|
|
Stranica: 279/279.
|
[ 6959 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 20:13 |
|
|
potocnj je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Da ponovimo, Zapad nam je uveo embargo na oruzje, proglasio nas agresorima na BiH, presudio pokojnom Praljku i drustvu, zaprijetio bombardiranjem ako udjemo u Banjaluku, uveo nam Berijeve amandmane i sveo Hrvate u HB na manjinski narod, instalirao Komsica u predsjednistvo i sada cekamo da se smiluju i da dobijemo Hrvata u predsjednistvu. Uz sve to, uzeli nam oruzje dali Ukrajini a nama daju obecanja dok mi njima uplacujemo milijarde. Za sada smo dobili 12 zrakoplova americke rashodovane Bredlije i par turskih Bajraktara. Sve ostalo je na cekanju, i u konstantnom smanjenju kolicine onoga sto cemo dobiti.
Prijatelji i saveznici.
Dobro zapad se ponio prema nama usrano kada nam je trebalo pomoći protiv nadmoćnijeg agresora, eto priznat ću ti to, ali zašto onda tražiš da se mi jednako tako usrano ponašamo prema Ukrajini kada se oni bore protiv nadmoćnijeg agresora? Ili rus nije agresor a srbin jest? Ako tebe boli neka stvar za Ukrajinu, zašto je onda belgijanac, danac i francuz, 90-tih, kada smo mi ludi balkanci koji svi pričamo isti jezik međusobno ratovali, trebao izdvojiti baš nas, hrvate, i da nama eto pomaže a ne srbima da nas satru? Ili da se jednostavno ne miješa? Nekakvom logikom trebaš doći do onoga kojeg ćeš podržati, a logika zapadnjaka i zapadu okrenutih država je jednostavna - tko je prozapadni dobije podršku, tko je proistočni dobije neprijateljstvo. Jasno je tko je sukobu Ukrajine i Rusije prozapadni. Bilo to njihovo prozapadnjaštvo dobra stvar, ili mazohizam, činjenično je da su propazadni. Ne treba bježati Kinezima, Turcima ili Rusima, ali ni previše vjerovati zapadu, posebno državama ne Commonwealtha, kako su se samo ponašali Kanađani u Medačkom Džepu, Britanci u Srednjoj Bosni, kojekakve Lorde Carringtone, Owene, Aswhdowne, Miterrande ili Jone Majore, baš zbog njih ne treba Britancima, Kanađanima i Francuzima vjerovati niti koliko je crno ispod nokta, bio sam tej dječak u to vrijeme, ali to jednostavno ne mogu zaboraviti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 20:21 |
|
|
potocnj je napisao/la:
Postoji direktna i indirektna obveza.
Istina, nemamo pravno utuživu obvezu pomoći (iako koncept pravne utuživosti skoro da i ne postoji u obrambenom polju međunarodnih odnosa), ali imamo obvezu koja proizlazi iz zajedničkog cilja, a to je poboljšanje ukupnog stanja NATO saveza.
Istina da nama Rusija nije prijetnja ali imaju Baltičke zemlje, Finska i Poljska koje osjećaju taj pritisak rusa.
Što više rusa pogine u Ukrajini ove NATO članice i saveznice će se osjećati bolje.
Iz tog razloga smo slali svog oružja za džabe ili ispod cijene Ukrajini.
Kako Rusija hoće tampon zonu između sebe i NATO-a tako isto Poljska hoće da opstane ukrajinska tampon zona od rusa prema Poljskoj.
Zašto rusi imaju pravo na tampon zonu a poljaci recimo ne? Ja više volim poljake nego ruse. Nemamo mi nikakve obaveze osim prema sami sebi u ostvarenju povijesnih ciljeva Hrvatskog naroda. To što se Balti i Poljaci tresu od Rusa nije naš problem, do jučer smo imali Tursko carstvo na vratima Hrvatske pa se nitko radi nas nije bacao u bunar. Koliko NATO daje nama toliko trebamo dati nazad, na polju vanjske politike treba nas interesirati isključivo širenje Hrvatske moći i utjecaja, kako BiH pretvorit u Hrvatski protektorat, a Srbiju okovati na Drini. AMEN. Ostalo nas ne zanima, šta će i kako će Rusi nek se sekiraju Švabe i Englezi.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 21:07 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ruski mafijaš koji je prodao Zubaku nije isto što i službena ruska politika. To je samo dokaz da je rusko društvo razrušeno kada mafijaši mogu prodavati moderne protuzračne sustave. Kako god, eto srbi imaju presedan, ako je 90'tih rusko oružje mutnim putevima završavalo kod hrvata i korišteno protiv srba, onda se rusi nemaju što žaliti kako srpsko oružje, isto mutnim putem, završava na ukrajinskoj strani u sukobu  Sve došlo preko Pule, pa na Krk...iz Ukrajine. Citat: Svi borbeni MiG-21 jednosjedi, njih 40, stigli su nam iz Ukrajine. Da nije bilo isporuka iz Ukrajine unatoč embargu, Hrvatska ne bi ni imala ratno zrakoplovstvo. Citat: Hrvatska je kupila u Ukrajini 15 helikoptera Mi-24. Od tog broja samo je deset bilo u operativnoj upotrebi, a pet helikoptera su upotrebljeni za rezervne dijelove. Citat: Iz Ukrajine su između 10. avgusta i 15. septembra 1994. godine u Hrvatsku isporučene 24 "rakete" (kontejneri u kojima su trebale biti smještene rakete, bili su prazni), agregat za struju, kompresor za vazduh i sajle za fiksiranje radarskog tornja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 21:20 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 21:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ruski mafijaš koji je prodao Zubaku nije isto što i službena ruska politika. To je samo dokaz da je rusko društvo razrušeno kada mafijaši mogu prodavati moderne protuzračne sustave. Kako god, eto srbi imaju presedan, ako je 90'tih rusko oružje mutnim putevima završavalo kod hrvata i korišteno protiv srba, onda se rusi nemaju što žaliti kako srpsko oružje, isto mutnim putem, završava na ukrajinskoj strani u sukobu  Sve došlo preko Pule, pa na Krk...iz Ukrajine. Citat: Svi borbeni MiG-21 jednosjedi, njih 40, stigli su nam iz Ukrajine. Da nije bilo isporuka iz Ukrajine unatoč embargu, Hrvatska ne bi ni imala ratno zrakoplovstvo. Citat: Hrvatska je kupila u Ukrajini 15 helikoptera Mi-24. Od tog broja samo je deset bilo u operativnoj upotrebi, a pet helikoptera su upotrebljeni za rezervne dijelove. Citat: Iz Ukrajine su između 10. avgusta i 15. septembra 1994. godine u Hrvatsku isporučene 24 "rakete" (kontejneri u kojima su trebale biti smještene rakete, bili su prazni), agregat za struju, kompresor za vazduh i sajle za fiksiranje radarskog tornja. Ako se radilo o "praznim kontejnerima" pa zašto su se onda Amerikanci jagmili da se dočepaju tih "praznih kontejnera"? Što će im? Na kraju su nam te "prazne kontejnere" i odvukli. Amerikanci su Tuđmanu naredili, kada su čuli da imamo nekompletni S300: "Riješite se toga!". Zašto, pa to su "prazni kontejneri"? Razmišljalo se o mogućnosti da se te rakete (S300) spoje sa sustavom SA6 (zarobljenim u "Oluji"). Kako ako su to bili "prazni kontejneri"? Lakomi Ukrajinci odvukli su nam sve i svašta. Pa ako je nekompletni S300 njihov, a još i neplaćen, kako to da ga nisu tražili nazad ili tražili da im to platimo? Gospodin Zubak koji je dobio sudski spor (priznanje da je u pravu), ne spominje nikakve Ukrajince. Ne spominje ih ni što se tiče ostalog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 21:48 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 6875 Lokacija: Herceg-Bosna
|
weasel je napisao/la: Nemamo mi nikakve obaveze osim prema sami sebi u ostvarenju povijesnih ciljeva Hrvatskog naroda.
To što se Balti i Poljaci tresu od Rusa nije naš problem, do jučer smo imali Tursko carstvo na vratima Hrvatske pa se nitko radi nas nije bacao u bunar.
Koliko NATO daje nama toliko trebamo dati nazad, na polju vanjske politike treba nas interesirati isključivo širenje Hrvatske moći i utjecaja, kako BiH pretvorit u Hrvatski protektorat, a Srbiju okovati na Drini. AMEN.
Ostalo nas ne zanima, šta će i kako će Rusi nek se sekiraju Švabe i Englezi.
Uvijek smo bili u nekim većim savezima i često smo se žrtvovali za tuđe interse na uštrb naših. Nije to novost, i to je, na neki način, prokletstvo svih manjih nacija. Gledajući povijesno, NATO od nas traži najmanje, a pruža najviše. Tko to od hrvata mora ići poginuti u Ukrajini? Doslovno nitko. Pošaljemo nešto oružja što zastarjeva, vel'ka stvar. Isto tako sva ova poskupljenja koja idu zbog sankcija Rusiji idu svakako, nismo mi graničari s Rusijom pa da to možemo preskočiti. Niti smo najovisniji o trgovini s njima. Mađari se nešto junače ali nisu baš neku veliku korist ishodili, zapravo profitiramo mi zbog LNG terminala. Uglavnom, omjer uloženog i dobijenog za nas je povoljan u ovim okolnostima. Došao je evo Trump i okončat će se sukob u Ukrajini, neovisno od nas, a nismo se registrirali za rušitelja EU i NATO jedinstva u svemu ovome. Dugoročno će nam se to isplatiti  Vidim da ovdje ima mnogo prorusa čiji pogledi su zamagljeni navijačkim stavom, ali mene boli neka stvar za Rusiju, gledam objektivno, i nije nam loše u svemu ovome.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 22:09 |
|
|
weasel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Kad je bio embargo i te ostale stvari tada nismo bili u EU i NATO. Danas smo popravili odnose sa zapadnim državama i generalno i sa svakom pojedinačno. Vremena se mijenjaju a Hrvatska se kreće naprijed i gradi savezništva. Savezništva? E moj kvačice, Hrvatska je tu saveznik koliko je i Poljska, Čehoslovačka, DDR bila saveznik Sovjetskog Saveza ili pak Tisina Slovačka , NDH, Vichy Francuska saveznik Nijemaca. Mi smo kmet, tj vazal Amerike, koji radi što mu se kaže u interesu gazde dok obrnuto ne vrijedi. Ne bi oni svi sutra kolektivno palcem mrdnuli da se nama nešto dogodi. S obzirom na malenu površinu, slabu ekonomiju i malobrojnost naroda mi smo osuđeni biti ne junior partner već upravo to satelitska država jedne od većih sila. Ali to ne znaći da moramo bit budale koje će vjerovat da feudalni gospodar radi za naš interes. Odkonjušari se što se mora, ali nas i naše interese neće branit nitko doli nas samih, naše Hrvatske vojske i Hrvatskog naroda. Kako god nazoveš, to je viši status nego smo imali 90tih. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 22:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27895 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Čerupa se Mirnograd. Još malo pa gotovo.  Siversk praktički oslobođen od Soroševaca. Bravo rebjata. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sirokibrig
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: Jučer, , 23:00 |
|
|
potocnj je napisao/la: Bio sam premlad, ali ne sjećam se ni da nam je rus slao svoje puške, tenkove ni gorivo da bolje ratujemo protiv srba. Ako je već problem što zapad nije slao  160 letova x cca 100 tona
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Groot i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|