|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 99 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sev
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 12:54 |
|
|
|
Zamrla je tema malo, pa bih da se vratim na pitanje koje sam već postavio: jesu li Muslimani Sloveni? I da li je bosanski jezik slovenski?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 13:30 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Zašto se pokušava prodati narativ da svako ko je protiv Rusije ili male rusije da je automatski izdajnik slavena?
Po čemu su Poljaci ili Ukrajinci manje Slaveni od Rusa i zašto Rusi drže monopol nad slavenstvom.
Jel Slaveni ne smiju biti u dobrim odnosima sa drugim narodima? Ja sam uz slavensku braću Poljake, Ukrajince, Čehe, Slovake, Hrvate. Živjeli Slaveni! Ko je god protiv Majke Rusije taj je izdajnik Slavena, tako je bilo uvijek, tako je danas, a tako će uvijek i biti. Danas je to očitije nego ikad, ili si uz braću Ruse ili pušiš germansku i anglosaksonsku kitu.
_________________ Работайте, братья!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 17:21 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10410 Lokacija: Banja Luka
|
sev je napisao/la: Zamrla je tema malo, pa bih da se vratim na pitanje koje sam već postavio: jesu li Muslimani Sloveni? I da li je bosanski jezik slovenski? Muslimani su islamizirani Srbi i u manjem broju Hrvati . Dakle jesu Sloveni . To znamo i mi , i oni , i svi . Tzv ''bosanski jezik '' ne postoji , on je velikomuslimanska podvala . Pošto ne postoji narod Bosanci , otkud bosanski jezik ? U Nakaradi žive Srbi , Hrvati i Muslimani (Srbi i Hrvati , čiji su preci kada su Turci okupirali ove prostore konevrtirali iz hrišćanstva u islam). Muslimani su se nazivali svakako , pa čak i Turcima ( npr i moj djed ih je tako i zvao , i to bez ikakve zle namjere , stvarno ih je smatrao Turcima . Puno puta sam kao djete čuo da kaže rečenicu tipa..''kod onog komčije , Turčina..'' ) Naravno da nisu Turci . Elem..bio je period , svi to znamo ,kada su birali hoće li biti Srbi ili Hrvati ( Alija je npr . izabrao da bude Srbin , onda Musliman , pa ''Bošnjak'' , kako je i umro ) . Međutim , i naziv ''Bošnjak'' je takođe velikomuslimanska podvala . Zato stavljam navodnike i nikad ih tako ne zovem . Niti ću . Kad nestane ova bizarna država i oni u podjeli dobio svoj dio , pa od njega naprave sebi državu , zvaću ih kako god hoće . Praviću se budala i kad srpski budu nazivali ''bosanskim'' jezikom . Dakle Muslimani jesu Sloveni a ''bosanski '' jezik nije slovenski pošto ga nema .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 17:24 |
|
|
|
Sve je to meni jasno, ali mene zanima njihova perspektiva na ova pitanja. Dakle, drage Muje, jeste li Sloveni ili niste? Je li vaš jezik slovenski ili nije? Kako objašnjavate sličnost sa srpskim/hrvatskim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 17:34 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10410 Lokacija: Banja Luka
|
Primjećujem da u zadnje vrijeme ''bježe od pripadanja Slovenima'' jer je onda njihovo srpsko , pa i djelom hrvatsko porjeklo neupitno .Slovensko pleme Muslimana nije postojalo. Zadnje što sam čuo , i to iz prve ruke  , da je njihovo porjeklo sa Kavkaza i da su tzv ''Bjeli Turci'' . Međutim , sve je to bušno . Gdje god malo zagrebeš , rupa. Sve u svemu , bezpotrebno se zajebavaju . Umjesto da uzmu razuman dio Nakarade , naprave i sebe i državu kako hoće , oni muljaju i kradu okolo . Mnogo rizikujući.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 17:38 |
|
|
Ovi Lužički Sorbi su dobrim djelom drugačiji od balkanskih. Imali su dio koji je bio isti, ali to je bio maleni komad, koji je kod balkanskih izumro... Osim toga, zapadni slaveni su čokavci i cokavci, istočni su štokavci, ščokavci i šokavci (iako ima i tu čokavaca, u bjeloruskim i ruskim narječjima), što su Srbi tu? https://en.wiktionary.org/wiki/Reconstr ... 8D%D1%8CtoOvi kaj su ostali u Brandemburgu i Saskoj su cokavci (gornji) i štokavci (donji)  A Torlaci bi trebali imati koje (kao kajkavci i Slovenci kaj, samo što je kajkavsko kâj, a slovensko káj). S time da ukrajinci i bugari što/ščo pišu s jednim slovom, s onim iz kojeg je kod nas nastalo ć 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 17:45 |
|
|
Svarog je napisao/la: Primjećujem da u zadnje vrijeme ''bježe od pripadanja Slovenima'' jer je onda njihovo srpsko , pa i djelom hrvatsko porjeklo neupitno .Slovensko pleme Muslimana nije postojalo. Zadnje što sam čuo , i to iz prve ruke  , da je njihovo porjeklo sa Kavkaza i da su tzv ''Bjeli Turci'' . Međutim , sve je to bušno . Gdje god malo zagrebeš , rupa. Sve u svemu , bezpotrebno se zajebavaju . Umjesto da uzmu razuman dio Nakarade , naprave i sebe i državu kako hoće , oni muljaju i kradu okolo . Mnogo rizikujući. Pa kako ja to vidim, oni su u ćorsokaku jer šta god da izaberu ne valja. Ako su beli Turci sa Kavkaza, onda su, biće, došli na Balkan posle Srba i Hrvata. Dakle, mi smo domicilno stanovništvo, a oni su se ugurali da uzmu Bosnu sebi. Nešto poput Jevreja koje toliko preziru. A ako su Sloveni, onda su nastali islamizacijom srpskog i hrvatskog stanovništva. Ne valja baki, mora nešto treće da se smisli. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 20:01 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 18 svi 2022, 20:04 |
|
|
|
Bošnjaci i Hrvati. Srbi ne postoje, to su uglavnom poturčeni Hrvati sa mješavinom Roma i Mongola, greška je što su oni u Slovenima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 11:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Većina Hrvata nisu Slaveni uopće, pogotovo Dalmatinci i Hercegovci. Sve je jasno kako je DNK testiranje sve dostupnije. Mi smo domoroci koje su došljaci Hrvati/Slaveni uspješno što pokorili što asimilirali. Pa smo nešto kao Juan iz Juareza koji se ufurao da je Španjolac. I zbog toga je slika "dolazak Hrvata" ako je na zidu nekoga iz južnih krajeva pomalo smiješna, al dobro.
Mogu govoriti u osobno ime, dragi su mi narodi istočne Europe, ali brate, nikad nisam osjećao neku srodnost ili bliskost, dok je to posve drukčije s mediteranskim narodima.
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 12:34 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2323 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ministry of Sound je napisao/la: Većina Hrvata nisu Slaveni uopće, pogotovo Dalmatinci i Hercegovci. Sve je jasno kako je DNK testiranje sve dostupnije. Mi smo domoroci koje su došljaci Hrvati/Slaveni uspješno što pokorili što asimilirali. Pa smo nešto kao Juan iz Juareza koji se ufurao da je Španjolac. I zbog toga je slika "dolazak Hrvata" ako je na zidu nekoga iz južnih krajeva pomalo smiješna, al dobro.
Mogu govoriti u osobno ime, dragi su mi narodi istočne Europe, ali brate, nikad nisam osjećao neku srodnost ili bliskost, dok je to posve drukčije s mediteranskim narodima.
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran! Ja sam i ranije isticao da je Hrvatska sličnija Italiji ili Španjolskoj nego Češkoj. Zanimljivo što engleska Wiki piše o hrvatsko-talijanskim odnosima: Citat: Along with sharing a historically strong adherence to the Roman Catholic religion, they have various cultural similarities, with Croatia considered the most "Italian" of all the Slavic countries.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 12:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Većina Hrvata nisu Slaveni uopće, pogotovo Dalmatinci i Hercegovci. Sve je jasno kako je DNK testiranje sve dostupnije. Mi smo domoroci koje su došljaci Hrvati/Slaveni uspješno što pokorili što asimilirali. Pa smo nešto kao Juan iz Juareza koji se ufurao da je Španjolac. I zbog toga je slika "dolazak Hrvata" ako je na zidu nekoga iz južnih krajeva pomalo smiješna, al dobro.
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran! Nije slavenstvo bioloska naci-kategorija, vec je slavenstvo kulturoloska kategorija, prije svega putem jezika a onda i mentaliteta itd.. Naravno da su HRvati Slaveni, a najveci dio cak i Balkanci. (Vi u BiH svi do jednog naravno)
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:27 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Većina Hrvata nisu Slaveni uopće, pogotovo Dalmatinci i Hercegovci. Sve je jasno kako je DNK testiranje sve dostupnije. Mi smo domoroci koje su došljaci Hrvati/Slaveni uspješno što pokorili što asimilirali. Pa smo nešto kao Juan iz Juareza koji se ufurao da je Španjolac. I zbog toga je slika "dolazak Hrvata" ako je na zidu nekoga iz južnih krajeva pomalo smiješna, al dobro.
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran! Nije slavenstvo bioloska naci-kategorija, vec je slavenstvo kulturoloska kategorija, prije svega putem jezika a onda i mentaliteta itd.. Naravno da su HRvati Slaveni, a najveci dio cak i Balkanci. (Vi u BiH svi do jednog naravno) Velik dio Hrvatske kulturološki nema veze sa balkanom, pogotovo ne najveći dio Slavonije, SZ Hrvatske, Istra i obalni dio Dalmacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:29 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Većina Hrvata nisu Slaveni uopće, pogotovo Dalmatinci i Hercegovci. Sve je jasno kako je DNK testiranje sve dostupnije. Mi smo domoroci koje su došljaci Hrvati/Slaveni uspješno što pokorili što asimilirali. Pa smo nešto kao Juan iz Juareza koji se ufurao da je Španjolac. I zbog toga je slika "dolazak Hrvata" ako je na zidu nekoga iz južnih krajeva pomalo smiješna, al dobro.
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran! Ja sam i ranije isticao da je Hrvatska sličnija Italiji ili Španjolskoj nego Češkoj. Zanimljivo što engleska Wiki piše o hrvatsko-talijanskim odnosima: Citat: Along with sharing a historically strong adherence to the Roman Catholic religion, they have various cultural similarities, with Croatia considered the most "Italian" of all the Slavic countries. Česi, a tu treba dodati i Poljake mentalitetom nemaju veze sa Hrvatima, taj mentalitet je Hrvatima poprilično stran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:35 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 12527 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
Jean Luc Picard je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Nije slavenstvo bioloska naci-kategorija, vec je slavenstvo kulturoloska kategorija, prije svega putem jezika a onda i mentaliteta itd..
Naravno da su HRvati Slaveni, a najveci dio cak i Balkanci. (Vi u BiH svi do jednog naravno)
Velik dio Hrvatske kulturološki nema veze sa balkanom, pogotovo ne najveći dio Slavonije, SZ Hrvatske, Istra i obalni dio Dalmacije. To možda objašnjava nebrigu za BH Hrvate
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:41 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Nije slavenstvo bioloska naci-kategorija, vec je slavenstvo kulturoloska kategorija, prije svega putem jezika a onda i mentaliteta itd..
Naravno da su HRvati Slaveni, a najveci dio cak i Balkanci. (Vi u BiH svi do jednog naravno)
Velik dio Hrvatske kulturološki nema veze sa balkanom, pogotovo ne najveći dio Slavonije, SZ Hrvatske, Istra i obalni dio Dalmacije. Ma znamo mi da ste vi mitelojropa, no fear. Nego, ako jezik nije kulturoloska kategorija, onda ne znam sta je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:42 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Velik dio Hrvatske kulturološki nema veze sa balkanom, pogotovo ne najveći dio Slavonije, SZ Hrvatske, Istra i obalni dio Dalmacije.
To možda objašnjava nebrigu za BH Hrvate Nije da ga ni ti ne znas zavuci do bubrega. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
jednoumlje je napisao/la: Karabaja je napisao/la: To možda objašnjava nebrigu za BH Hrvate Nije da ga ni ti ne znas zavuci do bubrega. :) Pa i nije baš. Život mojih djedova i baka je vrlo sličan onom koji j etad bio u Zagorju npr. i kuće su slične. Sveci i nedjelja u crkvi su isti, odjeća i sl. Nas je uglavnom Austrija navukla u BiH a vas Turska. Pa sad... I tvoj omiljeni Štraus je jedan od takvih.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:51 |
|
|
|
Ne smatram se dovoljno strucnim da Hrvatu objasnjavam sta je Hrvatstvo, ali meni se cini da Zagorac s Hercegovcom ima manje zajednickog nego ja s Mongolom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:55 |
|
|
|
Junuz je Bosanac.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 13:57 |
|
|
|
Znam dae, Zenicanin. Uglavnom normalan, samo ponekad pobudali pa mu iz postova strshi eeeevooo zorreee eeeevoooo daana..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 14:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
jednoumlje je napisao/la: Znam dae, Zenicanin. Uglavnom normalan, samo ponekad pobudali pa mu iz postova strshi eeeevooo zorreee eeeevoooo daana.. Hercegovci su drugo, imaju puno više turskih običaja i naziva. Recimo ja sam dolje prvi put čuo za saransak i još neke riječi. Ono što smo dobro napravili je odturčili vas i deislamizirali. Kad čovjek sluša što proklamirate, kao da služa Pavelića, sam s drugim znakovljem i simbolikom uz pozadinsku pratnju ezana. Manja je razlika u mentalitetu mene i Zagrepčanina nego bilo kojeg Dalmatinca i Zagrepčanina. I Bosna je bar djelomično mittel Europa, dok Dalmacija baš i nije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 20 svi 2022, 14:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Znam dae, Zenicanin. Uglavnom normalan, samo ponekad pobudali pa mu iz postova strshi eeeevooo zorreee eeeevoooo daana.. Hercegovci su drugo, imaju puno više turskih običaja i naziva. Recimo ja sam dolje prvi put čuo za saransak i još neke riječi. Ono što smo dobro napravili je odturčili vas i deislamizirali. Kad čovjek sluša što proklamirate, kao da služa Pavelića, sam s drugim znakovljem i simbolikom uz pozadinsku pratnju ezana. Manja je razlika u mentalitetu mene i Zagrepčanina nego bilo kojeg Dalmatinca i Zagrepčanina. I Bosna je bar djelomično mittel Europa, dok Dalmacija baš i nije. Zapitam se nekad, odakle vam pokrice za tu kurcevitost. Mislim, niste kurceviti ko Srbi, al haman.. "Odturcio" nas je Tito i Partija. I veliko i vjecno hvala za to. To sto kazes za Hercegovinu, istina je. Al fakat sam i ja to primjetio, oni su doista, svejedno koje vjeroispovijesti, nekako "blize orijentu" nego mi, sta ja znam, eto u Gornjem podrinju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 21 svi 2022, 09:27 |
|
|
Velik dio Hrvatske kulturološki nema veze sa balkanom, pogotovo ne najveći dio Slavonije, SZ Hrvatske, Istra i obalni dio Dalmacije. To je nekad bilo tako. Danas se Balkan zavukao u svaku poru svih hrvatskih krajeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ko drži monopol nad slavenstvom? Postano: 21 svi 2022, 17:23 |
|
|
I zato je Plenki odabrao onu Mediteransku asocijaciju a ne Visegrad-4. Živio Mediteran! Ovo je teža glupost. Genetski su i Dalmoši i Hercegovci debelom većinom Slaveni. Kulturna sličnost i genetika su dvije različite stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|