HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 09:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Talibani izmasakrirali 11 alpinista u podnožju Himalaje
PostPostano: 27 lip 2013, 12:45 

Upozorenje SAD-u
Pakistanski talibani ubili 11 alpinista u podnožju Himalaje
Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za napade i upozorili kako će ubuduće ciljati turiste i druge strance kako bi se osvetili za napade bespilotnim letjelicama

Pakistanski talibani, prerušeni u policajce, upali su u nedjelju u alpinistički kamp u podnožju najviše planine svijeta i ubili devet stranih turista i njihovog vodiča, u udaljenom dijelu Pakistana, popularnom među planinarima, prenosi BBC.

Napad, koji je u pitanje doveo sigurnost budućih ekspedicija, dogodio se u bazi Nanga Parbat, devetoj najvišoj planini svijeta u pokrajini Gilgit-Baltistan. Ubojstvo pet Ukrajinaca, tri Kineza, jednog Rusa i njihovog lokalnog vodiča došlo je kao odmazda zbog smrti Wailura Rehmana, teorista i jednog od vođa talibana, koji je poginuo u napadu bespilotnih letjelica u svibnju.

U službenom priopćenju koje su talibani objavili jasno je istaknuto kako će talibani ubuduće ciljati turiste i druge strance kako bi Amerikancima poslali poruku o njihovoj predatorskoj kampanji bespilotnim letjelicama.

Do kampa u kojem se pokolj dogodio treba dan do dva da se stigne i dostupan je samo konjem ili helikopterom.

Pokrajina Gilgit-Baltistana smatrana je jednom od najsigurnijih pakistanskih regija te privlači mnogo turista i planinara, no čini se da su se stvari sada iz temelja promijenile.

http://www.vecernji.hr/vijesti/pakistan ... nak-573983

Vrh

Naslov: Re: Talibani izmasakrirali 11 alpinista u podnožju Himalaje
PostPostano: 27 lip 2013, 12:48 

Talibani na Himalaji
Srpkinja izbjegla masakr: Ubadali su noževima, udarali kundacima!
slika
Nina se kobne noći nalazila samo nekoliko stotina metara iznad baze podno vrha Nanga Parbat, gdje je zvjerski ubijeno 11 planinara

Srpska alpinistica Kristina-Nina Ađanin (31) pukom srećom izbjegla je stravični masakr koji su u noći sa subote na nedjelju počinili talibani na Himalaji u Pakistanu.

Nina se kobne noći nalazila samo nekoliko stotina metara iznad baze podno vrha Nanga Parbat, gdje je zvjerski ubijeno 11 planinara, piše Blic. Beograđanka se u vrijeme napada odmarala nakon 15-satnog uspona kada je zaprimila uznemirujući poziv iz kampa. Nazvao ju je jedan od kolega i kazao da su talibani naoružani noževima i puškama upali u kamp i počeli maltretirati planinare.

– Izvukli su iz šatora ljude koji su spavali, bacili ih na zemlju i vezali im ruke. Ubadali su ih noževima, udarali kundacima – prepričala je Nina koja je odmah nakon zaprimljene dojave o napadu satelitskim telefonom pozvala policiju.

– Za to vrijeme talibani su uništili cijeli kamp – trgali su šatore, krali novac i elektroniku. Planinare su likvidirali pucajući im u glavu. Pakistance koji su radili u bazi ostavili su žive, ali u stanju šoka. Oko jedan sat iza ponoći završili su svoj krvavi pir i pobjegli – kazala je Nina i dodala da su napadači ostavili poruku kako ni jedan stranac neće ostati živ!

Kada su u kamp 23. lipnja stigli vojnici s helikopterom, zatekli su stravičan prizor.

– Uokolo su bila razbacana tijela ubijenih ljudi, a vojnici su ih skupljali. Smirivali su nas, ali cijelu smo noć probdjeli u strahu da ćemo u dolini ugledati baterijske lampe – prepričala je djevojka koja se trenutačno nalazi u Islamabadu, odakle čeka povratak u domovinu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/srpkinja ... nak-575510

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 15:02 

slika

Iako talibani tada nisu postojali, na ovoj slici su afganistanski mudžahedini, to je isti *** i ova slika nije podvala.

Ista takva *** podržavaju danas u Siriji.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 17:31 

Eto, nemojte ijti na Himalaje

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 17:43 

To je sve što prosječan Muslimani umobolnik ima da kaže na ovakvu vijest... kakvi su komentari sa klixa, jel im drago?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 18:26 

Carmello Šešelj je napisao/la:
slika

Iako talibani tada nisu postojali, na ovoj slici su afganistanski mudžahedini, to je isti *** i ova slika nije podvala.

Ne znam zašto netko nebi mogao mrziti Ameriku i talibane.

Zašto je vama Srbima to nepojmljivo?

Ok ostavimo na stranu, tko je koga podržavao.

Ovi luđaci su divljaci.

O Americi možemo na drugoj temi.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 18:43 

doc je napisao/la:
slika

Ne znam zašto netko nebi mogao mrziti Ameriku i talibane.

Zašto je vama Srbima to nepojmljivo?

Ok ostavimo na stranu, tko je koga podržavao.

Ovi luđaci su divljaci.

O Americi možemo na drugoj temi.

Ma mogao bi, nije nepojmljivo... Naravno da su divljaci, to je jasno.

Ovo sam stavio zbog tebe, malo mi ide na nerve tvoja bezgranična ljubav prema USA, pa sam stavio da ti malo dignem živac. :D

Nije ništa zlonamerno, nemoj da zameriš. :D

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 18:49 

Zašto misliš da ja bezgranično volim US&A?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 18:53 

Pa takav sam utisak stekao. :neznam

Ako grešim, onda se izvinjavam i drago mi je što grešim. Nemoj da se ljutiš, nemaš razloga za to.

Jel ti to Paul Revere na avataru?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:21 

Ne ljutim se. Ne znam zašto si to pomislio. Samo pitam.

Što se toliko ispričavaš, kao da si neki Hrvat, štono bi vojvoda rekao (ako već nije). :D

Da.

Misli o njemu kao Hugenotu ako ti je tako lakše. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:34 

Citat:
Ne ljutim se. Ne znam zašto si to pomislio. Samo pitam.

Što se toliko ispričavaš, kao da si neki Hrvat, štono bi vojvoda rekao (ako već nije).

Učinilo mi se da si popizdeo na mene, a to bi mi bilo baš krivo.

Citat:
Misli o njemu kao Hugenotu ako ti je tako lakše.

=))

Nego, jel ti on inspiracija pa planiraš da jašeš kroz Hrvatsku i vičeš: "THE MUSLIMS ARE COMING!!!" :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:46 

Učinilo mi se da si popizdeo na mene, a to bi mi bilo baš krivo.

Ma ni govora. Ti si meni drag (no homo).

Jedino ne shvaćam te Mongole u avataru.

Više sam imao na umu tu generalnu srpsku tendenciju da podržavaju i najgori svjetski šljam samo ako negdje slučajno spomenu da su kontra Amerikanaca.

Citat:
Misli o njemu kao Hugenotu ako ti je tako lakše.

=))

Nego, jel ti on inspiracija pa planiraš da jašeš kroz Hrvatsku i vičeš: "THE MUSLIMS ARE COMING!!!" :zubati

Zapravo to sam više stavio kad sam pisao na Temi svih tema, pa sam si umislio da sam strašno važan, da upozoravam sunarodnjake na prijetnju svih prijetnji koju sused Metemma nikako da shvati. :zubati

Ali kako je ministarstvo informiranja prekinulo tu sjajnu zabavu ovo ti i nije loša ideja.

Mogu ti reći da se ljudi u Pereciji generalno ustraše ( :D ) kad o islamistima u susjedstvu progovorim (tu nam zapravo Ameri sa Hollywoodom rade sjajnu stvar) tako da bi tu mogao imati više uspjeha.

Jesi i ti kao mali čitao Najljepše Disneyeve bajke pa si prepoznao Ponoćno jahanje?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:48 

Glupo je porediti Amerikance i ove muslimane. Medju Amerikancima ima pravih patriota (neki Amerikaci imaju srpske ili hrvatske ili slovenske korene) koji su svesni kuda ih vodi ono ciganče, ali medju ovim muslimanima nema normalnih, to je civilizacijski talog.

Uzmimo primer bosanske muslimane. Kako se nije pojavio jedan, dakle jedna polička partija koja će reći ne zanima nas RS, ne zanima nas BH, hoćemo svoju Bošnju. Ne, jer oni su svi isti.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:16 

Citat:

Nikakva poruka, Džingis mi je jednostavno übercool i ova njegova slika koju sam stavio mi se baš sviđa. Ništa više od toga.

Citat:
Jesi i ti kao mali čitao Najljepše Disneyeve bajke pa si prepoznao Ponoćno jahanje?

Ne, ali pošto te smatram za američkog neokonzervativca, libertarijanca i vatrenog pobornika drugog amandmana, i s' obzirom da lik na avataru nosi trouglastu kapu iz američke revolucije, na ********* je i dere se, pretpostavio sam da je on. :D

Mislio sam da je reč o nekom Diznijevom crtanom filmu, pošto se vidi iz aviona da su oni to crtali.

Inače, oftopičimo sve u 16..

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:29 

Citat:

Nikakva poruka, Džingis mi je jednostavno übercool i ova njegova slika koju sam stavio mi se baš sviđa. Ništa više od toga.

Ajde ova može proći ali ona prošla je bila pravi primjer bezidejnosti Azijaca i superiornosti naših Lepotana.

Ne, ali pošto te smatram za američkog neokonzervativca, libertarijanca i vatrenog pobornika drugog amandmana, i s' obzirom da lik na avataru nosi trouglastu kapu iz američke revolucije, na ********* je i dere se, pretpostavio sam da je on. :D

Mislio sam da je reč o nekom Diznijevom crtanom filmu, pošto se vidi iz aviona da su oni to crtali.

:scared

Jezik pregrizao!

Konsterniran sam. :ohmy

(u izvornom smislu riječi, Znam da se koristi za zezanciju ali u ovom trenutku molim te da zanemariš to jer ta riječ najbolje opisuje moje osjećaje :)

Ako sam na iti jedan način odao da moji stavovi sliče na tu neocon družbu ja se najodlučnije ograđujem.

Sve ostalo može proći ali necon...fuj to.

Moji su paleoconsi, ako već itko, koje su ovi mamlazi najurili.

Inače, oftopičimo sve u 16..

Ma ne brini. Ionako je samo pitanje trenutka kad tema ode u off. Mi smo barem porodili ovu, neke od prvog posta skrenu. :laugh

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:41 

Ok, povlačim reč, paleokonzervativac. :D

Mada mislim da su oni uglavnom izumrli i da ne postoje više (barem u Kongresu i na rukovodećim mestima u GOP), zato sam napisao neokonzervativac, a ne zato što te smatram za Dika Čejnija. :D

Jedan od retkih republikanaca koji nije neocon je Ron Paul, na primer. Mnogo pametan čovek, čak mi se činio jedini normalan i neretardiran u onoj trci za kandidaturu prošle godine. Oni drugi likovi (zajedno sa Mitom Romnijem koga su izabrali) su kao crtani film, ne znaš ko je gluplji jbt. Ali to je zato što se namerno prave debili jer smatraju svoje glasače debilima, pa onda i sami glume debile da bi se njihovi glasači identifikovali sa njima. Ili barem oni tako misle, a pogrešno misle jer su dva puta izgubili izbore od crnca ......u Americi. Pa ti vidi koliko je to sposobna ekipa.... I drago mi je što oni (neocon) i tebi idu na nerve.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:42 

Ne vole Talibani goste pa odlučili malo da ih ubiju. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 21:24 

Zar Pakistan ima Himalaju?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 21:30 

slika

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 22:26 

doc je napisao/la:
slika

Srpska alpinistica Kristina-Nina Ađanin (31) pukom srećom izbjegla je stravični masakr koji su u noći sa subote na nedjelju počinili talibani na Himalaji u Pakistanu.

slika

Welcome To Serbian Romanian Adventures - Freetaliban zone, gospođice Kristina :D

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 14:02 

Pored toliko brda i planina neznam koji *** imaju da idu u te divlje zemlje.... grubo receno ko in jebe sto se igraju sa vatrom !?

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 13:43 

Republika Srpska und Herceg Bosna ist islamfrei zone.
:zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: