HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2025, 14:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 487 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zrinyi ( Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii
PostPostano: 13 ožu 2021, 18:11 

Treba biti objektivan - možda i nas merkaju. Ali radi 200 K staraca (zar iko može naći još neki razlog?) u Voši ulaziti u gadan rat... ne deluje mi Orban da je tolika budala mada ko može reći sa sigurnošću...

Ali kad pogledam hrvatski Heartland:

slika

Pa, ovo je bukvalno POLIGON ZA OKLOPNI NAPAD... a izlazom na more zemlja kao Mađarska bi najviše profitirala od svih drugih varijanti (Voša jeste korisna ali - da li je vredna teškog rata? :neznam Erdelj? :smijeh Ukrajinski ćošak? :yawn Slovački krajnjni jug-dobro, ovde ih bar ima pola M ali opet... :001_unsure )

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 18:13 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Potpuno izložen Kiflatski heartland (otvorite ove velike slike u posebnom prozoru da zumirate KOLIKA je to izloženost na izvol'te):

slika

slika

Orban se sigurno oblizuje da mu bale cure kao vodopad...

slika

Tebi se stvarno svašta dopušta na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 18:29 

Ikman stvarno nekad lupeta, pored 300k Mađara u Vojvodini Mađarska će napadat Hrvatsku. Kako da ne...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:07 

weasel je napisao/la:
Ikman stvarno nekad lupeta, pored 300k Mađara u Vojvodini Mađarska će napadat Hrvatsku. Kako da ne...

Da, i misli da ih pored epskih poraza u ratovima devedesetih netko uzima zaozbiljno u vojnom smislu. Lol.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:09 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Tebi se stvarno svašta dopušta na ovom forumu.

Da, zamisli: dopušteno mi je da konstatujem očiglednu Činjenicu da je konfiguracija terena Hrvatske iz mađarske perspektive najsavršenija za mehanizovani napad od svih drugih kandidata među kojima smo i mi. Strašno!

slika

Tekovine modernog sveta - napadanje ljudi zbog govorenja Istine... nisi mi delovao kao SJW Libtard, matori, iznenađen sam... :001_rolleyes

weasel je napisao/la:

Freyu,

znači tvoja Logika je da će pre napasti JAČEG (nas) i pretrpeti TEŽE posledice da bi dobili MANJE (Vošu) nego napasti SLABIJEG (vas) i pretrpeti LAKŠE posledice da bi dobili VIŠE (veću teritoriju, izlaz na more, itd)? "Genije" si, Freyu... :smijeh

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:13 

Vama u pravoslavnu teologiju nije ugrađen Aristotel,pa ste cijepljeni od svakog smisla za logiku...

A zašto bi Mađari napadali teritorij koji ima izrazito mali postotak njihovih sunarodnjaka,i to s još masu potencijalno neprijateljskog stanovništva,na koje bi morali trošiti ogromne resurse u svrhu pacifikacije.

Pa što ako se Orban i oblizuje na Jadran?I slijepcu je jasno da Panoniju od Jadrana razdvajaju Dinaridi,ne zna Viktor što su Uskoci i hajduci...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:21 

Upozorenja: 1
Da, zamisli: dopušteno mi je da konstatujem očiglednu Činjenicu da je konfiguracija terena Hrvatske iz mađarske perspektive najsavršenija za mehanizovani napad od svih drugih kandidata među kojima smo i mi. Strašno!

Upravo je napad na vojvodinu najlakši i nasavršeniji. Neprirodna umjetna granica bez ikakvih barijeri, sve ravnica , samo jurišaju. Dok je između Hrvatske i Mađarske tisućljetna prirodna granica Drava.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:30 

Rika sv Vida je napisao/la:
Upravo je napad na vojvodinu najlakši i nasavršeniji. Neprirodna umjetna granica bez ikakvih barijeri, sve ravnica , samo jurišaju. Dok je između Hrvatske i Mađarske tisućljetna prirodna granica Drava.

Čak i da nema Drave,Mađari bi morali trošiti ogromna sredstva na eventualnu okupaciju,jer na hrvatskom teritoriju nemaju potrebnu "logistiku" u vidu dovoljnog broja Mađara kod nas,kao što je imala JNA 91.krajiške Srbe uz sebe.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:31 

weasel je napisao/la:

Realno lupetaju svi koji pričaju da će Mađarska bilo koga da napadne. Niko u okruženju trenutno nema taj ,,luksuz'' da bi ratovao. Ionako svuda ima velikih gubitaka stanovništva, samo je još neki rat potreban da sve ode u tri lepe.

Čak i da zamislimo neki hipotetički scenario najrealnije je da bi napali Slovačku iz sledećih razloga.

1) Tamo mađarske manjinske nisu u vlasti, u Srbiji i Rumuniji jesu. Čak nemaju ni garantovana mesta u skupštini, pa ni manjinski cenzus već moraju da osvoje 5% što nisu uspeli na prošlim izborima tako da nemaju ni predstavnike u parlamentu. Najlošiji status mađarske manjine je upravo u Slovačkoj.

2) Najkompaktnija im je etnička teritorija u Slovačkoj koja se potpuno ,,prislanja'' na Mađarsku. Nešto slično i u Srbiji, ali ne u toj meri dok je u Rumuniji većina Mađara u samom centru države par stotina kilometara od granice.

I da, Mađara u Vojvodini danas ima oko 200k, a ne 300k. Nije mnogo ni bitno, ali da budemo precizni.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:31 

Šta će im Vojvodina i Srbija ? :neznam
Imaju dovoljno zemlje i ravnice kod sebe.
Hrvatska je zanimljivija ima pristup otvorenim morima. Mađarska nekadašnja imperija nema izlaz na more.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:33 

Granica Srbije i Mađarske, s obje strane granice Mađari većina, srpski dio otet od Mađarske

slika

Tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske
etnički čiste

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:36 

Granica Srbije i Mađarske, s obje strane granice Mađari većina, srpski dio otet od Mađarske

slika

Tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske
etnički čiste

slika

Sve je to OK,ali nema smisla ovdašnjoj Srpčadi išta dokazivati,kao i ****,njihovoj braći po mitomaniji.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:40 

Flamel je napisao/la:
Vama u pravoslavnu teologiju nije ugrađen Aristotel,pa ste cijepljeni od svakog smisla za logiku...

A zašto bi Mađari napadali teritorij koji ima izrazito mali postotak njihovih sunarodnjaka,i to s još masu potencijalno neprijateljskog stanovništva,na koje bi morali trošiti ogromne resurse u svrhu pacifikacije.

Pa što ako se Orban i oblizuje na Jadran?I slijepcu je jasno da Panoniju od Jadrana razdvajaju Dinaridi,ne zna Viktor što su Uskoci i hajduci...

A eto Srbija ima "veliki" postotak u pičku materinu:

http://www.politika.rs/thumbs//old/uplo ... _ffrf1.jpg

Pre deceniju 250 K... znači sada oko 200... i to STARACA... i zbog toga će da napadnu Srbiju i time dobiju... pa, nešto što vi Hrvati znate da je vredno napada na nas! :neznam

Naravno da su minijaturni izgledi da će ikoga napasti, ali ako ikog vredi napasti iz mađarske perspektive i sa stanovište "uloženo-dobijeno" onda ste to vi.

Da, Drava je pravi Amazon... strašna prepreka! :smijeh

A granica 500 km... odbrana istanjena da se sve pokrije... teren SAVRŠENSTVO... nigde ozbiljnijeg brda do Velebita... a iza Velebita - more! :drool

Sa morem bi se Mađarska podigla za ceo Nivo iznad u svakom smislu. Sa Vojvodinom... ma, sa celom osvojenom Srbijom - ne bi.

Mada ja mislim da bi - kad bi ikako mogli - oni po Rumunima raspalili! :yes

Ali kako:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:41 

Od 19 pograničnih naselja Mađari u Srbiji apsolutna većina u 6, a relativna u jednom naselju...

Ako uzmemo pogranične opštine (Sombor, Subotica, Kanjiža, Novi Kneževac) kao i većinski mađarske opštine koje se naslanjaju na njih (Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Ada, Čoka) 2019. je u njima rođeno 1.140 Srba i 944 Mađara. Ubedljiva većina Mađari sa srpske strane granice, nema šta.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:45 

Sa morem bi se Mađarska podigla za ceo Nivo iznad u svakom smislu. Sa Vojvodinom... ma, sa celom osvojenom Srbijom - ne

Znači priznaš da Jadran vrijedi više nego sav Balkan.

Lijepo od tebe.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:46 

Lucho je napisao/la:

Od 19 pograničnih naselja Mađari u Srbiji apsolutna većina u 6, a relativna u jednom naselju...

Ako uzmemo pogranične opštine (Sombor, Subotica, Kanjiža, Novi Kneževac) kao i većinski mađarske opštine koje se naslanjaju na njih (Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Ada, Čoka) 2019. je u njima rođeno 1.140 Srba i 944 Mađara. Ubedljiva većina Mađari sa srpske strane granice, nema šta.

Hrvate slobodno pridruži Madjarima i Bunjevce vjerojatno.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:48 

Flamel je napisao/la:

A eto Srbija ima "veliki" postotak u pičku materinu:

http://www.politika.rs/thumbs//old/uplo ... _ffrf1.jpg

Pre deceniju 250 K... znači sada oko 200... i to STARACA... i zbog toga će da napadnu Srbiju i time dobiju... pa, nešto što vi Hrvati znate da je vredno napada na nas! :neznam

Naravno da su minijaturni izgledi da će ikoga napasti, ali ako ikog vredi napasti iz mađarske perspektive i sa stanovište "uloženo-dobijeno" onda ste to vi.

Da, Drava je pravi Amazon... strašna prepreka! :smijeh

A granica 500 km... odbrana istanjena da se sve pokrije... teren SAVRŠENSTVO... nigde ozbiljnijeg brda do Velebita... a iza Velebita - more! :drool

Sa morem bi se Mađarska podigla za ceo Nivo iznad u svakom smislu. Sa Vojvodinom... ma, sa celom osvojenom Srbijom - ne bi.

Mada ja mislim da bi - kad bi ikako mogli - oni po Rumunima raspalili! :yes

Ali kako:

slika

slika
Pa i vaša područja u Hrvatskoj su do početka 90-ih bila u fazi depopulacije,pa ste to svejedno naumili "prisajediniti".

Čak i da upadnu na naš teritorij,stvarno misliš da ne bi bila organizirana neka gerila?
Imaš u središnjoj Slavoniji brdovita područja (Papuk,Psunj),na kojima su se u WW2 skrivali Titovi partizani,pa što ne bi nama bila od koristi?

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:54 

Lucho je napisao/la:

Ma, kome pričati, matori... njihova "CROgic" ("Croatian Logic") je nešto najbliže Antilogici.

Mađari su u 2 Svetska rata dolazili velikom silom u Vošu u kojoj su imali i blizu Milion svog stanovništva pa su ispraćeni a sada će im 200 K staraca omogućiti da prave dar-mar po Srbiji... :smijeh

Čuj "morali bi da troše ogromne resurse u Hrvatskoj"... eto, u Srbiji ne bi ništa trošili već bi se prikopčali kao na punjač i punili... :smijeh

Flamel,

zaprepastio si me ovim, bio sam ubeđen da si među ovim koliko toliko Racionalnim Hrvatima... :ohmy

dudu je napisao/la:
Znači priznaš da Jadran vrijedi više nego sav Balkan.

Lijepo od tebe.

Ne. Rekao sam da bi se podigla jer joj baš to - izlaz na more - fali, ne još teritorije. Za razliku od vas - vama ne treba više obale ali vam nasušno treba Kopna! :yes

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 19:59 

dudu je napisao/la:
Lucho je napisao/la:

Hrvate slobodno pridruži Madjarima i Bunjevce vjerojatno.

Za Bunjevce ne bih rekao, ali i ako dodamo Hrvate i Bunjevce Mađarima onda je odnos rođenih 50-50 kada se uzme gore navedeni deo, sa trendom povećanja u korist Srba.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:05 

Doduše i nije nam svuda Drava granica. Nakon mađarskog svojatanja Hrvatske je ban Jelačić bio prisljen preć Dravu i oslobodit hrvatsko Međimurje, ali tu je Mura granica

slika

Kao što smo bili prisljeni i oslobodit hrvatsku Baranju, eto jedino ona nema prirodnu granicu

slika

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:08 

Flamel je napisao/la:
Pa i vaša područja u Hrvatskoj su do početka 90-ih bila u fazi depopulacije,pa ste to svejedno naumili "prisajediniti".

Čekaj, čekaj...

Ti ozbiljno porediš 700 K sa 200 K?
Porediš našu vojnu nadmoć u odnosu na vas sa njihovom približno podjednakom snagom u odnosu na nas (razlika je 10-20 % max)?
Porediš našu samouverenost na istorijskoj osnovi sa njihovm PORAZNOM istorijskom osnovom u Srbiji?
Itd, itd...

Flamel je napisao/la:
Čak i da upadnu na naš teritorij,stvarno misliš da ne bi bila organizirana neka gerila?
Imaš u središnjoj Slavoniji brdovita područja (Papuk,Psunj),na kojima su se u WW2 skrivali Titovi partizani,pa što ne bi nama bila od koristi?

Zar sam to rekao?
Naravno da biste se borili. Možda biste i pobedili! Nisam ni ulazio u to i ružno je da mi guraš reči u usta. Sve što sam rekao je da ste vi najsočnija Meta i da je Reljef povoljan. To je sve, ne znam koji je tebi *** odjednom jer te ne znam ovakvog.

Da nisam video Avatar mislio bih da je neko od ovih zapanjenih IsCROričara...

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:18 

Flamel,

zaprepastio si me ovim, bio sam ubeđen da si među ovim koliko toliko Racionalnim Hrvatima... :ohmy

Čime sam te točno zaprepastio?

Uvijek sam racionalan,nemam problem priznati neke stvari,koje su i možda neugodne za domaći narativ,ali bilo bi fer da se i druga strana malo pogleda
u ogledalo i zapita neke stvari.

Dio tvojih budalastih sunarodnjaka ima sreće što je moderacija ovdje širokogrudna (uglavnom ovdje naginju protumuslimanskoj liniji što razumijem,jer su bosanski muslimani shithole Europe nastao u jednom incestuoznom procesu),da ja ovdje imam glavnu riječ,dobili bi šup karte par exellence.

To što su vam generacijama punili glavu pričama kako smo mi neki tetkasti gayevi koji su se skrivali iza mletačkih,habsburških i papinskih skuta,a vi najveći Spartanci,Casanove i olimpijci u ovom dijelu Europe je prvenstveno vaš problem,ali kad tad dođe do otriježnjenja.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:22 

I narod koji je u nekoliko mjeseci izgubio područje veličine pola Slovenije u Hrvatskoj i Zapadnoj Bosni, upravo su takvi "knindže" većina u Vojvodini, kao onaj Vujadin koji je tu pisao.
Idealna meta kako god okreneš.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:26 

Da nisam video Avatar mislio bih da je neko od ovih zapanjenih IsCROričara...

Misliš na likove poput MIR-a i dane-croatia?

Vjeruj mi,i ja ih smatram običnim histericima.Mislim da se tu možemo složiti.

Ima jedan forum kojeg su osnovali disidenti s ovog općilišta,prepun ustašoljubaca,mene prvog bi proglasili Jugoslavenčinom i srbofilom.
Mogao bih ti čak navesti u čemu se oni i ja razilazimo.Pošteno?

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2021, 20:40 

Flamel je napisao/la:
Čime sam te točno zaprepastio?

Uvijek sam racionalan,nemam problem priznati neke stvari,koje su i možda neugodne za domaći narativ,ali bilo bi fer da se i druga strana malo pogleda
u ogledalo i zapita neke stvari.

Dio tvojih budalastih sunarodnjaka ima sreće što je moderacija ovdje širokogrudna (uglavnom ovdje naginju protumuslimanskoj liniji što razumijem,jer su bosanski muslimani shithole Europe nastao u jednom incestuoznom procesu),da ja ovdje imam glavnu riječ,dobili bi šup karte par exellence.

To što su vam generacijama punili glavu pričama kako smo mi neki tetkasti gayevi koji su se skrivali iza mletačkih,habsburških i papinskih skuta,a vi najveći Spartanci,Casanove i olimpijci u ovom dijelu Europe je prvenstveno vaš problem,ali kad tad dođe do otriježnjenja.

Podmetanjem onoga što nisam ni napisao.

Slažem se da ima naših koji preteruju, da neki i previše seru i divljaju ali moraš priznati da je još više tolerisanja vašim preterivačima (lično mi je psovana "četnička" majka masu puta, podmetane su mi laži, bez ikakvog dokaza lažno optuživan sam da "pozivam na istrebljenje Hrvata", da mrzim Hrvate, da sam "Četnik", Banovan sam bez razloga ili zajedno sa nekim našim budalama iako ja lično nisam učestvovao u divljanju, itd, itd). Takve stvari su meni ispod časti - čak ni ne pišem na Temama gde se TurboHrvatine i Tirbo Srbende kolju kome je veći.

Ja nigde nisam tvrdio da smo mi nešto naročito - osim u šali kad se nadgornjavam sa Duduom. Na više Tema sam jasno naveo da smatram da smo "balkanska bagra svi ovde" i da je Tito napravio ČUDO kad je od ovakvog "materijala" uspeo da napravi Državu (veliko "D").

A jesu vas potcenjivali i otreznili ste ih. Bili su budale. Kao što su budale ovi vaši kojima je VRSK = VS , RSK = Srb , Knin = Beograd itd. Lično imam respekt prema Hrvatima ali se često našalim i sprdam na račun vaših Preterivača kojih je - na moj šok - više nego naših Mitomana (što se vidi na Temama podele BiH gde je vama UVEK malo a nama uglavnom dosta još malo preko RS).

Po meni, ovako ide tabela eventualnih mađarskih invazionih ambicija:

1. Hrvatska (jer najviše dobijaju, jer je povoljan Reljef i jer ima 3 X manje stanovnika i vojske)

2. Slovačka (jer imaju pola M svojih tamo i to u ravnom selu koji ih jedini zanima)

3. Ukrajina (ali samo AKO pukne u Donbasu, inače ne)

4. Voša (jer imaju 200 K svojih i istorijsko trajanje u Voši)

5. Erdelj (jer im je tamo 1, 5 M ljudi).

Eto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 487 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: