HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2025, 22:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 313 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi
PostPostano: 03 stu 2024, 11:55 

Sokolić je napisao/la:
NikolaZagreb je napisao/la:
Nama je jedan umirovljeni američki general rekao da se moramo paziti Italije i Mađarske a ne Srbije.Ima par godina od tog

Mađaraka ima brojčano više od nužnih 3:1 za s uspihon napast Hrvatsku.
Ali, bilo bi to u knapu i uz brojne žrtve.

Hrvatskoj gori scenarij je aktivacija okolnih strvinara koji bi u timen slučaju krenuli na nju. U teoriji, svi susidi. Niki bi se zadovojili s više, niki s manje.

U Domovinsken ratu jedino je Mađarska od neposridnih susida cilo vrime postojano bila na našoj strani.
Od daljih susida, kosovski Albanci su bili na hrvatskoj strani, ali njihov čelnik iša je profitirat na hrvatskoj nesrići i govoria je o usporednon statusu dva K, Krajine i Kosova. Za vrime rata.
To je odgovaralo Srbiji, jer Kosovo je ionako bilo AP, a po njemu bi (onakva i ratno a ne razgovoriman stvorena) Krajina postala AP unutar Hrvatske. Ako uopće i to jer je proglasila se dilon Jugoslavije i izvan Hrvatske.

Točno, povijest je pokazala da su Mađari dobri susjedi, za razliku od strvinara poput Srba, Talijana, ili novovjekovnih strvinara poput Slovenaca ili mošnjaka.
Tlapanja i podvale jugođilkosa ne mogu promijeniti tu činjenicu.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:31 

Sva ova najnovija skika i dreka kontra Mađarske je ništa drugo nego pritiskanje Urbana od strane Zapada preko njegovih sluganskih proksija.
A zašto ga pritiskaju valjda je jasno. Sigurno ne radi nekakvih zemljovida.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:34 

Još jednom pokazuje kako su raznorazni desničarski redikuli tipa DP korisne budale naših neprijatelja.

Nacija može učinkovito djelovati na 1 strateškoj osovini (i vojska jasno). Svako rasipanje pozornosti vodi ka neuspjehu. Zato raznorazni dodrinaši i DP intelektualne amebe služe ko korisne budale u rasipanju strateškog usmjerenja.

Hrvatska nakon ulaska u EU i NATO ima 1 stratešku osovinu djelovanja: bih. Sve ostalo je glupo odvlačenje pozornosti. Za ostatak 21.st se nemamo s čim drugim bavit osim s bih.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:38 

I Orbanovi mađari imaju stratešku osnovu djelovanja, jasno je ističu u javnim institucijama.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:41 

MiB je napisao/la:
I Orbanovi mađari imaju stratešku osnovu djelovanja, jasno je ističu u javnim institucijama.

Aha, i Hrvatsku, i Slovačku, Srbiju, Ukrajinu i Rumunjsku... genijalno usmjerenje na 5 fronti, jednako genijalno ko hrvatine anusići i DP amebe. Vidi se od koga prepisuju.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:42 

Google: "Nagy-Magyarország térkép"

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:53 

Nema se šta guglat, ko je iša u osnovnu školu zna granice zemalja krune sv.Stjepana.

To je danas kroz 6 (zaboravih Gradišće koje je završilo u Austriji) koje okružuju Mađarsku. Maksimum realnosti je kmečanje na koje se vataju anusići i DP budale. Kraj bih koja je interes no.1 Hrvatske nacije.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 12:57 

Imota je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Aha, i Hrvatsku, i Slovačku, Srbiju, Ukrajinu i Rumunjsku... genijalno usmjerenje na 5 fronti, jednako genijalno ko hrvatine anusići i DP amebe. Vidi se od koga prepisuju.

Ma tu se radi o mađarskim pojedincima koji žive između Jupitera i Marsa.Takvih pojedinaca ima u svim državama u okruženju.Ne postoji nikakav velikomađarski ekspanzionizam.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 13:02 

Aha, kako da ne. Posebno ako je taj pojedinac osoba koja ima utjecaj na politiku, javnost, vojsku.

https://www.medjimurje.info/2020/06/orb ... -hrvatske/

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 13:02 

Graničar18 je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Ma tu se radi o mađarskim pojedincima koji žive između Jupitera i Marsa.Takvih pojedinaca ima u svim državama u okruženju.Ne postoji nikakav velikomađarski ekspanzionizam.

A to je otprilike ko da se priča o bizantskom ekspazionizmu kod grka, pa neki grčki lunatici planiraju pokorit sve od Save do Eufrata i pomiču papirnate divizije.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 13:03 

Mađarska i Italija su se od 1991. do sada pokazali kao stabilni i pouzdani hrvatski partneri.

Iredentističke eskapade iz Rima i Budimpešte ne treba shvaćati ozbiljno, to je prvenstveno za njihovu unutarnju upotrebu.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 03 stu 2024, 13:09 

MiB je napisao/la:
Aha, kako da ne. Posebno ako je taj pojedinac osoba koja ima utjecaj na politiku, javnost, vojsku.

https://www.medjimurje.info/2020/06/orb ... -hrvatske/

Lip spomenik, ko je god bio u Budimpešti ga je vidio (tamo kod parlamenta isto lipa zgrada još na njoj stoji šahovnica s prvim bijelim poljem). Fora da nisu posegli za banskom Hrvatskom, priznaju da to nije bio integralni dio Mađarske.

Radije brini o spomenicima zločinačke armije bih, recimo ratnom zločincu isilovcu muhamedu alagiću:

https://n1info.ba/vijesti/na-ljutoj-gre ... icu-video/

Vrh

PostPostano: 05 stu 2024, 11:47 

NikolaZagreb je napisao/la:
Nama je jedan umirovljeni američki general rekao da se moramo paziti Italije i Mađarske a ne Srbije.Ima par godina od tog

Američki general je to rekao i onda je usput ostavio prospekte i akcijske ponude američkih tenkove i helikoptera, ako kupiš do Nove godine, na sve ide 20% rabata.

Ne mislim da Mađari nemaju pretenzije, ali postoji razlika između pametnih i glupih osvajača.
Glupi se pojave u tenku na graničnom prijelazu, a pametni osvajaju investicijama. Austrijanci i Mađari su raspustili Austrougarsku , ali su onda pobrali vrhnje na istom prostoru ekonomskim specijalnim operacijama, a nama su ostavili sve troškove, vrtiće, škole, bolnice, penzije itd.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 18:34 

Gledao jučer na HRT1 obrazovni slikopis ,,Europa iz zraka'' o Mađarskoj. Uglavnom, priča se o Mađarskoj poviesti, ter se prikazuje zemljovid Mađarske koji obuhvaća Slovačku, Rumunjsku, Ukrajinu, Vojvodinu i naravno Hrvatsku s Primorjem. I tu se mrtvo hladno kaže kako je Mađarska u Trianonu izgubila 2/3 svoje zemlje. I sad nije strašan problem da takvu krivotvorenu poviest uče Mađari sami sebe, ali da tomu uče cielu Europu i nas Hrvate, e to je već veliki problem i znak za uzbunu gdje izpada da Hrvatska država prihvaća to da Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija nije postojala, ter da nismo imali svoju državnost u obliku Sabora i bana. Čak je i na tadašnjoj putovnici bilo naznačeno da se radi o državljanima baš Trojedine kraljevine, a ne neke Mađarske.

To bi bilo isto kano da Englezi kukaju da im se smanjila Englezka, ukoliko bi Škotska izišla iz Ujedinjenog kraljevstva...

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 18:55 

Mađarska je stara nacija jedva može da se obrani od imigranata i to im je najveći domet.
Dio su EU, taman posla da će napadat susjede sve i da mogu. Ovo je tema čisto za pravašku populaciju kojoj
smeta Srbin i Mađar a valjda imaju potrebu da se negdje ispušu.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 18:56 

Pravaši vole mađare, poglavnika im trenirali i čuvali.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 19:01 

MiB je napisao/la:
Pravaši vole mađare, poglavnika im trenirali i čuvali.

Pa čuvali su ga i Talijani.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 19:16 

dane-croatia je napisao/la:
Gledao jučer na HRT1 obrazovni slikopis ,,Europa iz zraka'' o Mađarskoj. Uglavnom, priča se o Mađarskoj poviesti, ter se prikazuje zemljovid Mađarske koji obuhvaća Slovačku, Rumunjsku, Ukrajinu, Vojvodinu i naravno Hrvatsku s Primorjem. I tu se mrtvo hladno kaže kako je Mađarska u Trianonu izgubila 2/3 svoje zemlje. I sad nije strašan problem da takvu krivotvorenu poviest uče Mađari sami sebe, ali da tomu uče cielu Europu i nas Hrvate, e to je već veliki problem i znak za uzbunu gdje izpada da Hrvatska država prihvaća to da Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija nije postojala, ter da nismo imali svoju državnost u obliku Sabora i bana. Čak je i na tadašnjoj putovnici bilo naznačeno da se radi o državljanima baš Trojedine kraljevine, a ne neke Mađarske.

To bi bilo isto kano da Englezi kukaju da im se smanjila Englezka, ukoliko bi Škotska izišla iz Ujedinjenog kraljevstva...

A šta tebe jebe kakvu povijest uče mađari? Uče sebe ne uče druge, nikog to ne jebe van mađarske isto ko ni šta mi učimo van naše zemlje.

To je kao da se mi obaziremo na muslimansko ili srpsko kukaknje kakvu mi povijest učimo?

Valjda svaka nacija ima pravo sastavljat sebi kurikulum a ne da joj neko drugi sastavlja.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 20:21 

Imota je fino rekao, drang nacht Bosnia.
Ostalo, prijateljski, ako netko radi probleme, malo stavit vojske (a i deložirat Slovence iz Svete Gere, možda i Srbiju s pokoje ade na Dunavu, a trebalo bi pogledati i kakvo je stanje s "privremenim" sporazumom oko Prevlake u Boki...).

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 20:52 

Zadnji put kad su nas pokušali napadat uzeli smo Međimurje i vratili Rijeku. Nakon toga smo ih kaznili za fašizam uzešvi im Baranju.
Sljedeće što im otimamo je Pečuh ako nešto pokušaju.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 21:42 

Imota je napisao/la:
Kakvi mađari, s time se bave cvjećari.

Naše je da gledamo na istok, na bih.

Drang nach baznija.

Iliti na Hrvatski popunjavanje kifle :ujko

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 21:44 

Flamel je napisao/la:
Mađarska i Italija su se od 1991. do sada pokazali kao stabilni i pouzdani hrvatski partneri.

Iredentističke eskapade iz Rima i Budimpešte ne treba shvaćati ozbiljno, to je prvenstveno za njihovu unutarnju upotrebu.

Za Rim ne bi dao ruku u vatru da ne bi probali opet kakvo sranje napravit ali Mađari ne gledaju uopce na nas na takav nacin. Oni se planiraju svetit Rumunjima prije svega, Srbima i Slovacima.

Taj mali komad HR Baranje je njima zadnja stvar radi koje bi ratovali

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 21:48 

Ma kom će se Mađari svetiti, kakvim Rumunjima, Rumunjska je za njih opasna država koje se trebaju pomalo plašiti.

O sebi će se zabaviti, imaju pad rođenih 10%, najveći u Europi uz Litvu, di bi se oni širili s manje od 80 tisuća rođenih ove godine, a tko zna koliko je tu Roma.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 21:53 

Baš to. Pojedinci tu pišu ko da je Mađarska nekakva velesila. Pa Hrvatska je vojno moćnija od njih već sad a kamoli kad nam dođe sve što smo naručili. Rumunjska je za njih velesila.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2024, 21:56 

Baranju smo im uzeli prije ww2, to je Trianon.
Uzeta je radi toga što je ekonomsko zaleđe Osijeka, slabo naseljena, a Mađari su tamo bili manjina.
Još gro Hrvata (Bunjevaca, ali i Šokaca i Bošnjaka) je ostalo u mađarskom dijelu Baranje i Bačke.
A imaš i Hrvate kajkavce zapadno od Virovitice, u Prekodravlju...
Mi to nismo uzeli, jer smo se gnjavili s Talijanima, a ovi u Baranji i Bačkoj su ostali van kSHS iz sličnih razloga, ali i zato što je do tada Mađarska već podosta smanjena.

Inače, to Prekodravlje je dosta dugo imalo hrvatsku većinu, bilo je dio hrvatske Panonije pod Braslavom, kod dolaska Mađara (kraj 9. stoljeća), dio pod vlašću hercega Kolomana (prva polovica 13. stoljeća)...
A tamo su originalno bili i Duljebi, kao Hrvatima pridruženo pleme.
To su županije Zala (gdje su par stoljeća Zrinski bili župani), Šomođ, Baranja, a istočnije i Bač.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 313 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Srednji Prst i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: