HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 21:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313 ... 324  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 09 pro 2024, 13:26 

Citat:
Poljski premijer: Asadov pad dokaz je da i Rusija može biti pobijedjena

poljaci su stvarno degenerici. zamisli, dičiš se time da ne želiš mudžahedine i ilegalne migrante u poljskoj, s druge strane drukaš za “pragmatičnog mudžahedina” u siriji, a ne sekularnog predsjednika. vjerojatno vide samo do rusije, podsjećaju na one hrvate kojima se svaka misao vrti oko srbije.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:26 

Mar-kan je napisao/la:
kekoss je napisao/la:
Za sve ljubitelje navedenih i zapadne liberalne demokracije koja je po Svijetu posijala toliko zla, krvavo smijenila više desetaka legalno izabranih predstavnika vlasti, pobila i raselila milijune ljudi. Iskreno čestitam!

Ovako kad netko neupućen čita, stiče se dojam da je Assadov režim bio Vojska spasa, cvijeće i sl. :zubati O Rusima da ne govorimo, Gandi do Gandija...

Pođimo od činjenice da u arapskom svijetu ne postoji i vjerojatno ni ne može postojati uređeno demokratsko društvo. Onda imamo činjenicu da je Sirija kao i Libija etnički podijeljene zemlje u kojima treba dobar balans za držati to sve na okupu i pri tome će uvijek biti nezadovoljnih.
Napisao sam već da Assad nije bio svetac, ali jedina alternativa je islamistička oproba koja kolje sve što stigne. Uz njega su stale sve manjinske zajednice koje znaju što im se sprema od sunitskih islamista. Vidjeli smo to od 2011. pa sve do obuzdavanja pobune 2018. Jesi li vidio što su napravili u kršćanskom selu Maloula u kojem se govori Isusovim aramejskim jezikom? Čak se i ne treba biti kršćanin da bi ti bilo žao tako male izolirane etničke i vjerske skupine koja je pravo kulturno bogatsvo.

Znači kad to sve znamo svaki onaj koji kritizira Assada, a ne nudi nekakvu bolju alternativu (a nismo je vidjeli) podržava zločine i tiraniju koju su odradili i još rade islamistički pobunjenici.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:32 

jeremy10 je napisao/la:
Citat:

poljaci su stvarno degenerici. zamisli, dičiš se time da ne želiš mudžahedine i ilegalne migrante u poljskoj, s druge strane drukaš za “pragmatičnog mudžahedina” u siriji, a ne sekularnog predsjednika. vjerojatno vide samo do rusije, podsjećaju na one hrvate kojima se svaka misao vrti oko srbije.

Za Poljake se slažem da su degenerici koju su sutra spremni izginuti za zapadne interese.
Ali blamiraš se za Assada. Zar bi ''pragmatički mudžahedin'' dopusti da se nakon obuzdavanja pobune 2018. u Aleppu kite božićna drvca ili u vrijeme prije Uskrsa obilježava cvijetnica?

Takve kadrove više nećemo gledati. Evo za tebe i sve ljubitelje islamističkih koljača i terorista
https://www.google.com/search?client=op ... 31&dpr=0.9

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:40 

kekoss je napisao/la:
jeremy10 je napisao/la:

Za Poljake se slažem da su degenerici koju su sutra spremni izginuti za zapadne interese.
Ali blamiraš se za Assada. Zar bi ''pragmatički mudžahedin'' dopusti da se nakon obuzdavanja pobune 2018. u Aleppu kite božićna drvca ili u vrijeme prije Uskrsa obilježava cvijetnica?

Takve kadrove više nećemo gledati. Evo za tebe i sve ljubitelje islamističkih koljača i terorista

pogrešno si shvatio, pod pragmatični mudžahedin sam mislio na abu mohammed al-jolanija. tako ga nazvaše neki hrvatski portali. sekularni predsjednik je naravno assad.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:42 

jeremy10 je napisao/la:
kekoss je napisao/la:

pogrešno si shvatio, pod pragmatični mudžahedin sam mislio na abu mohammed al-jolanija. tako ga nazvaše neki hrvatski portali. sekularni predsjednik je naravno assad.

Aha da umjereni koljač, rebrendiran kao umjereni islamist.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 13:46 

samo jedan primjer ludila. neki hrvati slave pobjedu radikalnih mudžahedina, koji su monstruozno zaklali tomislava salopeka i video poslali njegovoj obitelji. da se ne lažemo, jedini motiv je srbofobija, preko savezništva rusije i sirije. a rusi su srpska braća. jelte. zamisli taj um. nevjerojatno.
europski kvazidesničari slave pobjedu antirežimskih pobunjenika, a kao bore se protiv islamizacije europe. također, totalno pomračenje uma.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 14:00 

jeremy10 je napisao/la:
samo jedan primjer ludila. neki hrvati slave pobjedu radikalnih mudžahedina, koji su monstruozno zaklali tomislava salopeka i video poslali njegovoj obitelji. da se ne lažemo, jedini motiv je srbofobija, preko savezništva rusije i sirije. a rusi su srpska braća. jelte. zamisli taj um. nevjerojatno.
europski kvazidesničari slave pobjedu antirežimskih pobunjenika, a kao bore se protiv islamizacije europe. također, totalno pomračenje uma.

Jedan moj prijatelj, inače s Kube, mrzi komunizam iz dna duše. Majstor se veselio padu Asada, jer se Sirija lizala sa za komunjarama s Kube, pa sam mu morao objašnjavati, da postoji čak gora stvar od komunizma, a to je islam.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 14:40 

jeremy10 je napisao/la:

Za Salopeka i sve ostale hrvate koji su, nakon mudžahedinskih pokolja u Bosni i u Hercegovini išli da se slizuju s islamistima, mogu samo reći dobio si šta si tražio.

Čačko i isčačko.

Šta će islamisti poslati njegovoj obitelji drugo? Božićnu čestitku?

Ne kažem ja da je on neka izuzetna budala bio, naprotiv, čačkaju i mnogi drugi, ali ne isčačkaju svi.

Svi rade za svoje interese, šta ja trebam stavljati jedne islamiste iznad drugih?

Jedina sigurna zemlja za posjetiti (sigurno je relativan pojam) tamo je Izrael.

I za ove islamiste ovdje sam svjestan šta će raditi ako dođe do sranja opet, i nikome ne savjetujem da ostaje manjina među njima, pa neka su ti predci na toj zemlji 1000 godina. Idi negdje među svoje.

Za ove koji prave isprike za islamiste a osuđuju svoj narod i općenito zapad kao gori od takvih, nemam što ni reći. Ali me ne čudi kad ih njihova glupost navede na problem.

Svi tamo su zaluđeni islamisti, ne ide mi se ni u Tursku a gdje još negdje jugoistočnije.

Ni ovi šta imaju para, hvale mi ljudi Dubai, neka ga, ja to ne podržavam niti održavam neke veze s takvim dijelovima svijeta.

Jedino je iznimka tko ide u službene posjete u ime države radi nacionalnih interesa, ali tada i odrubljivanje glave ima neku težinu.

Tako da je ovaj sukob za nas politički sukob, promatramo to kroz svoje interese.

Ja od svake strane tamo očekujem da budu zaluđeni radikalni islamisti, i do sada me nitko nije razočarao.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 15:05 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
jeremy10 je napisao/la:
Citat:

Nazalost, dobar dio Hrvata. Iz toga im je izvedeno navijanje (ili zauzimanje strane) u svim svjetskim geopolitickim sukobima.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 15:37 

Tko ne želi Sirijce u Europi nema što navijati za Assada niti je imao razloga, baš su oni i SAA razlog zašto je izbjeglica bilo, da se na vrijeme predao odnosno da mu leđa nisu pridržali Iran i Rusija ne bi ni bilo ne znam kakvih žrtava, a još manje migranata, a ako bi i bilo došli bi kršćani. Vidi se po ulicama europskih gradova da su nam došli mahom njegovi protivnici. Što se tiče brige oko režima u Siriji i eventualno šerijatskog zakona, zaboli me.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 15:47 

Mislim da su tri a ne dva igrača.

https://www.worldometers.info/gas/gas-reserves-by-country/

Top 3:
1 Russia 1,688,228,000 24.3%
2 Iran 1,201,382,000 17.3%
3 Qatar 871,585,000 12.5%

Od top 3 je najprihvatljiviji Iran uz uvjet (najavljene) promjene režima. Izraelsko-Iranska kooperacija kao i prije islamske revolucije u Iranu. Ili da se Rusi okrenu Zapadu kao što su bili krenuli s Jelcinom.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:03 

Tamo nema pozitivaca. Ima samo manje zlo, a to je bio Asad.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:04 

Jedini gubitnici u Siriji su krscani koje ce glavosjece potamaniti, ali vas natofile to ionako ne tangira, nemate vi ni obraza ni srama.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:05 

crni_bombarder je napisao/la:
Jedini gubitnici u Siriji su krscani koje ce glavosjece potamaniti, ali vas natofile to ionako ne tangira, nemate vi ni obraza ni srama.

Asirci bi trebali otići u Libanon, pa barem tamo malo pojačati postotke.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:31 

Treba za početak isklučiti mas medije i početi koristiti mozak.

Sirija, tuga prava me spopada zbog te zemlje, ali svako dobije ono što traži.
Ta SAA je priča za sebe, ali je imala moćne generalne, vojskovođe sa epskim bitkama protiv "demokrata" svih vrsta. Za sta su ti ljudi se borili i izgubili živote, da bi se ovako zemlja predala i izdala je posebna priča.

Rusi jesu bitni za Siriju u političkim smislu, a najbitniji vojna komponenta za dobijanje rata protiv "demokrata" je bio Hezbolah.
Ubistvo Nusralaha i razbijanje Hezbolaha je bio početak kraja stare Sirije. Bez Hezbolaha Sirija se i sa ruskim avijacijom nije mogla odbraniti. Taj moralni momenat, gdje vojnik Hezbolaha koji je musliman i suportavlja se islamskim fundemantalistima, pri tome postuju hriscanske vrijednosti, je bila temelj nove Sirije.
Slabljenjem Irana i napadom na Iran, ubistven mnogih uticajnih licnosti iranske garde, rastvaljam Hezbolaha na proste faktore, da je ko malo pažljivije pratio je bilo zeleno svijetlo za bradonje i demokrate da uzmu Siriju.

Mnogo je pitanja zasto, ali neke stvari se nisu smele desiti:
1. poslije epske pobjede nad demokratama, SAA je morala čistiti Siriju do kraja
2. jačati svoje redove, lagano tranziciijom praviti multi kulti vojsku za svaciju Siriju
3. vojsku naoruzavat

Ko stoji iza svega, drugo jako bitno pitanje.
Pa onaj ko je i iza prvog pokusaja puča stajao, Izrael tj Amerika.
Turska tu drugu igru igra, za razliku od Izraela za koje je Sirija arapska opasnst, za Turke je ovo pobjeda u smislu islamizacije zemlje tj Sirije i vracanje Sirije muslimanskom bratstvu, čiji je Erdo vjerni poklonik.

Najveći gubitnik je sekularna višenacionalna Sirija i njen narod , koji je vjerovao u tu priču.

U Siriji bezupitno ubrzo llreće novi rata, između demokrata i radikalista opozicije, njihove zastave su spojene radi uništenja "diktatora" sada slijedi obračun za vlast i usmjeravanje zemle.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:37 

dudu je napisao/la:
Tko ne želi Sirijce u Europi nema što navijati za Assada niti je imao razloga, baš su oni i SAA razlog zašto je izbjeglica bilo, da se na vrijeme predao odnosno da mu leđa nisu pridržali Iran i Rusija ne bi ni bilo ne znam kakvih žrtava, a još manje migranata, a ako bi i bilo došli bi kršćani. Vidi se po ulicama europskih gradova da su nam došli mahom njegovi protivnici. Što se tiče brige oko režima u Siriji i eventualno šerijatskog zakona, zaboli me.

Eto navijaću za ove islamske glavosječe da Evropa bude čista od Sirijaca :klanjam

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 16:51 

Još jedna stvar,

posmatrati Asada kao diktatora, pored muslimanskih monarhija je stvar mozga.

Sirija je razrliku od npr SA prestonica "demokratije" oduvijek bila. Kako nikada nečusmo od zapada za saudisjke diktatore?

U medijim nikada neće procitati zasto je Hafez sravnio Hamu, vec da je diktator pobio naord, to da je taj narod u vise navrata ubijao vojnike, napadao baze i na kraju pobili regrute prije opsteg napada rijetko gdje ce te procitati .

Zadnji rat u Siriji je počeo iz ekonomskih mjera a ne diktatorsikih (GLE ČUDA), mjere sankcije su nametnute od strane sponzora rata, da bi se narod podigao , a rat se pretvorio u religijski.
Sirijska jedina prilika je bila SAA, nisu prepoznali, sad će osjetiti demokratiju i svu čemer i jad, a povratka više nema.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 17:00 

dudu je napisao/la:

Okrenuo si pilu naopako, vidim i tebe su u zegeju zarazili neoliberalnim virusom od pogleda na svijet.

Da se zapad nije petljao u rusenja raznih Asada Gadafija i Mubaraka ne bi imao hrpu terorista s oruzjem koji svako malo prave orizane pobune niti bi imao problem valova imigranata s bliskog istoka.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 17:05 

Sto znaci da ce Europa sada vratiti Sirijce u oslobodjenu Siriju?

Oli cete se i tada praviti blesavi, jer nece oni nigdje

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 17:32 

Citat:
We suggest a powerful supranational association capable of becoming one of the poles in the modern world and serving as an efficient bridge between Europe and the dynamic Asia-Pacific region. This project also implies transitioning to closer coordination in economic and currency policies in the Customs Union and CES and establishing a full-fledged economic union.

Its natural resources, capital, and potent reserve of human resources will combine to put the Eurasian Union in a strong competitive position in the industry and technology race, in the struggle for investors, for the creation of new jobs and the establishment of cutting-edge facilities. Alongside other key players and regional structures, such as the European Union, the United States, China and APEC, the Eurasian Union will help ensure global sustainable development.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 17:51 

Opozicijo, ujedinimo se :D

Potrčko Klausa Schwaba ima gajnc novu ideju.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 18:04 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Okrenuo si pilu naopako, vidim i tebe su u zegeju zarazili neoliberalnim virusom od pogleda na svijet.

Da se zapad nije petljao u rusenja raznih Asada Gadafija i Mubaraka ne bi imao hrpu terorista s oruzjem koji svako malo prave orizane pobune niti bi imao problem valova imigranata s bliskog istoka.

Većina ljudi slavi odlazak Assada, džaba potpora s ovog foruma kad njega i njegovu stranku nitko više ne želi. Lako je gledati geopolitički s 1500 km i palamudit, Sirijci žele nešto drugo i eto im, nek si biraju šerijat, kog briga realno.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 18:20 

Assad je izgubio ravnotežu i jednostavno prije nego se survao sam otišao. Procjena je bila da već nakon zbivanja sa Gazom i Hezbollahom u Libanu i njihovim ratu sa Izraelom a pogotovo nakon uključenja Irana njegovog važnog saveznika on ne može opstati. To što je 60. posto naroda protiv njega nije bilo nimalo u prilog a sasvim izgledan rat sa Izraelom a potom sasvim siguran rat sa USA, naravno nije mogao dobiti. Rusi se više oko njega nisu mogli ni potruditi i vjerovatno su mu oni šapnuli da se skloni.
Asadi su po prirodi uvijek bili pragmatici i realisti, a Sirija Jugoslaviji i ex YU državama najbliskija bliskoistočna država.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 18:35 

Sta bili neki izbori u Siriji ovih dana pa vi znate da "vecina naroda ne podrzava Asada"?

Manje konzumirati soros medije, nije dobro za mentalno zdravlje. Ne cude me jugolevicari, ali takozvani desnicari, bruka.

Pretppstavljam da i rezultate izbora u Gruziji ne tangirate, vec "vecina naroda nece sa Rusima".

Toliko ste optereceni Rusima i Srbima, da vam je mozak na kvasinu otisao. Sutra cete kao i nacisticka bagra iz Ukrajine, vezati zastave sa Al Qaidom. Dozovite se pameti prije tog stadija bolesti.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2024, 18:44 

crni_bombarder je napisao/la:
Sta bili neki izbori u Siriji ovih dana pa vi znate da "vecina naroda ne podrzava Asada"?

Manje konzumirati soros medije, nije dobro za mentalno zdravlje. Ne cude me jugolevicari, ali takozvani desnicari, bruka.

Pretppstavljam da i rezultate izbora u Gruziji ne tangirate, vec "vecina naroda nece sa Rusima".

Toliko ste optereceni Rusima i Srbima, da vam je mozak na kvasinu otisao. Sutra cete kao i nacisticka bagra iz Ukrajine, vezati zastave sa Al Qaidom. Dozovite se pameti prije tog stadija bolesti.

Bez borbe su se predali, što ti to govori? Makni malo te belosvetske naočale i pogledaj stvari na trenutak realno. U 10 dana je izgubio sve i tebi to baš ništa ne govori? Nego kao papagaj o Americi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: