HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 srp 2026, 22:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 7966 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 319  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 19 kol 2017, 13:15 

Nije ljevicar, nigdje nisam vidio da je ikada zastupao neku temu o klasnoj borbi. On je liberal, neoliberal, po mom misljenju. Kad smo vec kod klasificiranja.

Ljevicar si ako su ti svi ljudi po defaultu isti. I ako si za pravednu raspodjelu drustvenih i svih drugih dobara. Kad kazem pravednu, onda ne mislim na onu folusku po kojoj je "bogatas bogatas zasto sto je to zasluzio vrijednim radom i zalaganjem", vec na onu po kojoj ce se svaciji rad cijeniti na jednak nacin.

Drugo, forum bi po mom ubjedjenju trebao da bude mjesto na kojem ce svi bez obzira na plasticne razlike tipa etnicka, vjerska, i svaka druga pripadnost, moci izraziti misljenje unutar jasno definisanih pravila. Niti je to moguce, niti postoje jasno definisana pravila. Da, postoje, ali na papiru, kao sto to obicno i biva na Balkanu u svim segmentima. Ja nekad dobijem ban na mjesec i vise, cesto trajni, pa budem prisiljen prijavljivati novi account, a da i ne znam radi cega i zasto.

Kacamak je sharmantni emotivac...jednostavno sam oduvijek bio slab na ljude koji se ne libe pokazati emocije..i nije vise prost ko sto je znao biti. :D

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:29 

shukria je napisao/la:
Sto se Izraela tice, posto volim pojasnjavanje stavova, a mislim da tu nisam jos nista reko: Onako odoka, Izrael ima svojih dobrih i losih strana, veoma paradoksna tvorevina, istovremeno najveca demokratija na svijetu (mnostvo stranaka u parlamentu-tamo je moguce da, lupam, penzioneri osnuju stranku i da ta ista stranka sutra udje u parlament jer nisu toliko zakrzljale stranacke strukture kao u mnogim zapadnim demokratijama) ali i vjerska drzava..teokratija.

Ono sto rade Palestincima je u najmanju ruku za osudu, u drugu ruku razumljivo kad se posmatra s aspekta drzave..drzave kao drzave..drzave koja kao drzava po svojoj prirodi uvijek tezi ka sirenju moci, a ne suzavanju iste (najvece prokletstvo drzavnih uredjenja je paradigma po kojoj se moc drzave uvijek treba siriti, kako naprema vani, tako i iznutra: kako drugacije objasniti sebi cinjenicu da se stupanj kontrole u svim drzavama svijeta uvijek siri a ne suzava..regulacija sve jaca itd..kao anarhista osudjujem, kao covjek razumijem).

Što to oni rade Palestincima?

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:32 

Pa getoizacija, diskriminacija na mnogim poljima, ali uglavnom - ako cemo se pridrzavati nacela UN - ilegalna okupacija.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:39 

shukria je napisao/la:
Pa getoizacija, diskriminacija na mnogim poljima, ali uglavnom - ako cemo se pridrzavati nacela UN - ilegalna okupacija.

Gluposti, donosiš zaključke na osnovu palestinskog epp-a, tj. krugova kojima odgovara slabljenje Izraela, finansijerima Palestine itd.
Prouči malo više povijest (i teologiju) tih područja, pa se sam uvjeriš da to nije baš tako crno bijelo kako se pokušava prikazati.
Izrael je fascinantna zemlja. Nije to džaba Hereca Kodeš, Zemlja Svetinje...

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:47 

Mar-kan je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Gluposti, donosiš zaključke na osnovu palestinskog epp-a, tj. krugova kojima odgovara slabljenje Izraela, finansijerima Palestine itd.
Prouči malo više povijest (i teologiju) tih područja, pa se sam uvjeriš da to nije baš tako crno bijelo kako se pokušava prikazati.
Izrael je fascinantna zemlja. Nije to džaba Hereca Kodeš, Zemlja Svetinje...

Nisam nikad ni rekao da je crno-bijelo vec si ti reagirao na jedan dio recenice a nisi procitao drugi.

Veoma zamrsena situacija koja je poslijedica iskljucivo imperijalisticke politike zapada, tacnije Velike Britanije, ali i Francuske (nisu oni direktno u Izraelu bili nesto involvirani ali mislim na cijelu tu regiju bliskoistocnu). Izrael nije u jednostavnoj poziciji, dugorocno, ali je propustio veliku, ogromnu sansu za dugotrajan mir nakon grandiozne pobjede u Sestodnevnom ratu. Ali to je ono sbbkbb.

Nista ne moze opravdati, barem ne ako cemo ici po humanistickim principima i pravilima UN, dalju izgradnju naselja na palestinskoj zemlji..silne i cesto bespotrebne checkpointe kojima je ispresjecano svako naselje palestinsko...diskriminaciju...i slicno. Mislim tu na slican nacin kao i u vezi konflikta Turska/Kurdi - Kurdima takodjer treba dati drzavu kao i Palestincima. Jednostavno mi se GADI ugnjetavanje.

A to u vezi svetinja..nisam tog kova i mislim da je upravo to i najvece prokletstvo tog podneblja (sto su sve tri monoteisticke religije..+ mnostvo konfesija..nasle za shodno bas tamo da lociraju srediste svog uvjerenja).

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:51 

shukria je napisao/la:

A to u vezi svetinja..nisam tog kova i mislim da je upravo to i najvece prokletstvo tog podneblja (sto su sve tri monoteisticke religije..+ mnostvo konfesija..nasle za shodno bas tamo da lociraju srediste svog uvjerenja).

Pa kad ljudi hoće da glume Boga i (pokušavaju da) mijenjaju Njegove planove...Nema mnoštva religija, samo jedna je "ispravna", a vidjećemo koja. :kava

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:02 

Mar-kan je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Pa kad ljudi hoće da glume Boga i (pokušavaju da) mijenjaju Njegove planove...Nema mnoštva religija, samo jedna je "ispravna", a vidjećemo koja. :kava

Koja je to "ispravna" ??? Mozes li nas "prosvetliti", a da mi ne lupis ban, bas da poplavim?

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:12 

Mar-kan je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Da li si vidio ikada sliku zemlje uslikanu iz samo 4 svjetlosna sata daljine? Kazu da je svemir oko 400 milijardi svjetlosnih godina dubok. Iz daljine od samo 4 sata, svjetnosna, zemlja se i ne vidi - osim uvecano, a i tad se radi o jednoj malenoj cestici prasine. E sad uzmi u obzir ovih 400 miljardi svjetnosnih godina i zamisli na trenutak da je na toj cestici zivjelo sve nama poznato i nepoznato..od Hitlera, Napoleona, do Muhameda, Isusa, itd. Mozda ti sad bude malo jasnije koliko je besmislena prica o nasim sudbinski odredjenim zivotima, kao sto nam kaze religija...i ta tvoja.

Jednostavno nema smisla.

Doduse vjeri i nije potrebna logika vec samo slijepo vjerovanje bez preispitivanja.

Koliko glupo je onda zrtvovati i samo jedan jedini zivot a kamoli milione i milione radi tamo nekog komadica zemljice koja se nalazi na toj cestici prasine koja se iz daljine od samo 4 svjetlosna sata i ne vidi. A zivot, ljudski, je tako kratak i postoji toliko dobrih stvari kojima se isti moze ispuniti..

Ali cijenim to sto si fajter.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:15 

Zemlja - iz daljine od samo 80 svjetlosnih minuta.

slika

Ne znam koliki minaret da se izgradi, crkveni toranj, ostaje samo jedna od mnostva ljudskih zabluda. Nebitni smo. Shvatiti to i prihvatiti kao osnovno nacelo.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:17 

Pazi ovo, ljevičari su za klasnu borbu. Mislim, moraš biti idiot izjaviti to, osobito nije tako na Zapadu gdje je ljevica klasnu borbu zamijenila sa borbom protiv tradicionalnog poretka.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:21 

shukria je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Da li si vidio ikada sliku zemlje uslikanu iz samo 4 svjetlosna sata daljine? Kazu da je svemir oko 400 milijardi svjetlosnih godina dubok. Iz daljine od samo 4 sata, svjetnosna, zemlja se i ne vidi - osim uvecano, a i tad se radi o jednoj malenoj cestici prasine. E sad uzmi u obzir ovih 400 miljardi svjetnosnih godina i zamisli na trenutak da je na toj cestici zivjelo sve nama poznato i nepoznato..od Hitlera, Napoleona, do Muhameda, Isusa, itd. Mozda ti sad bude malo jasnije koliko je besmislena prica o nasim sudbinski odredjenim zivotima, kao sto nam kaze religija...i ta tvoja.

Jednostavno nema smisla.

Doduse vjeri i nije potrebna logika vec samo slijepo vjerovanje bez preispitivanja.

Koliko glupo je onda zrtvovati i samo jedan jedini zivot a kamoli milione i milione radi tamo nekog komadica zemljice koja se nalazi na toj cestici prasine koja se iz daljine od samo 4 svjetlosna sata i ne vidi. A zivot, ljudski, je tako kratak i postoji toliko dobrih stvari kojima se isti moze ispuniti..

Da ne trolamo po našoj lijepoj Usa, postoje druge teme na kojima se piše o stvarima koje spominješ tipa slijepa vjera itd.
Ta priča o veličini svemira, filozofija, humanizam, sve to lijepo zvuči. Ali kada ti raskomadano dijete umre na rukama, i osjetiš prisustvo izvornog zla, prođe te volja za filozofijom.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:22 

master_mind_ je napisao/la:
Pazi ovo, ljevičari su za klasnu borbu. Mislim, moraš biti idiot izjaviti to, osobito nije tako na Zapadu gdje je ljevica klasnu borbu zamijenila sa borbom protiv tradicionalnog poretka.

To vec odavno vise nije ljevica. Ukoliko mislis na socijaldemokratiju. Glavni razlog je bezbojnost iste, ruzicastost (ako cemo od toga da je crvena boja komunista) tkzv. socijaldemokratije, za jacanje desnice sirom Evrope. Desnica sve vise profitira kod proleterijata, tj. svih onih koji su ovisni od plata, "platnoovisnost", upravo zbog sve vecih razlika izmedju bogatih i siromasnih. Osiromasen puk, a sve se vise ide u tom pravcu od pada Istocnog bloka, je pogodno tlo za desnicu..uvijek bio..i bice..pogotovo ako ne postoji istinski ljeva alternativa. A ne postoji, osim u djelicima. Evo ja kad god u Austriji pocnem objasnjavati da je komunizam, istinski komunizam, jedini pravedni sistem, odmah vide gulag, Staljina, i sta ja znam sta sve ne..to je rezultat desetljeca ispiranja mozgova i tkzv. - tada - blokovske propagande. Jedna KPÖ, osim u Gracu gdje godinama vec uspjesno vladaju unutar koalicije (jedna prilika, jedna sansa, i ljudi se pokazase na najbolji moguci nacin), u Austriji jedva da dobije i 1% glasova. Nazalost.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:25 

Mar-kan je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Jednostavno nema smisla.

Da ne trolamo po našoj lijepoj Usa, postoje druge teme na kojima se piše o stvarima koje spominješ tipa slijepa vjera itd.
Ta priča o veličini svemira, filozofija, humanizam, sve to lijepo zvuči. Ali kada ti raskomadano dijete umre na rukama, i osjetiš prisustvo izvornog zla, prođe te volja za filozofijom.

To ti vjerujem. Ja ne znam kako bi s tim, iskreno. Opet, neko se s takvim stvarima nosi "vako", neko "nako" - to je barem cinjenica. E sad, sve je do izbora, mogucnosti, volje..socijalnog okruzenja..ma svega neceg.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:53 

shukria je napisao/la:

slika

Ne znam koliki minaret da se izgradi, crkveni toranj, ostaje samo jedna od mnostva ljudskih zabluda. Nebitni smo. Shvatiti to i prihvatiti kao osnovno nacelo.

:laugh

Aupm, kakva je ovo svemirska taqija??

Svi smo mi djeca svemira, mir i ljubav nek vlada u beskraju univerzuma, jer sjeti se čovječe da smo svi mi sazdani od svemirske prašine!

=))

slika

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 14:56 

Bobovac je napisao/la:
shukria je napisao/la:

slika

:laugh

Aupm, kakva je ovo svemirska taqija??

Svi smo mi djeca svemira, mir i ljubav nek vlada u beskraju univerzuma, jer sjeti se čovječe da smo svi mi sazdani od svemirske prašine!

=))

slika

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 15:19 

Vidis Bobovac, do sad sam smatrao da nisi glup, ali sam prinudjen revidirati taj stav. Zasto? Pa zato sto si to shvatio na totalno pogresan nacin. Ne, ljubav, mir, hipisranje, bla bla, vec jednostavno nema smisla. Skontas da si niko i nista i lakse zivis. Ne jebes druge radi vlastitih frustracija, predrasuda, cega li god. Ko si ti covjece? Jedno veliko niko i nista..sutra da te zgazi Fap, nebi se ni na forumu primjetilo da te nema. Dakle, niko si i nista i zivis na necemu sto je nista..i opet ti neki "djavo" neda mira i stalno trazis nekakve konflikte, ratove, sukobe civilizacija BILESI.

Ja veze nemam s hipi religijom, nit sa sustinskim pacifizmom, jednostavno dusa mi se potuci (naravno u jasno definisanim okvirima, ali moze i bez toga).

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 15:21 

I uvijek ovim mojima kazem da bi se autonomasi ljevicari svi trebali upisati na neki borilacki sport. Gledam nekidan neki dokumentarac na njemackom, o neonacistima..oni su spremni, trenira ih cak i neki MMA-lik, Rus, a ovamo slaba organizovanost, i slicno.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 15:36 

shukria je napisao/la:
I uvijek ovim mojima kazem da bi se autonomasi ljevicari svi trebali upisati na neki borilacki sport. Gledam nekidan neki dokumentarac na njemackom, o neonacistima..oni su spremni, trenira ih cak i neki MMA-lik, Rus, a ovamo slaba organizovanost, i slicno.

Nema potrebe, vi imate vlast, policiju, obavještajne službe... Ako treba i vojsku. Oni se bore za vas.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 15:38 

Mali Info dragim forumašima.

Džamijaš mrzi austrijske socijal-demokrate jer ovi ne žele primati muslimanske migrante. Otud njegovo "razočarenje" u europsku ljevicu.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:15 

Bobovac je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Nema potrebe, vi imate vlast, policiju, obavještajne službe... Ako treba i vojsku. Oni se bore za vas.

Nije bas tako. U Njemackoj, primjera radi, policija mirno posmatra kako neonacisti slave uz pozdrave "hajl Hitler", dok se odnos istih prema ljevicarima pokazao u Hamburgu prije par sedmica.

Napusta Bijelu kucu da bi "za Trumpa krenuo u rat" - doduse propagandni. Uredjivanje ultradesnicarskog portala.
slika

Vidi samo face..

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 17:26 

Bobovac je napisao/la:
shukria je napisao/la:

Zašto samo ljevičarima? Dobro dođe svim austrijskim ženama da ih malo Rusi nauče kako nadrkanim muslimančićima razbit jaja.

Spremni, čovjek ima strah od onih ćelavih idiota i misli da se šakama preuzima vlast u nekoj državi.
Dotične imbecile da vide nacisti iz tridesetih prvo bi njih odradili kao deformaciju "arijevaca" i zbog sramoćenja, a da ne poredimo organiziranost jednih i drugih.

Ti nazovi ljevičari da imaju imalo pameti učili bi nešto na greškama iz kojih se izrodio njemački nacizam.
Upravo nakon njihove vlasti u Njemačkoj dolazi do gospodarske krize što nacisti i koriste za dolazak na vlast i pridobijanje općih masa.

Dakle za takvo nešto ćelavim neonacistima je potreban veliki društveni potres i neki magnet a to upravo mogu izazvati tvoji islamisti.
Strah ubija razum a kad čovjek osjeća da mu je ugrožena obitelj je spreman na svašta pa i takve radikalne poteze kao što je izbor ovakvih desničara.

Jednako kao što zatiranje nacionalne kulture i vrijeđanje nacionalnih osjećaja uvijek rađa nacionalistički odgovor.
Kao što su nacisti koristili slike francuske vojske koja mlati njemačke građane u Ruhrskoj oblasti isti kontra efekt će izazvati tvoji islamisti napadima na njemačke žene i djecu.
Onda te sigurno neće spasiti mma vještine.

Ovo isto vrijedi za Ameriku dok se bijeli Amerikanci osjećaju sigurno i zaštićeno od policije i vlasti ovi klaunovi u čaršafima će i biti samo to klaunovi, u suprotnom budi siguran da će odgovor biti jačanje rasizma.

Pošto vidim da si stručnjak za naciste, zašto se tvoje noćne more uopće briju paču, ja nisam vidio nijednog istaknutog nacista da je brijao glavu?
Isto vrijedi i za tetovaže, obične subkulture propalica koje se pokušavaju povezati s nečim većim i moćnijim kao i tvoji leftardi sa komunistima a dobro znaju kako se živjelo u DDR-u.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 21:15 

slika

http://www.nspm.rs/hronika/naslovna-str ... ment182348

Naslovna strana nemačkog „Špigla“: Pravo lice Donalda Trampa – KKK
PDF Štampa El. pošta
subota, 19. avgust 2017.
Američki predsednik Donald Tramp veoma je kritikovan zbog načina na koji je odgovorio na nerede u Šarlotsvilu prošle nedelje.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 21:17 

http://www.nspm.rs/hronika/boston-mitin ... ment182347

Boston: Miting levičara i antirasista protiv desničarskog skupa za „Slobodu govora“ nedelju dana nakon nasilja u Virdžiniji
PDF Štampa El. pošta ((( IMA VIDEAAAA ))).
subota, 19. avgust 2017.
Hiljade levičara i antirasista okupilo se danas u centru Bostona protestujući protiv unapred zakazanog desničarskog skupa za „Slobodu govora“, nedelju dana nakon rasističkog nasilja u Virdžiniji.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2017, 20:43 

Isto. Tko kaže da nije laže ko tarantula.

Privitak/ci:
leftists-isis-800x416.png
leftists-isis-800x416.png [ 403.1 KiB | Pogledano 4903 put/a. ]

PostPostano: 20 kol 2017, 21:42 

niko sretniji od mene da izbije kakav građanski rat u usa, nek se rokaju ko muslimanska plemena, ko ih jebe bobane, a ako mi budemo slijedili njihov primjer jer se kao što kažeš svi trendovi sa zapada preslikaju i na naša društva, onda jebo nas takve...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7966 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 319  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: