HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 14:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7861 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 315  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 10 tra 2021, 17:45 

buenos aires je napisao/la:

...

Zamisli doseliš u "zemlju snova" i plaća ti dovoljna tek za stan u tom kvartu.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 18:12 

weasel je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Lasice, zagovaras neke stvari koje su jedino smislene kroz prizmu ljevicarskih vridnosti. Recimo to da je oruzje zabranjeno je samo smisleno kroz vridnosti poput pacifizma, civilnosti, prosvjetiteljstva, bratstva i jedinstva, odbijanje prakticne grubosti... osim toga ima taj neki element utopisticke ideje da cemo u nekom momentu izgradit (dovoljno savrseno) drustvo u kojem nasilje i borba nemaju smisla.

Desnica internalizira i objerucke prihvaca borbu, cak je ritualizira grubim sportovima, grubim navijanjem, negativnim etnocentrizmom, lovom i rutinskim kolinjem. Od grubosti i nasilja sanitizirani svit je ne samo protiv nacina na koji je ordiniran univerzum vec i na neke nacine nepozeljan.

Zašto bi morao biti svrstan u ideološke kalupe? Da desničar sam, da navijao sam za trumpa i da žestoko sam protiv oružja. Oružje nema sto tražiti u rukama civila u razvijenim državama.

Moraš, ili moramo. Zato što je binary thinking lakši zalogaj za skromniji IQ.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 20:18 

weasel je napisao/la:
Zašto bi morao biti svrstan u ideološke kalupe? Da desničar sam, da navijao sam za trumpa i da žestoko sam protiv oružja. Oružje nema sto tražiti u rukama civila u razvijenim državama.

Zato što su takvi stavovi da kažem, antiprotivni.

Države koje otimaju civila oružje završe uvijek kao ljevičarske distopije. To je jednostavno uzročno-posljedično povezano.

To ti je kao da kažeš da voliš da se trpaš u guzicu, ali nisi ********.

ko je protiv oružja u ruama poštenog građanina je prijatelj ljevice, ma što god mislio o tome.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 20:31 

weasel je napisao/la:
Da desničar sam, da navijao sam za trumpa i da žestoko sam protiv oružja. Oružje nema sto tražiti u rukama civila u razvijenim državama.

Tu si u krivu. Toliko da si bubnuo glupost. Upravo je odlika razvijenih država da obični ljudi mogu posjedovati oružje i da je ono široko rasprostranjeno.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 20:32 

Biti protiv oružja u rukama poštenog građanina je pokazatelj da država tom građaninu ne vjeruje. Kakva je to država koja ne vjeruje vlastitom narodu? I ako država nema povjerenja u poštenog građanina, zašto bi pošteni građanin imao povjerenja u takvu državu?

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 20:51 

Sve totalitarne države su prvo zabranjivale posjedovanje oružja privatnim osobama. Da bi monopolizirale upotrebu sile.

Za ovo nije potreba ni rasprava. To ili znaš ili ne znaš.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2021, 23:58 

Ponovno ubijen crnac u Minneapolisu. Pucnjava u školi u Californiji i Tennesseeu.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 00:11 

divizija je napisao/la:

Zato što su takvi stavovi da kažem, antiprotivni.

Države koje otimaju civila oružje završe uvijek kao ljevičarske distopije. To je jednostavno uzročno-posljedično povezano.

To ti je kao da kažeš da voliš da se trpaš u guzicu, ali nisi ********.

ko je protiv oružja u ruama poštenog građanina je prijatelj ljevice, ma što god mislio o tome.

Nema što oružje biti u rukama gradžana, zna se za što oružje služi, nije za gađanje prepelica...

I ovo je teška laž, ne postoji pravo na oružje to su si umislili američki NRA fanatici koji zarađuju milijarde na kulturi ubijanja.

Države gdje civili imaju oružje postanu Južne Afrike i Amerike, ne hvala to nam u Hrvatskoj ne treba. Bolje ljevičarska distopija nego da me netko po ulici ganja sa strojnicom.

Vi svi ionako živite u nekoj iluziji da bi vi s oružjem nešto napravili, ne bi, kad država ode u qurac i kad ti zatreba puška na ulici to je mjesto odakle se seli, tada je već prekasno.

S razlogom su ljudi ustanovili službe poput policije, da ne vlada divlji zapad i obračuni bandi po gradovima.

Reconquista je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Da desničar sam, da navijao sam za trumpa i da žestoko sam protiv oružja. Oružje nema sto tražiti u rukama civila u razvijenim državama.

Tu si u krivu. Toliko da si bubnuo glupost. Upravo je odlika razvijenih država da obični ljudi mogu posjedovati oružje i da je ono široko rasprostranjeno.

Kojih to razvijenih država, samo jedna zemlja dopušta posjedovanje oružja bez ikakvih pitanja i tamo je trenutno rat na ulicama.

Ako vam je to super selite u Ameriku, zadnje što Hrvatska treba je još oružja, nismo se ni ovog iz rata zaostalog riješili.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 00:21 

Podrska Weaselu jos jednom...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 00:45 

weasel je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Lasice, zagovaras neke stvari koje su jedino smislene kroz prizmu ljevicarskih vridnosti. Recimo to da je oruzje zabranjeno je samo smisleno kroz vridnosti poput pacifizma, civilnosti, prosvjetiteljstva, bratstva i jedinstva, odbijanje prakticne grubosti... osim toga ima taj neki element utopisticke ideje da cemo u nekom momentu izgradit (dovoljno savrseno) drustvo u kojem nasilje i borba nemaju smisla.

Desnica internalizira i objerucke prihvaca borbu, cak je ritualizira grubim sportovima, grubim navijanjem, negativnim etnocentrizmom, lovom i rutinskim kolinjem. Od grubosti i nasilja sanitizirani svit je ne samo protiv nacina na koji je ordiniran univerzum vec i na neke nacine nepozeljan.

'Zasto bih bio svrstan u kalup' je takoder ljevicarska prica 'labels dont apply to me' 'everyone is special like a snowflake'.

Oruzje je alat za borbu a borba je uvik u tijeku. Tvoj retardomoralni outrage na nasilje je esencija ljevicarstva. Ja sa bliznjima specificno iden u prvo ribolov a onda lov sve vecih zviri da otupe i naviknu se na borbu isto ko sta su i sa mnon isli. Ako ili bolje receno kad ode u smokve ovi poredak moji bliznji ce bit relativno spremni dok ces ti i tvoji s tim stavom posmedit hlace.

Prestani sirit progresivne gluposti vise.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 01:01 

Kakve veze ima lov sa napružanjem i vojnim oružjem? A nesvrstavanje u kalupe smatram odlikom zdravog razuma i samostalnog razmišljanja, ako vama ne smeta na svaku temu mislit isto kao i 99% drugih vašeg svjetonazora onda ok.

Imate Ameriku i ako vam se sviđa njihova retardirana desnica koja umjesto imigracije, prava radničke klase i opstanka bijelog čovjeka sere o masonima, kojekakvim kvazizavjerama i zloj federalnoj vladi koja im želi otet oružje tko vam brani pravac preko bare.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 01:14 

Ne trebaš biti tako osjetljiv pogotovo kad si u krivu.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 01:30 

Naravno da sam osjetljiv na takve genijalne ideje, ako išta valja u ovoj državu to je onda sigurnost, zadnje ali doslovno zadnje što nam treba je još oružja.

Pa kod nas svako malo neki deda iz sela preda dovoljno municije da naoruža pola satnije.

Pogledaj sad nakon potresa koliko je toga isplivalo.

Mi nismo takav narod niti takva država da bi to nama trebalo ili dobro došlo nama bi to samo zla nanijelo.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 03:06 

Niti jedan argument lasice, samo parolice.

0rUžYe uBiJa

HrVaTi nEmAjU p0tReb3 zA 0RuZjEm

HrVaTsKe 0vČiCe ćUvA V0jSkA

Velebit je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 09:14 

Lasica je dobar čovik, nemojte se svađat tu ko Srbi.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 10:17 

Ja se prvi slažem s Lasicom...američka desnica indoktrinirana raznim glupostima i teorijama urote je sama sebi najveći protivnik.I kad već imaju toliko oružja,zašto se ne okrenu protiv korporacija koje ih financijski gule do gole kože i njihovog socijalizma za bogate koji jaše upravo na leđima običnog naroda?

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 10:41 

weasel je napisao/la:

Naravno da sam osjetljiv na takve genijalne ideje, ako išta valja u ovoj državu to je onda sigurnost, zadnje ali doslovno zadnje što nam treba je još oružja.

Pa kod nas svako malo neki deda iz sela preda dovoljno municije da naoruža pola satnije.

Pogledaj sad nakon potresa koliko je toga isplivalo.

Mi nismo takav narod niti takva država da bi to nama trebalo ili dobro došlo nama bi to samo zla nanijelo.

Osjetljiv si na dobre ideje jer si iskonstruirao svoj konstrukt na lošim podacima.

Oružje ne ubija ljude. Pola visokorazvijenih država su među onima koji imaju najviše oružje po glavi stanovnika.

Pa se ne ubijaju.

Oružje ne ubija ljude. Ljudi ubijaju ljude.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:00 

Osjetljiv si na dobre ideje jer si iskonstruirao svoj konstrukt na lošim podacima.

Oružje ne ubija ljude. Pola visokorazvijenih država su među onima koji imaju najviše oružje po glavi stanovnika.

Pa se ne ubijaju.

Oružje ne ubija ljude. Ljudi ubijaju ljude.

Da, tratinčice ubijaju a sačmarice i automati su bezopasni.... :ucelo

I vi konstantno svo oružje trpate u istu kategoriju a to nije ni približno isto.

Na području Europske unije su izričito zabranjeni RPG bacači i lanseri, automatsko oružje, oružje koje je skriveno kao drugi objekt primjerice torba, zapaljiva ili armor pearcing municija te dobar dio poluautomatskog oružja.

Može se posjedovati samo neautomatsko oružje i neke lakše vrste automatskog oružja koje se ne mogu pretvoriti kučnom izradom u automatsko oružje.

Dakle u EU ima pameti da je oružje opasno i zato postoje takva pravila, većina ljudi po EU ima običan poluautomatski pištolj i to je to.

U Americi u koju se vi ugledate ne postoje nikakva pravila, možeš doma sebi kupiti istu vojnu automatsku pušku kakvu ima američka vojska i zato se ubijaju na ulicama kao životinje, zapravo gori su od životinja, one ubijaju samo s dobrim razlogom i većinom kad su gladne.

Dakle ponovimo još jednom, oružje za lov i lako oružje je dozvoljeno a sve što liči na vojno je strogo zabranjeno s dobrim razlogom.

Također čitavo vrijeme ja moram objašnjavati zašto je to loša ideja a vi niste naveli niti jedan dobar razlog zašto bi pojedinac imao oružje?

Jedini vaš argument je neka poluparanoja da vas država planira eliminirati ili strpati u gulag što je smiješno, a čak i da nije smiješno kad država naumi nauditi određenoj grupi i pojedincu ne bi ti ni tenk doma pomogao završio bi na hlađenju na golom otoku.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:11 

weasel je napisao/la:
U Americi u koju se vi ugledate ne postoje nikakva pravila, možeš doma sebi kupiti istu vojnu automatsku pušku kakvu ima američka vojska i zato se ubijaju na ulicama kao životinje, zapravo gori su od životinja, one ubijaju samo s dobrim razlogom i većinom kad su gladne.

Čista laž, ne ubijaju zato jer imaju automatske puške. To je ljevičarska izmišljotina.

Ubijaju jer žele ubijati. Ponovi si to nekoliko puta dok ne prihvatiš. Najčešće korišteno oružje u ubojstvima u USA je pištolj. Da, ručni pištolj kakav je dozvoljen u Hrvatskoj i BiH.

Dakle još jedna stvar crno na bijelo:

https://www.statista.com/statistics/195 ... apon-used/

I što ćemo sad? Više ljudi u USA se ubije golim rukama (hands, fists, feet,...) nego sa Rifles. Hoćeš nastaviti i dalje po ideologiji unatoč činjenicama? Da zabranimo ruke i noge?

Bi li ti počeo ubijati ako ti netko pokloni automatsku pušku?

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:15 

Također osim automatskih pušaka, sačmarice kažeš.

Dakle sačmarice ubile 200 ljudi u Americi u 2019 godini, a gole ruke i noge 600 ubojstava. Očigledno moramo ruke zabraniti, o logiko....

1035 of 2558 - 40.46%

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:30 

dobar čovjek ne zabranjuje drugim dobrim ljudima posjedovanje oružja?

Što njega, u njegovoj dobroti, briga što ja imam na svom tavanu?

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:36 

weasel je napisao/la:

Također čitavo vrijeme ja moram objašnjavati zašto je to loša ideja a vi niste naveli niti jedan dobar razlog zašto bi pojedinac imao oružje?

Jesmo sto puta, lai ignoriraš, jednsotavno imaš na ovu temu blokadu ko HDZovac kad mu iznosiš argumente da je HDZ ošo u četnike. Zatvoriš oči i uši i ne vidiš i ne čuješ što ne želiš.

Već s eponavljamo previše puta
weasel je napisao/la:
Jedini vaš argument je neka poluparanoja da vas država planira eliminirati ili strpati u gulag što je smiješno, a čak i da nije smiješno kad država naumi nauditi određenoj grupi i pojedincu ne bi ti ni tenk doma pomogao završio bi na hlađenju na golom otoku.

Tebi je smiješno, meni bome nije nakon zadnjih godinu dana i svega što sam doživio vezano uz koronu, mjere i ono divljanje po SAD, pa sad hunta u Burmi, pa mgiranti kod nas koji haraju, pa i ovog mladića u Mostaru, kamo sreće da je imao s čime propucat ovu dvojicu. I to nije sam ostavr prava na oružje, nego sumanutih zakonskih propisa koji skoro pa zabranjuju samoobranu.

Mnogo puta je država naumila naumit nekoj skupini pa odnjela gaće na štapu

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
Također osim automatskih pušaka, sačmarice kažeš.

Dakle sačmarice ubile 200 ljudi u Americi u 2019 godini, a gole ruke i noge 600 ubojstava. Očigledno moramo ruke zabraniti, o logiko....

Sačmarice se mogu zabraniti a ruke ne mogu to je razlika ako se spasi 1 ljudski život vrijedilo je.

Također rukama ne možeš upasti u neki supermarket ili shoping centar i redom daviti ljude, a sačmaricom je na žalost počinjeno previše masakara po americi.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:40 

weasel je napisao/la:
Sačmarice se mogu zabraniti a ruke ne mogu to je razlika ako se spasi 1 ljudski život vrijedilo je..

Ali ne spašava se, eto ih zabranjenih u Meksiku, pa šta?

Zabrana ima učinka samo na ljude koji su inače pošteni i pristojni građani. Nema na luđake i kriminalce.

Imaš pristup ko pobornici prohibicije alkohola u SAD prije 100 godina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2021, 11:47 

divizija je napisao/la:

dobar čovjek ne zabranjuje drugim dobrim ljudima posjedovanje oružja?

Što njega, u njegovoj dobroti, briga što ja imam na svom tavanu?

Mene osobno nije briga što tko ima na svom tavanu, ne radim za gestapo da upadam ljudima u kuće, što se mene tiće kupi slona i drži ga doma nije moj problem.

Međutim što se tiče države itekako je njen problem što ti držiš doma, postoje zakoni i pravila koja se moraju poštovati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7861 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 315  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: