|
|
Stranica: 277/331.
|
[ 8260 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 10:44 |
|
|
|
Novi ponedjeljak i novi fantomski pregovori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 10:46 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Al likovi poput mene...likovi koji su preživjeli planove koje je imao tvoj vrli Sloba....i sad ja nešto duboko u sebi znam. Pa vidi, roki, nisu ti ovo 90-te pa da me farbaš i da ja mislim da smo raja. A vidi, upravo tvoj vrli Sloba je radio (da li po nalogu ili po sopstvenom nahođenju) što je USA htjela. A danas to radi tvoj vrli precjednik Vučko. Vama Iran uopšte nije bio neprijatelj. Jesu nas podržali da se odbranimo od vas i to je to.
Ono, ko god misli da su neki Sloba, Daba, pampers dženeral nekakvi eroji i likovi koji mijenjaju superjunake iz stripova - taj je zaluto (da citiram jednog istaknutog fudbalskog znalca).
Nije ti palo da Iran (kao i Španija) nisu priznali Kosovo iz svojih (a ne vaših razloga)?!
Preživio u kojim godinama? A ti misliš kako Alija nije bio u dogovoru s istim ljudima kao i Milošević? Ti misliš da vam Iran nije pomagao iz svojih nekih interesa? Svaki vaš superheroj je bivši narkodiler ili klošarčina u tenama. Eventualno bivši četnik iz Vukovara '91. Zar je bitno u kojim godinama? Bio sam dijete. Kao da bi to bilo bitno ovim što su nas oslobađali od Amerika i čega sve ne, hladno bi mi kosti bile dva metra pod zemljom da su me dohvatili. Naravno da je bio Alija, kao i Tuđman. To su sve zapadne lutke kojim su radili što im treba. Koji su to majketi interesi Irana? Nije bitno, kad se braniš, obično tad isplivaju ti likovi iz podzemlja. Ovi kao fini, oni gledaju kako da daju vjetra petama, hvataju se inostranstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 10:47 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: S ovim islamisto si me poklopio, evo ne znam šta da napišem kao odgovor. Nauči razliku između svog navijačkog brabonjanja i konverzacije o aktuelnoj situaciji. Ništa ja ne sanjam, komentarišem dešavanja.
Sanjaš. Iran može potpisati samo kapitulaciju ili mu je pravac srednji vijek. Neće to baš tako jednostavno ići. Morali bi židovi da poravnjaju sve u Iranu. Pitanje je po koju cijenu bi to išlo, jer nisu ni oni bez sredstava za ravnanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 10:48 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Novi ponedjeljak i novi fantomski pregovori. Matrica petkom ti dajem rok do ponedeljka, u ponedeljak...vidjećemo u petak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:14 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10452 Lokacija: Banja Luka
|
Machak je napisao/la: Svarog je napisao/la: Čuj , ne pada mi na pamet , da ti objašnjavam da nije tako što pričaš . Ti to ustvari i sam znaš . Bar negdje duboko u sebi . Likovi poput tebe , takva ''psihologija'' ( koje ima svugdje ) i omogućavala je USA gagsterima da rade to što su radili , a rade i dalje. Moj rezon je drugačiji . Nije mi problem objektivno sagledavati šta se dešava , ko je žrtva , a ko zločinac . Pa ni kad je muslimanski Iran u pitanju (država koja nam je takođe bila neprijatelj u ratu devedesetih). Ruku na srece , uzevši u obzir kako , i koliko , su nas naša ''kršćanska braća''satanizovala , nije ni čudo . (mnogo puta sam i sam nasjedao na zapadnu propagandu, ponekad se pitavši , kada sam se vidio u zapadnom ogledalu - Bože , jesam to stvarno ja ?  ) Prosječan Iranac je vrlo vjerovatno razmišljao - ''ako ''njihovi'' za njih tako pričaju i tvrde , mora da su još gori '' . Mislim da su kasnije shvatili šta se ovdje dešavalo . Iran nije priznao otimačinu srpske pokrajine i fantomsku državu Kosovo . Al likovi poput mene...likovi koji su preživjeli planove koje je imao tvoj vrli Sloba....i sad ja nešto duboko u sebi znam. Pa vidi, roki, nisu ti ovo 90-te pa da me farbaš i da ja mislim da smo raja. A vidi, upravo tvoj vrli Sloba je radio (da li po nalogu ili po sopstvenom nahođenju) što je USA htjela. A danas to radi tvoj vrli precjednik Vučko. Vama Iran uopšte nije bio neprijatelj. Jesu nas podržali da se odbranimo od vas i to je to. Ono, ko god misli da su neki Sloba, Daba, pampers dženeral nekakvi eroji i likovi koji mijenjaju superjunake iz stripova - taj je zaluto (da citiram jednog istaknutog fudbalskog znalca). Nije ti palo da Iran (kao i Španija) nisu priznali Kosovo iz svojih (a ne vaših razloga)?! Raja ?!  Šta reći na tako nešto ?? Mačak, ja ne mogu biti raja ni sa Srbima na tvoj način limitiranim. Rekoh gore , zbog takvih mentalnih ''fizionomija '' , zapad i ima manevra za ubacivanje upljuvaka gdje god poželi. Srbofobija je tvoj smisao postojanja, tvoje pogonsko gorivo , tvoj CV..i guraćeš tako , i ti i slični , dok dišeš..Bujrum Ti ništa bez srbofobije, go ko puž golać . Ali polako , nije život jedan dan ..sve kad tad dođe na svoje. Toliko od mene.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:22 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Preživio u kojim godinama?
A ti misliš kako Alija nije bio u dogovoru s istim ljudima kao i Milošević?
Ti misliš da vam Iran nije pomagao iz svojih nekih interesa?
Svaki vaš superheroj je bivši narkodiler ili klošarčina u tenama. Eventualno bivši četnik iz Vukovara '91.
Zar je bitno u kojim godinama? Bio sam dijete. Kao da bi to bilo bitno ovim što su nas oslobađali od Amerika i čega sve ne, hladno bi mi kosti bile dva metra pod zemljom da su me dohvatili. Naravno da je bio Alija, kao i Tuđman. To su sve zapadne lutke kojim su radili što im treba. Koji su to majketi interesi Irana? Nije bitno, kad se braniš, obično tad isplivaju ti likovi iz podzemlja. Ovi kao fini, oni gledaju kako da daju vjetra petama, hvataju se inostranstva. Ma naravno, Iran duša draga pomaže bez interesa. I onda kažeš nisi zadojen. 
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:26 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Sanjaš. Iran može potpisati samo kapitulaciju ili mu je pravac srednji vijek.
Neće to baš tako jednostavno ići. Morali bi židovi da poravnjaju sve u Iranu. Pitanje je po koju cijenu bi to išlo, jer nisu ni oni bez sredstava za ravnanje. Stajanje je njima sad kao poraz. Zato nema stajanja. Samo lupanje do kraja. Izraelci ako i prime teške udarce imaju se gdje povući - u civilizaciju. Irance čekaju koze i šatori. Čisti izvorni islam.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:35 |
|
|
Svarog je napisao/la: Machak je napisao/la: Al likovi poput mene...likovi koji su preživjeli planove koje je imao tvoj vrli Sloba....i sad ja nešto duboko u sebi znam. Pa vidi, roki, nisu ti ovo 90-te pa da me farbaš i da ja mislim da smo raja. A vidi, upravo tvoj vrli Sloba je radio (da li po nalogu ili po sopstvenom nahođenju) što je USA htjela. A danas to radi tvoj vrli precjednik Vučko. Vama Iran uopšte nije bio neprijatelj. Jesu nas podržali da se odbranimo od vas i to je to.
Ono, ko god misli da su neki Sloba, Daba, pampers dženeral nekakvi eroji i likovi koji mijenjaju superjunake iz stripova - taj je zaluto (da citiram jednog istaknutog fudbalskog znalca).
Nije ti palo da Iran (kao i Španija) nisu priznali Kosovo iz svojih (a ne vaših razloga)?!
Raja ?!  Šta reći na tako nešto ?? Mačak, ja ne mogu biti raja ni sa Srbima na tvoj način limitiranim. Rekoh gore , zbog takvih mentalnih ''fizionomija '' , zapad i ima manevra za ubacivanje upljuvaka gdje god poželi. Srbofobija je tvoj smisao postojanja, tvoje pogonsko gorivo , tvoj CV..i guraćeš tako , i ti i slični , dok dišeš..Bujrum Ti ništa bez srbofobije, go ko puž golać . Ali polako , nije život jedan dan ..sve kad tad dođe na svoje. Toliko od mene. Šta je sad, niste prodavali foru da smo raja? Ma vidi, trebamo se dogovoriti jel pričamo o TEBI ili pričamo o VAMA i NAMA. Nikakva srbofobija, nisu svi Srbi četnici Jašta, ćekajte, biće. U pravu si, tema je Iran. Nisu mentalni proljevi pokreta dobrica ćosić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:37 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Zar je bitno u kojim godinama? Bio sam dijete. Kao da bi to bilo bitno ovim što su nas oslobađali od Amerika i čega sve ne, hladno bi mi kosti bile dva metra pod zemljom da su me dohvatili. Naravno da je bio Alija, kao i Tuđman. To su sve zapadne lutke kojim su radili što im treba. Koji su to majketi interesi Irana? Nije bitno, kad se braniš, obično tad isplivaju ti likovi iz podzemlja. Ovi kao fini, oni gledaju kako da daju vjetra petama, hvataju se inostranstva.
Ma naravno, Iran duša draga pomaže bez interesa. I onda kažeš nisi zadojen.  Navedeš fino koji je interes, a ne tu se nešto kleberiš. Jel iz interesa pomagao i Hrvatsku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 11:43 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ma naravno, Iran duša draga pomaže bez interesa. I onda kažeš nisi zadojen.  Navedeš fino koji je interes, a ne tu se nešto kleberiš. Jel iz interesa pomagao i Hrvatsku? Aj sam malo razmisli, nije valjda da vjeruješ da su vam pomagali iz čiste dobrote. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:00 |
|
|
Machak je napisao/la: tetejac je napisao/la: Ovaj još ključ okreće  Jok, koristiću start-stop smeće. Šta je problem sa ključem na vozilu iz 2021. godine? Toyota je u pitanju. Nije nikakav problem. Ja vozim auto staro 50 godina na ključ. Problem je što misliš da je start-stop smeće i da su luksuzni dizelaši traktori. Zaljubljenik sam u auta. Nemoj sa mnom o autima odma da ti kažem.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:01 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Navedeš fino koji je interes, a ne tu se nešto kleberiš.
Jel iz interesa pomagao i Hrvatsku?
Aj sam malo razmisli, nije valjda da vjeruješ da su vam pomagali iz čiste dobrote.  Jest, eto pomagali nam da bi se formirala islamska država na tlu Evrope jer to bi nešto značilo u kontekstu 2 miliona muslimana. Pri tom je velika većina tih da kažemo muslimana sekularna bez ikakve historije u smislu radikalizma i slično. To je kao da siješ krompir u asfalt i nadaš se da će ponići.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:04 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Aj sam malo razmisli, nije valjda da vjeruješ da su vam pomagali iz čiste dobrote.  Jest, eto pomagali nam da bi se formirala islamska država na tlu Evrope jer to bi nešto značilo u kontekstu 2 miliona muslimana. Pri tom je velika većina tih da kažemo muslimana sekularna bez ikakve historije u smislu radikalizma i slično. To je kao da siješ krompir u asfalt i nadaš se da će ponići. Ti si najbolji primjer kako ništa nije niklo. Ne mora se više ni ići na klix pogledati. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:08 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Aj sam malo razmisli, nije valjda da vjeruješ da su vam pomagali iz čiste dobrote.  Jest, eto pomagali nam da bi se formirala islamska država na tlu Evrope jer to bi nešto značilo u kontekstu 2 miliona muslimana. Pri tom je velika većina tih da kažemo muslimana sekularna bez ikakve historije u smislu radikalizma i slično. To je kao da siješ krompir u asfalt i nadaš se da će ponići. Tito I partija odnosno crveni pendrek je od vas napravili "sekularne", do tada ste bili u rangu afganinstana duhovno i moralno. U zadnjih 30 godina ste se opet vratili iskonu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:25 |
|
|
E samo si ti falio da me prosvijetliš Bogme kad vidim na kojem je nivou vaše razmišljanje, mi smo u dalekoj budućnosti u usporedbi s tim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 12:30 |
|
|
Machak je napisao/la: E samo si ti falio da me prosvijetliš Bogme kad vidim na kojem je nivou vaše razmišljanje, mi smo u dalekoj budućnosti u usporedbi s tim. Nije to budućnost, to je fantazija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:35 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: E samo si ti falio da me prosvijetliš Bogme kad vidim na kojem je nivou vaše razmišljanje, mi smo u dalekoj budućnosti u usporedbi s tim. Nije to budućnost, to je fantazija. Fantaziraćemo kad bude gorivo 10 km po litru. Hail Izrael!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:42 |
|
|
Citat: Izrael pogodio najveće petrohemijsko postrojenje u Iranu: 85 posto proizvodnje van funkcije, šteta u milijardama dolara
Ministar odbrane Israel Katz izjavio je da je Izrael izveo snažan napad na najveće petrohemijsko postrojenje South Pars u Iranu, smješteno u Asaluyehu. "IDF je izvršio snažan udar na najveće iransko petrohemijsko postrojenje. Ovaj ključni objekat čini oko 50% ukupne iranske petrohemijske proizvodnje. Ovo je uslijedilo nakon prošlosedmičnog napada na drugo po veličini postrojenje u Iranu", kazao je Katz.
Dodao je da je rezultat toga da su oba postrojenja, koja zajedno čine 85% iranske petrohemijske proizvodnje, sada van funkcije.
"Ovo predstavlja ekonomski udarac od više milijardi dolara za iranski režim. Netanyahu i ja smo dali instrukcije IDF-u da nastavi s udarima visokog intenziteta na nacionalnu infrastrukturu iranskog režima", rekao je Katz, potvrdivši napad na kompleks South Pars.
Iranski mediji prethodno su objavili da je postrojenje napadnuto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1618 of 2558 - 63.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:44 |
|
|
Citat: Izrael pogodio najveće petrohemijsko postrojenje u Iranu: 85 posto proizvodnje van funkcije, šteta u milijardama dolara  @Machak? Countdown T-12h 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:46 |
|
|
|
Počelo najavljeno vraćanje u kameno doba.
1618 of 2558 - 63.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:51 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Citat: Izrael pogodio najveće petrohemijsko postrojenje u Iranu: 85 posto proizvodnje van funkcije, šteta u milijardama dolara  @Machak? Countdown T-12h  Za šta? Mrkva boy je za volanom planeta i vozi isti u propast 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:54 |
|
|
Machak je napisao/la: Za šta? Mrkva boy je za volanom planeta i vozi isti u propast  Odvaljen si od realnosti kao i ova dva kliksovca Citat: by Better Man » 06/04/2026 14:45
hipija wrote: ↑06/04/2026 14:32 Cio zločinci napadaju petrohemijsku industriju u Iranu. Zlo ne miruje i ima konstantnu potrebu da sije nered oko sebe. Nadam se da Iranci mogu uzvratiti po industriji genocidnog entiteta.
Evropa da je jedinstvena, jasno i nedvosmisleno bi rekli ne i Trumpu i Bibiju i otvoreno bio stali na stranu Irana i ponudili bi im svu pomoć koju trebaju. Tad bi se i Trump i Bibi zapitali dobro o onome što rade i vrlo brzo bi rat stao. Šteta što EU ne stoji ujedinjeno iza "Bosne"  Jedini koji ovdje srljaju u propast su Iranci. Bon voyage.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 13:56 |
|
|
|
Svi da se skupimo i napravimo kalifat, jer muslimani sami nisu u mogućnosti.
1618 of 2558 - 63.25%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 14:04 |
|
|
I onda kaže Machak nije poniklo, a vehabije im najnormalniji. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 06 tra 2026, 14:05 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: I onda kaže Machak nije rodilo, vehabije im najnormalnije.  Kakve sad vehabije? Ne brukaj se. Ne, normalan je narandžasti idiot sa psihopatom iz Izraela.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|