|
|
Stranica: 8/215.
|
[ 5357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 11:57 |
|
|
 Slobodni Kurdistan!
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 12:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59776 Lokacija: DAZP HQ
|
ne bi bilo loše da Europu zahvati val akademskih i sekularnih useljenika iz Turske.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 12:19 |
|
|
Izmir je grad koji najviše naginje Zapadu.. Istanbul jednim dijelom ali Izmir kao cjelina definitivno 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 15:39 |
|
|
doc je napisao/la: "stealth" islamizacija je termin koji se koristio. Nema sreće kad hoćeš postat nešto što nisi. Turska i Japan su primjeri da mostovi države ne postoje. Ono si što jesi. Pojasni za japan... Po meni, do 1945 su preuzeli sve najbolje od zapada, no vlastita im kultura nije nimalo oslabila, a kasnija amerikanizacija je ipak nešto drugo...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 15:48 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Rusija razmješta protuzračne S-400 sustave duž granice sa Turskom, isto tako glavne turske oporbene stranke su žestoko kritizirale Erdogana i njegovu anti-sirijsku politiku a na granici sa irakom poginula su 3 turska vojnika, sudeći po ovim novim informacijama sumnjam da ce Erdogan imat muda napast Siriju
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 15:49 |
|
|
PKK pobunjenici izveli napad na plinovod u Turskoj, u eksploziji bombe ranjeno 28 turskih vojnika Isporuka plina putem plinovoda koji prenosi zemni plin iz Irana prema Turskoj prekinuta je nakon napada od strane pobunjenika iz redova Kurdistanske radničke partije (PKK). Turski list Today's Zaman prenosi kako je do napada došlo kasno sinoć te kako je pri napadu ranjeno 28 turskih vojnika koji su u vrijeme napada prolazili u vojnom vozilu. Napad se dogodio uz blizini mjesta Eleşkirt, provincija Agri. Guverner provincije, Mehmet Tekinarslan, rekao je kako je bomba daljinski detonirana u trenutku kada je u blizini prolazilo vojno vozilo. Informacije govore kako je 28 vojnika ranjeno te kako je izbio požar na plinovodu zbog kojeg je dotok plina morao prvo biti zaustavljen kako bi požar mogao biti ugašen. Tijekom 28 godina oružane pobune, pripadnici PKK u više navrata su ciljali turske plinovode. Guverner provincije ističe kako su ranjeni vojnici prebačeni u obližnju bolnicu te kako su u dobrom stanju. Za sada nije poznato kada će se protok plina nastaviti. Posljednjih mjeseci u više navrata sabotirani su plinovodi i naftovodi od strane PKK-a.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 lis 2012, 15:57 |
|
|
PKK se aktivirao u zadnje vrijeme, svako malo ubiju po trideset turskih vojnika, ali to prolazi nezapaženo praktički, kao da nitko ne želi priznati da turska ima ogroman problem... A i dobro je što je PKK izrazito sekularna organizacija Pešmerga, vojno krilo pkk ima čak i ženske borce 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 25 lis 2012, 21:18 |
|
|
Šta reko BBC nemogu oni Kurdima ništa.. U tim nekim krajevima Kurdi čine i preko 90 posto stanovništva.. Čitav narod je uz borce PKK.. Turci zabarikadirani u vojarne.. Podsjeća na Kosovo(u Jugoslaviji) i Afganistan(sovjetska i američka iskustva)..
|
|
Vrh |
|
 |
sokoli
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 stu 2012, 13:18 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Kakvi su odnosi Turske i Arapskih zemalja? Ista su vjera.  Ova danasnja Turska ima dobre odnose sa svim drzavama,jedino je Izrael izuzetak. Ja se ne bih sllozhio sa takvom konstatacijom.Dok je turska ganjalla lidera pkk neuspjeshno, gehaimdienst izraella je njega zarobio i dao ga turcima na tacnu.neprijatelji ne djelluju na taj nacin.Ako nece da ti odmogne ondak nece ni da ti pomogne.Ali cijelli taj film sa demokratskim revollucijama u islamskim drzhavama, pa teatar turskog premijera sa izraellskim premijerom po meni je to obican teatar.Amerika pokushava da promovishe svog partnera u neprikosnovenog vodju islamskog svijeta.Pokushalli su sillom sa tim lludacima nije ishllo.Pune se sa dinamit i expllodiraju.jedina je shansa civiliziranom svijetu da uz pomoc turske da ih civiliziraju. ekonomsku moc i kapitall turske drzhe u svojim rukama jevrejski masoni.Od krupnih poduzetnika jedino potomci Vehbije koç nisu predstavnici judenturma.Oni su allbanskog poteklla.Ostallo je sve u izraellske ruke.Bllokada jevrejskog kapitalla bi znacio kollaps turske ekonomije.Izraell i usa promovishu tursku u neprikosnovenog vodju u islamski svijet shta se meni licno kao ideja veoma mi se dopada.ja imam simpatije sprema turcima i shvabama.
|
|
Vrh |
|
 |
sokoli
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 stu 2012, 13:43 |
|
|
Ibar je napisao/la: Šta reko BBC nemogu oni Kurdima ništa.. U tim nekim krajevima Kurdi čine i preko 90 posto stanovništva.. Čitav narod je uz borce PKK.. Turci zabarikadirani u vojarne.. Podsjeća na Kosovo(u Jugoslaviji) i Afganistan(sovjetska i američka iskustva).. Ibar kurdi prave jednu veliku greshku.Tu istu greshku koju smo mi allbanci pravilli 80 tih godina.allbanci su znalli pobjeci iz tadashnje jugosllavije i pravo u njemacku usa ili belgiji.Stvaraju grupaciju marksista leninista i cekamo pomoc zapada.Dok taj isti zapad je u ratu sa tom ideollogijom.Znaci mi postanemo kao azilanti rak rana tom drushtvu koje nas prima i izbjeglishtvu.To je bio gllavni razllog shta udba i ris su nas likvidiralli kad god su zhelelli. Kurdi mogu da se selu iz tih krajeva prema zapadu godinama.bez pomoci zapada oni se ne mogu oslloboditi turskog jarema.Oni prvo treba od sebe da iskorenu komunisticku partiju.Posle trebaju stvarati jake linije interesa sa zapadom.Da budu posllushni prozapadnjaci.Ondak mozhe neshto da se uradi za njihovu stvar.Inace ce da pojedu batine ki budalle.Isto ko nekada mi allbanci.bacali smo kamenje na protestima dok je vojska i policija gadjalla na nas sa tenkovima i topovima.I mislilli smo da se tako mozhemo oslloboditi.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 stu 2012, 13:54 |
|
|
@sokolli, napokon odličan post od tebe, no zaboravljaš par stvari... Marksizam više nije toliki problem zapadu, i to bi čak kurdima mogla biti i prednost, kao dokaz njihove vjernosti sekularnosti, dok se turska lagano islamizira... No, kurdi danas niti ne mogu biti vjerni NATO psi, kako si ti rekao, jer amerikanci nažalost smatraju tursku za glavnog saveznika...
|
|
Vrh |
|
 |
sokoli
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 stu 2012, 17:56 |
|
|
volvoks je napisao/la: @sokolli, napokon odličan post od tebe, no zaboravljaš par stvari... Marksizam više nije toliki problem zapadu, i to bi čak kurdima mogla biti i prednost, kao dokaz njihove vjernosti sekularnosti, dok se turska lagano islamizira... No, kurdi danas niti ne mogu biti vjerni NATO psi, kako si ti rekao, jer amerikanci nažalost smatraju tursku za glavnog saveznika... Volvoks americka se politika ne gradi za mjesec dana godinu dana ili deset godina.Tu su racuni za minimum 100 godina.Zapadna hristijanska civilizacija ce biti veoma brzo u koshtac od ekspansionisma zhute race, i tih njihovih vera koje uopshte ne poznajem kao budizam iduizam i ne znam shta.babo nece da dozvoli zhutim kinezima da vlladaju svetom.Zato forsiraju tursku da bude vodeci islamski faktor.Da uspomoc turske te lludjake u zhenske dimije da ih tovare dinamitom i jedan povik ALLAHUU AKBAR i da eksplodiraju nasred pekinga. I u ovakvom sllucaju nigdje se ne ukllapa taj kurdski sekularizam.Ipak wolwoks politika je interes jel da? Radi toga se toliko turska forsira.U prolece ce pasti iran bidi siguran i ostade turska neprikosnoveni vodja islamskog sveta.Pa zapad nece dozvoliti da kurdi sjebu ove planove.Kurdi treba da se pokazhu izdrzhljivi da se ne asimiliraju i pocekaju bolja vremena
|
|
Vrh |
|
 |
budimo realni
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 stu 2012, 19:41 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
sokoli je napisao/la: americka se politika ne gradi za mjesec dana godinu dana ili deset godina.Tu su racuni za minimum 100 godina. Ajde ne trabunjaj, imam na selu stariju pojatu i didovu kacu od njihove i vanjske politike i države...
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 12 stu 2012, 11:42 |
|
|
Slažem se sokoli u jednom.. Kurdi trebaju biti strpljivi i pametni.. Jel Turci ih toliko mrze da su ih spremni zbrisat sa lica zemlje u par mjeseci kao Armence prije 100 godina..
|
|
Vrh |
|
 |
ero
|
Naslov: Re: Turska Postano: 12 stu 2012, 19:41 |
|
|
Zanimljivo je ta pozicija Kurda koja Turcima ne ostavlja puno mogućnosti. Ako kurdska područja drže nerazvijena imat će za posljedicu i visok natalitet u tim krajevima. Ukoliko počnu ulagati i razvijati ta područja i smanje natalitet, počet će masovno useljavanje Kurda iz nerazvijenih područja okolnih zemalja, a usput će ojačati ekonomsku moć Kurda. Ova opcija bi mogla biti privlačnija ako zabrane useljavanje Kurda. Postoji i treća opcija, a to je da prebace kurdsko središte u neku drugu državu. Ta država bi morali biti politički nestabilna (kao Irak). Znači, podržati kurdsku autonomiju u drugoj državi, a zatim uložiti veliki novac u to područje i povećati standard.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Turska Postano: 12 stu 2012, 19:51 |
|
|
A ne može Irak biti središte, bez obzira na silne novce koje imaju od nafte... Jednostavno ih premalo tamo živi, a moguće je i da ne govore istim narječjem kurdskog 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 12 stu 2012, 23:58 |
|
|
Ma ništa od toga dečki.. Turci su negodovali zbog autonomije Kurda u Iraku.. Jedinstveni su Kurdi.. To jest Kurd je Kurd gdje god bio  A na prostoru Sjevernog Iraka, Istočne Turske, Sjeverne Sirije i SZ Irana oni čine neupitnu većinu stanovništva.. to je njihov prostor.. Njihova zemlja.. Mislim da ih se više nemože zaustaviti na putu kurdistanske države.. To je samo pitanje vremena..
|
|
Vrh |
|
 |
ero
|
Naslov: Re: Turska Postano: 13 stu 2012, 01:11 |
|
|
volvoks je napisao/la: A ne može Irak biti središte, bez obzira na silne novce koje imaju od nafte... Jednostavno ih premalo tamo živi, a moguće je i da ne govore istim narječjem kurdskog  Nije bitno koliko koga ima gdje, bitna je ekonomija. A 6 milijuna Kurda u Iraku nije tako mal broj. Turci ne smiju javno podržati autonomiju Kurda u Iraku, jer bi onda morali podržati i u Turskoj. Ako bi to radili, radili bi u tajnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 19 stu 2012, 15:25 |
|
|
Stope fertiliteta 2011 po regijamaJugoistočna Anadolija 3.42 Centralnoistočna Anadolija 2.80 Sjeveroistočna Anadolija 2.84 Središnja Anadolija 2.03 Zapadna Anadolija 1.77 Mediteran 2.11 Istočno Crno more 1.74 Zapadno Crno more 1.72 Egej 1.64 Istanbul 1.69 Istočna Marmara 1.70 Zapadna Marmara 1.55 Turska 2.02 http://www.turkstat.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=10923Turska budućnost bit će vesela. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 01:58 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 02:02 |
|
|
Ibar je napisao/la: Izmir je grad koji najviše naginje Zapadu.. Istanbul jednim dijelom ali Izmir kao cjelina definitivno  Bio dole. Uopće ne kužiš da si u aziji. Simpa grad, jedino možda malo previše dućana s vjenčanicama za moj ukus 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 12:05 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ceha je napisao/la: Ibar je napisao/la: Izmir je grad koji najviše naginje Zapadu.. Istanbul jednim dijelom ali Izmir kao cjelina definitivno  Bio dole. Uopće ne kužiš da si u aziji. Simpa grad, jedino možda malo previše dućana s vjenčanicama za moj ukus  Imaju dobre smokve kao suvenir  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 12:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bio dole. Uopće ne kužiš da si u aziji. Simpa grad, jedino možda malo previše dućana s vjenčanicama za moj ukus  Imaju dobre smokve kao suvenir  . A i pivo im nije loše. Jedino zaboravio kak se zove 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 13:00 |
|
|
Ceha je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Imaju dobre smokve kao suvenir  . A i pivo im nije loše. Jedino zaboravio kak se zove  Pilsner ürqel?? Pričali smo o stealth islamizaciji ranije, alkohol i cigarete su užasno poskupili zbog islamskih poreza
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 stu 2012, 13:03 |
|
|
Efes Pilsen, neloše pivo. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrvica i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|