|
|
Stranica: 14/39.
|
[ 975 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 15:18 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 16:23 |
|
|
|
Svi djeluju sretni i nasmijani. Kao nekad u Jugoslaviji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 17:34 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8202 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Ogromna je razlika između naroda u Jugi i naroda u S.K. Kod naroda S.K. nema lažnog poštovanja i moralisanja, radi se o oličenju lojalnosti i poštovanju svog vođe.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 17:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63863 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Sjeverna Koreja je nekad bila središte katoličanstva na korejskom poluotoku. bez obzira na svo bezbožništvo, čak i izmišljenu vjeru/filozofiju juche, doći će toj komunističkoj aždaji katolici glave.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 17:50 |
|
|
storaB je napisao/la: Ogromna je razlika između naroda u Jugi i naroda u S.K. Kod naroda S.K. nema lažnog poštovanja i moralisanja, radi se o oličenju lojalnosti i poštovanju svog vođe. Ma pusti ih Stora. Nije bruka biti ljevičar u mladosti. Ono buntovništvo, hipi, mladost-ludost. Sve je to lijepo. Samo ne bi valjalo da te drži i poslije 30te. Ostarjeli ljevičar je već teži psihički poremećaj. Inače, u Jugoslaviji su također iskreno poštivali Tita i bili mu lojalni. Doduše nisu ovako histerično kao u Sj. Koreji. Ovi su baš pretjerali. Razlog iskrenog poštivanja je ispiranje mozga. Kad kontroliraš sve medije i jedini daješ informaciju, onda si u velikoj prednosti. Da npr. u Sj. Koreji postoji oporba i da ima svoju televiziju i da slobodno kritizira vođu, onda bi i ta masovna lojalnost bila manja.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1513 of 2558 - 59.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 17:58 |
|
|
|
Stora ti je inače najveći fan SK sa Balkana pa pazi kada mu se obraćaš. Pokušao sam zatrolati sa Titom al jbg. Ispiranje mozga se može naći u svemu, obično ljudi toga nisu svjesni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:00 |
|
|
|
Kvačico,nisam ti ja ljevičar ja sam nacionalista pravoslavac svetosavac i izbjeglica... :)
Što se poštovanja Tita tiče, nisu baš svi poštovali. Poštovanje Tita i poštovanje Kima po mojoj percepciju su dva različita momenta. Kod slučaja Tito više se radilo o sopstvenoj koristi i interesima,jebajiga po pričama starijih ako si u partiji biće posla,biće tura, biće izleta, biće putovanja,biće stanova, dodataka...
Kvačice, cijenim da si odrastao čovjek. Navešću ti tri relativno poznata primjera,a ti me slobodno napadni ili demantuj. Kada je Boris Tadić došao na vlast, u DEMOKRATSKOJ Srbiji, svi mediji su bili pod njegovom kontrolom! Milo Đukanović u DEMOKRATSKOJ Crnoj Gori ima sve medije pod svojom kontrolom. Silvio Berluskoni iako u relativno puno većoj u svakom smislu DEMOKRATSKOJ Italiji ima sve relevantne medije pod svojom kontrolom!
Dakle,nije komunistički sistem S.K. i nepostojanje opoziciji ili ti ga po vašem oporbe jedini razlog medijske blokade... Toga imaš manje više u svim društvima i to DEMOKRATSKIM.
Vjeruj mi, kao neko ko koliko toliko može pričati o medijima koji su ruku na srce GLAVNI politički faktor svih lidera, običan gledalac čovjek i ne primjeti postojanje cenzure,nestajanje signala, reklamu u obračunima itd, itd....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Dok je ovakvih kao Stora Srbi će iz proračuna održavati mauzolej tipu koji im pobio kišu Božju nevinih civila. Ali eto, može se tješiti da sličnih ima i u Zagrebu. I ne podrazumijeva se tu ljubav prema Brozu, već mentalni hendikep da se prepozna nešto nakaradno. Pa su ljudi osuđeni da ponavljaju slične greške.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:06 |
|
|
|
štovani BBC, moguće da je storaB idiot jer zaboga je na strani onog ko je odgovoran za nekoliko desetina hiljada nevinih života u borbi protiv onoga ko je odgovoran za nekoliko miliona nevinih života na cijeloj planeti... dešava se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:09 |
|
|
|
Nema ovo veze sa USA. Režim S. Koreje ne voli čitav svijet, siromašni, bogati, ovi, oni... Jesu oni tebi dragi što su nešto kao Srbi u ratu ? Čitav svijet protiv vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:14 |
|
|
|
Greška u koracima štovani BBC. Vjerovao sam da se to vama ne može desiti,kad ne leži vraže. Bez obzira simpatični ste. Al nakon takve greške u koracima gospodin Dule Vujošević daje otkaz iz KK.
apropo čitavog svijeta: Indija,Rusija,Kina,S.Koreja,Brazil,Španija,Grčka,Rumunija,Ukrajina,Japan....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:16 |
|
|
storaB je napisao/la: Što se poštovanja Tita tiče, nisu baš svi poštovali. Poštovanje Tita i poštovanje Kima po mojoj percepciju su dva različita momenta. Kod slučaja Tito više se radilo o sopstvenoj koristi i interesima,jebajiga po pričama starijih ...... Lažu moj Stora  , lažu znam iz prve ruke. Danas svi niječu, nitko nije volio Tita, a kolektivno su u deliriju bili. Ti ne možeš ni zamisliti stanje u komunizmu. To se ne može usporediti sa Tadićem ili Berluskonijem. Zamisli sustav gdje čim pođeš u školu, znači sa 7 godina, počneš učiti kako je Tito dobar, pametan, najveći sin naših naroda i narodnosti. U svakoj učionici stoji Titova slika. Osim pjesama o Titu, lektire o Titu, pripovijetke o Titu kako je pomogao seljaku natovariti sijeno, kako ga je spasio pas od bombe, kako je pojeo svinjsku glavu  , naravno i sati povijesti, tu je vanškolsko i takmičenje nazvano "Titovim stazama revolucije" koje se održava svake godine i gdje se dijele nagrade. Ako će djeca saditi cvijeće oko škole, onda se akcija nazove cvijeće za Tita, pa svu djecu uključe u dodatnu organizaciju pod imenom "Titovi pioniri" itd. Svake godine se održava i tzv. štafeta koju nose kroz sve gradove u čast Titovog rođendana, ironično nazvanog Dan Mladosti. U svakom gradu se pravi velika priredba u kojoj učestvuju svi učenici iz svih škola. Nije Tito samo na TV kao Tadić. Tito je na svakom koraku gdje god dođeš, u školi, u firmi na posao, u državnoj instituciji, na ulici, sve prisutan. Gdje god makneš, od djetinjstva samo vidiš Tita i čuješ o Titu kako je dobar  . To je kolektivna hipnoza čovječe. 
1513 of 2558 - 59.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:25 |
|
|
|
Kvačice slažem se oko toga da lažu. Kažem vam moji nikada nisu bili (mislim na roditelje i djedove u KPJ,ali ni u Četnicima) i znam da veliki broj danas poriče kako je bio u KPJ i nosao maramicu. Njihova stvar,to što će mene slagati meni ne znači ništa, laganjem sebe su valjda srećniji...
Ali bez obzira,drugačija je to vrsta odanosti,donekle i razumljivo zbog mentaliteta,multikulti faktora,pa i svega ostalog.
Jasno je meni to i oko obrazovnih programa barem iz ugla nekoga ko je dosta o tome slušao,a nije sam živio u tim vremenima ;) Ali sam se nadovezao na onaj dio gdje ste spomenuli kako u S.K. su svi mediji uz KIMa. A i nepostojane opozicije ste okarakterisali kao isključivo bitan segment lošeg sistema.Zbog toga sam pomenuo sve navedene,a ne da ih poredim po svim drugim društvenim sferama i vladavinama. ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:27 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:27 |
|
|
|
Ova diskusija je besmislena dok sjevernokorejci ne dođu na forum da kažu svoje mišljenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:30 |
|
|
BBC je napisao/la: Ova diskusija je besmislena dok sjevernokorejci ne dođu na forum da kažu svoje mišljenje. E imamo onog jedno sjevernokorejca u Mostaru, možda bi nam mogao približiti situaciju. 
1513 of 2558 - 59.15%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: BBC je napisao/la: Ova diskusija je besmislena dok sjevernokorejci ne dođu na forum da kažu svoje mišljenje. E imamo onog jedno sjevernokorejca u Mostaru, možda bi nam mogao približiti situaciju.  Treba ga vrbovati za Herceg-Bosanski nuklearni program.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:32 |
|
|
|
onaj sjevernokorejanac iz Mostara nije adekvatan sagovornik, pritisnut američkim obavještajcima govoriće o S.K. kao o ruglu u kome se loše živi - lagaće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:35 |
|
|
storaB je napisao/la: onaj sjevernokorejanac iz Mostara nije adekvatan sagovornik, pritisnut američkim obavještajcima govoriće o S.K. kao o ruglu u kome se loše živi - lagaće. Je. Dodik im strese svašta a da ih se on plaši.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:38 |
|
|
Citat: U svakoj učionici stoji Titova slika. Osim pjesama o Titu, lektire o Titu, pripovijetke o Titu kako je pomogao seljaku natovariti sijeno, kako ga je spasio pas od bombe, kako je pojeo svinjsku glavu , naravno i sati povijesti, tu je vanškolsko i takmičenje nazvano "Titovim stazama revolucije" koje se održava svake godine i gdje se dijele nagrade. Ako će djeca saditi cvijeće oko škole, onda se akcija nazove cvijeće za Tita, pa svu djecu uključe u dodatnu organizaciju pod imenom "Titovi pioniri" itd. Svake godine se održava i tzv. štafeta koju nose kroz sve gradove u čast Titovog rođendana, ironično nazvanog Dan Mladosti. U svakom gradu se pravi velika priredba u kojoj učestvuju svi učenici iz svih škola. Da je današnja omladina učila o tome kako drug Tito nije imao sanke, pa je, jadan, morao da se sanka u koritu ili da su učili o herojskoj požrtvovanosti njegovog psa Luxa, ne bi bili ovako obesni, lenji i drogirani...  Nego bi ih najveći sin naroda i narodnosti uhvatio za uši i poslao na ORA Brčko-Sarajevo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 12 tra 2013, 18:40 |
|
|
BBC je napisao/la: storaB je napisao/la: onaj sjevernokorejanac iz Mostara nije adekvatan sagovornik, pritisnut američkim obavještajcima govoriće o S.K. kao o ruglu u kome se loše živi - lagaće. Je. Dodik im strese svašta a da ih se on plaši. A čujte Dodik je Dodik,a akademac je akademac, kome ja pažnja posvećena isključivo zbog toga što je iz S.Koreje. Što se kaže, nema pjesme nema rada bez Dodika Milorada. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 13 tra 2013, 11:51 |
|
|
ZA NJIH JE KIM BOG 'Scene iz Sj. Koreje nisu laž ni gluma, to je stvarnost'Dogodi li se nešto, oni će dati svoje živote. Spremni su čak i skočiti u vatru, priča Chae Young Hee, koja je prije 11 godina prebjegla u Južnu Koreju Scene sa sjevernokorejske državne televizije, poput one starijih žena kako vrište kad im se približi vođa Kim Jong-un ili one na kojoj Sjevernokorejci puštaju pse na lutku južnokorejskog vođe, možda izgledaju smiješno ostatku svijeta, no Chae Young Hee, koja je prije 11 godina s kćeri prebjegla iz Sjeverne u Južnu Koreju, tjeraju u plač, piše CNN.
- Oni su Bog - kaže Chae govoreći o svetom trojstvu Sjeverne Koreje - Kimu Jong-unu, njegovom ocu Kimu Jong-ilu i djedu Kimu Il-sungu. Iako već godinama ne živi tamo, gledajući snimke instinktivno je ispunjava osjećaj nacionalnog ponosa.
- Kad ovo gledam osjećam se kao da sam opet u Sjevernoj Koreji - priča Chae, koja je na sjeveru iskusila glad i brutalnost režima. Chae dobro zna da su vojnici koji se zaklinju pred Kimom iskreni jer tako su odgajani od rođenja. U slučaju da se prijetnje Pyongyanga prema SAD-u i njegovim saveznicima ostvare, Chae je uvjerena kako će sjevernokorejski narod pokazati svoju odanost.
- To nije laž. To nije gluma. To je stvarnost. Dogodi li se nešto, oni će dati svoje živote. Spremni su čak i skočiti u vatru - uvjerena je Chae.http://www.vecernji.hr/vijesti/scene-sj ... nak-538300
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 13 tra 2013, 12:41 |
|
|
|
Nažalost od istine i činjenice Zapad i tvorevina USA prave priču o ugroženosti,bijedi,siromaštvu, teroru i agresiji vođe nad narodom te i takve S.K...
Konačno jedna koliko toliko objektivna slika S.K je iznijeta... Danas slavljenički u S.K.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 13 tra 2013, 12:49 |
|
|
storaB je napisao/la: Nažalost od istine i činjenice Zapad i tvorevina USA prave priču o ugroženosti,bijedi,siromaštvu, teroru i agresiji vođe nad narodom te i takve S.K...
Konačno jedna koliko toliko objektivna slika S.K je iznijeta... Danas slavljenički u S.K. Štora, jel bi ti podržao severnokorejsko državno uređenje u RS i u Srbiji? Da i mi imamo lepo jednog despota na vlasti koga će u budućnosti da nasledi njegov omiljeni sin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Sjeverna Koreja Postano: 13 tra 2013, 12:52 |
|
|
|
Naravno da bih. Ništa ne bih imao protiv,s tim što bi naravno neka pravila bila drugačija,u skladu sa mentalitetom,tu prvenstveno mislim na odgoj, stil oblačenja,frizure,pa i obroka.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|