HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 srp 2026, 21:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8656 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 347  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 09 tra 2021, 14:30 

Velebit je napisao/la:
Ukrajini pao fertilitet na oko 1, uvjerljivo najnizi u Europi, bar ako im statistike ne lazu. 2020 bila najgora godina di im je TFR bia oko 1.25 a sad im je pa oko 25% broj rodenih.

Ja ne znam zasto neki Hrvati idealiziraju Ukrajinke. Ideja da su one plahe i skromne wifey materijal je apsurdna. Dobivate nedistilirane materijalistice s maksimalnom hipergamijom i nikakvom zeljom za ramnozavanjem. Pa bolje van je nac Katolkinju iz sj. Albanije ako cemo tako. Ili Rumunjku sa Karpata di je fertilitet 1.9

Zbog boldanog, Hrvati su za njjih ekonomsku klasu iznad, pa ih ovakve kakve jesu obožavaju.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 14:37 

Reconquista je napisao/la:
Pa geopolitički cilj globalista iz Amerike je bio samo da Ukrajinu odvoje od Rusije. To su uspjeli. Briga njih za ostalo.

Putin je sanjao savez i uniju Rusije, Bjelorusije i Ukrajine prije toga i na tom su radili. Ovi su im zabili kajlu taman prije nego je Rusija dovoljno ojačala i dovoljno integrirala Ukrajinu.

Cilj globalista je bio da Ukrajinu uvale u sukob s Rusijom koja će Rusima biti novi Afganistan, odvrate ih od Sirije. I da naruše odnose Eu i Rusije.

Prvo je šipak, drugo su uspjeli.

Putin je htio savez i nije dobio, međutim nije mu ni previše bitno. Bitno mu je da još koju godinu teče plin krzo plinovode i da Ukrajina ne uđe u NATO.

Za ostalo ga zaboli, Ukrajina se samoubija, ljudi odande iseljavaju en mass, fertilitet se strmopizdio dok nisu u NATO može im s samo smijati. Zato drži Donbas, jer čak i da Ukrajinci priznaju Krim, koji ima definirane granice, Donbas nema i NATO ih neće primiti dok se to pitanje ne rješi, da ne ulete u direktan uskob s RF.

Iako znam da plače, jer ih smatra zabludjelom braćom, kao i skoro svi Rusi.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 14:40 

weasel je napisao/la:
Putin radi sve na tome da vrati natrag prostor ruskog utjecaja kao za doba SSSR-a, ako ne do Berlina onda barem do Minska i Kijeva.

Međutim oni su umjesto da s mrkvom krenu prema ukrajincima krenuli čizmom, a povijest ugnjetavanja Ukrajinaca je duga.

Nije bezveze narod u ukrajini dočekao wermacht s radošču.

Europa je općenito jako glupa što trpi američka sranja, Ruse se treba pozvat u EU čime bi se zaokružio prostor od Lisabona do Urala.

Putin je itekako Ukrajince vabio mrkvom, dobivali su plin diskontno za biti dobri su Rusima.

No Ukrajince je uhvatio nacionalističko-eurofilni val potpomognut objektivno lošom vladavinom Janukoviča, i nakon što su istoga sruili ONI SU, a ne Rusija, krenul is čizmom, prema ruskoj manjini i strateškim interesima Rusije.

Sad više nazad očito nema, u Kijev više ne mže sjesti proruska vast, no nema viš ni pomoći za Ukrajinu, sad je to samo bazen populacije koju će Rusija i ostatak Europe ubrzano posisat.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 14:44 

weasel je napisao/la:
Nikad se Ukrajinci nisu nazivali Rusinima, to je pogrdni i rusifikacijski naziv iz doba carstva. Ukrajinci su narod koji je star koliko i Rusi.

Itekako jesu, naziv Ukrajinac je mnogo mlađi. Dapače, Ukrajinci sebe smatraju "pravim" Rusima, a ruse zovu Moskaljima.

Kako i Ukrajinci Rusi vode porijeklo od ISTOG naroda, od Kijevske Rusi, oni su u 19. stoljeći počeli naglašavati eklatantno geografski termin (Ukrajinac doslovce možeš prevesti kao zemljak) kako bi istakli distinkciju od Rusa.

Jer kad imaš Ruse i Rusine, ko bi primjetio razliku.

Nije tu stvar u staorsti, nego zajedničkim korijenima, da nije bilo mongolskih i poljsko-livasnkih osvajanja, to bi ostala jedna etnija.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 14:46 

Ukrajina je krajina iliti granica.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 14:49 

Ukrajina je krajina iliti granica.

Ukrajina je nešto kao "ova tu krajina, ova tu zemlja, obližnja krajna..."

Makar u prau je crni koji kaže, sve je to nebitno ,to je sukob oko dolaska NATO na rusku granicu i ništa više.

Ukrajinci su tu dobrovoljni pijun, koji se neuspješno žrtvuje za taj cilj.

A kako je već primjećeno, uz rumunje su ugrabili sav svoj nacionalni teritorij i podosta tuđeg. I Poljaci i Mađari i Rusi bi svakako i djelove ovako umanjene Ukrajaine imali pravo svojatat.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 15:15 

Ne znam zašto bi mi Hrvati omalovažavali Ukrajince. Ili Ruse. Ili Litavce. Potpuno nepotrebno.

Pravi nacionalni Ukrajinci su uvijek htjeli neovisnu Ukrajinu kao i mi Hrvati. Samo je njih unutar Ukrajine bilo postotno manje nego pravih Hrvata unutar hrvatskih granica. Pa im je bilo teže.

To što globalisti imaju svoju računicu da odvoje Ukrajinu od Rusije ne znači da Ukrajinci nemaju svoje interese. Pa im ovi dobro dođu.

Ukrajina ako hoće biti narod i država su se morali odvojiti od Rusije. Teško se oni mogu normalno nacionalno razviti pod ruskom šapom.

Nama to nije toliko bitno. Simpatični su mi i Ukrajinci i Rusi i Balti. Ne trebamo biti kao ograničeni Srbi zadojeni nekom mržnjom.

Ako se većina ljudi u Ukrajini odlučila za ovakvu Ukrajinu ja ih podržavam.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 15:19 

slika

slika

Nisu Ukrajinci nikakvi luzeri. Niti su im Rusi koji su nemjerljivo vojnički jači uzeli ništa više od onog što je bilo većinski etnički rusko. Ni više ni manje.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 15:25 

divizija je napisao/la:

Sad više nazad očito nema, u Kijev više ne može sjesti proruska vlast, no nema više ni pomoći za Ukrajinu, sad je to samo bazen populacije koju će Rusija i ostatak Europe ubrzano posisat.

Da, sve ostalo je maštanje o nekoj velikoj Ukrajini a u biti nje je sve manje i manje.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 16:29 

slika

slika

Nisu Ukrajinci nikakvi luzeri. Niti su im Rusi koji su nemjerljivo vojnički jači uzeli ništa više od onog što je bilo većinski etnički rusko. Ni više ni manje.

To i ja kažem.
Ukrajinci se za razliku od Rusa ne trpaju sa muslimanskim imigrantima, u Kijevu nema milijun i pol muslimana kao u Moskvi.
Kod Rusa ima više ovisnika o drogama, alkoholu, oboljelih od AIDS i umrlih od covida 19. Ukrajinci su veći nacionalisti i spremniji za borbu. Bolje su opremljeni i naoružani nego 2014, no problem je što je Donbas naslonjen direktno na Rusiju.
Ni mi nismo vojno oslobodili Istočnu Slavoniju, Baranju i zap. Srijem.
Vrijeme će pokazati hoće li direktno krenuti na okupirane dijelove u Donbasu i na Krim.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 16:40 

Dutch01 je napisao/la:
slika

slika

To i ja kažem.
Ukrajinci se za razliku od Rusa ne trpaju sa muslimanskim imigrantima, u Kijevu nema milijun i pol muslimana kao u Moskvi.
Kod Rusa ima više ovisnika o drogama, alkoholu, oboljelih od AIDS i umrlih od covida 19. Ukrajinci su veći nacionalisti i spremniji za borbu. Bolje su opremljeni i naoružani nego 2014, no problem je što je Donbas naslonjen direktno na Rusiju.
Vrijeme će pokazati hoće li direktno krenuti na okupirane dijelove u Donbasu i na Krim.

Ako Ukrajina napadne Dombas , slobodno povuci liniju makar po sredini Ukrajine .
Polovina bliža Rusiji će biti Rusija , a druga polovina će moždaa ostati Ukrajina .
Kažem možda , jer je vrlo moguće da neki djelovi te polovine koja je ostala Ukrajini , postanu Poljska, Bjelorusija i Rumunija .
Zapad će biti mnogo razočaran i mnogo prepadnut.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 17:27 

Nema potrebe nagadjati sto i kako ce Rusi ako Ukrajina krene u neku svoju Oluju naprosto zato sto su oni sami u vise navrata rekli sto ce, a nakon identicne situacije sa Krimom nemamo razloga sumnjati u iskrenost.

A rekli su da ce u tom slucaju uzeti sve do rijeke Dnjepar, cijelom njenom duljinom. Obzirom ta rijeka prolazi i kroz Kijev to bi vise-manje znacilo i kraj ukrajinske drzavnosti.

Dobro kaze Reconquista, jos im je najpametnije pomirit se sa dosadasnjim gubicima i nastavit dalje sa zivotom. Ionak su izgubili nesto sto realno i nije bilo njihovo.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 17:48 

Ukrajini najbolje da sada potpisu mir i zadovolje se onim sto imaju.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 17:54 

Kijevu je bitnije da 3 ruska tajkuna dobiju sankcije nego kad oni izgube milijarde €.
To je teški radikalizam. Mržnja im je potpuno um zamutila.

Najveći cirkus je bio kad su ih Amerikanci nagovorili da pošalju naoružan brod na most za Krim (nenajavljen čak). Srećom Rusi ih samo uhitili i zatvorili u zatvor. Amerikanci su se nadali da će ih Rusi pobiti kao zečeve. Glupi su Ukrajinci, ne mogu to drugačije objasniti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:05 

Rekao sam ti već, da Ruse drugo ne zanima dok protječe plin i nisu u NATO, a za koju godinu samo ovo drugo.

Ukrajinci su trenutno totlani luzeri jer se biolopki smaouništavaju i predstavljaju Afrik uu Europi u isto vrijeme. Afriku bez nataliteta.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:05 

Studirao je sa mnom jedan ukrajinski grkokatolik Orest, i jos onda mi je govorio da su samo ovi sa zapada zemlje, cesto bas grkokatolici, pravi Ukrajinci. U sredini zemlje po njegovom grubom opisu su ukrajinski pravoslavci koji nemaju razvijenu nacionalnu svijest i skloni su Rusima. Jako je bio ogorcen na njih. Na istoku zemlje su Rusi.

Mislim da ona plavo-crvena karta gore objavljena nije bas najtocnija, ali ne da mi se sad kopat. Po rezultatima izbora i po osobnom izjasnjavanju kojim jezikom govore, crvene boje bi trebalo biti puno vise, sa crvenim enklavama skoro skroz do Kijeva.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:09 

Dutch01 je napisao/la:

To i ja kažem.

Ako krenu završit će u Poljskoj, to je smiješno uopće komentirati, to su im Rusi jasno rekli, jedini razlog što su rusi stali je što su time osigurali sjeverni tok 2.

Jedini razlog zašto se oni ne trpaju imigrantima je što tamo nitko živ ne želi živjeti. Ukrajina je po BDP/c IZA: Surinama Albanije, BIH, Bocvane, Kine, Tajlanda, Dominikanse republike, Gvajane, u razin s MIranom ,Egiptom i Južnom Afrikom.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:11 

Hara je napisao/la:
Studirao je sa mnom jedan ukrajinski grkokatolik Orest, i jos onda mi je govorio da su samo ovi sa zapada zemlje, cesto bas grkokatolici, pravi Ukrajinci. U sredini zemlje po njegovom grubom opisu su ukrajinski pravoslavci koji nemaju razvijenu nacionalnu svijest i skloni su Rusima. Jako je bio ogorcen na njih. Na istoku zemlje su Rusi.

Mislim da ona plavo-crvena karta gore objavljena nije bas najtocnija, ali ne da mi se sad kopat. Po rezultatima izbora i po osobnom izjasnjavanju kojim jezikom govore, crvene boje bi trebalo biti puno vise, sa crvenim enklavama skoro skroz do Kijeva.

Ukrajinski pravoslavci su tu dubiozni, pola ih govori ruski i dobrim djelom pripadaju ruskoj crkvi. iako se smatraju Ukrajincima.

Kod njih nije toliko nacionalizam izražen koliko europejstvo, drkaju na Zapad, u koji se uostalom svi i žele iseliti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:13 

Old Fridolin je napisao/la:
Ukrajini najbolje da sada potpisu mir i zadovolje se onim sto imaju.

Jedini mir na koji bi Rusi pristali je onaj po uzoru na državni ugovor s Austrijm 1955., koji zabranjuje Ukrajni ulazak u bilo kakve vojne saveze.

Bez toga mira biti neće, mogu se oni sami za sebe odreći donbasa i proglasiti da to nije njihov teritorij više, Rusi će otvoriti nove frontove.

Cijena mira je da su van NATOa.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:25 

divizija je napisao/la:
Hara je napisao/la:

Ukrajinski pravoslavci su tu dubiozni, pola ih govori ruski i dobrim djelom pripadaju ruskoj crkvi. iako se smatraju Ukrajincima.

Kod njih nije toliko nacionalizam izražen koliko europejstvo, drkaju na Zapad, u koji se uostalom svi i žele iseliti.

A i nije da postoji neka bitna razlika izmedju ukrajinskog i ruskog, mislim da je puno manja nego razlika izmedju hrvatskog i srpskog. Sad, u kojoj mjeri su se ti pravoslavci u medjuvremenu ukrajinizirali tesko je reci.

Inace, Ukrajinci su jako drag narod, ali jednostavno ne stoji usporedba sa Hrvatima. Puno je bliza usporedba sa Bosnjacima, bili su isti narod, ali onda su se Ukrajinci malo odnarodili pod utjecajem neke strane sile. Ta strana sila kroz povijest uglavnom je bila Poljska ili slozene drzave kojih je Poljska bila dio, npr. poljsko-litavska unija. Davno sam citao o tome, moguce da sam neki detalj i falio, ali u nacelu je to to.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:33 

Hara je napisao/la:

A i nije da postoji neka bitna razlika izmedju ukrajinskog i ruskog, mislim da je puno manja nego razlika izmedju hrvatskog i srpskog. Sad, u kojoj mjeri su se ti pravoslavci u medjuvremenu ukrajinizirali tesko je reci.

Inace, Ukrajinci su jako drag narod, ali jednostavno ne stoji usporedba sa Hrvatima. Puno je bliza usporedba sa Bosnjacima, bili su isti narod, ali onda su se Ukrajinci malo odnarodili pod utjecajem neke strane sile. Ta strana sila kroz povijest uglavnom je bila Poljska ili slozene drzave kojih je Poljska bila dio, npr. poljsko-litavska unija. Davno sam citao o tome, moguce da sam neki detalj i falio, ali u nacelu je to to.

U Ukrajini imaš te slojeve, imaš ljude ruskog porijekla, doseljeni iz same Rusije u vrijeme SSSRa, imaš djelove koji su se sami pripojili Rusiji još u 16. stoljeću da se oslobde Poljaka (ti su pravoslavni i rusofoni), onda djelove koje su Rusi dobili diobama Poljske u 18. stoljeću (isto pravoslavni, ali pričaju ukrajinski i imaju svoju Crkvu) i djelove koj je pripojio SSSR, koji su grkokatolički i nacionalistički.

Mislim da je najbolja usproedba Bugari/Makedonci, iako ni to nije identično.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 18:38 

slika

Mislim da bi nakon ukrajinskog slepačkog napada na Donbas i eventualno Krim, ova podela tog bivšeg boljševičkog eksperimenta bila najpoštenija. Istorijska Malorusija Rusima, bolshevik Ukraine onom ko je god hoće.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:17 

Agathonikos je napisao/la:
slika

Mislim da bi nakon ukrajinskog slepačkog napada na Donbas i eventualno Krim, ova podela tog bivšeg boljševičkog eksperimenta bila najpoštenija. Istorijska Malorusija Rusima, bolshevik Ukraine onom ko je god hoće.

Meni se čini da se sve odvija u tom pravcu .
Rusija bi se graničila sa Rumunijom .
Nama bi to pasalo , Rusija bi nam se približila na tristotinjak kilometara vazdušne linije .
Ukrajinci imaju još neko vrjeme da se ''dozovu pameti '' i vrate tamo gdje im je mjesto - u ruski svijet .

Današnja Ukrajina vodi politiku sličnu Milovom ''Monte Negru'', samo je veća i agresivnija .
Jedni se Zapadu šlihtaju i ''dokazuju'' antiruskim a drugi antisrpskim djelovanjem , iako su i sami Rusi i Srbi.
Obe te politike su u kontri i sa tradicijom i sa zdravim razumom i kao takve osuđena propast .

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:19 

Ništa od tog dežurni velikosrbi, za uzet pola Ukrajine bi Rusi trebali dobro orkvavit gaće.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 19:26 

Ili pak ova podela, ako se već Ukrajinčeki pale na to isfabrikovano rusofobno 'kozaštvo' čije su pristalice najgrlatije na zapadu Ukrajine koja s ruskocarskim kozaštvom veze blage nema, ni mentalne ni fizičke. Missim, Kozak iz Lvova ko Srbin s Madagaskara

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8656 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 347  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: