|
|
Stranica: 7/10.
|
[ 240 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Još jedna "All about" klix forum tema koja će godinama biti na vrhu. Moraju paziti što protiv Amerikanaca pišu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24074 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ja sam očekivao da će se preko Iraka voditi rat. Najveći mogući stupanj rata bi bila invazija Irana na Irak, pod krinkom da se istjeraju Amerikanci. Još u Iraku imaju preko 60% udjela u stanovništvu sebi naklonjenih šijita. Ali izgleda nemaju muda.
Iran može bez problema mobilizirati preko milijun ljudi, što je ipak velika armija i da su samo s kalašima naoružani, a nisu baš bez naoružanja.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:15 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Diablo je napisao/la: Kakav izreziran napad da bi se zadovoljile usijane mase Bijedni Iran jako dobro zna da nema nikakve sanse protiv amera vec moze na ovakav nacin podizat muda... Isto sam i ja pomislio kao napali americke baze i sravnali in sa podom, cak sam citao da je jedna potpuno unistena. Samo ni jedan vojnik nije poginuo ? Jos i otvoreno govore kako je Iran na vrijeme javio da ce poslat rakete pa se ovi svi sklonili ?! Nemoguće da nema mrtvih. To su rakete sa najmanje 500 do 1000 kg eksploziva. Amerkanci će priznati nešto minimalno zbog sramote i da opravdaju buduće zračne napade na Irance.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:38 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ja sam očekivao da će se preko Iraka voditi rat. Najveći mogući stupanj rata bi bila invazija Irana na Irak, pod krinkom da se istjeraju Amerikanci. Još u Iraku imaju preko 60% udjela u stanovništvu sebi naklonjenih šijita. Ali izgleda nemaju muda.
Iran može bez problema mobilizirati preko milijun ljudi, što je ipak velika armija i da su samo s kalašima naoružani, a nisu baš bez naoružanja. Samleli bi ih Ameri u Iraku. U onim svojim planinčinama i imaju šansu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:52 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25837 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
U 17.00 sati po našem vremenu će se Trump obratiti naciji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 16:56 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Iran nije zajebancija. Ako se zahukta mislim da se Ameri nece dobro provesti.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24074 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Carmello Šešelj je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ja sam očekivao da će se preko Iraka voditi rat. Najveći mogući stupanj rata bi bila invazija Irana na Irak, pod krinkom da se istjeraju Amerikanci. Još u Iraku imaju preko 60% udjela u stanovništvu sebi naklonjenih šijita. Ali izgleda nemaju muda.
Iran može bez problema mobilizirati preko milijun ljudi, što je ipak velika armija i da su samo s kalašima naoružani, a nisu baš bez naoružanja. Samleli bi ih Ameri u Iraku. U onim svojim planinčinama i imaju šansu. Da, ravnica daje ogromnu prednost vojnoj tehnici i tehnologijama, tu su im Amerikanci totalno superiorni.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:00 |
|
|
Jesu Iranci kupili S-400 ruski sustav ? Ili ih ponos zajebao pa ostali gole guzice sad.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:05 |
|
|
S-300. Ali skoro, ne znam da li su skroz obučeni i da li je sistem operativan.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:13 |
|
|
A i ne znam koje su rakete dobili, ako su dobili samo one sa najkraćim dometom (40km) kao Sirijci, to im i nije ništa posebno.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:14 |
|
|
Volim Irance i Iranke jer su cool i civilizirani ljudi mnogo drukčiji od svojih divljih susjeda sa svih strana. Što za posljedicu ima to da oni nisu baš toliki fanatici koji će do smrti furati tu neku antiameričku gerilu u slučaju rata. Jedan žestok udar i izgubiće volju za otporom. Treba imati u vidu da je Iran također i multietnička zemlja. U slučaju rata bi otpor u mnogim regijama bio mlak. A nakon okupacije bi mogli imati puno neovisnih teritorija poput Kurdistana. Tako da Ameri ni ne trebaju zauzeti cijeli Iran, već samo nekoliko najvećih gradova i srušiti režim ( pulupati nuklearna postrojenja). Nakon toga se mogu zadržati samo u malom dijelu zemlje, podupirati razne frakcije, narode, plemena... raspirivati vatru... I tako mogu decenijama.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:24 |
|
|
Sve što moraju raditi je vratiti se sniper ubijanjima US vojnika koji napuste baze. To su tako uspješno godinama radili. Doduše sa sunni, nikad ne znaš koji su luđi bili.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:27 |
|
|
Logistička priprema za Pustinjsku oluju je trajala šest meseci. Za 250.000 vojnika. Za Iran će im trebati višestruko više vojnika. Američka vojska broji 1.2 milona ljudi. Ako krenu u invaziju na Iran, trebaće im bar dve trećine toga. A onda Kina po isbtočnoj Aziji imaa odrešene ruke. Teško da će biti nekog kopnenog napada, maksimalno dejstva iz vazduha.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:32 |
|
|
BBC je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Isto sam i ja pomislio kao napali americke baze i sravnali in sa podom, cak sam citao da je jedna potpuno unistena. Samo ni jedan vojnik nije poginuo ? Jos i otvoreno govore kako je Iran na vrijeme javio da ce poslat rakete pa se ovi svi sklonili ?!
Nemoguće da nema mrtvih. To su rakete sa najmanje 500 do 1000 kg eksploziva. Amerkanci će priznati nešto minimalno zbog sramote i da opravdaju buduće zračne napade na Irance. Tako su objavili jutros na radiju dok sam vozio na poso, ja sam samo prenjeo vjest. Objasnjene zasto nema mrtvi je to da je Iran sat prije javio napad i ovi se mogli maknut. Meni to glupo zvuci, to jest zvuci sve dogovoreno.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: Volim Irance i Iranke jer su cool i civilizirani ljudi mnogo drukčiji od svojih divljih susjeda sa svih strana. Što za posljedicu ima to da oni nisu baš toliki fanatici koji će do smrti furati tu neku antiameričku gerilu u slučaju rata. Jedan žestok udar i izgubiće volju za otporom. Treba imati u vidu da je Iran također i multietnička zemlja. U slučaju rata bi otpor u mnogim regijama bio mlak. A nakon okupacije bi mogli imati puno neovisnih teritorija poput Kurdistana. Tako da Ameri ni ne trebaju zauzeti cijeli Iran, već samo nekoliko najvećih gradova i srušiti režim ( pulupati nuklearna postrojenja). Nakon toga se mogu zadržati samo u malom dijelu zemlje, podupirati razne frakcije, narode, plemena... raspirivati vatru... I tako mogu decenijama. Treba im poslat Aleksandra Velikog. 60% ne-Perzijanaca...hm može se poceti kritizirati Iran radi "krsenja prava Azera, Kurda i Lura", i onda im obecati autonomiju ili odcjepljenje.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:46 |
|
|
To je i Sadam mislio za Arape koji žive na granici sa Iranom, pa su ti isti Arapi svi stali uz Iran, a Sadam je morao da ratuje osam godina nizašta.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:47 |
|
|
Veća mi enigma kako su sa drones Saudijcima razvalili rafineriju. Poletili iz Irana, preletili kUvajt u niskom letu, pa opet daleko u SA. Kakvim frekvencimaja to prate i navigiraju ? Rusi im daju kriptirane satelitske usluge ? Ili su Kinezima za to poklonili puno nafte.
Sumnjam da se to da upravljati sa kratkim valovima.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:50 |
|
|
Uglavnom, kopnenog napada na Iran neće biti. Bombardovanje je maksimum.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Volim Irance i Iranke jer su cool i civilizirani ljudi mnogo drukčiji od svojih divljih susjeda sa svih strana. Što za posljedicu ima to da oni nisu baš toliki fanatici koji će do smrti furati tu neku antiameričku gerilu u slučaju rata. Jedan žestok udar i izgubiće volju za otporom. Treba imati u vidu da je Iran također i multietnička zemlja. U slučaju rata bi otpor u mnogim regijama bio mlak. A nakon okupacije bi mogli imati puno neovisnih teritorija poput Kurdistana. Tako da Ameri ni ne trebaju zauzeti cijeli Iran, već samo nekoliko najvećih gradova i srušiti režim ( pulupati nuklearna postrojenja). Nakon toga se mogu zadržati samo u malom dijelu zemlje, podupirati razne frakcije, narode, plemena... raspirivati vatru... I tako mogu decenijama. Treba im poslat Aleksandra Velikog. 60% ne-Perzijanaca...hm može se poceti kritizirati Iran radi "krsenja prava Azera, Kurda i Lura", i onda im obecati autonomiju ili odcjepljenje. Ti narodi 6000 godina žive u istoj državi. Nema tamo separatizma. Ajatolah Hamnei je Azer.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Logistička priprema za Pustinjsku oluju je trajala šest meseci. Za 250.000 vojnika. Za Iran će im trebati višestruko više vojnika. Američka vojska broji 1.2 milona ljudi. Ako krenu u invaziju na Iran, trebaće im bar dve trećine toga. A onda Kina po isbtočnoj Aziji imaa odrešene ruke. Teško da će biti nekog kopnenog napada, maksimalno dejstva iz vazduha. A zasto bi itko osvajao Iran? Zar je jedini odgovor okupacija Irana? Valjda postoji neka gradacija, Iran se na razne nacine moze dodatno kazniti.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Treba im poslat Aleksandra Velikog. 60% ne-Perzijanaca...hm može se poceti kritizirati Iran radi "krsenja prava Azera, Kurda i Lura", i onda im obecati autonomiju ili odcjepljenje. Ti narodi 6000 godina žive u istoj državi. Nema tamo separatizma. Ajatolah Hamnei je Azer. Nisam znao da je Azer, ali sam cuo da su im Azeri navodno elita. Sto je vjerojatno posljedica toga da ih ima natprosjecno % u Teheranu.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 17:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Logistička priprema za Pustinjsku oluju je trajala šest meseci. Za 250.000 vojnika. Za Iran će im trebati višestruko više vojnika. Američka vojska broji 1.2 milona ljudi. Ako krenu u invaziju na Iran, trebaće im bar dve trećine toga. A onda Kina po isbtočnoj Aziji imaa odrešene ruke. Teško da će biti nekog kopnenog napada, maksimalno dejstva iz vazduha. A zasto bi itko osvajao Iran? Zar je jedini odgovor okupacija Irana? Valjda postoji neka gradacija, Iran se na razne nacine moze dodatno kazniti. To je jedan od odgovora kojeg sam isključio iz tehničkih razloga. Naravno da postoje i druge metode, pomenuo sam jednu, sad, koliko će biti efikasna, videćemo.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 18:01 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To je i Sadam mislio za Arape koji žive na granici sa Iranom, pa su ti isti Arapi svi stali uz Iran, a Sadam je morao da ratuje osam godina nizašta. Normalno kada su skontali da će Sadam ispušiti. A osim toga su beznačajna manjina od oko 1% A osim toga su velikom većinom Šiiti.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 18:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la:
Ti narodi 6000 godina žive u istoj državi. Nema tamo separatizma. Ajatolah Hamnei je Azer.
Ne znam baš. Perzija postoji milenijuma ali su današnje granice stare svega stotinjak godina.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
|
Naslov: Re: USA vs Iran - (pred)ratne igre Postano: 08 sij 2020, 18:15 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To je i Sadam mislio za Arape koji žive na granici sa Iranom, pa su ti isti Arapi svi stali uz Iran, a Sadam je morao da ratuje osam godina nizašta. Normalno kada su skontali da će Sadam ispušiti. A osim toga su beznačajna manjina od oko 1% A osim toga su velikom većinom Šiiti. Rat je trajao osam godina i Irak je imao podršku Amerike. Na osnovu čega misliš da su odmah prvih dana rata "skontali". I nije niko ispušio, rat se završio remijem.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|