HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 pro 2024, 12:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 1622  Sljedeća

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 26 vel 2022, 16:27 

Valjda da ih što prije prebace Njemačkoj? :zubati

Citat:
Osobe s ukrajinskom putovnicom sada mogu besplatno koristiti 2. razred u državnim vlakovima (PKP) u Poljskoj.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:30 

Rusi iskaču odasvud, žao mi je ali je ovo gotovo.
Švapska *** jesu hladna ali su i realna, zato i ne žele slati oružje.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:31 

Robbie MO je napisao/la:
Stavite sve mape, ili gif napraviti.

Lasica to the rescue :zubati

https://imgflip.com/gif/66oo8u
1.
slika
2.
slika
3.
slika
4.
slika

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:35 

Hej, haj, baš nas briga
Vozamo se na taljiga

:D

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:37 

"Gdje si ti vidoo da ima rata bez Turaka" :D
Zatvoren Bosfor, idite okolon

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:38 

slika

slika

Po logici forumskih rusofila, Srbija treba (po uzoru na majčicu) što prije zauzeti prolgbtzapadnonakaradnu Hrvatsku.
Jebali vas ********, woke-ovi, i ostale pičke materine, ovo je napad na suverenu zemlju i tu sva priča prestaje. Pola vas briše zapadnjačke guzice za plaću. Zašto ne brišete istočne?

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:39 

Primarijus je napisao/la:
Još jedna mapa, doduše malo drugačija

slika

Koliko je ovo km2, i koliki je to procenat Ukrajine ?

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:39 

Ministry of Sound je napisao/la:
Rusi postižu nemoguće. Pred zauzimanjem za 3-4 dana zemlje sa 35 ili 40 milijuna stanovnika, koja je usput veličine pola Europe. Baš školska definicija onoga "...ko plitak potok".

Sve to sa manjim brojem vojnika nego što ih je bilo angažirano u Oluji, i sve to uz vrlo pažljivu taktiku koja gleda da minimizira stradanja civila i infrastrukture.

Ogroman šamar za SAD, i njihove službe koje su radili na obuci ukrajinske vojske. Dupli šamar jer su eto čak i sve znali unaprijed.

Sve sa ukrajinske strane se čini kao jeftina i patetična propaganda...."duh Kijeva", "13 palih heroja koji Rusima rekli fuck off".

I prže Ruse na sve strane, navodno, a sve što imaju pokazati je uništeni BMP ili tenk.

Očito je ta ukrajinska vlast dosta trula, narod nije zainteresiran za neki opći rat, niti ih je posebno strah Rusa.

jest propaganda ali truli su i jedni i drugi.
kakva trecina zemlje?
ukraina ima 100 000 vojnika,branit ce se oni i naplatit rusima.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:40 

Primarijus je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Rusi postižu nemoguće. Pred zauzimanjem za 3-4 dana zemlje sa 35 ili 40 milijuna stanovnika, koja je usput veličine pola Europe. Baš školska definicija onoga "...ko plitak potok".

Sve to sa manjim brojem vojnika nego što ih je bilo angažirano u Oluji, i sve to uz vrlo pažljivu taktiku koja gleda da minimizira stradanja civila i infrastrukture.

Ogroman šamar za SAD, i njihove službe koje su radili na obuci ukrajinske vojske. Dupli šamar jer su eto čak i sve znali unaprijed.

Sve sa ukrajinske strane se čini kao jeftina i patetična propaganda...."duh Kijeva", "13 palih heroja koji Rusima rekli fuck off".

I prže Ruse na sve strane, navodno, a sve što imaju pokazati je uništeni BMP ili tenk.

Očito je ta ukrajinska vlast dosta trula, narod nije zainteresiran za neki opći rat, niti ih je posebno strah Rusa.

Nisu vojnički zauzeli niti 10% teritorije i niti jedan značajan grad.

lik stvarno zna bit plitak

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:40 

Ceha je napisao/la:
Legionnaire je napisao/la:

To nije ista situacija. Srbija je srpska drzava, oni su na nasem tlu manjina. Ovdje je prica kako su Ukrajinci jedan narod. Al se odlucilo oko pola stanovnistva, one sto govore ruski, prebaciti u gradjane drugog reda. I ovi su to kao dobrovoljno htjeli. :sega

To sto su na izborima uvijek rusofoni glasali za prorusku, a ovi za proukrajinsku opciju, je eto slucajnost.

Pa Albanaca je u Srbiji bilo koliko 25%?

16,5%

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:45 

Groot je napisao/la:
slika

slika

Po logici forumskih rusofila, Srbija treba (po uzoru na majčicu) što prije zauzeti prolgbtzapadnonakaradnu Hrvatsku.
Jebali vas ********, woke-ovi, i ostale pičke materine, ovo je napad na suverenu zemlju i tu sva priča prestaje. Pola vas briše zapadnjačke guzice za plaću. Zašto ne brišete istočne?

Banaliziraš, plus i kod Srba je ******** ko i kod nas.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:47 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Stavite sve mape, ili gif napraviti.

Lasica to the rescue :zubati

https://imgflip.com/gif/66oo8u
1.
slika
2.
slika
3.
slika
4.
slika

Idu na grad Balaklya.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:47 

Zna li se sad trenutno stanje? Jutros čitam da su Rus8 zauzeli Melitopolj i Mariupolj,je li to istina ? Ako je to istina onda je čitava ukrajinska obala Azovskog mora pod kontrolom Rusa.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:48 

Izmišljotine, bar što se tiče Mariupolja.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:51 

Bil se iko sjetijo da pomogne?
Kakvi su to zapadni prijatelji kad ih nema kada trebaju?
:crying
E moj Ukrajinče uzalud si od sebe budalu pravijo...

slika

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:51 

Lutorčina je napisao/la:
Zna li se sad trenutno stanje? Jutros čitam da su Rus8 zauzeli Melitopolj i Mariupolj,je li to istina ? Ako je to istina onda je čitava ukrajinska obala Azovskog mora pod kontrolom Rusa.

Melitopolj jesu u potpunosti, na Mariupolj kreću tek.

Tamo je Azov brigada, kojoj navodno fali municije.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:52 

Cek, Turci zatvorili Bosfor da Rusi ne bi napredovali u Ukrajini?

Pa ja ne znam, evo, dal' su meni nesto sipali u kafu, ili su totalno prsli postali toliko truli sa propagandom.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:55 

Bilo kako bilo, ja sam isto očekivao kad je krenula invazija da će sve dosad biti gotovo.

Pogotovo u ovim rusofonim dijelovima.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:58 

slika

Izašla je šesta mapa

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 16:58 

Ceha je napisao/la:
Pa Albanaca je u Srbiji bilo koliko 25%?

rađalo ih se 35% =))

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 17:00 

Fake News da su Turci blokirali Bospor.

O situaciji u Bosporu i Dardanelima oglasila se i Turska. Nisu zanijekali da ih kane zatvoriti za ruske ratne brodove, već su ustvrdili da takvu odluku još nisu donijeli, odnosno da je još razmatraju.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 17:02 

dunno je napisao/la:
Bilo kako bilo, ja sam isto očekivao kad je krenula invazija da će sve dosad biti gotovo.

Pogotovo u ovim rusofonim dijelovima.

Ogromna su to prostranstva za naš pojam. Vjerovatno ima ukrajinske gerile po selima pa vrše diverzije. Sad to čiste.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 17:03 

Hrvat podrijetlom iz Ukrajine.
https://www.facebook.com/ivan.covic.3/p ... 9761505290
Citat:
Hvala svima koji brinete i hvala svima koji pitate kako sam, i kako su moji u Ukrajini.
Nažalost, ne mogu svima dovoljno dugo i široko odgovoriti i ispričavam se zbog toga. Zadnja dva dana mi je teško, nisam spavao dvije noći, cijeli dan sam na telefonu, pokušavam što češće čuti se sa familijom i prijateljima u Ukrajini, slušam vijesti itd. Veze pucaju, infrastruktura je i prije bila loša, a sad je još gore.
I da, situacija je zaista tako grozna. Da, ruska vojska je ušla u sjever Kijeva. Da, ljudi su u podrumima i skloništima. Ljudi ne mogu napustiti Kijev, muškarci ne mogu napustiti zemlju. Mađarska je zatvorila granice i teško je civilima i napustiti zemlju.
Znam da je većina svijeta, većina Europe i većina mojih prijatelja osudila napad Rusije na Ukrajinu i znam da je tu većini lagan izbor. Meni nije. Moja je familija i u Lugansku i u Kijevu i u Žitomiru. Ja sam na liniji Lugansk-Kijev svaki dan, i dok su jedni u podrumu drugi relativno normalno žive. I obrnuto. Situacija se mijenja iz dana u dan.
Jedan nećak (od 18 godina) u Lugansku je mobiliziran na strani LNR-a i ruske armije, dok je drugi bratić u podrumu u Kijevu i čeka napad Rusa. Familija su, rod su i Ukrajinci su. I jedni i drugi. Ne znam je li vam mogu jasnije to predočiti.
I ne ne mislim ovdje braniti Putina i ne mislim ništa dobro o njegovoj politici i ovakvom načinu rješavanja sukoba. Ne slažem se ni sa samim načinom vladanja ni sa vojnom stegom ni sa neliberalnim politikama. I jasno sam to govorio i dok su ga drugi hvalili, a danas ga usporedjuju sa Hitlerom i Slobom. Nikad nisam podržavao Putina niti ga danas podržavam. Ali Rusiju volim i s Rusijom imam puno veza. Jedna baka mi je Ruskinja, vjenčani kumovi mojih roditelja su Rusi i moja kuma je Ruskinja.
Putin je stjeran u kut, rat nije počeo prekjučer, rat je počeo na Majdanu kad je smijenjen legalno izabran predsjednik. Uz Putina i vrh Rusije je kriva i vanjska politika SAD-a , kao i indiferentna EU. Ne u istoj mjeri. Putin je prešao granicu, i figurativno i doslovno. I odnos Rusa i Ukrajinaca se bespovratno pogoršao, odnos zapadnih i istočnih Ukrajinaca se bespovratno pogoršao. Putin se kocka, šahovskim rječnikom igra damin gambit i nada se kapitulaciji Ukrajine. Ovaj rat je posljedica. Ovo je kraj, a ne početak.
SAD i UK daju zasad najoštrije sankcije u vidu blokiranja imovine oligarha, banaka i sl. EU, kao i uvijek nudi tapšanje po ramenu. Pričaju o blokiranju ruskog plina, a ne mogu se odreći ni prodaje dijamanata Rusiji (Belgija), ni modne konfekcije (Italija). EU se uljuljala u svoj komfor i nesposobna je učiniti išta. Ali to je bilo i očekivano.
Istočni Ukrajinci (ono što se naziva LNR i DNR) se neće moći pomiriti sa bilokakvom ukrajinskom vlašću. Da, to je zemlja Ukrajinaca, to je ukrajinsko unutrašnje pitanje, ali to je zemlja prvenstveno istočnih Ukrajinaca koji ne priznaju Kijevsku vlast, jer je to povjerenje izgubljeno Majdanskim prevratom. I bez obzira na bilokakvog Putina ili bilo koga u Rusiji, trebat će puno vremena da se to pokuša promjeniti.
Istočna Ukrajina se osjeća izdano od Kijeva još od 91. godine i ukrajinske nezavisnosti. Tada su se počeli prvi rudnici zatvarati, tada u Lugansku nisu dobivali penzije, tada je vladala velika nezaposlenost u tom dijelu Ukrajine, tada je to Kijev prepustio raznih oligarsima i ološima i taj kontinuitet i razdor se samo povećavao i povećao se do razmjera rata. Kijev od 91. nije imao previše sluha za Lugansk i Donetsk. I da, u Putinu i Rusiji sad vide partnera.
S druge strane, ja sam Ukrajinac i raspadam se kad vidim situaciju u Kijevu, užasno mi je teško kad zovem u Kijev i ne znam hoće li mi se netko javiti. I osobno, volio bih da Ukrajina postane član EU i da napreduje. Ukrajinci su jako vrijedni, marljivi i jednostavni ljudi, EU bi sigurno profitirala primanjem Ukrajine. Ne znam je li ovo cijena toga. Ali želim da ovo ludilo prestane, želim da se vrati na stanje prije 2014.godine kad si mogao u Kijevu pričati ruski i kad nisi morao ići u Lugansk preko Rostova.
Prošao sam i Lviv i Kijev i Dnipro i Lugansk. I volim Ukrajinu i sretan sam kad sam tamo, te je smatram drugom domovinom. Nadam se da će ovo proći i da će Ukrajina ustati iz ovog pepela i dima.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 17:05 

..proruska propaganda..dobrobte plaćaju..

Vrh

PostPostano: 26 vel 2022, 17:06 

daramo je napisao/la:
Fake News da su Turci blokirali Bospor.

O situaciji u Bosporu i Dardanelima oglasila se i Turska. Nisu zanijekali da ih kane zatvoriti za ruske ratne brodove, već su ustvrdili da takvu odluku još nisu donijeli, odnosno da je još razmatraju.

To je Klix objavio. Samo da jedno 20tak muslimana napiše na njihovom portalu " Hvala Allahu Erdogan je dobar musliman. Nije Putinova pudlica". Bukvalno su pišnuli u gaće od sreće kad je objavljen članak.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: