HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 21:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 324  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 09 pro 2024, 01:02 

Nisam mnogo pratio stanje u Siriji od doba ISILA, no večeras sam malo istražio, te mi ovo na kraju sve liči na iransko-ruski igrokaz. Čini mi se kako je cilj uskrsnuti isil koji će krenuti na Izrael i amerikance u regiji, kako bi se NATO / USA usredotočili na spašavanje Izraela i ostavili Ukrajinu na cjedilu (kao da već nisu). Svjesni su toga Izrael i US, koji su danas počeli panično lupati potencijalne islamističke baze.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 01:05 

Na kraju će rusi zamutiti u našoj regiji.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 01:11 

Dodaj na to da je preko 60% Europe pun k i muslimana i Anglosasa podjednako. Anglosase možda Trump uspije spasit odmazde, ostalim mrka kapa.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 01:19 

Na turskoj tv, jedna od drzavnih, regularno dovode analiticare koji uz kartu prognoziraju Tursku okupaciju cijelkog Kipra, cijele Grcke, Bugarske, sjevernog Iraka, sjeverne Sirije, Armeniju, Gruziju.

Izgleda su u euforiji, ali nemaju nikakve pretenzije prema "zlikovackom Izraelu" :D

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 01:23 

MiB je napisao/la:
Nisam mnogo pratio stanje u Siriji od doba ISILA, no večeras sam malo istražio, te mi ovo na kraju sve liči na iransko-ruski igrokaz. Čini mi se kako je cilj uskrsnuti isil koji će krenuti na Izrael i amerikance u regiji, kako bi se NATO / USA usredotočili na spašavanje Izraela i ostavili Ukrajinu na cjedilu (kao da već nisu). Svjesni su toga Izrael i US, koji su danas počeli panično lupati potencijalne islamističke baze.

Izrael nije isključen iz tog igrokaza i dilova. Možemo samo nagađati ko se s kim dogovorio i kako. Da država padne za sedam dana bez ispaljenog metka? Možemo ovako nagađati i sekat se po internetu. Neko će i pogodit ili bit najbliži realnom stanju i ispast će najpametniji :zubati

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 03:33 

tetejac je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Izrael nije isključen iz tog igrokaza i dilova. Možemo samo nagađati ko se s kim dogovorio i kako. Da država padne za sedam dana bez ispaljenog metka? Možemo ovako nagađati i sekat se po internetu. Neko će i pogodit ili bit najbliži realnom stanju i ispast će najpametniji :zubati

Nema ovo tko drugi biti nego Amerikanci/Izrael

Ako su Turci ivako sta izveli ispod nosa Rusima i Iranu onda imaju muda do poda

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 05:40 

@Lucho, čudno da.

Što se tiče ostatka...
Priča s Putinom u Ukrajini je bila kao radi plina?
E pa sad je to demode, preko ovakve Sirije ide katarski plin...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 09:00 

MiB je napisao/la:

Covering the tracks.

Kao što je onomad Britanija bila "najveće muhamedansko carstvo", to su sada USA i Izrael.

Zahvaljujući amerima imamo dvije šerijatske države.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 09:12 

Citat:
Također je rekao da je preuzimanje vlasti od strane pobunjenika također pobjeda "za cijelu islamsku naciju", u video izjavi koju su pobunjenici podijelili na Telegramu.

"Danas se Sirija pročišćava", rekao je, dodajući da je "ova pobjeda rođena od ljudi koji su čamili u zatvoru, a mudžahedini (borci) su raskinuli njihove lance".

Rekao je da je pod Assadom Sirija postala mjesto za "iranske ambicije, gdje je sektaštvo rašireno", misleći na Assadove saveznike Iran i Hezbolah.

Kao prava mala kujica.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 09:44 

MiB je napisao/la:

Vrlo originalno.

Imaš mašte, trebao si postati pisac.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 09:46 

Citat:
BRZEZINSKI: A plausible scenario for a military collision with Iran involves Iraqi failure to meet the benchmarks followed by accusations of the Iranian responsibility for the failure, then by some provocation in Iraq or a terrorist act in the United States blamed on Iran, culminating in a “defensive” US military action against Iran that plunges a lonely America into a spreading and deepening quagmire eventually ranging across Iraq, Iran, Afghanistan and Pakistan.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 10:03 

MiB je napisao/la:
Na kraju će rusi zamutiti u našoj regiji.

Kakav bi to volej bio da se rjesi proruski faktor u BiH.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 10:11 

Citat:
And neither do you regret having supported Islamic fundamentalism, which has given arms and advice to future terrorists?

B : What is more important in world history? The Taliban or the collapse of the Soviet empire? Some agitated Moslems or the liberation of Central Europe and the end of the cold war?

Q : “Some agitated Moslems”? But it has been said and repeated: Islamic fundamentalism represents a world menace today...

B: Nonsense! It is said that the West has a global policy in regard to Islam. That is stupid: There isn’t a global Islam. Look at Islam in a rational manner, without demagoguery or emotionalism. It is the leading religion of the world with 1.5 billion followers.

But what is there in common among fundamentalist Saudi Arabia, moderate Morocco, militarist Pakistan, pro-Western Egypt, or secularist Central Asia? Nothing more than what unites the Christian countries...

Isječak iz intervjua sa Brzezinskim.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 10:39 

Od svih mogućih strana ,daleko je najviše profitirao Izrael jer je ovim potezom dugorocno osigurao mir kao i mogućnost za dalju ekspanziju u Gazi.

Tu je još i Turska koja će dobar dio Sirije imat pod svojom indirektnom kontrolom. Također ,trenutni raspored moći u Siriji je pogodan za nastanak nekog većeg rata jer će svaka od sila tražit veći dio kolača za sebe.

Daleko najveći luzer je ispao Iran te se isti vise i ne smatra za nešto ozbiljno.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 10:50 

Par pitanja za bolje upucene.
Ma da ovde nije nitko upucen nego samo navijacki najavljuju neke stvari.
1. Zasto je Israel profitirao? Sta vam daje sigurnost da upravo ovi fundamentalisti nece krenut na Israel za 2-3 godine kad se ucvrste u Siriji ?

2. Neki su ovo najavljivali kao veliki poraz Rusije i pisali kako Rusi bijeze iz Sirije, pa izgleda da su ostali i da im je cak nova vlada dala zeleno svijetlo da ostave baze u Siriji. Jel onda moguce da se ovo desilo uz odobroenje Rusije ? Mozda su ovaj put Rusi preduhitrili Amere i odradili jedan "Regime change" u svoju korist?

3. Koje su predpostavke sta ce se desit sa Kurdima ?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 11:09 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Par pitanja za bolje upucene.
Ma da ovde nije nitko upucen nego samo navijacki najavljuju neke stvari.
1. Zasto je Israel profitirao? Sta vam daje sigurnost da upravo ovi fundamentalisti nece krenut na Israel za 2-3 godine kad se ucvrste u Siriji ?

2. Neki su ovo najavljivali kao veliki poraz Rusije i pisali kako Rusi bijeze iz Sirije, pa izgleda da su ostali i da im je cak nova vlada dala zeleno svijetlo da ostave baze u Siriji. Jel onda moguce da se ovo desilo uz odobroenje Rusije ? Mozda su ovaj put Rusi preduhitrili Amere i odradili jedan "Regime change" u svoju korist?

3. Koje su predpostavke sta ce se desit sa Kurdima ?

.Kad su to "fundamentalisti" napali Izrael, ili najavili tako nešto? Prije očekuj uvođenje šerijata u Turskoj, ako u sljedećim mahinacijama ne budu mirni uz nogu.

Vidi đavla, i Rusi i Zapad, ti ljuti neprijatelji, profitirali :)

Sjeća li se tko NATO aspiracija pulena na početku svoje diktature u Rusiji?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 11:33 

Napisao sam da su ovdje sigurno u igri neki širi dogovori i preslagivanja jer jednostavno Sirija nije mogla tako lako i brzo pasti.

Podsjetit ću neke koji projiciraju svoje navijačke aspiracije, a u isto vrijeme ne pamte i ne povezuju događaje ili ih potpuno krivo interpretiraju.
Glavni razlog ulaska Rusije u zaštitu Sirije je plinovod koji je trebao ići trasom Katar-Saudijska Arabija-Jordan-Sirija-Turska https://www.news.com.au/world/middle-ea ... b63a9afb74
Sirija je to odbila jer su imali dogovor s Iranom, a vjerojatno i s Rusijom.
Rusija ulazi u rat i spašavanjem Assada spriječava taj plinovod koji bi im bio konkurentski.

Turska dolazak Rusije dočekuje dosta neprijateljski i u prosincu 2015. ruši ruski Suhoj. Nekoliko mjeseci KASNIJE u srpnju 2016. u Turskoj se događa puč kojim zapad želi srušiti Erdogana. Ruske obaviještajne službe genijalno to koriste i uz pomoć Irana spašavaju Erdogana.
Otada se Erdogan i Putin o svemu dogovaraju. Već iduće 2017. dogovoren je plinovod Turski tok koji je dovršen 2020. Turska je umjesto katarskog dobila ruski plin.

Iako se i meni osobno čini da Turska nadigrava Rusiju po pitanju Kavkaza (poraz Armenije) pa sad i ovo u Siriji, ali Rusi očito i dalje imaju suradnju s njima. Jeli u pitanju mir radi Krima ili nešto drugo saznat će se. I ako ste nekoga spasili doslovno, onda teško da bi se taj mogao okrenuti protiv vas. Mislim moguće je sve, ali (možda i naivno) vjerujem barem u nekakvu odanost i zahvalnost.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 11:43 

Uzmi ti plin, daj meni naftu. Islamisti će dobiti pustinju da alahaju.

Kao i u Iranu, ako sve bude išlo po planu.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 11:50 

bundeva je napisao/la:
Mora se priznati kako su rusofili stvarno kreativni u pretvaranju poraza u pobjedu. Rusija, Iran i Hezbolah gubitnici. SAD, Turska, i Izrael dobitnici. Jasno kao dan.

A još prije koji dan Rusi bacali bombe po HTS-u.

Samo pojasni kako su Rusi izgubili? Šta su Turci dobili, osim prilike da se obračunaju sa Kurdima?

Jedini luzer je Iran, boljka američke administracije od Islamske Revolucije.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 12:01 

bundeva je napisao/la:
Salivator je napisao/la:

Samo pojasni kako su Rusi izgubili? Šta su Turci dobili, osim prilike da se obračunaju sa Kurdima?

Jedini luzer je Iran, boljka američke administracije od Islamske Revolucije.

Bit će slična slika kad se postigne "historijski sporazum" u
Ukrajini.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:06 

bundeva je napisao/la:
Mora se priznati kako su rusofili stvarno kreativni u pretvaranju poraza u pobjedu. Rusija, Iran i Hezbolah gubitnici. SAD, Turska, i Izrael dobitnici. Jasno kao dan.

A još prije koji dan Rusi bacali bombe po HTS-u.

Gledajući užu sliku i ne mareći za sve nadovezujuće ispada tako.

Pobjednici:
1. Turska, 2. Izrael, 3. SAD, 4. Francuska i sve zapadne kujice koje su sudjelovale u obučavanju i naoružavanju islamističkih terorista i zločinaca

Za sve ljubitelje navedenih i zapadne liberalne demokracije koja je po Svijetu posijala toliko zla, krvavo smijenila više desetaka legalno izabranih predstavnika vlasti, pobila i raselila milijune ljudi. Iskreno čestitam!

Poraženi:
1. Iran

Nejasno:
Rusija. Dok su njeni vojnici u bazama u Latakiji i Tartusu i dok nitko ne spominje katarski plinovod preko Sirije nema govora o porazu Rusije. Čak i ako bi se ostvarilo nešto od ovo dvoje ili oboje, treba vidjeti jesu li Rusi našli zamjensku opciju ili im sad više taj plinovod nije konkurencija jer je već izgrađen Turski tok ili je u planu neki treći.

Ako netko misli da bi na Bliskom istoku zavladao mir čak i da sutra padne režim u Teheranu taj se gadno vara ili je veliki naivac.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:15 

kekoss je napisao/la:
Napisao sam da su ovdje sigurno u igri neki širi dogovori i preslagivanja jer jednostavno Sirija nije mogla tako lako i brzo pasti.

Podsjetit ću neke koji projiciraju svoje navijačke aspiracije, a u isto vrijeme ne pamte i ne povezuju događaje ili ih potpuno krivo interpretiraju.
Glavni razlog ulaska Rusije u zaštitu Sirije je plinovod koji je trebao ići trasom Katar-Saudijska Arabija-Jordan-Sirija-Turska https://www.news.com.au/world/middle-ea ... b63a9afb74
Rusija ulazi u rat i spašavanjem Assada spriječava taj plinovod koji bi im bio konkurentski.

Turska dolazak Rusije dočekuje dosta neprijateljski i u prosincu 2015. ruši ruski Suhoj. Nekoliko mjeseci KASNIJE u srpnju 2016. u Turskoj se događa puč kojim zapad želi srušiti Erdogana. Ruske obaviještajne službe genijalno to koriste i uz pomoć Irana spašavaju Erdogana.
Otada se Erdogan i Putin o svemu dogovaraju. Već iduće 2017. dogovoren je plinovod Turski tok koji je dovršen 2020. Turska je umjesto katarskog dobila ruski plin.

Iako se i meni osobno čini da Turska nadigrava Rusiju po pitanju Kavkaza (poraz Armenije) pa sad i ovo u Siriji, ali Rusi očito i dalje imaju suradnju s njima. Jeli u pitanju mir radi Krima ili nešto drugo saznat će se. I ako ste nekoga spasili doslovno, onda teško da bi se taj mogao okrenuti protiv vas. Mislim moguće je sve, ali (možda i naivno) vjerujem barem u nekakvu odanost i zahvalnost.

Misliš, kao mi muslimane u BiH?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:19 

Ceha je napisao/la:
kekoss je napisao/la:

Misliš, kao mi muslimane u BiH?

Oni su klasičan primjer izdaje i onih koji grizu ruku koja ih spašava i hrani. Dolazi i doći će im to sve na naplatu.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:20 

kekoss je napisao/la:
Za sve ljubitelje navedenih i zapadne liberalne demokracije koja je po Svijetu posijala toliko zla, krvavo smijenila više desetaka legalno izabranih predstavnika vlasti, pobila i raselila milijune ljudi. Iskreno čestitam!

Ovako kad netko neupućen čita, stiče se dojam da je Assadov režim bio Vojska spasa, cvijeće i sl. :zubati O Rusima da ne govorimo, Gandi do Gandija...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:25 

Svi su neprijatelji, ćoravci jedni :)

Budale još vjeruju u sukob Istoka i Zapada, dok im ekonomije ovise jedne od drugih.

Sukob je prestao 90tih godina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: