|
|
Stranica: 17/17.
|
[ 416 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Rambo je napisao/la: Šta misliš o LTC koji je ovaj mesec imao daleko manji pad od BTC-a ? Ne mislim ništa. Ethereum za sirotinju, još niže na hranidbenom lancu. Cijena je nebitna, generalno sve to izgleda s jako tankim pokrićem. Nemaš bankomata za Litecoin, dilerima ne plaćaš litecoinom, Honduras je samo bitcoin uveo kao platežno sredstvo. Kratkoročno špekuliraj kako hoćeš ako te veseli, ali po meni svi coinovi idu dugoročno u 0 osim BTC i ETH. FACTS!
_________________ Prodaj Kripto BA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:23 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Još jedna u nizu kriptovalutna prijevara. Ne mogu vjerovati da ima još ljudi koji puše bitcoin i slična kripto sranja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrva ... i#cxrecs_sIstraži malo i vidjet ćeš da nije prevara ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:25 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače ne preporučujem ulaganja u kriptovalute, osim malo.
Već su ostvarile najveći dio potencijala rasta, a vrijednost nije skoro ničim pokrivena, nema ekonomske formule za “vrijednost” kriptovalute čak ni približne, za razliku od dionica koje ne bi trebale biti predaleko oko neke ideje “vrijednosti” firme, bar red veličine se slažu.
Postoje “use cases” (recimo kriminalci koriste, dileri, prostitutke, pranje novca, prebacivanje novca iz država gdje država zabranjuje iznošene kapitala kao što je Kina, države s hiperinflacijom gdje je za domaću valutu čak i bitcoin “stabilan” i drži vrijednost itd) i to je stvarna ekonomska uporaba koja ajmo reći daje malo leđa cijeloj stvari, ali najveći dio vrijednosti dolazi od špekulacije i očekivanja da će rasti.
Ja držim iz zajebancije, zanimljivosti, pomalo libertarijanskih ideoloških razloga te možda ponajviše FOMO jer imam frendove s puno više bitcoina od mene, pa da se ne naslađuju ako poraste na 1M. Ima milion stvari koje "drže" Bitcoin, kao što su liquidity, printanje para, ISM, itd. Malo edukacije ne bi škodilo ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: PCM je napisao/la: BTC sa 105.000 na 76.000 u ovih nekoliko dana... Kao i uvijek razni analitičari različito objašnjavaju. Meni ništa oko "kretanja tržišta" kriptovaluta nije previše jasno.  Monopoly money. Ukratko.  IQ 0.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: maradot je napisao/la: Veliki pad Bitcoina s 96 000 USD na 88 000 USD.
Povlači sve ostale kripto valute za sobom, osim..... Sve druge kripto su šitcoini, a i BTC je velika špekulacija, pare od Monopolija haha. To je špekulativni instrument, kojeg možeš dodati malo u portfelj svoga wealtha i investicija. Može završit na 1M $, ali jednako vjerojatno i preko noći bit wiped out. Moj BTC holdings su više FOMO, nada da mozda završi na barem 500k $. Nerado ga držim, ne mislim da je dobra investicija. Kvari kvalitetu života praćenje tolike volatilnosti. Prijevod: "Nisam spreman da naučim i posvetim vrijeme najkompleksnijoj asset klasi čitavog tržišta, koja je istovremeno i najbolja asset klasa od svih, samo ću to onda nazvati scamom, radi svoje lijenosti.".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:29 |
|
|
Kronos je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Sve OK, al kako ćeš sa računa na banci prebaciti na mjenačnicu ili burzu kako ti kažeš ako banke ne dopuštaju transakcije svojim karticama... Imaš uputu na BCX-u, prvo trebaš napravit si account na burzi i Banka ti ne može zabraniti da negdje prebaciš vlastiti novac! Jesil ikad prebacivao novac ili kupovao išta preko interneta? P2P je rješenje za ovo ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:31 |
|
|
Kronos je napisao/la: Planina je napisao/la: Ne vrijedi ništa samo po sebi, samo kažem da je najsigurnija opcija. Da imaš 100k eura i moraš birat bi li uzeo stan ili kripto? Kalkulirao bih prvo  Ako ćemo realno, kripto ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:33 |
|
|
Kronos je napisao/la: Planina je napisao/la:
Želiš reći da je sve bazirano na ničemu, ljudi ulažu i ulažu dok tvorac pojedine kriptovalute na izvuče keš i šmugne? Misliš da to važi za svaki kripto? Bitcoin fanaticima je Bitcoin nekakvi sveti gral koji je zasigurno poseban (priznaju često da je masa drugih kriptovaluta čisti scam)
To ne vrijedi samo za kriptovalute (koje god), nego i za sve " assete" na svijetskim burzama. Da se može zaradit, to sigurno, evo ja sam. Ali netreba previše oko toga filozofirati, jer Bitcoin nije niti novac, niti digitalno zlato već obični špekulacijski asset koji stoji i pada s Fiatom. "Bitcoin nije niti novac, niti digitalno zlato već obični špekulacijski asset koji stoji i pada s Fiatom." - a ide na gore u nedogled od nastanka hahahhahaha (i nastavit će se). Genije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:34 |
|
|
Planina je napisao/la: Ima smisla, sve je neka vrsta špekulacije, mogu i dionice bilo kakve tvrtke sutra otresti, gazde izvuku pare proglase stečaj pa ti se jebi. Npr. Sve je svojevrsna kocka.
Nekretnine su opet najsigurniji vid ulaganja. Bitcoin ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:39 |
|
|
Planina je napisao/la: Ok za odvojiti koju tisuću eura ako imaš viška pa se igrati s time, ali za ulagati ozbiljniju lovu ne znam baš koliko je pametno, rizik je ogroman, doslovno kao kocka.
Evo npr Bitcoin još uvijek nešto raste, sve je to kao super, predviđanja nekakva kao kažu da će rasti još par puta, Trump to podržava i Musk i to je budućnost i svi ulažu bla bla, mene tako ovaj prijatelj nagovara ulaži u to ali ne znam baš. Može sutra preko noći to otresti. Kakve sam sreće točno kad bih uzeo tako bi i bilo. Neki višak ulagati i s time se igrati OK.
Zarada je najveća ako konstantno kupuješ i prodaješ u pravim trenucima, jer rast (ako si točno pogodio da će ga biti dugoročno) ide u valovima gore dole, tko može dobro procijeniti te valove kad će padati a kad rasti i shodno tomu kupovati i prodavati može zaraditi puno više nego da je samo uzeo i da to stoji. Iako "protiv" kripta, prvi pametan komentar na ovom forumu za ovu temu. Svaka čast na razmišljanju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:40 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Trguje li itko s kriptovalutama u Herceg Bosni i kakva su iskustva? Ako treba, tu smo za razmjenu po proviziji od 2% u Sarajevu ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:54 |
|
|
Posljednji mohikanac je napisao/la: Jedno je bit prevaren, a druga stvar trgovat kriptom kako treba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:55 |
|
|
Posljednji mohikanac je napisao/la: Jedno je bit prevaren, a druga stvar trgovat kriptom kako treba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:56 |
|
|
Tastatura je napisao/la: Moze li mi neko reci kako ili preko cega ulazete u kripto iz BiH? Prije sam ulagao preko UniCredit banke (npr. na Binance) ali je banka to odjednom zabranila jer BiH nema zakona o kripto valutama. Tu smo za p2p razmjenu ako treba (provizija 2% u Sarajevu) ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:57 |
|
|
Snob je napisao/la: Ronaldo bi mogao popušiti zbog reklamiranja Ponzijeve sheme ovaj kriptovaluta odnosno Binancea. Baš me zanima da li su i njega platili u kriptovalutama https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogo ... %2bprometaNe znam do kad će bit ovakvih koji pričaju da je kripto ponzijeva šema...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
prodajkriptoba
|
Naslov: Re: Bitcoin i ostale kriptovalute Postano: Danas, , 13:58 |
|
|
horus je napisao/la: Najveći financijski scam valjda ikad. Edukacija na ovu temu je džaba, pogledaj nekad ;-)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|