|
|
Stranica: 141/145.
|
[ 3610 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:19 |
|
|
potocnj je napisao/la: Sve da Rusija hoće cijelo svoje SSSR carstvo pod novom vrstom uprave mi i dalje tu nismo ugroženi je nismo nikada bili dio toga. Veliš da se opet kaže Ne? Goli otok je svakako slobodan. Citat: Incidenti na granicama između Jugoslavije i zemalja Informbiroa (1948–1955) U incidentima život je izgubio dvadeset i jedan jugoslovenski graničar. Osim toga, ranjeno ih je trideset i tri, a oteto osam.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:22 |
|
|
tetejac je napisao/la: Sjećam se u Posavini 1992. Žarkovo ili Živkovo Polje, zaboravio sam. Otišli nas četvorica u izviđanje. Kad smo vidili nagomilani oklop meni se noge odsjekle a valja se vratit nazad. Ide mi na racku to nenormalno forsiranje Ukrajine. Žao mi ih jest ali sad da im čitav svijet non stop pomaže?!? Ko je nama pomagao? Nismo smjeli ispalit granatu preko Save u Posavinu 1992. Neznam detalje što se događalo tih dana, i kako, ali znam da smo brutalno fasovali tamo. Jedan od onih poraza koji je sramota za naciju, valjda se zato i šuti o tome. Zamisli situaciju, neprijatelj koji te već napada, gomila vojsku na tvojoj granici, ti nesmiješ ni da reagiraš dok ti istodobno kolju tvoj narod tamo. Da ne isprovociramo zapad pa da nam paštete i mesni naresci prestanu stizati u paketima. I Alija iz Sarajeva bi se mogao naljutiti isto, iako u tim trenutcima nitko nije siguran ni da li je on još živ ali eto. I sada Ukrajini kojoj je zapad dopustio sve, pa i da njihovim oružjem napada Rusiju u Rusiji nekako nije dadeno dovoljno pomoći. Što im još treba? Nuklearka?!
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:25 |
|
|
potocnj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata?
Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa.
Ne da nismo oslobađali Posavinu nego se posavske žrtve, hrvati, skoro nigdje ni ne spominju. Svaka čast spomenu na Vukovar ali i u Posavini se branila Hrvatska, i to skoro nitko ne spomene. Da srbi nisu imali posla tamo brzo bi došli u poziciju da prelaze Savu, prave obruče poput ovih koje prave rusi otkidajući komad po komad zemlje Ukrajini. To su ljudi za koje se ne prave mimohodi, osim malih zajednica povratnika koji ponekad obilježe tu žrtvu. Ne da nam zapad nije pomogao da to oslobađamo iz Hrvatske, nego, da smo bili u prilici da pokušamo, aktivno bi nas spriječio. Kaže Markan nije u redu da samo gledamo svoju guzicu. A čiji to interes gleda Amerika da mi je znati nego svoj, i jesu ikad išta uradili što nije u njihovom interesu. Gdje je ta pravda. Čime su nas zadužili, ukidanjem Herceg-Bosne, presudama u Haagu, tenkovima na banku, ukidanjem samouprave, Alijansom, Platformom? Dug je spisak.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:29 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4731 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Rika sv Vida je napisao/la: MiB je napisao/la: Sramota, putler mora mobilizirati 150k azijata, a ne može tisuću pripadnika najbratskijeg naroda, Srba. Nikoga Putin nije mobilizrao. Konstantno to izmišljaš nadajući se da će 1000 puta ponovljena laž postati istina. Nego kako se zove uzimanje civila, oblačenje uniformi na njih i slanje na ratište?
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:32 |
|
|
potocnj je napisao/la: tetejac je napisao/la: Sjećam se u Posavini 1992. Žarkovo ili Živkovo Polje, zaboravio sam. Otišli nas četvorica u izviđanje. Kad smo vidili nagomilani oklop meni se noge odsjekle a valja se vratit nazad. Ide mi na racku to nenormalno forsiranje Ukrajine. Žao mi ih jest ali sad da im čitav svijet non stop pomaže?!? Ko je nama pomagao? Nismo smjeli ispalit granatu preko Save u Posavinu 1992. Neznam detalje što se događalo tih dana, i kako, ali znam da smo brutalno fasovali tamo. Jedan od onih poraza koji je sramota za naciju, valjda se zato i šuti o tome. Zamisli situaciju, neprijatelj koji te već napada, gomila vojsku na tvojoj granici, ti nesmiješ ni da reagiraš dok ti istodobno kolju tvoj narod tamo. Da ne isprovociramo zapad pa da nam paštete i mesni naresci prestanu stizati u paketima. I Alija iz Sarajeva bi se mogao naljutiti isto, iako u tim trenutcima nitko nije siguran ni da li je on još živ ali eto. I sada Ukrajini kojoj je zapad dopustio sve, pa i da njihovim oružjem napada Rusiju u Rusiji nekako nije dadeno dovoljno pomoći. Što im još treba? Nuklearka?! Ma bolje ti je da ne znaš. Kakav Alija. Alija i Silajdžić pisali protestne note EZ za svaku našu ispaljenu granatu.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kaže Markan nije u redu da samo gledamo svoju guzicu. A čiji to interes gleda Amerika da mi je znati nego svoj, i jesu ikad išta uradili što nije u njihovom interesu. Gdje je ta pravda. Čime su nas zadužili, ukidanjem Herceg-Bosne, presudama u Haagu, tenkovima na banku, ukidanjem samouprave, Alijansom, Platformom? Dug je spisak. Pa znaš kako, on je vjerojatno veliki humanist pa se sjeća kako su amerikanci, u cilju slobode žena i ostalih humanističkih vrijednosti oslobađali Afganistan 20 godina. Dijelili ga na pro-zapadne i pro-talibanske, pa onda, kada je postalo skupo digli se u avione i otišli da talibani dobiju svoju priliku u prakticiranju svoje verzije humanosti. Isto tako su humano palili Vijetnam 20 godina da bi ga isto tako humano napustili. Mnogi se neće sjetiti Koreje, ali tamo je zapad istresao više bombi nego na Japan. Zapravo sve ono što je spremito da se isrese na Japan, osim nuklearke, je isreseno na Sjevernu Koreju. Tamo je manje od 20% zgrada stajalo nakon američkih bombardovanja, a nije postojala niti jedna neoštećena zgrada u nekom gradu. Isto tako humano je SAD postupao. Da bi Koreja bila slobodna 50%. Bilo je još komunističkih režima a samo je Sjeverno Korejski dosegao ove razine ludila. Neki tvrde da je ta paranoja od američkih bombardovanja prožeta kroz naciju i uglavnom odgovorna za sadašnje stanje u zemlji. Mnogi smatrajaju da Sj. Koreanci na toj borbi temelje svoj nacionalni identitet.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ne da nismo oslobađali Posavinu nego se posavske žrtve, hrvati, skoro nigdje ni ne spominju.
Svaka čast spomenu na Vukovar ali i u Posavini se branila Hrvatska, i to skoro nitko ne spomene. Da srbi nisu imali posla tamo brzo bi došli u poziciju da prelaze Savu, prave obruče poput ovih koje prave rusi otkidajući komad po komad zemlje Ukrajini.
To su ljudi za koje se ne prave mimohodi, osim malih zajednica povratnika koji ponekad obilježe tu žrtvu.
Ne da nam zapad nije pomogao da to oslobađamo iz Hrvatske, nego, da smo bili u prilici da pokušamo, aktivno bi nas spriječio.
Kaže Markan nije u redu da samo gledamo svoju guzicu. A čiji to interes gleda Amerika da mi je znati nego svoj, i jesu ikad išta uradili što nije u njihovom interesu. Gdje je ta pravda. Čime su nas zadužili, ukidanjem Herceg-Bosne, presudama u Haagu, tenkovima na banku, ukidanjem samouprave, Alijansom, Platformom? Dug je spisak. Samo svoju guzicu i ničiju drugo. Što više gledamo svoju guzicu više će nas cijeniti.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:42 |
|
|
tetejac je napisao/la: Samo svoju guzicu i ničiju drugo. Što više gledamo svoju guzicu više će nas cijeniti. Zašto si išao u Posavinu? Naša Kvačica je napisao/la: Kaže Markan nije u redu da samo gledamo svoju guzicu. A čiji to interes gleda Amerika da mi je znati nego svoj, i jesu ikad išta uradili što nije u njihovom interesu. Gdje je ta pravda. Čime su nas zadužili, ukidanjem Herceg-Bosne, presudama u Haagu, tenkovima na banku, ukidanjem samouprave, Alijansom, Platformom? Dug je spisak. Ja o Ukrajincima, ti o Americi. Ruska sranja opravdavaćemo američkim? Ako je tebi i bilo kome drugom ok da Rusi svakodnevno ubijaju po Ukrajini, i da se traže opravdanja u stilu mogli bi svi nahebati jer bi mogli Ukrajinci uzvratiti...onda mogu samo konstatirati da vam je moralni kompas otišao u quraz.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mar-kan je napisao/la: tetejac je napisao/la: Samo svoju guzicu i ničiju drugo. Što više gledamo svoju guzicu više će nas cijeniti. Zašto si išao u Posavinu? ??? Jesi li to ti?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:52 |
|
|
Umjesto da pošaljete malo tenkova u Ukrajinu vi ovdje o glupostima...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:54 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Umjesto da pošaljete malo tenkova u Ukrajinu vi ovdje o glupostima... Evo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:57 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
lider30 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Zašto si išao u Posavinu? ??? Jesi li to ti? Hakirali nam Markana.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:04 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Zašto si išao u Posavinu? ??? Jesi li to ti? Čemu se čudiš? Ako je gledao samo svoju guzicu, što je išao u Posavinu glumiti altruistu, ako već nije imao rodbinu ili neki prizemniji motiv?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:05 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: tetejac je napisao/la: Samo svoju guzicu i ničiju drugo. Što više gledamo svoju guzicu više će nas cijeniti. Zašto si išao u Posavinu? Naša Kvačica je napisao/la: Kaže Markan nije u redu da samo gledamo svoju guzicu. A čiji to interes gleda Amerika da mi je znati nego svoj, i jesu ikad išta uradili što nije u njihovom interesu. Gdje je ta pravda. Čime su nas zadužili, ukidanjem Herceg-Bosne, presudama u Haagu, tenkovima na banku, ukidanjem samouprave, Alijansom, Platformom? Dug je spisak. Ja o Ukrajincima, ti o Americi. Ruska sranja opravdavaćemo američkim? Ako je tebi i bilo kome drugom ok da Rusi svakodnevno ubijaju po Ukrajini, i da se traže opravdanja u stilu mogli bi svi nahebati jer bi mogli Ukrajinci uzvratiti...onda mogu samo konstatirati da vam je moralni kompas otišao u quraz. Bi li ti dao život za Donbas?
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:08 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: lider30 je napisao/la: ??? Jesi li to ti? Čemu se čudiš? Ako je gledao samo svoju guzicu, što je išao u Posavinu glumiti altruistu, ako već nije imao rodbinu ili neki prizemniji motiv? Da branim Hrvate.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:12 |
|
|
Treba mi veći motiv od stat na crtu četnicima u obrani Hrvata?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
tetejac je napisao/la: Treba mi veći motiv od stat na crtu četnicima u obrani Hrvata? Braniti svoj narod je sebičnost jer to znači da gledaš samo vlastitu zadnjicu. Lako je poginuti za svoj narod. Moralno ispravni ljudi ginu za tuđe narode i države. To je savršenstvo kojemu trebamo težiti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:25 |
|
|
Po tome bi na svjetskom prvenstvu trebao navijati za sve timove podjednako, da budem pošten, a ne sebično za Hrvatsku.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:30 |
|
|
Ako išta treba gledat, treba gledat svoju guzicu. Tko god drugačije kaže licemjeran je i neiskren. Našim guzicama nije mjesto u Ukrajini a još manje u Rusiji. Ne samo našim već uopće europskim. Šta treba da dodje do trećeg sv. rata i da svi skupa s našim guzicama nayebemo? Na svijetu toliko ratova i sukoba i ono se našlo nuklearnoj sili gurati štap u oko. Kako to protumačiti nego da nekima svjetski rat odgovara...
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:35 |
|
|
Bobovac je napisao/la: tetejac je napisao/la: Treba mi veći motiv od stat na crtu četnicima u obrani Hrvata? Braniti svoj narod je sebičnost jer to znači da gledaš samo vlastitu zadnjicu. Lako je poginuti za svoj narod. Moralno ispravni ljudi ginu za tuđe narode i države. To je savršenstvo kojemu trebamo težiti. Jel ovo zajebancija neka?
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 23:48 |
|
|
Nekad su nas njemci slali na istočni front da ginemo za njihove ideale.
Sada bi neki rado da ga amerikanc opremi, spakuje, i pošalje na istočni front za svoje ideale.
Da se bar tako spremno borimo za svoje ciljeve...
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 stu 2024, 00:35 |
|
|
potocnj je napisao/la: Nekad su nas njemci slali na istočni front da ginemo za njihove ideale.
Sada bi neki rado da ga amerikanc opremi, spakuje, i pošalje na istočni front za svoje ideale.
Da se bar tako spremno borimo za svoje ciljeve... Ne kontam ove naše što se previše lože na Ukrajinu Ovo nije moj rat nit me puno zanima niti tangira samo Ruse ovako kopkat i podjebavat možeš sve do jednom. Ne znam uopće koji je cilj zapada/nato-a u Ukrajini? Da instaliraju rakete na granici s Rusijom? Ne kontam Ukrajina kao hoće u nato a ovi joj kao ne daju? Ako ima ko upućeniji neka mi objasni.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 stu 2024, 00:42 |
|
|
tetejac je napisao/la: potocnj je napisao/la: Nekad su nas njemci slali na istočni front da ginemo za njihove ideale.
Da se bar tako spremno borimo za svoje ciljeve... Ne kontam ove naše što se previše lože na Ukrajinu Ovo nije moj rat nit me puno zanima niti tangira samo Ruse ovako kopkat i podjebavat možeš sve do jednom. Ne znam uopće koji je cilj zapada/nato-a u Ukrajini? Da instaliraju rakete na granici s Rusijom? Ne kontam Ukrajina kao hoće u nato a ovi joj kao ne daju? Ako ima ko upućeniji neka mi objasni. Da bi okruzili rusiju protuzracnim sistemima i dobili mogucnost da skidanu ruske interkontinentalne balisticke rakete u prvoj fazi leta, kad je jedino i moguce ih skinuti. Kada naprave taj stit prema EU i SAD onda im se mogu doslovno pišati u usta i prijetiti im kako pozele. Rusi ako to dozvole mogu se objesiti sami. To je sustina, sve ostalo nagađanje
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 stu 2024, 01:00 |
|
|
Karabaja je napisao/la: tetejac je napisao/la: Ne kontam ove naše što se previše lože na Ukrajinu Ovo nije moj rat nit me puno zanima niti tangira samo Ruse ovako kopkat i podjebavat možeš sve do jednom. Ne znam uopće koji je cilj zapada/nato-a u Ukrajini? Da instaliraju rakete na granici s Rusijom? Ne kontam Ukrajina kao hoće u nato a ovi joj kao ne daju? Ako ima ko upućeniji neka mi objasni. Da bi okruzili rusiju protuzracnim sistemima i dobili mogucnost da skidanu ruske interkontinentalne balisticke rakete u prvoj fazi leta, kad je jedino i moguce ih skinuti. Kada naprave taj stit prema EU i SAD onda im se mogu doslovno pišati u usta i prijetiti im kako pozele. Rusi ako to dozvole mogu se objesiti sami. To je sustina, sve ostalo nagađanje Slabo ti kontaš kako rade ti antibalistički sistemi.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 stu 2024, 07:09 |
|
|
Bobovac je napisao/la: tetejac je napisao/la: Treba mi veći motiv od stat na crtu četnicima u obrani Hrvata? Braniti svoj narod je sebičnost jer to znači da gledaš samo vlastitu zadnjicu. Lako je poginuti za svoj narod. Moralno ispravni ljudi ginu za tuđe narode i države. To je savršenstvo kojemu trebamo težiti. Slab sam sa internetom, sarkastikom i internim forama forumaša. Jel ovo neka zajebancija ili čovjek ovo stvarno misli?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|