|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 177 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
K..M
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 06 ožu 2022, 00:29 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Vi tko masoni, u šiframa pričate.
Daj nama obrazloži na razini pučkoškolskom.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 06 ožu 2022, 22:59 |
|
|
K..M je napisao/la: Vi tko masoni, u šiframa pričate.
Daj nama obrazloži na razini pučkoškolskom. Fataj se sela, sve smo pisali već x puta, ljudi gube vrijeme na jalove rasprave, a svaki dan sve gore, cijene divljaju.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 06 ožu 2022, 23:15 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Planina je napisao/la: Bude li kako dudu kaže bit će 3. sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda. Bit će ti kao što je sad u Americi . Mi kasnimo za njima 20-30 godina . Ako ti je današnja traskurčeva amerika dobar onda ok .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 06 ožu 2022, 23:24 |
|
|
Šalim se ja malo, vidiš da smo ja i dule inače kontra po svim pitanjima ali pošto smo iz istog kraja moramo se pravit da smo si dobri nakon svake razmirice jbg, to ti je ko kad se u kući s nekim zavadiš, malo je Duvno.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 06 ožu 2022, 23:46 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Planina je napisao/la: Šalim se ja malo, vidiš da smo ja i dule inače kontra po svim pitanjima ali pošto smo iz istog kraja moramo se pravit da smo si dobri nakon svake razmirice jbg, to ti je ko kad se u kući s nekim zavadiš, malo je Duvno. Dule je šmugnija iz Duvna a ti nisi . Tako da on mora se tebi prilagođavat a ne ti njemu .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:08 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: K..M je napisao/la: Vi tko masoni, u šiframa pričate.
Daj nama obrazloži na razini pučkoškolskom. Fataj se sela, sve smo pisali već x puta, ljudi gube vrijeme na jalove rasprave, a svaki dan sve gore, cijene divljaju. Imam od pok oca kuću vikendicu 45 me na 2 nivoa. Garaža dole, dnevna, wc, gore 2 sobe. Pomoćnu prostoriju 50 me zidanu čvrstu. Na 7.5 ari i bunar hidrofor struja ČVRSTA GRADNJA TKO SAD ŠTO SE RADI...40 g stara...bio stari voćnjak, počupao. 2 njive i 2 voćnjaka u obložine ukupno 80 ari i 40 ari šume. Bez mehanizacije....nemam pojma ništa da radim. Nisam namajstoričav...to je 20 km od Niša ispod Malog Jastrepca.... I što je tvoj savet MENI NEUKOM...kako da se oporavim??? Ne
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:11 |
|
|
K..M je napisao/la: .... I što je tvoj savet MENI NEUKOM...kako da se oporavim???
Lako, odeš kod nekog tko zna ono što te zanima. I naučiš. Ide proljeće, taman vrijeme za obuku. Imaš na fb grupe o čemu god poželiš, sve ti pojasne. To sve možeš vikendom. Nevezano sa situaciju, nema ništa ljepše od konzumiranja hrane koju si napravio od svojih namirnica.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: K..M je napisao/la: .... I što je tvoj savet MENI NEUKOM...kako da se oporavim???
Lako, odeš kod nekog tko zna ono što te zanima. I naučiš. Ide proljeće, taman vrijeme za obuku. Imaš na fb grupe o čemu god poželiš, sve ti pojasne. To sve možeš vikendom. Nevezano sa situaciju, nema ništa ljepše od konzumiranja hrane koju si napravio od svojih namirnica. Lako je to reci....ti mozda cjeo zivot zivis negde blizu grada ili na selu....imas radne navike, znas sto se kad radi, imas svu pratecu infrastrukturu....pare NISU PROBLEM>>>mogu i da placam ljude na dnevnicu, ali sto da uradim. Objasnio sam ti sto posjedujem i da je to u devastiranom, zaparlozenom stanju 7 god, od kada mi je otac preminuo. Mene to NE zanima, stavio cjelo imanje na prodaju>>>>>sto mislis koliko mi seljaci daju???
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:22 |
|
|
K..M je napisao/la: Mene to NE zanima, stavio cjelo imanje na prodaju>>>>>sto mislis koliko mi seljaci daju??? To se NE prodaje! Pogotovo danas. Lako i brzo se dovede u red. Pogotovo kad te muka natjera. Ne poznajem vaše tržište nekretnina, vjerujem da je jeftino, 5000 eura?
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: K..M je napisao/la: Mene to NE zanima, stavio cjelo imanje na prodaju>>>>>sto mislis koliko mi seljaci daju??? To se NE prodaje! Pogotovo danas. Lako i brzo se dovede u red. Pogotovo kad te muka natjera. Ne poznajem vaše tržište nekretnina, vjerujem da je jeftino, 5000 eura? Stavio pre 1 god cjenu budalasku 20.000 e...1 mi dao 6 k, drugi 8 k. treci 10 k.... Imanje je 1/1 na mene, majka kad je cula da sam u pregovorima,,,,kaze sto prodajes kad vozas dzipove i aute 5 x skuplje....ja joj kazem da ME NISTA NE VUCE, nikakav koren, sentiment... Ceo zivot sam u gradu i na putovanjima....odem 1 mjesecno i prespavam, okupam se i usisavam, opajam paucinu. U selu ima pauka, buba, pa me to smori....ili platim zenu seljanku (sve ih je manje 30 do 50 eura za generalku).
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:53 |
|
|
Ovome Kimu nema pomoći, totalno ogrezao u hedonizam i materijalizam, oće da proda porodično imanje koje je 1/1 na njemu, u mom kraju se to zove LUD ČOVEK!! voza Poršea smetaju mu bube i paukovi, nije mi dobro šta čitam...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 07 ožu 2022, 00:55 |
|
|
Planina je napisao/la: Ovome Kimu nema pomoći, totalno ogrezao u hedonizam i materijalizam, oće da proda porodično imanje koje je 1/1 na njemu, u mom kraju se to zove LUD ČOVEK!! voza Poršea smetaju mu bube i paukovi, nije mi dobro šta čitam... Tko kupuje ono što mu ne treba, prodavaće kasnije i ono što mu treba.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
|
Naslov: Treći svetski rat Postano: 27 lip 2022, 15:23 |
|
|
Ulozi rastu. Nijedna strana ne može da dozvoli da izađe poražena iz ovoga. Kako jedna strana bude gubila, tako će postajati radikalnija. Ovo je, ukratko, objašnjenje političkog teoretičara, profesora Džona Mirshajmera (John Mearsheimer).
Najnovija je vest da NATO stavlja 300.000 vojnika u visoku pripravnost. Mnoge od njih rasporediće u zemlje geografski blizu Rusiji. Rusija uzvraća spominjanjem nuklearnog oružja.
Ekonomska kriza kuca na vrata. Posle jedne takve krize došlo je do Drugog svetskog rata. Države će biti sklone tome da krivca za stanje u sopstvenim ekonomijama svale na nekog drugog i time odvrate pažnju.
I dalje je daleko verovatnije da ne dođe do svetskog rata, nego da dođe. Međutim, šanse za to su najveće od završetka Hladnog rata. Možda jedino Kubanska kriza parira trenutnim događajima, ako i ona. Zbog toga smatram da je ovo tema o kojoj vredi diskutovati.
Koje su šanse da do III svetskog rata dođe, po vašem mišljenju? Ako dođe, kako će izgledati? Ko će i da li će iko pobediti ili će on značiti kraj čovečanstva? U koju bosansku kasabu se sakriti?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Treći svetski rat Postano: 27 lip 2022, 15:29 |
|
|
Dok je sve bilo još vruće, dok su se stvari brzo odvijale i kad je možda izgledalo da bi Rusi mogli pregaziti Ukrajinu za kratko vrijeme, ta opcija je izgledala vrlo mogućom. Sad, kad su se položaji povukli i planovi korigovali (prije svega Rusa). Mislim da od toga nema ništa. Rusi imaju žilu kucavicu i ne bi trebalo da ostanu bez kisika u mozgu i pomračenja uma. Koliko god da imali nekakvu ekspanzističku politiku, mislim da će se zaustaviti na nekim zacrtanim teritorijama u Donbasu. Teško da će se sukob preliti na Baltik, Skandinaviju ili pak Poljsku, da ne pričam o Bugarskoj i Rumuniji, pa ni za Moldaviju ne bih rekao. Jednostavno Rusi nemaju taj luksuz da vode toliko frontova. Mislim mogli bi uz masovnu mobilizaciju, al onda ga pišaj. Time bi svjetski poredak koji poznajemo otišao u ***. Tako da sam mišljenja da će se ovo završiti na Ukrajini.
Bitnije je pitanje gdje će se nastaviti igre velikih? Koje novo žarište se otvara? Da li će Tajland fasovati? Ima li još potencijalnih šahovskih tabli za novu partiju?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Treći svetski rat Postano: 27 lip 2022, 15:47 |
|
|
Zašto sad Tajland? Puno ******** tamo?
|
|
Vrh |
|
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Treći svetski rat Postano: 27 lip 2022, 15:51 |
|
|
Zato što je tajland oduvijek Kineski, a anglosaksonci hoće da bude njihov nosač aviona, isto je u tzv. Ukrajini, koja je oduvjek Ruska, a anglosaksonci hoće da bude njihova vojna baza. U principu isti *** kao sa Kosovom samo što Rusija i Kina nisu slaba i nebitna Srbija.
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Treći svetski rat Postano: 27 lip 2022, 16:01 |
|
|
Svakako će Kina pokrenit specijalnu operaciju na Tajvan ali to neće izazvat treći svjetski rat jer ih nitko ne smije spriječit da vrate svoj odmetnut otok. Neće im zapad moć ni sankcije nabit jer bi bankrotirao.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 18:41 |
|
|
Idiotski je potezati bilo kakve vojne poteze ako će Zapad i Amerika propasti 2027. Pametnije je čekati i onda samo uzeti. Rusi su baš blesavi.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 18:49 |
|
|
Nisu blesavi, vec ogradjuju ono sto je njihovo dok su ovi u kanalu, a pred pucanjem, samim tim ubrzali su sve globalne procese u tom pravcu, od dedolaziracije, preko BRICS-a, odbijanja zapadne ekonomije, preko energenata i svega drugoga.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 18:52 |
|
|
Odbijanje zapadne ekonomije je drugi naziv za sankcije?
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 20:03 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Odbijanje zapadne ekonomije je drugi naziv za sankcije? Placanje u rubljama je odbijanje zapadne ekonomije, dakle dolar i evro nas ne zanima niti nam treba.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 20:22 |
|
|
Cek, ti si u medjuvremenu postao Rus?
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 27 lip 2022, 20:43 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Cek, ti si u medjuvremenu postao Rus? Ne zajebavaj, ocigledno je opis situacije u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 28 lip 2022, 04:32 |
|
|
Planina je napisao/la: Ovome Kimu nema pomoći, totalno ogrezao u hedonizam i materijalizam, oće da proda porodično imanje koje je 1/1 na njemu, u mom kraju se to zove LUD ČOVEK!! voza Poršea smetaju mu bube i paukovi, nije mi dobro šta čitam... Mentalitet Juzne i Istocne Srbije nazalost, ne cene dovoljno svoje selo kao u Zapadnoj Srbiji. To se i vidi kad prodjes putem kroz bilo koje od tih sela. U Zapadnoj Srbiji sve lepo nacickane kuce, nova fasada, odrzane, bazeni, solarni paneli itd. Ljudi se sele, ali generalno vecina ostaje tu. Eventualno se odsele u obliznji grad tako da mogu svake nedelje da obidju kucu. U Istocnoj i Juznoj Srbiji bog rekao laku noc. Osim par gradova, sve ostalo zjapi prazno. Sela izgledaju kao da su iz 30tih godina proslog veka. Ima par izuzetaka, ali debela vecina tako. Jedina sela koja izgledaju pristojno su ona u kojima dijaspora ulaze ogromne pare za odrzavanje svojih kuca, al dzabe to kad su kuce prazne 330 dana u godini i kad nemaju nikakvu namenu osim estetske. Nego offtopic, trenutno cene luduju u selima u okolini Beograda. Nikad ovako veliki broj ljudi nije kupovao nekretnine na selu. Delom je dijaspora, al ponajvise Beogradjani koji rade ili u ITju ili u javnom sektoru, pa imaju plate kojima mogu pokriti te investicije.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Treći svjetski rat?! Postano: 28 lip 2022, 04:40 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Odbijanje zapadne ekonomije je drugi naziv za sankcije? Ne, nego odbijanje petrodolara. Izbacivanje Rusa iz SWIFTa i uvodjenjenje svih sankcija im je dobro doslo, posto su svakako i planirali da se prebace na istocno trziste. Indija, umesto na nagovor Amerike da smanji uvoz ruske nafte, nekoliko puta povecala uvoz. Na kratke staze te sanckije se mozda i osete u Rusije, al na duze staze bice u debelom profitu, ne zato sto ce ocajati, nego zato sto ce zapad otici u ***.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|