|
|
Stranica: 346/347.
|
[ 8664 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 19 vel 2025, 00:44 |
|
|
|
Vrti malo prvih 20ak stranica teme pa ćeš ih vidit
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 15 svi 2025, 07:28 |
|
|
Citat: While it's widely believed that the first cities arose in Mesopotamia, recent archaeological discoveries in Ukraine suggest that substantial urban settlements may have existed there as early as 4000 BC, potentially predating Mesopotamian cities by centuries. The Science News article says that remnants of what could have been some of the world's first cities are emerging from the surface in and around Nebelivka, a farmland area in Ukraine. The Euromaidan Press article claims that archaeologists are dating settlements of the Cucuteni-Trypillia culture, which includes the Trypillia culture in Ukraine, to around 4000 BCE. https://euromaidanpress.com/2024/09/13/ ... sopotamia/Na ovo sam tek nedavno nabasao, ima smisla da su prvi gradovi na svijetu nastali na najplodnijoj zemlji, a ne u pustinjama.
_________________ Thiel je odselio u Patagoniju. Odselimo Patagoniju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
eurotrad
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 15 svi 2025, 18:43 |
|
|
Salivator je napisao/la: Na ovo sam tek nedavno nabasao, ima smisla da su prvi gradovi na svijetu nastali na najplodnijoj zemlji, a ne u pustinjama.
Nisu to bili gradovi u pravom smislu riječi i falila im je birokracija, adminsitracija i pismo da bi bili prava civilizacija. Pustinje s vodom, gdje navodnjavanje omogućuje opstanak, su najlogičinije za nastanak organiziranog društva. Posebno jer su omougćavale najveću produktivnost tla zbog tople klime i dostupne vode. Dan danas u Egiptu po jedinici površine rađa do 4 puta više plodova nego kod nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 23 srp 2025, 08:59 |
|
|
Zelenski potpisao kontroverzni zakon. Izbili najveći prosvjedi od početka rata https://www.index.hr/vijesti/clanak/zel ... sti_prva_dCitat: UKRAJINA je jučer ograničila autonomiju svoje dvije agencije za borbu protiv korupcije koje su od središnje važnosti u provedbi reformi, što je Bruxelles opisao kao "ozbiljan korak unatrag" i izrazio "duboku zabrinutost". 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 27 sij 2026, 14:28 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 27 sij 2026, 15:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
goran2hr je napisao/la: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/miletic-zasto-dijelove-opreme-elektrana-dajemo-ukrajinskom-milijarderu-to-je-lose-20260126?utm_source=Linker.hr&utm_medium=referral&utm_campaign=razmjena%2bprometa
Ukrajinskom žicanju nikad kraja. Što? Hrvatska skida opremu sa svojih postojećih elektrana i šalje Ukrajini??!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 27 sij 2026, 16:07 |
|
|
|
Plenković poklanja riječku termoelektranu multimilijarderu i oligarhu Ahmetovu. Potpuni bolesnik i veleizdajnik
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 05 ožu 2026, 12:36 |
|
|
https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajin ... oj-1939209I tako, dok plaćamo "porez" (reket) Ukrajincima u iznosu od 66.600.000,00 € godišnje, mi zapravo potičemo strana ulaganja u RH. Koji su samo genijalci ti HDZovci... Uloženo nam se vraća i iz gubitnika postajemo dobitnici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 05 ožu 2026, 12:40 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Plenković poklanja riječku termoelektranu multimilijarderu i oligarhu Ahmetovu. Potpuni bolesnik i veleizdajnik Ne valja Plenki ne valja Milanović. Ne valja Most? Ima li ko da valja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 05 ožu 2026, 20:33 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 05 ožu 2026, 20:37 |
|
|
goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/zelenski-zaprijetio-orbanu-dat-cemo-njegovu-adresu-nasim-oruzanim-snagama-1939867
Kada mu ne daju milom, Zelenski će uzeti silom. Ne prihvaća NE kao odgovor. Nije li to napad na NATO.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1601 of 2558 - 62.59%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 05 ožu 2026, 20:55 |
|
|
|
Nije rekao da će dati adresu, nego broj telefona časnicima ukrajinske vojske, koji govore njegov (mađarski) jezik, da porazgovaraju. Vjerojatno onom dronašu "Mađaru".
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 07 ožu 2026, 12:20 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7033 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/zelenski-zaprijetio-orbanu-dat-cemo-njegovu-adresu-nasim-oruzanim-snagama-1939867
Kada mu ne daju milom, Zelenski će uzeti silom. Ne prihvaća NE kao odgovor. Nije li to napad na NATO. Pa sta ima situacija kada napad na jednu clanicu NATO treba tolerisati. Ja sam za to da se napadne crna gora da uzmemo onaj nas zaliv i tamo nesto do skoro ulcinja. Ne mislis valjda da bi nas u tom slucaju trebalo napasti?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 07 ožu 2026, 14:20 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije li to napad na NATO.
Pa sta ima situacija kada napad na jednu clanicu NATO treba tolerisati. Ja sam za to da se napadne crna gora da uzmemo onaj nas zaliv i tamo nesto do skoro ulcinja. Ne mislis valjda da bi nas u tom slucaju trebalo napasti? A zašto je važno što ja mislim. NATO ne pokriva sukobe između članica NATO-a, nego samo kad zemlja koja nije članica napadne članicu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1601 of 2558 - 62.59%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 07 ožu 2026, 21:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 08 ožu 2026, 11:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90165 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Koji su updates oko Ukrajine zadnjih, ajmo reći 2 mjeseca
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 10:52 |
|
|
https://www.vecernji.hr/vijesti/objavio ... or-1942707Odličan odgovor Orbana na pritisak i patetiku Ukrajinca. A Orbanova rečenica: "I dalje želimo ostati vaši prijatelji, ali nećemo sudjelovati u vašem ratu. Stoga vas molim da prihvatite da nećemo slati ni novac, ni oružje, ni vojnike u vaš rat", pokazuje kako bi se prema tom tuđem ratu trebali postaviti i Hrvati. Temeljito su nas izmuzli (po raznim osnovama) i tome još nema kraja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 10:58 |
|
|
goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/objavio-fotografiju-iz-1999-pa-prozvao-orbana-stani-i-sjeti-se-tko-si-bio-stigao-mu-odgovor-1942707
Odličan odgovor Orbana na pritisak i patetiku Ukrajinca. A Orbanova rečenica: "I dalje želimo ostati vaši prijatelji, ali nećemo sudjelovati u vašem ratu. Stoga vas molim da prihvatite da nećemo slati ni novac, ni oružje, ni vojnike u vaš rat", pokazuje kako bi se prema tom tuđem ratu trebali postaviti i Hrvati. Temeljito su nas izmuzli (po raznim osnovama) i tome još nema kraja... Orban je debeli idiot. Blokira Ukrajini zajam, a u kojem zajmu Mađarska uopće ne sudjeluje. To nije neutralan stav, već pokvaren i neprijateljski stav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 11:01 |
|
|
levat je napisao/la: Orban je debeli idiot.
Blokira Ukrajini zajam, a u kojem zajmu Mađarska uopće ne sudjeluje. To nije neutralan stav, već pokvaren i neprijateljski stav. i oni su njemu blokirali naftu iz Rusije, to je čisti quid pro quo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 11:07 |
|
|
novosve je napisao/la: levat je napisao/la: Orban je debeli idiot.
Blokira Ukrajini zajam, a u kojem zajmu Mađarska uopće ne sudjeluje. To nije neutralan stav, već pokvaren i neprijateljski stav. i oni su njemu blokirali naftu iz Rusije, to je čisti quid pro quo. A šta bi trebali Ukrajinci. Omogućiti Rusiji da zarađuje na nafti, pa da još jače udaraju po njima. To nije upereno protiv Mađara nego protiv Rusa, drugo je što to Orban ne vidi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 12:26 |
|
|
levat je napisao/la: novosve je napisao/la: i oni su njemu blokirali naftu iz Rusije, to je čisti quid pro quo. A šta bi trebali Ukrajinci. Omogućiti Rusiji da zarađuje na nafti, pa da još jače udaraju po njima. To nije upereno protiv Mađara nego protiv Rusa, drugo je što to Orban ne vidi. Što bi trebali Ukrajinci? To nije NAŠ (Hrvata) problem. Kao što i Orban misli kako to NIJE problem Mađara. Možda ipak divljanje i puč na Majdanu, paljenje žena u Odesi i suradnja sa Hunterom Bidenom, nisu bili dobra ideja? Naravno kako je to upereno PROTIV Mađara (koji se tome opiru), kao što je upereno i PROTIV Hrvata (koji to trpimo). Zadnja provala je ono, kako nam kane uvaljati na trošak i NJIHOVE ratne veterane, invalide, udovice i djecu. Možete Vi kolega levat biti u konfliktu s "Perom" i to je vaša stvar. Trljate se vas dvojica kako znate. Međutim, ako u to želite upetljati mene, da ja od toga imam štete, e pa dalje od mene. Još niti od jednog ukrofila nisam čuo suvisao razlog, ZAŠTO bi mi zbog toga trebali trpjeti i imati štete, niti koja će NAMA biti odšteta i nagrada nakon poraza Rusije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 12:39 |
|
|
goran2hr je napisao/la: levat je napisao/la: A šta bi trebali Ukrajinci. Omogućiti Rusiji da zarađuje na nafti, pa da još jače udaraju po njima.
To nije upereno protiv Mađara nego protiv Rusa, drugo je što to Orban ne vidi.
Što bi trebali Ukrajinci? To nije NAŠ (Hrvata) problem. Kao što i Orban misli kako to NIJE problem Mađara. Možda ipak divljanje i puč na Majdanu, paljenje žena u Odesi i suradnja sa Hunterom Bidenom, nisu bili dobra ideja? Naravno kako je to upereno PROTIV Mađara (koji se tome opiru), kao što je upereno i PROTIV Hrvata (koji to trpimo). Zadnja provala je ono, kako nam kane uvaljati na trošak i NJIHOVE ratne veterane, invalide, udovice i djecu. Možete Vi kolega levat biti u konfliktu s "Perom" i to je vaša stvar. Trljate se vas dvojica kako znate. Međutim, ako u to želite upetljati mene, da ja od toga imam štete, e pa dalje od mene. Još niti od jednog ukrofila nisam čuo suvisao razlog, ZAŠTO bi mi zbog toga trebali trpjeti i imati štete, niti koja će NAMA biti odšteta i nagrada nakon poraza Rusije. Ne kužim zašto ti je problem reći da navijaš za Rusiju, a glumiš da si kao neutralan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 13:21 |
|
|
levat je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Što bi trebali Ukrajinci? To nije NAŠ (Hrvata) problem. Kao što i Orban misli kako to NIJE problem Mađara. Možda ipak divljanje i puč na Majdanu, paljenje žena u Odesi i suradnja sa Hunterom Bidenom, nisu bili dobra ideja?
Naravno kako je to upereno PROTIV Mađara (koji se tome opiru), kao što je upereno i PROTIV Hrvata (koji to trpimo). Zadnja provala je ono, kako nam kane uvaljati na trošak i NJIHOVE ratne veterane, invalide, udovice i djecu. Možete Vi kolega levat biti u konfliktu s "Perom" i to je vaša stvar. Trljate se vas dvojica kako znate. Međutim, ako u to želite upetljati mene, da ja od toga imam štete, e pa dalje od mene.
Još niti od jednog ukrofila nisam čuo suvisao razlog, ZAŠTO bi mi zbog toga trebali trpjeti i imati štete, niti koja će NAMA biti odšteta i nagrada nakon poraza Rusije.
Ne kužim zašto ti je problem reći da navijaš za Rusiju, a glumiš da si kao neutralan. Nisam neutralan, nego navijam za HRVATSKU. Od cijelog tog poduhvata u režiji Bidena (oca i sina), gđe Nuland (fuck EU) i njihovih ukrajinskih marioneta - Hrvati imaju samo ŠTETE! Da nije tako, Vi bi mi nabrajali NAŠE koristi i profite, dokazali argumentima svoj stav, no toga nema, toliko maštoviti niste, pa Vam preostaju neke jeftine podvale tipa "navijaš za Rusiju". U stvarnosti Vi navijate za globo homo agendu, Sorosa, Vesnu Teršelić, Bojana Glavaševića, Domagoja Hajdukovića, Jergovića, Dežulovića, Zorana Pusića, Jelenu Veljaču, Madonnu, Gorana Duhačeka i njima slične uglednike. Pušite u pištaljku ( https://www.youtube.com/watch?v=uFqHMEPNGxQ), pridružite se maršu Ukrajinaca ( https://www.youtube.com/watch?v=Uii5O5Hpkeg) ili učinite korak više ( https://www.youtube.com/watch?v=vjEZJjWbS0U). Za Zelenskog izvolite uplaćivati SVOJE novce, a ako Vam to nije dovoljno, u autobus i pravac Donbas. Naravno, ništa od toga Vi niste, niti nećete, nego uživate u hrvatskoj šteti i gubicima, te u dokolici lijepite drugima etikete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 13:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 16 ožu 2026, 14:12 |
|
|
levat je napisao/la: Već samo ovo je dovoljan razlog za podržavati Ukrajinu, a to je samo vrh ledenog brijega. https://www.vecernji.hr/vijesti/zaljevs ... at-1942640Nasmijavate me. Na ledeni brijeg se je nasadio Titanic. Od Ukrajinaca možemo naučiti kako na razmijeni poginulih za 2000 svojih dati 20 protivničkih. Ne upetljavati se u tuđe svinjarije pa te nitko neće niti gađati dronovima ili imati dostojnu vlastitu vojsku (kakvu smo imali nakon "Oluje"), pa nikome neće niti pasti na pamet da te napada. https://www.index.hr/vijesti/clanak/tru ... 71333.aspxToliko o "ledenom brijegu" - "Trump je također odbio ponudu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je ranije ovog mjeseca ponudio pomoć američkim snagama i saveznicima na Bliskom istoku u presretanju iranskih dronova, nudeći iskustvo ukrajinske vojske u obaranju ruskih bespilotnih letjelica. "Ne treba nam pomoć", rekao je Trump, dodavši da je " Zelenski zadnja osoba od koje nam treba pomoć".
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|