|
|
Stranica: 29/315.
|
[ 7875 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Vidis Jagnje nije. U kaznenom pravu ne postoji opravdanje za napad ali postoji opravdanje za obranu u vidu nuzne obrane. I sto da stari buco nije imao snage stati na kraj tom malom? Pa nije ga on napao fizicki vec je samo s njim popricao sto nije kazneno djelo niti je opravdanje za napad. Dakle onog trenutka kada ga mali napada on dobiva sasvim legitimno pravo na samoobranu. Ukoliko je prekoracio tu samoobranu onda mozemo govoriti o odgovornosti istoga (tipa da je mali poceo bjezati nakon nekog vremena pa onda ovaj izvadi pistolj i upuca ga) no sud nikakvo prekoracenje nije utvrdio. Osoba A šeta u gradu pre utakmice. Ugleda osobu B koja je sumnjiva zato što nosi šal protivničke ekipe i mota se oko nekih prodavnica. Osoba A prilazi osobi B, zaustavlja, razmena uvreda itd. Osoba A se udaljava, osoba B stiže osobu A i počinje tuča. Osoba A vadi pištolj i ubija osobu B. Osoba B je sama kriva što je ubijena. Uostalom, osoba B navija za protivničku ekipu i ima jednu prijavu za pljačku trafike. Znači osoba B je zaslužila da bude ubijena. Rezultat čitave ove priče jeste da je ubijen kurčeviti klinac od 17 godina, koji je ovom prilikom izgleda samo šetao i izgledao sumnjivo (jbg crnac i kapuljača). Moguće da je ne gledam ispravno, ali ne vidim kako je to normalan epilog čitave situacije.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:39 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Osoba B je zapocela tucu u kojem je zaprijetila ubiti osobu A koju mlati na mrtvo ime. Osoba A povlaci pistolj i puca dok ga ovaj cipelari. Niti moze pravilno ciljati niti moze u zeljeni trenutak povuci okidac ipak opali zbog straha za vlastiti zivot. Osoba B je upucana i umire od poslhedica ranjavanja. Ovo je jedino sto zanima sud. I po pvome je vrlo jasno da je osoba B sama kriva za svoju pogibiju jer svojim akcijama omogucava nuznu obranu osobi A koja je igrom prilika naoruzana.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pratite suđenje za ubojstvo onoga starca u Brodu, radite sebi nešto korisno. USA je propala stvar.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:45 |
|
|
Ja sam se bojao otvoriti temu o tome da ne bih ispao rušitelj sporazuma s Dodikom. Jesu li otkriveni motivi i počinitelj(i)?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Osoba B je zapocela tucu u kojem je zaprijetila ubiti osobu A koju mlati na mrtvo ime. Osoba A povlaci pistolj i puca dok ga ovaj cipelari. Niti moze pravilno ciljati niti moze u zeljeni trenutak povuci okidac ipak opali zbog straha za vlastiti zivot. Osoba B je upucana i umire od poslhedica ranjavanja. Ovo je jedino sto zanima sud. I po pvome je vrlo jasno da je osoba B sama kriva za svoju pogibiju jer svojim akcijama omogucava nuznu obranu osobi A koja je jligrom prilika naoruzana To je sve vrlo rastegljivo. Osećaj ugroženosti, nužna odbrana, mlaćenje na mrtvo ime... Činjenica jeste, da se debeli nije igrao policajca, mali bi otišao kući, ovaj bi otišao svojoj, eventualno bi policija proverila crnca i to je to. Ali dobro, očigledno je sistem gde svi šetaju naoružani i pomalo uzimaju zakon u svoje ruke veoma efikasan...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:51 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jok. Da ga mali nije napao jer mu je ovaj vjerojatno uvrijedio "gangsta cast" mali bi otisao kuci. Nema igranje policajca debelog veze s tim s obzirom da je sve zavrsilo rijeckanjem. Niti postoji ista sto bi malog spasilo robije da je prezivio jer uvreda nekakve casti definirane shvacanjem subkulture(ili antikulture kako hoces) ne spada u nesto sto bi mogli nazvati isprovociranim napadom ili afektom bilo koje vrste.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:53 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17406 Lokacija: יום טוב
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Činjenica jeste, da se debeli nije igrao policajca, mali bi otišao kući, ovaj bi otišao svojoj, eventualno bi policija proverila crnca i to je to.
zar on nije policajac?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:54 |
|
|
Mislim da se mali prepao kada je vidio ovakvu gromadu od čovjeka i navalio snom svagom na njega da ovaj ne bi izvukao pištolj na vrijeme. Napad je najbolja obrana.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 17:59 |
|
|
Lekcija koju mali Nigga nikad neće imati priliku naučiti. Ne eksperimentiraj sa drogama ako nemaš dobru plaću, jer ćeš morati krasti. Ili se drži društva koje konzumira samo Marihuanu, i sadi pomalo.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 18:01 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Osoba B je zapocela tucu u kojem je zaprijetila ubiti osobu A koju mlati na mrtvo ime. Osoba A povlaci pistolj i puca dok ga ovaj cipelari. Niti moze pravilno ciljati niti moze u zeljeni trenutak povuci okidac ipak opali zbog straha za vlastiti zivot. Osoba B je upucana i umire od poslhedica ranjavanja. Ovo je jedino sto zanima sud. I po pvome je vrlo jasno da je osoba B sama kriva za svoju pogibiju jer svojim akcijama omogucava nuznu obranu osobi A koja je jligrom prilika naoruzana To je sve vrlo rastegljivo. Osećaj ugroženosti, nužna odbrana, mlaćenje na mrtvo ime... Činjenica jeste, da se debeli nije igrao policajca, mali bi otišao kući, ovaj bi otišao svojoj, eventualno bi policija proverila crnca i to je to. Ali dobro, očigledno je sistem gde svi šetaju naoružani i pomalo uzimaju zakon u svoje ruke veoma efikasan... Ti očigledno podupireš stav da su uvijek žrtve barem djelomično krive, da ga ovaj nije pitao šta radi svi bi bili živi i zdravi, ma molim te. Istu logiku možemo primjeniti na sliovanja, da ta kurvetina nije nosila vruće hlaćice nitko je ne bi silovao, je li tako??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:04 |
|
|
Ne izvrći. Da mu ja mali upao u kuću i ovaj ga upucao, reč ne bi imala da se kaže, ali ovo je prosto komično. Jbg, klinac je sitni krimos i crnac, naravno da zaslužuje da ga upucaju...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:12 |
|
|
Pa nije bila situacija da mu je ovaj došao "Hey nigga, bam bam bam", nego ga je pitao šta radi, porazgovarali su, ovaj ga je napao, a "bijelac" u strahu za život upucao...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:13 |
|
|
Tip je očito u gangsta stilu pretjerano reagirao. Više svjedoka ga vidjelo kako je uzjahao ovoga i udara ga. Nijedan svjedok nije vidio da je Zimmerman prvi udario. Nema tu neke filozofije.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:26 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pa nije bila situacija da mu je ovaj došao "Hey nigga, bam bam bam", nego ga je pitao šta radi, porazgovarali su, ovaj ga je napao, a "bijelac" u strahu za život upucao... I to je normalna reakcija? Dakle "debeli" je, iako je već prijavio situaciju policiji i iako crnac ništa nezakonito nije radio, odlučio malo da ispituje situaciju, prati, legitimiše itd. Ko zna šta je mali radio... Možda je duvao, možda je pio, možda mu je bio loš dan, možda je prosto napaljena budala kao i stotine klinaca na našim ulicama. Dolazi do reakcije, neprimerene svakako. Ali stvarno mi nategnuto zvuči da je život debelog bio tako ugrožen od strane 17-god momka na 60 metara od kuće u kojoj isti stanuje pa da jedina opcija bude ubistvo. Zamisli da svaka tuča gde dobijaš batine završi tako što upucaš suprotnu stranu? U čemu se onda tačno debeli razlikuje od napaljenih gangsta crnaca? I oni tako kad ih neko namlati ili uvredi, izrešetaju "protivnika". I sve super. Možda to odgovara zakonskom okviru u Floridi. Ali da je normalno, nije. Inače bi se čitav svet šetao dobro naoružan i život bi zavisio od procene prosečne budale ko mu je i kolika pretnja.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:31 |
|
|
Strašne, neopisive povrede koje nastaju kad te čudovišni crnac cipelari i lupa glavom o beton... A evo ga strašni gangsta kako kupuje neke slatkiše u prodavnici pre tih dešavanja.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 19:32 |
|
|
De ba, idi diskutiraj Srebrenicu. Prihvatio si se ovoga da se praviš über moderan.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:10 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Mulat:
Još je i demokrat. Bezze trošite energiju na njega.
Divlja svinja5 je napisao/la: Jebe mi se za liberalnu mašineriju, hoću samo pravdu.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:17 |
|
|
Zimmerman je pripadnik kvartovske straže. Prema tome nije se ponašao na svoju ruku nego u okviru onoga što može. A kao kvartovski redar može zaustaviti onoga koji mu se čini sumnjivim. To je i napravio.
On se nije igrao, pretvarao, izigravao nego je radio svoju dužnost. Postoji institucija kvartovskih stražara u Americi.
To što je legitimirao sumnjivog mladića nedaje pravo sumnjivom mladiću da ga napadne.
Prema tome Martin je njega napao, bez razloga (ja ne znam kako se to preskače i s kojim razlogom, jer bi vi nasrnuli na blesavog tipa koji vas kao redar legitimira? nebi)
Ali se divljački napada tog mladog crnca opravdava. Zašto?
I na kraju debeli u samoobrani puca.
U samoobrani.
Napadnut je. I brani se. Nije ničim izazvan upucao mlado nevino dijete već ga je to dijete mlatilo dok je on vrištao kao curica.
A potpuno je blesavo upotrebljavati termin dijete i umanjivati nasilje preminulog jer u Americi "djeca od 17 godina" ubijaju i siluju ljude svaki dan.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:18 |
|
|
Nije to istina. Tu noć nije bio na smjeni, ali u biti nebitno.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:21 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:28 |
|
|
Jel bi ova mlada živina bila nevino dijete da je bilo obratno?
Ali nije. Nevino 17 godišnje crno dijete je ubilo odraslu osobu udarcem u glavu.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:31 |
|
|
doc je napisao/la: Jel bi ova mlada živina bila nevino dijete da je bilo obratno?
Ali nije. Nevino 17 godišnje crno dijete je ubilo odraslu osobu udarcem u glavu. Ti se stalno fokusiraš na posljedice, socijalisti su uzrok, oni njima pune glavu kroz obrazovni sistem i medije da su žrtve. Bijeli socijalisti su 10 puta gori i nisi nijednu riječ napisao o tome već tu oko ovoga trubiš.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:33 |
|
|
Slažem se. Bijeli liberali su najveći problem. Sjeme im se zatrlo.
Pisao sam i o tome.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 15 srp 2013, 20:45 |
|
|
doc je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Mulat:
Još je i demokrat. Bezze trošite energiju na njega.
Divlja svinja5 je napisao/la: Jebe mi se za liberalnu mašineriju, hoću samo pravdu. Znam da vas racijaliste (jel se tako kaže?) ne diraju puno lijevi/liberalni mješanci. doc je napisao/la: Jel bi ova mlada živina bila nevino dijete da je bilo obratno?
Ali nije. Nevino 17 godišnje crno dijete je ubilo odraslu osobu udarcem u glavu. To "nevino dijete" će odgovarati i očekuje ga teška kazna, u to možeš biti siguran.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 17 srp 2013, 16:15 |
|
|
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|