protivljenje.

"Zakon o prevenciji štete Izraelu putem bojkota" izglasan je sa 47 glasova u korist i 38 protiv, nakon šestosatne debate. Premijer Netanyahu nije sudjelovao u glasovanju iako njegov kabinet podržava zakon. Prema novom zakonu, osoba ili organizacija koja predloži bojkot može biti tužena od strane bilo koje osobe ili institucije koja bi mogla biti pogođena takvim prijedlogom, te ove od njih mogu zahtijevati kompenzaciju. Sam dokaz o pričinjenoj šteti neće biti potreban, piše Guardian.

Ovaj zakon je zapravo usmjeren na zaštitu izraelskih proizvoda sa Zapadne obale. Međutim, grupe za zaštitu ljudskih prava su odmah reagirale na ovakav zakon nazivajući ga antidemokratskim. "Definiranje bojkota kao civilnog prekršaja sugerira da svi Izraelci imaju pravnu obvezu promovirati ekonomski napredak njihovih naselja u okupiranim palestinskim teritorijima", stoji u protestnom pismu. I sam pravni savjetnik Knesseta je iznio mišljenje da neki dijelovi ovog zakona "plešu po rubu legalnosti".

Vrh

PostPostano: 19 srp 2011, 09:20 

Citat:
Izrael se ne zadovoljava nastupom na Euru i Eurosongu – 81 posto njihovih građana želi ulazak u Europsku uniju
Iako Izrael zemljopisno nikako ne pripada Europi, Izraelci tvrde da “kulturno” pripadaju krugu europskih naroda…

Statistika je također naklonjena Izraelcima – čak 8,5 posto svih stanovnika Izraela ima državljanstvo neke zemlje članice Europske unije.

Anketa koju je provelo Ben-Gurion sveučilište pokazala je da 81 posto Izraelaca želi vidjeti svoju zemlju kao novu članicu Europske unije. Analitičari spekuliraju kako je ulazak Izraela u EU iznimno kompleksno i osjetljivo političko pitanje, no postoji mogućnost da Izrael uđe u Europsku uniju poput Cipra koji se također fizički ne nalazi u Europi.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi prilikom posljednjeg posjeta Jeruzalemu istaknuo je svoju “veliku želju” da pozdravi Izrael kao novu državu članicu EU-a.

Anketa je također pokazala da je njemačka kancelarka Angela Merkel najomiljenija europska političarka među građanima Izraela.

Inače, Izrael graniči s drugim “europskim” zemljama poput Egipta i Jordana…

Vrh

PostPostano: 19 srp 2011, 09:20 

Daj ba Man in black,niko ih ne mrzi,nego mrze onaj rezim.

Ah da najviše buke protiv naroda izraelskog i njihove države dolazi iz zemalja u kojima nema demokracije.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2011, 09:23 

Ah da najviše buke protiv naroda izraelskog i njihove države dolazi iz zemalja u kojima nema demokracije.

Sta ti je to demokratija?

Vrh

PostPostano: 31 srp 2011, 10:36 

Da li bi neko od moderatora mogao da preimenuje ovu temu u Izrael-Palestina ili da otvorim novu temu?

Vrh

PostPostano: 31 srp 2011, 18:51 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Izgleda da je nova europska desnica cionistička i prožidovska. Tko bi rekao do prije 20-30 godina. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 srp 2011, 19:15 

lider30 je napisao/la:
Izgleda da je nova europska desnica cionistička i prožidovska. Tko bi rekao do prije 20-30 godina. :zubati

To je zbog toga sto je sve vise i vise muslimana u Evropskim zemljama,pa ona dezurna mrznja prema jevrejima je zamijenjena mrznjom prema muslimanima,pa zbog tog razloga i dolazi to podrzavanje Izraela.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2011, 03:39 

Izraelci su fin narod. Želim im i dalje uspješnu borbu protiv islamskih terorista.
http://www.liveleak.com/view?i=008_1312302174
I Palestinci su naravno fin narod. Ali eto, oni radikalni islamski fanatici ih nasiljem drže u šahu. Šteta.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2011, 10:13 

Evo kako Jevreji uce djecu ljubavi.

slika

Vrh

PostPostano: 03 kol 2011, 10:15 

Evo kako Jevreji uce djecu ljubavi.

slika

Da, to je tipicni primjer kako se djeca koriste u te svrhe, naravno to se slabo vidi u Evropi, ha ja...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 921  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bobovac i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: