HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 12:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 345  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Ukrajini
PostPostano: 27 sij 2015, 15:52 

Agathonikos je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:
@ Aga

Nisi odgovorio na pitanja:

- Hoćeš li podržati one koji odluče odvojiti dio RS-a jer ne žele živjeti u "državi" kojom vlada fašistička hunta?
- Kad će u Crnoj Gori Aga ? Da pravi pravoslavci krivim pravoslavcima pokažu neke stvari.

Možda bi bilo dobro da odemo sa teme i ostavimo istu da sam sebi repliciraš.

Glupa su vam pitanja gospodine Man. Mislim, nisam ja taj koji se ovde prosipa s kao nekom nepristrasnoću u ovom sukobu u Ukrajini pa da na ova pitanja odgovaram sa "da", i da kao nasjedam na vaše dječije forice :D

Pitanja su na mjestu, možeš odgovori sa DA ili NE. Nije teško ako nisi licemjer.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 15:56 

Pitanja su na mjestu, možeš odgovori sa DA ili NE. Nije teško ako nisi licemjer.

Pa ako ste očekivali da ću odgovoriti sa da, onda ste glup čovjek, gospodine Man :D

Nego, dosta sa trolingom jer me interesuje mišljenje nekog ko se kapira u te stvari.
Kao što sam rekao, ukrajinska Rada je danas izglasala rezoluciju ili šta već po kojem je Rusija definisana kao zemlja agresor. Šta znači to, neke konkretne odluke u vezi s tim po nagovoru USA ili prdenje u prazno?

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:05 

Kao što sam rekao, ukrajinska Rada je danas izglasala rezoluciju ili šta već po kojem je Rusija definisana kao zemlja agresor. Šta znači to, neke konkretne odluke u vezi s tim po nagovoru USA ili prdenje u prazno?

Mislim da je rezolucija samo dokaz nemoci. Imamo i u nasem okruzenju nekoliko primjera rezolucija koje predstavljaju samo mrtvo slovo na papiru.
Rezolucijama se, ili zeli opravdati trenutno stanje ili omeksati neka buduca akcija.
Objava rata nije sigurno, jer to Ukrajinu stavlja u polozaj napadaca, a zna se da na to ide i odgovor strane kojoj je ista objavljena. To bi bilo pogubno za Kijev.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:15 

boksnamnik je napisao/la:

Mislim da je rezolucija samo dokaz nemoci. Imamo i u nasem okruzenju nekoliko primjera rezolucija koje predstavljaju samo mrtvo slovo na papiru.
Rezolucijama se, ili zeli opravdati trenutno stanje ili omeksati neka buduca akcija.
Objava rata nije sigurno, jer to Ukrajinu stavlja u polozaj napadaca, a zna se da na to ide i odgovor strane kojoj je ista objavljena. To bi bilo pogubno za Kijev.

S obzirom o kakvim pacovima se radi a i s obzirom na to ko stoji iza njih, ne bih se začudio ni da uđu u nešto što bi ih na kraju dovelo u poziciju prethodnika im.

Sjećate li se ovog lika.

slika

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:18 

doc je napisao/la:
Gospodine Aga (kao i neki s druge strane, da ne bi bilo) dosadni ste ko zapadna propagandna mašinerija.

A evo i još jednog "nepristrasnog" a kad mu dirnete u ukro nacike, ko da ste mu dirnuli u najrođenije.
Licemjerje do jaja a kao on je katolički odgojen i te žvakice :D

Eto vidiš kako si glup.

Dodao ti :D ili ne dodao.

Moj stav o Rusiji i ovom ratu je već više puta izložen i nemam potrebu ga ponavljati, a sasvim sigurno je, objektivno gledano, jako daleko od antiruskog.

Ali zaslijepljenog ekstremista ništa ne može zadovoljiti.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:20 

S obzirom o kakvim pacovima se radi a i s obzirom na to ko stoji iza njih, ne bih se začudio ni da uđu u nešto što bi ih na kraju dovelo u poziciju prethodnika im.

Sjećate li se ovog lika.

slika

Ne znam ko je u pitanju. Pojasnite!

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:24 

Pa ako ste očekivali da ću odgovoriti sa da, onda ste glup čovjek, gospodine Man :D

Očekivao sam da ćete odgovoriti kratko i jasno sa NE i na taj način potvrditi da imate dvostruka mjerila kada se usporede ratna situacija u Ukrajni i recimo u RS ili Kosovu. Vi ste osoba koja tvrdi da rusko *** nije ***, niti može biti!

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:24 

doc je napisao/la:
Eto vidiš kako si glup.

Mislim da je mnOoOgo gluplji onaj ko maše sa svojim "katoličkim odgojem" na jednoj temi a na drugim temama, ljude crne boje kože smatra životinjama, gospodine Doc :D

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:25 

gospodin Mihail (Sakašvili), Gruzija.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:27 

Nema ovdje prdeža u prazno,dok se gine.USA-NATO će pojačavati pritisak,Rusija neće popustiti i očekivati je eskalaciju.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:29 

Mar-kan je napisao/la:

Nema ovdje prdeža u prazno,dok se gine.USA-NATO će pojačavati pritisak,Rusija neće popustiti i očekivati je eskalaciju.

Do koje mjere ocekujete eskalaciju?
Ja mislim da to ima granicu. Veliki izmedju sebe ratovati nece, vec ce samo potpomagati lokalni sukob uzih razmjera.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:33 

gospodin Mihail (Sakašvili), Gruzija.

Znam na sta ciljate. Ali, tamo je otvoreno Rusija usla u sukob, dok u Ukrajini posredno.

slika

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:38 

Mar-kan je napisao/la:

Ja mislim da to ima granicu. Veliki izmedju sebe ratovati nece, vec ce samo potpomagati lokalni sukob uzih razmjera.

Ne znam.Rusi,izgleda, kupuju zlato kao ludi.Nije nužno da eskalacija bude vezana uz rat i sl.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 16:43 

Znam na sta ciljate. Ali, tamo je otvoreno Rusija usla u sukob, dok u Ukrajini posredno.

Bez obzira, jer niko ne garantuje da neće doći do otvorenog sukoba i u Ukrajini.
Inače, zanimljiva je izjava gospodina Vladimira od juče a to je prva te vrste, a to je da ukrajinska vojska ne postoji, da je to što se podrazumijeva pod tim samo NATO legija kojoj je namjena itd.

Imate tu pa pročitajte ostatak.

http://fakti.org/rossiya/putiniana/puti ... nje-rusije

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 17:06 

Citat:
Vanredno stanje u Ukrajini

Predsednik vlade u Kijevu Arsenij Jacenjuk naložio visoku pripravnost u čitavoj zemlji. Traju sastanci NATO, OEBS i Saveta bezbednosti UN. Drama 496 rudara

slika

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk proglasio je danas vanredno stanje u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku zemlje, zbog eskalacije sukoba sa proruskim snagama, i naložio da čitava teritorija zemlje bude u stanju visoke pripravnosti.

- Kao rezultat granatiranja, Ukrajina je izgubila sedam vojnika, a 24 su ranjena - rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov.

Dramatičnoj situaciji doprinela je danas i granata ispaljena na trafostanicu za snabdevanje najvećeg, ali i najsmrtonosnijeg rudnika uglja u Donjecku na istoku Ukrajine koja je ispod zemlje zarobila 496 rudara. Svi su, srećom, evakuisani i van životne opasnosti.

Ostalo je, međutim, nejasno da li su granatu ispalili pobunjenici ili ukrajinske snage. Donjeck je poslednjih meseci na udaru ukrajinskih vladinih snaga koje pokušavaju da povrate kontrolu nad gradom koji kontrolišu proruski pobunjenici. Portparol samoproklamovane Donjecke republike rekao je ruskim medijima da su ukrajinske snage gađale rudnik u kom je 11. januara nakratko bilo zarobljeno više od 390 rudara.

Ministarstvo odbrane samozvane Donjecke narodne republike je optužilo ukrajinske bezbednosne snage i da koriste stanovnike naselja Avdejevka kao živi štit. Portparol tog ministarstva Eduard Basurin rekao je da su ukrajinske snage granatirale donjecka stambena naselja 15 puta tokom noći i da su najgore pogođenih područja gradova Dokučajevsk i Donjeck. On je kazao da su područja Petrovski i Kujbiševski pretrpela najveću štetu i da milicija, trenutno, pokušava da potisne ukrajinsku vojsku od grada Debalcevo.

Istovremeno, situacija u Ukrajini je danas bila glavna tema sastanaka ambasadora Ukrajine i 28 članica NATO, OEBS-a i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Moskva ulaže napore da oživi mirovni proces u Ukrajini, a do nekih kontakata trebalo bi da dođe narednih dana - najavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, pozivajući zapadne zemlje da ne izazivaju antirusku histeriju.

PUTIN: UKRAJINSKA VOJSKA NATO LEGIJA

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je danas ukrajinsku vojsku da je "NATO legija" čiji je glavni geopolitički cilj čuvanje Rusije od širenja: "U suštini, to nije vojska, to je strana legija, u ovom slučaju legija NATO, koja naravno nema za cilj odbranu ukrajinskih nacionalnih interesa. Tamo postoje potpuno drugi ciljevi".

- Mi često ponavljamo: ukrajinska vojska. Ali ko se zapravo bori tamo? To su zaista delom zvanične jedinice oružanih snaga, ali najvećim delom su takozvani dobrovoljački nacionalistički bataljoni - rekao je Putin. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je Putinova izjava "obična besmislica".

DžUDA: INSPIRACIJA BALKAN Ukoliko bi proruske snage uspele da zadrže sadašnje teritorije i reintegrišu ih u Ukrajinu, dobijamo scenario sa Republikom Srpskom u BiH, izjavio je britanski ekspert za Balkan Tim Džuda. Tako bi, kaže, istok zemlje mogao da blokira Ukrajinu u odlukama, dok Ukrajinci govore o primeni "hrvatskog modela" - zaustavljanjem rata, zamrzavanjem sukoba, naoružavanjem, i u povoljnom trenutku kretanja u ofanzivu. Džuda misli da obe strane imaju interesa da sukob stane - Ukrajinci da ne gube više teritorije, a Rusi novac i vojnike. Zapad, kaže, nema ozbiljan plan da Ukrajina pristupi NATO ili EU, dok su Rusi, preuzimajući Krim, izgubili Ukrajinu.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:530834-Vanredno-stanje-u-Ukrajini

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 18:31 

Mogu ja napisati esej ako treba, no nećeš razumjeti. U međuvremenu imam pametnijeg posla od navijanja za jednu od strana u ratnom sukobu udaljenom tisuću i šeststotina kilometara. Vehabije mi šetaju ispod prozora, kuju plan kako brzo izbiti na Drinu i vlaščad pobacati u nju. Dok ti se Šekovići, Vlasenica, Bratunac i Han Pijesak užurbano prazne ti vodiš bitke na istoku Ukrajine, radujući se svakom mrtvom čovjeku.

Ti si bolestan!

Taj esej ''pametnico'' koji bi napisao , mozes komotno odnijeti u WC , kod Zgabi u kafanu ( i onako nikad nema papira ) .
Jer su ta ''vlascad '' ( sa sve Agom ) svjesna , da za njihov zdrav i dugovjecan zivot nije nebitno u kakvoj su situaciji Rusi i majka Rusija .
Sabrali 2 i 2 i upratili , da kako koji Hitler pocne praviti poredak ,tj kada je god Majci bilo muka( od koji smo hiljadu kilometara daleko) i mi smo zestoko fasovali .

Nisi ti kriv , lobotomija je uradila svoje .. pa ti , i u tebi Uvjek spremni potencijalni Dolfijev legionar , niste vise u stanju to skontati .

slika

Evo i ova ''staljingradska'' ... od prosli put..
(more valjat za esej) :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 20:40 

Mislim da je izrugivanje žrtvama naših vojnika iz WW2 probilo plafon tolerancije

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 23:18 

Srbeki s donjeckog aerodroma, video.

https://www.facebook.com/video.php?v=43 ... =2&theater

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 23:27 

Nemoj mi samo reči da ste ga vi i zauzeli

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 23:42 

Svarog je napisao/la:
Jer su ta ''vlascad '' ( sa sve Agom ) svjesna , da za njihov zdrav i dugovjecan zivot nije nebitno u kakvoj su situaciji Rusi i majka Rusija .
Sabrali 2 i 2 i upratili , da kako koji Hitler pocne praviti poredak ,tj kada je god Majci bilo muka( od koji smo hiljadu kilometara daleko) i mi smo zestoko fasovali .

Nisi ti kriv , lobotomija je uradila svoje .. pa ti , i u tebi Uvjek spremni potencijalni Dolfijev legionar , niste vise u stanju to skontati .

slika

Majka Rusija :sega

Vrh

PostPostano: 27 sij 2015, 23:43 

Kum Bečo je napisao/la:
Nemoj mi samo reči da ste ga vi i zauzeli

Jok eto vi ste ga zauzeli.

Gledam ove tzv. Azovce, i to kao objavilo Rusiji rat. Smešni su, majke mi.

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 6-xowl.htm

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 00:25 

Po snimcima ovog do temelja razvaljenog aerodroma posteno su se porokali medjusobno. Ono do zadnjeg covjeka nema sta. Ima li podatak o broju mrtvih s obje strane u toj bitci ?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 01:11 

Bez obzira, jer niko ne garantuje da neće doći do otvorenog sukoba i u Ukrajini.
Inače, zanimljiva je izjava gospodina Vladimira od juče a to je prva te vrste, a to je da ukrajinska vojska ne postoji, da je to što se podrazumijeva pod tim samo NATO legija kojoj je namjena itd.

Imate tu pa pročitajte ostatak.

http://fakti.org/rossiya/putiniana/puti ... nje-rusije

Procitao sam tu vijest. Na mene nije ostavila takav dojam kao kod Vas

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 01:15 

Mar-kan je napisao/la:

Ne znam.Rusi,izgleda, kupuju zlato kao ludi.Nije nužno da eskalacija bude vezana uz rat i sl.

Rusi su kupovali zlato zato sto su imali dobru procjenu. Kupili toliko zlata - gubitak im otprilike ravan dobitku na cijeni zlata (znamo da je skocila).
Sta reci ????
Ja imam odgovor, a Vi?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2015, 01:33 

Procitao sam tu vijest. Na mene nije ostavila takav dojam kao kod Vas

Nije ni na mene ona izjava gospodina Vladimira da se "politička situacija u Ukrajini mora riješiti mirnim putem" pa nisu prošla ni 72 časa a Krim je već ušao u sastav Rusije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8622 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 345  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, goran2hr i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: