HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2025, 20:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6636 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 266  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 26 lis 2025, 11:44 

U međuvremenu većina izbjeglica iz Ukrajine radi u HR - nema hotela / agencija za upravljanje apartmanima na Jadranu, bez Ukrajinki. Ima ih i po bolnicama, kafićima, restoranima. Muški po gradilištima, voze kamione. Djeca se dobro integriraju u školama.

https://forbes.dnevnik.hr/financije/kon ... -34-posto/ lista narudžbi popunjena par godina unaprijed.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 11:48 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Zašto su u maskirnim odorama i nose automatske puške. Koja su oni tu sila? Mi smo njihovi vazali? Prosječnog Hrvata bi MUP priveo da ga nađu vani sa airsoft puškom. Ako se Ukrajinci boje, što nisu unajmili zaštitare?!

Zašto Hrvati i kupci ORQA dronova ne bi bili u vojnim odrama na vojnom poligonu?

Ovo nije etnički Ukrajinac, nego Hrvat, ime mu je slučajnosti radi Goran, po prezimenu bi rekao da je podrijetlom iz središnje Bosne. Sada zaposlen od strane ORQA kao borbeno iskusan instruktor.

slika

Nisam baš shvatio, je li to Goran u maskirnoj odori sa ukrajinskim znakovima i automatskom puškom u ruci? To je neki maskenbal, pa tim performansom Goran želi navući Ukrajince da kupuju? Poput onog klauna u Mc Donaldsu?! Ili su to ukrajinski vojnici, u maskirnim odorama i sa automatskim oružjem u rukama? Ako je ovo drugo, oni tu kao takvi ne bi uopće smjeli biti (Saborska odluka), a pitanje je i kako su u Hrvatsku prokrijumčarili te puške, s kojima se sada gizdavo pokazuju? Kako su prošli aerodrom?
Mogli su doći u trenirkama ukrajinskog olimpijskog tima i sa paintball puškama. To bi bilo primjerenije.
Imam averziju prema stranim vojnicima koji su na hrvatskom teritoriju, a ako nose oružje - tim gore. A ovi čak nisu niti NATO vojnici.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 11:49 

Znam da ne shvaćaš, nose te emocije. Čak nisi ni pročitao što sam napisao, ukrajinska zastava je tebi kao divljem biku crvena krpa.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 11:52 

MiB je napisao/la:
U međuvremenu većina izbjeglica iz Ukrajine radi u HR - nema hotela / agencija za upravljanje apartmanima na Jadranu, bez Ukrajinki. Ima ih i po bolnicama, kafićima, restoranima. Muški po gradilištima, voze kamione. Djeca se dobro integriraju u školama.

https://forbes.dnevnik.hr/financije/kon ... -34-posto/ lista narudžbi popunjena par godina unaprijed.

To je HDZ (SDP, Možemo) zamjena stanovništva u svom punom sjaju. Osobno, mislim kako je to za Hrvate katastrofalna politika. No ako nisam u pravu, pa i za to bi trebali zahvaliti Rusima i SVO.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:00 

Lakše mi je prihvatiti Ukrajinca - pravoslavca koji brzo uči hrvatski jezik, nego obojenog afroazijata koji se nikad neće integrirati. Zamjena stanovništva u HR je počela 1991.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:01 

MiB je napisao/la:
Lakše mi je prihvatiti Ukrajinca - pravoslavca koji brzo uči hrvatski jezik, nego obojengo afroazijata koji se nikad neće integrirati. Zamjena stanovništva je počela 1991.

Ukrajinci su također genetski slični nama. Isto kako puno Hrvata ima pretke Čese i Slovake koje su došli u Hrvatsku u 18. i 19. stoljeću.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:03 

MiB je napisao/la:
Znam da ne shvaćaš, nose te emocije. Čak nisi ni pročitao što sam napisao, ukrajinska zastava je tebi kao divljem biku crvena krpa.

Rado bi shvatio, pa ponovno, je su li na tim slikama ukrajinski vojnici u maskirnim odorama, ukrajinskim oznakama i naoružani automatskim puškama? Ili, su to Hrvati obučeni u strane odore, pa izvode neku predstavu sa puškama?

Griješite ako mislite kako mi je ukrajinska zastava "crvena krpa". "Crvena krpa" su mi sve strane zastave, kojima se kite strani vojnici na hrvatskom teritoriju. Nisam čak volio niti UNPROFOR. Pa bila to ukrajinska, američka, ruska, srpska, slovenska, turska... OK, u veleposlanstvu vojni ataše, a sve više je previše. S tim kako je ukrajinskim vojnicima čak i Sabor zabranio da se tu pojave. A ono ovdje baje, mašu puškama... Za to su uhitili sirotog Dabru.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:04 

Mora neko popuniti pravoslavne crkve po HR. Bolje plavooki Ukrajinci, nego turkoliki Srbi.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:05 

PaoUČikolu je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Lakše mi je prihvatiti Ukrajinca - pravoslavca koji brzo uči hrvatski jezik, nego obojengo afroazijata koji se nikad neće integrirati. Zamjena stanovništva je počela 1991.

Ukrajinci su također genetski slični nama. Isto kako puno Hrvata ima pretke Čese i Slovake koje su došli u Hrvatsku u 18. i 19. stoljeću.

Eto, da nije bilo SVO, preplavljivali bi nas samo afroazijati.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:11 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Rado bi shvatio, pa ponovno, je su li na tim slikama ukrajinski vojnici u maskirnim odorama, ukrajinskim oznakama i naoružani automatskim puškama? Ili, su to Hrvati obučeni u strane odore, pa izvode neku predstavu sa puškama?

Griješite ako mislite kako mi je ukrajinska zastava "crvena krpa". "Crvena krpa" su mi sve strane zastave, kojima se kite strani vojnici na hrvatskom teritoriju. Nisam čak volio niti UNPROFOR. Pa bila to ukrajinska, američka, ruska, srpska, slovenska, turska... OK, u veleposlanstvu vojni ataše, a sve više je previše. S tim kako je ukrajinskim vojnicima čak i Sabor zabranio da se tu pojave. A ono ovdje baje, mašu puškama... Za to su uhitili sirotog Dabru.

Što tebi nije jasno?

Instruktor je Hrvat - bivši pripadnik "ukrajinske legije stranaca" ili kako se to već prevodi. Vojnici na obuci iz NATO zemalja koje nabavljaju dronove od osječke tvrtke. Instruktor ima zadatak što vjernije upoznati buduće korisnike i instruktore u njihovim zemljama , tako što simulira realne uvjete uporabe dronova i obrane od njih.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:19 

Mar-kan je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Ne obučavaju se ukrajinski vojnici, nego budući naši i NATO instruktori - operatori fpv dronova.

Ako žele biti najbolji, neka uče od najboljih :palacgore1

Od Rusa? Teško da će oni doći.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:23 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Što tebi nije jasno?

Instruktor je Hrvat - bivši pripadnik "ukrajinske legije stranaca" ili kako se to već prevodi. Vojnici na obuci iz NATO zemalja koje nabavljaju dronove od osječke tvrtke. Instruktor ima zadatak što vjernije upoznati buduće korisnike i instruktore u njihovim zemljama , tako što simulira realne uvjete uporabe dronova i obrane od njih.

Evo što mi nije jasno, postali ste slike vojnika u maskirnim odorama, sa ukrajinskim oznakama i automatskim puškama u rukama. I nije mi jasno, je su li oni Ukrajinci ili Hrvati koji su se tako obukli pa nešto izvode?
A bizarno je to, bio to ovaj ili onaj slučaj. Ako su to Ukrajinci, pa oni krše Saborsku zabranu. Ako su to Hrvati, pa čemu taj cosplay? Mogli su svi to skupa odraditi i u trenirkama, bez fotografa.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:25 

https://www.youtube.com/watch?v=yVRD10FfNaM

Traži se humano postupanje prema civilima i vojnicima koji se predaju.

Vrh

Ponovimo.

Hrvati

Vrh

MiB je napisao/la:
Mora neko popuniti pravoslavne crkve po HR. Bolje plavooki Ukrajinci, nego turkoliki Srbi.

Misliš grkokatoličke crkve?
Da se ne zezamo to je 95% čisti ateizam.
Ali dobar je to narod.I lijep. I radišan.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:30 

goran2hr je napisao/la:

Nadam se da će opkoljeni ukrajinski vojnici odabrati predaju i spasiti svoje živote.
Teško je znati koliko ih je. Rusi tvrde 31 bojna ali to je dakako pretjerano. Po mojim informacijama riječ je o 3 nepotpune brigade.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:33 

Bobovac je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Budući pripadnici HPC.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:42 

MiB je napisao/la:
Ponovimo.

Hrvati

Hvala. Znači radi se o cosplay-u. Ima nas svakakvih, ima toga i u Japanu - https://www.reddit.com/r/airsoft/commen ... literally/
Je su li one puške prave ili airsoft?

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:45 

Bobovac je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Nadam se da će opkoljeni ukrajinski vojnici odabrati predaju i spasiti svoje živote.
Teško je znati koliko ih je. Rusi tvrde 31 bojna ali to je dakako pretjerano. Po mojim informacijama riječ je o 3 nepotpune brigade.

A tko je to koga opkolio? :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:51 

Zavisi je li te opkoljene vode zapovjednici u rangu zapovjednika "HVO Kakanja, Vareš, Tuzla, Sarajevo" ili su više u rangu "Žepča, Viteza, Busovače,.. ".

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:52 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Ponovimo.

Hrvati

Hvala. Znači radi se o cosplay-u. Ima nas svakakvih, ima toga i u Japanu - https://www.reddit.com/r/airsoft/commen ... literally/
Je su li one puške prave ili airsoft?

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 12:58 

Jbt, Hrvatska tvrtka zaposlila ratne veterane kao instruktore koji će obučiti strane vojnike i prenijeti im iskustvo, ovaj pita od kuda su puške, jesu li prave. Jesu prave su, vlasnik je u RH.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 14:31 

MiB je napisao/la:
Jbt, Hrvatska tvrtka zaposlila ratne veterane kao instruktore koji će obučiti strane vojnike i prenijeti im iskustvo, ovaj pita od kuda su puške, jesu li prave. Jesu prave su, vlasnik je u RH.

Koje pa sad "strane vojnike"? Ukrajinci po Saborskoj odluci ne bi smjeli biti na obuci, prenošenju iskustva ili stavljanju ljute trave. Zar oni likovi u ukrajinskim odorama nisu Hrvati?

A one puške tamo jesu čudna stvar. To nisu lovačke dvocjevke.

Cijela priča je bizarna. Ono, danas idemo na livadu, obući ću se kao ukrajinski vojnik i ponijeti pušku, onakvu zbog koje sude sirotim Dabri?! I tamo ću nešto izigravati. Ako je to neki performans u čudnim odorama, trebali su dovesti i Labrovića.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 14:43 

Ajde konjino glupa, je li to pokušavaš mobing ovdje raditi? Jesi li dojavio gazdama u Moskvu kako Hrvati obučavaju strane vojnike???

Strani vojnici == NATO == potencijalni kupci ORQA dronova == Belgija, UK, USA, Albanija, Slovenija, baltičke zemlje,... == oni koji će u Osijek prenijeti desetine - stotine milijuna eura.

Jedan sa naljepnicom zastave Ukrajine i par njih veterana iz "legije stranaca", niti jedan ukrajinac zbog kojih ti filozofiraš, pokušavajući izvući informacije za svoje gazde. Idi trči na telegram, ponovo objavi.

Goran2hr dojavio..

Vrh

PostPostano: 26 lis 2025, 15:07 

Bobovac je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Svi Ukrajinci koje sam imao prilike upoznati su generalno inteligentni, radišni i ugodni ljudi. :palacgore1

"Malo" više od nas skloni alkoholu, ali dobro nitko nije savršen. :zubati

1393 of 2558 - 54.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 266  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: