|
|
Stranica: 21/334.
|
[ 8338 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko Arapa uopće podržava Assada? Da li dobar dio njegove vojske čine Arapi? Čini mi se da je to neka Sunni-Shia mržnja. Na Siriji se prelama zbog Irana. Ti Sunni muslimani bi slavili da Ameri bace atomsku na Teheran. Sve je to ludo 300%.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63842 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Kurdi su po strani, oni su zauzeli područja u kojima žive i tamo nema ulaska ni Asadovcima, ni pobunjenicima (iako stvarno ne znam je li to pravi naziv, s obzirom da su mahom plaćenici uvezeni sa strane).
Arapi su svi osim Kurda, Asiraca, Turkmena i još par manjina, dakle kršćani ili kako ih zovu Levantinci, Aleviti, nešto sitno šijita i druza i naravno suniti. samo što je to za njih u ovom trenutku bitno otprilike onoliko koliko je Srbima, Hrvatima i Bošnjacima 1993. godine bilo bitno što su svi Slaveni. uz Asada su Aleviti, šijiti, kršćani i sekularni suniti, koji su očito ako ne većina među svim sunitima, onda dobar udio, u svakom slučaju Asada podržava zasigurno preko 50% stanovništva jer nema šanse da bi u drugom slučaju s ovakvom lakoćom držao Alepo i Damask, dva velegrada u kojima su suniti uvjerljiva većina. možda bi bilo najbolje reći da je većina stanovništva po strani, ali ovi koji uzimaju oružje se uglavnom dijele po gore navedenoj matrici. sumnjam da bi išta ostalo od pobune kad bi se izbacili stranci iz Sirije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Bilo mi je čudno da u Damasku uopće nema Alevita, a žilava provladina utvrda. Da očito su sekularni suniti na strani Assada.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:37 |
|
|
|
Pitanje za milijun €€. Zašto zapadne vlade i tajne službe žele sharia zakone u svim tim muslimanskim državama ? Mora postojati razlog, ništa se ne događa spontano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Koliko Arapa uopće podržava Assada? Da li dobar dio njegove vojske čine Arapi? Čini mi se da je to neka Sunni-Shia mržnja. Na Siriji se prelama zbog Irana. Ti Sunni muslimani bi slavili da Ameri bace atomsku na Teheran. Sve je to ludo 300%. Sunitsko-Šijitska* Ne bi, za takav čin Amerike bi dobili palež ambasada, no reakcija bi bila onakva kakvom si je ti opisao da to učini KSA...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:39 |
|
|
volvoks je napisao/la: BBC je napisao/la: Čini mi se da je to neka Sunni-Shia mržnja. Na Siriji se prelama zbog Irana. Ti Sunni muslimani bi slavili da Ameri bace atomsku na Teheran. Sve je to ludo 300%.
Sunitsko-Šijitska* Ne bi, za takav čin Amerike bi dobili palež ambasada, ni reakcija bi bila onakva kakvom si je ti opisao da to učini KSA... Perec, idi čitaj Wikileaks dokumente i ne seri.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 16:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Pitanje za milijun €€. Zašto zapadne vlade i tajne službe žele sharia zakone u svim tim muslimanskim državama ? Mora postojati razlog, ništa se ne događa spontano. istina, to je pitanje svih pitanja, a malo tko će dati pravi odgovor na njega. neki zagovaraju, na Zapadu, modernizaciju islama, ali događa se upravo suprotan trend, sve više jača selafizam, najekstremnija grana islama otkad je te religije. već sad su druga po snazi politička opcija u Egiptu iza Muslimanskog bratstva na čelu s Morsijem. znaš koliko je sati kad je Morsi umjerena struja. uskoro očekujem da Jordan upadne u slične probleme, nema nikakvog razloga da ga selafije mimoiđu. taj isti Jordan se vodi kratkoročnim ciljevima, pa naoružava selafije u borbi protiv Asada, ali kratkog je vijeka. jedino ne znam imaju li potencijal uzdrmati Tursku, ali ni to nije isključeno ako jednog dana postanu dio vlasti ili cijela vlast u nekoj od arapskih zemalja, iako i već sad su de facto dio vlasti u Egiptu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 17:38 |
|
|
Večernjakov reporter u paklu Damaska 'Tuku nas vašim oružjem, ali ne ljutimo se na Hrvate' Piše: Iz Damaska Hassan Haidar Diab/VLM Četvrti put od izbijanja sukoba u Siriji posjetio sam glavni sirijski grad Damask u kojem je situacija sve teža. Kad sam bio prošli put, prije pet mjeseci, kada su stanovnici glavnog sirijskog grada živjeli kao da u Siriji uopće nema rata, trgovi i kafići bili su puni, a danas je situacija posve drugačija. Naime, pobunjenici su udaljeni samo 10-ak kilometara od središta grada te minobacačkim granatama zasipaju gradske četvrti. Strah u kosti stanovnicima Damaska utjerali su i bombaši samoubojice pa samo najhrabriji izlaze na ulice. Cijeli je grad postao vojna zona. Posvuda je vojska, policija i snage sigurnosti. Odjekuju eksplozijeLjudi su depresivni, ne vjeruju da će rat uskoro završiti unatoč tome što je u posljednje vrijeme sirijska režimska vojska odana Al-Assadu zabilježila uspjeh na vojnom polju te uspjela potisnuti pobunjenike u provinciji Homs, gradu Dara... Ovaj put bilo se teže probiti do samog centra jer su vojni punktovi na svakom koraku, a državnu cestu koja vodi od libanonske granice do Damaska osiguravaju tenkovi i teški oklopni transporteri te helikopteri koji nadziru cijelo područje. Dok sam pisao ovaj tekst, desetak je eksplozija potreslo grad. Cijene su drastično porasle je jer se dolar prema sirijskoj liri udvostručio pa je živjeti u Damasku skupo. Taksist Hassan, koji me vozio od periferije grada gdje me ostavio taksist koji me dovezao iz Beiruta, do hotela u kojem sam se smjestio tražio je tisuću sirijskih lira. Prošli put ta je vožnja stajala 200 lira. – Sve je poskupjelo. Litra benzina koja je koštala 40 lira sada stoji 160. Radim 24 sata na dan i ne mogu prehraniti obitelj. Bogati Sirijci napustili su grad i otišli. Da ja imam novca, i ja bih otišao i odveo obitelj jer grad više nije siguran za život – rekao je Hassan, koji je izbjegao iz svoje raskošne kuće s periferije prije 17 mjeseci te sada živi s obitelji kao izbjeglica. – Žalosno je da se ne mogu vratiti u dom u svom gradu. Poželio sam svoj krevet. Kada sam napustio kuću, vjerovao sam da ću se za tjedan dana vratiti. Evo već je prošlo punih 17 mjeseci i nema nikakvih naznaka o povratku – tužnim i drhtavim glasom govorio je Hassan. Sve je to politikaNakon fotografiranja prišao mi je zapovjednik Fuad i zatražio dokumente. Kada je vidio hrvatsku putovnicu, odmahujući glavom, rekao je: – Vaše naoružanje, koje je stiglo iz Hrvatske za pobunjenike, dodatno je zakompliciralo situaciju u Siriji i nama, kao vojsci, poraz učinilo težim. Bez obzira na sve, mi se ne ljutimo na Hrvate, i dalje ih smatramo prijateljskim narodom te ste uvijek dobrodošli u našu domovinu. Sve je to politika zbog koje stradavaju nevini ljudi. Ako je Hrvatska izravno dala oružje pobunjenicima, uvjeren sam da je to bilo mimo njene volje – kazao je zapovjednik Fuad. http://www.vecernji.hr/vijesti/tuku-nas ... nak-553765
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 17:44 |
|
|
|
Veliki problem Al Assadu je što je Sirija zapravo jako gusto naseljena i ima dosta gradova od 50 000-100000 stanovnika, a takvi nisu lako prelazili u protivničke ruke u zadnjem ratu na našim prostorima... Urbano ratovanje zahtijeva puno više energije i ljudstva, no u zadnje vrijeme se ipak vide nekakvi pomaci...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 17:45 |
|
|
dudu je napisao/la: BBC je napisao/la: Pitanje za milijun €€. Zašto zapadne vlade i tajne službe žele sharia zakone u svim tim muslimanskim državama ? Mora postojati razlog, ništa se ne događa spontano. istina, to je pitanje svih pitanja, a malo tko će dati pravi odgovor na njega. neki zagovaraju, na Zapadu, modernizaciju islama, ali događa se upravo suprotan trend, sve više jača selafizam, najekstremnija grana islama otkad je te religije. već sad su druga po snazi politička opcija u Egiptu iza Muslimanskog bratstva na čelu s Morsijem. znaš koliko je sati kad je Morsi umjerena struja. uskoro očekujem da Jordan upadne u slične probleme, nema nikakvog razloga da ga selafije mimoiđu. taj isti Jordan se vodi kratkoročnim ciljevima, pa naoružava selafije u borbi protiv Asada, ali kratkog je vijeka. jedino ne znam imaju li potencijal uzdrmati Tursku, ali ni to nije isključeno ako jednog dana postanu dio vlasti ili cijela vlast u nekoj od arapskih zemalja, iako i već sad su de facto dio vlasti u Egiptu. SDB i ja smo to već rezimirali. Amerikanci se boje da više neće biti u stanju da kontrolišu nepodobne države, pa im je logika da je bolje da ih unište za duži rok nego da pokušaju da instaliraju neku svoju nepopularnu vladu. Primjeri: Irak, Libija, Egipat, Srbija...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 17:50 |
|
|
volvoks je napisao/la: Veliki problem Al Assadu je što je Sirija zapravo jako gusto naseljena i ima dosta gradova od 50 000-100000 stanovnika, a takvi nisu lako prelazili u protivničke ruke u zadnjem ratu na našim prostorima... Urbano ratovanje zahtijeva puno više energije i ljudstva, no u zadnje vrijeme se ipak vide nekakvi pomaci... dovoljno je reći da je Vukovar najveće mjesto koje je izravno palo iz ruku jedne vojske u ruke druge, ali u kojim okolnostima. ne samo da je potrebno silno ljudstvo i tehnika, nego i nebrojene žrtve koje je malo tko spreman podnijeti, pogotovo ako se radi o nejasnim ciljevima u ratu, a meni se čini da nijedni, ni drugi nisu baš 100% na čistu za što se točno bore i kakva se budućnost sprema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 17:55 |
|
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: istina, to je pitanje svih pitanja, a malo tko će dati pravi odgovor na njega. neki zagovaraju, na Zapadu, modernizaciju islama, ali događa se upravo suprotan trend, sve više jača selafizam, najekstremnija grana islama otkad je te religije. već sad su druga po snazi politička opcija u Egiptu iza Muslimanskog bratstva na čelu s Morsijem. znaš koliko je sati kad je Morsi umjerena struja. uskoro očekujem da Jordan upadne u slične probleme, nema nikakvog razloga da ga selafije mimoiđu. taj isti Jordan se vodi kratkoročnim ciljevima, pa naoružava selafije u borbi protiv Asada, ali kratkog je vijeka. jedino ne znam imaju li potencijal uzdrmati Tursku, ali ni to nije isključeno ako jednog dana postanu dio vlasti ili cijela vlast u nekoj od arapskih zemalja, iako i već sad su de facto dio vlasti u Egiptu.
SDB i ja smo to već rezimirali. Amerikanci se boje da više neće biti u stanju da kontrolišu nepodobne države, pa im je logika da je bolje da ih unište za duži rok nego da pokušaju da instaliraju neku svoju nepopularnu vladu. Primjeri: Irak, Libija, Egipat, Srbija... lako moguće, a ljubitelji teorije zavjere bi dodali da se sprema obračun s islamom u dogledno vrijeme. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 svi 2013, 23:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: volvoks je napisao/la: Veliki problem Al Assadu je što je Sirija zapravo jako gusto naseljena i ima dosta gradova od 50 000-100000 stanovnika, a takvi nisu lako prelazili u protivničke ruke u zadnjem ratu na našim prostorima... Urbano ratovanje zahtijeva puno više energije i ljudstva, no u zadnje vrijeme se ipak vide nekakvi pomaci... dovoljno je reći da je Vukovar najveće mjesto koje je izravno palo iz ruku jedne vojske u ruke druge, ali u kojim okolnostima. ne samo da je potrebno silno ljudstvo i tehnika, nego i nebrojene žrtve koje je malo tko spreman podnijeti, pogotovo ako se radi o nejasnim ciljevima u ratu, a meni se čini da nijedni, ni drugi nisu baš 100% na čistu za što se točno bore i kakva se budućnost sprema. 100 000 Sirijaca gine samo zato što se ne mogu dogovoriti tko će biti vlada (nešto što se inače radi na izborima). Etnički sukobi ovdje nisu toliki faktor, barem ne kod većinskih sunita kojih je 60% u Siriji, kada pola sunita podržava Assada a pola ne.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
rastko
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 16 svi 2013, 01:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: dovoljno je reći da je Vukovar najveće mjesto koje je izravno palo iz ruku jedne vojske u ruke druge, ali u kojim okolnostima. ne samo da je potrebno silno ljudstvo i tehnika, nego i nebrojene žrtve koje je malo tko spreman podnijeti, pogotovo ako se radi o nejasnim ciljevima u ratu, a meni se čini da nijedni, ni drugi nisu baš 100% na čistu za što se točno bore i kakva se budućnost sprema.
100 000 Sirijaca gine samo zato što se ne mogu dogovoriti tko će biti vlada (nešto što se inače radi na izborima). Etnički sukobi ovdje nisu toliki faktor, barem ne kod većinskih sunita kojih je 60% u Siriji, kada pola sunita podržava Assada a pola ne. Na jednoj strani su (mudzahedini,talibani,Al Qaida)salafisti i tzv.zapadne demokrate (CIA,BIA) i sakali okolo sa druge je jedan apsolutni monarhista ,hriscani i razne manjine koje znaju ako glavonja izgubi glavu njihova zemlja ide u pakao i robstvo a oni sami nestaju brze od Srba tokom traktorijade Sto se tice etickog elementa da ga ima Sirijska Armija bi se vec odavno raspala ali ce biti znacajan sto duze rat nastavi,docice do nepomirenih dugova......sto je uglavnom i cilj ove NATO vezbe ,raspasti zemlju i potom deliti.Razlika izmedu Juge i Sirije je da je Juga bila osudena na propast sa narodina koji jednostavno nemogu zajedno .Glavne razlike su u Siriji ali niko nije vodio bioloski rat da pobije Sunite,niti je to pokusavo dvaput sa dobrim uspehom,glavonja koji je Alavit nije gledo da oduzima Sunitima njihovu zemlju da ih proteruje da bi pripremio pod da ih istebi...............Imaju sve u svemu dobru sansu da sacuvaju zemlju i izbegnu ropstvo ako se Rusi ne povuku sto je pod ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
rastko
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 16 svi 2013, 01:43 |
|
|
dudu je napisao/la: volvoks je napisao/la: Veliki problem Al Assadu je što je Sirija zapravo jako gusto naseljena i ima dosta gradova od 50 000-100000 stanovnika, a takvi nisu lako prelazili u protivničke ruke u zadnjem ratu na našim prostorima... Urbano ratovanje zahtijeva puno više energije i ljudstva, no u zadnje vrijeme se ipak vide nekakvi pomaci... dovoljno je reći da je Vukovar najveće mjesto koje je izravno palo iz ruku jedne vojske u ruke druge, ali u kojim okolnostima. ne samo da je potrebno silno ljudstvo i tehnika, nego i nebrojene žrtve koje je malo tko spreman podnijeti, pogotovo ako se radi o nejasnim ciljevima u ratu, a meni se čini da nijedni, ni drugi nisu baš 100% na čistu za što se točno bore i kakva se budućnost sprema. Asadu,Alavitima,Hriscanima pa i Sunitima ,bar vecini su ciljevi jasni,sacuvati glavu,moc,zemlju i narod Ovi drugi,pa tu ih ima milion,od islamskog svetog rata do prodaje guz,,, zapadu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
rastko
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 16 svi 2013, 01:45 |
|
|
dudu je napisao/la: Večernjakov reporter u paklu Damaska 'Tuku nas vašim oružjem, ali ne ljutimo se na Hrvate' Piše: Iz Damaska Hassan Haidar Diab/VLM Četvrti put od izbijanja sukoba u Siriji posjetio sam glavni sirijski grad Damask u kojem je situacija sve teža. Kad sam bio prošli put, prije pet mjeseci, kada su stanovnici glavnog sirijskog grada živjeli kao da u Siriji uopće nema rata, trgovi i kafići bili su puni, a danas je situacija posve drugačija. Naime, pobunjenici su udaljeni samo 10-ak kilometara od središta grada te minobacačkim granatama zasipaju gradske četvrti. Strah u kosti stanovnicima Damaska utjerali su i bombaši samoubojice pa samo najhrabriji izlaze na ulice. Cijeli je grad postao vojna zona. Posvuda je vojska, policija i snage sigurnosti. Odjekuju eksplozijeLjudi su depresivni, ne vjeruju da će rat uskoro završiti unatoč tome što je u posljednje vrijeme sirijska režimska vojska odana Al-Assadu zabilježila uspjeh na vojnom polju te uspjela potisnuti pobunjenike u provinciji Homs, gradu Dara... Ovaj put bilo se teže probiti do samog centra jer su vojni punktovi na svakom koraku, a državnu cestu koja vodi od libanonske granice do Damaska osiguravaju tenkovi i teški oklopni transporteri te helikopteri koji nadziru cijelo područje. Dok sam pisao ovaj tekst, desetak je eksplozija potreslo grad. Cijene su drastično porasle je jer se dolar prema sirijskoj liri udvostručio pa je živjeti u Damasku skupo. Taksist Hassan, koji me vozio od periferije grada gdje me ostavio taksist koji me dovezao iz Beiruta, do hotela u kojem sam se smjestio tražio je tisuću sirijskih lira. Prošli put ta je vožnja stajala 200 lira. – Sve je poskupjelo. Litra benzina koja je koštala 40 lira sada stoji 160. Radim 24 sata na dan i ne mogu prehraniti obitelj. Bogati Sirijci napustili su grad i otišli. Da ja imam novca, i ja bih otišao i odveo obitelj jer grad više nije siguran za život – rekao je Hassan, koji je izbjegao iz svoje raskošne kuće s periferije prije 17 mjeseci te sada živi s obitelji kao izbjeglica. – Žalosno je da se ne mogu vratiti u dom u svom gradu. Poželio sam svoj krevet. Kada sam napustio kuću, vjerovao sam da ću se za tjedan dana vratiti. Evo već je prošlo punih 17 mjeseci i nema nikakvih naznaka o povratku – tužnim i drhtavim glasom govorio je Hassan. Sve je to politikaNakon fotografiranja prišao mi je zapovjednik Fuad i zatražio dokumente. Kada je vidio hrvatsku putovnicu, odmahujući glavom, rekao je: – Vaše naoružanje, koje je stiglo iz Hrvatske za pobunjenike, dodatno je zakompliciralo situaciju u Siriji i nama, kao vojsci, poraz učinilo težim. Bez obzira na sve, mi se ne ljutimo na Hrvate, i dalje ih smatramo prijateljskim narodom te ste uvijek dobrodošli u našu domovinu. Sve je to politika zbog koje stradavaju nevini ljudi. Ako je Hrvatska izravno dala oružje pobunjenicima, uvjeren sam da je to bilo mimo njene volje – kazao je zapovjednik Fuad. http://www.vecernji.hr/vijesti/tuku-nas ... nak-553765Dobro informisani ti u Siriji ,svi andeli oprastanja a jos i obavesteni,mislio sam da neznaju ni gde je Balkan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 11:45 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:11 |
|
|
padoše prvi šehidi na Alahovom putu iz Sandžaka, i odmah dvojica. Za jednog od njih, koga naziva Ebu Merdija, kaže da je ostavio ženu i petoro dece da bi otišao u Siriju da brani “slabe i potlačene”. - Kakav je samo to iman kada ostaviš ženu,četiri ćerkice i jednog sina koji ima oko godinu dana – piše u oproštajnom tekstu nepoznati autor, i sam učesnik borbi u Siriji. http://www.telegraf.rs/vesti/704147-mud ... i-u-siriji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:44 |
|
|
|
Sve je to ludo. Izašao video pucaju u glavu zarobljenim sirijskim vojnicima, sude im po sharia zakonima. U USA uhitili još jednog. U Pakistanu (jedan u nizu) bombaških atentata, 10 mrtvih, masa ranjenih, 2 džamije uništene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:52 |
|
|
|
Amerima svaka čast na pokretanju sunitsko-šijitskog sukoba, nisu mogli smislit bolji način za sjebavanje muslimana za iduća desetljeća. još uvijek su to sukobi niskog inteziteta, ali u njima je pola Bliskog istoka, od Iraka, Sirije, Libanona, Saudijske Arabije, Jemena, Bahreina, pa sve do Pakistana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:53 |
|
|
|
Ne znam baš je li zbog toga. Ali eto, jedna od otvorenih teorija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:54 |
|
|
Etnički raspored Sirije i Libanona. Nisam siguran tko je u koaliciji s kime, pretpostavljam Alaviti i Kršćani jer im se područja naslanjaju. Kurdi su izdvojeni a Druze ne znam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne znam baš je li zbog toga. Ali eto, jedna od otvorenih teorija. u Iraku je sve započelo, sjeme sukoba je tamo postavljeno, sad mogu destabilizirat svaku zemlju u kojoj izmješano žive suniti i šijiti za kratko vrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 svi 2013, 16:57 |
|
|
|
Druzi su uvijek odani državi u kojoj žive, oni su jedini muslimani (uvjetno rečeno jer je u pitanju sekta koju suniti ne priznaju za muslimane) u Izraelu koji služe vojni rok u IDF-u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 svi 2013, 00:07 |
|
|
|
Počela je velika akcija čišćenja džihadista. Strateški važan grad Qusayr pred padom.
"Naši" vehabije uzalud ginuli.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|