HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 04:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8082 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 324  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 10 pro 2024, 15:37 

Mar-kan je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Ali to već ima veze s karakterom čovjeka, jedni su ovakvi, drugima su svi drugi krivi, ne znaš preuzeti odgovornost za sebe i svoje bliže pa automatski cijeli svijet tako promatraš.

Čuli za Kazare, ili knjigu o njima i nema dalje, oni su glavne baje u svemiru =))

Tipični tvoji odgovori gdje širu sliku izbjegavas ,zabijas glavu u pijesak a vadiš se na nešto nebitno...
Al ajde ,navikli smo na to prilikom komentiranja rata u ukrajini :zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 15:40 

Ravnoteža!, povikaše eu državljani potekli iz komunističke diktature.
Unbilivible

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 15:42 

Diablo je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Čuli za Kazare, ili knjigu o njima i nema dalje, oni su glavne baje u svemiru =))

Tipični tvoji odgovori gdje širu sliku izbjegavas ,zabijas glavu u pijesak a vadiš se na nešto nebitno...
Al ajde ,navikli smo na to prilikom komentiranja rata u ukrajini :zubati

Zato imamo tebe da nas prosvijetliš. :biceovodobro

zaba1111 je napisao/la:
Ravnoteža!, povikaše eu državljani potekli iz komunističke diktature.
Unbilivible

:zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 15:46 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

I sve znaju ali preporučuju sukob s njima, nas 4 milijuna, Englezi, Francuzi, Germani su glupi, mi im se trebamo suprotstavit.

Kako god bilo, mi smo premali da mijenjamo svjetski poredak. Naše je da budemo kojnušari, kujice, kako god hoćete. Ono što je bitno je da ovaj put smo na pravoj strani.

A kad to nismo bili na pravoj strani? :zubati

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 15:49 

MUHAMED Bećirević imenovan je premijerom prijelazne sirijske vlade do 1. ožujka 2025., rekao je u televizijskom obraćanju.

Bećirević je vodio probosansku vladu nacionalnog spasa na sjeverozapadu Sirije do munjevite ofenzive kojom je srušen s vlasti sirijski predsjednik Bašar al-Asad.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/imenovan-novi-sirijski-premijer/2623093.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:04 

Ljudi protjeraju i pobiju preko milijun drugih a da im nitko ništa ne smije ,uz bezrezervnu podršku anglosaksonskog svijeta čije kuje imamo i ovdje na forumu. I još se smiju kad kažeš da upravljaju skoro svim sferama zapada...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:42 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
crni_bombarder je napisao/la:
Buuu uvrijedio mi je Papu, sotonista, buuu.
De malo kategoriziraj tko su sotonisti a tko nisu, ja sam to ovako razumio:

Jesu sotonisti: Vatikan, SAD, EU (uključujući i Hrvatsku)...

Nisu sotonisti: Iran (i Hezbolah), Rusija, Sjeverna Koreja...

Putin, Hamnei i Kim, zaštitnici kršćanstva, je li ijedan kršten. :zubati

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:47 

Diablo je napisao/la:
Ljudi protjeraju i pobiju preko milijun drugih a da im nitko ništa ne smije ,uz bezrezervnu podršku anglosaksonskog svijeta čije kuje imamo i ovdje na forumu. I još se smiju kad kažeš da upravljaju skoro svim sferama zapada...

Židovi igraju po muhamedanskim pravilima, pa slijedi do istrage vaše ili naše, kako bi srbadija rekla.

Eto ja bih od srca želio, da mi možemo ko Židovi tako odraditi pötur-kvislinge, pa ih sve napucati nogom v vrit do Anadolije.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:48 

Naša Kvačica je napisao/la:
De malo kategoriziraj tko su sotonisti a tko nisu, ja sam to ovako razumio:

Jesu sotonisti: Vatikan, SAD, EU (uključujući i Hrvatsku)...

Nisu sotonisti: Iran (i Hezbolah), Rusija, Sjeverna Koreja...

Putin, Hamnei i Kim, zaštitnici kršćanstva, je li ijedan kršten. :zubati

Pogotovo sjeverna koreja, di kao kršćanin završiš u konc logoru.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:49 

Diablo je napisao/la:

A što želiš od nas? Da branimo Palestince od Židova?

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:51 

Hrišćanka u Siriji kaže kako su joj islamisti u Damasku rekli da žene više ne mogu da idu ulicom bez pratnje muškarca i da je hidžab obavezan za sve.

Koliko vidim EU neće uopšte primati Sirijce, a sada bi tamo uglavnom išli hrišćani i druge manjine koji bi se brzo uklopili, ali su zato pre 10 godina bez problema primali silne islamiste.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:53 

Robbie MO je napisao/la:
Ako mi hoćemo veliku Hrvatsku, u čemu je problem sa proširenim Izraelom?

Ovaj se sekira da će Izrael porasti sa veličine Slovenije za još jedan Glamoč ili maksimalno Istru.

Da bar.

U vrijeme kada Turska uzima milijunski Allepo.

E baš sam se nasekirao za teritorijalni kontinuitet Kalifata.

Baš, mi koji vrebamo na teritorije oko nas trebamo pozdraviti sve ratove za teritorije i nonšalantna osvajanja kao prije sto godina.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:56 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ovaj se sekira da će Izrael porasti sa veličine Slovenije za još jedan Glamoč ili maksimalno Istru.

Da bar.

Baš, mi koji vrebamo na teritorije oko nas trebamo pozdraviti sve ratove za teritorije i nonšalantna osvajanja kao prije sto godina.

Naprijed Rusija! :cool

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:57 

Lucho je napisao/la:

Koliko vidim EU neće uopšte primati Sirijce, a sada bi tamo uglavnom išli hrišćani i druge manjine koji bi se brzo uklopili, ali su zato pre 10 godina bez problema primali silne islamiste.

A kako će ih zaustaviti kada krenu? S obzirom da su prije desetak godina srali da su kolone imigranata nezaustavljive.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 17:59 

Lucho je napisao/la:
Hrišćanka u Siriji kaže kako su joj islamisti u Damasku rekli da žene više ne mogu da idu ulicom bez pratnje muškarca i da je hidžab obavezan za sve.

Gledam da su u EU prvenstveno u Njemačkoj 100tine tisuća zahtjeva za azilom od strane Sirijaca odbijene, odmah nakon pada režima su to objavili.
Čim je Assadov režim pao, odmah odbijenice. Mislim da će ih sada većinu vratiti svojim kućama.
Onima koji ostanu u Siriji i ne pripadaju pobunjenicima biti će jako teško.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:00 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Da bar.

S kojim našim političarem biš ti sanjao neku veliku Hrvatsku. U poviestnim učbenicima smo podpuno razvodnili našu poviest, tako da bih prije rekao da pripremamo naš narod na smanjenje zemlje, nego na to da bi se trebali povećat. Srbi i Mađari s druge strane svoj narod itekako pripremaju na to da bi trebali biti puno veći...
Radije Hrvatsku uzporedi sa Sirijom, nego sa Izraelom.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:08 

dane-croatia je napisao/la:
dudu je napisao/la:

S kojim našim političarem biš ti sanjao neku veliku Hrvatsku. U poviestnim učbenicima smo podpuno razvodnili našu poviest, tako da bih prije rekao da pripremamo naš narod na smanjenje zemlje, nego na to da bi se trebali povećat. Srbi i Mađari s druge strane svoj narod itekako pripremaju na to da bi trebali biti puno veći...

Sve po zaslugama, ako neće Hrvati budu Srbi i Madjari :neznam
Mislim da se BH Hrvati ne trebaju izlagati nikakvim rizicima, vladalo Sarajevo, Beograd ili Pešta. Nema velike razlike. Narod od 400.000 pripadnika u BiH ne može ništa učiniti osim igrati pametno i ne dati se uvući u nikakav sukob. Šta bi mi željeli nešto je drugo od stvarnosti i mogućnosti.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:16 

oak je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Sve po zaslugama, ako neće Hrvati budu Srbi i Madjari :neznam
Mislim da se BH Hrvati ne trebaju izlagati nikakvim rizicima, vladalo Sarajevo, Beograd ili Pešta. Nema velike razlike. Narod od 400.000 pripadnika u BiH ne može ništa učiniti osim igrati pametno i ne dati se uvući u nikakav sukob. Šta bi mi željeli nešto je drugo od stvarnosti i mogućnosti.

Nije bit što je realno a što nije. Bitna je narodna sviest, narodni mentalitet i mentalna snaga. Još uviek tu glavnu ulogu igra Crkva, ali očito i ona sve manje i manje jerbo se narod i od nje udaljava.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

A što želiš od nas? Da branimo Palestince od Židova?

Ma kakvi , samo mi se gadi kad netko naš krene favorizirat zidove kao da su nam rođena braća iako jako dobro znamo šta nam misle i jedni i drugi.

Isti će na kraju uz pomoć amerike protjerat još par milijuna muslimana prema Europi, samo da sebi olakšaju maksimalno teritorijalno širenje.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:35 

Bobovac je napisao/la:
Lucho je napisao/la:

A kako će ih zaustaviti kada krenu? S obzirom da su prije desetak godina srali da su kolone imigranata nezaustavljive.

Dokaz da se može kad se hoće, samo što bi po mom mišljenju trebali da prime hrišćane.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:36 

Robbie MO je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Zavaravajte se vi i dalje da je neminovno ujedinjenje ljudske rase bez podjela na rasu, vjeru, naciju, sloj, ma milina, raj.
Ujedinjujemo se protiv AI terminatora kao u američkim filmovima, jedina realnost je da će se taj AI u to vrijeme koristiti za obračun protiv političkih i ideoloških protivnika.
Sve što čovjek izmisli na kraju iskoristi protiv drugog čovjeka.

Vjeruj mojoj intuiciji.

Ne mogu se povlačiti paralele, pa reći da je to samo još jedno oruđe i oružje.

AI je zadnji ljudski izum.

Wrong, AI je moguće zadnji civilizacijski izum. Ona ode u povijest, a ljudi će nastaviti novi ciklus.

Stvarno vi očekujete da će Babilon živjeti u tehnološkom napretku ,sve dok ne počnemo nastanjivati zvijezde? :D

Svemir ima toliko prekidača da ih je teško sve nabrojati, pa ću samo reći Great Filter.

Možda i sama Zemlja odluči da nas se otarasi...

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:37 

oak je napisao/la:
Gledam da su u EU prvenstveno u Njemačkoj 100tine tisuća zahtjeva za azilom od strane Sirijaca odbijene, odmah nakon pada režima su to objavili.
Čim je Assadov režim pao, odmah odbijenice. Mislim da će ih sada većinu vratiti svojim kućama.
Onima koji ostanu u Siriji i ne pripadaju pobunjenicima biti će jako teško.

Ako ih vrate u Siriju onda i mogu donekle da razumem. Najveća glupost bi bila da su primili sve one islamiste pre 10 godina i da oni ostanu, a da hrišćanima koji će sada stvarno biti ugroženi ne pomognu nikako.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 18:53 

Tamo mu je i mezar
https://hr.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEaf ... novi%C4%87

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 19:04 

Haso je napisao/la:

Gle ovo:

https://www.hkv.hr/hkvpedija/iseljenistvo/27140-hrvatska-politicka-emigracija-u-siriji.html

Citat:
Najznačajniji potez sirijskih Hrvata bio je memorandum koji je upućen Sveislamskom kongresu u Karachiju 1949.godine. U ime Hrvata muslimana pročitao ga je delegat Sirije dr. Omer baha Emiri-beg. U nastavku slijedi dio teksta iz memoranduma:

Mi upravljamo naše molbe Motamar-el-Alam-e-Islam, a po njemu cijelom islamskom svijetu da upozna vrlo opasan položaj u kojem su Hrvati muslimani, kako smo to eto naprijed opisali. Osobito molimo svu islamsku braću, da podupru zahtjeve i potrebe milijuna svoje vjerske braće, da bi napokon i oni dobili punu vjersku slobodu. Isto tako molimo, da ih poduprete u njihovu vapaju za slobodnom hrvatskom državom, jer je država jedino jamstvo za svaki budući život, a osobito u Hrvatskoj.

A kada jednom dobijemo s pomoću Velikog Alaha svoju nezavisnu državu Hrvatsku mi ćemo biti sposobni ne samo održati tu najveću skupinu muslimana u Europi, nego ćemo, kao i u prošlosti, biti najbolji tumači i veza između bratskih naroda i srca Europe. Potpisali su ga svi važniji Hrvati muslimani, a ne samo oni iz Sirije. Memorandum nije imao odjeka kakvom su se nadali potpisnici. Pokušali su pričom o antimuslimanskoj naravi Jugoslavije izazvati reakcije arapskih zemalja na intervenciju. Na novom Sveislamskom kongresu održanom dvije godine poslije ponovno je pozornost arapske javnosti skrenuta na hrvatske muslimane koji su prozvani zapadnim predziđem islama.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 19:13 

Haso je napisao/la:

Gle ovo:

https://www.hkv.hr/hkvpedija/iseljenistvo/27140-hrvatska-politicka-emigracija-u-siriji.html

Citat:
Najznačajniji potez sirijskih Hrvata bio je memorandum koji je upućen Sveislamskom kongresu u Karachiju 1949.godine. U ime Hrvata muslimana pročitao ga je delegat Sirije dr. Omer baha Emiri-beg. U nastavku slijedi dio teksta iz memoranduma:

Mi upravljamo naše molbe Motamar-el-Alam-e-Islam, a po njemu cijelom islamskom svijetu da upozna vrlo opasan položaj u kojem su Hrvati muslimani, kako smo to eto naprijed opisali. Osobito molimo svu islamsku braću, da podupru zahtjeve i potrebe milijuna svoje vjerske braće, da bi napokon i oni dobili punu vjersku slobodu. Isto tako molimo, da ih poduprete u njihovu vapaju za slobodnom hrvatskom državom, jer je država jedino jamstvo za svaki budući život, a osobito u Hrvatskoj.

A kada jednom dobijemo s pomoću Velikog Alaha svoju nezavisnu državu Hrvatsku mi ćemo biti sposobni ne samo održati tu najveću skupinu muslimana u Europi, nego ćemo, kao i u prošlosti, biti najbolji tumači i veza između bratskih naroda i srca Europe. Potpisali su ga svi važniji Hrvati muslimani, a ne samo oni iz Sirije. Memorandum nije imao odjeka kakvom su se nadali potpisnici. Pokušali su pričom o antimuslimanskoj naravi Jugoslavije izazvati reakcije arapskih zemalja na intervenciju. Na novom Sveislamskom kongresu održanom dvije godine poslije ponovno je pozornost arapske javnosti skrenuta na hrvatske muslimane koji su prozvani zapadnim predziđem islama.

A oni svi gore nego mi. Slizali smo se sa Titom da šalje oružje Alžiru, Naseru, Palestincima, Sirijcima. Moli Tito Hrušćova, Brežnjeva, Maoa za pomoć njima. Mi radili za njih a ne oni za nas.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8082 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: