|
|
Stranica: 2/37.
|
[ 906 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83697 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nego, da vidimo malo statistike. Ministrica populacijske politike Srbije tvrdi da se godišnje u Srbiji obavi 250 000 abortusa https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-srb ... ce/3r34h13Ne znam kako je to moguće, to znači da je pola žena imalo abortus, i to u prosjeku po 2-3 puta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83697 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Robbie MO je napisao/la: Nego, da vidimo malo statistike. Ministrica populacijske politike Srbije tvrdi da se godišnje u Srbiji obavi 250 000 abortusa https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-srb ... ce/3r34h13Ne znam kako je to moguće, to znači da je pola žena imalo abortus, i to u prosjeku po 2-3 puta. Ovo mi zvuči kao bezvezan podatak, nema šanse da imaju toliko svake godine, možda žena nije dobro u glavi računala ili namjerno preuveličava. U Hrvatskoj je 1995. bilo 20 000 pobačaja, danas oko 6000. Liberalniji smo danas nego 1995., znači ipak se radi o edukaciji u vezi kontracepcije i dostupnosti kondoma čak i na selima.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:25 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Očigledno je da "moje tijelo - moj izbor" nema smisla jer dijete nije dio tijela žene. Dijete ima vlastito tijelo, odvojeno od tijela žene.
Druga stvar zakonom ubojstvo nije dozvoljeno, pa kako uvijek kažem, i ne treba razgovarati o pravu na pobačaj. Pravo na pobačaj je izmišljeni problem koji samo smeta razumijevanju pravog problema. Pravi problem je različito shvaćanje što je to fetus. Ako fetus smatramo ljudskim bićem, dalja rasprava je suvišna. Ako fetus smatramo tek izraslinom, opet dalja rasprava je suvišna.
Dakle tema o kojoj bi se trebalo raspravljati je što je to fetus? Pretvaranje pitanja "Što je to fetus?" u pitanje "Jeste li za pobačaj?" ili ženskih prava je čisto gubljenje vremena i ove rasprave obično budu beskonačne.
Meni osobno naravno, fetus je tek jedna faza u životu čovjeka, kao što leptir prvo bude gusjenica. Čovjek jedan dio života živi u tijelu majke, takvi smo.
S te strane gledajući, pobačaj je ubojstvo. Mislim da su pobornici pobačaja ovoga svjesni, ali zbog vlasite sebičnosti radije će ubiti, a sve ostalo je samo racionalizacija.
Ali opet, trebaju li takvi ljudi produžiti gene. Možda je i bolje da ta naopaka sorta sama od sebe nestaje.
Zato nisam 100% siguran da pobačaj treba silom zabraniti. Sasvim jasno radi se o ubojstvu, ali na to se većinom odlučuju ljevičari tako da se nekako uklapa u njihov stil života. Sve im je ostalo naopako pa onda i pobačaj tu prirodno spada u tu kategoriju. Možda je to dio prirodnog odabira koje konstantno filtrira loše ponašanje. Aj dobro. To znači da ti smatraš da uništenje svake jajne stanice predstavlja tragičnu smrt osobe. Evo da ispitamo je li zaista to tako smatraš... Evo jedan poznati misaoni eksperiment. Recimo da prolaziš pored klinike za umjetnu oplodnju, i da izbije požar. U lijevom dijelu sobe koja gori je dijete od 5 godina, a u desnom dijelu je 1000 oplođenih jajnih stanica u vitrini. Moraš birati koga ćeš spasiti. Koga ćeš prije spasiti? Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pričaš kao da je abortus glavna kontracepcijska metoda. Pa kondomi su ti spriječili daleko više trudnoća od abortusa. Jesi li koristio kondome kad si se muvao s tim svojim muslimankama u Yugi?  Svi smo mi griješnici. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1309 of 2558 - 51.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pričaš kao da je abortus glavna kontracepcijska metoda. Pa kondomi su ti spriječili daleko više trudnoća od abortusa. Jesi li koristio kondome kad si se muvao s tim svojim muslimankama u Yugi?  Svi smo mi griješnici.  Ne osuđujem te što si koristio, jer danas bi bio u SDPu s Lanom. 
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: U Hrvatskoj je 1995. bilo 20 000 pobačaja, danas oko 6000. Liberalniji smo danas nego 1995., znači ipak se radi o edukaciji u vezi kontracepcije i dostupnosti kondoma čak i na selima.
Jedan od glavnih uzročnika raširenije upotrebe kondoma je DNK test i pojava AIDSa. Ništa nije smanjllo broj neželjenih trudnoća ko oprezni muškarac.Ženama je nagon toliko jak da čak i kad su uvjerene da ne žele, one zapravo žele zatrudnit. Zato abrotusi i postoje jer su ženama instinkti često suprotni svijesnom umu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:44 |
|
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U Hrvatskoj je 1995. bilo 20 000 pobačaja, danas oko 6000. Liberalniji smo danas nego 1995., znači ipak se radi o edukaciji u vezi kontracepcije i dostupnosti kondoma čak i na selima.
Jedan od glavnih uzročnika raširenije upotrebe kondoma je DNK test Hm, zanimljiva teza... to predstavlja sigurno dobar dio istine.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Aj dobro. To znači da ti smatraš da uništenje svake jajne stanice predstavlja tragičnu smrt osobe. Evo da ispitamo je li zaista to tako smatraš...
Evo jedan poznati misaoni eksperiment.
Recimo da prolaziš pored klinike za umjetnu oplodnju, i da izbije požar.
U lijevom dijelu sobe koja gori je dijete od 5 godina, a u desnom dijelu je 1000 oplođenih jajnih stanica u vitrini.
Moraš birati koga ćeš spasiti. Koga ćeš prije spasiti?
Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš. Robbie postavljaš stvari fatalistički crno belo gde moraš da biraš. Zamisli da izbije požar u staračkom domu i istovremeno i u osnovnoj školi punoj đaka koja je tik uz starački dom , a postoje samo jedna vatrogasna kola , šta nam je činiti i koju zgradu prvo gasiti?? Dobro što si ovo pomenuo jer današnja liberalna narcisoidna klika nema osećaj požrtvovanja , pa na primer kad je tonuo Titanik prvo su spasili žene i decu , i to je slučaj u svakom ratu da se prvo spašavaju žene,deca i starci. Međutim današnji seronja će reći " A ja?? , oću i ja biti spašen isto kao i žene i deca" Uostalom da ti uđu naoružani provalnici u kuću jel bi ti prvo mislio na sebe ili na svoju decu?? , ja mislim da bi mislio na decu.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:55 |
|
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U Hrvatskoj je 1995. bilo 20 000 pobačaja, danas oko 6000. Liberalniji smo danas nego 1995., znači ipak se radi o edukaciji u vezi kontracepcije i dostupnosti kondoma čak i na selima.
Jedan od glavnih uzročnika raširenije upotrebe kondoma je DNK test i pojava AIDSa. Ništa nije smanjllo broj neželjenih trudnoća ko oprezni muškarac.Ženama je nagon toliko jak da čak i kad su uvjerene da ne žele, one zapravo žele zatrudnit. Zato abrotusi i postoje jer su ženama instinkti često suprotni svijesnom umu. Bravo Divizija , to je čista istina. Ako si glupavi seljak ili si pijan i drogiran onda će sigurno doći do trudnoće , a još plus to da napaljene ženske idu logikom svoje napaljenosti pogotovo kad su žurke : "Samo radi moj dorate i ne prekidaj" , pa stisne muškarca rukama za guzicu da ovaj ne može da vadi na vreme. I to je tačno da žene nagonski žele zatrudniti , a posle ide agonija kajanja , pa i abortus.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 09:56 |
|
|
joe enter je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Aj dobro. To znači da ti smatraš da uništenje svake jajne stanice predstavlja tragičnu smrt osobe. Evo da ispitamo je li zaista to tako smatraš...
U lijevom dijelu sobe koja gori je dijete od 5 godina, a u desnom dijelu je 1000 oplođenih jajnih stanica u vitrini.
Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš. Robbie postavljaš stvari fatalistički crno belo gde moraš da biraš. Zamisli da izbije požar u staračkom domu i istovremeno i u osnovnoj školi punoj đaka koja je tik uz starački dom , a postoje samo jedna vatrogasna kola , šta nam je činiti i koju zgradu prvo gasiti?? Dobro što si ovo pomenuo jer današnja liberalna narcisoidna klika nema osećaj požrtvovanja , pa na primer kad je tonuo Titanik prvo su spasili žene i decu , i to je slučaj u svakom ratu da se prvo spašavaju žene,deca i starci. Međutim današnji seronja će reći " A ja?? , oću i ja biti spašen isto kao i žene i deca" Uostalom da ti uđu naoružani provalnici u kuću jel bi ti prvo mislio na sebe ili na svoju decu?? , ja mislim da bi mislio na decu. Ali upravo ja govorim da stvari nisu crno bijele, to je moja teza a koju većina društava očito prihvaća, jer Poljska je ovdje izuzetak. Ja tvrdim da ima jedan kontinuitet, od te stanice pod mikroskopom do čovjeka koji ima ljude koji ga poznaju i kojima je stalo do njega, i da dok to ne počne ličiti na mini-čovjeka nama instikt govori da to i baš nije neka osoba, zato i ne plačemo toliko kad nakon mjesec ili dva dana trudnoće dogodi se spontani, kao kada ti dijete na biciklu pregazi Horvatinčić. Žalosni smo, ali ipak ne toliko kao kada ti umre dijete koje vozi bicikl. Ti si ustvrdio da ima diskontinuit, da dotična stanica dobija sva prava (100% prava) kao i odrasli čovjek od trenutka kada nastaje zigota. Odnodno da je zigota = 100% osoba sa svim legalnim pravima. Nigdje ja nisam rekao da podržavam abortus, mali broj ljudi misli da je to pozitivna stvar, odvratno je ako se netko jebe bez ikakve kontracepcije i onda koristi abortus kao metodu kontracepcije, svi se slažu da je to loše i tragično, samo se ne slažu koliko je loše i koliko je tragično, većina ljudi i formalno ne misli da je riječ o ubojstvu kao kad uzmeš pištolj i ubiješ čovjeka, a svi oni koji padnu ovaj gore eksprement to misle u sebi i instinktivno, bez obzira što govorili oko politike. To pitanje koliko je loše i koliko je tragično, bitno je da bi mogao odgovoriti na pitanja tipa kada žena smije napraviti abortus, koji su uvjeti. Rizik za život majke, mjesec trudnoće itd., a neki (očito mnogi, jer je toliko abortusa) smatraju prihvatljivim i prekidanje neželjene i neplanirane trudnoće. Naravno, čim ta nakupina počne biti vidljiva golim okom i bez mikroskopa, pa onda pokazivati i najmanje čovjekolike obrise, naše emocije se potpuno mijenjaju dok pobačaj u npr. 7. ili 8 mjesecu za većinu ljudi izgleda kao čisto čedomorstvo, to što preko bebe ima prebačena koža od majke ne znači da nije beba.  Dobro kod visokih mjeseci trudnoće stvari su 100% kristalno jasne jer ta beba može samostalno preživjeti, majka joj više ni ne treba.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 10:20 |
|
|
Svi imamo podjednake emocije i instinkte u vezi toga, svi mi osjećamo da je abortus nešto duboko uznemirujuće, i svi bi mi prvo spasili to dijete nego 1000 zigota u vitrini, samo neki od nas fingiraju tobože čvrsta stajališta i tobože čvrsta uvjerenja temeljena na onome što im religijska ili politička zajednica kaže.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 10:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ali upravo ja govorim da stvari nisu crno bijele, to je moja teza. Ja tvrdim da ima jedan kontinuitet, od te stanice pod mikroskopom do čovjeka koji ima ljude koji ga poznaju i kojima je stalo do njega, i da dok to ne počne ličiti na mini-čovjeka nama instikt govori da to i baš nije neka osoba, zato i ne plačemo toliko kad nakon mjesec ili dva dana trudnoće dogodi se spontani, kao kada ti dijete na biciklu pregazi Horvatinčić. Žalosni smo, ali ipak ne toliko kao kada ti umre dijete koje vozi bicikl. Ti si ustvrdio da ima diskontinuit, da dotična stanica dobija sva prava (100% prava) kao i odrasli čovjek od trenutka kada nastaje zigota. Odnodno da je zigota = 100% osoba sa svim legalnim pravima. Nigdje ja nisam rekao da podržavam abortus, mali broj ljudi misli da je to pozitivna stvar, odvratno je ako se netko jebe bez ikakve kontracepcije i onda koristi abortus kao metodu kontracepcije, svi se slažu da je to loše i tragično, samo se ne slažu koliko je loše i koliko je tragično, većina ljudi i formalno ne misli da je riječ o ubojstvu kao kad uzmeš pištolj i ubiješ čovjeka, a svi oni koji padnu ovaj gore eksprement to misle u sebi i instinktivno, bez obzira što govorili oko politike. To pitanje koliko je loše i koliko je tragično, bitno je da bi mogao odgovoriti na pitanja tipa kada žena smije napraviti abortus, koji su uvjeti. Rizik za život majke, mjesec trudnoće itd., a neki (očito mnogi, jer je toliko abortusa) smatraju prihvatljivim i prekidanje neželjene i neplanirane trudnoće. Naravno, čim ta nakupina počne biti vidljiva golim okom i bez mikroskopa, pa onda pokazivati i najmanje čovjekolike obrise, naše emocije se potpuno mijenjaju dok pobačaj u npr. 7. ili 8 mjesecu za većinu ljudi izgleda kao čisto čedomorstvo, to što preko bebe ima prebačena koža od majke ne znači da nije beba.  Dobro kod visokih mjeseci trudnoće stvari su 100% kristalno jasne jer ta beba može samostalno preživjeti, majka joj više ni ne treba. OK , složićemo se da stvari nisu crno bele ni u smislu koji ti tvrdiš , ali ni koji ja tvrdim , međutim bitan je princip , pa bio to zigot ili đuturum od 90 godina. Ja prosto mislim da kad se stvori zametak on ima svoj osobeni DNK koji već nauka dobrano određuje , gde znamo kakve će oči imati,boju kose,visinu,bolesti,...čak i karakter. Poenta mog protivljanja abortusu je moralne prirode same žene , a to je da nema prava ga uništiti zarad sebe i tzv.svoje buduće sreće u svome životu. SPC je kod nas mislim i kod vas KC govori ženama da ne abortiraju već da ga rode pa da ga daju na usvajanje njihovim organizacijama , međutim aktivistkinje i neke žene to neće. A zašto neće?? , pa zato što bi se po automatizmu vezale za svoju odmaklu trudnoću i rođeno dete, i ako ga daju na usvajanje to bi ih psihički ubilo , i zato se poseže za po meni tim odvratnim načinom izbegavanja morala,humanosti i odgovornosti za svoje lične postupke kao što je abortus. I onda svi operu ruke, istuširaju se i problem i moralna odgovornost nestane kao sapunica sa mlazom vode. Na forum.hr na kojem sa trajno nabovan sa raspravljao o tome da žene bi trebali apsitinirati od seksa ako ne žele neželjeno zatrudneti jer decu ne donose rode već ih rađaju majke putem jebanja , forumašice su totalno podviljale i nonšalantno urlalale da niko nema prava njima zabranjivati seks kad hoće i kako one hoće. Prosto me ubija u pojam to odsustvo lične odgovornosti za svoje postupke bilo koga , i zato danas žene tretiramo kao glupavu decu koja je svojom večnom nezrešlošću,neznanjem i "krivicom" društva i roditelja dovela do toga da one nisu odgovorne za ono što čine, pa eto hajmo im dati način da reše svoje probleme jebenim abortusom.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:06 |
|
|
joe enter je napisao/la: Na forum.hr na kojem sa trajno nabovan se raspravljao o tome da žene bi trebali apsitinirati od seksa ako ne žele neželjeno zatrudneti jer decu ne donose rode već ih rađaju majke putem jebanja , forumašice su totalno podviljale i nonšalantno urlalale da niko nema prava njima zabranjivati seks kad hoće i kako one hoće. Znači tvoj plan je da žene apstiniraju od seksa, a muškarci ne. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:08 |
|
|
Većina žena koje abortiraju to nikome ne kažu, a abortus je u ranim stadijima trudnoće toliko lako napraviti da praktički ne mora uzeti ni godišnji odmor.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:10 |
|
|
Uostalom, zašto nema nijedne žene na ovoj temi.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Evo jedan poznati misaoni eksperiment.
Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš. Zanimljiv eksperiment. Možda je poznat ali ja ga prvi put vidim. Ok, dakle definitivno bih spasio prije dijete od 5 godina nego zigote. Zašto tako mislim? Nameće se zaključak zato jer dijete od 5 godina smatram više vrijednim. Ako nekog drugog smatram manje vrijednim, je li to automatski znači da nije čovjek? Opet ako dalje razmišljam, bi li prije spasio dijete od 5 godina ili starca od 100 godina? Spasio bih dijete, zaključak starac je manje vrijedan. Čini mi se da to ne znači da nije čovjek. Starac je još uvijek čovjek, iako ga ne bih spasio. Možemo reći eventualno, možda je manje vrijedan jer ne može raditi. Nema ni potencijala. Svakako će umrijeti itd. Ali još dalje, bi li prije spasio petodogišnje dijete ili odraslog muškarca u punoj snazi od recimo 35 godina? I dalje bih spasio dijete. Ovaj muškarac od 35 godina je po svim kriterijima čovjek, ali čini se ljudi imaju neku urođenu slabost prema djeci od 5 godina. U svakom slučaju zanimljivo razmišljanje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1309 of 2558 - 51.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: joe enter je napisao/la: Na forum.hr na kojem sa trajno nabovan se raspravljao o tome da žene bi trebali apsitinirati od seksa ako ne žele neželjeno zatrudneti jer decu ne donose rode već ih rađaju majke putem jebanja , forumašice su totalno podviljale i nonšalantno urlalale da niko nema prava njima zabranjivati seks kad hoće i kako one hoće. Znači tvoj plan je da žene apstiniraju od seksa, a muškarci ne.  Ne , to je uzajamno povezano , i to tako da svi imaju odgovornost kad ulaze u odnose. Uostalom muškarci zakonski plaćaju "my body my choice" hirove žena jer su im dozvolile im tutnu kitu , ali kad ih država krene ganjati onda ispada kao da su primorane i silovane na taj seks koji je rezultovao bebom. J mislim da muškarac koji odbije da plaća alimentaciju je žešće govno , ali prosto zbog ovog feminističkog sranja i abortusa moram stati na njihovu stranu jer eto moramo poštovati ženska prava i odluke , pa neka bude tako.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 11:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Evo jedan poznati misaoni eksperiment.
Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš. Zanimljiv eksperiment. Možda je poznat ali ja ga prvi put vidim. Ok, dakle definitivno bih spasio prije dijete od 5 godina nego zigote. Zašto tako mislim? Nameće se zaključak zato jer dijete od 5 godina smatram više vrijednim. Ako nekog drugog smatram manje vrijednim, je li to automatski znači da nije čovjek? Opet ako dalje razmišljam, bi li prije spasio dijete od 5 godina ili starca od 100 godina? Spasio bih dijete, zaključak starac je manje vrijedan. Čini mi se da to ne znači da nije čovjek. Starac je još uvijek čovjek, iako ga ne bih spasio. Možemo reći eventualno, možda je manje vrijedan jer ne može raditi. Nema ni potencijala. Svakako će umrijeti itd. Ali još dalje, bi li prije spasio petodogišnje dijete ili odraslog muškarca u punoj snazi od recimo 35 godina? I dalje bih spasio dijete. Ovaj muškarac od 35 godina je po svim kriterijima čovjek, ali čini se ljudi imaju neku urođenu slabost prema djeci od 5 godina. U svakom slučaju zanimljivo razmišljanje. Čini se kao da svačemu automatski pridjeljujemo "količinu života". Dijete ima "količinu života" 10 (jer mu je puno života ostalo, i mogućnost ostavljanja potomstva), odrasla osoba koja je ostavila potomstvo vrijedi 5, nepoznati starac preko 90 vrijedi 2 boda, mlađa osoba s čijom smo se terminalnom dijagnozom već pomirili ( živa pokopana) ima u očima ljudi količinu života 3, kućni ljubimac pas vrijedi 0.1-1 bod (kako kome), tuđa zigota vrijedi 0.001 bod. Ništa ne živi vječno, zato zato tu nema apsolutnih i beskonačnih kategorija, sve je konačno i usporedivo, tako da praktički imamo ugrađenu "vagu" za ovu "količinu života". Dijete vizualno prepoznajemo, to nam je u instinktu evolucijski. Npr. prepoznavanje lica nam je evoucijski usađeno kao dabru da pravi branu, to nije vještina koja se uči. Tako se ni briga za djecu ne uči, nego je ugrađena, a da bi brinuo za djecu moraš ih prepoznati. Prema tuđoj zigoti ne osjećamo ništa, jer tek 100 godina znamo za nju, i na toj slici s mikroskopa ništa instinktivno ne vidimo. Mada nam razum donekle može objasniti da postoji značaj na toj slici, ipak je to limitirano. Iz istog razloga imamo više empatije prema majmunu koji ima slično lice kao mi, nego prema glisti ili crvu, ili zametku u kokošjem jajetu.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 12:36 |
|
|
joe enter je napisao/la: Bravo Divizija , to je čista istina.
Ako si glupavi seljak ili si pijan i drogiran onda će sigurno doći do trudnoće , a još plus to da napaljene ženske idu logikom svoje napaljenosti pogotovo kad su žurke : "Samo radi moj dorate i ne prekidaj" , pa stisne muškarca rukama za guzicu da ovaj ne može da vadi na vreme.
I to je tačno da žene nagonski žele zatrudniti , a posle ide agonija kajanja , pa i abortus.
Zato sam ti ja protiv zabrane pobačaja, ali za aktivnu kampanju kontra istoga, kakva se vodi protiv pušenja. Treba biti svjestan da je aboruts kontracepcija za glupe ili sebične, nije predobro da isti previše umnažaju svoje gene. Zato bi meni stalno išle reklame o jezivosti abortusa u prime terminu, ali nikada ga ne bi zabranio. Svi oni koji imaju savijesti bi se pazili ili bi rađali ako su preglupi da se paze. Ostai se trebaju što prije iz genepoola i tako odstraniti.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 16:23 |
|
|
joe enter je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Aj dobro. To znači da ti smatraš da uništenje svake jajne stanice predstavlja tragičnu smrt osobe. Evo da ispitamo je li zaista to tako smatraš...
Ako ti je 1000 jajnih stanica manje vrijedno spašavanja od tog djeteta, i ako ne bi ugrozio vlastiti život da spasiš tih 1000 "osoba", to znači da ne vjeruješ i ne osjećaš ništa od toga što politički ili iz vjerskih razloga formalno podržavaš. Robbie postavljaš stvari fatalistički crno belo gde moraš da biraš. Zamisli da izbije požar u staračkom domu i istovremeno i u osnovnoj školi punoj đaka koja je tik uz starački dom , a postoje samo jedna vatrogasna kola , šta nam je činiti i koju zgradu prvo gasiti?? Dobro što si ovo pomenuo jer današnja liberalna narcisoidna klika nema osećaj požrtvovanja , pa na primer kad je tonuo Titanik prvo su spasili žene i decu , i to je slučaj u svakom ratu da se prvo spašavaju žene,deca i starci. Međutim današnji seronja će reći " A ja?? , oću i ja biti spašen isto kao i žene i deca" Uostalom da ti uđu naoružani provalnici u kuću jel bi ti prvo mislio na sebe ili na svoju decu?? , ja mislim da bi mislio na decu. Upravo zato mnogi danas, pod utjecajem propagande smrti i ne žele imati djecu, znači kako bi mogli misliti samo na sebe. To su ovi što zagovaraju abortus. Što se tiče kloniranja, to je umjetno stvaranje blizanaca, koje nikako nije moguće bez jajne stanice. Ne može se iz obične stanice napraviti klon, klon se napravi tako što se genetski materijal, odnosno jezgra stavi u jajnu stanicu i tako imitira razvoj blizanaca, kao što se i prirodno ostvari novi život blizanca tako što se podjeli oplođena jajana stanica, dakle bez oca. Što se tiče prava na izbor, to je svima jasno da ono ne postoji jer se svi slažu da se plod u 8. mjesecu ne smije ubiti i da tu nikakav argument izbora ne dolazi u obzir. Znači pitanje je je li fetus ljudsko biće s pravom na život. Budući da znanost dokazuje da ljudski život nastaje začećem dilema se prenosi dalje na pitanje treba li ljudsko biće na takvom stupnju svijesti i razvoja imati sva ljudska prava. Kako sva prava zbog nemogućnosti primjene prava nisu moguća na kraju dođemo do toga ako kao društvo ljudski život štitimo, onda nema nikakvog prihvatljivog obrazloženja da se ljudski život prekida u bilo kojem stupnju razvoja, pogotovo ne zbog nečijeg privremenog diskomoditeta, u smislu iznošenja trudnoće. Ne možemo prihvatiti da zakonom štitimo ubijanje zaštićenih ptica, ali da njihova jaja možemo uništavati jer to nisu ptice. Dakle ako cijenimo ljudski život i štitimo ga zakonom onda ga štitimo u svakom stupnju njegovog razvoja.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 16:45 |
|
|
Zbog ovakvih stvari će se u Poljskoj vrlo vjerojatno kroz 10-20 godina dogoditi irski scenarij.
Samo za ilustraciju, Irska je tek 1995. tijesnom većinom dopustila razvod braka (dakle, bili su puno konzervativniji nego Poljska danas), da bi 20 godina kasnije dvotrećinskom većinom legalizirala istospolne brakove i abortus bez ograničenja. Danas su društveno liberalniji od većeg dijela zapadne Europe, dobrim dijelom kao društvena reakcija na pretjeranu restriktivnost prethodnih desetljeća. Isto kao što je uspon religioznosti na istoku Europe prvenstveno društvena reakcija na desetljeća komunističke represije tih vrijednosti.
Sve je to nalik nekakvom klatnu, a mislim da ga je ovim potezom desnica u Poljskoj malo previše zanijela na svoju stranu i da bi im se to moglo obiti o glavu. Njihov dosadašnji zakon o abortusu je već bio prilično restriktivan i glavne političke opcije su imale konsenzus da ga ne treba liberalizirati. Ovime će "pro-europska" oporba dobiti alibi da potpuno legalizira abortus kada dođu na vlast. A doći će jednog dana...
|
|
Vrh |
|
 |
K:M
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 29 lis 2020, 20:44 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Robbie MO je napisao/la: Nego, da vidimo malo statistike. Ministrica populacijske politike Srbije tvrdi da se godišnje u Srbiji obavi 250 000 abortusa https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-srb ... ce/3r34h13Ne znam kako je to moguće, to znači da je pola žena imalo abortus, i to u prosjeku po 2-3 puta. Srbi su potentni, diza im se i filuju Par žena sam kaširao jer neće filovanje. A meni to najslađe. Kažu, Ajde na stomak, pa nosi se.... Ne koristim durex. Ili tražim ždrebica da mi rađa, ili tete iza 45 te, bez menge. Neću se lišavati UŽITKA SVAKODNEVNOG.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
 |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 31 lis 2020, 02:01 |
|
|
Poljski Ultrasi danas tamburali leftarde.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 03 pro 2020, 23:29 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2210 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Evo za Planinu malo prljavog veša: Uglavnom,veći dio 16.stoljeća im je pucala neka stvar za provalu Turaka sve dok ovi nisu dirali u njihovu interesnu sferu u Moldaviji i Bukovini: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish%E2 ... n_alliancehttps://en.wikipedia.org/wiki/Poland%E2 ... _relationsCitat: The Ottoman Empire, along with Persia, was the only major country in the world alongside Persia which did not recognize the Partitions of Poland.[1] In the 19th century many Polish veterans of the November Uprising, January Uprising and Crimean War arrived in Turkey. Many Polish officers, like Michał Czajkowski, served in the Ottoman Army. Polish general Marian Langiewicz spent the last years of his life in Turkey, fought in the Ottoman Army and died in Istanbul, where he is buried at the Haydarpaşa Cemetery. Polish national poet Adam Mickiewicz spent the last months of his life in Istanbul and died there. The house where he lived was later transformed into the Adam Mickiewicz Museum.
There is also the Polish village of Polonezköy (Adampol) in Turkey. It lies on the Anatolian side of Istanbul and was settled in 1842 by Polish veterans of the November Uprising. In the 19th and 20th centuries further Polish settlers arrived. As of 2009, there is still a Polish minority in the village.[1] Priznali su armenski genocid,ali i ne kidišu puno na Erdogana,ako se može primjetiti. Njihova država se od 16. do 18. stoljeća zvala Poljsko-litvanska Unija,ali Litvanci su tu bili samo ukras,kao što je u Kraljevini SHS o svemu riječ vodio Beograd. Nakon Prvog svjetskog rata su htjeli pripojiti i Litvu (do tada dio Ruskog carstva),uspjeli su im tek ćopiti Vilnius: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish%E2 ... uanian_WarNije bilo ni neke ljubavi s Čehoslovacima između dva rata: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish%E2 ... _conflictsA kad su nacisti upali u Sudete i Poljaci su se pridružili gaženju: Citat: At noon on 30 September, Poland gave an ultimatum to the Czechoslovak government. It demanded the immediate evacuation of Czechoslovak troops and police and gave Prague time until noon the following day. At 11:45 a.m. on 1 October the Czechoslovak foreign ministry called the Polish ambassador in Prague and told him that Poland could have what it wanted. The Polish Army, commanded by General Władysław Bortnowski, annexed an area of 801.5 km² with a population of 227,399 people.
The Germans were delighted with this outcome. They were happy to give up a provincial rail centre to Poland; it was a small sacrifice indeed. It spread the blame of the partition of Czechoslovakia, made Poland an accomplice in the process and confused the issue as well as political expectations. Poland was accused of being an accomplice of Nazi Germany – a charge that Warsaw was hard put to deny.[5] I ukrajinski grkokatolici imaju nešto za reći: https://hr.wikipedia.org/wiki/Organizac ... cionalistaCitat: Vezano za poljsko-ukrajinski sukob koji ima višestoljetnu povijest, u novijem razdoblju sukob je ponovno eskalirao nakon Prvog svjetskog rata kada je Europa manipulativnim metodama dodjelila Poljskoj istočnu Galiciju odnosno zapadnu Ukrajinu, na kojoj je tada živjelo oko 7,000,000 Ukrajinaca. Poljska se obavezala pred međunarodnim organizacijama da će poštivati nacionalna prava mnogobrojnih Ukrajinaca, međutim ništa od dogovorenog se nije ispoštovalo što je među ukrajinskom populacijom stvorilo snažan revolt prema poljskoj vlasti, ali i lokalnom poljskom stanovništvu te je predstavljalo temelj formiranja Organizacije ukrajinskih nacionlista. Poljske vlasti su na razne načine pokušale asimilirati ukrajinsko stanovništvo, što su jednim dijelom i uspjeli. Mnoge organizacije i ukrajinske obrazovne ustanove koje su postojale iz vremena austro-ugarske vladavine u Galiciji su ukinute.
Poljska je otišla toliko daleko da je osnovala koncentracione logore za Ukrajince. Tvrdilo se da su Rusini (prijašnji naziv za Ukrajince u Poljskoj) ustvari Poljaci pravoslavnog obreda te ih treba povratiti na poljsku nacionalnost. Poljaci nisu poštovali ni ukrajinsku Grkokatoličku Crkvu koju je Rimski Papa priznavao kao ravnopravnu s Rimokatoličkom Crkvom. Poljaci su često bezrazložno pritvarali mnogobrojne ugledne ukrajinske intelektualce pa čak ukrajinskog humanistu mitropolita grofa Andrija Šeptickog. Minirali su i palili ukrajinske pravoslavne i grkokatoličke crkve te su često raseljavali ukrajinsko stanovništvo širom Poljske kako bi se što prije asimiliralo s poljskim stanovništvom.
Ukrajinci su ugroženi takvim sustavnim oblicima nasilja u 1929. godini osnovali tajnu organizaciju pod nazivom Organizacija ukrajinskih nacionalista (OUN), ali pojam nacionalist od samog početka se poistovjećivao s pojmom ukrajinskog patriota. Mlad i neiskusan OUN se odmah u početku radikalno suprotstavio Poljacima izvršivši niz ubojstava poljskih političara i generala. Izvršene su razne sabotažne akcije koje su trebale otvoriti ukrajinsko pitanje i pitanje političkih i drugih prava Ukrajinaca u istoj državi. Poljska je zatim poštrila svoje represivne mjere te je masovno naseljavala poljske koloniste u Galiciju s namjerom da promjeni etničku sliku stanovništva. S druge strane, OUN je i dalje spaljivala poljske usjeve i poljska imanja, stvarala je nepoželjne uvjete kako bi se poljski kolonijalisti iselili iz Zapadne Ukrajine. OUN i poljska tajna policija bile su za javnost u pravom prikrivenom ratu i nijedna strana nije imala namjeru popustiti u tim sukobima. Konclogor u koji su potrpali ukrajinske disidente: https://en.wikipedia.org/wiki/Bereza_Kartuska_PrisonI kad druga strana uzvrati istom mjerom...treba uzeti ovo s oprezom,od toga su Poljaci napravili mit kao Srbi s Jasenovcem: https://en.wikipedia.org/wiki/Massacres ... rn_Galicia
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 00:20 |
|
|
Fuj, ti Poljaci su crvi, nikad ih nisam gotivio, znao sam da tu ima nešto. Tako se ponašati prema našim ikavskim i2a grkokatoličkim Ukrajincima, odvratno, ti ljudi nisu naša braća.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|