|
|
Stranica: 13/18.
|
[ 435 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:25 |
|
|
konzerva je napisao/la: snowflake je napisao/la: Žene su većina na prijamnom na Medicini već godinama. Govorim o zagrebačkom faksu. Onom najelitnijem u RH. Prihvati to. https://www.zabranjeni.hr/life/zivotne- ... sao-usavrsNaravno da jesu, kad medicina više nije prestiž! Muškarci su otišli u IT sektor Poznajem iznadprosječno puno doktora I mogu za većinu reć da su bili “pet peeves” projekt svojih roditelja Kao “moj mali je doktor pa je bolji od tvog malog pa sam stoga ja bolji/a od tebe”
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:28 |
|
|
Konzerva, malo si pretjerao Nije sve crno bijelo u muško ženskim odnosima Žene generalno imaju svoje prohtjeve, muški imaju svoje prohtjeve Znam da je teško to sve ne shvaćat osobno, ali naprosto tako je kako je Imam samo osjećaj da te to malo previše dira
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:30 |
|
|
Naprosto sam vidio već previše muškaraca srednjih godina koji su ogorčeni ženama Ali ne možete promijenit što se desilo Možete samo žalit za tim što se dogodilo i što niste znali neke stvari Ali učite, znanje oslobađa Budućnost čeka one koji znaju
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:31 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Poznajem iznadprosječno puno doktora I mogu za većinu reć da su bili “pet peeves” projekt svojih roditelja Kao “moj mali je doktor pa je bolji od tvog malog pa sam stoga ja bolji/a od tebe” Ma sve ok, ali kako rekoh, sudove ne treba na dojmovima ni angegdotama graditi. Činjenica je da se svakom sektoru koji bude feminiziran desi isto - padne mu vrijednost na tržištu! To je zakon ponude i potražnje, prvo se desilo obrazovanju, pa medicini, i ko zna komu će još. Zato danas imaš porast vrijednosti zanimanja samo kod armirača, tesara, mehaničara, vodoinstalatera i stvari kod kojih je pritisak na zanimanje samo iz polovice čovječanstva, a ne čitave vrste.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:35 |
|
|
konzerva je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Poznajem iznadprosječno puno doktora I mogu za većinu reć da su bili “pet peeves” projekt svojih roditelja Kao “moj mali je doktor pa je bolji od tvog malog pa sam stoga ja bolji/a od tebe” Ma sve ok, ali kako rekoh, sudove ne treba na dojmovima ni angegdotama graditi. Činjenica je da se svakom sektoru koji bude feminiziran desi isto - padne mu vrijednost na tržištu! To je zakon ponude i potražnje, prvo se desilo obrazovanju, pa medicini, i ko zna komu će još. Zato danas imaš porast vrijednosti zanimanja samo kod armirača, tesara, mehaničara, vodoinstalatera i stvari kod kojih je pritisak na zanimanje samo iz polovice čovječanstva, a ne čitave vrste. Evo sad imam malog rođaka ide u srednju školu Kažem mu da fino izuči zanat, krene sa 16 godina radit(struju, keramiku…) Do 20.-e svoj obrt otvori i samo šiša Snađe se do 23/24.-e i nađe nešto s većom dodanog vrijednosti Šiša i zapošljava ljude Do 27/28.-e milijunaš! 
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:38 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Konzerva, malo si pretjerao Nije sve crno bijelo u muško ženskim odnosima Žene generalno imaju svoje prohtjeve, muški imaju svoje prohtjeve Znam da je teško to sve ne shvaćat osobno, ali naprosto tako je kako je Imam samo osjećaj da te to malo previše dira Volio bih znati u čemu sam točno pretjerao? Nije stvar u tome što žene imaju svoje prohtjeve, nego što su im prohtjevi kontradiktorni! Htjele bi biti ravnopravne, a opet bi htjele da muškarci budu dominantni da se upare s njima. To je kvadratura kruga pobogu!!! Mene užasno pogađa što izumiru Hrvati i svi civilizirani narodi svijeta. Ja ne znam kako je moguće da postoji ITKO koga to ozbiljno ne uznemiruje? Ljudi se uznemiruju oko toga što je pokralo našeg na Eurosongu i ko će osvojiti kup RH, a ovakva JEZA od činjenice da ljude ne uznemiruje, meni je to neshvatljivo. Nisam ja tu pretjerao, nego je moderno društvo nenaviklo da netko kritizira žene, jer već desetljećima imaju aureolu žrtve. Ali sve analize koje vidim pokazuju da nose odgovornost za ovo stanje. Osim ako prihvatimo Kvačicinu logiku da su krivi muškarci što su to uopće dopustili. Ali vidim da je on već zaradio etiketu ženomrsca zbog toga.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:44 |
|
|
konzerva je napisao/la: Volio bih znati u čemu sam točno pretjerao?
Nije stvar u tome što žene imaju svoje prohtjeve, nego što su im prohtjevi kontradiktorni!
Htjele bi biti ravnopravne, a opet bi htjele da muškarci budu dominantni da se upare s njima. To je kvadratura kruga pobogu!!!
To su žene i takve su njihove taktike Moraš razmišljat kao da je i njihov mozak još uvijek u onim vremenima Što su žene tad radile? Tražile pažnju i smišljale načine kako da ih se ne izbaci iz plemena To su radile na razne načine, jedan od njih je da kažu da su jednake muškima konzerva je napisao/la: Mene užasno pogađa što izumiru Hrvati i svi civilizirani narodi svijeta. Ja ne znam kako je moguće da postoji ITKO koga to ozbiljno ne uznemiruje? Ljudi se uznemiruju oko toga što je pokralo našeg na Eurosongu i ko će osvojiti kup RH, a ovakva JEZA od činjenice da ljude ne uznemiruje, meni je to neshvatljivo.
Jel ti u osobnim planovima razmišljaš o Hrvatima ili o sebi? konzerva je napisao/la: Nisam ja tu pretjerao, nego je moderno društvo nenaviklo da netko kritizira žene, jer već desetljećima imaju aureolu žrtve. Ali sve analize koje vidim pokazuju da nose odgovornost za ovo stanje. Osim ako prihvatimo Kvačicinu logiku da su krivi muškarci što su to uopće dopustili. Ali vidim da je on već zaradio etiketu ženomrsca zbog toga. Nitko nema odgovornost Svako tjera svoje kako zna i umije Samo je ovdje slučaj da u tjeranju svojeg više ne dolazi do stvaranja obitelji, već do nereda Stvar je da nitko nije bio svjestan rizika u prošlosti ili nije znao Danas su te informacije svima dostupne
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:50 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: To su žene i takve su njihove taktike Moraš razmišljat kao da je i njihov mozak još uvijek u onim vremenima
Što su žene tad radile? Tražile pažnju i smišljale načine kako da ih se ne izbaci iz plemena To su radile na razne načine, jedan od njih je da kažu da su jednake muškima Sve je to meni jasno, samo to u današnjim okolnostima ima određene posljedice estoyAqui je napisao/la: Jel ti u osobnim planovima razmišljaš o Hrvatima ili o sebi? Kratkoročno o sebi, dugoročno sam svjestan da ne može biti dobro ako nam se okruženje pretvori u Ziganenland. Ni ti za moje potomstvo estoyAqui je napisao/la: Nitko nema odgovornost Svako tjera svoje kako zna i umije Samo je ovdje slučaj da u tjeranju svojeg više ne dolazi do stvaranja obitelji, već do nereda Biti će da netko ipak ima odgovornost
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:55 |
|
|
konzerva je napisao/la: Biti će da netko ipak ima odgovornost Žena i da ima odgovornost, ne može je pojmit u svom mozgu Tj može je pojmit, ali će je do krajnjih granica izbjegavat Čak i kod malih curica ovo možeš vidit, znači genetski je Stoga ti ne vrijedi igrat na odgovornost kod žena, jer su one majstori u izbjegavanju iste Rađe igraj na suosjećanje s odgovornosti u pozadini Dalje ćeš doć nego da samo na odgovornost igraš
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 22:59 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Žena i da ima odgovornost, ne može je pojmit u svom mozgu Tj može je pojmit, ali će je do krajnjih granica izbjegavat Čak i kod malih curica ovo možeš vidit, znači genetski je Stoga ti ne vrijedi igrat na odgovornost kod žena, jer su one majstori u izbjegavanju iste
Rađe igraj na suosjećanje s odgovornosti u pozadini Dalje ćeš doć nego da samo na odgovornost igraš Mislim da je čak može pojmiti, ali joj je genetski uvjetovan obrambeni mehanizam da je negira. Ko muškarac kad vara, a kaže ženi "vjeruješ li meni ili svojim očima". Ja tu odgovornost spominjem u razgovoru s muškarcima, svjestan sam da je uzalud to ženama crtati. Ali kako su me potezale za jezik, morao sam to poklopiti argumentima, jer su neke krenule s histeriziranjem i emovcionalnim ispadima.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 14 svi 2024, 23:00 |
|
|
konzerva je napisao/la: Ja tu odgovornost spominjem u razgovoru s muškarcima, svjestan sam da je uzalud to ženama crtati. Ali kako su me potezale za jezik, morao sam to poklopiti argumentima, jer su neke krenule s histeriziranjem i emovcionalnim ispadima. A takve su kakve su Al naše su :)
|
|
Vrh |
|
 |
Fire Dragon
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 00:04 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: konzerva je napisao/la: Ja tu odgovornost spominjem u razgovoru s muškarcima, svjestan sam da je uzalud to ženama crtati. Ali kako su me potezale za jezik, morao sam to poklopiti argumentima, jer su neke krenule s histeriziranjem i emovcionalnim ispadima. A takve su kakve su Al naše su :) Samo ni nas ni njih uskoro biti neće. Pod uskoro mislim na povijesno vrijeme. Nadam se da vole crnačke pesnice, i da ih krvave, usrane, upišane i uplakane crnčuge j... I azijske visuljke do 5 cm max. 
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 08:28 |
|
|
Fire Dragon je napisao/la: Nadam se da vole crnačke pesnice, i da ih krvave, usrane, upišane i uplakane crnčuge j... I azijske visuljke do 5 cm max.  Azijci su demografski u gorem stanju od nas. A što se crnaca tiče, oni zasada još rastu, ali prvenstveno zato jer su siromašni i što su žene kod njih podređene i dalje. No ne ne mogu zamisliti nastavak toga u svijetu u kojem nestaju "bijeli" i "žuti" narodi, jer produkcija dobara ovisi o ove dvije skupine. Osim toga, tamo gdje su crnci postigli iole značajnije stanje razvija i njihov se TFR strmoglavio, kod karipskih i američkih crnaca je debelo ispod 2.1. Afrika je iznimka samo zato što je bijedna, ali ona je kontinent ovisnik o stranim tehnologijama i proizvodima. Bez naprednih, civiliziranih naroda, civilizaicja će se urušiti, proizvodnja hrane, lijekova, cijepiva i svega će se urušiti i desit će se implozija populacije, ali ne "dobrovoljno" kao sad.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 12:10 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3745 Lokacija: Herceg-Bosna
|
konzerva je napisao/la: Volio bih znati u čemu sam točno pretjerao?
Nije stvar u tome što žene imaju svoje prohtjeve, nego što su im prohtjevi kontradiktorni!
Htjele bi biti ravnopravne, a opet bi htjele da muškarci budu dominantni da se upare s njima. To je kvadratura kruga pobogu!!!
Mene užasno pogađa što izumiru Hrvati i svi civilizirani narodi svijeta. Ja ne znam kako je moguće da postoji ITKO koga to ozbiljno ne uznemiruje? Ljudi se uznemiruju oko toga što je pokralo našeg na Eurosongu i ko će osvojiti kup RH, a ovakva JEZA od činjenice da ljude ne uznemiruje, meni je to neshvatljivo.
Nisam ja tu pretjerao, nego je moderno društvo nenaviklo da netko kritizira žene, jer već desetljećima imaju aureolu žrtve. Ali sve analize koje vidim pokazuju da nose odgovornost za ovo stanje. Osim ako prihvatimo Kvačicinu logiku da su krivi muškarci što su to uopće dopustili. Ali vidim da je on već zaradio etiketu ženomrsca zbog toga.
Nisi pretjerao što su ti činjenice pogrešne, mislim da sasvim dobro sagledavaš stanje. Ljudi doživljavaju da pretjeruješ jer emotivno reagiraš na ovo sve. To izumiranje o kojem pričaš nije posve slučajno. Nešto i je, ali ga je dosta potaknuto vještački. Postoje elitističke skupine kojima je u cilju da bude manje ljudi, ogromnu populaciju vide kao prijetnju za sigurnost svojih potomaka pa rade što mogu da smanje populaciju. Da li će i ove poslove koji se spominju da su u potražnji, fizički poslovi, biti zamjenjeni robotima, ostaje da se vidi. Mislim da je to realno u nekoj budućnosti. Neki me možda prozovou teoretčarom zavjera zbog ovoga ali postoje dokazi o elitističkim skupinama na zapadu koje su imale ove teorije i dokumentirano, eugenici primjerice. I dalje većina žena želi djecu, pa i te znanstvenice s mačkama bi rado htjele obitelj, možda si lažu da ne bi, ali im nikada nije ponudio ono što traže onaj s kojim bi one htjele. Znači istodobno i dominantan i feminist, i bogat, i da ima dovoljno vremena za nju, da ne krepava na poslu po cijeli dan... Problem je što je malo ovakvih mušakaraca. U nekom svijetu jednakosti 50 % muškaraca će imati lošiji standard, recimo da govorimo samo materijalno, od žena. Kako žene nevoljko spuštaju ispod svog standarda znači da je već za prosječnu ženu 50% muškaraca, samo zbog financijskog statusa otpisano. Za uspješniju ženu taj se broj diže i više, i više..! Žene koje se percipiraju kao uspješne, spomenuo si znanstvenice, očekuju i uspješnog muškaraca, međutim muškarci ne gledaju na njene diplome i doktorate. Ok, lijepo je da ima neku naobrazbu, da nije glupača, ali nakon te jedne diplome i potvrde da je normalna muškarcima ne imponiraju njeni doktorati i nagrade i iskustvo u svom polju i sl. Čak vide to kao distrakciju od majčinstva. U društvu u kojemu je monogamija prihvaćena sve ove žene nisu u mogućnosti naći idealnog muškarca za sebe. Da smo recimo poligamni onda bi jedan muškarac mogao imati više žena koje ispunjavaju više različitih tipova žene, svaki na svoj način privlačan muškarcu, ali jbg. nismo! To bi opet bilo na štetu većine muškaraca jer bi samo najpoželjniji bili u mogućnosti da imaju po više žena ali bi bilo zdravije za demografiju. Ovo što tebe zabrinjava je dio projekta, a mi, kao nacija, nismo nešto mudriji od drugih da to izbjegnemo. Živi život po svojim idejama, ako možeš, i čekaj da dođe dan zaokreta ovog trenda. Očuvana europska zajednica će možda biti i više cjenjena, pa neka je i malobrojna, u svijetu u kojem fali bijelih ljudi. Ne mora nas biti milijarda da budemo uspješni, židovi su dobar primjer toga. Malo ih je ali ih ima svuda kud treba i svi uspješni.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 14:51 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 18:52 |
|
|
konzerva je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ti si pisao da je jedino posao medicinskih sestara esencijalan i da žene trebaju biti pokorne muškarcima, dostupne im, otvorene za život i kućanice. Ne pričaj sada priče. I da, takvi tvoji upisi jesu kompleksaški
Da, jedini esencijalni posao u kojem muškarci ne mogu zamijenii žene je onaj medicinskih sestara. I ne, moji upisi nisu kompleksaški, nego pokušavam dati neke odgovore na jedan gorući problem, a tebe je pogodilo jer sam se zamisli, usudio primjetiti da je odgovornost na tom problemu, na ženama. To nema veze s kompleksima, i to što ti vidiš komplekse tu je upravo još jedna potvrda svih klišeja o ženama - ne možeš ni pojmiti da nije svačiji stav proizišao iz vlastitog emocionalnog iskustva, jer je očito kod žena to jedini način kako se stav kreira. Ti si hodajuća reklama za muški šovinizam. Netočno, muškarci mogu zamijeniti žene u poslovima medicinskih sestara. Nisi čuo za medicinske tehničare? Niti medicinske sestre ne trebaju na tržištu rada. Ne trebamo nigdje. Jeste li sposobni uzdržavati ženu i petero-šestero djece? Možete li si priuštiti da se doma bavimo djecom i ne idemo raditi? Radi li tvoja žena? Jel tvoja majka zaposlena? Radi li tvoja sestra? Školuješ li svoje kćeri da bi bile konkurentne na tržisštu rada? Odgovori iskreno
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 18:53 |
|
|
Za ove bisere koji zagovaraju ostanak žene doma. Jel bolja varijanta da i muž i žena rade i imaju dvoje djece ili je bolja varijanta da samo muž radi i imaju jedno dijete jer on sam nezaposlenu suprugu i dvoje djece ne može izdržavati?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 18:59 |
|
|
zalutala je napisao/la: Za ove bisere koji zagovaraju ostanak žene doma. Jel bolja varijanta da i muž i žena rade i imaju dvoje djece ili je bolja varijanta da samo muž radi i imaju jedno dijete jer on sam nezaposlenu suprugu i dvoje djece ne može izdržavati? Dvoje djece je veleizdaja. Za napredak naroda je potrebno 3+ djece.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 19:01 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Naprosto sam vidio već previše muškaraca srednjih godina koji su ogorčeni ženama Ali ne možete promijenit što se desilo Možete samo žalit za tim što se dogodilo i što niste znali neke stvari Ali učite, znanje oslobađa Budućnost čeka one koji znaju Ja sam vidjela i vidim previše mladih muškaraca, dvadesetih i ranih tridesetih koji obožavaju ženu, odnosno svoju majku. Drže se za majčinu suknju, žive kod roditelja, jedino što ih zanima je provod i igirce(alooo igrice!!). Gospodo poklonite malo više pažnje odgoju sinova. Moglo bi se dogoditi da nam nedaj Bože izumre nacija 
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 19:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Za ove bisere koji zagovaraju ostanak žene doma. Jel bolja varijanta da i muž i žena rade i imaju dvoje djece ili je bolja varijanta da samo muž radi i imaju jedno dijete jer on sam nezaposlenu suprugu i dvoje djece ne može izdržavati? Dvoje djece je veleizdaja. Za napredak naroda je potrebno 3+ djece. Slažem se da je potrebno 3+. No govorim o ljudima prosječnih primanja. Takvih je najviše u našem društvu. Može li čovjek s prosječnom plaćom izdržavati nezaposlenu suprugu i troje djece? Može li si osigurati stan/kuću? U mjestu gdje živim kvadrat stana je mislim cca 3000 eura naviše. Možete li vi u svojim glavama pojmiti da taj čovjek koji bi uzdržavao nezaposlenu suprugu i troje djece bi morao raditi 24 sata dnevno i ni to mu ne bi bilo dovoljno. Nije problem ni u ženama ni u muškarcima(većinom) problem je u ekonomskoj situaciji, vremenu u kojem živimo. Ne živimo više u vremenima kada se moglo živjeti od nekog seoskog imanja. Dokaz toga je ispražnjena Slavonija. I da se maknu sve žene s tržišta rada, kao što neki zagovaraju, demografski slom bi bio veći nego je sad.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 19:36 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Dvoje djece je veleizdaja. Za napredak naroda je potrebno 3+ djece.
Slažem se da je potrebno 3+. No govorim o ljudima prosječnih primanja. Takvih je najviše u našem društvu. Može li čovjek s prosječnom plaćom izdržavati nezaposlenu suprugu i troje djece? Može li si osigurati stan/kuću? U mjestu gdje živim kvadrat stana je mislim cca 3000 eura naviše. Možete li vi u svojim glavama pojmiti da taj čovjek koji bi uzdržavao nezaposlenu suprugu i troje djece bi morao raditi 24 sata dnevno i ni to mu ne bi bilo dovoljno. Nije problem ni u ženama ni u muškarcima(većinom) problem je u ekonomskoj situaciji, vremenu u kojem živimo. Ne živimo više u vremenima kada se moglo živjeti od nekog seoskog imanja. Dokaz toga je ispražnjena Slavonija. I da se maknu sve žene s tržišta rada, kao što neki zagovaraju, demografski slom bi bio veći nego je sad. Mislim da ne čitaš pozorno, daleko od toga da svi pišemo isto. Ja nigdje nisam rekao da žene ne trebaju raditi. Naprotiv, moja žena je visoko obrazovana i radi inženjerski posao i ima matematički um. A i na selu su žene uvijek radile, ako ne i više od muškaraca.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 20:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Slažem se da je potrebno 3+. No govorim o ljudima prosječnih primanja. Takvih je najviše u našem društvu. Može li čovjek s prosječnom plaćom izdržavati nezaposlenu suprugu i troje djece? Može li si osigurati stan/kuću? U mjestu gdje živim kvadrat stana je mislim cca 3000 eura naviše. Možete li vi u svojim glavama pojmiti da taj čovjek koji bi uzdržavao nezaposlenu suprugu i troje djece bi morao raditi 24 sata dnevno i ni to mu ne bi bilo dovoljno. Nije problem ni u ženama ni u muškarcima(većinom) problem je u ekonomskoj situaciji, vremenu u kojem živimo. Ne živimo više u vremenima kada se moglo živjeti od nekog seoskog imanja. Dokaz toga je ispražnjena Slavonija. I da se maknu sve žene s tržišta rada, kao što neki zagovaraju, demografski slom bi bio veći nego je sad.
Mislim da ne čitaš pozorno, daleko od toga da svi pišemo isto. Ja nigdje nisam rekao da žene ne trebaju raditi. Naprotiv, moja žena je visoko obrazovana i radi inženjerski posao i ima matematički um. A i na selu su žene uvijek radile, ako ne i više od muškaraca. Oprosti nije se odnosilo direktno na tebe, no ovdje ih ima koji tako pišu. Eto ti i supruga, napisao si da ti je supruga inženjerka, sigurno imate dobra primanja. Ne znam koliko imate djece i ne želim ulaztiti u privatnost i pitati. No ako govorimo o ljudima proosječnih primanja, ostaje pitanje kako s prosječnom plaćom uzdržavati višečlanu obitelj. Može li se to izvesti? Možemo mi ovdje prebacivati odgovornost jedni na druge unedogled i do rješenja nećemo doći. Mislim da bi jedino država uz neke dobre zakonske olakšice mogla doprinijeti oporavku demografije. Na osobnoj razini je od osobe do osobe, imovinskog statusa, osobnih želja i slično. No na nivou države se, slobodno ću reći skoro ništa ne radi. A ako netko nešto i napravi, npr Bandić i mjera majka odgojiteljice(to nije državni nivo al ću navesti za primjer), dođe druga garnitura vlasti i to ukine. Da se npr na nivou države donese zakon(ne znam kakkav al koji ide u prilog višečlanim obiteljima), da se sve stranke usuglase da je nepromjenjiv, ono nema dođe druga stranka i ukine, nešto bi se i pokrenulo. No ovako kao sa slučajem majke odgojiteljice, žene dale otkaze, ispisale djecu iz vrtića, neke još koje i rodile, dođe druga vlast i to sve ukine, i sad ponovno traži posao, traži mjesto u vrtiću i slično. Gdje je tu sigurnost u politički(zakonski) sustav? Ljudi će i dalje imati onoliko djece koliko su sigurni da mogu uzdržavati jer se u neke zakonske mjere jednostavno ne mogu pouzdati, a nitko ne želi riskirati i rađati djecu koju ne može uzdržavati(to je ljudski i to ne možemo i ne smijemo osuđivati, nitko za svoje dijete ne želi da mu odrasta u neimaštini).
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 20:22 |
|
|
I da makneš žene iz radnog odnosa, netko će morat doć na njihovo mjesto Sigurno korporacije neće dopustit da im propadne njihov dragocjeni dinar
Onda nam ostaje samo uvozit Nepalce da popune njihova mjesta Kako žene neće radit, tako će i Nepalci uvesti svoje Nepalke i djecu im da budu kod kuće
Voila, eto ih na 50% stanovništva
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 20:28 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ja sam vidjela i vidim previše mladih muškaraca, dvadesetih i ranih tridesetih koji obožavaju ženu, odnosno svoju majku. Drže se za majčinu suknju, žive kod roditelja, jedino što ih zanima je provod i igirce(alooo igrice!!). Gospodo poklonite malo više pažnje odgoju sinova. Moglo bi se dogoditi da nam nedaj Bože izumre nacija  Čuj, svatko želi svoju razonodu uvik Ali da su se ranije oženili, tipa s 18-21 ne bi im pamet razmišljala o igricama Sad zašto igrice igraju? To je prirodan način traženja komfora Moderne tehnlogije su dopustile to da tri sata ne radiš ništa produktivno, a da se ujedno osjećaš kao kralj
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam Postano: 15 svi 2024, 20:39 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: I da makneš žene iz radnog odnosa, netko će morat doć na njihovo mjesto Sigurno korporacije neće dopustit da im propadne njihov dragocjeni dinar
Onda nam ostaje samo uvozit Nepalce da popune njihova mjesta Kako žene neće radit, tako će i Nepalci uvesti svoje Nepalke i djecu im da budu kod kuće
Voila, eto ih na 50% stanovništva To objasni konzervi, on tvrdi da će se ako maknemo sve žene iz zdravstvenog sustava(izuzev medicinskih sestara, kaže da je jedino njihovo zanimanje esencijalno) na mjesto istih zaposliti ljudi iz postojeće države.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|