|
|
Stranica: 88/333.
|
[ 8317 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 01 vel 2015, 00:13 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 04 vel 2015, 20:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kurdi uzeli masu toga van grada, ovi nemaju ni morala ni ljudi da ih zaustave. A ni avioni im nisu prijatelji. Mislim da Erdogan grize sebi muda od muke. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 04 vel 2015, 21:06 |
|
|
Kurdi uspjeli dobiti još jednu propagandnu bitku. Čitav svijet uvjerili u priču da su ISIL majmuni uništili grad, ne US zrakoplovstvo. Sve im ide za rukom, što god kažu svijetu. Dok Erdoganu ništa za rukom ne ide, osim što je odgovoran za smrt puno muslimana.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 20:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24381 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 21:34 |
|
|
BBC je napisao/la: Kurdi uzeli masu toga van grada, ovi nemaju ni morala ni ljudi da ih zaustave. A ni avioni im nisu prijatelji. Mislim da Erdogan grize sebi muda od muke.  Vojni analitičari predviđaju da će nakon ovih događanja plus bombardiranje, koje će se pojačati, Islamska Država prijeću u defenzivu tijekom čitave godine...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 21:41 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Tuta je napisao/la: BBC je napisao/la: Kurdi uzeli masu toga van grada, ovi nemaju ni morala ni ljudi da ih zaustave. A ni avioni im nisu prijatelji. Mislim da Erdogan grize sebi muda od muke.  Vojni analitičari predviđaju da će nakon ovih događanja plus bombardiranje, koje će se pojačati, Islamska Država prijeću u defenzivu tijekom čitave godine... U Deir-ez- Zoru ni ne napreduju.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 21:56 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Tuta je napisao/la: Vojni analitičari predviđaju da će nakon ovih događanja plus bombardiranje, koje će se pojačati, Islamska Država prijeću u defenzivu tijekom čitave godine...
U Deir-ez- Zoru ni ne napreduju. Prije par mjeseci sam gledao reportažu kako je ostalo jedno jedino uporište Sirijske vojske tamo, neki mudžahedinski glasnogovornik rekao da spremaju veliku ofenzivu na njih. Šta je bilo iz toga, ne znam. Dakle još su tamo?
|
|
Vrh |
|
 |
kelvin
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:04 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
kelvin
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:07 |
|
|
Tuta je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: U Deir-ez- Zoru ni ne napreduju.
Prije par mjeseci sam gledao reportažu kako je ostalo jedno jedino uporište Sirijske vojske tamo, neki mudžahedinski glasnogovornik rekao da spremaju veliku ofenzivu na njih. Šta je bilo iz toga, ne znam. Dakle još su tamo? lijevu stranu drzi sirijska vojska,desnu islamisti http://en.wikipedia.org/wiki/Template:S ... tailed_mapgeneral druz prca bradonje tamo
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:14 |
|
|
Kralj citirao Clint Eastwooda, sjeo u avion i - 'razvalio' ISIL Jordanski kralj Abdullah II. je u SAD-u citirao Clinta Eastwooda iz filma 'Nepomirljivi' i najavio pokolj. U zračnim napadima navodno su ubili 55 ISIL-ovaca Ubit ću svakoga koga vidim. I ne samo njega, nego i njegovu ženu i sve njegove prijatelje. A kuću ću mu spaliti do temelja, rekao je Abdullah II. članovima američkog kongresa u Washingtonu i dodao da će se osvetiti ISIL-u na način kakav dosad nije viđen. Jordanski kralj je tako najavio opću ofenzivu nakon što je ovoga tjedna objavljena šokantna snimka na kojoj pripadnici Islamističke države živog spaljuju zarobljenog jordanskog pilota Moaza Al-Kasasbeha. - Jedino čega se bojim je da ostanem bez goriva ili municije - dodao je Abdullah II. nakon sastanka s Obamom. Nakon povratka u Jordan, u četvrtak je osobno predvodio zračne napade na ciljeve ISIL-a, prenose mediji. U prvim naletima Abdullah i društvo su navodno ubili 55 terorista, među kojima je bio i jedan od njihovih vrhovnih zapovjednika. - Potpuno je bijesan i shvatio je da s tim ljudima nema pregovora. Ima našu punu potporu - rekao je član Kongresa Duncan Hunter. Obama je objavio da će povećati godišnju pomoć Jordanu sa 660 milijuna na milijardu dolara. http://www.24sata.hr/svijet/kralj-citir ... om=preview 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:24 |
|
|
Tuta je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: U Deir-ez- Zoru ni ne napreduju.
Prije par mjeseci sam gledao reportažu kako je ostalo jedno jedino uporište Sirijske vojske tamo, neki mudžahedinski glasnogovornik rekao da spremaju veliku ofenzivu na njih. Šta je bilo iz toga, ne znam. Dakle još su tamo? Jedino s kim se tamo bori Sirijska vojska je ISIS - sirijska vojska ima uporište u par vojnih baza i najveće u zračnoj luci Deir-ez Zora . Prije par mjeseci su islamisti kontrolirali većinu samog grada te obližnja sela a vojska je bila svedena na uski koridor istok-zapad centriran oko zračne luke. U međuvremenu Sirijci su poslali u pojačanje vojsci na terenu elitne jedinice Republikanske Garde te su potisnuli islamiste iz gotovo cijelog grada osim malog džepa uz sami Eufrat - ujedno su i raznijeli most koji je jedina veza tog dijela grada sa "mainlandom" ISISa zbog čega su njihove preostale trupe u gradu u okruženju, Eufrat je pod topničkom kontrolom vojske, a islamisti nemaju dovoljno čamaca za prijevoz oružja i municije ostatcima ISISa. Ujedno je vojska proširila zonu kontrole na važna sela uokolo grada.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:27 |
|
|
kelvin je napisao/la: Tuta je napisao/la: Prije par mjeseci sam gledao reportažu kako je ostalo jedno jedino uporište Sirijske vojske tamo, neki mudžahedinski glasnogovornik rekao da spremaju veliku ofenzivu na njih. Šta je bilo iz toga, ne znam. Dakle još su tamo?
lijevu stranu drzi sirijska vojska,desnu islamisti http://en.wikipedia.org/wiki/Template:S ... tailed_mapgeneral druz prca bradonje tamo Deir ez Zor se nalazi samo na lijevoj strani Eufrata. Desna strana su polja. Da poslali su tog u Siriji podosta poznatog generala tamo. Prije par dana (mislim prekjučer) su iz stožera Sirijske vojske najavili pokretanje operacije za oslobođenje Raqqe iz smjera zapada (snage iz Aleppa), juga(snage iz Homsa i Hame) i jugoistoka(snage koje upravo završavaju posao u Deir-ez Zoru).
|
|
Vrh |
|
 |
kelvin
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 22:31 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: kelvin je napisao/la: lijevu stranu drzi sirijska vojska,desnu islamisti http://en.wikipedia.org/wiki/Template:S ... tailed_mapgeneral druz prca bradonje tamo Deir ez Zor se nalazi samo na lijevoj strani Eufrata. Desna strana su polja. Da poslali su tog u Siriji podosta poznatog generala tamo. Prije par dana (mislim prekjučer) su iz stožera Sirijske vojske najavili pokretanje operacije za oslobođenje Raqqe iz smjera zapada (snage iz Aleppa), juga(snage iz Homsa i Hame) i jugoistoka(snage koje upravo završavaju posao u Deir-ez Zoru). Aha,nisam znao,mislio sam da Eufrat dijeli grad Sto se tice Raqqe,bolje bi bilo da to zasad ne diraju,bolje je da osiguraju zapad zemlje i Alep,no najvaznije je okolicu Damaska ocistiti Raqqu treba na kraju osloboditi
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 23:25 |
|
|
kelvin je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Deir ez Zor se nalazi samo na lijevoj strani Eufrata. Desna strana su polja. Da poslali su tog u Siriji podosta poznatog generala tamo. Prije par dana (mislim prekjučer) su iz stožera Sirijske vojske najavili pokretanje operacije za oslobođenje Raqqe iz smjera zapada (snage iz Aleppa), juga(snage iz Homsa i Hame) i jugoistoka(snage koje upravo završavaju posao u Deir-ez Zoru).
Aha,nisam znao,mislio sam da Eufrat dijeli grad Sto se tice Raqqe,bolje bi bilo da to zasad ne diraju,bolje je da osiguraju zapad zemlje i Alep,no najvaznije je okolicu Damaska ocistiti Raqqu treba na kraju osloboditi Damask je gotov (preostali pobunjenici u gradu mole za primirje i uvjetnu predaju), u većoj mjeri i Aleppo (okružen, pobunjenici u gradu nemaju streljiva ni ostalog materijala), zato mogu preusmjeriti određene snage na Raqqu.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 23:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24381 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
doc je napisao/la: Kralj citirao Clint Eastwooda, sjeo u avion i - 'razvalio' ISIL Jordanski kralj Abdullah II. je u SAD-u citirao Clinta Eastwooda iz filma 'Nepomirljivi' i najavio pokolj. U zračnim napadima navodno su ubili 55 ISIL-ovaca Ubit ću svakoga koga vidim. I ne samo njega, nego i njegovu ženu i sve njegove prijatelje. A kuću ću mu spaliti do temelja, rekao je Abdullah II. članovima američkog kongresa u Washingtonu i dodao da će se osvetiti ISIL-u na način kakav dosad nije viđen. Jordanski kralj je tako najavio opću ofenzivu nakon što je ovoga tjedna objavljena šokantna snimka na kojoj pripadnici Islamističke države živog spaljuju zarobljenog jordanskog pilota Moaza Al-Kasasbeha. - Jedino čega se bojim je da ostanem bez goriva ili municije - dodao je Abdullah II. nakon sastanka s Obamom. Nakon povratka u Jordan, u četvrtak je osobno predvodio zračne napade na ciljeve ISIL-a, prenose mediji. U prvim naletima Abdullah i društvo su navodno ubili 55 terorista, među kojima je bio i jedan od njihovih vrhovnih zapovjednika. - Potpuno je bijesan i shvatio je da s tim ljudima nema pregovora. Ima našu punu potporu - rekao je član Kongresa Duncan Hunter. Obama je objavio da će povećati godišnju pomoć Jordanu sa 660 milijuna na milijardu dolara.http://www.24sata.hr/svijet/kralj-citir ... om=preview  USA voli svoje saveznike. 
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 05 vel 2015, 23:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Tuta je napisao/la: Prije par mjeseci sam gledao reportažu kako je ostalo jedno jedino uporište Sirijske vojske tamo, neki mudžahedinski glasnogovornik rekao da spremaju veliku ofenzivu na njih. Šta je bilo iz toga, ne znam. Dakle još su tamo?
Jedino s kim se tamo bori Sirijska vojska je ISIS - sirijska vojska ima uporište u par vojnih baza i najveće u zračnoj luci Deir-ez Zora . Prije par mjeseci su islamisti kontrolirali većinu samog grada te obližnja sela a vojska je bila svedena na uski koridor istok-zapad centriran oko zračne luke. U međuvremenu Sirijci su poslali u pojačanje vojsci na terenu elitne jedinice Republikanske Garde te su potisnuli islamiste iz gotovo cijelog grada osim malog džepa uz sami Eufrat - ujedno su i raznijeli most koji je jedina veza tog dijela grada sa "mainlandom" ISISa zbog čega su njihove preostale trupe u gradu u okruženju, Eufrat je pod topničkom kontrolom vojske, a islamisti nemaju dovoljno čamaca za prijevoz oružja i municije ostatcima ISISa. Ujedno je vojska proširila zonu kontrole na važna sela uokolo grada. Svaka čast Sirijskoj vojsci. Drago mi je čut.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 06 vel 2015, 01:40 |
|
|
lider30 je napisao/la: Jebat će im Jordanci majku. Vidim da su dobro ljuti na njih.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 06 vel 2015, 16:06 |
|
|
Sad se za ove majmune iz Animal State "neočekivano" pojavio jedan drugi vrlo velik problem. Turci izgleda izgubili interes da čuvaju granicu oko Kobane (čudi to zar ne ?), i sad se Kobane i okolica koristi za vojnu obuku novaka koji tek dolaze izvana. Masa ih ušla u grad. I kad se to sve pošalje na crtu DAESH će imati puno većih problema.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 08 vel 2015, 00:14 |
|
|
U jednu ruku mi je drago da su se Kurdi tamo oslobodili, ali njihovo vodstvo - marksizam, feminizam, itd. Najdekadentnije ljevičarenje. Pogledaj samo.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 08 vel 2015, 00:19 |
|
|
A što me boli kurac. To misle za sebe držati, ne izvoziti okolo. Ako njima dobro, dobro i meni. Tebi stvarno dosadno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 08 vel 2015, 02:09 |
|
|
Tuta je napisao/la: U jednu ruku mi je drago da su se Kurdi tamo oslobodili, ali njihovo vodstvo - marksizam, feminizam, itd. Najdekadentnije ljevičarenje. Pogledaj samo. U svakom slučaju kurdski izbor, a koji s obzirom na stanje u ostatku Iraka čini se solidno funkcionira. Odakle ti ta neocon potreba da se miješaš u njihiv odabir? Osim toga, ako je izbor između islamuzma i light marksizma uvijek potonji. I njihov feminizam uopće nije dekadentan u mjeri u kojoj je to zapadni. Prvenstveno, na tom području su žene itekako ugrožene, od različitih mogućnosti obrazovanja do toga da nemsju ni osnovna građanska prava. Kurdski je feminizam zato potreban, a i zanimljivo je da se on sastoji u tome da žene imaju ista prava i obveze, a ne kao kod nas da traže ravnopravnost na visokim pozicijama u gospodarstvu i politici, a istodobno preuzimaju solidno plaćene i sigurne poslove u javnom sektoru i tu naravno ne vide problem.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 08 vel 2015, 21:57 |
|
|
volvoks je napisao/la: Tuta je napisao/la: U jednu ruku mi je drago da su se Kurdi tamo oslobodili, ali njihovo vodstvo - marksizam, feminizam, itd. Najdekadentnije ljevičarenje. Pogledaj samo. U svakom slučaju kurdski izbor, a koji s obzirom na stanje u ostatku Iraka čini se solidno funkcionira. Odakle ti ta neocon potreba da se miješaš u njihiv odabir? Osim toga, ako je izbor između islamuzma i light marksizma uvijek potonji. I njihov feminizam uopće nije dekadentan u mjeri u kojoj je to zapadni. Prvenstveno, na tom području su žene itekako ugrožene, od različitih mogućnosti obrazovanja do toga da nemsju ni osnovna građanska prava. Kurdski je feminizam zato potreban, a i zanimljivo je da se on sastoji u tome da žene imaju ista prava i obveze, a ne kao kod nas da traže ravnopravnost na visokim pozicijama u gospodarstvu i politici, a istodobno preuzimaju solidno plaćene i sigurne poslove u javnom sektoru i tu naravno ne vide problem. Ovo nije neocon potreba, ovo je potreba svakog razumnog čovjeka da ukaže na greške određenog sustava, pa neka ga prihvaćaju ili ne prihvaćaju. Nemam ništa niti protiv podupiranja određenih snaga od strane druge države, toga je bilo i biti će. Meni se taj utjecaj ne mora sviđati (npr. uloga SAD-a u BiH mi se ne sviđa), ali takih će utjecaja uvijek bit. Zašto da mi braniš da ja preferiram neku drugu opciju? Pa upravo i jest feminizam da se nameću ista prava i iste obveze. To jednostavno ne fukcionira niti u najfeminiziranijim državama. To su pokušali Izraelci napraviti, pa je ispala totalna katastrofa. Zašto dva puta raditi iste greške radi lude ideologije? Ali nema veze. Kod Kurda je prisutan trash marksizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 10 vel 2015, 23:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80121 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovaj bi rat bi lako mogao potrajati i 10 godina. Vec je na pola puta.
Assad, koji je najjaci, ne zeli se zrtvovati previse za razne vukojebine. Uglavnom se koncentrirao na ono sto vrijedi - Aleppo i okolicu Damaska. Mislim da nikad nece ici svu Siriju cistiti jer jednostavno stanovnistvo u istocnom dijelu Sirije nikada ga nece podrzavati i samo bi izgubio vlast kada bi njih ukonponirao.
S druge strane ISIS je nekoliko puta motiviraniji/ludji i spreman daleko vise zrtvovati, oko 20% vojnika im je poginulo, ali su malobrojni (na 1 ISIS terorista dolazi 6 Assadovih vojnika i 2 pobunjenicka). Plus isto ih je toliko na zapadu Iraka (mozda i dvostruko toliko) i cine kontinuum.
Znaci vise manje su svi ukopani i fronte dobro formirane, ratna mapa sirije danas i onda prije godinu dana je skoro identicna.
Naravno, postoji blaga generalna tendencija da Assad dobija, ali ovim tempom do 2020 ce mu trebati da samo Aleppo stavi pod potpunu kontrolu. Zapravo, zadnja 2 mjeseca uglavnom biljezi manje gubitke i nije uspio konsolidirati ni ono osvojeno. On ni ne zeli sve uzeti, ali "zelene" i "crne" interesira ono sto on drzi i stalno ce ga napadati.
Najveca komedija je da stalno ti gradici na fronti prelaze iz jedne u drugu ruku, iz druge u trecu, pa onda nazad u prvu ruku, i tako par stotina ili par tisuca ljudi da svoj zivot radi par mjeseci kontrole nekog gradica, koji odmah prelazi u slijedece ruke.
Ako se malo poigramo s matematikom civilnih zrtava i poginulih vojnika, ispada da jedan ljudski zivot u Siriji vrijedi par sati vremena kontrole nekog gradica od 10 000 stanovnika.
Oprostit cete mi na malo tendencioznom pogledu, ali otprilike je to to.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 10 vel 2015, 23:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80121 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kurdi imaju najmocniju avijaciju u Siriji. Nije ni cudno sto stalno prosiruju ono svoje "Orasje" na granici s Turskom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 11 vel 2015, 00:05 |
|
|
Čuješ nisam pretjerano siguran u ovo da Assad ne kani vratiti neke druge gradove osim gore nabrojanih (potez Damask - Aleppo - Sredozemlje) . Najbolje ti to govori napori uloženi u povratak Deir ez Zora koje sam opisao na prethodnoj stranici. Govorka se i da se vojska pregrupira za napad na Raqqu u isto vrijeme kad Iračani i Kurdi napadnu Mosul teško da će ISIL moći zaustaviti obje velike ofenzive.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|