HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ožu 2025, 00:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4227 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 170  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 01 ožu 2025, 21:01 

touchable je napisao/la:
novem je napisao/la:

To je posve nebitno kad si nuklerna sila i dominiraš svijetom.
I što reče Lasica, to bi se riješilo za tri sekunde.

To su mislili i Rusi, kad ono uvalili se u dugotrajan i iscrpljujući rat i izravno ugrozili opstojnost svoje zemlje.

Lupaš svašta, ali kad govoriš o ruskoj "ugrozi opstojnosti", jasno je da si skroz politički nepismen.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:06 

touchable je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ja kao jedan od istaknutijih Putlerovaca na ovomu forumu u takovoj situciji ne bih podupirao Rusiju već bih bio potpuno ravnodušan. Dakle umjesto obožavanja Putina do imbecilnosti on bi mi bio tek pomalo simpatičan.

Ali pošto je Zapad, napose EU imperija zla čiji je glavni zadatak uništenje kršćanstva i bijele rase onda Vladimire udri.

Samo postoji jedan mali problem u tvom rezonu.
I Putin je dio te Kabale.

Dijelom rusko društvo i oligarsi su dio te Kabale. Putin bar pokušava izvući Rusiju iz toga. On je, da se ne zahebavamo, po mindsetu dijelom i komunist ali onaj tipa glasača za Afd u istočnoj Njemačkoj.
Uglavnom, on bar promiče duhovne vrijednote za razliku od Zapada i drugo, on nikomu ne nameće svoj sustav kako to Zapad čini.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:08 

Bobovac je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Pajdo kad si bio u crkvi zadnji put

Prošle nedjelje. Sutra akobogda.

Jesi ti bio na džumi jučer?

Nisam, ja sam samo politički islamist

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:09 

Šporet je napisao/la:
[

Premoćna većina ukrajinskog naroda je bila za EU integracije, kao i značajna većina stanovnika Ukrajine u kojoj su Ukrajinci bili oko 75%, to je poprilično dobro dokumentirano u izbornim anketama, ili rezultatima samih izbora. Anegdotalni kontakti preko interneta ne mogu biti valjan dokaz za suprotno.

E nećemo tako kume. Ja nisam spominjao EU već NATO. Većina jeste bila za EU ali za NATO ne.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:10 

Karabaja je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Prošle nedjelje. Sutra akobogda.

Jesi ti bio na džumi jučer?

A ti si kao ovi glasači AFDa u ex DDR. Ireligiozni kleronacionalisti.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:18 

Kulturalni kršćani je precizna terminologija

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:36 

Bobovac je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

A ti si kao ovi glasači AFDa u ex DDR. Ireligiozni kleronacionalisti.

Nisu ti nikakvi kleronacionalisti nego obični njemački nacionalisti, a i takvi su za ljevičarske medije nacisti i klerofašisti.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:46 

Šporet je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Recimo ovako. U parku je bijesan pas. Hoće neki čovjek šetati parkom. Ja mu kažem nemoj, ujest će te bijesan pas. On kaže ti si za psa :001_rolleyes , pro-pas :zubati

I ode u park, i posve neočekivano :zubati bijesan pas ga ujede. I sad je čovjek ljut, imao je suvereno pravo šetati parkom. Jesam li ja bio pro-pas i anti-čovjek ako sam predložio nemoj ići u park?

Da, tako nešto.

Dakle, da je Rusija u vrijeme ulaska Hrvatske u NATO bila supersila u poziciji reći - mi smo tu, Beograd je tu, protivno je našem strateškom interesu da Hrvatska uđe u NATO. Ti bi bio za to da Hrvatska ne smije ići u NATO?

Ne bih to gledao kao ja sam za nešto ili nisam za nešto. Ako se mene što pita, ja sam za to da se svi ljudi na svijetu lijepo paze i poštuju, da vlada mir i ljubav među narodima.

slika

Ok, s druge strane ako me se ne pita ništa, kao što nije, onda predlažem "po plodovima ćete ih prepoznati". Kakvi su rezultati? Poduhvat treba imati glavu i rep. Ako počnemo nešto, treba znati kako će završiti itd. Pragmatizam.

Ukratko, ako bi Rusija napala Hrvatsku zbog naše aplikacije za NATO, da ja bih preporučio da odgodimo tu priču za bolja vremena.

1130 of 2558 - 44.18%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:57 

Šporet je napisao/la:

Da, tako nešto.

Dakle, da je Rusija u vrijeme ulaska Hrvatske u NATO bila supersila u poziciji reći - mi smo tu, Beograd je tu, protivno je našem strateškom interesu da Hrvatska uđe u NATO. Ti bi bio za to da Hrvatska ne smije ići u NATO?

Ne bih to gledao kao ja sam za nešto ili nisam za nešto. Ako se mene što pita, ja sam za to da se svi ljudi na svijetu lijepo paze i poštuju, da vlada mir i ljubav među narodima.

slika

Ok, s druge strane ako me se ne pita ništa, kao što nije, onda predlažem "po plodovima ćete ih prepoznati". Kakvi su rezultati? Poduhvat treba imati glavu i rep. Ako počnemo nešto, treba znati kako će završiti itd. Pragmatizam.

Ukratko, ako bi Rusija napala Hrvatsku zbog naše aplikacije za NATO, da ja bih preporučio da odgodimo tu priču za bolja vremena.

Pa ako priču prenesemo na nižu razinu, tj na Herceg-Bosnu, upravo se nešto slično i dogodilo.

HR Herceg-Bosna, NATO je rekao, protivno je našemu interesu da postojite i da se ujedinite sa Hrvatskom već je u našem interesu da budete obespravljena manjina pod islamistima. A vi se ili asimilirajte ili nestanite.

NATO rekao a Hrvati pognuli glave i poslušali da ne bi gore nahebali u blaženoj nadi da je to privremeno i da nakon kiše dolazi sunce.
I ne samo to već ih dobar dio i podupire NATO (LoLić), kontra Rusa koji im apsolutni ništa nisu krivi.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:14 

touchable je napisao/la:
Nisu ni Ukrajinci ništa krivi Hrvatima, a ti svejedno podupireš Ruse.

Pa normalno. Da se što prije rat završi. A može se završiti jedino kad Ukrajinci prihvate ruske zahtjeve. Neće valjda Rusi ukrajinske.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:20 

Hm zanimljivo, ok.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:22 

touchable je napisao/la:

Ukrajinci su 1654. usli u vojno--politički savez sa Rusima na ravnopravnoj osnovi da bi se borili protiv zajedničkog neprijatelja (Poljaka) da bi se nakon završetka rata Rusi počeli iživljavati nad Ukrajincima jer su mislili da imaju pravo na to jer su brojniji.
Hrvati Herceg Bosne su ušli 1994 u usli u vojno--politički savez sa Bošnjacima na ravnopravnoj osnovi da bi se borili protiv zajedničkog neprijatelja (Srba) da bi se nakon završetka rata Bošnjaci počeli iživljavati nad Hrvatima jer su mislili da imaju pravo na to jer su brojniji.

I gle čuda Ukrajinci to ne žele trpjeti. Čak je i omjer pučanstva Ukrajine i Rusije na početku jednak omjeru Hrvata i Bošnjaka u BiH.

Evi ti te tvoje "Ukrajine iz 1654. Znači da Rusi ovo ostave a da sve drugo uzmu a?
slika

Citat:
quote="touchable"] Nisu Ukrajinci naivni kao Trump. Znaju dobro s kim imaju posla.

More bit. More bit da znaju da imaju posla sa Englezima a da Trump to ne zna. More bit.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:23 

Bobovac je napisao/la:
Pa ako priču prenesemo na nižu razinu, tj na Herceg-Bosnu, upravo se nešto slično i dogodilo.

HR Herceg-Bosna, NATO je rekao, protivno je našemu interesu da postojite i da se ujedinite sa Hrvatskom već je u našem interesu da budete obespravljena manjina pod islamistima. A vi se ili asimilirajte ili nestanite.

NATO rekao a Hrvati pognuli glave i poslušali da ne bi gore nahebali u blaženoj nadi da je to privremeno i da nakon kiše dolazi sunce.
I ne samo to već ih dobar dio i podupire NATO (LoLić), kontra Rusa koji im apsolutni ništa nisu krivi.

Zadnji put kada su Rusi i njihovi saveznici prošli hrvatskim zemljama oko 200.000 Hrvata je završilo u masovnim grobnicama.

Ako moram birat između pederskog ambasadora koji mi govori da se moram asimilirat (i to govori iz razloga što hrvatska diplomacija nije odradila posao kako treba, ne neke svoje strateške urođene mržnje prema Hrvatima) ili nekoliko stotina tisuća pobijenih Hrvata kad ruska vojska komandira ovim prostorima...

Da biram ambasadora.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:40 

Zapitajte se ovo, što bi Ukrajina uradila da mi nismo u vojnom savezu sa njima a trebamo njihovu pomoć protiv nekog neprijatelja iz regije, recimo srba?

Jel bi sankcionirali srbe na način da im gorivo bude skuplje?

Jel bi bili voljni riskirati svjetski rat zbog nas?

Ja mislim da ne bi ništa od toga, lako je davati moralnu podršku, to i dajemo, a davali smo i oružja.

Uz sve to Rusija napreduje, Ukrajina gubi teritorij, a spominje se tamo i impeachment za Zelenskog jer je vjerojatno koštao Ukrajinu američke podrške i u pregovorima s Rusijom, kao i direktne vojne pomoći.

Nijje mi u cilju da mi neprijatelj bude Rusija, gledajući to kao europljanin, jer nam dolaze islamistički neprijatelji u naše zemlje, uzimaju socijalu i sl. i pripremaju globalni kalifat i na našem kontinentu.

Da bih podržavao Ukrajinu protiv Rusije na način da se dugotrajni rat razvlači, mi ekonomski trpimo i odgađamo spoznaju što nam je najveća opasnost, meni treba više toga od "Putin je lud, Putin je diktator!"

Rusija i Ukrajina su isti k.., ovdje nemamo ideološki sukob, nije ni pravi nacionalno/kulturološki sukob, nacije, vjera i kultura su im kompatibilne. Ovdje nije borba protiv komunizma. Ovdje je sukob vladajućih klasa, jedna vuče prema NATO druga strana ne želi NATO tako blizu njima.

Kompromis je bio logičan a Zelenski je upropastio zemlju jer je tvrdoglavo odbijao razgovor o tome, i uvukao ih u rat. I to rat bez dovoljne podrške zapada.

Ili ako je podrška i bila dovoljna, i više nego dovoljna, nije uspjela ostvariti cilj, iz možda dva razloga:
1. podcjenjena je ruska mogućnost da se nose sa sankcijama,
2. Ukrajina je jako loše organizirana, vojno i strukturalno, i dosta pomoći je propalo/pokradeno.

Kako god, stanje se ne popravlja, ja neznam točno što Zelenski hoće od Trumpa? Dobijao je vojnu pomoć i dosad, dozvolu da koristi zapadno oružje na samom ruskom terenu, ništa mu nije popravilo stanje na bojnom polju.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:42 

Šporet je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Zadnji put kada su Rusi i njihovi saveznici prošli hrvatskim zemljama oko 200.000 Hrvata je završilo u masovnim grobnicama.

Ako moram birat između pederskog ambasadora koji mi govori da se moram asimilirat (i to govori iz razloga što hrvatska diplomacija nije odradila posao kako treba, ne neke svoje strateške urođene mržnje prema Hrvatima) ili nekoliko stotina tisuća pobijenih Hrvata kad ruska vojska komandira ovim prostorima...

Da biram ambasadora.

Kada su to Rusi prošli hrvatskim zemljama i pobili 200.000 Hrvata? Ako misliš na 1945. koje su to ruske divizije bile u Hrvatskoj i gdje točno? Znamo da na prostoru ex YU nije bilo nikakovih ruskih već su to bile sovjetske divizije uglavnom sastavljene od Ukrajinaca pod vrhovnim zapovjedništvom Gruzijca.

Ruskih tj sovjetskih snaga na području Hrvatske nije bilo. Niti su one ikako bile uključene u ubijanje Hrvata. Iza ubijanja Hrvata stoje prije svega Hrvati, Tu nisu bile Ruje već samo Titovi partizani u čijem je sastavu bila NOVH, kao oružana snaga Federalne Države Hrvatske (FDH) na čelu sa prvim hrvatskih predsjednikom Vladimirom Nazorom.

A ti biraj britanskog "ambasadora", nasljednika onoga tko je 1945 izručio Hrvate, tvoj izbor.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:44 

Dakle nastavljaju rat sa engleskim parama, dok ih bude, to je jedno godinu dana mozda malo vise.

Nakon toga, gube sve.

Sirija je najbolji primjer kako prodje drzava koja nema resurse a ni pomoc izvana, ostali bez nafte na istoku i pod sankcijama, raspali ze sa sedam dana. Isto ceka Ukrajinu, nece sada uzeti 80%, izgubice pola od toga.
Sami pali sami se ubili.

Naravno, Rusija moze ratovati do 2030 ako treba, kako i sami kazu.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 22:48 

Šporet je napisao/la:

Hm zanimljivo, ok.

Ti bi drugačije?

1130 of 2558 - 44.18%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:16 

Ti bi drugačije?

Da je zapad desničarsko-kršćanska utopija koja ima svoj vojni savez i Hrvatska želi ući u taj savez a Rusija se protivi? Da ja bi išao ka tom savezu koliko god mogu.

Zar nismo tako nešto i napravili 1991. (ok JNA nije isto kao Rusija, ali bome Hrvatska bez vojske ide u rat protiv JNA - nije niti toliko udaljena paralela) pa šta bude, a ne da je to bilo protivno interesima Rusije (koja je tada hvala Bogu bila najslabija u tko zna koliko zadnjih stoljeća), nego nismo imali niti ikakvu podršku zapada, pa smo se svejedno bacili na glavu.

Iako smo se dobrano udaljili od poante mog pitanja, a i već sam odbacio tezu o tobožnjem ukrajinskom priključenju NATO-u zbog kojeg se dogodio ruski napad, za pristupanje u NATO potrebno je imati riješene i utvrđene granice, proći poprilično dugotrajan proces pristupanja, vrlo vjerojatno i referendum, zatim dobiti pozivnicu, zatim prihvatiti pozivnicu, zatim čekati da svaka članica u svom parlamentu ratificira i prihvati novu članicu, i onda ide proces primanja u članstvo, ništa od toga nije bilo niti u primisli u trenutku Ruske invazije 2022, a kamoli 2014, samo želje i pozdravi ukrajinskih političara da bi oni u NATO, i program MAP u kojem je čak i BiH.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Nova je teorija da je Sirija prepuštena SAD-u (naravno radi Izraela), i sad Trump vraća Putinu uslugu s Ukrajinom.
Navodno je Assad dva dana prije ofenzive pobunjenika bio i Moskvi.
Sirijska vojska otvoreno govori da nisu ni dobili naredbu da brane položaje.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:31 

Bobovac je napisao/la:
Kada su to Rusi prošli hrvatskim zemljama i pobili 200.000 Hrvata? Ako misliš na 1945. koje su to ruske divizije bile u Hrvatskoj i gdje točno? Znamo da na prostoru ex YU nije bilo nikakovih ruskih već su to bile sovjetske divizije uglavnom sastavljene od Ukrajinaca pod vrhovnim zapovjedništvom Gruzijca.

Ruskih tj sovjetskih snaga na području Hrvatske nije bilo. Niti su one ikako bile uključene u ubijanje Hrvata. Iza ubijanja Hrvata stoje prije svega Hrvati, Tu nisu bile Ruje već samo Titovi partizani u čijem je sastavu bila NOVH, kao oružana snaga Federalne Države Hrvatske (FDH) na čelu sa prvim hrvatskih predsjednikom Vladimirom Nazorom.

A ti biraj britanskog "ambasadora", nasljednika onoga tko je 1945 izručio Hrvate, tvoj izbor.

JNA i Crvena Armija su bili "strateški" saveznici, valjda si toga svjestan? Jedini razlog zašto je JNA toliko brzo i bezbolno došla do Zagreba je taj što joj je Crvena Armija potpuno odsjekla Nijemce sjeverno od Drave, probila front kod Batine, i za njih osvojila Beograd.

Sa političke strane najveći, čak i od Tita krvolok u traženju što bržih i što većih likvidacija Hrvata je bio Ranković - rojalistički četnik zamaskiran pod zvjezdicom, kada ga sretneš možete se dogovoriti tko više voli Rusiju. Što se tiče odrađivanja posla na terenu tu su najveći dio posla odradile novopečene četnikopartizanske jedinice Sime Dubajića, i kad njega stretneš možete odgonetnuti tko više voli Ruse.

A zato današnji Putin i današnja Rusija i Rusi slave i ponose se tim Gruzijcem, tim "ukrajinskim" divizijama i njihovim znakovljem više nego 1947. Zato jer se distanciraju od njih? Aham.

Da rađe biram "ratovat" protiv nebitnog ambasadora koji mi kaže da se moram asimilirat što anuliram sa tri godine prohrvatske diplomacije, za to vrijeme, pazi sad, neasimilirajući se niti malo, nego protiv onih koji kad dođu u ovaj dio Europe - Hrvati izgube državnost i nekoliko stotina tisuća ih završi u masovnim grobnicama za račun njihovog strateškog saveznika koji dan danas ne priznaje postojanje hrvatskog naroda, hrvatskog jezika, i većine hrvatskog teritorija, baš kao što si ti već opisao da Rusi ne priznaju Ukrajincima.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:41 

Šporet je napisao/la:
Ti bi drugačije?

Da je zapad desničarsko-kršćanska utopija koja ima svoj vojni savez i Hrvatska želi ući u taj savez a Rusija se protivi? Da ja bi išao ka tom savezu koliko god mogu.

Zar nismo tako nešto i napravili 1991. (ok JNA nije isto kao Rusija, ali bome Hrvatska bez vojske ide u rat protiv JNA - nije niti toliko udaljena paralela) pa šta bude, a ne da je to bilo protivno interesima Rusije (koja je tada hvala Bogu bila najslabija u tko zna koliko zadnjih stoljeća), nego nismo imali niti ikakvu podršku zapada, pa smo se svejedno bacili na glavu.

Iako smo se dobrano udaljili od poante mog pitanja, a i već sam odbacio tezu o tobožnjem ukrajinskom priključenju NATO-u zbog kojeg se dogodio ruski napad, za pristupanje u NATO potrebno je imati riješene i utvrđene granice, proći poprilično dugotrajan proces pristupanja, vrlo vjerojatno i referendum, zatim dobiti pozivnicu, zatim prihvatiti pozivnicu, zatim čekati da svaka članica u svom parlamentu ratificira i prihvati novu članicu, i onda ide proces primanja u članstvo, ništa od toga nije bilo niti u primisli u trenutku Ruske invazije 2022, a kamoli 2014, samo želje i pozdravi ukrajinskih političara da bi oni u NATO, i program MAP u kojem je čak i BiH.

Nemam ja ništa protiv ako Ukrajina bira bilo koji put. Jedino se ne želim osjećati dužan ratovati s Rusijom zbog njih.

Oni odlučuju o sebi ok, ali Zelenski je predsjednik Ukrajine, nije predsjednik Zapada da donosi odluke i govori što će Nato raditi.

Mada, ne mislim da je paralela sa Jugoslavijom dobra. Naše žrtve su bile puno manje. Mi smo pristajali na Unprofor i primirja, ponašali se strpljivo. Ali poanta je ista, sami smo se izborili za sebe. Preuzeli smo odgovornost. Nije nam svijet poklanjao milijarde i oružje.

S druge strane Zelenski nastoji postaviti stvari kao da je netko drugi kriv ako Ukrajina loše prođe. Mene nisu pitali kad su počinjali, kako sad ja mogu biti kriv ako ne ide dobro. Valjda je kriv onaj tko je donosio odluke.

Postavlja se teza da Nato ili barem Europa se treba sukobiti s Rusijom da spasi Ukrajinu. Nemamo takav ugovor. To nismo potpisali.

1130 of 2558 - 44.18%

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:48 

Nemam ja ništa protiv ako Ukrajina bira bilo koji put. Jedino se ne želim osjećati dužan ratovati s Rusijom zbog njih.

Oni odlučuju o sebi ok, ali Zelenski nije predsjednik Zapada da donosi odluke i govori što će Nato raditi.

Mada, ne mislim da je paralela sa Jugoslavijom dobra. Naše žrtve su bile puno manje. Mi smo pristajali na Unprofor i primirja, ponašali se strpljivo. Ali poanta je ista, sami smo se izborili za sebe. Preuzeli smo odgovornost. Nije nam svijet poklanjao milijarde i oružje.

S druge strane Zelenski nastoji postaviti stvari da je netko drugi kriv ako Ukrajina loše prođe. Mene nisu pitali kad su počinjali, kako sad ja mogu biti kriv ako ne ide dobro. Valjda je kriv onaj tko je donosio odluke.

Postavlja se teza da Nato ili barem Europa se treba sukobiti s Rusijom da spasi Ukrajinu. Nemamo takav ugovor. To nismo potpisali.

Ništa od ovoga nije poanta moga pitanja, niti potonjih odgovora. Nisam pretjerano zainteresiran za priče o razvoju rata i kako ga razriješiti, a ništa od ovih rečenica nije moja pozicija.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:54 

lider30 je napisao/la:
Nova je teorija da je Sirija prepuštena SAD-u (naravno radi Izraela), i sad Trump vraća Putinu uslugu s Ukrajinom.
Navodno je Assad dva dana prije ofenzive pobunjenika bio i Moskvi.
Sirijska vojska otvoreno govori da nisu ni dobili naredbu da brane položaje.

Pad cijele Sirije tragikomican, ako se moze nesto onakvo nazvati komicnim, uopce se nisu branili a prije toga su godinama uspjesno ratovali protiv dzihad armada.

U najmanju ruku sumnjivo, pa nisu se ni pokusali braniti. Nemoguce bez nekog dogovora.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 23:58 

Šporet je napisao/la:

Oni odlučuju o sebi ok, ali Zelenski je predsjednik Ukrajine, nije predsjednik Zapada da donosi odluke i govori što će Nato raditi.

S druge strane Zelenski nastoji postaviti stvari kao da je netko drugi kriv ako Ukrajina loše prođe. Mene nisu pitali kad su počinjali, kako sad ja mogu biti kriv ako ne ide dobro. Valjda je kriv onaj tko je donosio odluke.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Budimpe%C ... %20%5B1%5D

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2025, 00:21 

To je to. I Muslimani su tijekom rata pokušali Zapadu da nametnu taj narativ da im
on "dužan" pomoći. Istovremeno zaboravljajući da bi bez njih daleko gore prošli,
od naoružavanja, humanitarne pomoći, smještaja izbjeglica, liječenja..., pa na kraju
i do mirovnih sporazuma koje i dalje sabotiraju. Zato su sada kontinuirano namećali
Srebrenicu, da ogovornost prebace na zapadne zemlje, da bi to politički naknadno kapitalizirali.

Što se tiče Ukrajine, samo Zelenskijevo traženje sigurnosne garancije od SAD-a,
govori da sada nema nikakvog obavezujućeg ugovora. Inače bi čuli za njega, i on bi
tražio da se ista ugovorena obaveza ispuni. To iz Budimpešte je samo neobavezujuća
politička deklaracija. Ne daju se sigurnosne garancije tek tako, kao što ovih dana vidimo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 170  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: