HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 ožu 2026, 02:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 975 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sjeverna Koreja
PostPostano: 06 tra 2013, 14:18 

Šta je problem napravit rezervni dio za majstora na strugu u Prvom Partizanu, što oči vide ruke prave :D

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 14:25 

Metemma je napisao/la:
Šta je problem napravit rezervni dio za majstora na strugu u Prvom Partizanu, što oči vide ruke prave :D

=)) =)) =))

Kidam se od smeha, ali što je najgore, naverovatnije da nisi mnogo daleko od istine. :D

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 14:45 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ok, odustajem...

Tvrdoglav si i nećeš ništa da prihvatiš, niti da se potrudiš da nešto sam pročitaš i naučiš, a živiš u informatičkom dobu i sve informacije su ti par klikova daleko.

Uglavnom, evo, sad sam i ja siguran da Severna Koreja i njen najveći sin Kim Džong Un pobeđuju zle imperijaliste i oslobađaju svet od američke tiranije.... :yawn

Tvrdoglav jesam.
Rado bih se potrudio da pročitam neko štivo sjevernokorejske vojske,ali nažalost nemam priliku,kao ni svi ostali van Sjeverne Koreje,a ne pada mi na pamet da čitam američko-zapadnjačku literaturu gdje se godinama kroji slika o nekom nenormalnom području i narodu. ;)
To ne znači da sam u pravu,štaviše prihvatam dio koji kaže da ja nemam pojma čime raspolaže S.K.,ali mi pri tome nije jasno da je neko toliko ubjeđen (ne govorim lično,već uopšteno) u to čime raspolaže ista ta S.K. kada ne postoji nijedan zvaničan dokument koji će potvrditi tu tezu,a da nije štampan od strane CIA.

slika

Nemojte ljutiti balkanci našeg Kima!

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 14:55 

Korejski poluotok je mali prostor.
S. Koreja oko 106.000 km2
J. Koreja oko 99.000 km2
Radi usporedbe BiH ima 51.129 km2 površine. Južna Koreja je prenaseljena sa 50. milijuna stanovnika dok Sjeverna nema ni pola od toliko ali je udio mladog stanovništva ogroman. Mlada nacija.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:10 

storaB je napisao/la:
Tvrdoglav jesam.
Rado bih se potrudio da pročitam neko štivo sjevernokorejske vojske,ali nažalost nemam priliku,kao ni svi ostali van Sjeverne Koreje,a ne pada mi na pamet da čitam američko-zapadnjačku literaturu gdje se godinama kroji slika o nekom nenormalnom području i narodu. ;)
To ne znači da sam u pravu,štaviše prihvatam dio koji kaže da ja nemam pojma čime raspolaže S.K.,ali mi pri tome nije jasno da je neko toliko ubjeđen (ne govorim lično,već uopšteno) u to čime raspolaže ista ta S.K. kada ne postoji nijedan zvaničan dokument koji će potvrditi tu tezu,a da nije štampan od strane CIA.

slika

Nemojte ljutiti balkanci našeg Kima!

Ti kad bi hteo da upališ mozak, shvatio bi da ako CIA laže, onda laže na drugu stranu, i predstavlja SK kao veću opasnost i pretnju nego što ona jeste, jer im je to u interesu, a ne obrnuto....

Ali nećeš da upališ mozak jer ti je blokiran sa "death to America!" i ništa drugo ne želiš i ne možeš da shvatiš. Isti si kao oni retardirani talibani ili pakistanci....

I sad stvarno odustajem od komunikacije sa tobom, evo ti ga Kum Bečo pa razgovaraj sa njim, tu ste negde po inteligenciji...

A ti se sad uvredi bmk... Ne mogu više da se suzdržavam da ti kažem šta mislim o tebi samo zato što si brat Srbin na neprijateljskom forumu.... Znači, pamet ti je kao Bečina, pa ti razmišljaj o tome, ako uspeš....

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:20 

Pa šta hoćete vi? Hoćete da ovi u S. Koreji imaju f-16 i krstareće rakete? Ko nema oruzje Made In USA osuđen je na nestanak?

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:35 

Ok, samo lične uvrede mnogo više govore o onome ko ih upotrebljava,to je ta talasna dužina tzv. antiretardirana. Za mene ovaj forum nije neprijateljski. Niti sam ja na ovom forumu došao braniti srpstvo niti izigravati nekog fanatika Kima i kompanije.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:37 

Ne može čovjek povjerovati da ovakav cirkus od države postoji na planeti, i da to toliko dugo traje. Saddam i Gaddafi su bili nobelovci za ove.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:37 

Kum Bečo je napisao/la:
Pa šta hoćete vi? Hoćete da ovi u S. Koreji imaju f-16 i krstareće rakete? Ko nema oruzje Made In USA osuđen je na nestanak?

Rusko oružje je isto vrhunsko, ali ne ako je staro 50 godina....

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:39 

Ne mogu više da se suzdržavam da ti kažem šta mislim o tebi samo zato što si brat Srbin na neprijateljskom forumu

:ohmy

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:44 

doc je napisao/la:
Ne mogu više da se suzdržavam da ti kažem šta mislim o tebi samo zato što si brat Srbin na neprijateljskom forumu

:ohmy

Šta se ti ibretiš? :zubati

Smatraš da su Srbi i Hrvati prijatelji i braća?! :D

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:48 

BBC je napisao/la:
Ne može čovjek povjerovati da ovakav cirkus od države postoji na planeti, i da to toliko dugo traje. Saddam i Gaddafi su bili nobelovci za ove.

I ja se isto ibretim da se tome ne može haka doči

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:49 

Kum Bečo je napisao/la:

Rusko oružje je isto vrhunsko, ali ne ako je staro 50 godina....

Je, ono što ljubitelji Sjeverne Koreje ignoriraju, je da S.K. ide na živce i Rusiji i Kini.

Mislim da postoji realna mogućnost da Kina napadne S.K. i okupira je. To bi vjerojatno bilo i najbolje rješenje ako doće do napada na J.K.

1513 of 2558 - 59.15%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:54 

Kad se Amerika prišmeka bliže Kini i Rusiji proradiće im klikeri al biće im kasno

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 15:59 

Naša Kvačica je napisao/la:

Je, ono što ljubitelji Sjeverne Koreje ignoriraju, je da S.K. ide na živce i Rusiji i Kini.

Zato i nemaju ni jedan vojni sistem mlađi od 40 godina. Neće da im prodaju ni jedni ni drugi jer ne mogu da ih smisle...

Ali nema to veze, tu su genijalci da nam objasne kako SK ima superjaku vojsku i kako će jebati mater svima, a da nisu pročitali dve rečenice o Koreji. Šta ima da čitaju, oni jednostavno znaju! :D

Citat:
Mislim da postoji realna mogućnost da Kina napadne S.K. i okupira je. To bi vjerojatno bilo i najbolje rješenje ako doće do napada na J.K.

Ovo ti je jako zanimljiva ideja, i nije toliko nerealna kako na prvi pogled deluje.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:02 

Baš Kinezima treba sprditi u ratu 10 milijardi $$ na kretene.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:04 

BBC je napisao/la:
Baš Kinezima treba sprditi u ratu 10 milijardi $$ na kretene.

Što je Kinezima $10 milijardi, ionako kreditiraju ostatak svijeta. Imaju keša za izvoz. :zubati

1513 of 2558 - 59.15%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:06 

Problem je što mogu dobiti za to. Samo masu humanitarnih izbjeglica. Ovako im bar granica minirana i jaka.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:10 

Šta je sa odnosima SK i RF i PRC?

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:12 

BBC je napisao/la:
Problem je što mogu dobiti za to. Samo masu humanitarnih izbjeglica. Ovako im bar granica minirana i jaka.

Istina, ali ako je alternativa dolazak Amerikanaca na granicu onda ništa nije skupo.

1513 of 2558 - 59.15%

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:26 

Istina, ali ako je alternativa dolazak Amerikanaca na granicu onda ništa nije skupo.

Poenta cele priče. :palacgore2

I to je jedini razlog zašto ih Kina i ovo minimalno pomaže, da ne bi skroz potonuli.

Mada, sad kad sam malo razmislio o tome, stvarno bi Kinezima dugoročno najbolje bilo da ih okupiraju.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:32 

Zato i nemaju ni jedan vojni sistem mlađi od 40 godina. Neće da im prodaju ni jedni ni drugi jer ne mogu da ih smisle...

Ali nema to veze, tu su genijalci da nam objasne kako SK ima superjaku vojsku i kako će jebati mater svima, a da nisu pročitali dve rečenice o Koreji. Šta ima da čitaju, oni jednostavno znaju! :D

Citat:

Ovo ti je jako zanimljiva ideja, i nije toliko nerealna kako na prvi pogled deluje.

Istina. SSSR nikada nije podnosio svoj mali supstrat Jugoslaviju a pogotovo ne Titov režim.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:55 

Metemma je napisao/la:

Problem je što ih, ispravno, smatraju za nepredvidive ludake koji mogu da ih uvuku u svetski rat. A ni Rusi, ni Kinezi ne žele da ih tamo neki idiot Kim Džong Un uvlači u WW3.

A ako bi Ameri napali SK, Kinezi bi morali vojno da reaguju, jer ne žele da imaju američku vojsku na svojoj granici.

I zato im SK treba kao normalan "saveznik" koji će da ih sluša bez pogovora. A ne bolid koji ih ne sluša i ima ideje da napadne Ameriku i samim tim i njih uvuče u rat...

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 17:25 

Metemma je napisao/la:

Problem je što ih, ispravno, smatraju za nepredvidive ludake koji mogu da ih uvuku u svetski rat. A ni Rusi, ni Kinezi ne žele da ih tamo neki idiot Kim Džong Un uvlači u WW3.

A ako bi Ameri napali SK, Kinezi bi morali vojno da reaguju, jer ne žele da imaju američku vojsku na svojoj granici.

I zato im SK treba kao normalan "saveznik" koji će da ih sluša bez pogovora. A ne bolid koji ih ne sluša i ima ideje da napadne Ameriku i samim tim i njih uvuče u rat...

A tu su i nasljeđene povijesne teme, nesnošljivost na nacionalnoj osnovi i tradicionalni kineski odnos prema nacionalnim manjinama i ko to kaže da tamo neko nekoga voli?

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 19:52 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 975 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: