|
|
Stranica: 245/266.
|
[ 6636 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 10:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 12:06 |
|
|
|
Navodno je Ukrajina započela organizirano povlačenje iz Pokrovska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 14:34 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10296 Lokacija: Banja Luka
|
potocnj je napisao/la: Svarog je napisao/la: Pokušao sam da nešto izvučem iz ovog tvog upisa , nešto što bi mi dalo volju za još polemiku sa tobom , ali...mrka kapa . Potočnj , ja ne znam koja si ti generacija...vjerovatno si dosta mlađi od mene , i da li znaš da su u mojoj generaciji ljudi vozili auta autolimarima da ih krpe...ponekad i do momenta , kada nam autolimar kaže..''Druže , nema ovdje više krpljenja ..tvoj auto više nema dovoljno zdravog lima , da bih mu mogao zavariti ''zakrpu''...prosto , toliko je propao lim na autu , da nema više var zašta ''uhvatiti'' . E takav je ovaj tvoj upis . Bušan i truo , na sve strane . Ipak , pitaću te nešto , i molim te učini mi.. Nađi mi moj upis ( samo jedan) u kojem sam ja napisao kao što tvrdiš , da prodajem priču...'' da su ukrajinci odreda fašisti i odabrali fašistu u vlast'' , i baci ga na sto , da ga celivamo . Ja oduvjek tvrdim upravo suprotno , da su u Ukrajini nacisti velika manjina , koja je prevratom instalirana na vlast. I svi smo to ''instaliranje'' , mogli vidjeti u ''direktnom prenosu''. A tek će da se sazna koliko je njena strahovlada bila okrutna , beskurpulozna , zločinačka...jednom rječju, nacistička .. Nemoraš izvlačiti ništa, činjenica je da se ne slažemo, i to je sasvim uredu. Ja nemam problem kakvog imaš ti, a to je da ti je mentalitet na istoku a zaokružio te zapad i nema maknut. I predsjednik tvoj ima veliki posao da vas privuče ka zapadu, ne što možda i on voli zapad već što mu nema druge. Ja sam uvijek prozapadno orijentiran, iako ni sam ne volim neke shizofrenije koje se šire po zapadu kada se pojavi nekakva tema. Jedno vrijeme nas skoro uvjeravali da svi trebamo glancat puške da idemo braniti Ukrajinu, da ne bi! Svjestan sam i da se u Ukrajini radi o interesnom sukobu sila, ne radi se tu više ni o kakvom ideološkom sukobu da bi se uopće moglo prodati nešto kao takvo. Niti je taj Zelensky endemski židovski nacist, niti je Putin staljinovac (više), konkretno to su sukobi različitih svjetskih sila sa konkretnim globalnim ali i individualnim interesima moćnika. Ovo izmišljanje nacizma u Ukrajini je samo jalov pokušaj da se jedan interesni sukob napravi u ideološki, jer je lakše slati ljude da se bore zbog ideologije i izmišljenih fašista i nacista nego da im kažeš mi imamo interese koji se ne poklapaju s interesima zapada. Zato je po meni to jako glup sukob, općenito, i protiv sam njega. Dokuda će biti pravoslavna Rusija a od kuda pravoslavna Ukrajina meni nije toliko važno, niti se netko češkao za jajca kuda će puknuti granica kroz BiH kada im je postao cilj da samo zaustave sukob. Dođe se na to da ratna granica postane i realna granica između država bila priznata ili ne. Rusi nisu podređeni kao srbi da će pristati na nekakve entitete u Ukrajini, oni što osvoje hoće da pridruže, pa iz pozicije sile razumijem njihov stav. Isto tako razumijem i stav zapada da nakon uspostavljanja granice ostatak Ukrajine postaje zapadnjački prostor, prčija zapada ako hoćeš, što god, ali u svakom slučaju rusi dalje ruke od toga! Svjestan sam da nitko ne gine za ideologiju nego komplicirana globalna pozicioniranja. Možda neki rusi, kojemu srce vuče za Rusiju sada ratuje da njegova rodna gruda pripadne Rusiji, isto tako i neki ukrajinac koji se bori za svoje rodno mjesto. Oni imaju pravi emotivan stav, ali takvih je premalo i nisu dovoljno značajni da bi se baš zbog njih ratovalo. Interes je prevagnuo na stranu da dođe do sukoba, pa se iz perspektive nekog čovjeka koji je tu u nekoj pograničnoj zoni čini kako Putin radi sve da njega "oslobodi", ili Zelensky da njegovu zemlju baš obrani Isto tako neki će u Ukrajini reći da je baš njega "prodao" Zelensky kada potpiše mir, a zapravo su uzroci svega toga puno dublji od onoga čija će kuća, selo ili gradić potpasti pod čiju šapu. Nee..'' moj istočni mentalitet''  ..ne , ''moj presjednik'' , koji me privlači zapadu''..nee , ne radi se o tome...radi se o procesima koji se trenutno dešavaju, i koje ti prosto ne želiš ( ili ne možeš ) da vidiš...Doskorašnji planetarni hegemon , unezvjereno pokušava da sačuva svoju hegemoniju..znaš onu famoznu ...''mi bašta , vi džungla''  ..u očaju , ponovo je pustio fašizam sa lanca , baš ko i u prvoj polovini prošlog vijeka , kada se uplašio komunizma . Kažeš , izmišljen nacizam...Pa majka mu stara , priličan procenat stanovnika , te ''Ukrajine iz 94. ( ili već) , milioni ljudi ...nemaju dilemu sa tim da su etnički Rusi , da im je ruski jezik maternji , da su pripadnici Ruske pravoslavne crkve ( pa Rusi su ) ..itd..I desi se nasilni prevrat , nasilnici dobiju mnogo ''kolača babe Nuland'' , i na vlast postave naciste . A onda im oni sve to zabrane , ukinu ..najbrutalnijim metodama . Pa sve si to i ti gledao , i gledaš... Ali nećeš da vidiš . Jbga ...ipak si ti , kako kažeš , prozapadno orjentisan , i valja ti biti lojalan..  .. Da bi se osjećao ''dobrim'' , kao pravi ''zapadnjak''  , kažeš ( parafraziram )...'' neka Rusi uzmu parčence Ukrajine , neka i oni zameze malo , a ostalo...namaa..''zapadnjacima''  . I to , da bude potpuno sterilizovano od Rusa.. Moje skromno mišljenje je da se tako nešto ne može desiti . Pominješ eto , i neke ''šizofrenije'' koje se dešavaju '' u bašti '' , ne želeći da vidiš da su ustvari to ogromni problemi , usudio bih se reći egzistencionalni, za koje niko ne vidi način da se rješe . Konfuzno , ''zoveš ''migrante -tjeraš migrante...a ubrzano stariš i mjenjaš krvnu sliku. Pa onda , sledeća šizofrenija..iz moda LGBT+++++++( mod ''ljubičica'') , u kojem odsjecaš kitice svojoj djeci..naglo pokušavaš prebaciti u mačo mod , mod ''suri ratnik''. Iz rikverca .. u šestu .  ( ode mjenjač u 3pm) Naravno , očekujući da za to vrjeme ''džungla''tapka u mjestu , čekajući da se ''bašta'' posloži i smisli kako da se vrati na ''prjesto''. A ona se, veselo i bodro , ponovo vrati u rudnike , da im za kikiriki , iskopava sve što im treba Nema čekanja , procesi idu tamo gdje su naumili. PS. Ukrajina , u koju je zapad upustio ''nacističkog psa'' , kojeg je pustio sa lanca , je samo vrh ledenog brjega u tom procesu
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 14:50 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6713 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Znači zapad pustio nacističkog psa, da bi onda sukob na zapadu bio da se obuzda taj nacistički pas? Sredinom prošlog stoljeća. Komunizam je bio manje zlo za Ameriku i Englesu, ne što je ideologija bolja od nacističke, nego što je potencijal za pobjedu Hitlera bio veći nego zaostalog Sovjetskog Saveza. Pa amerikanci su slali rusima i kamione i oružje i uniforme, svašta nešta da im pomognu protiv nacista. Da je bilo obrnuto prihvatili bi jednu od Hitlerovih ponuda da Njemačka, pred svoj pad, postane tampon zona zapada prema rusima. Na kraju je to i postala ali bez Hitlera, koji je bio uništen kao i njegova ideologija. Zapad ima svoje probleme, i ja ih ističem često. I taj LGBT i te migracije i općenito ljevičarenje. Nikad ne bježim od toga. Ti sve probleme Rusije guraš pod tepih, beznađe mladeži, pa i rusi su imigranti prema zapadu, ne trče englezi ni njemci u Rusiju već ih je pun kurac rusa na zapadu. Isto tako demografski Rusija nije zdrava zemlja, ima ogromne probleme, bar ovaj europski dio, koji i jest glavna postojbina pravih rusa, muku muči s lošim natalitetom. To tebi ništa ne mijenja na stvari da ti je Rusija daleko i da svrstavanje uz ruse može samo boliti Srbiju, nikako joj pomoći. Veće šanse za ujedinjenje Srbije i RS-a bi imali da se podšišate kao prava zapadnjačka pudlica već što čeznete za nečim što nije realno. Nisu ni veliki broj srba kao pomoć Rusiji na ukrajinskim ratištima prošli nezapaženo. Zapadnjački mediji šute o tome jer žele smanjiti percepciju podrške prema Rusiji iz Europe, ali sigurno je i to na radaru. Da ne spominjem da je za vas svatko tko je protiv vaših ideja nacist. I mi hrvati smo za vas nacisti jer slavimo Oluju, i slušamo Thompsona, pa čemu onda da ne podržavamo ukrajince? 
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 15:15 |
|
|
Svarog je napisao/la: potocnj je napisao/la: Nemoraš izvlačiti ništa, činjenica je da se ne slažemo, i to je sasvim uredu. Ja nemam problem kakvog imaš ti, a to je da ti je mentalitet na istoku a zaokružio te zapad i nema maknut. I predsjednik tvoj ima veliki posao da vas privuče ka zapadu, ne što možda i on voli zapad već što mu nema druge. Ja sam uvijek prozapadno orijentiran, iako ni sam ne volim neke shizofrenije koje se šire po zapadu kada se pojavi nekakva tema. Jedno vrijeme nas skoro uvjeravali da svi trebamo glancat puške da idemo braniti Ukrajinu, da ne bi! Svjestan sam i da se u Ukrajini radi o interesnom sukobu sila, ne radi se tu više ni o kakvom ideološkom sukobu da bi se uopće moglo prodati nešto kao takvo. Niti je taj Zelensky endemski židovski nacist, niti je Putin staljinovac (više), konkretno to su sukobi različitih svjetskih sila sa konkretnim globalnim ali i individualnim interesima moćnika. Ovo izmišljanje nacizma u Ukrajini je samo jalov pokušaj da se jedan interesni sukob napravi u ideološki, jer je lakše slati ljude da se bore zbog ideologije i izmišljenih fašista i nacista nego da im kažeš mi imamo interese koji se ne poklapaju s interesima zapada. Zato je po meni to jako glup sukob, općenito, i protiv sam njega. Dokuda će biti pravoslavna Rusija a od kuda pravoslavna Ukrajina meni nije toliko važno, niti se netko češkao za jajca kuda će puknuti granica kroz BiH kada im je postao cilj da samo zaustave sukob. Dođe se na to da ratna granica postane i realna granica između država bila priznata ili ne. Rusi nisu podređeni kao srbi da će pristati na nekakve entitete u Ukrajini, oni što osvoje hoće da pridruže, pa iz pozicije sile razumijem njihov stav. Isto tako razumijem i stav zapada da nakon uspostavljanja granice ostatak Ukrajine postaje zapadnjački prostor, prčija zapada ako hoćeš, što god, ali u svakom slučaju rusi dalje ruke od toga! Svjestan sam da nitko ne gine za ideologiju nego komplicirana globalna pozicioniranja. Možda neki rusi, kojemu srce vuče za Rusiju sada ratuje da njegova rodna gruda pripadne Rusiji, isto tako i neki ukrajinac koji se bori za svoje rodno mjesto. Oni imaju pravi emotivan stav, ali takvih je premalo i nisu dovoljno značajni da bi se baš zbog njih ratovalo. Interes je prevagnuo na stranu da dođe do sukoba, pa se iz perspektive nekog čovjeka koji je tu u nekoj pograničnoj zoni čini kako Putin radi sve da njega "oslobodi", ili Zelensky da njegovu zemlju baš obrani Isto tako neki će u Ukrajini reći da je baš njega "prodao" Zelensky kada potpiše mir, a zapravo su uzroci svega toga puno dublji od onoga čija će kuća, selo ili gradić potpasti pod čiju šapu. Nee..'' moj istočni mentalitet''  ..ne , ''moj presjednik'' , koji me privlači zapadu''..nee , ne radi se o tome...radi se o procesima koji se trenutno dešavaju, i koje ti prosto ne želiš ( ili ne možeš ) da vidiš...Doskorašnji planetarni hegemon , unezvjereno pokušava da sačuva svoju hegemoniju..znaš onu famoznu ...''mi bašta , vi džungla''  ..u očaju , ponovo je pustio fašizam sa lanca , baš ko i u prvoj polovini prošlog vijeka , kada se uplašio komunizma . Kažeš , izmišljen nacizam...Pa majka mu stara , priličan procenat stanovnika , te ''Ukrajine iz 94. ( ili već) , milioni ljudi ...nemaju dilemu sa tim da su etnički Rusi , da im je ruski jezik maternji , da su pripadnici Ruske pravoslavne crkve ( pa Rusi su ) ..itd..I desi se nasilni prevrat , nasilnici dobiju mnogo ''kolača babe Nuland'' , i na vlast postave naciste . A onda im oni sve to zabrane , ukinu ..najbrutalnijim metodama . Pa sve si to i ti gledao , i gledaš... Ali nećeš da vidiš . Jbga ...ipak si ti , kako kažeš , prozapadno orjentisan , i valja ti biti lojalan..  .. Da bi se osjećao ''dobrim'' , kao pravi ''zapadnjak''  , kažeš ( parafraziram )...'' neka Rusi uzmu parčence Ukrajine , neka i oni zameze malo , a ostalo...namaa..''zapadnjacima''  . I to , da bude potpuno sterilizovano od Rusa.. Moje skromno mišljenje je da se tako nešto ne može desiti . Pominješ eto , i neke ''šizofrenije'' koje se dešavaju '' u bašti '' , ne želeći da vidiš da su ustvari to ogromni problemi , usudio bih se reći egzistencionalni, za koje niko ne vidi način da se rješe . Konfuzno , ''zoveš ''migrante -tjeraš migrante...a ubrzano stariš i mjenjaš krvnu sliku. Pa onda , sledeća šizofrenija..iz moda LGBT+++++++( mod ''ljubičica'') , u kojem odsjecaš kitice svojoj djeci..naglo pokušavaš prebaciti u mačo mod , mod ''suri ratnik''. Iz rikverca .. u šestu .  ( ode mjenjač u 3pm) Naravno , očekujući da za to vrjeme ''džungla''tapka u mjestu , čekajući da se ''bašta'' posloži i smisli kako da se vrati na ''prjesto''. A ona se, veselo i bodro , ponovo vrati u rudnike , da im za kikiriki , iskopava sve što im treba Nema čekanja , procesi idu tamo gdje su naumili. PS. Ukrajina , u koju je zapad upustio ''nacističkog psa'' , kojeg je pustio sa lanca , je samo vrh ledenog brjega u tom procesu Kad će Ruski "hegemon" vratiti teritorij koji je ukrao ubijanjem drugih naroda. Otkud tolika Rusija kad su etnički Rusi živili na samo 20% današnje Rusije?Zašto je Sibir dio Rusije? Nije valjda da je postajao neki ruski imperijalizam? Rusi veliki borci za pravo how yes no. Čuj zapad stvorio Hitlera. Hitler je jednako mrzio i komunizam i kapitalizam. Jer su oba sistema anti nacionalna. Al koga boli kurac što Srbo govori o fašizmu i nacizmu. Srbu je to samo isprika da bi on mogao širiti svoj imperijalizam. Vidjeli smo na djelu srpske anti fašiste Šljivančanina,Mladića... sve s petokrakom sve djeca partizana svi širili antifašizam. Srbi mrze Broza ali vole Staljina. Vole i četnike i crvenu armiju. Drkaj koliko hoćeš na neki ruski anti globalizam ali on ne postoji. Rusi gledaju samo sebe. Armenci to znaju braća Rusi ih odjebali i pustili Azere da ih šamaraju. Tako su i vas 1999 i opet će vas pustit. No za nas Hrvate je bolje da ste vi Srboidi zaluđeni majkom Rusijom koja će vas doći "spašavati".
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 15:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44068 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
To ti predlažeš da se pola Ukrajine i južna Rusija vrate Turskoj? Ljudi bili sposobniji od nas, Rusima nisu Turci crtali granice kao Hrvatskoj.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 15:48 |
|
|
daramo je napisao/la: To ti predlažeš da se pola Ukrajine i južna Rusija vrate Turskoj? Ljudi bili sposobniji od nas, Rusima nisu Turci crtali granice kao Hrvatskoj. Ne, i oni su uzeli od nekoga. Treba tražiti originalne vlasnike 
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oriđiđi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 16:07 |
|
|
potocnj je napisao/la: daramo je napisao/la: To ti predlažeš da se pola Ukrajine i južna Rusija vrate Turskoj? Ljudi bili sposobniji od nas, Rusima nisu Turci crtali granice kao Hrvatskoj. Ne, i oni su uzeli od nekoga. Treba tražiti originalne vlasnike  Našao sam ih. https://en.wikipedia.org/wiki/ScythiansOsim toga Ukrajinci su dulje na području Ukrajine i južne Rusije od Rusa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 18:10 |
|
|
daramo je napisao/la: To ti predlažeš da se pola Ukrajine i južna Rusija vrate Turskoj? Ljudi bili sposobniji od nas, Rusima nisu Turci crtali granice kao Hrvatskoj. Ne predlažem ja ništa nego samo govorim koliko je smiješno kad ljubitelji Rusije govore o anti imperijalizmu a Rusija im se prostire od Krima do Koreje. Nije sigurno sva ta teritorija i ti narodi postali dio Rusije s cvijećem nego ratovima. Ruski anti-globalizam ne postoji, postoji ruski imperijalizam koji je u ratu s nekim drugim imperijalizmima. Pa se Rusi žele predstaviti kao neki anti globalisti. Rusi kao i Srbi još uvijek drkaju kako su neki antifašisti. . Realnost je da Srbi partizani u ww2 nisu bili puno drugačijeg raznišljanja od svojih potomaka Mladića,Šljivančanina, Dubajić je isto radio i 40-ih i 90-ih a neki kažu da je on izdao partizansku borbu iako je on radio isto ono što i 40-ih , da je Mladić bio živ 40-ih i radio sve isto kao i 90-ih bio bi narodni heroj ,antifašist, prvoborac... a ovako ga zovu četnikom, isto kao što su JNA 1991 i Partizani 1941 ista vojska. Nema puno naroda kao što su Srbi gdje se i najveći nacionalisti i najveći komunisti slažu u 90% stvari. Ti za ovog Svaroga iz njrgovih tekstova ne možeš procijeniti jeli on Srbin komunist ili Srbin nacionalist. Iste argumente koriste i jedni i drugi.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 19:56 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 lis 2025, 20:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27762 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ček, kažu da ako sad potpišu da će prvi zrakoplovi doći 2029. godine. Ostatak negdje do 2035. I to u idealnom slučaju, ako značajno povećaju tempo proizvodnje i ne bude drugih kupaca, prvenstveno švedskih zračnih snaga.
Ovo je vjerojatno čisti PR.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 01:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86304 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
 Ovo se ne može braniti ni u igrici. Još samo simboličan napredak Rusa 200 m na bilo kojoj od 3-4 kritične točke i razumno bi se bilo ovdje početi povlačiti, inače će cijele brigade u okruženje i zarobljeništvo, a Rusi onda ko Hamas imaju dodatnu kartu za pregovore. Pazite, Ukrajina ne smije javno predati nikakav teritorij kojeg nisu osvojili Rusi, jasno je da je to teško ponižavanje (zamislite da nakon pada Vukovara Milošević traži da se predaju Vinkovci, to nitko ne bi mogao potpisati) ali mogu ispod stola pustiti da padne pa reći da je vojno izgubljeno.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 01:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86304 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ja ne znam je li Rusi stvarno inzistiraju da im se preda Slovjansk i Kramatorsk, ili je to samo točka pregovora.
Zašto to Rusima uopće treba, ta socijalistička čudovišta. Rusija od tih gradova nikakve koristi nema. Osim što su dobra tvrđava ovako poslagani u zid.
Je li žele sebi te trvrđave, zato da oduzmu Ukrajini sposobnost obrane na istoku, pa da ju na taj način drže vječno za muda i pod strahom novih invazija ?
Bez tih tvrđava, Ukrajina je potpuno otvorena na istoku, geopolitički propuh. Praktički kuća sa 3 zida umjesto 4. Mogu jedino minirati čitavu tu slabije naseljenu ravnicu, ili kopati 10 paralelnih kanala i ispuniti ih vodom i naizmjenično šumom, braniti se ko u srednjem vijeku.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 01:22 |
|
|
|
Rusi jako sporo i skupo napreduju, ali pad Pokrovska (grad veličine Slavonskog Broda) je ipak zapažen materijalni gubitak, posebno usred pregovora.
To je kao da nama u BiH padne Kupres, poslije godine dana ne pomicanja linija.
Itekako udar na moral.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 01:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:  Ovo se ne može braniti ni u igrici. Još samo simboličan napredak Rusa 200 m na bilo kojoj od 3-4 kritične točke i razumno bi se bilo ovdje početi povlačiti, inače će cijele brigade u okruženje i zarobljeništvo, a Rusi onda ko Hamas imaju dodatnu kartu za pregovore. Pazite, Ukrajina ne smije javno predati nikakav teritorij kojeg nisu osvojili Rusi, jasno je da je to teško ponižavanje (zamislite da nakon pada Vukovara Milošević traži da se predaju Vinkovci, to nitko ne bi mogao potpisati) ali mogu ispod stola pustiti da padne pa reći da je vojno izgubljeno. Kako uopće izvršiti povlačenje, kad ti Rusi imaju puteve pod vatrom. Pogibelj u najavi. Citat: "Ako Pokrovsk i padne," zaključuje analiza Kyiv Independenta, "njegova odbrana će biti zapamćena stoljećima, kao dokaz da su i najtamniji dani rata mogli iznjedriti hrabrost koja nadilazi razum."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oriđiđi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 08:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:  Ovo se ne može braniti ni u igrici. Još samo simboličan napredak Rusa 200 m na bilo kojoj od 3-4 kritične točke i razumno bi se bilo ovdje početi povlačiti, inače će cijele brigade u okruženje i zarobljeništvo, a Rusi onda ko Hamas imaju dodatnu kartu za pregovore. Pazite, Ukrajina ne smije javno predati nikakav teritorij kojeg nisu osvojili Rusi, jasno je da je to teško ponižavanje (zamislite da nakon pada Vukovara Milošević traži da se predaju Vinkovci, to nitko ne bi mogao potpisati) ali mogu ispod stola pustiti da padne pa reći da je vojno izgubljeno. Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe. Evo i puno manji Chasiv Yar se i dalje drži, premda je po rusofilima trebao pasti dosad 50 puta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 08:57 |
|
|
|
Suludo visoki gubici ukrajinskih snaga oko Pokrovska.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 09:07 |
|
|
Eto i zašto su otkazani pregovori. Taktika zavlačenja da Zelensky, natjeran većim gubitcima, pristane na veće ustupke. Ponovno je bilo galame između njega i Trumpa, dolazi s visokim zahtjevima. Kao da misli da postoji scenarij u kojemu ga narod, nakon svega ovoga, neće htjeti objesiti za muda  Takvog scenarija nema, najpametnije mu je sebe i sve svoje prebaciti u Izrael kada ovo sve završi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 09:17 |
|
|
oriđiđi je napisao/la: Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe. Evo i puno manji Chasiv Yar se i dalje drži, premda je po rusofilima trebao pasti dosad 50 puta.
Koji to dio Chasiv Yara Ukrajinci još drže, baš me zanima? I daj zemljovid da vidimo (this is gonna be good).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 09:42 |
|
|
|
Iz perspektive Brisela, glavna zadaća Ukrajine je da kupuje Europi vrijeme za naoružavanje.
Da se pokrene industrijski stroj u zemljama EU.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oriđiđi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 09:57 |
|
|
Bobovac je napisao/la: oriđiđi je napisao/la: Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe. Evo i puno manji Chasiv Yar se i dalje drži, premda je po rusofilima trebao pasti dosad 50 puta.
Koji to dio Chasiv Yara Ukrajinci još drže, baš me zanima? I daj zemljovid da vidimo (this is gonna be good). Zapadnio dio grada, posebice četvrt Ševčenko drže Ukrajinci.
| Privitak/ci: |

image-7 (2).jpg [ 78.57 KiB | Pogledano 240 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 10:02 |
|
|
Bobovac je napisao/la: oriđiđi je napisao/la: Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe. Evo i puno manji Chasiv Yar se i dalje drži, premda je po rusofilima trebao pasti dosad 50 puta.
Koji to dio Chasiv Yara Ukrajinci još drže, baš me zanima? I daj zemljovid da vidimo (this is gonna be good).  oriđiđi je napisao/la: Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe.
kakav pad, svaki upad IDG ajden i ekipa slave kao pad... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 10:05 |
|
|
oriđiđi je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:  Ovo se ne može braniti ni u igrici. Još samo simboličan napredak Rusa 200 m na bilo kojoj od 3-4 kritične točke i razumno bi se bilo ovdje početi povlačiti, inače će cijele brigade u okruženje i zarobljeništvo, a Rusi onda ko Hamas imaju dodatnu kartu za pregovore. Pazite, Ukrajina ne smije javno predati nikakav teritorij kojeg nisu osvojili Rusi, jasno je da je to teško ponižavanje (zamislite da nakon pada Vukovara Milošević traži da se predaju Vinkovci, to nitko ne bi mogao potpisati) ali mogu ispod stola pustiti da padne pa reći da je vojno izgubljeno. Pad Pokrovska je još daleko. Ukrajinci se sigurno neće povući bez borbe. Evo i puno manji Chasiv Yar se i dalje drži, premda je po rusofilima trebao pasti dosad 50 puta. Braniti grad u poluokruženju je skupo i uzrokuje velike gubitke. Opskrba sada dolazi uskim koridorom koji je lakše nadgledati nego kad postoji više linija opskrbe, i zbog toga se vozila teško sakrivaju od dronova.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1393 of 2558 - 54.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 10:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 23 lis 2025, 10:50 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Koji to dio Chasiv Yara Ukrajinci još drže, baš me zanima? I daj zemljovid da vidimo (this is gonna be good).
 Čak, zar ti nisi na strani Ukrajine? Zašto postavljaš zemljovid po kojima potvrđuješ moj post da Ukrajinci više ne kontroliraju Chasiv Yar? Uključujući i gore navedeni Shevchenko?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|