HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 vel 2025, 22:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7910 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 317  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 02 svi 2013, 09:46 

Tru tru. :D

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 15:43 

Lebowski je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Engleska Wiki JE vjerodostojna, svaku tvrdnju moraš dokazati citatom, a za ovaj slučaj bi to značilo staviti link na stranicu zavoda za statistiku...

Sve je to zavjera bijelih Amerikanaca. Ka njima je problem manipulisati podacima kojima oni upravljaju i prikazati statistiku kakvu žele, moš mislit. :001_rolleyes

Vidio sam jedan zavjerenički ljevičarski portal na kojem se okuplja sav ološ regiona, zove se advance, najbolje ti je da se tamo prebaciš.
I ne spamajte temu sa debilnim člancima.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 20:04 

Pa odatle sam došao ovdje. WTF.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 16:26 

slika

Detroit.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 16:44 

Krav Maga je super stvar...

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 10:17 

To je onaj za kojeg se ona Hrvatica koja je preuzela islam udala. Zajeban neki bio, pa dobro odrađen posao.

Citat:
Džohar je rekao istražiteljima da je gledao videosnimke američkog zagovaratelja džihada Anwara al-Awlakija, no nema dokaza da su braća Carnajev komunicirala s Anwarom, koji je ubijen u studenom 2011. godine u Jemenu.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 17:35 

Citat:
Bosanac istukao Amerikanca u kafani, prijeti mu 15 godina zatvora

Joe Dodson, 33-godišnji Amerikanac završio je u bolnici nakon što ga je u jednoj kafani u američkoj saveznoj državi Južna Dakota napao 20-godišnji Bosanac Armin Agić.

Sve ovo desilo se u kafani Shenanigans u gradiću Sioux Falls, piše portal argusleader.com. Dodson je odlučio tužiti vlasnika kafane zbog toga što je dopustio maloljetnim osobama da konzumiraju alkohol. Osim toga, navedeni portal piše da je Agić vrsni poznavatelj borilačkih vještina i amaterski MMA borac.

Dodson je nakon napada završio na intenzivnoj njezi bolnice Avera McKennan gdje je proveo nekoliko dana zbog povreda glave. Prema izjavama zvaničnika policije, Agić je zajedno sa prijateljima pobjegao prije nego je policija došla.

Tuči je svjedočio i taksista koji je na sudu potvrdio da su, kako je kazao, četiri mladića sa bosanskim akcentom udarala Dodsona dok je ležao bespomoćan ispred kafane.

U tužbi se navodi da vlasnici kafane nisu smjeli dopustiti Agiću da svake sedmice konzumira alkohol jer je i prije pravio slične prekršaje.

Ukoliko ga osude za napad, Agić bi se mogao suočiti sa 15-godišnjom zatvorskom kaznom.

Izvor: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/bosanac-istukao-amerikanca-u-kafani-prijeti-mu-15-godina-zatvora/130503094

Eto Arminu fine robije. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 18:48 

Ubio majku radi PC igre

Trinaestogodišnji Noah Crooks iz američke države Ajove, optužen za ubistvo i pokušaj silovanja svoje majke Gretchen, priznao je da je počinio zločin zato što mu je majka oduzela video igricu Call of Duty, kažnjavajući ga zbog loših ocjena u školi, piše Kurir-info.rs.

Porota je tokom istog suđenja preslušala snimak poziva dječaka Hitnoj pomoći, u kojem priznaje ubistvo.

“Ne šalim se. Mrtva je. Plašim se. Ubio sam svoju mamu sa pištoljem. Ne znam zašto sam to uradio”, čuje se kako dječak govori na snimku.

Crooks, koji sada ima 14 godina, optužen je za prvostepeno ubistvo i napad s namjerom seksualnog zlostavljanja 24. marta 2012. godine.

Tokom razgovora sa operaterom Hitne pomoći, koji je trajao oko 10 minuta, dječak je nekoliko puta priznao zločin.

“Osećam se kao luđak, a znam da nisam. Mislim da imam poremećaj nedostatka pažnje. Pokušao sam da je silujem. Pokušao sam, ali nisam mogao. Ko pokušava da siluje sopstvenu majku? Moj život je otpisan”, ispričao je Crooks operateru.

On je takođe naveo da je njegovo oružje ispražnjeno i izrazio zabrinutost da bi ga policija mogla ubiti.
“Želim da je to bio samo san i da mogu da se probudim i poljubim i zagrlim svoju mamu”, rekao je dječak

On je dalje ispričao kako mu je majka tokom dana napravila krofne i izrazio nevjericu što ju je ubio nakon toga. Onda je otkrio da mu je majka oduzela video igricu “Poziv na dužnost” (Call of Duty), jer je zapostavio školu.

Nešto me je obuzelo”, rekao je dječak operateru, dodajući da su propali njegovi snovi o dobrom fakultetu i ženidbi sa svojom djevojkom iz razreda.

Majka mu kupila pištolj

Tijelo Gretchen Crooks izrešetano mecima pronađeno je na kauču u porodičnoj kući. Bila je gola od struka na dole, naveo je zamjenik okružnog šerifa Jeff Huftalin na suđenju.

Policija je po dolasku u kuću, kako je ispričao, zaplijenila pištolj kalibra 22, koji su našli na stolici u trpezariji. Policija je potom stavila dječaku lisice i odvela ga u stanicu. Greg Halbach, drugi zamjenik šerifa, ispričao je da dječak nije plakao niti pokazivao bilo kakve emocije tokom privođenja.

Advokat Noaha Crooksa tvrdi da njegov klijent nije ubio majku, te da je dječak pretrpio “napad bijesa” i bio neuračunljiv u vrijeme ubistva. Dječakova odbrana tvrdi da Crooks pati od psihičkog poremećaja zbog kojeg ima epizode impulsivnog, agresivnog i nasilnog ponašanja.

William Crooks, otac dječaka, kaže međutim da mu je sin poslao poruku na telefon u kojoj je rekao da je “slučajno ubio majku”, da mu je žao zbog toga i pozvao ga da što prije dođe kući. On je tada mislio da se dječak šali. Otac je na suđenju ispričao da su on i njegova žena imali blizak odnos sa sinom. On je priznao da su se majka i sin često svađali, ali da bi se ubrzo pomirili i zajedno igrali.

Upravo je majka bila ta koja je Noahu za 11. rođendan kupila pištolj. Otac je dodao da je Noah jednom rekao da je poželio da ubije majku, ali da ga nije ozbiljno shvatio.

U trenucima bijesa uvijek je zgodno imati pištolj kraj sebe.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 18:54 

A kad je pokušao da je siluje, prije ili pošto ju je ubio? Da, stvarno dobar primjer bliskog odnosa... možda malo prebliskog.

Tako to ide kad odgajaš monstruma, bolje da se pokazao sad nego da je ubio 20 ljudi za par godina...

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 18:56 

Uvijek se smijem kad vidim ime "Gretchen", jer je u 90im pick up fora (jako loš ulet đevojkama) bila: "Fuck me if I'm wrong, but is your name Gretchen?!"

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 18:56 

Izbo bi je s nožem da nije imao pištolj, možda i sa sjekirom ako je naših korijena :D

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 18:59 

Evo ga, malo duža priča djevojke teroriste Tamerlan Tsarnaev koji joj je napravio dijete i zlostavljao je,
vrijedi odčitat.
Citat:
An ex-girlfriend of dead Boston Marathon Muslim bomber, Tamerlan Tsarnaev, has told how he tried to brainwash her into becoming a Muslim jihadist who hated America just like he did.
slika
Nadine Ascencao, 24, said Tamerlan made her wear an Islamic hijab and pray to Allah and slapped her when she wore Western clothes. But she was so blindly in love with the boxer who had taken her virginity, she did her utmost to make him happy.
Nadine said: “I went to his mosque a couple of times and even looked into converting to make him happy. I thought, ‘This is crazy’ — but I still did it for him.

“Tamerlan had taken my virginity and said he loved me because I was pure and hadn’t been with any other guys. I was in love and scared he’d leave me if I didn’t do what he said. Looking back I had a lucky escape.”
During their three-year relationship she watched him change from a cannabis-smoking, party-loving teenager into a violent Muslim extremist. She said: “One minute he’s this funny, normal guy who liked boxing and having fun, the next he is praying four times a day, watching Islamic videos and talking insane nonsense.
“He became extremely religious and tried to brainwash me to follow Islam. Tamerlan said I couldn’t be with him unless I became a Muslim. He wanted me to hate America like he did. “He wouldn’t let me watch TV or listen to the radio. He’d say, ‘TV is the project of Satan’ and claimed Satan sent us messages through commercial music.”

Tamerlan, a Chechen Muslim who emigrated to the US with his family in 2002, became obsessed with Nadine’s clothes. She said: “He hated my tight trousers and made me wear long skirts. Towards the end I was wearing a hijab.
“He once ripped a pair of my jeans and hit me in the face with them. Tamerlan told me I should only talk to Muslim girls, not other ‘slutty’ girls.” Besotted Nadine moved into a flat in the house where the Tsarnaev family lived to be near Tamerlan.
And she was heartbroken when she learned he was secretly seeing another girl. Her rival was Katherine Russell, a student who was to become Tamerlan’s wife after converting to Islam. Crafty Tamerlan was soon playing the two women off against one another.
Nadine said: “He once made me learn a verse of an Islamic prayer and if I got it wrong he’d say, ‘Well Katherine can do it’.
Tamerlan even attacked Nadine when he found her heading off to a friend’s pool party wearing cut-off jeans and a crop top. She said: “He was shouting and screaming at me. He slapped me across the face really hard.” Nadine called the police and Tamerlan was arrested and spent a night in the cells.

But as soon as she dropped the charges Tamerlan dumped her and moved in with Katherine, who was soon pregnant with Tamerlan’s daughter.
Nadine put Tamerlan behind her and barely gave him a second thought until the early hours of April 19 when the FBI turned up at her home asking questions about her ex.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 20:45 

Ne može crnje. Takvima se ne isplati davati šansu za novi i bolji život.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 14:01 

Bostonski bombaši primili preko 100.000 dolara vrijednosti socijalne pomoći

Preko pola milijuna kuna,
to je cijena koju su američki porezni obveznici platili obitelji Tsarnaev, uključujući braću teroriste i njihove roditelje. Tu je bilo svega, od gotovine do u Americi popularnih markica za hranu do "sekcije osam", čuvenog zakona po kom preko tri milijuna siromašnih Amerikanaca živi gotovo besplatno u unajmljenim stanovima za koje stanarinu vlasnicima plaća država. Sve to u zadnjih deset godina, od 2002. do 2012, kako je istražio američki list Boston Herald.

"Opseg beneficija koje je obitelj koristila je zapanjujuć," rekla je osoba upućena u sadržaj dokumenata proslijeđenih danas zakonodavnom odboru.

Vlada je proslijedila preko 500 dokumenata 11-članom tijelu, koje se jučer prvi put sastalo, i namjerava pozvati službenike Odjela za pomoć useljenicima (DTA) da svjedoče.

"Budite sigurni da će ovaj odbor provjeriti svaki djelić informacije do kog možemo doći, jer javnost ima pravo znati koja je prava koristila ova obitelj i pojedini njeni članovi optuženi za grozne zločine", rekao je predstavnik David Linsky, predsjedavajući odbora.

Njegov odbor je zatražio dokumente od DTA, tijela koje se bavi pomaganjem useljenicima da se adaptiraju na američki način života. Oni su pak rekli Boston Heraldu da provode vlastitu istragu o tome je li Tamerlan Tsarnaev ikad obavijestio DTA o svom produljenom boravku u Rusiji, a kasnije je to proširilo na istragu svih beneficija koje je obitelj primala.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:38 

Small-Town Teacher Harassed and Threatened by Muslims

MARY JANDA, a teacher in Skagit County, Washington told her middle school students in a class discussion on bullying that Muslim terrorists are raised to be martyrs for Allah and to kill innocent people. A Muslim student in the class objected and informed her parents who then, without ever discussing the case with the teacher or the school, informed the Concil on American Islamic Relations. CAIR has been harassing Janda ever since and requested a Department of Justice investigation of the school. See Pamela Geller’s piece at Freedom Outpost.

Geller writes:

We see this pattern repeated in small towns and cities across America. Hamas-CAIR, armed with millions of dollars from Islamic supremacist countries, is waging its own stealth jihad in our schools, workplaces and political arenas. They have enormous funds to harass, intimidate and bully small, ill-equipped organizations and individuals who have the audacity to tell the truth about jihad violence and Islamic supremacism. Mary Janda is just one of many.

Wherever Islam flourishes, truth is suppressed with this kind of persecution.

Islamists bully teacher in rural America

http://freedomoutpost.com/2013/05/hamas ... l-america/

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 18:40 

Poll: 29% Think Armed Rebellion Might Soon Be Necessary

Three in 10 registered American voters believe an armed rebellion might be necessary in the next few years
, according to the results of a staggering poll released Wednesday by Fairleigh Dickinson University’s PublicMind.

The survey, aimed at measuring public attitudes toward gun issues, found that 29 percent of Americans agree with the statement, “In the next few years, an armed revolution might be necessary in order to protect our liberties.” An additional five percent were unsure.

Eighteen percent of Democrats said an armed revolt “might be necessary,” as compared to 27 percent of independents and 44 percent of Republicans. Support levels were similar among males and females but higher among less educated voters.

{snip}

The poll, conducted between April 22-28, surveyed 863 randomly selected registered voters across the country and had a margin of error of plus or minus 3.4 percentage points.

http://tpmdc.talkingpointsmemo.com/2013 ... n-poll.php

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 18:44 

Kako me živciraju ovi Teksašani, kao neke PatriJote, a dizali bi ustanke protiv vlastite države :kava

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 19:10 

doc je napisao/la:
Support levels were similar among males and females but higher among less educated voters.

Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 19:17 

volvoks je napisao/la:
Kako me živciraju ovi Teksašani, kao neke PatriJote, a dizali bi ustanke protiv vlastite države :kava

Protiv vlade, ne države, za dobro države.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2013, 16:25 

Interesantna priča iz Cleveland, Ohio gdje su pronašli dvije djevojke koje su nestale prije deset godina. Ispostavilo se da ih je u podrumu svoje kuće držao jedan čovjek punih 10 god., a čovjek koji im je pomogao da pobjegnu sasvim slučajno, je crnac.
Citat:
Cleveland police said missing teens Amanda Berry, Gina DeJesus and a third woman were found in a west side house on Monday. BREAKING NEWS: Two girls who went missing as teens found ALIVE after being kept in the basement of an Ohio house for a DECADE Amanda Berry went missing in 2003 when she was 16-years-old Gina DeJesus disappeared when she was 14-years-old in 2004 Michelle Knight disappeared in 2000 when she was 20-years-old All three of the women were found alive in a Cleveland home and are now being treated at a local hospital The 52-year-old man who owns the house has been arrested and is in police custody The women had a girl with them, thought to be about 3-years-old Hundreds of people gathered in the streets near 2207 Seymour Avenue in Cleveland, where the women were discovered. Cleveland police said Berry, DeJesus and Michelle Knight are alive, talking and appear to be OK. " - Cleveland News

Evo intervju sa tim čovjekom, kraj je posebno interesantan.
http://www.worldstarhiphop.com/videos/v ... 62P0hEJzCN

Vrh

PostPostano: 08 svi 2013, 14:40 

Citat:
Kuća strave u Klivlendu: Otmičari vodili gole djevojke na povocu po dvorištu

Komšije Arijela Kastra, koji je deceniju držao zatvorene tri djevojke u kući u Klivlendu, otkrivaju da su vidjeli tri nage djevojke kako četvoronoške idu po dvorištu, dok ih trojica muškaraca vode na psećem povocu.

Komšija Izrael Lugo je ispričao da mu je žena koja je vidjela tu scenu i koja nije željela da joj se otkrije ime, rekla da je incident čak prijavila policiji, ali niko nije došao da provjeri njene tvrdnje.

Ovo šokantno otkriće samo je jedna od brojnih priča o neobičnim dešavanjima u kući u Aveniji Simor, gdje je Arijel Kastro držao u zatočeništvu Amandu Beri, Džinu Hejzus i Mišel Najt.

Lugo, koji živi nekoliko kuća dalje od Kastra, takođe kaže da je u novembru 2011. čuo lupanje po vratima kuće, na kojoj su neki od prozora bili prekriveni plastičnim kesama.

Tada je patrola došla, ali je samo zakucala na vrata, a kada se niko nije pojavio, jednostavno je otišla. On je, takođe, rekao da je prošle sedmice vidio Kastra u parku s djevojčicom za koju se ispostavilo da je ćerka jedne od kudnapovanih djevojaka, ali mu je otmičar rekao da je to dijete njegove djevojke.

I Nina Samojlič, koja stanuje u blizini, zvala je policiju kad je vidjela golu djevojku u zadnjem dvorištu, ali je nisu ozbiljno shvatili.

- Prvo smo mislili da je to smiješno, ali nam je onda ipak bilo malo čudno, pa smo zvani policiju. Oni su mislili da ih zavitlavamo, nisu nam povjerovali - ispričala je ona za Si-En-En.

Elsi Sintron, majka Samojličeve, vidjela je jednom prilikom dijete kako proviruje sa prozora tavana. Policija Klivlenda je na te optužbe odgovorila da nema zabilježene te pritužbe građana.

Tri djevojke bile su više puta trudne i imale su nekoliko pobačaja, javila je lokalna televizija “Njuz čenel 5”, pozivajući se na izvore bliske policiji.

Izvor, navodno upoznat sa istragom, rekao je novinaru Polu Kiski da su Amanda Beri, Džina de Hejzus i Mišel Najtli “više puta” bile u drugom stanju, bez navođenja konkretnog broja. Jedna od žrtava je, prema istom izvoru, dva ili tri puta pobacila jer je bila neuhranjena.

Istovremeno, britanski “Dejli mejl” je objavio podatak da je u kući rođeno barem pet beba i da su trojica uhapšene braće tukla djevojke da bi kod njih izazvali pobačaj.

Koliko ovakvih slučajeva ima u Americi a ništa ne mogu. A tako je decenijama.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2013, 01:58 

Citat:
Nijedno groblje ne želi pokopati Tamerlana Carnajeva

Pogrebni direkotor Peter Stefan posljednjih dana pokušava pronaći groblje na kojem bi mogao biti upriličen pokop bombaša iz Bostona, no bezuspješno.

Niti jedno groblje u Massachusettsu, a možda niti u cijeloj zemlji, nije spremno pružiti Tamerlanu Carnajevu posljednje počivalište, izjadao se CNN-u pogrebni direktor Peter Stefan.

On se posljednjih dana trudi pronaći groblje na kojem bi mogao biti upriličen pokop bombaša iz Bostona, no bezuspješno.

Mislim da se uprave groblja boje osvete od ljudi kojima su najmiliji pokopani tamo - pojasnio je Stefan.

Carnajev i njegov mlađi brat Džohar optuženi su za postavljanje dvaju smrtonosnih eksplozija na Bostonskom maratonu u travnju pri čemu su poginule tri, a ranjene 264 osobe.

- Znam da je to emocionalni problem, no on mora biti pokopan. Tko god da je, mi u ovoj zemlji pokapamo ljude - rekao je Stefan.

Dok se pokušava pronaći posljednje počivalište za preminulog brata Carnajeva, policijski službenici kazali su da istražitelji vjeruju kako su braća bombu sastavili prema uputama objavljenima u magazinu Inspire. Časopis je to al-Qaide koji se na engleskom jeziku izdaje na Arapskom poluotoku. Njega su često posjećivali s računala u stanu u kojem je živjela i Tamerlanova supruga.

Kako da ne! Neka da se pokapa u Čečeniji.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2013, 13:24 

Lebowski je napisao/la:
doc je napisao/la:
Support levels were similar among males and females but higher among less educated voters.

Zanimljivo.

Još je stari Alexis pisao da Amerika svoju veličinu duguje Amerikankama. Prave patriotkinje. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 10 svi 2013, 13:56 

Haha. Mislio sam na ovo poslije toga.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2013, 14:11 

Šta je tu zanimljivo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7910 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 317  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: