HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 00:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7875 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 315  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 19 srp 2013, 18:43 

Kraj američkog sna za Detroit

Agencije - 19.07.2013 17:02

DETROIT - Detroit nije preživio. Nekadašnja prijestonica američke auto industrije i najveći grad Mičigena, mjesto u koje su sredinom prošlog vijeka ljudi hrlili da bi našli posao, sada je postao najveći grad u Sjedinjenim Američkim Državama koji je podnio zahtjev za proglašenje bankrotstva.

Prije četiri godine, kada je finansijska kriza tek počinjala, američki predsjednik Barak Obama odlučio je da država ne dozvoli propast automobilskih džinova iz Detroita, Dženeral Motorsa i Krajslera. I u tome je uspio, velike kompanije su se oporavile i nastavile borbu na tržištu.

Međutim, za Detroit ovog puta pomoći nije bilo. Budžetski deficit grada iznosi više od 380 miliona dolara, dok je dugoročni dug veći od 18 milijardi dolara.

Savezna država Mičigen je prošle godine preuzela upravljanje gradskim finansijama, nakon što je prihvatila da novčano pomogne Detroit. U martu je na mjesto menadžera za krizne situacije postavljen Kevin Or, u pokušaju da se u posljednjem trenutku grad spasi od propasti.

Njegova prva odluka je bila da povjeriocima ponudi manje od deset centi po dolaru za neplaćene dužničke obaveze grada, kao što su neosigurane obveznice i dio neosiguranih penzijskih obaveza. Procjenjuje se da je njihova ukupna vrijednost veća od 11 milijardi dolara. Or je to ponudio predstavnicima osiguravača obveznica, penzionih fondova, sindikalnih organizacija i drugih kreditora.

On je tada najavio i da grad sada neće platiti 39 miliona neosiguranog duga, da bi sačuvao novac za policiju, vatrogasce i ostale javne servise za svojih 700 hiljada stanovnika.

Procjene govore da u ovom trenutku više od 42 odsto troškova koje Detroit ima na godišnjem nivou ide za plaćanje obveznica, penzija, zdravstvenog osiguranja i sličnih stvari.

Prema navodima kriznog menadžera, ako bi grad nastavio da vodi dosadašnju politiku, do 2017. godine bi taj procenat narastao na 65 odsto. Nažalost, sve to nije dalo rezultata, pošto većina povjerilaca nije prihvatila dogovor po kome bi otpisali 90 odsto duga, a neki od njih su prije dva dana i tužili grad.

Tada je donijeta odluka da grad bankrotira i time skoro sve obaveze skine sa svojih leđa.

Zahtjev za proglašenje bankrotstva znači da većina gradskih službenika može da očekuje otkaze, uz prodaju imovine u vlasništvu grada, dok će osnovne usluge kao što je odnošenje smeća ili čišćenje snijega biti smanjene na mimimum.

Svoj posao će redovno nastaviti policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

Međutim, situacija već sada nije sjajna, zato što podaci govore da je prilikom poziva policijskog broja 911, u prosjeku potrebno 58 minuta da patrola dođe na lice mjesta, dok je taj prosjek u cijeloj Americi 11 minuta. Takođe, koristi se samo trećina voznog parka Hitne pomoći.

Bankrot Detroita nije nastao preko noći, već je rezultat dugogodišnjeg propadanja, smanjenja broja stanovnika i slabljenja industrije automobila koja je nekada bila okosnica razvoja grada.

Takođe, to je i rezultat višedecenijskog poslovanja u kome je gradska uprava uzimala obveznice po visokim kamatnim stopama da bi pokrila rupe u budžetu.

Ovaj grad je u posljednjih deset godina izgubio četvrt miliona stanovnika, a danas ih ima skoro dva i po puta manje nego pedesetih godina prošlog vijeka.

Stopa kriminaliteta je najviša u posljednje četiri decenije, mnogi dijelovi Detroita su postali prilično nebezbjedni, a u gradu čak 40 odsto uličnog osvjetljenja ne radi.

Tokom posljednje decenije, veliki broj pripadnika srednje klase, kao i veliki broj preduzetnika napustio je Detroit, odnoseći na taj način i poslove koji su ranije postojali.

Nekada je sve bilo drugačije. Pedesetih godina prošlog vijeka, Detroit je bio grad koji se najbrže razvijao u Americi, toliko snažan i napredan, da je čak i sovjetski diktator Josif Visarionovič Staljin želio da na obalama Volge napravi njegovu kopiju.

Bio je to četvrti grad po veličini u Sjedinjenim Američkim Državama, sjedište Forda, Dženeral Motors i Krajslera.

promjene u Detroitu su počele da se događaju odmah poslije Drugog svjetskog rata, kada su Afroamerikanci sa juga zemlje, gdje su bili izloženi užasnoj rasnoj segregaciji, počeli da dolaze u "obećani grad". Vjerovali su, da je to liberalni sjever koji će ih jednostavno prigrliti. Stvarnost je, međutim, bila drugačija. Kju Kluks Klan je bio veoma aktivan u Mičigenu. Segregacija je nastavljena, ali se sve smirivalo solidnim platama koje su radnici imali u fabrikama automobilskih giganata.

I pored toga, 1967.godine je došlo do velikih nereda nezadovoljnog crnog stanovništva. Bilans - 43 osobe mrtve i više od hiljadu povrijeđenih u sukobu sa policijom.

Grad je polako počeo sve više da pripada jednoj zajednici - crnoj. Bijeli Amerikanci su ga napuštali i odlazili u okolna mjesta, ili napuštali Mičigen.

Početak sedamdesetih donosi naftnu krizu na Bliskom istoku.

Cijena goriva vrtoglavo skače, a Detroit i dalje pravi automobile od par hiljada kubika, koji troše po dvadesetak litara goriva. Tada na tržište ulaze Japanci, sa manjim i ekonomičnijim vozilima. To je bio samo početak.

Skoro četiri decenije kasnije, Tojota, Honda, Nisan i drugi preuzimaju Ameriku.

Danas trećina stanovnika Detroita živi ispod granice siromaštva koju je postavila federalna vlada. Taokođe, blizu 80 hiljada zgrada je napušteno, a prosječna cijena kuće je desetak hiljada dolara. Nekadašnji "ponos i dika" Amerike ubrzano se približava gradovima Trećeg svijeta.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:47 

Lebowski je napisao/la:
Opet pojednostavljeno gledanje na problem, doc. Iako se slažem da je Detroit propao dijelom i zbog crnaca treba uzeti u obzir da su bijelci pobjegli odatle, ko pičke umjesto da te crnce izbatinjaju i sačuvaju grad za sebe. A propala je i industrija, za što se može kriviti mnogo toga.
Pa i kod nas bi propao grad da ga napusti pola stanovništva, zapravo skoro 2/3 ljudi je otišlo iz Detroita.

Kako objašnjavaš da 1960. 30% crnaca nije smetalo da Detroit bude raj na zemlji a danas gdje ima par kvartova crnaca odmah je neriješiv problem.

http://news.investors.com/ibd-editorial ... htm?p=full

A ima mnogo i do politike.

Dok su tvoja objašnjenja jako kompleksna?

Nije bitno jel jednostavno bitno je jeli točno ili nije.

According to the 2000 U.S. Census, the median family income for the city of Detroit, whose population was 81.55% African-American, was $33,853, and 26.1% of the population lived below the poverty line. By contrast, the median family income for Oakland County, whose population was 82.75% white, was $75,540, and only 5.5% of residents lived below the poverty line.

No u sjevernijom općini gdje su Bijelci pobjegli cvjetaju ruže. Prosperitet je samo otišao malo sjevernije. Za Bijelcima.

Općenito mi je malo glupo na ovakav način raspravljati. Ja vjerujem, ja ne vjerujem. Ne zanima me otkrivati raznolikost ljudskih uvjerenja i religija.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:50 

Ne smeta meni što si ti rasist i što ne mrziš crnce, ne volim ih ni ja. Al mi smeta što ti je sve to zasnovano isključivo na IQ, uvijek dođe do toga.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:55 

Treba definirati šta znači rasist. Ne bježim apriori od te etikete mada ne volim etiketiranja.

Uvijek dođe do IQ koji ti ne priznaješ. To je tvoj problem. No uz taj IQ dođe i niz drugih popratnih stvari. Koje opet ti relativiziraš.

IQ je povezan sa obrazovanjem, zaradom, nasiljem, kriminalnom, itd.

To je tako.

Život je IQ test.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:57 

doc je napisao/la:

:001_rolleyes

Ne nije mi teško. Istočni Azijci imaju veći IQ od Europljana.

Ja ne verujem da imaju veći IQ, nego imaju drugačiji mentalitet i mnogo veće radne navike od belaca. Zbog različite istorije i kulture, ne zbog genetike.

Citat:
To sam već dosta puta napisao.

Za ostalo, vjeruj u šta hoćeš. Ali mislim da bi ipak trebali biti sekularno društvo, a ne nametati svoja vjerovanja drugima.

Ja nekom nešto namećem? :neznam

Samo razgovaramo.

Citat:
Nego kada si ti mene kao "rasista" pitao jeli mi teško priznati da su dalekoistočnjaci inteligentniji od nas jeli tebi kao antirasitu teško priznati da su crnci manje inteligentniji od nas?

Ne verujem u to, iz istih razloga iz kojih ne verujem da su azijati pametniji.

A i jel misliš da nema inteligentnijih crnaca od nas dvojce?

Citat:
I unatonč svemu, unatoč tome što znanost pokazuje da postoje razlike između rasa glede inteligencije ti ne vjeruješ u te gluposti?

Mislim stvarno.

Iskreno, prvi put čujem da je naučno dokazano da su belci pametniji od crnaca, a gluplji od azijata. :neznam

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:58 

Doc treba odmoriti tjedan dana, malo se pogubio, umjesto o islamu on o crncima.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 18:59 

Taj IQ test nije nimalo relevantan u našim društvima ali je presudan u odnosu crnci-bijelci. Kako? Je li to u našim društvima neki žive lagodno na račun pametnijih(zbog toga što su im pametniji to omogućili) a neki pametniji od manje pametnih a manje pametni od najpametnijih ispaštaju?

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 19:21 

Carmello Šešelj je napisao/la:
doc je napisao/la:

:001_rolleyes

Ne nije mi teško. Istočni Azijci imaju veći IQ od Europljana.

Ja ne verujem da imaju veći IQ, nego imaju drugačiji mentalitet i mnogo veće radne navike od belaca. Zbog različite istorije i kulture, ne zbog genetike.

Ok, to je tvoje vjerovanje. Neki čika Indijanac vjeruje da će kiša doći ako pleše oko vatre.

To je simpatično ali me ne zanima.

Nisu činjenice, znanost nešto što se uzima sa stola ako kome paše. Pa će moja jabuka brže padati sa stabla od tvoje jer ja eto tako vjerujem.

Tako da mi se ni na ostatak posta neda odgovarati.

A i jel misliš da nema inteligentnijih crnaca od nas dvojce?

I šta da ja o tebi mislim nakon ovako nečega?

Ne želim te uvjediti ali od početka ove prepiske na tvoje postove prva reakcija mi je. :blink :ucelo

Naravno da ima inteligentnijih crnaca od nas dvojce.

Ja ne govorim o pojedincima nego o grupama.

AKo postavimo neku ljestvicu na natjecanju na od jedne grupe prođe 50% a od druge 10% to znači da je prva grupa puno uspješnija.

To ne znači da ovih 10% iz druge grupe nije uspješnije od onih 50% iz prve koji nisu zadovoljili nego samo da prva grupa uvjerljivo rastura.

Isto tako ako iz jedne grupe imaš 5% kriminalaca, a iz druge grupe 30% kriminalaca to ne znači da su svi iz druge grupe kriminalci nego da imaju značajno veći postotak kriminalaca od prve grupe i da je život među pripadnicima prve grupe znatno bolji i sigurniji. I da je postotak kriminalaca u drugoj grupi koju većinom 70% čine pošteni ljudi tako visok da je ta druga grupa sranje kao cjelina (mada je velika većina pojedinaca poštena ali broj kriminalaca je tako visok da prijeti samoj opstojnosti zajednice i doprinosi mnogobrojnim lošim posljedicama).

Ili ako netko grupa počini 1900% više ubojstava od druge grupe ne znači da su svi ubojice u drugoj grupi niti da nema ubojica u prvoj grupi već samo govori da je u prosjeku druga grupa sranje za život jer ti je život znatno više ugrožen mada opet većina pripadnika druge grupe nisu ubojice i vjerojatno su dobri ljudi.

Ok?

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 19:23 

Lebowski je napisao/la:
Taj IQ test nije nimalo relevantan u našim društvima ali je presudan u odnosu crnci-bijelci. Kako? Je li to u našim društvima neki žive lagodno na račun pametnijih(zbog toga što su im pametniji to omogućili) a neki pametniji od manje pametnih a manje pametni od najpametnijih ispaštaju?

Naravno da je relevantan i u našim društvima.

I naravno da je relevantan svugdje drugdje.

Do sada su se jedinim uspješnim državama pokazale one koje imaju narode višeg IQ-a.

Znači Istočni Azijci, Europljani i Židovi.

Svi ostali to nisu.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 19:33 

doc je napisao/la:
Ok?

Ok...

A kako onda objašnjavaš razliku između uspešnosti istočne i zapadne Evrope, ista je rasa u pitanju, a kolike razlike samo zbog različite istorije, i to ne toliko dugo različite. Jel smo mi gluplji od Nemaca i Francuza? Onako procentualno....

edit: a možeš da uzmeš i severnu i južnu Evropu, mada tu već postoji određena razlika i u pigmentu. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 19:55 

Isto kao objašnjavam da su i Kinezi do prije 30 godina živjeli u 19. stoljeću. Iako su na Tajvanu, Hong Kongu, Singapuru dokazali da mogu.

Isto kao što je i Japan 45' bio na razini Meksika i Filipina.

Isto kao što i Južna Koreja ima 50 puta veće gospodarstvo od Sjeverne.

Jedno je imati sposobnost, a drugo ju je iskoristiti ili ne.

Jedno ne negira drugo.

Genetika i kultura. A genetika dobrim dijelom i stvara kulturu.

Ja ne negiram utjecaj kulture, no mnogi "vjeruju" da genetika ne igra ulogu na što mi je uopće glupo da reagiram.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:06 

Black America’s Real Problem Isn’t White Racism

slika
Fernando Mateo

In New York from January to June 2008, 83 percent of all gun assailants were black, according to witnesses and victims, though blacks were only 24 percent of the population. Blacks and Hispanics together accounted for 98 percent of all gun assailants. Forty-nine of every 50 muggings and murders in the Big Apple were the work of black or Hispanic criminals.

New York Police Commissioner Ray Kelly confirms Mac Donald’s facts. Blacks and Hispanics commit 96 percent of all crimes in the city, he says, but only 85 percent of the stop-and-frisks are of blacks and Hispanics.

Fernando Mateo, head of the New York taxicab union, urges his drivers to profile blacks and Hispanics for their own safety: “The God’s honest truth is that 99 percent of the people that are robbing, stealing, killing these drivers are blacks and Hispanics.”

Mateo is what The New York Times would describe as “a black Hispanic”.

After researching the FBI numbers for “Suicide of a Superpower,” this writer concluded: “An analysis of ‘single offender victimization figures’ from the FBI for 2007 finds blacks committed 433,934 crimes against whites, eight times the 55,685 whites committed against blacks. Interracial rape is almost exclusively black on white — with 14,000 assaults on white women by African Americans in 2007. Not one case of a white sexual assault on a black female was found in the FBI study.”

Though blacks are outnumbered 5-to-1 in the population by whites, they commit eight times as many crimes against whites as the reverse. By those 2007 numbers, a black male was 40 times as likely to assault a white person as the reverse.

http://buchanan.org/blog/black-americas ... acism-5710

I sad pitanje za milijun dolara.

Koji je vama k**** da opravdavate taj životinjizam?

Nego šta to mora biti nego nekakav poremećaj.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:09 

doc je napisao/la:
Ja ne negiram utjecaj kulture, no mnogi "vjeruju" da genetika ne igra ulogu na što mi je uopće glupo da reagiram.

Genetika igra veliku ulogu kod individualnog čoveka, to je jasno. Ali dok ne vidim opipljive naučne dokaze od masovnih istraživanja IQ, kojih verovatno nikad neće biti, koliko koja rasa ima prosečan IQ, da, "verujem" da je u pitanju različiti društveni i istorijski razvoj i razlike u kulturi i mentalitetu, nešto što postoji i u okviru iste rase, a može najbolje da se vidi u Evropi. Isto kao što i ti "veruješ" u intelektualnu nadmoćnost belaca. I jedna i druga tvrdnja su jednako naučno (ne)utemeljene.

A i ne možeš da pripitomiš zebru, bradavičavu svinju ili gnua. U Africi nema životinja koje možeš da pripitomiš, osim nekih goveda. U tom smislu su stanovnici Evroazije u startu bili u velikoj prednosti, jer je Evroazija krcata takvim životinjama. To je sano jedan primer, a ima milijardu faktora koji utiču u kakvom će stanju da bude neka zajednica u određenom vremenu, da bi mogao tako samouvereno da tvrdiš da je u potanju isključivo superiorna genetika koja onda, kako ti kažeš, stvara kulturu.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:16 

doc je napisao/la:

Genetika igra veliku ulogu kod individualnog čoveka, to je jasno. Ali dok ne vidim opipljive naučne dokaze od masovnih istraživanja IQ, kojih verovatno nikad neće biti, koliko koja rasa ima prosečan IQ, da, "verujem" da je u pitanju različiti društveni i istorijski razvoj i razlike u kulturi i mentalitetu, nešto što postoji i u okviru iste rase, a može najbolje da se vidi u Evropi. Isto kao što i ti "veruješ" u intelektualnu nadmoćnost belaca. I jedna i druga tvrdnja su jednako naučno (ne)utemeljene.

Znači genetika igra jako veliku ulogu kod tebe i kod mene ali kad uzmeš nas dvojcu i promatraš nas kao grupu onda prestane igrati ulogu? :D

Za ostatak, da postoje istraživanja IQ-a. Nećeš vjerovati. :zubati

Daj Carmello. :laugh

Prema tome ja ne "vjerujem" u intelektualnu nadmoć bijelaca nego imam znanstvena istraživanja koja pokazuju tu intelektualnu nadmoć kao što imam i oči pa to vidim u svijetu oko sebe budući je suvremeni svijet dokaz te intelektualne nadmoći.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:22 

doc je napisao/la:

Znači genetika igra jako veliku ulogu kod tebe i kod mene ali kad uzmeš nas dvojcu i promatraš nas kao grupu onda prestane igrati ulogu? :D

Kad sam ja to rekao? Jel ti čitaš šta ja pišem? Ja kažem da to nije izmereno i da prema tome, ne može da se tvrdi da je to nepobitna činjenica, kao što ti radiš.

Citat:
Za ostatak, da postoje istraživanja IQ-a. Nećeš vjerovati. :zubati

Daj Carmello. :laugh

Prema tome ja ne "vjerujem" u intelektualnu nadmoć bijelaca nego imam znanstvena istraživanja koja pokazuju tu intelektualnu nadmoć kao što imam i oči pa to vidim u svijetu oko sebe budući je suvremeni svijet dokaz te intelektualne nadmoći.

Koja istraživanja?

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:35 

:laugh

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:40 

Nemoj da si bezobrazan, ozbiljno pitam, ko je, kada i gde, istraživao prosečan IQ po rasama? I na kojem uzorku?

Ako je već pisano o tome, gde otprilike da tražim, pošto ona tema ima mnogo strana, a nisam je nešto čitao.

Nema potrebe za tim tonom... :kava

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:51 

doc je napisao/la:

A i ne možeš da pripitomiš zebru, bradavičavu svinju ili gnua. U Africi nema životinja koje možeš da pripitomiš, osim nekih goveda. U tom smislu su stanovnici Evroazije u startu bili u velikoj prednosti, jer je Evroazija krcata takvim životinjama. To je sano jedan primer, a ima milijardu faktora koji utiču u kakvom će stanju da bude neka zajednica u određenom vremenu, da bi mogao tako samouvereno da tvrdiš da je u potanju isključivo superiorna genetika koja onda, kako ti kažeš, stvara kulturu.

A kako smo mi onda pripitomili konja, životinju koja je itekako divlja i plaha, a uz to živi u velikim krdima. Indijci su recimo pripitomili svoje slonove, a crnci u svoje lovili kao neandertalci Mamute. Za pripitomiti životinju je očito potrebna inteligencija koju crnci nemaju...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 20:57 

Zebru ni moderni čovek ne može da pripitomi. U Africi nema konja. Kao ni mnogih drugih životinja koje su pogodne za pripitomljavanje, a u Evroaziji ih ima gomila.

Zašto su američki indijanci ostali na nivou kamenog doba do 15. veka, a izvorno su azijatske rase, znači trebalo bi da su najpametniji.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:23 

Teško da je netko i pokušao pripitomiti zebru, no dobro. Po čemu je konj toliko pogodan za pripitomljavanje. I nakon što mu je priroda potpuno promijenjena potrebne su godine i godine da postane pogodan za upotrebu...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:25 

Po tome što divljeg konja relativno lako pripitomiš, dok je sa zebrom to nemoguće, pokušavali su.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:29 

Da, samo što to nisu divlji nego oslobođeni konji, u cijelom svijetu postoji ravno jedna vrsta divljeg konja koji je uistinu to...

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:36 

volvoks je napisao/la:
Da, samo što to nisu divlji nego oslobođeni konji, u cijelom svijetu postoji ravno jedna vrsta divljeg konja koji je uistinu to...

Konj koji se rodi divalj i živi u divljini je divalj, ne pričam o oslobođenom *********.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:53 

doc je napisao/la:
Isto kao objašnjavam da su i Kinezi do prije 30 godina živjeli u 19. stoljeću. Iako su na Tajvanu, Hong Kongu, Singapuru dokazali da mogu.

Isto kao što je i Japan 45' bio na razini Meksika i Filipina.

Isto kao što i Južna Koreja ima 50 puta veće gospodarstvo od Sjeverne.

Jedno je imati sposobnost, a drugo ju je iskoristiti ili ne.

Jedno ne negira drugo.

Genetika i kultura. A genetika dobrim dijelom i stvara kulturu.

A šta ako za 200 godina budu govorili "isto kao što su Kongo i Gana do 2057 godine bili na razini Etiopije a danas su na nivou Hrvatske". Zašto neki mogu "eksplodirati" a neki ne? Što je razlika između Japana 1945. i Gane 2057.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2013, 21:56 

Ove priče su dosta besmislene.

1. IQ nesporno je prihvaćen od većine psihologa.
Nki su ga pokušavali negirati, no to im nije uspjelo
(n.pr. Stephenu Jay Gouldu).
IQ, ili opća inteligencija, sastoji se ugrubo od dva dijela, brojke i slova.
Ako vam to nije jasno, ukucajte SAT test ili SAT score, pa ćete vidjeti elementarni
test inteligencije.

2. IQ je najbolje razvila američka vojska u prvoj polovici 20. st., i on joj je odlično
služio za eliminaciju slabje sposobnih za pojedina zvanja u vojsci.
Njemački testovi inteligencije u 2.svj. ratu su bili slabiji,
i sam Goering je, na testiranju u Nurnberškom suđenju, bio
iznenađen koliko su američki testovi sustavniji i bolji.

3. ono što je problematično kod IQ je to što nije do kraja
usuglašeno koje dimenzije inteligencije imaju važnost, i
mogu li se tretirati kao višestruke inteligencije. Teorija višestrukih
inteligencija je bila odbacivana i prihvaćana, pa s ene zna još njezin status..
Nesporno je da tu nešto ima, jer genijalni maerički fizičar
Richard Feynman imao je IQ 125- iznad prosjeka, no ništa genijalno.
A za njega se zna da je imao slabije verbalne sposobnosti.

To se vidi i iz psihologije, jer je za Reagana bilo rečeno
da je "numbers man" (govori su mu bili preopterećeni podatcima
i statistikama, pa su mu to njegovi rezali jer slušateljstvo
to nije moglo apsorbirati); Obama je "words man" jer fino priča, no
slab je s brojkama i podatcima (ako mu nisu zapisali).

4. oko rase, definitivno je pokazano da crnci imaju niži IQ
od bijelaca, ovi od Azijaca, a ovi od aškenaskih Židova.
To za pojedinca ne znači puno, ali daje sliku prosječnog uspjeha
u modernoj civilizaciji koja ovisi o kognitivnim sposobnostima
(otud veći postotak Židova u znanostima i sl.).

Crnci u Africi imaju IQ oko 70, a u SAD oko 85.
To znači da su prosječno manje sposobni za život u
modernom dobu. Knjiga koju su liberali prokleli, ali ju nisu
mogli oboriti objavljena je davno-
Zvonolika krivulja Murrayja i Herrnsteina:
http://www.libgen.info/view.php?id=227297

Oko Detroita:

a) taj je grad imao oko 1950 2 milijuna stanovnika, a sada 800.000,
pretežno crnaca

b) u Zapadnu je Njemačku uloženo tijekom Marshallova plana
oko 750-800 milijardi dolara (preračunato u inflaciju),
a u sam crnački Detroit oko 1,2 trilijuna- dakle, 1200 milijardi
dolara u zadnjih oko 15 godina, štoje preko milijun dolara po crncu.

Rezultati su očevidni :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7875 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 315  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: