|
|
Stranica: 3/37.
|
[ 904 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 00:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60913 Lokacija: DAZP HQ
|
Ima li medju Slavenima osim tih zapadnih Ukrajinaca i možda Slovaka normalnog naroda uopće?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 00:52 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Srbi i alpski Srbi te Slovaci su jedino svjetlo u slavenskom tunelu.
S početno slovo naroda je ključ.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 00:59 |
|
|
Je, je Srbi i Albanci su zadnji bastion normalnosti i civilizacije...
Iako sam moralno protiv pobačaja jer je ipak ubojstvo kako god okreneš praktično sam za dopušteni pobačaj kao eugeničko i političko sredstvo.
Većinom lude ljevičarke vrše pobačaj i uklanjaju štetnu genetiku iz zajednice.
Samo bi trebalo poraditi da normalne žene koje su u teškoj situaciji dobiju podršku od društva da rode dijete. I materijalno i psihološki, duhovno.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 10:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Ima li medju Slavenima osim tih zapadnih Ukrajinaca i možda Slovaka normalnog naroda uopće? Zapadni Ukrajinci su Hrvati, tako da ne, osim Hrvata nema normalnog naroda.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 10:51 |
|
|
Planina je napisao/la: dudu je napisao/la: Ima li medju Slavenima osim tih zapadnih Ukrajinaca i možda Slovaka normalnog naroda uopće? Zapadni Ukrajinci su Hrvati, tako da ne, osim Hrvata nema normalnog naroda. i meni se tako čini. em smo originalni katolici pa samim time moralno superiorni ostatku svijeta, em smo jedini Slaveni koji su pravi mediteranci, moreplovci, ali smo i gorštaci i zemljoradnici pa imamo i poštenog naroda, jednostavno imamo tu širinu koju ostali, mahom melankolični, nemaju. mislim da Split sam ima više pjesama i pjevača nego svi Slaveni zajedno (neračunajući Srbe i muslimane, oni samo pjevaju i igraju).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Zapadni Ukrajinci su Hrvati, tako da ne, osim Hrvata nema normalnog naroda. i meni se tako čini. em smo originalni katolici pa samim time moralno superiorni ostatku svijeta, em smo jedini Slaveni koji su pravi mediteranci, moreplovci, ali smo i gorštaci i zemljoradnici pa imamo i poštenog naroda, jednostavno imamo tu širinu koju ostali, mahom melankolični, nemaju. mislim da Split sam ima više pjesama i pjevača nego svi Slaveni zajedno (neračunajući Srbe i muslimane, oni samo pjevaju i igraju). Cg su pravi iskonski južni mediteranci, i Slo si namerno zaboravio. Kako su vas jako ti Janezi iskomplexirali. Mi Srbi se osećamo ka superiorni, nad Slaveni, ovi drugi nam dođu tko neki nedonoščići.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:15 |
|
|
K:M je napisao/la: Cg su pravi iskonski južni mediteranci, i Slo si namerno zaboravio. Kako su vas jako ti Janezi iskomplexirali. Mi Srbi se osećamo ka superiorni, nad Slaveni, ovi drugi nam dođu tko neki nedonoščići. Slovenija nema nikakvu pomorsku tradiciju i vezu s morem, imali su kroz povjesti 0 veze s tim, unatoč tome što su imali uski pojas obale gdje ih ima oko Trsta. Crna gora također, originalno pobunjeni brđani koji su naganjali Turke kroz povijest, tek su dobili komadić mora dosta dugo poslje osnivanje države. Također nemaju pomorsku tradiciju. Dakle dudu je u pravu jedino smo mi moreplovci.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Zapadni Ukrajinci su Hrvati, tako da ne, osim Hrvata nema normalnog naroda. i meni se tako čini. em smo originalni katolici pa samim time moralno superiorni ostatku svijeta, em smo jedini Slaveni koji su pravi mediteranci, moreplovci, ali smo i gorštaci i zemljoradnici pa imamo i poštenog naroda, jednostavno imamo tu širinu koju ostali, mahom melankolični, nemaju. mislim da Split sam ima više pjesama i pjevača nego svi Slaveni zajedno (neračunajući Srbe i muslimane, oni samo pjevaju i igraju). Jesam nešto bio lajao zašto nismo sa V4 ali šta će nam ti jadnici? Mi smo liga za sebe u svakom pogledu. Samo da je ovu demografiju dovesti u red. Trebalo bi karpatsku Ukrajinu nekako aneksirati.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:27 |
|
|
Česi ateisti, Mađari turkijski turkofili i još nešto spominju Baranju i Rijeku, Slovaci kao i Slovenci, kakav je to narod koji se zove po uopćenom slavenskom imenu, i ima li išta u čemu su ti Slovaci dobri, jedino što im skidam kapu što su zabranili gradnju džamija. Poljaci eto objasnio kolega Flamel, znači sve redom klošari, to bi bila degradacija za Hrvatsku vezati se sa njima. Malo se šalim a malo i nisam.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:39 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7371 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
dudu je napisao/la: Ima li medju Slavenima osim tih zapadnih Ukrajinaca i možda Slovaka normalnog naroda uopće? Tutini Bugari. Veselin Marinov i ekipa.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 11:47 |
|
|
Poljacima ne pakovat. Ne valja ih ni idealizirat al poljacima ne pakovat.
To je najvitalniji i najperspektivniji slavenski narod danas.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 12:28 |
|
|
K:M je napisao/la: dudu je napisao/la: i meni se tako čini.
em smo originalni katolici pa samim time moralno superiorni ostatku svijeta, em smo jedini Slaveni koji su pravi mediteranci, moreplovci, ali smo i gorštaci i zemljoradnici pa imamo i poštenog naroda, jednostavno imamo tu širinu koju ostali, mahom melankolični, nemaju.
mislim da Split sam ima više pjesama i pjevača nego svi Slaveni zajedno (neračunajući Srbe i muslimane, oni samo pjevaju i igraju).
Cg su pravi iskonski južni mediteranci, i Slo si namerno zaboravio. Kako su vas jako ti Janezi iskomplexirali. Mi Srbi se osećamo ka superiorni, nad Slaveni, ovi drugi nam dođu tko neki nedonoščići. koji mrtvi Crnogorci i Slovenci. Slovenci su alpski narod, a Crnogorci brdski, to mora nit je čulo nit vidjelo do 19. stoljeća.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 13:31 |
|
|
Planina je napisao/la: Česi ateisti, Mađari turkijski turkofili i još nešto spominju Baranju i Rijeku, Slovaci kao i Slovenci, kakav je to narod koji se zove po uopćenom slavenskom imenu, i ima li išta u čemu su ti Slovaci dobri, jedino što im skidam kapu što su zabranili gradnju džamija. Poljaci eto objasnio kolega Flamel, znači sve redom klošari, to bi bila degradacija za Hrvatsku vezati se sa njima. Malo se šalim a malo i nisam. Moj dojam tih naroda, mahom je to iz sad već brojnih poslovnih susreta i nešto iz turističkih obilazaka. Mađari- sramota je u bilo kojem smislu zaostajati za tom zemljom, to je hrpa iskompleksiranih introverta koji pričaju jezik koji nitko živ ne razumije i loši su govornici engleskog jezika pa se ni s tim nećeš osobito usrećiti, mislim da njemački govore nešto bolje, ali tko živ radi ikakav ozbiljan posao na njemačkom. Kao pojedinci, po duhu i talentu, smo za njih space shuttle koji je napustio našu galaksiju. Česi- fali mi neki izraz ravnodušnosti, možda recimo naaaah. U istom trenutku mogu biti i 10 puta liberalniji od tebe, ali i 100 puta veći homofobi i ksenofobi. Samo sam od njih doživio da za stolom gdje sjede ljudi iz Belgije, Francuske, Njemačke u opuštenoj i relaksiranoj priči oni iznose stavove kao da smo na druženju stormfronta i recimo bez pardona podjebavaju domaćina (nekog Belgijanca, Nizozemca, Francuza di već budemo). Međutim, tu nema nekog humora ili neke dublje poruke, samo stav koji ti iznesu u facu pa ti sad vidi što ćeš s tim. Ponekad doživim i susramlje jer pomislim, sad ovi misle da smo i Hrvati klošari kao jebeni Česi. Fali im duha, ali vjerojatno i zbog germanskog utjecaja. Slovaci- narod koji je od svih tih Slavena nama najsličniji, konzervativnija, naivnija, bolja, ljudskija verzija Češke. Osim kad su Mađari u pitanju- eh što im se povampire lica. I nekako se najlakše sporazumjeti s njima, doduše solidno znam slovački (možda malo i više, prevodio sam prije 5 godina ugovor sa slovačkog na hrvatski koji smo dali INA-i na potpis na 23 stranice, i na kraju ni naši ni njihovi pravnici skoro nisu imali ni zarez za promjeniti), ali s njima je jednostavno pričati, pričaš hrvatski, koristiš njihove imenice i glagole i oni te savršeno razumiju. Čak bih rekao i topao narod, prijateljski, dosta poveznica s Hrvatima, pogotovo iz sjevernih krajeva Hrvatske. Poljaci- možda bih volio da imamo neki odnos s njima u smislu veliki i mali brat, ali oni to ne kuže, a i sami su usrani od Rusa prije svega pa i Nijemaca pa nisam siguran da oni sami sebe doživljavaju kao velik i moćan narod između ta dva giganta. Probao sam malo podilazit da vidim kako dišu, ali ne kuže o čemu pričam. Svakako su nam južni Poljaci bliži, Katovice, Krakov i taj dio, sliče na Slovake. Nisu loši generalno, ali me jutros raspizdila jedna Poljakinja, već treći put odbija povećanje cijena pa mi danas nešto nisu dragi. Vole kao i Slovaci hrvatsku glazbu, barem ovi koji su dolazili kod nas i čuli za to. Generalno, svi ti koji dolaze u Hrvatsku su naši najveći fanovi, bilo da su Česi, Poljaci ili Slovaci. Ima i jedan manji dio koji nas ne voli jer smo Balkanci. Slovenci- slab sam na Slovence, smatram ih nama najbližim narodom, iako skužio sam da su ipak alpski Srbi. Ne zbog politike, nego kako hvatam u Zagrebu sve njihove radijske postaje, i u autu kad prolazim po stanicama i naletim na tih 4-5 slovenskih stanica zaredom, to je uvijek veselo, uvijek neko jodlanje ili neke veselice, brzi ritmovi, Slovenci kao i Srbi samo igraju i veselo (pevaj Srbijo i Slovenijo kad ti se plače). Često imam partije sa Slovencima, bilo da je party u Sloveniji ili Hrvatskoj, uvijek su naše pjesme na repertoaru, njih se ispoštuje kroz 4-5 slovenskih pjesama, neke s vremenom i sam naučiš, i onda se vratiš na hrvatske i oni ih sve znaju. E sad, u nekom trenu dođu na repertoar naš set domoljubnih pjesama, klasika, malo Thompson, Bulić, Škoro, koja zagorska i skužiš da Slovenci sjede i ne znaju nijednu, a mi u kanalu. Tu shvatiš da nismo isti narod.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 13:42 |
|
|
Zanimljivo. Onda trebamo pripojiti Slovačku + jug Poljske + Zapadnu Ukrajinu. To su naši Karpati i oni gore su asimilirani Bijeli Hrvati. Treba im probuditi hrvatski duh.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 13:51 |
|
|
Možda sam uzeo premali komad Ukrajine ali to je to, prava Hrvatska. Ceha dopuni molim te ako šta fali.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 13:53 |
|
|
Planina je napisao/la: Zanimljivo. Onda trebamo pripojiti Slovačku + jug Poljske + Zapadnu Ukrajinu. To su naši Karpati i oni gore su asimilirani Bijeli Hrvati. Treba im probuditi hrvatski duh. moramo staviti Mađarsku pod svoje- za početak.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 13:55 |
|
|
Ovo je Hrvatska sudbina.
U ovom slučaju džentlmenski ponuditi Slovencima da se premisle hoće li postati opet alpski Hrvati. Ako hoće, hoće, ako ne, ne. Njihov gubitak...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:00 |
|
|
Hrvati su tek u zadnjih 100 godina Jugoslavije primili taj balkanski duh i to nama nije duboko u srži već nametnuto. Vratit ćemo se mi nazad na tvorničke postavke. Ipak smo mi bliži janezima nego Srbima šta god tko rekao. A Slovenci znaju sve popularne pjesme, Škoro, Tompson Bulić i ekipa su ipak naše pjesme za proslave i fešte, kao da mi Hrvati znamo neke slovenske veselice, evo ja prvi pojma nemam o ni jednoj. Šteta što su prema nama tako podli Janezi, da su bolji mogli bi biti kao Česi i Slovaci, dva bratska naroda, koliko god se nama činio Slovenski dalek, kad malo sporije govore sve ih se može razumjeti. Slovaci također, razdvojeni s morem Mađara opet su nam bliski. U Bratislavi kad sam bio nisam izustio ni jednu riječ Engleskog ili Njemačkog, samo naški. Treba osnovati neki novi klub gdje bi mi podsvjesno gurali Hrvatstvo , recimo Slovenija, Slovačka i Crna Gora kad uđe u EU i naravno mi kao lideri.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:11 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Zanimljivo. Onda trebamo pripojiti Slovačku + jug Poljske + Zapadnu Ukrajinu. To su naši Karpati i oni gore su asimilirani Bijeli Hrvati. Treba im probuditi hrvatski duh. moramo staviti Mađarsku pod svoje- za početak. Rank Population Surname Meaning 1 227,671 Nagy Big/Great 2 210,213 Kovács Smith (occupational name) 3 205,582 Tóth Slovak (Slavic)4 203,126 Szabó Tailor (occupational name) 5 197,153 Horváth CroatTih pola naših ostaviti ostale vratiti u Turkmenistan.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:12 |
|
|
Planina je napisao/la: Možda sam uzeo premali komad Ukrajine ali to je to, prava Hrvatska. Ceha dopuni molim te ako šta fali. Vraćaš se na U podješavanja. Trudio si se sada si dao pun gas. Vidi cjela nakarada 1/3 Cg, Zemun, Petrovaradin, jug Poljske, Ukr. Nema vas za 2 kvarta u Varšavi a vi si puštate maštu i kartice. Tko da ste Poljaci, a ne narod koje će Slovenci za 30 g prestići. Slo vam pomeraju među svake godine. Šamaraju vas ko budale u svakoj prilici i na svakom koraku i forumu.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:16 |
|
|
weasel je napisao/la: Treba osnovati neki novi klub gdje bi mi podsvjesno gurali Hrvatstvo , recimo Slovenija, Slovačka i Crna Gora kad uđe u EU i naravno mi kao lideri. To bi ti Crnogorci u roku godine dana preuzeli kao Beograd. Doduše nijesmo mi kilavi kao ovi Srbijanci ali ipak opasnost je to...
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:22 |
|
|
Citat: Croatia
Rank Frequency Surname Surname derivation 1 21,618 Horvat ethnic name for a Croat
Hungary
As of 2011, 2,095,788 individuals (21% of the population) bear the most common 20 names, and 3,347,493 individuals (33.5%) bearing the top 100 names. [26][27] 25 most common surnames in Hungary as of January 2019[28][27]:
Rank Population Surname Meaning 1 227,671 Nagy Big/Great 2 210,213 Kovács Smith (occupational name) 3 205,582 Tóth Slovak (Slavic) 4 203,126 Szabó Tailor (occupational name) 5 197,153 Horváth Croat
Slovakia
Rank # Surname Meaning Origins 1 30,813 Horváth Croat Croatian through Hungarian 2 29,079 Kováč Blacksmith Slavic, Indo-European 3 21,650 Varga Leatherworker, cobbler Hungarian[27] 4 21,604 Tóth Slovak (Slav) Germanic through Hungarian[27][51] 5 19,341 Nagy Large/Tall Hungarian[27] 6 14,114 Baláž Blessed Hungarian via Latin Blasius and Old Church Slavonic blessed, from Indo-European 7 13,998 Szabó Tailor Hungarian[27] 8 12,632 Molnár Miller Croatian through Hungarian 9 10,872 Balog Left-handed Hungarian,[27] or from Slavic marsh, or both 10 9,718 Lukáč Luke Latin Lucas, Greek
Slovenia
Rank # Surname Meaning 1 11,196 Novak new man; from a newly established farm 2 9,762 Horvat Croat https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... _in_EuropeHrvatska, pola svijeta naseli, a sebe ne raseli... Pravo je pitanje koliko milijuna Slovenaca, Mađara, Slovaka, Austrijanaca, Talijana su podrijelom Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:23 |
|
|
K:M je napisao/la: Slo vam pomeraju među svake godine. Šamaraju vas ko budale u svakoj prilici i na svakom koraku i forumu. Uzeli su nam 30 sela u Istri tijekom SFRJ, i to sve dok je Hrvatska bila potlačena a Kardelj drmao SFRJ. Granica utvrđena nije dan danas, Hrvatska sve to spori i nećemo pristati na ništa osim na 1.1.1947 kako su granice uspostavljene. Pljačka je Pljačka koliko god godina prošlo. Otkako smo se osamostalili ne smiju ni zinut, HV bi im do popodne bio u Ljubljani da šta pokušaju , kako je to Admiral Lošo rekao.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:26 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Croatia
Rank Frequency Surname Surname derivation 1 21,618 Horvat ethnic name for a Croat
Hungary
As of 2011, 2,095,788 individuals (21% of the population) bear the most common 20 names, and 3,347,493 individuals (33.5%) bearing the top 100 names. [26][27] 25 most common surnames in Hungary as of January 2019[28][27]:
Rank Population Surname Meaning 1 227,671 Nagy Big/Great 2 210,213 Kovács Smith (occupational name) 3 205,582 Tóth Slovak (Slavic) 4 203,126 Szabó Tailor (occupational name) 5 197,153 Horváth Croat
Slovakia
Rank # Surname Meaning Origins 1 30,813 Horváth Croat Croatian through Hungarian 2 29,079 Kováč Blacksmith Slavic, Indo-European 3 21,650 Varga Leatherworker, cobbler Hungarian[27] 4 21,604 Tóth Slovak (Slav) Germanic through Hungarian[27][51] 5 19,341 Nagy Large/Tall Hungarian[27] 6 14,114 Baláž Blessed Hungarian via Latin Blasius and Old Church Slavonic blessed, from Indo-European 7 13,998 Szabó Tailor Hungarian[27] 8 12,632 Molnár Miller Croatian through Hungarian 9 10,872 Balog Left-handed Hungarian,[27] or from Slavic marsh, or both 10 9,718 Lukáč Luke Latin Lucas, Greek
Slovenia
Rank # Surname Meaning 1 11,196 Novak new man; from a newly established farm 2 9,762 Horvat Croat https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... _in_EuropeHrvatska, pola svijeta naseli, a sebe ne raseli... Pravo je pitanje koliko milijuna Slovenaca, Mađara, Slovaka, Austrijanaca, Talijana su podrijelom Hrvati... Nadam se da DAZP ima nešto u planu sa ovim svime što smo naveli, nije nam sudbina Kifla od 3 milijuna ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Orion
|
Naslov: Re: Poljska Postano: 04 pro 2020, 14:27 |
|
|
weasel je napisao/la: K:M je napisao/la: Slo vam pomeraju među svake godine. Šamaraju vas ko budale u svakoj prilici i na svakom koraku i forumu. Uzeli su nam 30 sela u Istri tijekom SFRJ, i to sve dok je Hrvatska bila potlačena a Kardelj drmao SFRJ. Granica utvrđena nije dan danas, Hrvatska sve to spori i nećemo pristati na ništa osim na 1.1.1947 kako su granice uspostavljene. Pljačka je Pljačka koliko god godina prošlo. Otkako smo se osamostalili ne smiju ni zinut, HV bi im do popodne bio u Ljubljani da šta pokušaju , kako je to Admiral Lošo rekao. Samo 30 sela. Bela Krajina je povijesno dio hrvatske i tamošnji ljudi pričaju dijalekt sličan zagorskom. Tijekom SFRJ je poklonjeno Sloveniji.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|