|
|
Stranica: 2/12.
|
[ 277 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Croato
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:10 |
|
|
Dalmacija ionako nema veze s Mađarima, tako da ne znam. Kontinentalni Hrvati će znati bolje što je s tim.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:10 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Posljednji mohikanac je napisao/la: Evo kako je prije izgledala Mađarska/Ugarska. Donja karta možda može proći kod RF... Jer u Slovačkoj je 500 tisuća i Rumunjskoj 1 milijun. U Srb je Subotica sa VEĆINSKIM Srbima i Slavenima raznih imena... Mađara je dominantno uz Tisu desno, Kanjiža, Senta, Ada
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60913 Lokacija: DAZP HQ
|
dosta surađujem s Mađarima, pogotovo sad kad su glavna ulazna točka za Europu za Kineze, ali surađujemo i u kontekstu CEE-a, dakle od Poljske ili ponekad Baltika do Hrvatske. Mađari su mogli nekad prosperirati u ta davna vremena kad nisi znao tko ti u susjednom selu živi, a kamoli u nekim drugim državama. još u 19. stoljeću akademici su putovali po Balkanu pa se znali iznenaditi da ima Slavena u BIH i slično. neki dan jednom Čehu bio prvi info ikad da su Makedonci Slaveni. dakle kad se tako družimo na razini CEE-a Mađari su uvijek izolirani, nitko ih ne razumije, engleski slabo pričaju, mi Slaveni i da nemamo o čemu pričati makar pričamo o tome kako netko kaže neku riječ, ne kažem da vidim ili osjetim ikakvu bliskost među nama, ali opet nismo potpuni stranci kao Mađari. u ovom kontekstu gdje su danas svi osvješteni da su Mađari samo bara u moru Slavena, a uz to graniče s Rumunjskom koja Mađarsku doživljava kao povjesnog neprijatelja onda su sva Mađarska trabunjanja nesuvisla, oni mogu biti sretni da se sutra ne krene u reslavizaciju panonske nizine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:17 |
|
|
Mađari se vole malo praviti grbavi, prikazuju Trianon kao da se dogodio iznebuha, a zapravo su im Rumunji ušli u Budimpeštu, dakle doživio si totalan vojni poraz od zakletog neprijatelja, dobro je da imaš ikakvu državu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:18 |
|
|
Rumunji su duplo brojniji i ozbiljniji još im upali u
Budimpeštu koncem I ww....
Mada ako bi bilo netkih širih geopolitičkih dogovora o
NOVIM ETNIČKIM GRANICAMA ...da se njima da Moldavija onda bi MOŽDA i pristali.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:19 |
|
|
doduše, moram priznati da me fascinira kako su Mađari naselili doslovnu cijelu panonsku nizinu, gdje god je ravno, točno su išli do prve veće prepreke. jedino gdje su izgubili značajnu populaciju i nisu se oporavili je na području dijela Slavonije i Vojvodine pred prodorom Turaka, tu su trajno izgubili većinu nakon turskog povlačenja.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:21 |
|
|
K..M je napisao/la: Rumunji su duplo brojniji i ozbiljniji još im upali u
Budimpeštu koncem I ww....
Mada ako bi bilo netkih širih geopolitičkih dogovora o
NOVIM ETNIČKIM GRANICAMA ...da se njima da Moldavija onda bi MOŽDA i pristali. pristali na što? 90% od tih rumunjskih Mađara nije uz granicu s Mađarskom nego duboko u sred Rumunjske, odnosu pod Karpatima.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:23 |
|
|
Neka ih tko enklava, tko fr prekooceanske kolonije, ili tanka linija POVEZNICA sa Mađ gde je NAJREĐA NASELJENOST Rumunja.
Sliči na Kim i Srbe u Gračanici i okolici.
Tko Jajce uz RS.
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:27 |
|
|
Ali kad okruzis Hrvatsku sa Madjarskom, Italijom, Srbijom... Bukvalno svako ima pretenziju na odredjene delove koji se ne poklapaju sa pretenzijama ostalih. U BiH je drugaciji slucaj, svako ima pretenziju na svako mesto.
Madjari su nezadovoljni svojom teritorijom i rade na tome, prave dogovore, planove, sklapaju prijateljstva. Sta ce to biti na kraju niko ne zna... U principu da bi se bilo sta desilo u tom kontekstu, Hrvatska bi prethodno morala da ostane depopulizovana, ne nasilno, nego dobrovoljno. Npr da u RH ostane milion ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:29 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: Ali kad okruzis Hrvatsku sa Madjarskom, Italijom, Srbijom... Bukvalno svako ima pretenziju na odredjene delove koji se ne poklapaju sa pretenzijama ostalih. U BiH je drugaciji slucaj, svako ima pretenziju na svako mesto.
Madjari su nezadovoljni svojom teritorijom i rade na tome, prave dogovore, planove, sklapaju prijateljstva. Sta ce to biti na kraju niko ne zna... U principu da bi se bilo sta desilo u tom kontekstu, Hrvatska bi prethodno morala da ostane depopulizovana, ne nasilno, nego dobrovoljno. Npr da u RH ostane milion ljudi. ti u nekoj mašti svojoj. drago mi je da te žulja Hrvatska.
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:37 |
|
|
Ne zulja me, svejedno mi je, pa nisam ja otvorio temu o madjarskom ekspanzionizmu. Srbiji treba izlaz na more, pa to radi preko CG, sasvim je normalno teziti ka tome. Ceska radi na recnim kanalima kako bi se spojila sa morima. Prirodna teznja svake landlocked zemlje...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:44 |
|
|
dudu je napisao/la: Kevin Panter je napisao/la: Ali kad okruzis Hrvatsku sa Madjarskom, Italijom, Srbijom... Bukvalno svako ima pretenziju na odredjene delove koji se ne poklapaju sa pretenzijama ostalih. U BiH je drugaciji slucaj, svako ima pretenziju na svako mesto.
Madjari su nezadovoljni svojom teritorijom i rade na tome, prave dogovore, planove, sklapaju prijateljstva. Sta ce to biti na kraju niko ne zna... U principu da bi se bilo sta desilo u tom kontekstu, Hrvatska bi prethodno morala da ostane depopulizovana, ne nasilno, nego dobrovoljno. Npr da u RH ostane milion ljudi. ti u nekoj mašti svojoj. drago mi je da te žulja Hrvatska. Mi imamo i PREVIŠE, prema demografiji. Nismo razvili ni 1/3.... Nešto što će ostati od većih gradova... Bgd....povjesni 4 tisuća god NS...umjetni grad star 270 g Niš....najpovjesniji 5 tisuća .... KG...umjetni grad star 270 god Subotica Novi Pazar Pančevo Zrenjanin Jagodina Šabac Čačak KŠ KR Le možda....možda VR.... Sve drugo TAVORIĆE I PROPADAĆE
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:44 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5900 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
weasel je napisao/la: Treba biti pošten pa reći da Mađari imaju razloga biti ljuti, nema tko im nije oteo komad države. Mađari kažu da su jedina država na svijetu koja graniči sama sa sobom, u smislu da su sva područja preko njihove granice bila u sastavu Ugarske. Snašla ih je teška sudbina i nikako da prihvate realnost. Pogriješili su 1941., kad nisu mogli odoljeti aneksiji Međimurja, pogriješit će i sljedeći put kad dođu u priliku anektirati dijelove susjednih država.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:46 |
|
|
Kakva Hrvatska? Nema 10,000 Mađara u Hrvatskoj. Hrvatska također ima zračnu vojnu nadmoć. Rumunjsku također prekriži. Rumunja ima duplo više a vojno su 3x jači i ti Mađari ne žive uz granicu nego daleko od Mađarske. Jedino što oni mogu uzet je mađarski dijelovi Vojvodine. To je povijesno mađarsko, nikada nije bilo srpsko, uz granicu je i ima 250,000 Mađara.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:46 |
|
|
Zanimljivo kako su bez mora, ali zato imaju ogromno jezero koje se vidi na svakoj karti usred Mađarske i to u južnijem dijelu države kako i spada za vode i odmarališta, a i najbliža susjedna država Balatonu je Hrvatska.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:47 |
|
|
To je starohrvatsko jezero Balaton
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:48 |
|
|
Blatno jezero po naški.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:50 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kakva Hrvatska? Nema 10,000 Mađara u Hrvatskoj. Hrvatska također ima zračnu vojnu nadmoć. Rumunjsku također prekriži. Rumunja ima duplo više a vojno su 3x jači i ti Mađari ne žive uz granicu nego daleko od Mađarske. Jedino što oni mogu uzet je mađarski dijelovi Vojvodine. To je povijesno mađarsko, nikada nije bilo srpsko, uz granicu je i ima 250,000 Mađara. Srbi bi ih razbucali, kakvi Mađari, moderno ratovanje nije za njih, žive u nizini okruženi bez ijedne prirodne zaštite, brdo nisu u životu vidjeli, osim ono jedno na ulasku u Budimpeštu iz smjera Zagreba.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:52 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: To je starohrvatsko jezero Balaton Mađari blatno izgovaraju ba-la-ton.
|
|
Vrh |
|
|
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:53 |
|
|
Privitak/ci: |
Screenshot-2023-09-28-134802.png [ 242.9 KiB | Pogledano 1312 put/a. ]
|
_________________ Schwarzenegger u Predatoru.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:54 |
|
|
dudu je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Kakva Hrvatska? Nema 10,000 Mađara u Hrvatskoj. Hrvatska također ima zračnu vojnu nadmoć. Rumunjsku također prekriži. Rumunja ima duplo više a vojno su 3x jači i ti Mađari ne žive uz granicu nego daleko od Mađarske. Jedino što oni mogu uzet je mađarski dijelovi Vojvodine. To je povijesno mađarsko, nikada nije bilo srpsko, uz granicu je i ima 250,000 Mađara. Srbi bi ih razbucali, kakvi Mađari, moderno ratovanje nije za njih, žive u nizini okruženi bez ijedne prirodne zaštite, brdo nisu u životu vidjeli, osim ono jedno na ulasku u Budimpeštu iz smjera Zagreba. 2/3 Mađara su van dodira sa granicom, već dosta južnije. Orban se slizao sa AV i Dodigom. Mislim da ga nešto levate, varaju, lažu, bar za 3-4 mađarske 3/4 općine.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:55 |
|
|
Također je Drava tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske iako je sve daleko preko Drave etnički hrvatsko tisućlječima. Oteli smo im preko Drave Međimurje pa Baranju kao kaznu za njihov fašizam i agresiju ali osim toga Drava je granica. Neprirodna granica Vojvodine i Mađarske je usred ravnog polja.
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 18:56 |
|
|
Croato je napisao/la: Zanimljivo kako su bez mora, ali zato imaju ogromno jezero koje se vidi na svakoj karti usred Mađarske i to u južnijem dijelu države kako i spada za vode i odmarališta, a i najbliža susjedna država Balatonu je Hrvatska. hahaha ne treba im more zbog kupanja
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:01 |
|
|
K..M je napisao/la: dudu je napisao/la: Srbi bi ih razbucali, kakvi Mađari, moderno ratovanje nije za njih, žive u nizini okruženi bez ijedne prirodne zaštite, brdo nisu u životu vidjeli, osim ono jedno na ulasku u Budimpeštu iz smjera Zagreba.
2/3 Mađara su van dodira sa granicom, već dosta južnije. Orban se slizao sa AV i Dodigom. Mislim da ga nešto levate, varaju, lažu, bar za 3-4 mađarske 3/4 općine. jadan Orban pa nije čuo za srpska posla, istakijat će ga da mu neće biti dobro i predat će Pečuh.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:02 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Također je Drava tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske iako je sve daleko preko Drave etnički hrvatsko tisućlječima. Oteli smo im preko Drave Međimurje pa Baranju kao kaznu za njihov fašizam i agresiju ali osim toga Drava je granica. Neprirodna granica Vojvodine i Mađarske je usred ravnog polja. pozivam obje strane s graničnog polja da smire strasti i vrate se za pregovarački stol.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|