HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 12:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 28 sij 2015, 01:56 

Agathonikos je napisao/la:
boksnamnik je napisao/la:

Procitao sam tu vijest. Na mene nije ostavila takav dojam kao kod Vas

Nije ni na mene ona izjava gospodina Vladimira da se "politička situacija u Ukrajini mora riješiti mirnim putem" pa nisu prošla ni 72 časa a Krim je već ušao u sastav Rusije.

:palacgore2

Moram priznati da me nasmijete i pored toga sto se ne slazem u potpunosti sa Vama.

Ostaje da zapamtimo sta smo napisali veceras pa da vidimo sta ce biti :rolleyes

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 02:06 

Ne mora ništa ni biti, ta mi je izjava zaparala oči jer ruski zvaničnici se ne razbacuju riječima niti prijetnjama, niti protivničke vlasti ili režime nazivaju kasapima, ubicama i koljačima kao što to rade Amerikanci, tako da ta najnovija izjava gospodina Vladimira baš odudara od tipičnih ruskih u kojima čak i USA smrdonje i danas zovu "partnerima". Uostalom vidjećemo, ako dođe to vrijeme pa zagrmi i sa ruske strane, čuće se :D

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 02:11 

Ma ima nesto sumnjivo danas.
Ne variraju cijene, kursne razlike se ne mjenjaju, relativno - ali relativno mirno na istoku Ukrajine ...

Ne ide u prilog Vasoj konstataciji ... Mozda bude i mira na americko-ruski nacin :)

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 02:15 

A vidjećemo. Što se kaže, đavo niti ore niti kopa.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 05:15 

prije:
Citat:
Lider partije Siriza, Aleksis Cipras, oštro je odudio vladu u Ukrajini.
– Ne smemo prihvatiti niti priznavati neonacističku vladu Ukrajine – izjavio je premijer Grčke, Aleksis Cipras.

sada:

Citat:
A toughly worded statement on Russia issued Tuesday by European Union heads of governments didn't have the consent of Greece’s new Prime Minister Alexis Tsipras, according to two Greek officials.

“The statement does not have Greece’s consent,” a government official said. The official added that the Greek government will put out a statement later saying the European Council, the body which issued the statement, didn't follow the correct procedure to win Athens’ consent.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 10:52 

Kum Bečo je napisao/la:
Nemoj mi samo reči da ste ga vi i zauzeli

Jok eto vi ste ga zauzeli.

Gledam ove tzv. Azovce, i to kao objavilo Rusiji rat. Smešni su, majke mi.

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 6-xowl.htm

Iskompleksiran ste narod pa prisvajate tuđe pobijede a kako ne bi bili iskompleksirani kad vam je glavni grad tvornica tariguza, a neko kao Dodik premijer.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 11:58 

Periguzani ne znaju ni usta otvoriti a da ne pomenu gospodina Milorada. Koji krš od naroda.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 12:10 

Pazi ovo hehhe

Poznati ukrajinski novinar – Andrej Caplienko, ratni komentator kijevske televizije „1+1” koja je u vlasništvu tajkuna Igora Kolomojskog koji je i gubernator Dnjepropetrovske oblasti – otkrio je:

„Samo što mi je koleginica iz Mariupolja javila da je prošla pored jedne kafane i kroz otvorena vrata slušala kako njeni gosti međusobno nazdravljaju za pobedu Rusije. A prijatelj iz Harkova mi je ispričao kako se po slavnom Institutu kriobiologije njegovi saradnici skupljaju da popuše po koju i uveliko pričaju šta raditi ako dođu ruski tenkovi”.

Caplienko tvrdi da je zapravo već „skovan plan”: „Čim naši uđu – odmah u što većem broju izaći na ulice i prisiliti ukrajince (polupogrdan naziv za Ukrajince) da predaju grad bez borbe”.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 12:19 

Jel ovo jos uvjek tema Ukrajinci Rusi ili Srbi kontra nekoga?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 12:24 

Od vaših 7117 postova, cijenim da ne postoje ni 3 u kojima niste pomenuli Srbeke, je li tako gospodine Tulkas =))
Zbilja, čemu tolika fokusiranost na njiha :D

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 12:40 

Svarog je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:
Mogu ja napisati esej ako treba, no nećeš razumjeti. U međuvremenu imam pametnijeg posla od navijanja za jednu od strana u ratnom sukobu udaljenom tisuću i šeststotina kilometara. Vehabije mi šetaju ispod prozora, kuju plan kako brzo izbiti na Drinu i vlaščad pobacati u nju. Dok ti se Šekovići, Vlasenica, Bratunac i Han Pijesak užurbano prazne ti vodiš bitke na istoku Ukrajine, radujući se svakom mrtvom čovjeku.

Ti si bolestan!

Taj esej ''pametnico'' koji bi napisao , mozes komotno odnijeti u WC , kod Zgabi u kafanu ( i onako nikad nema papira ) .
Jer su ta ''vlascad '' ( sa sve Agom ) svjesna , da za njihov zdrav i dugovjecan zivot nije nebitno u kakvoj su situaciji Rusi i majka Rusija .
Sabrali 2 i 2 i upratili , da kako koji Hitler pocne praviti poredak ,tj kada je god Majci bilo muka( od koji smo hiljadu kilometara daleko) i mi smo zestoko fasovali .

Nisi ti kriv , lobotomija je uradila svoje .. pa ti , i u tebi Uvjek spremni potencijalni Dolfijev legionar , niste vise u stanju to skontati .

slika

Evo i ova ''staljingradska'' ... od prosli put..
(more valjat za esej) :zubati

slika

Pronašao si se u komentaru koji si citirao ?

Ja sam 'legionar' bio 90tih, protiv tvojih ugroženih srba koji su na mene išli tenkom, haubicom, pragama i vbr, dok sam ja u rukama držao sjevernokorejski kalašnjikov. Osim što su na mene pucali, 'pucali su mi i na kuću' udaljenu 10km zračne linije, pucali su da mi ubiju familiju, roditelje, braću, sestre. I vi sada nekome držite moralna predavanja. Ma goni u 3 pm

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 12:55 

Pazi ovo hehhe

Poznati ukrajinski novinar – Andrej Caplienko, ratni komentator kijevske televizije „1+1” koja je u vlasništvu tajkuna Igora Kolomojskog koji je i gubernator Dnjepropetrovske oblasti – otkrio je:

„Samo što mi je koleginica iz Mariupolja javila da je prošla pored jedne kafane i kroz otvorena vrata slušala kako njeni gosti međusobno nazdravljaju za pobedu Rusije. A prijatelj iz Harkova mi je ispričao kako se po slavnom Institutu kriobiologije njegovi saradnici skupljaju da popuše po koju i uveliko pričaju šta raditi ako dođu ruski tenkovi”.

Caplienko tvrdi da je zapravo već „skovan plan”: „Čim naši uđu – odmah u što većem broju izaći na ulice i prisiliti ukrajince (polupogrdan naziv za Ukrajince) da predaju grad bez borbe”.

Ma ja bolan. Prvi rat u kojemu će Srbi da pobijede, doduše posredstvom Rusa..., ali hajd sad..., nećemo se vatat za sitnicu.
Pobijedit ćete al u kurcu

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 13:10 

Od vaših 7117 postova, cijenim da ne postoje ni 3 u kojima niste pomenuli Srbeke, je li tako gospodine Tulkas =))
Zbilja, čemu tolika fokusiranost na njiha :D

Sto ce ti bolan toliki smajliji? Ko neki bilde.
nego stvarno smanji dozivljaj.
A srbe i cetslje spomenem tu i tamo ko neki prosjecni srbo ustase sto spominje
recimo.. valjda zbog mrznje prema istima.
jel sad jasnije?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 17:06 

Svarog je napisao/la:
Taj esej ''pametnico'' koji bi napisao , mozes komotno odnijeti u WC , kod Zgabi u kafanu ( i onako nikad nema papira ) .
Jer su ta ''vlascad '' ( sa sve Agom ) svjesna , da za njihov zdrav i dugovjecan zivot nije nebitno u kakvoj su situaciji Rusi i majka Rusija .
Sabrali 2 i 2 i upratili , da kako koji Hitler pocne praviti poredak ,tj kada je god Majci bilo muka( od koji smo hiljadu kilometara daleko) i mi smo zestoko fasovali .

Nisi ti kriv , lobotomija je uradila svoje .. pa ti , i u tebi Uvjek spremni potencijalni Dolfijev legionar , niste vise u stanju to skontati .

slika

Evo i ova ''staljingradska'' ... od prosli put..
(more valjat za esej) :zubati

slika

Ja sam 'legionar' bio 90tih, protiv tvojih ugroženih srba koji su na mene išli tenkom, haubicom, pragama i vbr, dok sam ja u rukama držao sjevernokorejski kalašnjikov. Osim što su na mene pucali, 'pucali su mi i na kuću' udaljenu 10km zračne linije, pucali su da mi ubiju familiju, roditelje, braću, sestre. I vi sada nekome držite moralna predavanja. Ma goni u 3 pm

Da vam ne bi ovih lola , krajiski Srbi bi sad bili u svojim kucama....

slika

slika

slika

Eno ih sad u Kijevu .
Samo Rusija je zeru veca od Srbije .
Ma, goni u 16 pm.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 17:34 

Svarog je napisao/la:

slika

slika

slika

Eno ih sad u Kijevu .
Ma, goni u 16 pm.

U čemu je problem ako Ameri drže obuku vojskama širom svijeta,pa tako i HV,HVO?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 17:39 

Citat:

Koliko je tih lola poginulo ?

Mamlazi zaboravljaju da su te iste lole od 90 do 94 bile na njihovoj strani, da su uvele sankcije na uvoz oružja napadnutima, prijetili i drugim sankcijama? Mamlazi zaboravljaju da su te iste lole u ljeto i jesen 95 rekle stop, i tako tebe ostavili u BL. ???

Mamlazi zaboravljaju da su iste ove lole uz njih bile i u prvom svjetskom ratu, i da su ih vratili iz dalekog soluna u majčicu srbiju, kamo su pobjegli. Zaboravljaju da su lole bile uz srpskog kralja i njegove četnike, a da su braća rusi iste po kratkom postupku!

Ajde bolan, dosadni ste.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 17:47 

Citat:
Ukrajina: najmanje 16 poginulo i 114 ranjeno u poslednja 24 sata

LUGANSK – Najmanje 16 ljudi je poginulo i 114 ranjeno u poslednja 24 sata u napadima kijevskih snaga na gradove u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici, saopštila je danas ministar zdravlja te republike Larisa Ajrapetjan.

Ona je rekla da je 13 civila ubijeno u Stakanovu, dvoje ljudi je poginulo u Krasnji Luč i jedna osoba u Lugansku, prenela je agencija Tas s.

„Reč je mahom o ranama od gelera, koje su veoma ozbiljne. Nemamo vremena da zbrinemo ljude u bolnice”, rekla je Ajrapetjan.

U Stakanovu, na oko 50 kilometara od Luganska, „ima mnogo ranjene dece”, rekla je ministarka zdravlja.

Agencija Rojters prenela je izjavu portparola kijevskih snaga Vladislava Seleznjova da su u poslednja 24 sata ubijena trojica ukrajinskih vojnika, a da ih je 15 ranjeno na istoku Ukrajine.

Prema rečima portparola, 55 ukrajinskih gradova i sela je pod paljbom proruskih snaga u poslednja 24 sata.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 17:50 

Vladimir RUS je napisao/la:
Citat:
Ukrajina: najmanje 16 poginulo i 114 ranjeno u poslednja 24 sata

LUGANSK – Najmanje 16 ljudi je poginulo i 114 ranjeno u poslednja 24 sata u napadima kijevskih snaga na gradove u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici, saopštila je danas ministar zdravlja te republike Larisa Ajrapetjan.

Ona je rekla da je 13 civila ubijeno u Stakanovu, dvoje ljudi je poginulo u Krasnji Luč i jedna osoba u Lugansku, prenela je agencija Tas s.

„Reč je mahom o ranama od gelera, koje su veoma ozbiljne. Nemamo vremena da zbrinemo ljude u bolnice”, rekla je Ajrapetjan.

U Stakanovu, na oko 50 kilometara od Luganska, „ima mnogo ranjene dece”, rekla je ministarka zdravlja.

Ti se ne racunaju.
slika

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:11 

bezimeni12 je napisao/la:
Ti se ne racunaju.

Normalno. A kad treba zasliniti nad dvije-tri šljage u nacikinu njušku, odmah kreveljenje i plač, šćeram im ga materi.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:29 

Da ne bi JNA srbi iz HR i BiH jos bi 91. ladili dupeta pored Moravu..
cisto da se zna jerbo lako je bilo tenkom na pusku. Lafo hrabri ratnici
cim je te razlike nestalo vidjeli smo sta se desilo

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:35 

Da ne bi AU, Hiće i NATO, ne biste znali ni metka ispaliti a ko fol neki fajteri :D

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:47 

Svarog je napisao/la:

Suviše vi podcjenjujete Hrvate kad to tvrdite. Nikad mi neće biti jasno zbog čega. Nikako da se dozovete pameti i ne podcjenjujete neprijatelja. Možda i dobijete poneki rat u tom slučaju. Samo, sumnjam, ostat ćete isti kao i do sad. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:49 

Da ne bi AU, Hiće i NATO, ne biste znali ni metka ispaliti a ko fol neki fajteri :D

U pravu ste g.Aga,od amera sam naučio raznijeh vještina. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:52 

Mar-kan je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

slika

slika

slika

Eno ih sad u Kijevu .
Ma, goni u 16 pm.

U čemu je problem ako Ameri drže obuku vojskama širom svijeta,pa tako i HV,HVO?

To uopste nije problem .
Ali do tad nevidjene visegodisnje sankcije na bukvalno sve ) koje su o svijetu uvedene jednoj maloj zemlji i narodu ( Rusiji naprimjer, to nisu ustanju uciniti ) , koje su USA ''isposlovale'' , pokretanje svih vidova mocne propagandne masinerije u cilju satanizacije tog naroda , kojom bi se dodatno vrsio pritisak na njega (njegovu maticu) da uradi , ono sto je na kraju i uradio , odustane od borbe za svoj etnicki prostor , podrska Hrvatima iz pozicije super sile , u svim vaznim i manje vaznim svjetskim organizacijama , a onemogucavanje Srbima da u njima uopste budu prisutni, i na kraju direktno vojno pomaganje , bombardovanjem Srba tj njihovih polozaja i vojne infrastrukture , npr aerodroma Udbine , dostavljanje hrvatskoj strani satelitskih i svih drugih raspoloživih snimaka i informacija o srpskim položajima i pokretima , ucestovanje u planiranju vojnih akcija...i mnogo toga jos ...vec jeste problem.

Realno , treba biti dobrano glup pa i pomisliti da su Srbi imali i najmanje sanse da sa takvim neprijateljima izbore za njih povoljan ishod tog rata.
Takodje, treba biti dobrano glup pa i pomisliti , da bi Hrvati poslije rata sa Srbima , bez mjesanja sa strane ,imali Hrvatsku sa ovakvim granicama .
Da je u to vrijema USA zeljela i Zemun u Hrvatskoj , NATO bi odradio i i to , bas ko i Kosovo i Metohiju '99 .
Srbi bi to vratili jednom..ali..

Jednostavno , njih se sve pitalo i oni su bili gospodari rata .
Poceo je kada su oni htjeli , vodio se onoliko koliko su oni htjeli , zavrsio se tacno onako kako su oni htjeli...

slika

slika

slika

( da su Srbi prihavtili Z -4 , a to je bio maksimum '' americke dazljivosti '' :zubati , danas bi imali jos jednu ovakvu fotografiju )

Po zakonu fizike , Srbi , sami.. nisu im se mogli suprostaviti .
Onaj koji je mogao , imao je tada svojih problema .
Evo , ovih dana , htio ne htio, ima priliku i on da se isprsi ...
Pa da vidimo jednom , sta biva u i takvom slucaju .

PS
Red bi bio reci da se oni nista nisu radili zato sto vole vas , a mrze nas ( isti smo mi njima) , ne rade oni nista ''na tu foru'' , nego cisto zbog svojih interesa .
Kojih..ni dan danas , nisam nacisto :neznam
Gledajuci ovo sto se desava u Ukrajini , sve vise mislim da smo im mi svi ovdje , posluzili za ''ratnu igricu'' tj simulaciju i trenazni proces , za nesto sto se odavno planiralo .

Vi ste '' glumili'' Ukrajinu , Krajina Dombas a Srbija Rusiju.
Svi sloveni.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 18:52 

mc_ozy je napisao/la:

Suviše vi podcjenjujete Hrvate kad to tvrdite. Nikad mi neće biti jasno zbog čega. Nikako da se dozovete pameti i ne podcjenjujete neprijatelja. Možda i dobijete poneki rat u tom slučaju. Samo, sumnjam, ostat ćete isti kao i do sad. :zubati

A koje smo to mi ratove izgubili s vama, ne računajući ovaj NATO rat u Hrvatskoj :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: