|
|
Stranica: 110/110.
|
[ 2741 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:14 |
|
|
|
Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:24 |
|
|
novosve je napisao/la: vpravnik je napisao/la: Iran će sigurno tamburisati Izrael u slučaju napada tako da ne vjerujem da će od toga išta biti. Podsjeta kako je tamburisanje Tel Aviva prije 8 mjeseci izgledalo:
Tada SAD nisu bile odmah direktno uključene, sada hoće. Pitanje je hoće li Iranci moći ispaliti išta Amerikanci nemaju tehnologiju za efektivno presretanje hipersoničnih projektila. I tada je nosač aviona USS Nimitz bio tu da štiti Izrael pa ih opet nisu mogli obraniti od toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:42 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona. Iran raspolaže sa protuzračnim sistemom S-300L, sistemom elektronske borbe "Krasuha", helikopterima Mi-28NE i radarskim sistemom "Rezonans-NE" koji može razotkriti "nevidljive" avione.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:44 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63748 Lokacija: DAZP HQ
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona. Grebeš po dnu lonca, nećeš se opasuljit.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 20:48 |
|
|
|
Imaju svemirski PZO a opet im Zidovi ubijaju ajatolahove pulene na wc soljama.
Smanjite malo ribu o mocnom Iranu, a i taj "bombani Izrael", ima li negdje snimaka, slika tih strasnih scena unistenih izraelskih gradova. Ja sam vidio par srusenih kuca, to nije neka strahobalna steta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88996 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
crni_bombarder je napisao/la: Imaju svemirski PZO a opet im Zidovi ubijaju ajatolahove pulene na wc soljama.
Smanjite malo ribu o mocnom Iranu, a i taj "bombani Izrael", ima li negdje snimaka, slika tih strasnih scena unistenih izraelskih gradova. Ja sam vidio par srusenih kuca, to nije neka strahobalna steta. Slabe i neupečatljive performanse države za koju su nas godinama uvjeravali da je vojno najmoćnija muslimanska zemlja kojoj se ne mogu pera odbit. A ono ispade Srbija bliskog istoka.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:07 |
|
|
|
Niko ne govori da je Iran svemoćan. Prošlogodišnji napad je prije svega bio poruka da Izrael u slučaju da nastavi agresivnom politikom, nije nedodirljiv. Zanimljivo mi je doduše da se ovdje niko ne buni protiv očite neizazvane agresije Amerike i Izraela na Iran.
Inače uvijek slučam kmeku o obrani i braniteljstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:24 |
|
|
dudu je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona. Grebeš po dnu lonca, nećeš se opasuljit. Nestrpljiv sam. Hocu akciju da vidim. Mada ja sam više za kopnenu invaziju da vidimo borbe na terenu. Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:27 |
|
|
vpravnik je napisao/la: Iran će sigurno tamburisati Izrael u slučaju napada tako da ne vjerujem da će od toga išta biti. Podsjeta kako je tamburisanje Tel Aviva prije 8 mjeseci izgledalo: Veliš bolje im je pričekati dok Iran razvije atomsku bombu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1483 of 2558 - 57.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:32 |
|
|
|
40 godina pričaju da Iran razvija nuklearno oružje. Valjda bi ga razvili/nabavili dosad da su htjeli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:45 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 12531 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona. Mozemo li s tim potopiti nosac aviona?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vpravnik
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 21:50 |
|
|
|
Specijalno je razvijena za takvu namjenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 22:45 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Mediji prenose da Iran pregovara s Kinom o kupovini protivbrodske krstareće rakete YJ-12B, brzine veće od 3 Macha. Nezvanično te rakete su već u Iranu. Opasna stvarčica iako bih ja više volio da im Rusi daju/prodaju određen broj Cirkona. Mozemo li s tim potopiti nosac aviona? Može naravno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Jučer, , 23:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mi volimo Irance jače od Amerikanaca, i želimo im da se oslobode ovog groznog režima i uspostave normalni kontakt sa svijetom. Bošnje im žele da tjeraju islamski inat i jedu korijenje. Odnosno Bošnje hoće da se Iranci žrtvuju za agresivni islam, a sami ne žele podmetnuti svoja leđa istome cilju i ližu dupe onome što vide kao Zapadni Mordor. Navijački islamisti koji se opravdavaju sa "mi smo mali i slabi i geografski otrgnuti od Ummeta", ali neka neko drugi kurcem po trnju... I Turci su na jednoj skupštini 1820. zamijetili tu njihovu dvoličnost. Jedno pričaju, drugo rade. https://i.imgur.com/jOy5wnF.jpg
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: Danas, , 00:56 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Mozemo li s tim potopiti nosac aviona? Može naravno. 
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|