HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 pro 2024, 04:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8119 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 325  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 13 lis 2014, 15:44 

BBC je napisao/la:
U pravu je. Dolete kao zmajevi od Drine i zakače se na Siriju a ne na izbore u bejha. To je za dobro namlatiti. Čekam onog Puntara.

A čuj bbc, ima nas koje zaboli mudo za izbore u bejha, ništa se neće promijeniti, osim novih auta i ljubavnica.

Sa druge strane situacija u susjedstvu turske je jako zanimljiva, svi se potajno nadamo da će plinuti i u turskoj, red je.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 15:45 

Nema Turska nikakav bitan utjecaj na bejha. Nemojte sve Dodiku vjerovati.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 16:01 

Vise Turska ima utjecaja u bejha nego sva tri prijesednika skupa !

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 16:02 

S obzirom na trenutnu situaciju u bajha kakav je to utjecaj ?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 16:24 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Vise Turska ima utjecaja u bejha nego sva tri prijesednika skupa !

Turska može samo govoriti i to je sve,
njezin bilo kakav utjecaj na Balkan općenito
je praćen kao što se nakon WW2 pratila Njemačka.

Neki izgube pravo na neke prostore zauvijek,
a bojim se da će se Turska uskoro morati pozabaviti sama sa sobom.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 16:31 

Ma sam rat je zanimljiv zbog mnoštva frakcija ne zna se tko pije a tko plaća, od luđačkih obračuna i strategija do još luđih teorija zavjere u to uključi i naše susjede koji se sramote po Levantu i eto teme.

Naprimjer ova ludost:
http://www.vecernji.hr/svijet/sada-plac ... rao-966854
Kurdski borci ostvarili prve uspjehe u bitki za Kobani.

Abu Khatab Al-Kurdi, vojni zapovjednik ISIL-a koji vodi napad na Kobani bio je kurd iz mjesta Sulejmanija u Iraku te izuzetno važan za borce ISIL-a koji napadaju grad Kobani. Do samo prije par mjeseci Abu Khatab je bio dugogodišnji član Kurdske stranke demokratske unije (PYD), koja danas brani Kobani.

Međutim, okrenuo je leđa svojim suborcima i pridružio se ISIL-u samo da bi osvetio svog brata, koji je greškom ubijen od metka pripadnika kurdskih snaga blizu Sirijskog grada Al-Hasake. U to vrijeme Abu Khatab je bio u Iraku i borio se protiv ISIL-a. nakon pogibije brata, napustio je Irak i pridružio se borcima ISIL-a bez obzira što je ateist i nije vjerski fanatik. Poznato je da je kod Kurda krvna osveta najvažnija stvar u njihovom životu. Učinili bi sve za krvnu osvetu makar se morali pridružiti neprijateljskoj strani kao što je to učinio upravo Abu-Khatab.

Ovo ima samo na divljem istoku.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 16:38 

doc je napisao/la:
daramo je napisao/la:
U zadnje vrijeme se u US medijima puno spominju ovi plaćenici, sad da li bi ih Turska propustila pod pritiskom SAD-a, teško je reći.
Zajedno sa YPG razbili bi ove ISILovce bez milosti.

ISIL maršira prema Bagdadu na 25km su od bagdadske zračne luke, iračka vlada odbija raspoređivanje US trupa na terenu, bit će im veselo kad im upadnu džihadisti.

Plaćenici je ružan i pejorativan pojam.

Pogotovo za ljude koji su spremni riskirati život da bi za lica zemlje uklonili čisto zlo.

Da su spremni boriti se za ISIL onda bi bili plaćenici.

Oni su privatni vojnici.

Ajde onda ponudi im da idu za džabe da iskorenjuju zlo, pa javi šta su ti odgovorili.

Ne kažem ja da oni ne uživaju u pucnjavi i da ne mrze džihadiste, ali bez plate ne bi išli tamo, to je sigurno.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:04 

Pa normalno koji bi luđak išao ostaviti koste u vukojebini džabe, u pitanju su prekaljani ratni veterani koji su obavljali prljave poslove za vladu od Afganistana, Iraka pa nadalje i to za veliku lovu.

U Iraku, Afganistanu i u drugim kriznim regijama Washington je angažirao američke zaštitarske tvrtke. Riječ je o tvrtkama koje zapošljavaju bivše elitne vojnike koji su prošli kvalitetnu obuku i dobro su naoružani. Oni za veliku plaću preuzimaju zadaće koje inače obavljaju samo specijalne postrojbe.

Američki publicist Jeremy Scahill nedavno je izdao knjigu "Blackwater - uspon najmoćnije privatne vojske svijeta" u kojoj se bavi istoimenom zaštitarskom tvrtkom. On iznosi da se u Iraku, pored 150.000 američkih vojnika, nalazi nekoliko desetaka tisuća teško naoružanih plaćenika koji nikome ne polažu račune. Veliki dio njih na platnom je spisku tvrtke Blackwater USA.

Na čelu te tvrtke je konzervativni multimilijunaš i Bushov pobornik Erik Prince. On je u posljednjih deset godina Blackwater učinio jednom od vodećih zaštitarskih tvrtki na svijetu. Na zemljištu veličine 45 četvornih kilometara u nekadašnjem močvarnom području (odatle i ime tvrtke) u Sjevernoj Karolini organizira se obuka, a odatle Prince upravlja i operacijama širom svijeta. Procjenjuje se da ta tvrtka godišnje zarađuje više od 600 milijuna dolara.

Blackwater službeno je angažiran na zaštiti objekata i osoba u kriznim područjima, poput američkih diplomatskih predstavništava, humanitarnih konvoja ili naftovoda. Za zaposlene u tvrtci koji dnevno zarađuju i do 600 dolara najveći prioritet ima izvršenje zadatka. Pri tome je sigurnost civila nevažna, dapače, u njima se čak vidi moguće napadače.

Prince je ponosan na to da niti jedan od njegovih ljudi do sada nije izgubio život, ali istovremeno prešućuje da oni djeluju prema geslu: "Najprije pucaj, a onda pitaj". Niti jedan od njih do sada se nije morao bojati pravnih posljedica svojih eventualnih prijestupa jer tvrtke poput Blackwatera djeluju u pravnoj sivoj zoni. One naime nisu podređene iračkom pravu, nego američkim ministarstvima vanjskih poslova ili obrane, a najčešće nikome od njih.

Ono što i dalje nije poznato je uloga Nijemaca u tvrtkama poput Blackwatera. Jer, samo manji dio zaposlenih dolazi iz SAD-a, veći dio je podrijetlom iz svih dijelova svijeta, pa tako i iz Njemačke. Osim toga, njemački su mediji nedavno otkrili da Blackwater koristi i oružje njemačke tvornice Heckler & Koch.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:12 

Pa zar nije sranje s Faludžom počelo kad su pobili neke Blekvoterovce?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:31 

Carmello Šešelj je napisao/la:
doc je napisao/la:

Plaćenici je ružan i pejorativan pojam.

Pogotovo za ljude koji su spremni riskirati život da bi za lica zemlje uklonili čisto zlo.

Da su spremni boriti se za ISIL onda bi bili plaćenici.

Oni su privatni vojnici.

Ajde onda ponudi im da idu za džabe da iskorenjuju zlo, pa javi šta su ti odgovorili.

Ne kažem ja da oni ne uživaju u pucnjavi i da ne mrze džihadiste, ali bez plate ne bi išli tamo, to je sigurno.

Nudim tebi da ideš za lovu kao i oni, javi što ćeš.

Nisam ni rekao da bi išli bez love. Oni su ipak privatnici. :zubati

Ali riječ plaćenik ima prizvuk nekoga tko se bori za bilo koga tko plati. Blackwater sasvim sigurno nije takva tvrtka. Da može ISIS platiti više, ne bi išli.

Prema tome nisu baš plaćenici, bar ne u potpunosti.

Tu mi pristaje ona usporedba između gusara i pirata. Ni jedni ni drugi ne bi išli bez toga da pljačkaju ali prvi pljačkaju neprijatelje svoje zemlje, drugi pljačkaju sve.

A mislim da ni ti ni ja posebno u ovo današnje vrijeme kad i ti i ja tipkamo iz sigurnosti vlastite sobe ne bi trebali imati ništa protiv ljudi koji bi išli tamo boriti se protiv ovih krvoloka znajući da mogu izgubiti život.

Naravno i zaraditi ako prežive.

Ako.

Zašto da ne.

Ipak nismo komunisti naposljetku. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:49 

daramo je napisao/la:
Na čelu te tvrtke je konzervativni multimilijunaš i Bushov pobornik Erik Prince. On je u posljednjih deset godina Blackwater učinio jednom od vodećih zaštitarskih tvrtki na svijetu.

slika
Citat:
He was an intern in the White House under President George H. W. Bush and subsequently criticized that administration's policies to the Grand Rapids Press, saying: "I saw a lot of things I didn't agree with—homosexual groups being invited in, the budget agreement, the Clean Air Act, those kinds of bills." He also served as an intern to California Republican Representative Dana Rohrabacher. While at Hillsdale, Prince campaigned for presidential candidate Pat Buchanan, and interned at his father's co-founded Gary Bauer's Family Research Council.

After college, he earned a commission in the United States Navy after joining in 1992 via Officer Candidate School and became a Navy SEAL. He deployed with SEAL Team 8 to Haiti, the Middle East, and the Mediterranean, as well as Bosnia.

Citat:
Prince believes that much of this criticism stems from politics. “I put myself and my company at the CIA’s disposal for some very risky missions,” Prince told Vanity Fair for its January 2010 issue. “But when it became politically expedient to do so, someone threw me under the bus.”

Nevertheless, in 2010 the Barack Obama administration awarded the company a $120 million United States Department of State security contract and about $100 million in new CIA work.

Kad smo kod gospodina Princea. Samo za mog dobrog suseda Metemmu.

Kako smo jednoć raspravljali o CIA-i i NVO i homo aktivizmu kojeg oni koriste da bi rastakali ponosne male zemlje...

Citat:
Prince describes himself as a libertarian and practicing Roman Catholic.

Naravno kakvi WASP-ovci, papini dečki su tamo preuzeli stjeg slobode. :laugh

Citat:
Prince has donated heavily to Christian causes, and has built mosques at his overseas bases and supports a Muslim orphanage in Afghanistan.

A možda i mali dodatak za one koji stavljaju znak jednakosti između islamskog i tobože kršćanskog fundamentalizma...

IS, Prince, sve je to u pet deka...

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:52 

Naravno, javna je tajna da je milijune donirao patrijarhu Irineju, koji je zbog toga upravo i reagovao onako oštro na ******** paradu nedavno, a ambasador Kirbi je najnoviji počasni član Dveri...

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:55 

E sad si mi rekao.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 17:59 

A ne nego si ti podizanjem sirotišta u Afganistanu demantovao moje tvrdnje da administracija SŠA potpomaže te raznorazne ******** pokrete.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 18:05 

Ne nego sam ti na osobnom primjeru pokazao nešto što stoji kao odnos u društvu.

A to je da CIA i Navy Seals tipovi ne mirišu previše tu ******** propagandu niti kod sebe, tako da je vjerojatnije da bi te Prince jurio po bosanskim vrletima, a kad bi te uhvatio za masnu bradu i priveo "pravdi" bi ti čestitao na razbijanju gej parade u Beogradu...

Što opet ne znači da ne bi po tom istom Beogradu bacao bombe...

To što administracija SAD-a (imate neku sprsku skraćenicu) podupire ******** pokrete ne znači da ju CIA tipovi podržavaju.

Ali dobro ti ostani na razini doskočica i osobnih netrpeljivosti.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 18:24 

doc je napisao/la:

Nudim tebi da ideš za lovu kao i oni, javi što ćeš.

Ja bih poginuo za par dana, i to ne od metka nego od premora i iscrpljenosti. :zubati

Citat:
Nisam ni rekao da bi išli bez love. Oni su ipak privatnici. :zubati

Ali riječ plaćenik ima prizvuk nekoga tko se bori za bilo koga tko plati. Blackwater sasvim sigurno nije takva tvrtka. Da može ISIS platiti više, ne bi išli.

Prema tome nisu baš plaćenici, bar ne u potpunosti.

Tu mi pristaje ona usporedba između gusara i pirata. Ni jedni ni drugi ne bi išli bez toga da pljačkaju ali prvi pljačkaju neprijatelje svoje zemlje, drugi pljačkaju sve.

A mislim da ni ti ni ja posebno u ovo današnje vrijeme kad i ti i ja tipkamo iz sigurnosti vlastite sobe ne bi trebali imati ništa protiv ljudi koji bi išli tamo boriti se protiv ovih krvoloka znajući da mogu izgubiti život.

Naravno i zaraditi ako prežive.

Ako.

Zašto da ne.

Ipak nismo komunisti naposljetku. :zubati

Ma ok, sve to stoji, ali oni su i dalje plaćenici. I na vidim šta je to pežorativno u pojmu plaćenik.

I naravno da ne bi ratovali za ISIL, ali bi ratovali za neku drugu firmu ako bi im ponudila veće pare. Zato jer nisu komunisti, nego plaćenici koji nude svoje usluge na tržištu rada u zamenu za novac. A to što većina njih jako voli svoj posao, ne menja puno.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 18:45 

Mjenja puno činjenica da se ne prodaju svakom što tradicionalno termin plaćenik implicira. Da se boriš za onog tko ti plati ili ponudi najviše.

Oni se bore za onog tko plati ali samo ako im je prihvatljiv.

S jedne strane jesu plaćenici ali nisu plaćenici u onom najnegativnijem smislu tipa ološ, ili ljudi sa dna koji su spremni učiniti sve samo za lovu.

A i tu mi je distinkcija između američkih vojnika i američkih "plaćenika" tanka.

I jedni i drugi su plaćeni za svoj posao. S time da su prvima naredili da tamo idu, a drugi idu svojevoljno.

I jedni i drugi mogu biti jednako dobri ili loši, jednako domoljubi, jednako idealisti ili pokvareni gadovi.

Samo jedni rade za privatnu firmu.

To više objašnjava ustroj zapadnih društava u ovom trenutku (da se mnoge stvari privatiziraju pa tako i vojska) nego što objašnjava uloga plaćenika kroz povijest (koja je negativna jer je to većinom baš bio ološ).

Isto mislim i za npr. Ruse u Ukrajini. Po čemu bi neka privatna firma u kojoj rade bivši ruski vojnici i časnici koji na taj način žele služiti domovini bila inferiornija službujućim ruskim vojnicima i časnicima?

Takva su vremena.

Ja svakako cijenim Erika Princa i njegovu želju da se uključi u borbu protiv nečega što je zlo i opasnost i u budućnosti može i meni zaprijetiti.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 18:47 

Usrali ste temu. Briga Siriju za vaše poimanje definicija. Pogotovo ove u ISIL.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 18:54 

Ajde bar se tu možemo zajebavat kad Ministar ne čita. :laugh

Da kažem i ja: Jebala vas i Turska. :D

No natrag na temu. Mislim da bi brigada Blackwaterovaca razbucala islamiste kao svinja masnu krpu.

I dokazala još jednom da su Arapi i Bliskoistočnjaci jad i bijeda od vojnika i da sve ovo međusobno jako malo znači.

Nesposobnost i glupost na kvadrat.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 19:16 

Telegraph. Nešto ne vjerujem u ovo nimalo.

Citat:
Kobane, the Syrian town that has become a symbol of resistance to invading jihadists, will be saved because Western governments will take last-minute action to prevent it from falling, one of its leading officials has said.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 20:09 

doc je napisao/la:
Ne nego sam ti na osobnom primjeru pokazao nešto što stoji kao odnos u društvu.

A to je da CIA i Navy Seals tipovi ne mirišu previše tu ******** propagandu niti kod sebe, tako da je vjerojatnije da bi te Prince jurio po bosanskim vrletima, a kad bi te uhvatio za masnu bradu i priveo "pravdi" bi ti čestitao na razbijanju gej parade u Beogradu...

Što opet ne znači da ne bi po tom istom Beogradu bacao bombe...

To što administracija SAD-a (imate neku sprsku skraćenicu) podupire ******** pokrete ne znači da ju CIA tipovi podržavaju.

Ali dobro ti ostani na razini doskočica i osobnih netrpeljivosti.

Nema tu nikakvih doskočica i osobnih netrpeljivosti, banda anti-vladinih organizacija (kako ih nazva Radojičić danas) dobija lovu od SAD, neke među njima su gej, ostale ih podržavaju zdušno, a političari sa zapada, uključivši i američke, guraju da gej parada mora da se održi, neka qrčeva prava da im se poštuju (ne neka obična ljudska prava, već prava da vaspitavaju djecu i omladinu i određuju šta je zlomisao a šta ne otprilike).

E sad, da li to znači da svako ko sarađuje sa američkom vladom voli da ga primi u guzicu? Pa vjerovatno ne znači, ali od kakvog je to značaja?

Znam ja da oni imaju i te desničare i hrišćanske fundamentaliste ili šta već, s kojima ja mogu da se složim u mnogo čemu, ali kao što si lijepo primjetio, prvo će taj mačo Amer da me bombarduje pa će onda taj gej Amer da me uči ljudskim pravima. I sad meni treba da je bitno što je taj prvi ok lik koji se ne loži kad mu brada golica testise?

Odnosi u njihovom društvu se ne reflektuju na odnos njihovog društva prema mom društvu, to je nešto što je odlika ponašanja velikih sila od, qrac ga znao, ako ne Egipta i Vavilona, a ono barem starog Rima.

Vrh jedan od građanštine, civitasa, rimskog prava, a galsko dijete hop pod mač...

Vrh

PostPostano: 13 lis 2014, 20:49 

slika

Vrh

PostPostano: 14 lis 2014, 10:48 

Metemma je napisao/la:
Nema tu nikakvih doskočica i osobnih netrpeljivosti, banda anti-vladinih organizacija (kako ih nazva Radojičić danas) dobija lovu od SAD, neke među njima su gej, ostale ih podržavaju zdušno, a političari sa zapada, uključivši i američke, guraju da gej parada mora da se održi, neka qrčeva prava da im se poštuju (ne neka obična ljudska prava, već prava da vaspitavaju djecu i omladinu i određuju šta je zlomisao a šta ne otprilike).

E sad, da li to znači da svako ko sarađuje sa američkom vladom voli da ga primi u guzicu? Pa vjerovatno ne znači, ali od kakvog je to značaja?

Znam ja da oni imaju i te desničare i hrišćanske fundamentaliste ili šta već, s kojima ja mogu da se složim u mnogo čemu, ali kao što si lijepo primjetio, prvo će taj mačo Amer da me bombarduje pa će onda taj gej Amer da me uči ljudskim pravima. I sad meni treba da je bitno što je taj prvi ok lik koji se ne loži kad mu brada golica testise?

Odnosi u njihovom društvu se ne reflektuju na odnos njihovog društva prema mom društvu, to je nešto što je odlika ponašanja velikih sila od, qrac ga znao, ako ne Egipta i Vavilona, a ono barem starog Rima.

Vrh jedan od građanštine, civitasa, rimskog prava, a galsko dijete hop pod mač...

Znači moja teza je bila ne da američka administracija ne financira homo muving, nego da jedan dio američkog društva koji je dio i administracije to financira, a drugi dio američkog društva gdje je i CIA djeluje na drugi način. Ti si tvrdio da je to sve isto.

Samo sam tu distinkciju pravio.

Uglavnom rasprava o sporednim stvarima ali sjetilo me.

Inače upravo ti desničari su najžešće bili protiv bombardiranja Srbije i to i danas koriste kao argument u raspravama kao nelegalnu uzurpaciju moći.

doc je napisao/la:
Prince campaigned for presidential candidate Pat Buchanan.

Citat:
Warner advocates intervention. But Americans sense that, despite our disgust at the latest massacre and Milosevic’s thuggery, no vital U.S. interest exists there. The Serbs do not threaten NATO; they have not attacked Americans; they are fighting to hold onto a province that is the birthplace of Serbian nationhood. Whose flag flies over Kosovo’s capital has never been critical to us.

http://buchanan.org/blog/pjb-why-are-we-in-kosovo-286

Citat:
In the spring 1999, the United States bombed Serbia for 78 days to force its army out of that nation’s cradle province of Kosovo. The Serbs were fighting Albanian separatists of the Kosovo Liberation Army, or KLA. And we had no more right to bomb Belgrade than the Royal Navy would have had to bombard New York in our Civil War.

http://buchanan.org/blog/pjb-does-balka ... n-anew-951

Upravo je taj mačo Amer radio u kampanji čovjeka koji da je izabran nebi nikad bombardirao Srbiju npr.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2014, 12:23 

Razumijem šta govoriš, ali ako baš insistiraš, ne moram CIA da koristim samo kad mislim na CIA, već jebem li ga, neku američku svinjariju. E sad, dal je to CIA, NSA, DEA, FAA, FDA, 50 cents, Bijonsi, NDI, IRI, USAID, NED... ne smatram to toliko bitnim.

I administracija stoji iza toga, ambasador, Stejt department, ko li već... dakle, moj je utisak, svako ko se išta pita. E sad, gdje je tu mjesto tih tvojih desničara, stvarno ne znam.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2014, 12:51 

Turci zasuli po kurdima!
Citat:
"Kurdistan je veće zlo od islamske države"

http://www.vecernji.hr/svijet/turska-umjesto-isil-a-napala-polozaje-kurda-967040?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=967040&utm_campaign=FB+page+statusi

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8119 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 325  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: