HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 17:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1369 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 55  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kina
PostPostano: 24 tra 2021, 16:10 

Ljudi, jel vi shvatate da nas u tom poslu jedna Makedonija može da zajebe, a vi se tu samouvereno razbacujete kao da smo jedina zemlja u Evropi i apsolutno sve zavisi od nas.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:17 

Ljudi 300 milijuna RURALNIH Kineza ima UNUTARNJE PASOŠE.

Žive tko stoka i rade za šaku riže. Idu veče doma i ujutru arbajt.

ZABRANJENO IM DOSELITI, jer bi bili socijalni problem i bomba.

Sa malo para, bez mirovinsko, socijalne i zfravstvene skrbi.

MODERNO ROBLJE KP Kine....

Socijalne razlike 5 x veće no u Americi između pučana selo grad.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:33 

Lepo. Stajaće ovacije za humor.

A jel nije problem da mi sad ozbiljno odgovoriš na pitanje.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:46 

Zato što mi je kakpe da tebe pitam. A pitanhe gkadi, koji je zvaničan razlog zašto se njihov potpis ne nalazi na dokumentu?

Budeš li mi i treći put ponenuo luku Bar, auto put, dug i istala sranja koja te nIsam pitao, uzeću mačetu i krstariti Borčom.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:52 

Pa kaži onda odmah ne znam. A ne, praviš se da znaš i iseravaš mi neke gluposti o luci, pruzi, auto putu, Kinezima...

Kaži ne znam, što si bezobrazan bez razloga.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:59 

Nikakve. Zanimalo me samo kao mali oftopik. Jel ti imaš PMS, majke ti. Šta ti je jbt.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 17:02 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Zato što mi je kakpe da tebe pitam. A pitanhe gkadi, koji je zvaničan razlog zašto se njihov potpis ne nalazi na dokumentu?

Budeš li mi i treći put ponenuo luku Bar, auto put, dug i istala sranja koja te nIsam pitao, uzeću mačetu i krstariti Borčom.

=)) taman da ću zalogaj u usta staviti.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 20:48 

Auuuu, šta strana ispisaste, sunce vas ogrejalo.... :001_rolleyes

Šešelju,

OK, deplasman je i dalje na strani USN... ali, bio je Kvantitet pa više nije... redom se ide...

Ali zašto bi Kina ratovala sa Jenkijima? Bi li se ti tukao sa SAMOUBICOM? Ni životinje ne troše Energiju nepotrebno, a ne ljudi. USA je bolesni Narkoman koji će sam da se PREDOZIRA, nema potrebe Kina da potroši jedan molekul Energije.

USA puca po SVIM šavovima:

- društvenim
- nacionalnim
- rasnim
- finansijskim
- infrastrukturnim
- obrazovnim
- ideološkim
- itd, itd...

To NE MOŽE da preživi niko. To je odavno mrtvo, samo aparati održavaju veštački život. Njihovi mladi ljudi, budućnost zemlje, hodaju okolo sa transparentima "Uništimo USA", pale sopstvene zastave, mrze sa neviđenim žarom svoju državu, ruše spomenike i kipove velikana,... ne postoji nikakva društvena kohezija... stotine K migranata iz raznih Nikaragvi i El Salvadora čekaju da upadnu... neko pomenu politiku 1 deteta - zar je bolje politika kad Shaniqua od 22 god ima 6oro dece sa 6 različitih dilera, Gangstaz tipova i Ghetto N's i muze na tu decu iz budžeta platu kao da je stručnjak u NASAi a ne legla na 5 min pod 5 crnaca?

Evo i tebi jedan "brrrrr" podatak: Kina ima desetine K brzih pruga, i gradi još. USA ima 0 (nula), i ne gradi ni 1 mm. O čemu dalje da pričamo?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 21:51 

In good, old USA:

slika

Meanwhile, in China:

slika

Jeste čuli da hiljade Evropljanki nadiru u Kinu da se udaju? Ukrajinke, Ruskinje... gledao sam taj dokumentarac na YT.... kako Kinezi budu postajali globalni Alfa, tako će i njihovi muškarci biti sve poželjniji... kao nekad što su bili Jenkiji!

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 22:27 

Kao da niste godinama vi prosipali bombe na hrvatsku djecu...ali bolje da ne idem izvan teme.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 11:32 

ikmandvaradtist je napisao/la:

Braćo Kinezi, dajte ovih:

slika

Draga braćo, bez uvrede, ali molim Vas nemojte, ni za džabe, ni da nam platite.

Da je barem licencna verzija SU30 koji vi sklapate, pa i ajde, nije ruski, nije to baš to, obogaljen je, ali ipak je SU30 što znači da je fenomenalan avion, i više nego dovoljan za naše potrebe.

Međutim, ovo nije kineski licencni SU30 odmqh se vidi jer nije dvosed i nema kanarde), ovo je Vaša, čak i za Vaše standarde neverovatno bezobrazna kopija SU 27 za mornaricu (SU27K) uvedena u naoružanje 2013. godine. Avionika je potpuno kineska, zmaj i motori su, naravno, ruski. Rusi su toliko popizdeli kada su videli koliko ste ispali bezobrazni, da su na neko vreme su prekinuli svu vojno-tehničku saradnju sa Vama, obustavili Vam isporuku svih rezervnih delova, svaku podršku i svu saradnju, nisu hteli metak da Vam prodaju. Jer, stvarno, pa čak i za Vas, ovo je stvarno neopisiv bezobrazluk.

Napravili ste ukupno 50 komada. Meni i dalje ne ide u glsvu daste zbog 50 (loše iskopiranih) aparata (što je za vašu zemlju jako mali broj, jeftinije bi prošli da te kupili ruske avione, umesto ove prevare za koju ste sigurno znali da će biti otkrivena) rizikovali potpun prekid vojno tehničke saradnje sa Rusijom. A bolje od mene znate koliko vam je ta saradnja neophodna, bez nje bi vaša vojska izgledala kao severnokorejska. Ljudi Vam daju da pravite po licenci SU30MKC. Vi ih prevarite, i ne samo da ste uspeli da izgladite odnose i nagovorite ih da i dalje sklapate SU30MKC (MKC znači da se radi o licencnoj verziji za kinu, MKI je je za Indiju, MKM je za Maleziju itd. Manje su sposobni od aviona za rusko vazduduhoplovstvo, ali Flanker je ipak Flanker. I ne samo da ste uspeli da ih nagovorite da prestanu sa prekidom vojno tehničke saradnje (u zamenu za, pretpostavljam, bezobrazno veliki novac, ali zaslužili ste), nego su Vam čak i dozvolili da licencno proizvodite SU35 (!). Eeej!!! (Inače, toliko o vašim "stelt" avionima pete generacije, J-20 pogonjenim, razume se AL31 motorom iz ruske familije SU27 aviona i J31 koji koristi RD 93 motore iz MiG 29M, "kineski stelt" lol, ipak treba i SU35 od ugljeničnih vlakana, pa šta će vam kad imate steltove hahaha?)

Tako da, draga braćo, molim Vas nemojte nam davati te vaše olupine i kršine. Ako ćemo uzimati Suhoj, uzećemo ga od Rusa, a ne od Vas bezobraznih i nesposobnih lopova.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:25 

Da editujem sopstvenu grešku, nisu im dali da proizvode SU 35, nego samo prodali dve eskadrile.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:29 

Čudi me što su Rusi išta dali Kinezima, osobno im ne bi prodao tehnologiju izrade raketa nikad pa ni onda, to se ne prodaje za ne znam koju lovu.

Kinezi bi da su samostalno to sve radili još dosta načekali svoj let u svemir. Ovako su im otvorili put u lansiranju vojnih satelita, u svemirskoj utrci i naoružanju svemira.

Zajeb samo takav.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:35 

Da editujem sopstvenu grešku, nisu im dali da proizvode SU 35, nego samo prodali dve eskadrile.

Čekaj, kakve veze ima sa nama to što su oni varali, krali, kopirali?

Našem narodu trenutno pretnje vrebaju samo sa 2 strane: Muslimani (povremeno prete, njihovo rukovodstvo pominje rat itd) i Albatrosi (maršira "Rosu", upadi na sever KiM itd). Za takve je i "Galeb" više nego dovoljan, a ne ovo na slici. A ni za ostale komšije ako ne daj Bože bude nešto nam bolje ni ne treba. Ako nam ljudi poklone ili daju jeftino - uzeti bez razmišljanja. Kvalitet i ako je nešto niži nego na originalima - nije kraj sveta. Ne vidim da padaju po 5-6 dnevno u Kini kako bi se reklo po tvom potcenjivanju i podsmehu.

Zašto ići u krajnost, u ekstrem? Neki dan čitam kako se ljudi smeju "Dačiji" što ugrađuje "samo" 4 vazdušna jastuka... jebote, ja kad sam bio mali išli smo u Renou 4, u bezbednosnom pogledu MRTVAČKOM KOVČEGU NA TOČKOVIMA (malim prstom pritisneš i ULUBIŠ lim), na more. A danas je i 4 vazdušna malo... :001_rolleyes

Ljudi su otišli u *** totalno...

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:40 

Prodaju im boostere za superteške rakete. Znaju Ameri to da naprave, samo što bi Rathon booster koštao deset puta više. Ovako dobro i jednima i drugima. I znaju Kinezi da prave raketne motore itekako, i na tečno i na čvrsto gorivo. Kako bi inače imali ICBM-ove?

I vojni mlazni motor je deset puta teže napraviti od raketnog. Em ti treba specijalan materijal, em ima 10.000 više delova od raketnog motora (tečni se sastoji od dve komore, a čvrsti je nagurani plastični eksploziv, napraviti mlaznu turbinu koju može da koristi vojska je milion puta teže)

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:41 

Čekaj, kakve veze ima sa nama to što su oni varali, krali, kopirali?

Našem narodu trenutno pretnje vrebaju samo sa 2 strane: Muslimani (povremeno prete, njihovo rukovodstvo pominje rat itd) i Albatrosi (maršira "Rosu", upadi na sever KiM itd). Za takve je i "Galeb" više nego dovoljan, a ne ovo na slici. A ni za ostale komšije ako ne daj Bože bude nešto nam bolje ni ne treba. Ako nam ljudi poklone ili daju jeftino - uzeti bez razmišljanja. Kvalitet i ako je nešto niži nego na originalima - nije kraj sveta. Ne vidim da padaju po 5-6 dnevno u Kini kako bi se reklo po tvom potcenjivanju i podsmehu.

Zašto ići u krajnost, u ekstrem? Neki dan čitam kako se ljudi smeju "Dačiji" što ugrađuje "samo" 4 vazdušna jastuka... jebote, ja kad sam bio mali išli smo u Renou 4, u bezbednosnom pogledu MRTVAČKOM KOVČEGU NA TOČKOVIMA (malim prstom pritisneš i ULUBIŠ lim), na more. A danas je i 4 vazdušna malo... :001_rolleyes

Ljudi su otišli u *** totalno...

To su kante od aviona. Ne bih seo u to sranje da me teraš puškom.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:46 

weasel je napisao/la:
Ne raketne motore, nego rakete, RUsi su čitavo lansirno vozilo, Soyuz kao raketu dali kinezima kao licencirani proizvod iz kojeg su Kinezi napravili raketni program.

Pa nije to zajebancija, znaš ti koliko novaca truda i znanja treba za nparaviti takvo što?
25 godina mukotrpnog rada bi trebalo do rezultata.

Soyuz nije lansirno vozilo. Soyuz je kapsula za ljudsku posadu. I prodaju im samo booster (početnu) fazu motora. A u Soyuzu ih voze džabe.

Soyuz je naziv za kapsulu i raketno vozilo. Oboje imaju isto ime za razliku od amerikanaca koji svakom daju zasebno.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 12:51 

Braćo Kinezi, dajte ovih:

slika

Draga braćo, bez uvrede, ali molim Vas nemojte, ni za džabe, ni da nam platite.

Da je barem licencna verzija SU30 koji vi sklapate, pa i ajde, nije ruski, nije to baš to, obogaljen je, ali ipak je SU30 što znači da je fenomenalan avion, i više nego dovoljan za naše potrebe.

Međutim, ovo nije kineski licencni SU30 odmqh se vidi jer nije dvosed i nema kanarde), ovo je Vaša, čak i za Vaše standarde neverovatno bezobrazna kopija SU 27 za mornaricu (SU27K) uvedena u naoružanje 2013. godine. Avionika je potpuno kineska, zmaj i motori su, naravno, ruski. Rusi su toliko popizdeli kada su videli koliko ste ispali bezobrazni, da su na neko vreme su prekinuli svu vojno-tehničku saradnju sa Vama, obustavili Vam isporuku svih rezervnih delova, svaku podršku i svu saradnju, nisu hteli metak da Vam prodaju. Jer, stvarno, pa čak i za Vas, ovo je stvarno neopisiv bezobrazluk.

Napravili ste ukupno 50 komada. Meni i dalje ne ide u glsvu daste zbog 50 (loše iskopiranih) aparata (što je za vašu zemlju jako mali broj, jeftinije bi prošli da te kupili ruske avione, umesto ove prevare za koju ste sigurno znali da će biti otkrivena) rizikovali potpun prekid vojno tehničke saradnje sa Rusijom. A bolje od mene znate koliko vam je ta saradnja neophodna, bez nje bi vaša vojska izgledala kao severnokorejska. Ljudi Vam daju da pravite po licenci SU30MKC. Vi ih prevarite, i ne samo da ste uspeli da izgladite odnose i nagovorite ih da i dalje sklapate SU30MKC (MKC znači da se radi o licencnoj verziji za kinu, MKI je je za Indiju, MKM je za Maleziju itd. Manje su sposobni od aviona za rusko vazduduhoplovstvo, ali Flanker je ipak Flanker. I ne samo da ste uspeli da ih nagovorite da prestanu sa prekidom vojno tehničke saradnje (u zamenu za, pretpostavljam, bezobrazno veliki novac, ali zaslužili ste), nego su Vam čak i dozvolili da licencno proizvodite SU35 (!). Eeej!!! (Inače, toliko o vašim "stelt" avionima pete generacije, J-20 pogonjenim, razume se AL31 motorom iz ruske familije SU27 aviona i J31 koji koristi RD 93 motore iz MiG 29M, "kineski stelt" lol, ipak treba i SU35 od ugljeničnih vlakana, pa šta će vam kad imate steltove hahaha?)

Tako da, draga braćo, molim Vas nemojte nam davati te vaše olupine i kršine. Ako ćemo uzimati Suhoj, uzećemo ga od Rusa, a ne od Vas bezobraznih i nesposobnih lopova.

Uvjetovali su im daljnju prodaju AL31 motora kupnjom veceg broja aparata SU35. Samo je nejasno kakav je bio odgovor Kine - negdje pise da su odbili "ucjenu" i nastavljaju s razvojem svog motora za J20, a negdje pak da su pristali i narucili nekoliko eskadrila. Nemam pojma sto je istina, vjerovatno ovo drugo.

A Rusi prodaju tehnologije kad u pripremi imaju nesto novo sto drugi nece dugo imati. I to za grdnu lovu prodaju, em za novac em za unosne ugovore u drugim podrucjima, mudro to Putin radi.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 14:05 

Nikad Kina neće biti Amerika 20. stoljeća, Kina i Rusija mogu zajedničkim snagama samo učiniti Ameriku prvim među jednakima ili jednakim među društvom sila u odnosu na nekadašnji status svjetskog policajca. Mi za najkasnije 20 godina živimo opet vrijeme ranog 20. stoljeća pred prvi svjetski rat i vremena balansiranja moći.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 14:14 

Ljudi kitu kuže da je Amerika najblaža svjetska imperija.

Koja nudi NEŠTO i potčinjenima i pokorenima.

Mi smo imali Srbi USUD, da nas vodi LUĐAK ZLOba
I uvede u rat sa IMPERIJOM.

Nije drugarčići do njih, do NAS je.
Jer ne znamo svoje mjesto (bjednika, kao i susjedi)., u međunarodnom poretku. Kurčimo se BEZ POKRIĆA.

I KMEČIMO tko mujage (o svetskoj nepravdi, pravdi, ĐeMonsajd ima). Slabi smo, nikakvi i za regijunalna natjecanaja, a stalno se trtimo.

I natamburaju nas. Vidimo Hr, Rumunje, Bugare...

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 14:53 

Usrao sam se. Slobodan si da mi se nakačiš na kičmu, kad već nisi kulturan da ispoštuješ molbu. Derište obično.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 15:18 

SNS je ozbiljna stranka i ne bi postavila polupismenog, neobrazovanog čoveka da zastupa njihove stavove. Ti si njihov glasač, nisi na platnom spisku. I aj sad, usrdno molim, ostavi me na miru sa tvojim dečijim teorijama zavere. Ne zanimaju me već decenijama.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 16:04 

K:M je napisao/la:
Ljudi kitu kuže da je Amerika najblaža svjetska imperija.

Koja nudi NEŠTO i potčinjenima i pokorenima.

Mi smo imali Srbi USUD, da nas vodi LUĐAK ZLOba
I uvede u rat sa IMPERIJOM.

Nije drugarčići do njih, do NAS je.
Jer ne znamo svoje mjesto (bjednika, kao i susjedi)., u međunarodnom poretku. Kurčimo se BEZ POKRIĆA.

I KMEČIMO tko mujage (o svetskoj nepravdi, pravdi, ĐeMonsajd ima). Slabi smo, nikakvi i za regijunalna natjecanaja, a stalno se trtimo.

I natamburaju nas. Vidimo Hr, Rumunje, Bugare...

Pričaš gluposti ( ''Srbine'' :zubati )
''Najblaža svjetska imperija'' određuje hoćemo postojati kao nacija,hoćemo li imati državu ,kolika će da bude ,koliko će nam se djece rađati ,kakvo će nam biti obrazovanje i koliko smijemo biti obrazovani , kojem ćemo se Bogu moliti .. šta ćemo jesti ,piti , čitati , gledati ,yebati .. s kim se kao narod smijemo družiti , trgovati , igrati lopte .
Od koga smijemo pozajmljivati pare , ili davati na posudbu , koliko jaku vojsku smijemo imati..oni određuju šta je genocid a šta ne i ko ga je kome učinio ( oni , koji su najviše ljudi poubijali se ne razmatraju, jer su gospodari svega postojećeg i kao takvi imaju imunitet .Uzgred , i nepogrešivi su :zubati )
Ovakav svjet kako su ga oni za sebe nacrtali , svakako neće još dugo .To sve već moše golim okom uočiti ,
Ja sam ''fil ''svih koji su protiv takvog svijeta.. rusofil, kinezofil , iranofil ,kubanofil , venecuelofil, čečenofil , bgmi i turkofil ( mada iz razumljivih razloga s rezervom :zubati )
I ne samo zato što je gamad napravila veliku štetu mom narodu (draža mi je i ta šteta ,bolje se osjećam , nego da smo njihove bjedne sluge koje čekaju da im sa svog prepunog stola bace neku mrvu i pomiluju nas po glavi ) nego zato što je svjet kakav oni hoće , nepodnošljiv.
Neki kažu šta i kad padnu , doći će drugi isti ...Neka .
Ko zna ?
PS.
Molim te objasni mi šta je pokriće za qurčenje ?
Nema za nas hljeba od bespogovorne poslušnosti .Za neke možda ima , bar tanko...ali za nas ne.
Da nije bilo ''qurčenja'' danas ne bi bilo ni Srba niti Srbije .

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 19:59 

Kina ionako odustaje od politike jednog djeteta tako da nece biti nikakve demografske apokalipse. Kina takodjer ima imigracijski potencijal i kroz povratak brojne dijaspore i iz Srednje Azije i iz Juzne. I imaju kud s njima, Zapad drzave im je i dalje prazan, svi su se nagurali uz obalu. Ima tu lufta za brat bratu duplo stanovnika.

Uglavnom, ne postoji komparativna prednost Amerike u imigraciji, pogotovo ako ce Amerika i dalje postajati manje pozeljna, a Kina sve pozelnija za zivot. Ti procesi na dugi rok mogu obrnuti migrantske struje prema Istoku.

Ekonomski su takodjer daleko od japanskog scenarija naprosto jer je Japan dosegao razine BDPa nakon kojih je jako tesko odrzavati visoke stope raste. Do tada im slijedi dulji period prosjecnog rasta 5-10% godisnje sto su zapravo za zemlju umjereno do visoko razvijene zapravo visoke stope rasta. Ovo sto Weasel prica je sa stanovista ekonomske znanosti potpuno neutemeljeno.

Podaci o kineskom rastu u svim drustvenim i tehnoloskim poljima nisu za ismijavanje.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 20:09 

A i to podcjenjivanje kineskog stealth programa. Su57 je daleko od gotovog, F35 jedini leti, ali i dalje problemi sa elektronikom, a suska se i da na radaru od S400 svijetli kao bozicno drvce.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1369 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 55  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: