|
|
Stranica: 107/330.
|
[ 8235 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 18:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90259 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: 4 popodne po Newyorškom vremenu. Za nekoliko sati.
Vidjet ćemo koji je argument za napad jači, burza ili hokej na ZOI. Ili prvi tjedan box officea za film Melanija.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 20:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25374 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Sad sam pročitao i stvarno me je iznenadilo, da vojnici na američkim nosačima zrakoplova sami moraju plaćati jela i pića u kantini.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 21:27 |
|
|
lider30 je napisao/la: Sad sam pročitao i stvarno me je iznenadilo, da vojnici na američkim nosačima zrakoplova sami moraju plaćati jela i pića u kantini. To im se refundira, svaka vojska ima dodatak za hranu, za stanovanje itd., ako si izvan baze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gordogan
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 21:29 |
|
|
lider30 je napisao/la: Sad sam pročitao i stvarno me je iznenadilo, da vojnici na američkim nosačima zrakoplova sami moraju plaćati jela i pića u kantini. Kao i u svim vojskama svijeta. Hrvatska encikoppedija. kantina (tal. cantina: podrum; točionica, prema kasnolat. canthus < grč. ϰανϑός: /suzni/ kut oka), blagovaonica u tvornicama, vojarnama i sl., ili prostor u njima gdje se može kupiti piće, hrana i različite sitne potrepštine. Imaju tri ili 4 obroka ali ako žele nešto mimo jelovnika ili žele popiti piće za to moraju platiti. Tako jee bilo i u JNA, tako je i u HV.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 22:26 |
|
|
|
Mocan je Iran kad su morali ovoliku silu da dovuku za napad. Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 20 vel 2026, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90259 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Mocan je Iran kad su morali ovoliku silu da dovuku za napad. Hehe To ne zato što Amerika ne želi imat nijednog poginulog u ratu s Iranom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Mocan je Iran kad su morali ovoliku silu da dovuku za napad. Hehe To ne zato što Amerika ne želi imat nijednog poginulog u ratu s Iranom. To se i meni čini, kad ih udare ovi neće znati što ih je snašlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47402 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Koliko je moćan Iran vidjet ćemo kad krene napad.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:10 |
|
|
|
Iran će se urušiti kao kula od karata iznutra. Tog se ajatolahovci najviše boje. SAD i Izrael će samo pripomoći da masa dobije motivaciju ustati protiv naoružanih ajatolahovaca.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Da, ne boji se Iran vanjskog neprijatelja već unutanjeg. Ne mogu njima puno štete učiniti američki zrakoplovi koliko nezadovoljne narodne mase pod vodstvom CIA i MOSAD agenata.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:15 |
|
|
|
Mislim da će im Ameri raznijeti onu glavnu džamiju. Hehe
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:19 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Mislim da će im Ameri raznijeti onu glavnu džamiju. Hehe Neće Ameri taknuti nijednu džamiju. Ako bude intervencije ceh ćemo opet platiti mi. Zapad će pokazati kako oni zapravo ne mrze muslimane pa će primati mnoge izbjeglice iz muslimanskih zemalja a gdje je to oportuno davaće muslimanima političke ustupke, npr u BiH.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:28 |
|
|
|
Samo onu glavnu s koje dižu onu zastavu za napad. Doduše, vjerojatnije će je IDF poravnat.
Ne mislim ni kako će biti izbjeglica, tko da bježi na Zapad - gardisti islamske revolucije?
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:28 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Iran će se urušiti kao kula od karata iznutra. Tog se ajatolahovci najviše boje. SAD i Izrael će samo pripomoći da masa dobije motivaciju ustati protiv naoružanih ajatolahovaca. Bil ti podržo Vučića da skine Možemo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 10:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Iran će se urušiti kao kula od karata iznutra. Tog se ajatolahovci najviše boje. SAD i Izrael će samo pripomoći da masa dobije motivaciju ustati protiv naoružanih ajatolahovaca. Bil ti podržo Vučića da skine Možemo? Iako bi bio mnogo razočaran, Možemo bi bio demokratski izabran i ne bih podržao Vučića. Uostalom porediš jabuke i kruške, jer u Iranu vlada režim koji ubija svoje građane. U Iraku, Sadam je pao jer su mnogi vojnici jednostavno napustili položaje i otišli kućama jer nisu htjeli ginuti za režim koji ih je izgladnjivao. Postoje izvještaji da su neki ključni generali iračke vojske i Republikanske garde sklopili tajne dogovore s Amerikancima da ne pružaju otpor u zamjenu za vlastitu sigurnost. A Gadafi je pao jer je na proteste odgovorio silom, nazivajući demonstrante "pacovima" i prijeteći da će očistiti Libiju "kuću po kuću". To je radikalizovalo opoziciju koja se brzo naoružala uz pomoć Amerikanaca. Vrlo je izgledno da će se sličan scenarij dogoditi u Iranu.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 12:55 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Bil ti podržo Vučića da skine Možemo? Mislim da Irnci ne gledau na Amerikance kao mi na Srbe. Na Izraelce možda da, ali na amerikance ne. Naravno da Amerikanci neće donijeti sreću, mir i slobodu Irancima, ali nisu ni BIH pa te zvali da vam pomognu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:20 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Bil ti podržo Vučića da skine Možemo? Možemo se može srušit izborima. Ajtolaha i mule ne može
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:24 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9810 Lokacija: Herceg-Bosna
|
novosve je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Bil ti podržo Vučića da skine Možemo? Mislim da Irnci ne gledau na Amerikance kao mi na Srbe. Na Izraelce možda da, ali na amerikance ne. Naravno da Amerikanci neće donijeti sreću, mir i slobodu Irancima, ali nisu ni BIH pa te zvali da vam pomognu. Kako koji iranci. Ima ih sigurno koji mrze SAD a to nije teško jer je svojstveno islamu da mrze sve nevjernike. Njihova ona neka skupština, tj. cirkus, počinje i završava skandiranjem smrt Ameriki. Smrt Ameriki je bila dominantnija tema od mržnje protiv Izraela dosta dugo vremena, Izrael je tek od skoro "odskočio". Mržnja prema SAD-u, koju je propagirao režim, je dosta stabilna. Iran je ogromna zemlja tako da i ako pronađeš 10 milijuna jako vokalnih iranaca koji su protiv vlasti i koji imaju simpatije prema Ameriki ili od nje traže spas to i dalje znači da ih je ostalo 60 do 70 milijuna za koje neznaš što misle i kako se postavljaju. Dosta toga je obavijeno tajnom i propagandom. Možda da padne režim mnogi bi izašli i rekli da i oni u Ameriki vide prijatelja, ali nisu, zbog režima, smjeli prozboriti. Isto tako moguće je da i dalje većina njih ne voli Ameriku, pa ni oni koji ne vole svoju vlast ne moraju opet biti ljubitelji Amerike. Puno je nepoznanica a amerikance neka ljubav ni ne zanima, dovoljno je da im idući vladari Irana ne prave probleme a oko imidža se može i desetljećima praviti kampanja.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Vrijeme je da se potopi nosac aviona i osramoti trumpov režim, koji ce onda sami amerikabci svrgnuti Zašto bi se nosač aviona potopio?  Opet neuki bošnjaci o potapanjima nosača  Lakše bi potopio nekakav otočić nego nosač. Od drugog svjetskog rata nijedan nije potopljen, nikome, ne samo Amerikancima, koji daleko prednjače u toj tehnologiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:36 |
|
|
|
Veliko bepoznavanje Irana. Šaha (americku i izraelsku pudlicu) nisu skinule mule nego puno šira koalicija mula, islamista, liberala, komunista i koga sve ne. Homeini je tu samo isplivao kao vodeća ličnost a mule prevladale unutar koalicije. Ta koalicija je i danas ideoloski ziva, tj. najmanje 80% građana irana je antiamerički i antiizraelski nastrojeno, i uvijek ce prije izabrati svoj rezim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:43 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Veliko bepoznavanje Irana. Šaha (americku i izraelsku pudlicu) nisu skinule mule nego puno šira koalicija mula, islamista, liberala, komunista i koga sve ne. Homeini je tu samo isplivao kao vodeća ličnost a mule prevladale unutar koalicije. Ta koalicija je i danas ideoloski ziva, tj. najmanje 80% građana irana je antiamerički i antiizraelski nastrojeno, i uvijek ce prije izabrati svoj rezim. Kada si ti čiji su opstanak amerikanci i hrvati osigurali, antiamerički i antihrvatski raspoložen, šta onda da očekujemo od iranaca, jel tako?  Inače amerikanci nemaju ništa protiv ni da tih 80% iranaca izumre od gladi i neimaštine, a kako se stvari odvijaju i meni sve više svejedno 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:49 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Veliko bepoznavanje Irana. Šaha (americku i izraelsku pudlicu) nisu skinule mule nego puno šira koalicija mula, islamista, liberala, komunista i koga sve ne. Homeini je tu samo isplivao kao vodeća ličnost a mule prevladale unutar koalicije. Ta koalicija je i danas ideoloski ziva, tj. najmanje 80% građana irana je antiamerički i antiizraelski nastrojeno, i uvijek ce prije izabrati svoj rezim. Ja mislim da je obrnuto. Da 80% njih teži za promjenom sistema, bilo kroz tranziciju u sekularnu republiku ili neki drugi oblik demokratije. Maksimalno 20% populacije se smatra čvrstim jezgrom koje podržava sistem, vrhovnog vođu i teokratsko uređenje. Perzijanci nisu glupi i znaju da su kao civilizacija postojali mnogo prije pojave islama. Njima islam nije temelj identiteta. Mislim da ćemo uskoro saznati tko je bio u pravu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 13:52 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Veliko bepoznavanje Irana. Šaha (americku i izraelsku pudlicu) nisu skinule mule nego puno šira koalicija mula, islamista, liberala, komunista i koga sve ne. Homeini je tu samo isplivao kao vodeća ličnost a mule prevladale unutar koalicije. Ta koalicija je i danas ideoloski ziva, tj. najmanje 80% građana irana je antiamerički i antiizraelski nastrojeno, i uvijek ce prije izabrati svoj rezim. Ja mislim da je obrnuto. Da 80% njih teži za promjenom sistema, bilo kroz tranziciju u sekularnu republiku ili neki drugi oblik demokratije. Maksimalno 20% populacije se smatra čvrstim jezgrom koje podržava sistem, vrhovnog vođu i teokratsko uređenje. Perzijanci nisu glupi i znaju da su kao civilizacija postojali mnogo prije pojave islama. Njima islam nije temelj identiteta. Mislim da ćemo uskoro saznati tko je bio u pravu. Mozda, ali sigurno ne podrzavaju napad na svoju zemlju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 14:53 |
|
|
|
Većina Iranaca nije zadovoljno stanjem u u zemlji ali prije svega gospodrskim uvjetima. Također dobar dio njih je za manje islama, ali ovi što sam bio u kontaktu s njima su visokoobrazovani ljudi iz većih gradova, dako da ne znam što misli gro naroda. Mislim da najveći dio njih sanja da Iran postane nešto kao današnja Turska pod Erdoganom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 21 vel 2026, 20:12 |
|
|
potocnj je napisao/la: Kako koji iranci. Ima ih sigurno koji mrze SAD a to nije teško jer je svojstveno islamu da mrze sve nevjernike.
Njihova ona neka skupština, tj. cirkus, počinje i završava skandiranjem smrt Ameriki. Smrt Ameriki je bila dominantnija tema od mržnje protiv Izraela dosta dugo vremena, Izrael je tek od skoro "odskočio". Mržnja prema SAD-u, koju je propagirao režim, je dosta stabilna.
Iran je ogromna zemlja tako da i ako pronađeš 10 milijuna jako vokalnih iranaca koji su protiv vlasti i koji imaju simpatije prema Ameriki ili od nje traže spas to i dalje znači da ih je ostalo 60 do 70 milijuna za koje neznaš što misle i kako se postavljaju. Dosta toga je obavijeno tajnom i propagandom.
Možda da padne režim mnogi bi izašli i rekli da i oni u Ameriki vide prijatelja, ali nisu, zbog režima, smjeli prozboriti. Isto tako moguće je da i dalje većina njih ne voli Ameriku, pa ni oni koji ne vole svoju vlast ne moraju opet biti ljubitelji Amerike.
Puno je nepoznanica a amerikance neka ljubav ni ne zanima, dovoljno je da im idući vladari Irana ne prave probleme a oko imidža se može i desetljećima praviti kampanja.
Čitava priča o smrt Americi u islamskim zemljama je reakcija na njihovu potporu Izraelu, ali i potporu prijašnjem šahovom režimu u Iranu. Danas bi bez američke potpore Izraelu razlozi za "smrt Americi" praktički isčezli, zapravao odavno su isčezli. Oni pak koji nisu islamisti i koje zaboli uvo za Palestinu protiv Amerike nemaju ništa ni sada. Drugo je pitanje koliko žele da im SAD mijenja režim tomahawcima. No nije da će ih Amerikaci pitati.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|